Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak jsem premejslel a dosel k zaveru,ze vlastne nevim kdy zacina doba kvetu a kdy zacit hnojit na kvet.I kdyz to vypada na prvni pohled jednosuse nikde tady o tom na groweru nic neni,nebo jsem to alespon nenasel.
Vsude v seedbankach udavaj dobu kvetu,nebo i u hnojiv je napsany ze se ma hnojit jenom v kvetu.
--Me,a myslim si ze jeste spoustu dalsich by zajimalo jestli se ma doba kvetu pocitat od doby jakmile to prepnu na kvet a nebo az od doby kdy jsou videt prvni naznaky kvetu?(samozrejme uz po prepnuti na 12/12)
--Dalsi otazka je kdy zacit teda hnojit na kvet.Jestli az se zacnou vytvaret prvni kvety (po prepnuti na 12/12) nebo hned jakmile prepnu na 12/12 ?
A jak to delate vy?Viz. výše - Anketa....
A protoze jsem tohle ani ve FAQ nenasel tak jsem to sem dal sam.
jednoznacne zacinam hnojit pri prepnuti na kvet - kyti stejne reaguje trosku pomalejc. dobu kvetu pocitam od prepnuti = doba kdy to jede 12/12.
vzhledem k velkymu rustu po prepnuti, njaky vyrobci hnojiv doporucujou na zacatku kvetu este lehce prihnojit i na rust, ale to uz zalezi na stavu kyti a na pestebnim mediu/hnojivu.
Lidi potreboval bych docela akutne poradit..Dneska jdu prehazovat na 12/12 a me by zajimalo jestli mam teda dat uz hnojivo na prechodnou fazi kvetu a nebo mam zatim nechat na rust a nadavkovat tam na kvet az uvidim prvni kvety?Tak co teda?
co ja vim, tak hned od prepnuti hnojit na kvet + muzes pridat jeste trochu hnojky na rust....napr... pokud bys pouzival wuxal a obm, tak rozhodne JE chyba , kdyz po prepnuti zacnes hnojit jej tim OBM, protoze ty kytky potrebujou porad i latky na rust.... obecne treba v hydroponii se deli ty stadia na RUST, POCATEK KVETU a POSLEDNI 4TYDNY KVETU.... behem pocatku kvetu nekteri groweri pouzivaji stale vice slozky GROW, nez je doporuceno, to podle toho jak chteji kytku vyhnat a kolik je schopna si jeste vzit ( viz soulisost EC a prijem zivin ) .... to ovsem v hline nezjistis.... urcite ale doporucuji je po uvedeni do stavu 12/12 krmit , krmit a krmit..... je to kytky nejplodnejsi faze....neco jako puberta pochopitelne to nesmis prehnat
doba kvetu se urcite pocita od prepnuti.....
hodne zdaru.....
2006 - druhej pokus
aneb CO UŽ JE ROZJETÝ, NEZASTAVÍŠ !!! 2005 - můj první growing
aneb SERU NA ZÁKON, KTEREJ ŘÍKÁ, ŽE KDYŽ MÁM SEMÍNKO, TAK HO NEMŮŽU ZASADIT
--------------------------------------------------------------
Pěstování marihuany pro vlastní potřebu
totiž dodává vlastní konzumaci do zcela jiného rozměru.
Při kouření neprožíváme účinky "nějaké drogy", "koupeného svinstva",
ale fruktifikujeme výsledky obrovské, dlouhodobé snahy a mnohaměsíčního úsilí.
Mezi konzumenty je totiž rozšířená pověra (které sám věřím),
že každá osobnost promítá do pěstované trávy své osobní charakteristiky a specifika.
J.X.Doležal - MARIHUANA
mokie-dik za odpoved.Ja si myslel to samy a tak jsem to udelal presne jak pises.Zajimavy ovsem je,ze anketa je pul na pul tak to znamena ze v tyhle otazce mezi growerama zase tak moc jasno neni..
MedicalUser - presne o tohle mi prave slo.Zjistit jak to kdo pocita a dela.Takze ty to pocitas od prvnich palic..No ja jsem zvedavej jak to vyjde me.Hnojim po prepnuti na kvet a uvidim jak to vyjde podle seedbanky...
Mno ja mam taky neco k tomu, nekde sem tu cetl ze kytka je pripravena kvest kdyz vylezou bílé chloupky v kolenech větví takže bych řek že kdyz nepospichas a prepnes 12/12 az vylezou, tak se to da brat jako zacatek kvetu i kdyz ješte rostou do vejšky. mno osobně si myslím že na tomhle tolik nezaleží sklízíš stejně spíš podle vzhledu a zakalení pryskyřice néé. Mě spíš zajímá páč hnojím AHčkama, kdy to mám zředit bez počátečního Grow, po 21 dnech se mi to nezdá i když to výrobce uvádí. Ale dělám to tak./ Hodně zdaru a rodosti z delirium stavu pico
"změna fotoperiody na 12 hodin vyvolá VIDITELNÉ znaky kvetení v průběhu 1-3 týdnů, čím starší je rostlina, tím rychleji je kvetení vyvoláno. méně než 12 hodin světla nevyvolá kvetení rychleji, více než 12 hodin kvetení zpomalí" (Indoor marihuana horticulture-Jorge Cervantes) z toho usuzuju že rostlina začíná kvést v okamžiku přepnutí na fotoperiodu 12/12 a viditelné známky tohoto květu se projeví za 1-3 týdny, tudíž hnojit na květ se má od přepnutí na 12. Jestli hnojit i růstovým hnojivem záleží na tom čím hnojíš, např. já používám bio bizz a tam se hnojivem na růst hnojí celou dobu až do konce. musíš se podívat na etiketu. w.
Bum Shiva
My hnojíme Plagronem a žádný tyhle potíže nemáme, protože Plagron má takovou tabulku dávkování. Takže je tam třeba napsaný, že týden
po přepnutí se tam má dát tolik a tolik. Je to suprová věc, dá se použít od začátku do konce
Já počítám květ od přepnutí , je otázka kdy rostlina začne kvést opravdu. Spíš jde o hnojení , někde sem čet že tohojili PK 13/14/týden před přepnutím. Od kdy se k počítá není až tak důležité . zralost musíte stejně posoudit podle zabarvení pryskyřice , kdyby psali že je květ 6 týdnů bude potřeba 10 tak k spíš nesklidím , tak že se až tak moc s těmi počty neděje.
ja prepinam na kvet tehdy, kdyz je pletivo vyzrale resp. loupou se stonky....
poté dostanou 1 den tmy (to ve tme povyrostou cca 1-3cm)...
hnojiva zmenim cca za 7 dnů (při další planované výměně roztoku 7dnů)...v tu dobu většinou už jsou vidět květy všude