Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
aha. a nevi nekdo nahodou, jaké látky se k tomuto používají? třeba by se to dalo v něčem vykoupat/rozpustit (líh, kyselina, atd...) Protože já se do growshopu nedostanu jsem z vesnice. pls, help
Nebo se snad nekam do mesta dostanes ne? Se poptej kamosu nebo tak.... Napis tvuj okres a nekdo se ti ozve, kde mas nejblis growshop. PS: Postou to je drahy. Vyplati se pri velkym odberu
co si myslite o raselinovych tabletach - klonovanie
videl som v obchode raselinove tablety, ktore vyzraju ako velmi hruba minca, ked sa daju do vody tak ta "minca" napuchne trochu do stran a do vysky vyrastie z pôvodnych 8 mm na asi 40 mm - bolo by to dobre na rizkovanie /klonovanie/ - namiesto RW.
Je to vlastne zlisovana raselina ale aby sa nerozpadla alebo aby napuchla do pozadovanych rozmerov tak je v takej jemnuckej sietke /alebo nieco take/ a ta udrziava tvar ked to napuchne. otvor v tej sietke je len jeden /ak neratam tie miniocka/ a to hore - tam sa pichne odrezok
mno ja sem na to taky narazil nekde v OBI, To me tam nabizeli misto RW, takze by to asi nemelo mit spatne ucinky, ale ta cena??? pokud se nemylim, tak 10 tabletek stalo nejak 80 kc...tak to si raci koupim 2x tolik RW kostek.
su to tzv. JIFFY tablety, je tu o tom jeden podrobny thread a par mensich, hladaj "jiffy", urcite najdes
moja osobna skusenost je, ze klony sa v cistej raselinovej tablete nechytili, skusil som 4 a nechytil sa ani jeden. ale je mozne, ze som neustrazil vlhkost. v kokose a kokose+raseline(rozdrobena tableta) sa mi chytilo 10/10 a rockwoole 1/1.
no ja jsem v tom i klonoval (bylo to cele uzavreno v akvarku, tzn. vyssi vlhkost), v pohode ale neni to idealni....lepsi to je pro seminka...to je uplne perfektni....jinak ta cena je i mensi...nevim kde ale urcite...:-)
jj ja som toho dost nakolonoval do jiffy tabliet ... najlepsie je mat aj mini parnicek do ktoreho potom klony das [vytvoria si vlastnu mikroklimu] a uplne super je keby islo korienkom od spodu mierne teplo lenze tam nastava problem s plesnou! ale ak to vychytas da sa to... a ak nieje rockwool tak nemas ani na vyber
No chlapi na normalni pěstování to asi nebude.Do díry v rockwollu jsem dal trochu hlíny ať se tam seminko neztrati a přikryl sáčkem vykličilo to v pohodě všech osm,jak jsem udržoval vlhkost,ale po vytáhnutí na sluníčko a při pravidelnem zalívání vše uschlo to se mi jeste nestalo.Takže na outdoor to určite neni škoda čauky
Zdravím
Na foru sem nenašel žádný ucelený téma tak zakládám toto.Myslím,že se bude hodit hlavně začátečníkům kteří v tom ještě nemají jasno a neví jak ty semena správně nastartovat
Přispívejte pouze osobní zkušenosti.Informace typu viděl sem to,kamoš říkal atd. sou na prd.
Jiffy jsou zakořeňovače vyrobené ze slisované rašeliny,čedičového nebo jiného vlákna.Obchody je nabízejí v různých velikostech a baleních,takže si vyberete přesně podle svých požadavků.Jedná se o velmi vhodnou pomůcku určenou nejen k předpěstování,ale také k zakořenění řízkovaných částí rostlin.
Výhody jiffů-Skladnost v porovnání s klasickými substráty.
Při růstu se nerozvíjí plíseň krčků rostlinek.
Kratší doba nutná k zakořenění rostlin.
Při přesazování již vzrostlých semenáčků nedochází k poškození kořenů.
Relativně nízká cena.
Osvědčené řešení zaručující dobrou klíčivost.
Velmi snadné použití.
Jiffy už mám,co s nimi?-Vzhledem k tomu,že materiál tablet neobsahuje na rozdíl od kupovaných substrátů žádné škůdce sterilizovat nemusíte.Na zhruba 5 minut ponořte do vlažné předem odstáté vody.Jakmile vlivem vodní lázně nabobtnají,můžete do nich nasít osivo nebo vložit připravené řízkované rostliny.
Já je používám na klíčení semínek už řadu let a nemůžu si stěžovat.Je to jednoduchý, rychlý a čistý.Můžu jen doporučit.
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
Tak mám zkušenosti. Ale spíš do toho sázím papriky.
Semínka konopí dávám do rockwoolu. Zdá se mi to vzdušnější pro semenáčky podle mě lepší. A kytička nepotřebuje podle mě skoro nic ze začátku. Dá se říct že kamená vata i jiffy mají stejnou cenu.
Jen asi + vidím v té skladnosti.
Ale jinak proč ne. Pokuď to někomu vyhovuje.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<