Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Vzhůru kořenama-Jde to a nebo ne?Přímé srovnání s normálním růstem - Pokus s řízky 2
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Tak jak na vás působí tento thread(pokus)?
Zajímavej pokus,určitě svůj smysl tento thread má.
Zase jedna píčovina..Hmmmm
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Obecné Vzhůru kořenama-Jde to a nebo ne?Přímé srovnání s normálním růstem - Pokus s řízky 2 Příspěvek č. 1












1 den růstu 18/6

Zdar a silu lidi,groweři.


Svyho casu jsem procital grower,az jsem narazil na thread clena Co? kterej pojednava prakticky o stejne problematice a docela me to zaujalo.Toto tehdy nebylo dotazeno do konce,tak jsem si rekl,ze ve skrini u stropu mam mista dost a jal se pro vas pripravit tento skvely pokus!

-Puvodni tema moji inspirace naleznete zde http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1 Je tam toho okolo plno zajimavyho,takze koho by problematika zajimala,neleznete toho hodne i v puvodnim threadu.

V tomhle pokusu uvidite neco co jste jeste nevideli a asi ani nikde jinde neuvidite.Tento pokus je vlastne svetovej unikat kterej nema obdoby!Jde o prime srovnani rizku rostoucich korenama vzhuru a druhe varky,ktera roste ovyklym nam beznym zpusobem!O takovym pokusu si muzou nechat zdat i na overgrow!

Tento pokus je jen tak pro radost,abych vyplnil vhodny misto v growroomu,takze si nemyslete,ze tu chci popisovat a vyzdvihovat novy super technologie pro zvyseni vynosu nebo obsahu pryskyrice.Necham se sam rad prekvapit co to udela a jak se rostlinky budou chovat.Vynos samozrejme porovnam taktez s kytickama pestovanyma normalne.Treba nakonec zjistim,ze se opravdu vyplati zavesit dalsi kytky ke stropu a navysit tim vynos a vytezit jeste neco se ztratovyho svetla.Jak uvidite nize,zase tak neproveditelny to neni.

Takze k samotnemu pokusu.Celkem se pokusu ucastni 4 rizky v obvyklem kelimku od horcice v 0,1L substratu smesi hlina + perlit.2 rizky visi vzuhru korenama a druhe 2 rizky jsou naopak v poloze normalni.Ty rizky co jsou v normalni poloze nejsou primo pod lampou,ale jsou vyse aby na ne slo svetlo o priblizne stejne intenzite jako na rizky visici vzhuru korenama.Variantu kelimku od horcice jsem zvolil proto,ze delam pokusy s timto objemem substratu pokazde,takze je jednoduche srovnani s ostatnimi pokusnymy rizky.Myslim si dokonce,ze je to vyhodnej zpusob,protoze vysledky se daji aplikovat i na dospely(velky) kyticky.Odruda je ICE od nirvany stejne jako v ostatnich pokusech.Vsechny 4 rizky ucastnici se tohoto pokusu jsou z jedne matky a naprosto stejneho stari.Ve skrini jsem udelal hacky a na dratek zavesil 2 kelimky s rizky vzhuru korenama nad vybojku.Takze na ne nejde prime svetlo a jsou ve stinu.Vybojka je pouzita o prikonu 400w son-t agro.Nahore v miste kde jsou rizky umistene,zdaleka tolik svetla neni jako dole,takze uvidime co to udela.Podle me tam je svetla tak jako od 150w,ale ani to mozna ne.Druhe 2 rizky rostouci normalne jsou zavesene do druhe zadni casti skrine aby si navzajem nestinili.Jsou zavesene v takovem miste,aby obe skupiny dostavaly priblizne stejne svetlo.Provedl jsem mirny upgrade mojeho growroomu a polepil ho stribrnou agrofolii z growshopu,ktera je udajne lepsi nez mylar,takze i v mistech kde jsou umisteny 4 pokusne objekty by teoreticky melo byt svetla vice,nez kdyz jsem to mel natreny bilou barvou.


Fotky

1 Vidite 2 rizky ze 4 ucastnicich se pokusu.Je to ICE prokoreneny v rockwoolu.Nevedel jsem co s nima (okno uz mam plny) az do ty doby,nez me napad tento genialni nevidanej a neslychanej pokus!

2 Takhle se to dela,kdyz chcete povesit pokusne kyticku vzhuru koreny.Vezmete 2 kelimky.Do dna jednoho z kelimku udelate vetsi diru a druhemu stejnemu kelimku odstrihnete dno cele.To cele dno nastrihnete do pulky tak,aby jste do stredu mohli prostrcit stonek.

3 Takhle to vypada,kdyz uz stonky prostrcite pres nastrizena dna.Ted uz ceka rizky i s timto ustrizenym dnem prostrcit do druhych kelimku,ktere maji ve dne velkou diru takze se listecky ohnou a prostrci touto velkou dirou..

4 Takze tady uz vidite rizek v kelimku hezky vzhuru korenama.Skviry ve dne neni treba nijak lepit,alespon tam slouzej jako drenaz.Zbyva uz jen zasypat hlinou,pridelat zaves a zapichnout identifikacni stitek

5 Dokoncene dilko.Casova narocnost asi 10 minut na rizek,takze pocitam s tim,ze jestli tento pokus neco prinese,ze budu rizky vzhuru korenama veset do groowroomu bezne.Pohled na dna kelimků.

6 Vidite to samy jako na predchozi fotce,ale z druhe strany.Vidite uchyt na kterym rizek ve skrini visi.No a samozrejme tudy budu taky zalejvat a davkovat hnojiva AH.

7 Tady vidite druhe 2 ucastniky pokusu.Tyto 2 rizky porostou naopak v normalni poloze.Svetla budou mit obe skupiny stejne.

8 Tady vidite uz zaveseny rizky.Muzete si vsimnout,ze jsou nad cooltube asi 10cm.Nechtel jsem aby na ne slo prime svetlo aby nemely tendenci se tahnout za vybojkou a rust treba do strany.Chci aby rostly hezky kolmo dolu aby se co nejvic projevil vliv rustu korenama nahoru.

9 Tady je mame trochu bliz,holky hlavou dolu

10 Tady je uz druha strana mince.Rizky rostouci na druhe strane skrine,ale klasicky tak,jak to vsichni zname.Rizek vpravo neni na chcipnuti i kdyz tak vypada.Roste mu nadherna vitalni vetev.Nebylo nazbyt,nemel jsem naladu cekat na prvotridni rezivo dalsich 14 dni.Kazdopadne rizky rostouci korenama vzhuru jsou prvotridni.

11 Na posledni fotce vidite vyskovy rozdil rizku kteří visi korenama vzhuru a tema co rostou normalne.Takto jsem to musel udelat,aby obe skupiny dostavaly stejne svetla.Navic nevyhoda rizku kteří rostou normalne je ta,ze si vlastne sami stini kvetinackem,takze jsem je musel dat niz pod lampu aby se intenzita svetla vyrovnala.











Tak ať to roste

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 04-02-2006 v 00:25 AM

Old Post 03-02-2006 v 20:45 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 2

Rezervuju si tento prispevek

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 03-02-2006 v 20:55 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Marihouba
Stálý Člen

Karma uživatele Marihouba - 75% PěstitelskáKarma uživatele Marihouba - 75% PěstitelskáKarma uživatele Marihouba - 75% Pěstitelská

Registrován: Oct 2004
Příspěvků: 155  

Příspěvek č. 3

Zajímavej thread, uvidime co z toho vznikne. Treba za rok vsichni budou pestovat ve skrini, kde na dne bude par zarivek a od stropu vysici kytky Preju hodne stesti

Dont drink too much if you cannot take it, it might be better to smoke Marihuana.

Thanks to Macka B

in progress 70w

Old Post 03-02-2006 v 21:22 PM
Marihouba je offline   Profil uživatele Marihouba   Find more posts by Marihouba   Foto galerie člena Marihouba   Click here to Send Marihouba a Private Message   Add Marihouba to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sandr
Nový Člen

Karma uživatele sandr - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 3  

Příspěvek č. 4

Rozhoďně zajímavý, určitě budu sledovat co s toho vznikne a jak budou reagovat rostlinky, protože něco podobnýho asi ještě nezažili Držim palce

Old Post 03-02-2006 v 21:35 PM
sandr je offline   Profil uživatele sandr   Find more posts by sandr   Foto galerie člena sandr   Click here to Send sandr a Private Message   Add sandr to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zumbi
Stálý Člen

Karma uživatele zumbi - 20% Pěstitelská

Registrován: Oct 2004
Příspěvků: 44 

Příspěvek č. 5

Moc fandim a hodně štěstí. Zatim sem nic podobnýho neviděl, takže mě zajímá, jak to poroste, držim palec;-)

Old Post 03-02-2006 v 22:08 PM
zumbi je offline   Profil uživatele zumbi   Find more posts by zumbi   Foto galerie člena zumbi   Click here to Send zumbi a Private Message   Add zumbi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mirosk
Stálý Člen

Karma uživatele mirosk - 41% PěstitelskáKarma uživatele mirosk - 41% PěstitelskáKarma uživatele mirosk - 41% Pěstitelská

Registrován: Apr 2005
Příspěvků: 433  

Příspěvek č. 6

Pekný nápad, zdá sa mi už to tu už niekto riešil ale spomínal paradajky...http://grower.cz/forum/showthread.p...estovani+vzhuru Uvidíme čo z toho vznikne. Veľa štastia...

Fuck the cola, fuck the pizza, all we need is slivovica
systems: BONGASMASK DÓZABONG

Old Post 03-02-2006 v 22:11 PM
mirosk je offline   Profil uživatele mirosk   Find more posts by mirosk   Foto galerie člena mirosk   Click here to Send mirosk a Private Message   Add mirosk to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
N3m3515
Stálý Člen

Karma uživatele N3m3515 - 54% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 126  

Pohodička Zajímaví Nápad nemyslite :D Příspěvek č. 7

Zdravim jahudko :p

Myslim ze tento napad je velice zajimavi a su zvedavi co z nej vyroste
Teoretycky by mohli rust smerem k Zemi, ale nevim jestli aj koreny porostou na haru
no necham se prekvapit jako ostatni tady a preji hodne zdaru at se dari
peace

Naposledy upravil N3m3515 03-02-2006 v 22:35 PM

Old Post 03-02-2006 v 22:25 PM
N3m3515 je offline   Profil uživatele N3m3515   Find more posts by N3m3515   Foto galerie člena N3m3515   Click here to Send N3m3515 a Private Message   Add N3m3515 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
N3m3515
Stálý Člen

Karma uživatele N3m3515 - 54% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 126  

Příspěvek č. 8




Tady mam neco pro inspiraci

Old Post 03-02-2006 v 22:36 PM
N3m3515 je offline   Profil uživatele N3m3515   Find more posts by N3m3515   Foto galerie člena N3m3515   Click here to Send N3m3515 a Private Message   Add N3m3515 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 9

Tyhle thready jsem procital a jsou to ty rajcata.Kazdopadne to zkousel clen Co?.Bohuzel to nedokoncil.V tom jeho threadu je toho hodne uzitecnyho.Kazdopadne jsem nevidel,ze by to nekdo takhle zkousel s travou a navic prime porovnani.Samozrejme jsem taky zvedavej jak to dopadne.Mozna z palic budu moct zachytavat stekajici pryskyrici rovnou do sklenicky he he

Nejpozdejc za 4 mesice by se melo ukazat,kde je pravda a co tenhle zpusob prinese/neprinese a co to proste udela.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 04-02-2006 v 01:27 AM

Old Post 03-02-2006 v 22:59 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Co?
Stálý Člen

Karma uživatele Co? - 95% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 1237 

Příspěvek č. 10

uuuuž se nemůžu dočkat držim palce, sice to trochu uteklo od meho hitechu ale praxe se cenííí )

!!! Čím méně hulíte - tím více Vás to zhuluje !!!

Návrat ke kořenům - nový přístup
Nurt Gang Grow - REGROWing - a taky timelapse c.1,
Co dělá hormon ethylen?...ukončení květu? ? Elektro-čerpaní živin do kytky
FAQ: Příznaky plísně nebo chyba výživy? * CO2

Old Post 04-02-2006 v 10:26 AM
Co? je offline   Profil uživatele Co?   Find more posts by Co?   Foto galerie člena Co?   Click here to Send Co? a Private Message   Add Co? to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Co?! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DrevoLaminát
Stálý Člen

Karma uživatele DrevoLaminát - 23% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 53  

Příspěvek č. 11

horííím nedočkavosťou

Old Post 04-02-2006 v 12:14 PM
DrevoLaminát je offline   Profil uživatele DrevoLaminát   Find more posts by DrevoLaminát   Foto galerie člena DrevoLaminát   Click here to Send DrevoLaminát a Private Message   Add DrevoLaminát to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Balič
Nový Člen

Karma uživatele Balič - 87% PěstitelskáKarma uživatele Balič - 87% PěstitelskáKarma uživatele Balič - 87% Pěstitelská

Registrován: Dec 2002
Příspěvků: 30  

Příspěvek č. 12

Hm... tak tohle budu pozorně sledovat.



Staré sprchy 400W & patrová matkárna & 400W

Old Post 04-02-2006 v 14:26 PM
Balič je offline   Profil uživatele Balič   Find more posts by Balič   Foto galerie člena Balič   Click here to Send Balič a Private Message   Add Balič to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mesias
Stálý Člen

Karma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% Pěstitelská

Registrován: Nov 2005
Příspěvků: 578  

Příspěvek č. 13

Poračovat, pokračovat, tohle je konečně opět něco zajmavého.. ALe myslím si že to nic lepšího nebude. Jde jen spíš o to, že je to zajmavé. Ale každopádně ti fandím!!!

Old Post 04-02-2006 v 18:39 PM
Mesias je offline   Profil uživatele Mesias   Find more posts by Mesias   Foto galerie člena Mesias   Click here to Send Mesias a Private Message   Add Mesias to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Obecné 3 den růstu 18/6 Příspěvek č. 14



3 den růstu 18/6

Zdar a silu lidi,groweři.

Zatim probiha vsechno tak jak ma.Kyticky vsechny povyrostly asi tak o 1cm.Naprosto stejne povyrostly i referencni 2 rizky rostouci v normalni poloze..Kyticky co rostou vzhuru korenama se zacaly ohybat ke strane.Neni to za svetlem,ale proste ke strane a nejspis si myslej,ze je necham stocit opet do normalni polohy.To se ale spletly.Nejspis budu muset aplikovat spejli a k ni je vazat aby je takovy choutky presly.To se uvidi za par dni.


Fotky

1 Tady je mame.Vidite,jak se zacinaj pomalinku tocit zase zpatky nahoru.Jejich vule rust v normalni poloze je silnejsi nez rust za svetlem.

2 No a jeden detail at to dobre vidite.

-Aby nemely tendenci otacet se zpet do normalni polohy by mozna vyresila aplikace etylenu.Tim by se kytky zmatly a oblafly a myslely by si ze rostou normalne.Nechci do toho motat dalsi veci aby to bylo objektivni,navic by to neslo bezne aplikovat v praxi.



Tak ať to roste

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 05-02-2006 v 11:31 AM

Old Post 05-02-2006 v 11:21 AM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 15

Jahudka! za pokus to stojí a chceš sa aj trošku pohrať...ale gravitácia asi správí svoje...

Old Post 05-02-2006 v 11:57 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
inf3cti
Stálý Člen

Karma uživatele inf3cti - 70% PěstitelskáKarma uživatele inf3cti - 70% PěstitelskáKarma uživatele inf3cti - 70% PěstitelskáKarma uživatele inf3cti - 70% PěstitelskáKarma uživatele inf3cti - 70% PěstitelskáKarma uživatele inf3cti - 70% Pěstitelská

Registrován: Apr 2005
Příspěvků: 545 

Příspěvek č. 16

nemusis im davat spajlu, asi by stacilo male zavazicko priviazat na spicku
a nie je my jasne, co tym etylenom chces dokazat .. akym nechanizmom by ich to malo presvedcit, ze rasu normalne?

He just wanted us to call him Captain Da. He said you can call me Da-Da, whatever that meant.
. .. : ... ::: .. ... .... ..... :: ... ..... .. :
moje prve skunky: Skunk #1, 150W, kokos
C99 600w HPS DWC

Old Post 05-02-2006 v 12:17 PM
inf3cti je offline   Profil uživatele inf3cti   Find more posts by inf3cti   Foto galerie člena inf3cti   Click here to Send inf3cti a Private Message   Add inf3cti to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:00 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.5609570 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív