Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mam obednany tohle, az mi to prijde tak poreferuju. je to cisticka vzduchu bravo we5007, popisek: odlučování pylu, prachu, kouře, dehtu, roztočů až do velikosti 0,1 mikronu, odlučování nepříjemných pachů, intenzivní ionizace,nezávisle ovladatelná /min.250000iontů/cm3/,průchod vzduchu 145m3/h,vhodné pro běžný byt,3 rychl. chodu,4 stupně filtrace,HEPA filtr,hlučnost max. 42dB,příkon 46W-230V
to jirka P. tady je zrejme nahradni filtr za 519,-
musis hledat pod Filtr k cist. vzd.HEPA-WE5007
jinak sem o tom nic vic nenasel.
pak by me taky zajimalo, co to znamena min.250000iontů/cm3/
tady je jenom
Maximum:
0.2 milligramu ozonu na m3 (mg/m3)
anebo
0.1 cast ozonu na million casti vzduchu (ppm)
jenze nevim, kolik vazi iont nebo jeho velikost....
tu hlucnost asi bude delat ventilator, kterej tam je (myslim)
peace
Co?: Myslim ze je to hlucnost ventilatoru pro HEPA filtr, tech 42dB je doufam na nejvyssi rychlost. Na ten ionizator mozna vetrak nebude treba, ale nema smysl o tom spekulovat, az prijde tak poreferuju . . .
Janxu: taky sem o tom nic vic nenasel, vyrobce ma stejnou popisku jako je vyse, a filtr sem videl nekde za 460, ale to budu resit az se stary zaprasi . . . tech 250000iontu/cm3 je myslim pocet iontu v urcite vzdalenosti od ionizatoru, co to znamena v praxi se dozvis az mi to prijde
Jinak to mam obednany uz tyden, blby je ze na electro.cz nemaji napsany jestli je zbozi skladem, kdyztak tam v pondeli zavolam. Mejte se . . .
kimehc - Podle tohohle navodu jsem jich postavil nekolik a fachaly dlouho,predlouho a nonstop.Jenze jedna obrovska nevyhoda byla,ze nikdo nevi kolik ozonu tenhle ozonizator daval takze je ti vlastne k nicemu.Nechat zmerit si to nekde mozna muzes,ale myslim,ze to neni levna zalezitost.
Jinak jak jsi dopad s trafem 15KV?Vydrzely ti trubice dyl nez 30 minut?
ted sem volal do electro.cz, cisticka-ionizator mi prijde behem pristiho tydne, pak dam vedet . . .
edit: asi se na to vysrali, ale to je jedno, mam dopestovane . . .
takže já nakonec pořídila taky ten Bravo, je to zároveň čistička vzduchu a ionizátor:http://www.e-trade.cz/inshop/cistic...id-IB00061.html
čistička 3 stupně rychlosti chodu, HEPA filtr, hlučnost na nejvyšší 56dB, což je docela nážuch, nicméně se na to dá zvyknout, snižuje se s nižším chodem
ionizátor se dá zapínat/vypínat nezávisle na čističce, občas je kolem něj slabě cítit ozón ale jen málokdy
účinky: určitě se to zlepšilo, minimálně o polovinu. bylo by to ještě lepší kdybych měla skříň v uzavřené místnosti a tam ten ionizátor, ale mám 1+1 takže bez šance nicméně sousedka z patra nademnou se už nechodí ptát jestli náhodou nechovám fretku a já subjektivně cítím menší zápach, i když něco z něj za určitých okolností zůstává. když manipuluju s rostlinama tak ionizátor nemá šanci to zvládnout, ale za chvíli se to pročistí.
myslim že není 100% vhodnej tam, kde je potřeba naprostá bezpachovost) asi na to není tak výkonnej, čistička má kapacitu 145m krychl., ale na snížení odéru na za dveře bytu nepronikající a i v bytě v některých místech (ne samozřejmě přímo u skříně) nepostřehnutelnou úroveň pachu rozhodně působí.
fotky: dole čistička otevřená-vzduch jde nejdřív přes ten černej molitan, pak do HEPA filtru (ten obdélník s proužkama-na povrchu je z papíru)
další fotky-zezadu.
válce se při zapnutý čističce točej a ženou ten čerstvej vzduch ven.
domnívám se žety jehličky jsou výstupy toho ionizátoru, nejsem takovej technik takže jsem ho nerozebírala
no je trošku větší a nemá moc dlouhou přívodní šnůru, ale to neni tak strašný. on se právě nečistí, je tam proto ten HEPA filtr, ten zachycuje nečistoty ze vzduchu. mění se jednou za cca půl roku, náhradní náplň stojí asi 4kilča. (na obrázku je dobře ukázaný kdy ho podle stupně znečištění měnit) z toho ionizátoru zůstává kolem čističky prach, jak se to tam usazuje, proto doporučujou mít při ionizaci zapnutou čističku aby to zachytil ten filtr.
hm... tam to nevim....jak jsem psal ten muj udela cca 0,1g denne hnusu...a to ne ze by tam byl nejakej bordel....
ps. ted nechci vubec rejpat, ale proste to nevim...u prispevku 90 je nejaka jednotka neceho [cm2/Vs] .....co by to tak mohlo byt? Ď
Vy to teda resite cestou umisteni ionizatoru do mistnosti kde je skrin? IMHO je klíčem umístění jehel přímo do potrubí kudy proudi ze skříně vzduch ven. Nahánět pach když už je v pokoji bude těžké.
no mě by zrovna tohle nepomohlo (dát jehly do odtahu) protože mám skříň léty používání a předělávání silně perforovanou, nebo když s rostlinama manipuluju mimo skříň. tudíž ať chci nebo nechci pach se mi stejně do bytu dostane, spíš jde o to jak ho nepustit ven.
Napadlo me, jestli by neslo udelat generator ozonu z vysokonapetoveho zdroje k monitoru. Dava to minimalne 25kV. Bud hrot, nebo zkusit tu sklenenou trubici s alobalovymi polepy ze stran. Domnivam se, ze spotreba bude minimalni a fungovat by to melo. Trosku jsme s tim blbli a zkutecne to srsi modre svetelkuje a vydava ozonovou vuni. Co se skodlivosti pro kyti tyce, jednak si myslim, ze ventilatory vyzenou ozon ven tak rychle, ze se tam nejaka smrtici koncentrace nedosahne, navic je ozon znacne nestaly a ze startu to klidne vyzkousim na pampeliskach
Mam to v mistnosti, ktera je prakticky nepouzivana. Mozna by slo zmenou velikosti plochy polepu regulovat mnozstvi ozonu. Proste to vyzkouset tak, aby nebylo moc citit kytky a nezahubil by me ozon