Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takze jsem tady s jednim z poslednich prispevku v tomto threadu.Urcite by vas zajimal smysl toho vseho - co to prineslo a jakej skutecnej prinos tohle vsechno melo pro growing.Mozna si nekteri z vas mysleli,ze tohle cele je k nicemu a ze je to jen takova sranda kam az se da zajit a nebo ze je to proste blbost.Zpocatku jsem to tak i castecne bral,ale prineslo to mnoho zajimaveho a dost jsem se z tohoto pokusu naucil.Takze ted to trosku shrnu aby bylo pekne pohromade to,co tenhle pokus prinesl pro me a mozna i pro nektere z vas.
-V prvni rade jsem timto pokusem zvysil vynos v growroomu.Uz je zvazeno a musim rict,ze vynos spatny vubec nebyl.Nebudu zatim psat kolik z ceho bylo,ale ja jsem spokojen.Vynos ktery byl z tohoto pokusu navic,byl prakticky zadarmo,protoze pokus probihal v bezne nevyuzite casti skrine.Toto vyuziju v pristim growpokusu.
-Prokazal jsem,ze je mozne aby kytky rostly v opacne poloze (koreny vzhuru).To asi pro vetsinu z vas nema prinos zadny,ale zuzitkovat by se to eventuelne take dalo a premyslim o tom v pristim projektu.Docela byl problem se zavlazovanim,ale to by se dalo pomerne snadno resit pomoci samozavlazovacich koliku.Pak by ubylo hodne neprijemne prace.
-Zjistil jsem,ze lze pestovat v malych objemech substratu (0,1L) a vynos z takovych objemu je dostatecny.Je to velka vyhoda,protoze kyticky moc nevyrostou a z hliny rostou vlastne jen palice.Vyhoda techto malych objemu je i v tom,ze se clovek nemusi bat ze to preroste a vsechny modely vam vyrostou prakticky do stejne vysky.Tento poznatek hodlam vyuzit v dalsim growpokusu.Pojedu na plose 85x60 cca 60ks rizku ktere pujdou rovnou na kvet.Bude to kontinualni SOG.Usetrim si dobu rustu a budu moct pestovat ruzne modely najednou.Vsechny dosrostou priblizne do stejne vysky.O vyuziti tohoto zpusobu pestovani v malych boxech neni treba mluvit.
-Prisel jsem na to,ze svetlo dela velke palice.Hustota,velikost a vetsi pocet rostlin na plochu naopak vynos snizuje.Na tohle jsem prisel velice snadno po tom,co jsem prevazil vynos na rizkach visicich v kelimkach ve skrini a porovnal to s 6ks rostlin ktere rostly dole pod nimi.Docela jsem se zhrozil,kdyz jsem videl rozdily.Rozdily byly take v odpadu (nevyuzite spodky a ridke palice).Odpadu z rizku v tomto pokusu bylo minimum.Jednalo se prakticky jen o velke listy,ale zato odpad z velkych rostlin ve skrini byl primo katastrofalni.Slo o destitky procent.Z toho tedy vyplyva,ze se rozhodne vyplati min rostlin a mit dokonale prosviceny growroom,nez tam mit hroznou bush kterou neprosviti vubec nic.Tento poznatek taky samozrejme zuzitkuju v dalsim growexperimentu.Jak jsem jiz psal,bude to SOG a mam v planu ho postavit do V a lampa bude uprostred.Kyticky v takto malych objemech nevyrostou vice jak 30cm a budou mit vsechny svetla dost.Nechte se prekvapit.Myslim si,ze dosahnu tomto zpusobem hodne velkeho vynosu na W.
-Prokazalo se i to,ze lze vypestovat vetsi kytku nez je objem kvetinace.Proste palice co jsem vypestoval,dosahovaly priblizne velikosti kvetinacku z ktereho vyrustaly.Kdyz bych spocital kompletni objem vypestovaneho produktu,tak za mokra byl urcite vetsi nez byla velikost kvetinace.Pravidlo tvrdici to,ze nemuze vyrust vic nez je objem kvetinace tedy neni pravdive.Me se to povedlo coz muzete videt i na fotkach.
-Dokazal jsem,ze narust palic pokracuje i po prekroceni doby kvetu kterou doporucuji seedbanky (okolo 65dni).Sice byl asi tak o 10 procent,ale i to je dobre ne?Jestli se to vyplati mit o 15 dni na kvetu dele a mit o 10 procent vetsi vynos to nevim.Muselo by se spocitat o kolik se delsi dobou kvetu zvysi naklady a jestli by se nevyplatilo spis o 15 dni driv rozjet novy grow a nebo to nechat o 15 dni dele na kvetu.Kazdopadne ja zustavam u 80 dnu kvetu.
-Zjistil jsem,ze koreny jsou schopne rust i smerem nahoru.Proste rostou tam,kde je voda.Na gravitaci se neohlizi.Pokavad je voda nahore,tak tam rostou bez ohledu na gravitaci.
-Prisel jsem na to,ze rostlinky nerostou za svetlem a vzdycky maji snahu se stacet zpatky nahoru a to i po odstraneni vsech vazacich prvku kterymi byly svazane 100dni.Za to se za svetlem vzdy nataci vrsky listu.Znamena to tedy,ze vrsky listu se vzdy natoci tam kde je nejvice svetla.Nekdy to vypada az komicky a vypada to jako by byly listy naruby.
-Zjistil jsem,ze je mozne kyticky udrzet krasne zeleny az do doby flushingu (u me cca 70den kvetu).Kyticky zloutnou v pozdejsi fazi kvetu z nedostatku dusiku,proto se vyplati i v plnem kvetu a nebo v pripade zloutnuti pridavat obcas rustovou slozku.Kdyz se hnoji jen na kvet (prevazne P) kyticky hodne zloutnou.
-Dokazal jsem,ze rozdilna vaha zavazi na kytickach rostoucich koreny vzhuru nemela zadny vliv.Oba ucastnici pokusu rostly priblizne stejne a dorostly priblizne stejne velikosti bez ohledu na pouzitou zatez.
Tak shrnuti je u konce,uz me momentalne nic nenapada.Na uplnej zaver napisu kolik z ceho bylo a jaka byla celkova bilance.
Tak,jsme temer u sameho konce.Vsechno je nasusene a prevazene,ja jsem byl s vynosem spokojen.Kyticky jsem susil cele i s listy jak jsem jiz psal o prispevek vyse.Tezko rict jestli je to lepsi zpusob nez hned po setnuti otrihat jednotlive palicky a ty pak susit zvlast.Kyticky z pokusu byly vlastne skoro cele jedna velka palice,takze by byly v pohode oba zpusoby sklizne a suseni.Zpusob co jsem pouzil neni spatny,palicky a zbyvajici velke listy jsem jenom olamal,nebyl jsem tak olepenej jako kdyz jsem sklizel za mokra.Asi to je lepsi,protoze kdyz se to dela za mokra tak na prstech ulpi hromada pryskyrice kterou tim ubiram vyslednemu produktu a navic se pak spatne z rukou odstranuje.Sice se da pak z rukou odrolit a zhulit,ale ja si radsi pryskyrici odelim az pak podle vlastniho uvazeni a potreby.Napriklad drtickou se sitkem,pripadne mrazakovou metodou.Na palickach jsou pekne videt krystalky lahodne pryskyrice a tak to ma byt.Proste spokojenost
Fotky
1 Tady muzete videt jak to vypadalo po ususeni.Uprostred visi vzhuru korenama,po stranach referencni rizky co rostly v normalni poloze.
2 Opet vsichni pohromade,muzete porovnavat.Meritek tam mate celkem dost.Horni dva rizky na fotce jsou ty co rostly v normalni poloze,spodni dva jsou ty co rostly vzhuru korenama.
3 Tady muzete videt z detailu kyticky co rostly v normalni (klasicke poloze).Na fotkach si muzete vsimnout,ze porad maji velke listy.
4 Na tehle fotce jsou jejich konkurenti rostouci vzhuru korenama.Vidite,ze maji pekne palicky a odpad z nich neni prakticky zadny,az na velke listy kterych bylo minimalne.
5 Tady vidite vysledny produkt z rizku visiciho vzhuru koreny.Je to ten vpravo na fotce čislo 4 .Je to z rizku ktery nesl zavazi o hmotnosti 18g.
6 Vysledny produkt z rizku visiciho vzhuru koreny.Rizek muzete videt na fotce č 4 vlevo.Je to ten co nesl zavazi o hmotnosti 14g.
7 Vysledny produkt z rizku rostouciho v normalni klasicke poloze.Je to z toho rizku ktery mel jen jedinou centralni palici ktera byla velka asi tak jako kelimek v kterem kyticka vyrustala.Rizek muzete videt na fotce č 3.Je to ten nalevo.
8 Nakonec opet vysledny produkt z rizku rostouciho v normalni poloze,ale z toho co mel 2 hlavni vetve.Byly to takovy 2 pekny salamky.Muzete ho videt na fotce č 3.Je to ten vpravo.
Docela dlouho jsem premyslel co na vas protentokrat vymyslet,ale nakonec jsem dospel k zaveru,ze nejlepsi bude kdyz zustanu u klasiky.Puvodne jsem chtel aby se tipovalo zvlast pro koreny vzhuru a zvlast pro kyticky co rostly normalne.Zdalo se mi to prilis slozite,protoze plno lidi si to ani poradne neprecte,takze bude klasika.
Soutezni otazka tedy je : Kolik bylo gramů sušeného ze všech účastníků pokusu?
Kdo bude chtit muze si pro zajimavost mimo soutez tipnout zda jsou vitezove koreny vzhuru a nebo kyticky rostouci v normalni poloze.Soutezit muze kazdy clen pouze 1x.Upravovat tipy muzete libovolne az do konce souteze.Tipovat muzete do 9.6 2006 az do pulnoci.Tipy po tomto datu uz nebudou platne,ale do vyhlaseni vysledku je zaradim.Vitez bude pouze jeden,znamena to tedy,ze vyhru dostane pouze nejlepsi tip.V pripade dvou shodnych viteznych tipu dostanou vyhru oba vyherci a to i v pripade ze vas bude vic,ovsem maximalne 3.
Výhra bude výbojka SHC 150w+zapalovač 150-400w EZ400T3B+speciální bonus
-Vybojka a zapalovac nejsou nove,nikdy jsem je svitit nevidel,dostal jsem je od kamarada,doufam ze to je funkcni.(to jen pro poradek aby jste mi pak nenadavali)
-Vyhru poslu jedine poštou,takze s tim pocitejte.Kdo neda v pripade vyhry nejakou adresu ma proste smulu a vyhru ziska clen na 2 poradi.Vyherci poslu PM s tim ze vyhral a budu cekat 14 dni jestli mi da adresu.Pokavad se neozve nebo adresu neda,vyhru ziska automaticky clen na 2 poradi.Vyhru poslu i kamkoliv do ciziny (slovensko atd).Takze sanci mate opravdu vsichni.Tak to by bylo asi vsechno,doufam ze jsem na nic duleziteho nezapomel.
Lepší mrtvej, než magor
Tak já taky mít moudro: Větši asi 70% mladých lidí dnes vidí svou budoucnost optimisticky a cítí se fajn, zbytek nemá na drogy a alkohol peníze
ŽIVOT JE PUNK A IMPROVIZACE JE NUTNÁ.