Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Jahudkova laboratoř 400watt sloužící k pozorování růstu a květu technického konopí :)
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Obecné Jahudkova laboratoř 400watt sloužící k pozorování růstu a květu technického konopí :) Příspěvek č. 1

Mno tak nejak premejslim jak zacit.Takze jsem se rozhod po prostudovani groweru,ze zkusim po predchozich neuspesnych outdoor pokusech ktere vesmes selhaly na corkach,neprizni pocasi,nedostaku slunicka nebo casu se o to v polich starat neco vypestovat in.
Mam tu nekolik rezervovanejch threadu ktere chci pokavad to bude stacit venovat jednotlivym castem pestitelskeho vybaveni a postupne je doplnovat.
Takze zacneme s moji hrubou predstavou prave budovane pestirny.

Kytky -Blueberry,ICE
Slunicko -Sodik 400w s cooltube
Skrin -Proste skrin
Zavlazovani -Zavlazovaci system topf blumat
Ventilace -2ks ventilatoru mezaxial 3140
Hnojeni -Jeste premyslim jak a cim hnojit
Substrat -Pojedu pro zacatek hlinu.Jeste uvazuju coco
Specialtky -Mozna CO2,Zvlhcovac,atd.

To je asi tak vsechno co me momentalne napadlo ale posunme se o neco dal.Momentalne mam sotva odzkousenou vybojku skorem hotovou lampu a tak na 50 proc zbudovanou skrin.Do zacatku pestovani zbyva odhadem asi tak mesic takze me nekamenujte kdyz to nebude denne aktualizovany.Chci aby slo vsechno v klidku od zacatku.

Jinak doufam a pevne v to verim a budu se snazit cely tohle dilko dotahnout do zdarnyho konce.Samozrejme ze budu nejspis delat spoustu chyb ale to je holt zivot greenhorna.A taky od toho je grower aby pripadne nekdo vcas upozornil pripadne poradil.

Jahudka!

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 28-07-2005 v 21:23 PM

Old Post 26-07-2005 v 18:00 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Obecné Seeds,genetika Příspěvek č. 2





Takze bych zacal kytkama kdyz jsem je dal jako prvni do soucasti pestirny.Vlastne je to to nejdulezitejsi ne?
Z tehdejsi nemoznosti si opatrit nejaky pekny rizecky nejakyho dobryho modylku jsem se rozhodnul ze budu pestovat ze semen ktery se daj relativne snadno objednat v jedne z mnoha seeds bank.Taky jsem chtel mit samozrejme jistotu ze to co pojedu nebude nejakej noname ale skutecnej modylek.Uznavam ted mozna chybu v tom ze rizky by byly pro zacatek lepsi,daj se prepnout driv na kvet atd.Tech pozitiv je u rizecku celkem dost ale sledovat jak roste rostlinka ze seminka taky neni k zahozeni

Ted tady popisu z mojeho uhlu pohledu vyhody a nevyhody rizku/seminek.Mozna jsou jeste nejaky jiny na ktery si nevzpomenu ale to je holt zivot no

Seminka maj jednu nespornou vyhodu,ze kdokoliv si je muze kdykoliv objednat u nejaky seedbank,vybere si model co mu vyhovuje a mel by mit taknejak zaruku kvality.Clovek si z nich muze vypestit matku a pak pestovat uz jen rizky ze zarucenyho modelu.Problem je v tom ze je to dost draha sranda,nejaky seedbanks nejsou az tak seriozni a penize si proste nechaj a co pak muze chudak grower delat ze jo.Dalsi vec je ze vam to postacka proste hodi do schranky takze se to muze klidne ztratit a mate taky po srande.Mozna ze nejaky banky to posilaj doporucene ovsem to i tam kde jsem to obednaval ja bylo napsany ze to pujde jakousi tajnou leteckou postou a nakonec to skoncilo ve schrance.Dalsi vyhoda seminek je v tom ze vydrzej az 3 roky v lednici (videl jsem klicit seminka stary i 6 let).Pokavad nechate opylit samici zarucenyho modelu tim samym modylkem sice nedosahnete kvalit prvni genetiky ovsem budete mit v pohode dalsi 3 roky v pripade potreby co pestovat a rozhodne to zadnej spatnej matros nebude.Nevyhoda seminek je ovsem v delsi dobe rustu nez z rizku coz stoji navic taky prachy za elektriku.Udajne se vic tahnou a min vetvej ovsem to nemam zatim vyzkouseny.

Rizky jsou super vec pokavad mate matkarnu a nebo dobryho znamyho kterej vam vzdycky nejakej ten rizek ze zarucenyho modylku venuje nebo proda.Dalo by se rict ze drzeni matkarny stoji v nakladech za elektriku a za vynalozenej cas a usili vic nez pestovani ze semen.Vyhoda je ze muzete prakticky ihned prepinat na kvet.Nevyhoda je ze pokavad nemate rizky z osvedcenyho zdroje muzete si s nima domu prinest nejaky skudce,brebery a vselijaky tyhle svinstva.Dalsi nevyhoda je ta,ze sklidite a muzete rovnou zase shanet dalsi rezany pokavad nemate matkarnu.Obtizne se posilaj postou,nedaji se dlouhodobe skladovat atd atd.

Takze jsem obednal 10 seeds ICE za 15 eur + 10 blueberry gratis a cekal jak to dopadne.K tomu postovny stalo 5eur.Pak jsem to zaplatil prevodem z uctu a cekal asi tejden a porad se nic nedelo.Posilal jsem tam teda meily co a jak a nastesti meli snahu komunikovat az se to vyresilo a seeds asi za tejden poslali.Pak to trvalo asi 4 dny a byly ve schrance.Nastesti je ta postacka nelohla Prislo to v normalni obalce docela dobre chraneny v takovy liste proti rozmackani.Zatim lezej ve stole a cekaj na svou slavnou chvili az je probudim k zivotu


Fotoz
1 Detail seeds Blueberry
2 Obalka od nirvany v ktery dorazili seeds
2 Zadni strana obalky+nabidka dalsich seeds od nirvany
3 Tak tohle jsem vyndal z ty obalky.Samozrejme jen to ICE.Blueberry bylo zvlast.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 29-07-2005 v 19:37 PM

Old Post 26-07-2005 v 18:01 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Nápad Osvětlení,výroba cooltube Příspěvek č. 3






Protoze jsem chtel mit jistotu co se tyka svetla a chtel jsem vyloucit pokud mozno vsechny mozny nepriznivy vlivy v pestovani zvolil jsem jako slunicko vybojku o prikonu 400w Phillips son t agro.Tahle vybojka vyzaruje jeste okolo 20 procent modryho svetla a je tudiz vhodna jak pro kvet tak rust a ma zivotnost okolo 30000 hodin (podle stranek vyrobce) coz taky neni spatny a vydrzi tim padem nekolik sezon. Jednalo se mi i o to ze jsem nechtel jet rust pod zarivkama at uz kvuli pripadnymu soku ze zmeny svetelnyho spektra nebo kvuli tomu ze se mi nechtelo budovat dalsi lampu.Nakonec jsem se precijen rozhodnul ze si asi pro rust ty zarivky poridim kvuli uspore elektriky.Teoreticky by mohli snad stacit zarivky o polovicnim prikonu vybojky okolo 200w.K tomu jsem koupil predradnik kterej uz obsahuje tlumivku,zapalovac i kondik a lze ho pouzit jak na sodik tak MH vybojky.Jako zajimavost uvadim to,ze moje tlumivka ma 2 vyvody a presto jede se sodikem.Dost lidi tady psalo ze musi mit vyvody 3No a pak jsem koupil objimku ktery jsem odriznul takovy to rozsireni kvuli tomu aby zbytecne nezabirala plochu pro pruchod vzduchu v cooltube.Kabely byl problem sam o sobe protoze do vybojky leze pri startu 3500 - 5000V coz se mi nezdalo dostatecne bezpecny tam davat normalni s tenkou izolaci.Mel jsem ale stesti a v garazi nasel takovy ty startovaci kabely co prodavaj v obi a vselijakejch tehle kramech asi za 40kc a protoze na startovani byly uplne k hovnu pouzil jsem je na vybojku.Maj perfektni asi 0,5cm silnou izolaci.
Tak dal...Zapojil jsem to,otestoval vsecko probehlo ok hned na prvni pokus a zacal se venovat vymejsleni a vyrobe cooltube.Vymyslel jsem to asi tak ze koupim sklenenou rouru,uriznu 2 ocelovy krouzky z trubky ktery nasadim na oba kraje cooltube a pak je vzajemne spojim plochacem co bude ze zhora a privarim ho na ty krouzky.Pak jeste do jednoho krouzku privarit pricku na drzeni objimky a nahore vyvrtat diry pro hacky na zaveseni a udelat nejakej drzak na tepelnou pojistku.Tohle cely jsem taky zrealizoval (hodim sem foto) a je to naprosto super.No a proc to resit tak slozite kdyz by to slo celkem jednoduse?Tak jednak cela tahle konstrukce celkem bytelne drzi a na ni drzi i objimka a vsecko ostatni takze v pripade prasknuti trubky nebo jakykoliv jiny havarie by to melo porad viset a nezpusobit zadnej maler.Zadruhy pokvad roura nekdy v budoucnu praskne staci ji vyriznout z tyhle konstrukce (zalepeny silikonem) proste tam strcit jinou rouru a mam lampu behem chvilky ok.Jeste jsem zapomel na stinitko ktery je stoceny z hlinikovyho plechu na stacecce na 180 stupnu podle vnitrniho prumeru trubky a vlepeny dovnitr.Zatim jsem svitit cooltube jeste nezkousel jeste zbejva vlepit stinitko.Chystam se na to o vikendu a budu merit teploty kam dat ventilator na jakou stranu a kam dat cidlo od tepelny pojistky.Tak to je o slunicku zatim zhruba vsechno..

Jinak cela tahle sranda vyroby cooltube me stala asi 200 za trubku,130 objimka,nejakej ten silikonovej tmel kterej jsem mel doma pak hacky asi za 20kc k tomu retizek asi tak za 60 no a zbytek veci zadara ruzne nalezenejch a od znamejch.Pak teda jeste nejaka ta prace nekolik hodin.


Na fotoz je videt odspoda postupna vyroba cooltube a uplne dole detail poradny izolace kabelu vedouciho k vybojce

Fotoz
1 Temer hotova cooltube zatim bez stinitka
2 Svarenea konstrukce na cooltube
3 Svarovani koncovych krouzku s pricnym plochacem
4 Odrizlej jeden krouzek z roury na budouci cooltube
5 A zde je videt poradnej kabel k vybojce

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 29-07-2005 v 19:30 PM

Old Post 26-07-2005 v 18:02 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Nápad Popis,výroba skříně Příspěvek č. 4




Skrin neboli zaklad cele pestirny-ac se to nezda a je to v podstate to nejdulezitejsi z cele pestirny tak tady dokavad to neni komplet funkcni jako celek neni ani nic moc co psat.
Proste jsem sehnal zadara skrin od znamyho z nejaky dilny.Je z obycejny drevotrisky potazena umakartem nebo co to je.Puvodne mela rozmery 120x60x150 .I kdyz by to bejvaly byly rozmery akorat,presto jsem ji musel kapanek zkratit a zmensit na 90x60x150 protoze jsem na vetsi nemel jednoduse misto.Chtel bych tam dat 6 kytek coz je nejspis trochu moc,ale ono se to stejne nakonec vytribi.Pocitam ze zustanou stejne 4 kytky protoze neco urcite budou samci.Vevnitr jsem ji natrel primalexem polar (musel jsem delat 3 natery) kterej ma odrazivost asi 95 procent a nemeni svetelny spektrum.Nemel jsem se naladu srat s lepenim nejaky folie za kterou se pak muzou tvorit plisne a mnozit vselijaky haveti.Alobal jsem taky zavrhnul i kdyz ho dost lidi pouziva. Duvod byl ten ze hazi prasatka na kyticky a nasledne se na listech vypalujou fleky.Tohle jsem vycet tady na groweru.S praxe nevim ovsem se mi to zda celkem logicky.O zrcadlech s 60procentni odrazivosti snad netreba mluvit.Kazdopadne vyhoda barvy je to ze je relativne levna a po sezone to za hodku pretru a mam zase na chvili klid.Pak jeste chci vsechny rohy vymaznout silikonem kvuli utesneni skrine a zatesnit tesnenim na okna taky dvere.Duvod je ten,ze se chystam vyzkouset v pripade potreby kdyby me kytky napadli vselijaky brebery vyzkouset muj genialni napad hubeni skudcu pomoci co2.Fachalo by to asi tak ze v pripade napadeni sviluskama a ruznou haveti bych vypnul vetraci ventilator a nafoukal dovnitr co2 v takovy koncentraci aby to co je tam zivy proste chciplo.Kytkam by to vadit nemelo pokavad se to aplikuje za svetla ale spis by jim to melo prospet.I kdyz by to nebyla zrovna idealni koncentrace co kytky potrebujou,tak pul hodky by to meli jistojiste vydrzet a spis jim to jeste prospet.Tohle utesneni ma samozrejme i vyhody pri klasicky aplikaci co2 protoze bych to tam fouknul pri vypnuty ventilaci a nikde by nemeli bejt zadny ztraty.Teorie je sice hezka vec,ale zatesnit to poradne uz takova prdel neni.Mno jeste uvidim jak moc se to povede zatesnit.Matkarnu nebo klonovnu tam delat nebudu protoze i tak je to uz moc maly a navic nemam naladu se jeste starat o dalsi kytky.Clovek ale nikdy nevi a trebas se casem rozhodnu udelat neco jeste v dalsim kusu nabytku.
Tak to by bylo co se tyka skrine asi tak vsechno nejak me nic nenapada co bych jeste napsal o kuse nabytku

Fotoz
1 Skrin zavrena.Nahore halda veci potrebna k dovybaveni pestirny
2 Skrin otevrena a vevnitr je videt zarivkovy teleso
3 Musel jsem kolikrat svest tuhej boj abych na tom moh alespon neco delat

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 29-07-2005 v 19:36 PM

Old Post 26-07-2005 v 18:03 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Hydroponie Zavlažovací systém Příspěvek č. 5







Tak ted neco o tom zavlazovani-Nejak se mi nechtelo kazdej den kytky zalejvat a to i pro pripad ze bych nekam chtel jet a navic si myslim ze je nejlepsi udrzovat taknejak stabilni vlhkost substratu tak jsem premejslel jak vytvorit nejakej automatickej,pokud mozno dostupnej a ne moc drahej zavlazovaci system.Moznosti je celkem dost.Jet trebas nejaky hydro,nebo kapilarni trubice a napojit to pres casovac a cerpadylko ktery to zaleje v urcitou hodinu,knoty atd.Tohle vsechno se mi ale zdalo moc slozity k vybudovani nebo malo spolehlivy a nebo drahy.Pak jsem tady na groweru narazil na jeden thread kde nekdo objevil takzvany zavlazovaci koliky.Jeden stoji 95Kc coz neni az tak drahy aby si to nemoh kazdej koupit.Rozjela se tam okolo toho celkem dost velka diskuse a ja se teda rozhod ze pokavad by tyhle koliky fungovaly bylo by to naprosto super.Koupil jsem jich teda rovnou 6 a ted to testuju a zatim to vypada velice nadejne.

Koliky co mam ja jsou urceny na tlakovou vodu (existujou jeste samonasavaci).Narozdil od tech samonasavacich tyhle nepotrebujou absolutne zadnou udrzbu.Rozdil mezi samonasavacim a tlakovym je takovej,ze tlakovej musi mit nadrz nahore a samonasavaci o 20cm niz nez je kvetinac.U samonasavaciho tece voda primo pres keramickej hrot zatimco u tlakovyho je kapaci trubicka u ktery se da regulovat i mira zavlazovani.Jinak misto tlakovy vody jde pripojit hadicku a na ni proste obycejnej kanystr kterej musi bejt minimalne o 0,5 metru vejs nez ty koliky pichly v zemi.Zatim testuju 2Ks.Dulezity je ty koliky predem namocit na nekolik hodin do vody a mit je pred smontovanim naplneny vodou.Ostatne tohle je v navodu.Co tam pisou tak hnojky lze aplikovat primo do nasavany vody z ty nadrze.Vadit by to nemelo a nic by se ucpavat taky nemelo protoze kolik slouzi jen jako vlhkostni cidlo a otevira hadicku kterou mam zaskrcenou podle potreby.Takze z toho vyplyva,ze vlhkost pudy kterou kolik udrzuje se da nastavit koleckem ktery ma zhora.Kolecko skrti hadicku ktera vede pres kolik zapichlej do zeme.Testuju to zatim teda na 2kytkach a z toho jedna je v kvetinaci prumeru 22cm vejsky 16cm druhej kousek prumer 13cm vejska 10 takze se tam kolik vesel jentaktak.Substrat nevim co je zac proste tam mam obycejnou hlinu co tam byla uz asi 2 roky takze peknej shit sotva sem tam ty koliky narval kvuli slehlosti ty hliny a korenum.Jinak je videt jak to co chvilku pekne kape a pak to zase prestane a tak se to porad opakuje.Kolecko jsem seridil presne podle navodu ale pisou tam,ze kdyz je potreba vlhci substrat tak ho staci trosku povolit.Jinak ten vetsi kvetinac se me zda pomerne suchej ale musim rict ze je to jen zdani protoze v miste kde to kape je to vlhky pekne a zrovnatak i kdyz do toho rejpnu tak to je pekne vlhky.Ten mensi se me zda ponekud vlhci asi to zpusobuje velikost kvetinace ale nemel by bejt problem to trosku priskrtit coz jsem zatim neudelal.Substrat pred aplikaci koliku je treba mit vlhci kvuli tomu aby to vubec zacalo fachat.Ale jak voda trosku vyschne uz to jede.Mno je to hezka vecicka a jsem fakt zvedavej az to zkusim na kyticky.Akorat to urcite chce mit cernou privodni hadicku kvuli tomu aby se v ni nevytvarely rasy.To by se pak mozna mohli ty gumovy hadicky ucpavat.Koliky jsou urceny pro nadoby max prumeru 25cm.V pripade vetsi nadoby by se museli aplikovat uz 2 nebo dokoupit kapace.Tak to je asi vsechno nejak nic jinyho me nanapada.Testovani probiha uz asi 8 dni a kytky rostou jako z vody.Uz se tesim az to pujde do skrine

Podle me je to i super vec pro outdoor pestitele kteri se nechteji o kytky nejak extremne starat a nebo pro lidi co pestujou na stromech.Kytka si vezme presne to co potrebuje a urcite vam neuschne.Ty samonasavaci by se daly dokonce venku vyuzit jeste lip protoze kanystr s vodou by se dal zakopat do zeme a tudiz by to bylo docela dost nenapadny.Ovsem kytky uz nenapadny jde udelat jen tezko co?

Takze na skrin polozim kanystr kterej budu prubezne doplnovat hnojkama a vodou a z nej povede hadicka ke kolikum do skrine.Dokonce i v pripade ze by skrin zacala z nejakyho duvodu horet tak by se snad propalil i ten kanystr a polil by to alespon trochu vodouNo hezka predstava radsi na to nemyslet.
Proste zaver je ten ze je to jednoducha a levna vecicka a ze by kazdymu indoor pestiteli stala za vyzkouseni.Praxe ale svy ukaze.

Fotoz
1 Celkovej pohled jak to krasne zavlazuje 2 kyti
2 Pohled na mensi z kvetniku
3 Vetsi kvetnik.Je videt jak to hezky kape
4 Sada koliku topf blumat
5 Kolik v rozebranem stavu
6 Proste detailnejsi foto slozenyho koliku

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 29-07-2005 v 19:35 PM

Old Post 26-07-2005 v 18:04 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Nápad Odvětrávání,ventilační systém Příspěvek č. 6





Takze k vymene vzduchu ve skrini budou slouzit 2-3 ventilatory mezaxial 3140 (axialni).Sehnal jsem je zadara tak jsem je chtel nejak vyuzit.Jsou cely z hliniku mimo vrtule a maj i kulickovy loziska tak by snad mely i vydrzet nejakou dobu.Jsou na napeti 220V 21W 180M3 za hodinu.Mely by davat tlak 33Pa coz je o neco malo min nez euro 2.Nechtel jsem tam davat ventilatory na 12V.Podle me je to blbost protoze je treba dalsi trafo na kterym sou dalsi ztraty atd atd.12V vetraky maj snad jedinou vyhodu a to je ta,ze jsou tissi. Zadalsi jsem koupil ohebnou greyflex hadici kterou by mela byt napojena cooltube na dalsi ventilacni potrubi.Je celkem draha ale zato bytelna a vydrzi teploty az 90 stupnu.Material PVC.Prumer 125 delky 2 metry stal 400.Dal ven ze skrine by melo vest odvetravaci potrubi do komina,takze by nemel bejt problem se stoupajici teplotou v mistnosti.Puvodne jsem chtel teplej vzduch od cooltuby foukat jen do mistnosti ovsem kdyz jsem pokusne meril teploty viz. nize a v celkem velky mistnosti to vyhnalo teplotu o 3 stupne doslo mi,ze foukat teplej vzduch od lampy do mistnosti je pekna blbost a ze me nezbyde nic jinyho nez nakoupit dalsich par metru potrubi a natahnout to do toho komina.Ten komin je vubec vyhoda protoze se nebudu muset zabejvat s pachem az to pokvete a na strese to nikdo neucejti,nebude stoupat teplota v mistnosti a nakonec obrovska vyhoda je to ze komin saje uz sam o sobe i bez ventilatoru.1 ventilator pozene cooltube (zatim jeste premejslim jestli pres ni budu sat vzduch z pestirny nebo udelam uzavrenej okruh).2 ventilator bude fungovat na odtah vzduchu ze skrine a bude nekde nahore.ventilator co bude tahat vzduch cooltube je pridelanej pres gumovou spojku primo na ni.Ventilator co bude sat vzduch ze skrine bude zavesenej (kvuli prenaseni vibraci na skrin) na gumovy pavouky co se pouzivaj na pridelani veci na zahradku na auto a dal to povede greyflex hadici ven ze skrine.Potom tyhle dva odfuky svedu do jediny trubky (semiflex-takova ta nechutne neohebna hlinikova harmonika) a povedu to dal do komina.Dalsi casti bude udelat privod cerstveho vzduchu do skrine a to se rozhodnu az po mereni teplot ve skrini jakou variantu zvolim.Sani mam zatim vymyslene pasivni (samozrejme s privodem dole) ,ale taky ho nakonec mozna udelam s ventilatorem a privodem vzduchu primo z venku.Dalsi soucasti ventilace bude nejakej vetrak na michani vzduchu ve skrini.Mozna na to pouziju jeste jeden mezaxial a pokavad to nebude stacit tak koupim nejakej stolni otocnej ventilator.V podstate tohle je zatim jen hruba predstava ktera se muze jeste nekolikrat zmenit po zmereni skutecnejch teplot ve skrini az to spustim.

Fotoz
1 To je ta vyborna ale zato kurevsky draha hadice (2m)400Kc
2 Ventilatory mezaxial 3140 (axialni)
3 Nahore nad skrini je videt uz pripravenej otvor pro privod cerstveho vzduchu do mistnosti
4 No a tam to vsecko povede.Do komina

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 02-08-2005 v 17:41 PM

Old Post 26-07-2005 v 18:06 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Chemie Hnojení,vyživa rostlin Příspěvek č. 7









Tak vcera jsem si procital na groweru vsecky mozny veci okolo hnojiv a rozhod se pro hnojky Advanced Hydroponics.Puvodne jsem chtel pouzit nejaky biokobylince ale to jsem uz zavrhnul protoze kobylince by meli bejt urcitej cas vyzraly kvuli PH a zivinam,ale ne zase moc,takze bych tezko stanovil nejaky meritelny podminky.
Tyhle hnojiva jsem zvolil prevazne proto,ze pro celej proces rustu/kvetu by meli stacit 3 slozky narozdil od Plagronu (4 slozky)nebo Hesi (5 slozek).Doplnit pripadne celou hnojnou kuru napriklad o Pyth-amin by nemel bejt zase tak velkej problem.
Kazdopadne chci i tak zkusit jeden kvetinac naplnit pokusne kompostem abych videl jestli maj tyhle drahy hnojky vubec smysl kupovat.Kazdopadne litr kazdy slozky by mel vystacit asi na 1000 litru vody pro hydrosystemy.Pro hlinu se pouzivaji polovicni davky a tudiz by to melo vystacit na 2000 litru zalivky.Popravde nevim kolik kytky spotrebujou zalivky ale je fakt ze litranek pro obycejnyho malopestitele vystaci na peknou dobu az si rikam jestli ma smysl kupovat celej litr.Precijen tomu taky konci nekdy zaruka ktera nepotrva dyl jak 2 roky.Takze nejspis objednam 0,5 litrovy baleni ktery stoji kazda slozka 200 coz uz jde.Snad bych jeste dodal ze hnojiva Advanced Hydroponic jsou vyvijeny primo pro pestovani konopi uz nekolik let a meli by mit vsechny slozky pro nase rostlinky naprosto optimalni.Co se tyce Plagronu,Bcuzz nebo Hesi tak si myslim je je to ale v podstate to samy akorat Bcuzz je udajne jen biohnojivo.
Mno nevim co k hnojivum jeste napsat vsecko se ukaze az jak to poroste.Hazim sem jeste odkaz na stranky AH kdyz by se nekdo chtel mrknout.Maj to tam i v cestine a docela peknou galerku co se da pomoci jejich hnojek dosahnout.

http://www.advancedhydro.com/pages/...ecookie=&lang=7

Nekomu by se mohli hodit pestitelsky schemata hnojeni firem Advanced Hydroponics,Hesi,Plagron.

Fotoz
1 Slozka hnojiva grow od AH
2 Slozka hnojiva bloom od AH
3 Slozka hnojiva micro od AH
4 Hnojny schema od AH pro Hydro
5 Hnojny schema od firmy Plagron
6 Hnojny schema od Hesi pro Hlinu
7 Hnojny schema od Hesi pro Kokos
8 Hnojny schema od Hesi pro Hydro


-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 30-07-2005 v 11:48 AM

Old Post 26-07-2005 v 18:07 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Organika Substrát-prostě hlína Příspěvek č. 8







Rozhod jsem se tedy ze poprvy pojedu urcite v hline.Priste bych chtel zkusit nejaky hydro (docela me to laka-hlavne NFT systemek).Po dlouhym hledani a prostudovavani groweru jsem dospel k zaveru ze vhodny PH substratu by melo bejt okolo 6,5 pro hlinu a v hydru okolo 5,8.Hledal jsem teda substrat s PH 6,5.Bylo to hotovy peklo protoze jsem prosel plno ruznejch zahradnictvi a nikde nic az nakonec jsem narazil na vhodnou zem primo v OBI.Nasel jsem tam zem ktera by mela mit teoreticky PH 5,5-7,0.Ovsem je zajimavy ze PH v cestine se nejspis lisi od jinejch jazyku protoze v madarstine a english tam bylo napsany PH 4,5-5,5 coz me zarazilo.Takze spis pocitam ze asi spravne bude to v tech cizich jazycich a u nas se nejspis v prekladu nekdo malinko splet.Koupil jsem teda 40 litru tyhle hliny,pak jsem jeste koupil 15 litru perlitu a z vykopu nabral nejakej pisek.Potom me jeste zbejvalo prohledat grower abych zjistil alespon castecne procentualni slozeni tehle slozek.Prolez sem snad vsechno co se tyce slozeni hliny a navic kazdej pouziva neco jinyho takze jsem nakonec zvolil kompromis a proste namichal substrat z hliny,perlitu a pisku.Slozeni jsem namichal 55 procent hliny,30
procent perlitu a 15 procent pisku.Jsem zvedavej az zmerim vysledny PH tyhle smesi protoze perlit by mel mit PH 6,5-8,5 a pisek nevim.Koupil jsem i par rockwoolovejch kosticek na zasazeni seminek.Uvidim jak se bude kytkam v tomhle substratu darit ale doufam ze dobre.Kdyz jsem to michal bylo to moc hezky vzdusny.Jeste abych nezapomel.Na jednu kytku zkousim obycejnej kompost kterej nebudu hnojit a nic s nim delat.Bude to takovej testik jestli ma cenu pouzivat hnojiva.Kvetinace jsem udelal z ruznejch umelohmotnejch dvanactilitrovejch kanystru coz by melo urcite stacit.Stejne nemuzu kytky hnat vejs nez metr.Tac pod kvetinace jsem udelal celej z pozinkovanyho plechu a je dole pres celou skrin.

Fotoz

1 Nadherna a prekrasna hlina co jsem koupil - dokonce premium kvality
2 Technicky udaje moji hliny
3 Byl jsem nucenej koupit i nejakej ten perlit (to je on)
4 Technicky udaje perlitu
5 Smichanej perlit s hlinou a piskem
6 Tac pod kytky a kvetinac z 12l kanystru

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 28-08-2005 v 20:01 PM

Old Post 26-07-2005 v 18:08 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Nápad Specialitky-Co2,zvlhčování,tepelná pojistka a dalsi vychytavky. Příspěvek č. 9

Mno tak to by snad zatim mohlo stacit Jinak tyhle prispevky co nebudu potrebovat pak smaznu.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 02-08-2005 v 17:10 PM

Old Post 26-07-2005 v 18:09 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hnědojed
Stálý Člen

Karma uživatele Hnědojed - 56% Pěstitelská

Registrován: Apr 2005
Příspěvků: 250 

Příspěvek č. 10

Ju ja tenhle tak klidne pak smazne ale dovol abych se zeptal kdes sehnal tu cooltube za tak levnej peniiiis ....

P.S. mozna sem prehlid co pojedesh za styl nicmene na sog mash docela malo semen a na scrog teda nevim ze semene. at uz to bude cokoliv ty trable se samcama ti nepreju. Maj se a hlavne -
VYDERZAJT PIJONIER.


S většinou forem přemísťování je ta potížže ani jedna obvykle nestojí za všechnu tu námahu. Na Zemi - když ještě existovala - jsme měli problémy s auty. Hlavní nevýhody spočívaly v tom, že bylo nutno dolovat spousty černé mazlavé patlaniny z podzemí, kde byla do té doby dobře schována, aby se nemohlo nic stát. Ta se pak proměnila v asfalt, který pokryl zemi, kouř, který naplnil ovzduší a zbytek se nalil do moře. To všechno zjevně převažovalo výhody, spočívající v možnosti přesunout se rychle z jednoho místa na druhé, zvlášť když místo, kam jste se dostali, se následkem toho všeho značně připodobnilo místu, odkud jste přijeli - stejně zamořené asfaltem, kouřem a postižené nedostatkem ryb.

Old Post 30-07-2005 v 21:13 PM
Hnědojed je offline   Profil uživatele Hnědojed   Find more posts by Hnědojed   Foto galerie člena Hnědojed   Click here to Send Hnědojed a Private Message   Add Hnědojed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rudra
Stálý Člen

Karma uživatele Rudra - 58% Pěstitelská

Registrován: Jun 2003
Příspěvků: 84  

Příspěvek č. 11

ja mam nejaku skousenost s nirvanami, aj tak je teraz teplo, a ked sa neponahlas s nastupom na 12/12 tak nechaj tie zo semienok nech sa troska vytiahnu, ja som im potom strihol (asi 5-6 posch) vrsky a dal zakorenit a oznacil, povodne kytky som nechal 10+- dni zotavovat a prepol, cakal som na pohlavie, ok dobrych75% samic,tie zakorenene vrsky som pouzil ako buduce mamky,este to chce vychytat tie naj samice a je to uz len na tebe
tak salute

Ruka v ruke s pokorou a trpezlivosťou vpred k bohatým žatvám

Old Post 31-07-2005 v 15:39 PM
Rudra je offline   Profil uživatele Rudra   Find more posts by Rudra   Foto galerie člena Rudra   Click here to Send Rudra a Private Message   Add Rudra to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 12

zkousels uz svitit s tou 400w?co teplota?

Old Post 31-07-2005 v 16:32 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Nápad Experimentalni mereni teplot cooltube Příspěvek č. 13
















Zdar a silu vsem....

Dneska 31.7 2005 jsem nechal projit cooltube zatezkavaci zkouskou vcetne zkousky tepelne pojistky a hlavne mereni teplot abych vedel jak udelat odtah ze skrine jak dlouhy nechat potrubi a jestli to moje ventilatory vubec zvladnou.Taky me zajimalo jestli ma cooltube vubec nejakej smysl si za tu vynalozenou energii,namahu co se tyce jeji vyroby nebo jejich porizovacich nakladu v growshopu vubec porizovat.Nejdriv to tak nejak sesumarizuju,popisu a hodim sem namerene hodnoty a zaver si bude moct kazdej udelat sam.

Takze na chlazeni cooltube jsem pouzil ventilatory mezaxial 3140.Tyhle ventilatory sou axialni,meli by poskytnout tlak 33Pa a mit 180m3 pruchod vzduchu za hodinu.Co se tyce tlaku sou na tom o neco hur nez euro2.Hlavne me zajimalo jestli ma smysl si porizovat nejakej kvalitnejsi ventilator s lepsi tlakovou charakteristikou kterej je schopnej cooltubu lip profouknout i s delsima hadicema.Prvni jsem to zkousel s jednim ventilatorem a pak jsem zkusil jeste zapojit 2 za sebe to pro zajimavost protoze me zajimalo jak to bude s teplotou pri vetsim tlaku vzduchu co dokazou tyhle 2 seriove zapojeny ventilatory dosahnout.
Mereni probihalo v obyvaku protoze ve skrini by v tak malym prostoru prilis stoupala teplota a mereni by tudiz objektivni moc nebylo.Samozrejme ze podobnou vec budu zkouset jeste ve skrini.Me v tomhle pripade slo spis o to jak a kam umistit hadice na cooltube,Jestli sat primo pres ni vzduch ze skrine ven nebo udelat klasicky nasavani do cooltube zvenku a vejfuk zase ven.Dospel jsem k zaveru ze hadice teplotu prilis neovlivnujou (mel jsem k testu 2 metry hadice greyflex.Je to takova ta bila z PVC z OBI za 400Kc).Ovsem nejzajimavejsi bylo ze i kdyz jsem vypnul ventilator uplne tak teplota na teplomeru kterej jsem mel nejdriv 16 a pak 25cm pod cooltube povylezla jen o 1,3 stupne a to jsem to nechal asi 2 hodiny.Teplota v mistnosti pri zkouskach stoupla asi o 2 stupne a pak uz se nezvysovala tudiz mereni co jsem delal by melo bejt taknejak objektivni.Dalsi pokusy spocivaly v tom jestli je lepsi vzduch z cooltube sat a nebo do ni foukat.Ventilator byl vzdy na strane kde neni objimka.Vysledek je ten,ze kdyz sem vzduch tahal,vysledny teploty byly asi o 0,5 stupne horsi nez kdyz jsem foukal dovnitr.Tohle ale neni az tak vyznamny a rek bych i zanedbatelny.I digitalni teplomer ma urcity chyby v mereni a muselo by se to merit vickrat.Potom jsem jel 2 ventilatory v serii a vysledek byl naprosto minimalni pokles teploty colltuby cca max 1 stupen.Clovek by od toho cekal vic protoze to foukalo na druhy strane o dost vic nez pri pouziti jednoho ventilatoru.Na cidle ktery bylo umisteny 16cm pod cooltube bylo o 0,8 stupne min nez pri pouziti jednoho ventilatoru.Pokud teda zanedbam jiny mozny okolni vlivy,pohyb vzduchu v mistnosti atd tak je to naprosto zanedbatelny a tudiz kupovat nejakej supervykonnej ventilator nema smysl.Pak prisly na radu zkousky 1 ventilator tlacici vzduch do cooltuby a na nej napojena greyflex 2 metry dlouha hadice s ohyby 2x 90stupnu.Vysledek byl ten,ze teplota stoupla uz o neco vic,ale zase to neni tak tragicky.Na cidle 16cm pod CT o 1,2 stupne.No abych to nejak sesumarizoval podle me CT zase az tak extremne teplotu jak se tady traduje nesrazi.Na cidlech co jsem mel pod ct 16cm byl rozdil teplot s ventilatorem a uplne bez nej 0,9 stupne.Z toho vyplyva ze cooltube je schopna ve skrini srazit teplotu o 0,9 stupne coz jsem cekal daleko lepsi vysledek.Jako jinak je pravda,ze pokud jsem do cooltube foukal mela na povrchu okolo 37 stupnu narozdil kdyz tam nebyl ventilator vubec.Bez ventilatoru mela pres 70.Vetsi teploty jsem s mym digitalem merit nemohl.Proved jsem jeste i dalsi zajimavy mereni a to s ultrazvukovou zvlhcovackou do ktery jsem nalil vodu o pokojovy teplote a zkousel mlzit mezi lampu a cidla teplomeru pod CT.To uz bylo jiny kafe.Pokles teploty byl o 4 stupne a to uz je fakt o necem jinym.Za dalsi jsem si zmeril tu pekelne horkou tlumivku ktera byla celkem asi 5 hodin v provozu a zjistil ze dosahla 55 stupnu coz neni nic moc.Zadalsi me zajimalo o kolik stoupne teplota CT po vypnuti ventilatoru i vybojky.Duvod byl ten ze tam mam tepelnou pojistku a mohlo by se stat po vypnuti ze by jeste teplota stoupla natolik ze by ji to rozpojilo coz by nebylo prijemny a musel bych dodelat bud zpozdeni vypnuti vetraku nebo to vzdycky rucne nahazovat.Dopadlo to tak,ze teplota CT stoupla o 4 stupne tak pohoda.


Namereny vysledky

Mereni 1

-1 ventilator,na strane bez objimky,sani pres CT.

-Teplota vzduchu v mistnosti-26,7
-Teplota primo na skle pod CT-vetsi nez 70
-Teplota objimky-naprosto studena
-Teplota motoru ventilatoru-37,8
-Teplota vystupniho vzduchu z CT-32,0
-Teplota na cidle pod CT vzdalenym 16cm od skla-31,5
-Teplota navrchu CT-38,4

Mereni 2

-1 ventilator,na strane bez objimky,sani pres CT.

-Teplota vzduchu v mistnosti-27,7(uz teplota stoupla tudiz i hodnoty teplot sou vyssi a s tim je treba pocitat)
-Teplota primo na skle pod CT-vetsi nez 70
-Teplota objimky-naprosto studena
-Teplota motoru ventilatoru-uz jsem znova nemeril
-Teplota vystupniho vzduchu z CT-uz jsem znova nemeril
-Teplota na cidle pod CT vzdalenym 16cm od skla-33,2
-Teplota navrchu CT-37,6

Mereni 3

-1 ventilator,na strane bez objimky,sani pres CT.(tady jsem posunul cidlo co bylo pod cooltube na vzdalenost 25cm od roury nic jinyho jsem uz nemeril.

--Teplota na cidle pod CT vzdalenym 25cm od skla-30,6

Mereni 4

-1 ventilator,na strane bez objimky,foukani vzduchu do CT.

-Teplota vzduchu v mistnosti-27,0
-Teplota primo na skle pod CT-vetsi nez 70
-Teplota objimky-okolo 40 nemereno
-Teplota motoru ventilatoru-nemereno
-Teplota vystupniho vzduchu z CT-31,2
-Teplota na cidle pod CT vzdalenym 16cm od skla-32,3
-Teplota navrchu CT-37,5

Mereni 5

-2 ventilatory zapojeny za sebe (do serie) na strane bez objimky,foukani vzduchu do CT.

-Teplota vzduchu v mistnosti-27,5
-Teplota primo na skle pod CT-vetsi nez 70
-Teplota objimky-okolo 40 nemereno
-Teplota motoru ventilatoru-nemereno
-Teplota vystupniho vzduchu z CT-31,4
-Teplota na cidle pod CT vzdalenym 16cm od skla-31,5
-Teplota navrchu CT-36,7

Mereni 6

-1 ventilator,na strane bez objimky,foukani vzduchu do CT+2 metry greyflex hadice napojeny primo na ventilator s dvema 90 stupnu ohyby

-Teplota vzduchu v mistnosti-27,3
-Teplota primo na skle pod CT-vetsi nez 70
-Teplota objimky-okolo 40 nemereno
-Teplota motoru ventilatoru-nemereno
-Teplota vystupniho vzduchu z CT-30,3
-Teplota na cidle pod CT vzdalenym 16cm od skla-32,3
-Teplota navrchu CT-38,6

Mereni 7

Jenom hola CT bez jakykoliv ventilace,ventilatoru a hadice.

-Teplota vzduchu v mistnosti-26,9
-Teplota primo na skle pod CT-vetsi nez 70
-Teplota objimky-Hooodne
-Teplota vystupniho vzduchu z CT- Hehe
-Teplota na cidle pod CT vzdalenym 16cm od skla-32,0
-Teplota na cidle pod CT vzdalenym 25cm od skla-31,9
-Teplota navrchu CT-vetsi nez 70

Mereni 8

Jenom hola CT bez jakykoliv ventilace,ventilatoru a hadice,pouzit ultrazvukovy zvlhcovac k ochlazovani vzduchu pod CT

-Teplota vzduchu v mistnosti-26,7
-Teplota primo na skle pod CT-vetsi nez 70
-Teplota objimky-Mooc vysoka
-Teplota na cidle pod CT vzdalenym 16cm od skla-28,0 !!!(tak tohle je dost good)
-Teplota navrchu CT-Mooc vetsi nez 70


Dale jsem provadel dalsi mereni ale ty uz asi pro nikoho z vas nebudou tak moc zajimavy

-Teplota na prirube CT kam se nasazuje hadice (CT bez ventilatoru a jakyhokoliv chlazeni)-59 (Tohle me zajimalo kdyz by se podelal ventilator jestli vydrzi hadice)

-Pocatecni a konecna teplota po mereni v mistnosti 24,9/27,7

-Max dosazena teplota CT po vypnuti vybojky a ventilatoru-39,9

-Dosazena teplota tlumivky asi 5 hodin provozu-53,5

Mereni probihalo asi po dobu 5 hodin v mistnosti kde byly zavreny okna a byl pokud mozno co nejmensi pohyb vzduchu.Dole pod CT jsem mel 2 cidla 2 ruznych teplomeru kvuli vyrovnani chyb teplomeru.1 dalsi teplomer slouzil k mereni dalsich hodnot.Vybojka son t agro 400w.Cooltube home made.

Zaver at si kazdej udela sam.Dalsi mereni probehne primo ve skrini.Ja si z tohohle odnes to,ze nebudu delat uzavrenej okruh CT ale budu sat vzduch primo pres cooltube protoze rozdil v tom zase takovej neni (vlastne vubec zadnej)a navic vyuziju jenom pulku puvodne zamyslene hadice.Jako je fakt ze jedinou nevyhodu to bude mit nejspis to,ze se bude roura vic zasirat ovsem to by se zasirala i pri sani vzduchu z mistnosti.

Fotoz
1 Komplet hotova CT vcetne stinitka a tepelne pojistky.Cidlo pojistky je videt shora CT takova ta medena tycka.Samotna pojistka je ta cerna krabicka na boku CT.
2 Hotova CT pohled zblizka
3 Mereni s napojenou hadici greyflex (shora CT je videt nalepeny cidlo teplomeru merici teplotu vrsku CT.
4 To samy mereni s hadici greyflex.Akorat tu vidite ty ohyby pres ktery byl nasavanej vzduch.
5 Mereni s dvema ventilatory v serii.Dole pod CT je videt 2 cidla teplomeru pro mereni teploty 16 a 25cm pod CT.
6 Mereni teploty vystupniho vzduchu z CT
7 Mereni teploty motoru ventilatoru(dole jsou videt cidla merici teplotu pod CT)
8 Mereni teploty s ultrazvukovou zvlhcovackou bez jakyhokoliv jinyho chlazeni CT
9 Opet mereni se zvlhcovackou
10 Pohled na merici laborator-dole cidla merici teplotu pod CT
11 Objimka pro vybojku
12 Rozsirena cast objimky byla odstranena kvuli lepsimu prutoku vzduchu CT.Zabira to opravdu hoodne plochy v CT.
13 Vybojka Phillips son t agro 400w
14 Kapilarni nevratna tepelna pojistka pouzita k vypnuti CT v pripade poruchy chladiciho ventilatoru
15 Ta sama pojistka z jinyho pohledu


Zaverem podotykam,ze vsechny teploty jsou skutecne,nic jsem si nevymyslel.Muj nazor je,ze vyznam cooltube neni az tak velky jak je vseobecne rozsirenej nazor na groweru.Skutecnou teplotu pod CT patrne ovlivnuje infra zareni ktere uchladit proste nejde,nebo jen minimalne.Vic k tomu reknu az probehne mereni teplot ve skrini.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 01-08-2005 v 12:19 PM

Old Post 31-07-2005 v 19:10 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
matko291
Slovak Growers

Karma uživatele matko291 - 95% PěstitelskáKarma uživatele matko291 - 95% PěstitelskáKarma uživatele matko291 - 95% PěstitelskáKarma uživatele matko291 - 95% PěstitelskáKarma uživatele matko291 - 95% PěstitelskáKarma uživatele matko291 - 95% PěstitelskáKarma uživatele matko291 - 95% PěstitelskáKarma uživatele matko291 - 95% PěstitelskáKarma uživatele matko291 - 95% PěstitelskáKarma uživatele matko291 - 95% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 1129  

Příspěvek č. 14

zdar growers
Jahudka chcel by som sa spitat ci si neskusal ten ventilator dat na stranu kde je vybojka.Podla mojho skumania bude lozisko toho ventilatora trpet ked bude pri spicke vybojky.Objimka v ceste smeru vzduch urcite nerobia az taku velku prekazku.Ja to planujem takto urobit dat na stranu kde je objimka EURO2 a uzavrety okruch a na obydve strany cooltuby ALUFLEX.

Old Post 31-07-2005 v 19:47 PM
matko291 je offline   Profil uživatele matko291   Find more posts by matko291   Foto galerie člena matko291   Click here to Send matko291 a Private Message   Add matko291 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 15

Hnedojed-dada Pijaner se snazi vyderzat I dyz nekdy je to tezky. Rouru koupis na www.kavalier.cz cca 220Kc.Zbytek je vlastni vyroba.

Xerthon-doufam ze report je dostacujici a bude dalsi pri mereni primo ve skrini ale to uz nebude tak rozsahly

matko291-Nezkousel jsem davat ventilator na stranu objimky protoze bych ho tam tezko pripojil kvuli privodnim kabelum.To jak myslis ze se bude ventilator vic zatezovat tepelne pokavad je u spicky vybojky je blbost.Staci se kouknout vejs(teplota vystupniho vzduchu pokavad jsem teplej vzduch sal pres ventilator byla 32)teplota motoru ventilatoru byla 37,8 a to musi kazdej ventilator vydrzet.Taky prece muzes vzduch do CT tlacit a pak se uz vubec o ventilator obavat nemusis.Na CT v pohode muzes mit ruku vubec nepali takze teplota nemuze ohrozovat ani ventilator.Lidi co tady pisou ze jim ventilator odesel kvuli sani teplyho vzduchu je podle me blbost(museli mit spatne dimenzovanej ventilator.Dost pochybuju ze by nejakej ventilator nevydrzel 40 stupnu)
K tomu aluflexu-To bych moc neriskoval-Precti si grower dobre a najdes si ze plno lidi uz aluflex davno zahodilo protoze jim vydrzel tejden a pak se rozpadnul.Jedina jeho vyhoda je to ze vydrzi 180 stupnu a Greyflex jen 90.Greyflex je navic ohebnejsi a je z PVC tudiz se lip natahne na prirubu nebo stahne.Jinak je samozrejme kurevsky drahej ale ve vysledku te vyjde lip nez koupit Aluflex a pak jit stejne kupovat greyflex.

Zdar a silu a huleni obzvlast

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 31-07-2005 v 21:44 PM

Old Post 31-07-2005 v 21:07 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RachtY
Stálý Člen

Karma uživatele RachtY - 16% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 46  

Příspěvek č. 16

Ahoj mas to moc pekny...drzim ti palce....

Old Post 01-08-2005 v 16:54 PM
RachtY je offline   Profil uživatele RachtY   Find more posts by RachtY   Foto galerie člena RachtY   Click here to Send RachtY a Private Message   Add RachtY to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:53 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6657610 seconds with 34 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív