Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
....sem se zas jednou nudil.......
a tak mi to přišlo jako docela frekventované téma...tak jsem si v tom zkoušel udělat trošku pořádek
...plís....máte-li někdo další "jasnej" trýd (dejte vědět)...máte-li nějaké náměty (připomínky ba i námitky) k řazení taky dejte vědět... )
btw. jo a kdybych byl v mých osobních komentářích taky třeba mimo tak prosím dejte taky vědět
Trýdy o nedostatku živin:
1.Co delat s napadenou kytkou? rezatý tečky a speciálně na konci listů s největší pravděpodobností jsou způsobeny nedostatkem vápníku, používáte-li hydrosystém se standardizovanými hnojivy může být tento nedostatek způsoben nevhodným snižováním pH nebo třeba i příliš měkou vodou
2.Prehnojeny ci nedostatek dusiku??? přehnojení začíná od žil listu, protože listy na krajích listů rostou a hnojivo se do nich dostane později, tudíž jde opravdu o nedostatek dusíku či fosforu nebo obojího; kolikrát ta kytka doopravdy vypadá jakože je napadena plísní, ale hlavní je neztrácet hlavu a zvážit všechny možnosti....pohnojíte-li takovou kytku, tak na hydroponii se do 5 dnů projeví velmi výrazné zlepšení
3.Je to plíseň nebo co? Jo, hlavně začít včas hnojit žejo...řízek jako takový při zakořenění nepotřebuje žádné živiny, adventivní kořenový systém se tvoří z látek, které se berou zásadně z listů (směrem dolů asi), tudíž probíhá-li vše ok, tak začnou spodní listy "chcípat", pak dáte řízek do hydra a čekáte až začne růst....a on nezačne, ale začne chcípat, u hydra rozhodně hnojit 1/2 dávkou okamžitě....přidáváte-li nějaký kořenový stimulátor, který obsahuje auxiny, tak nemá smysl hnojit dokud tam je, protože auxiny zabraňují/zpomalují růst zelené tkáně....zajímavé je, že po přepnutí na květ se začnou auxiny tvořit i v koncích paliček, což zřejmě způsobuje dočasné zastavení/zpomalení růstu a přijmu potravy
4.Naka mrcha plisen ?? Ty první fotky jsou na g13xfrxoc, a taky jsem to měl při přechodu na květ a ranném květu, myslím že to bylo zapříčiněno nedostatkem hořčíku jako následek masivního růstu, kdo tuhle odrůdu jel ví...a většinou tento problem měli také....osobně jsem to řešil otrháním listí s úmyslem zpomalit růst, takže ty největší listy.... Další fotky se mi dělali také většinou u starších rostlin-matek a při nízké vlhkosti, otrhal jsem to - snižil odparnou plochu a častěji jsem rostil a už to bylo v poho
5.Zežloutnutí,zhnědnutí a uschnutí listů Tohle je příkladnej trýd....nejdřív nedostatek živin (toxikoman169) ...následovaný přehnojením (člen moje)....Docela často se stává, že tyto dva problémy následují i přesto, že člověk použije standardní dávku...a to proto, že metabolizmus kytky je zpomalen a pomaleji příjmá živiny když je poškozená...proto je lepší použít poloviční dávku a poté popřípadně přidávat druhou polovinu, když už rostlina má pár zdravých listů
6.něco na listech...need help... áá vlastní trýd....viz.č.4
Ještě mě napadla jedna, často diskutovaná otázka zda Otrhat nemocné listy či nikoliv? podaří-li se Vám identifikovat nedostatek ve výživě a přesně víte co Vaší kytce chybí doporučoval mynamestichův trýd a přečetl bych si zda-li je rostlina schopna listy opravit či nikoliv....
Pakliže nevíte přesně co to bylo či rostlina poškozenou tkáň neopraví je lepší listy otrhat (dle zasažení)...jedná-li se o všechny listy, nechal bych tam půlky listů...proč?
ať jde o jakýkoliv stres způsobený kytce (čímkoliv), tak to v rostlinách vyvolá tvorbu ABA (kys.ascis.) - rostlinný regulační hormon - první stresová reakce kytky, která způsobuje zastavení růstu/zpomalení regenerace
Původní příspěvek od onanoperverz nevíš jestli jde smíchat Polyversum,trichodermu a symbivit
čus
nekdy se hodí podívat se na datum příspěvku ,
polyversum s trichodermou se vzájemně snesou ,ale doporučoval bych aplikovat oddeleně . Symbivit je, možná se pletu, jen jiný druh houby trichodermy.
čus
nekdy se hodí podívat se na datum příspěvku ,
polyversum s trichodermou se vzájemně snesou ,ale doporučoval bych aplikovat oddeleně . Symbivit je, možná se pletu, jen jiný druh houby trichodermy.
Mozna se pletes.
ale zas tak velky rozdil v nich neni az na to ze trichoderma koreny obali a tim je chrani vuci patogenum
naproti tomu mykorhizni houby obazene v symbivitu se pouze na koreny napoji pote vytvori v substratu mycelium neboli podhoubi
v dusledku to je tak ze si berou od rostliny nejaky ten dusik a na oplatku dodavaji svou sit podhoubi a obrane latky.
Doufam ze sem neco nepopletl. Jinak budu za blba
Mozna se pletes.
ale zas tak velky rozdil v nich neni az na to ze trichoderma koreny obali a tim je chrani vuci patogenum
naproti tomu mykorhizni houby obazene v symbivitu se pouze na koreny napoji pote vytvori v substratu mycelium neboli podhoubi
v dusledku to je tak ze si berou od rostliny nejaky ten dusik a na oplatku dodavaji svou sit podhoubi a obrane latky.
Doufam ze sem neco nepopletl. Jinak budu za blba
Není náhodou simbivit obchodním názvem přípravku obsahující spóry trichodermy? A míchat to s polyversem se mi nezdá moc dobré, jelikož, jak jsem pochopil z informací výrobce, požírá ostatní houby. Tak by mohla zničit i tu trichodermu...
zdarec, doufám že mi někdo odpoví na otázku bez fotky. v galerii se můžete podívat na strukturu palic, na 3 z nich se v oblasti vršku udělala asi přes noc nebo sem si nevšiml hnědá skvrna na palici. Vypadala spíš bronzově, ale celá byla divně vyschlá a když sem ji rval z palice samotné tak si z ní i zakouřilo. nejsem ještě doma tak nevim jestli se něco dál stalo, ale později dám report, pokud se to rozleze tak i s fotkou. jakoby ta jedna větvička v paličce prostě umřela. díky za všechny tipy, zkusím foto jestli bude co fotit )
EDIT. google mi našel odkaz sem na grower, je to plíseň.
Zdravim chlapi, chci se zeptat pravě jsem si všiml na listech bíleho povlaku, Vyhledal jsem si že se jedna o šedou plísen, jak se nejlepe bránit a co použít at se nevrati chybí mi 21 dni do konce a jsem z toho celkem nervni. Nechci použít nakou chemii kvuli palickam, poradi te mi jak a hlavne co na to?
Ahoj vždy po vysychání půdy se mi udělá bílí povlak , jedná se o plíseň ? Můžu na to použít bioton proti padlí a dalším houbám.. pomohlo by koupit keramzit ? Nyní vrchní část substrátu odstraněna ale dělá to už od zasazení semena.. substrát klasický pro rajčata papriky atd.. svícení led světlem a CLF teplota 26c ..