Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na trasnenky pry modre desky. Ale ono je tech trasnenek spousta druhu a ja treba ziju urcite uz delsi dobu nez 30 dni s nekolika desitkami jedincu a presto jsem letet musku videl zatim jen jednou a kdo vi jestli to nebylo neco jineho, nez trasnenka.
Tak tohle by mela bejt třásněnka.Sam jsem ji scannoval.Zvetseno cca 1000x.Jsou to takovy maly hajzlici (dlouhy tak maximalne 1mm a tloustky cca 0,1mm)lezouci po listech do kterejch delaj dirky a tema dirkama se dostava vzduch do bunek rostliny.Jak je narusujou,na listech se tvori stribrno sede flicky a listy postupne usychaj az cela kytka chcipne.Na trasnenky jsou vyborny prirozeny nepratele (predátoři).
Mam problem so skodcom o ktorom tu nie je zatial znamka.
Priznaky: (Outdoor) Na stonke sa nachadza akoby spina (sucha, zemita,drobiva) a pod nou je diera do stonky. Okolie casom zhrubne(asi tak ako po zlomenine). V nutri sa pravdepodobne(nekontroloval som to) larvy hmyzu, alebo husenic.
Neviem co to sposobuje ani ako velmi to rastlinkam vadi, pretoze som to spozoroval len vcera. Este som sa s tym nikdy nestretol - neviete nahodou co by to mohlo byt?
EDIT: prihadzujem photos
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
to niga: To jsem taky mival na outdooru. No taky nevim co to zpusobuje, ale vim ze, stonek je pak krehci a muze se v miste to napadeni ulomit. Je to neco jako cervotoc. Zkus privazat tu kytku ke kulu a bude to v poho. Ja totiz zadny jiny priznaky toho ze by temu ta dirka skodila nevidel.
Tak mam třásněnky taky a ted se jich potrebuju nak zbavit, az zacne poradne den, tak se pujdu poptat do mistnich zahradnictvi po "Celaflor neem 7,5ml" a "ZOLONE 35 EC" a uvidime, jestli to pomuze. Pokud ne, tak okamzite obehnu growshopy, popr.objednavam brouky. Jeste naka uzitecna rada k temhle broukum?
Tak jsem to nakonec dukladne postrikal pripravkem "ZOLONE 35 EC", kterej smrdi pekne po benzinu [2ml/1l]. Dale jsem ke kazde kyticce vystrouhal a mirne potrel stonek s jednim mesickem cesneku (prej to proti trasnenkam funguje jako repelent) a ted pockam do zitrejsiho dne, jak to dopadne. Doufam, ze vsechny pohebaj - lito by mi jich urcite nebylo
Jo a za chvili se jeste chystam postrikat ZOLONem poradne zeminu cca.v okruhu 10cm od stonku, protoze ty svinuchy prej kladou mlady do zeme, tak aby i tam zafungovala naka chemie.
A kdyz ani tohle vsechno nepomuze, tak letim zejtra do zahradkarstvi a beru hned dalsiho nicitele v chemicke podobe na takovyhle zmetky.
edit: Po 8mi dnech prinasim rozsudek nad mojim postupem pri niceni trasnenek. Nakonec jsem se vykaslal na dalsi postrik ZOLONEm do zeme, protoze v navodu pisou, ze od toho je ten opakujici se postrik po 14ti dnech, aby vyvrazdil dalsi generaci, ktera se prave vylihla ze zeme. Nyni, kdyz prohlidnu komplet vsechny kytky, tak na ni uz zadna trasnenka nevegetuje, takze to vypada, ze ZOLONE zafungoval vyborne. Avsak pouzival jsem ZOLONE pro jistotu i na napadane rizecky a tech presna polovina k dnesnimu dni pohebala, takze opatrne pokud budete osetrovat i rizky!
Tot vse a preju uspesny boj se vsemi skudci
Naposledy upravil Firestarter 03-08-2006 v 11:16 AM
Leze po spodní straně listu. (asi) dělá skvrny na listech - malé světlé tečky, foto druhé strany listu můžu dodělat zítra.
Tenhle kousek měl odhadem 4mm, ale viděl jsem tam i pár menších.
Jde o outdoor.
Zdravim vespolek. Uz delsi dobu mi zloutnou listy ale doted si nejsem urcite jisty cim to je, puvodne podezreni na predavkovani hnojivy nebo zvysene PH ale dneska sem na spodku listu nasel i miniaturni cerne tecky (asi 10ky a rekl bych tak 0.1mm fakt malinke) jdou odstranit dost spatne nejlepe asi nechtem par jich je i na vrchu listu. Taky na nekterych listech sem videl podobne flicky jak v tomto foru v druhem prispevku http://grower.cz/home/potw.php?acti...w&photoid=46449
Info:
Substrat: All mix, Hnojiva:Bio grow + Bio bloom + Top Max vse od BioBizz.
Vlhkost kolem 51 teplota 26-29 °C. Zalevam rano kolem 8h a odpo uz ne na doporuceni, hnojiva jedu podle vyrobce na kytky v kvetu: tyden grow 1ml/l + bloom 4ml + top 4ml a pak po tydnu jeden den bez hnojiv.Jinak kvetinac je 7L kytka asi 70cm mesic a pul v kvetu ale ty fleky se tam pomalu zacly delat skoro od zacatku kvetu a mel sem je na vsech kytkach nejdrive jen male puntiky a tedkom uz tak jak na obrazku. pls poradte co stim a popripade jaky pripravek pouzit nejlepe ktery by hubil vsechny skudce ktere maji podobne priznaky jako mam ja at mam jistyotu ze se jich zbavim. tady obrazky jak vypadaj listy ale tak dobry fotak abych vyfotil i ty cerne tecky nemam http://grower.cz/forum/showthread.p...5277#post445277
No sice jeste nevim co presne to je ale valim koupit Biool ktery by mel byt na vetsinu skudcu. Tak po precteni celeho tohodle threadu dneska zkusim sehnat lupu a kytky poradne prohlidnu postrikam pak uz bude zbyvat jen puda v ktere sem obcas videl nejake drobne hmyzaky ale kdyz sem sklizel ganju ktere taky zloutly listy tak sem si na korenech nevsiml jedineho problemu vypadaly zdrave
Tak je to jasne kdyz sem se koukl na nejvic zlute listy tak tech cernych tecek tam je hafo a kdyz sem to otocil tak tam vidim lozit male bile cosi asi 1mm tak jdu atim udelat postrik bioolem
Tak to vypada uspesne po pouziti bioolu to vypada ze zloutnuti dal nepokracuje a nevidel sem uz nic loziciho na spod listu ale urcite postrik udelam jeste jednou za par dni at je jistota.
Kdyby nekdo znal zhlavy nejaky pripravek na skudce v hline nejlepe Bio tak mi tady pls napiste nazev bych tu hlinu necim radsi taky pokropil
Hele čau lidi, už tady sedím dvě hodiny a hledám, je toho tu spousta, neříkám, že ne, ale nemám čas u toho ztrávit mládí. Kytky mi kvetou, už asi skoro měsíc a teď se mi objevuje plíseň vždy tak na jedné dvou palicích na každé kytce, vždy tu napadenou palici zlikviduju, ale doporučujete teď nějaký postřik? Co s tím, když to budu takhle to napadený ničit, tak tam za chvíli nic nebude.
Původní příspěvek od hustodaemon Hele čau lidi, už tady sedím dvě hodiny a hledám, je toho tu spousta, neříkám, že ne, ale nemám čas u toho ztrávit mládí. Kytky mi kvetou, už asi skoro měsíc a teď se mi objevuje plíseň vždy tak na jedné dvou palicích na každé kytce, vždy tu napadenou palici zlikviduju, ale doporučujete teď nějaký postřik? Co s tím, když to budu takhle to napadený ničit, tak tam za chvíli nic nebude.
ahoj nenapada nekoho co by tohle mohlo zpusobovat? tipuju to na nejakeho skudce, listy jakoby vysychaji, zloutnou a umiraji, nejdriv se na nich objevi hnede skvrny. pridavam fotku napadeneho listu a jiz mrtveho. diky!
kua ja si to myslel. no je fakt ze kytku jsem presazoval v kvetu zvenku do kvetinace, jde s tim jeste neco udelat? rozsiruje se to na dalsi listy (ze by od korenu?). co treba nechat uplne vyschnout hlinu?