Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
dal som trochu blby nazov ale čo už (: sranda musi byť aj keď na chleba /alebo značkove umele hnojivo/ nebude....
Prave vyrabam matkareň - kamarat mi vybavil u svojho znameho nejake dielce z takeho divneho materialu - asi nejaky plast - je to v pohode.... a tak teraz budem skladať "maternicu" - matkareň.
Bude mať rozmery 60x60x95 cm
do štyroch rohov dam vertikalne žiarivku 18W day light alebo cool white. a nad rastlinou budu 2 kusy 15W žiariviek.
teda 4x 18 + 2x15 = 102W na počkanie (: dúfam, že to bude dobre rásť - kvetináč mám 30 cm vysoký a 25 cm široký.
zatial to nemam poskladane - teraz to je tak, že v kvetinači je už zasadena rastlinka, ma asi 8- 10 cm - 4 poschodia a piate sa už tlači /ona sa ešte dosť natiahne/ - svieti na ňu 2x15 W žiarivka a ofukuje to 12 V ventylátor z PC - perioda 20:4
Niečo nafotim a dam to sem.
Budem priebežne doplňať fotky... (:
mno ja mam v matkarni 2 usporky 1 x 18 W warmwhite a 1 x 25 W coolwhite a myslim ze to staci rastu pekne maju peknu farbu listov su vcelku zdrave myslim ze na 2 matky mi to staci kukni moj thread v podpise ... # Mothers and daughters = Matkaren ft. Kindergarten
CubE ZerO - neblbni a dej tam 2x 18w Phillips TLD 965 a uvidis jak ti to krasne poroste.(vyzkouseny).Mam pod tim 4matky a rizky.Za 14dni muzu rezat z kazdy matky 15ks coz by ti melo stacit ne?
A uz konecne pochopte ze neni coolwhite jako coolwhite a warmwhite jako warmwhite.To neni stejny a tyhle zarivky/usporky se lisej slozenim svetla a pod kazdou to muze rust jinak.Proto je lepsi koupit to co je osvedceny.Presne stejnej typ
mam pod tym odrezky a zatial mi zakorenilo asi 8 ks z 12 4 zlikvidovala plesen uz pouzivam iba destilovanu vodu a vetram ich a je to v pohode teraz tam mam dalsich 8 tak uvidime ...
Jahudka!
asi tam naozaj kupim tie žiarivky čo spominaš - ide len o to, že ja mam kopu žiariviek, tlmiviek a štarterov - zato som tak chcel dať pôvodne tie... uvidime... ale asi ťa počuvnem a spravim ako hovoriš....
Prave som zhruba dostaval matkareň - "maternicu" (:
ešte to doladim, oblepim bielou foliou, dam tam elektroniku, pofotim a dam to sem - otvara sa to tak divne - nema to panty ale dvierka sa tam zasuvaju - niečo ako skrine roldor, ale dvierka sa nehybu horizontalne ale vertikalne - ako gilotina (: bude to dobre - možno je to na jednu matku velke...... ale asi nepotrebujem viac matiek, keď chcem pestovať na SoG naraz 50 rizkov.... Matka ma teraz asi 12 - 13cm a ma 5-6 poschodi. Ked sa piate a sieste trochu vyvynu tak ich odseknem a spravim jeden alebo dva rizky-klony. Dufam, že to nebude tatko.
Hore som pisal, že som kupoval Indoor mix od nirvany a tak neviem presne ktore z tych semien som zasadil /odrodu/ ale asi to bude nejaka indica, lebo sa mi zda byť 5-6 poschodi na taku malu rastlinu dosť.
Doteraz som ju mal pod dvoma 15 W žiarivkami - Day light alebo cool white.
Asi ju necham rasť tak, že nie nad 3 poschodim ufiknem skusobni klon ale nad4 poschodim - bude viac vetiev, nie??? No a keď odseknem vrch /skušobny klon/ a začne to tlačiť konare z každeho poschodia, tak tie konare mam zaštipnuť po akom poschodi /koľko poschodove mam nechať hlavne vetvy a koľko zase tie ďalšie čo z nich vyrastu.....???/.
Jahudka!:
tak čo mysliš? Ak sa da tak mi niečo povedz ku tej velkosti skrine /budem ju využivať ako matkareň a ked budu rizky tak matku na chvilocku dam niekde inde a dam tam rizky.
Ak sa da tak mi prosim pomozte aj s ostatnymi vecami. Dikes....
CubE ZerO - No ta matkarna je rozmerove OK.Dal bych tam na uhlopricku nahoru 2x 965 phillipsky.Ze maj tvoje kytky 13cm a 5 pater to je normalka..Je videt ze mely asi dostatek svetla jinak by byly tenky,dlouhy a vytahly.
Zastipnes je za 3 patrem to je normalka a ty dalsi vetve uz muzes stipat po 1 patre.Neni to nic slozityho..Hlavne tam vzdycky nech nejaky listy to je dulezity..
Do ty skrine 60x60 se ti musej v pohode vejit 4 matky a k tomu jeste sklenicek s klonama.Ja sam to mam tak 70x40 a vejde se tam vsechno..Svitim na to 2x18w phillips 965 a roste to krasne..Uspesnost v zakorenovani klonu 95 procent..
hmm, včera som sriňu oblepil z vnutra bielou lesklou foliou - dnes by som chcel urobiť otvory na ventylatory a dať tam celu elektroniku.
... inak ku tej elektronike,...... sem asi nebudem potrebovať, ale keď budem mať SoG v druhej skrini, tak tam budem potrebovať na 400W sodik tepelnu poistku - a vôbec neviem ako to urobiť..... ani šajnu nemam.......
matka mi robi radosť - každy deň vidim, že o niečo povyrastla... inak udržiavam žiarivky 1 cm od listov, nie je to spalene - je to v pohode..
Necham ju ešte trochu vyrasť a potom odfiknem skušobny klon... necham ho chvločku rasť a potom ho dam na kvet....... dufam, že je to "teta" a nie "ujo".... lebo mi asi šibne.....
Kvôli tomu skušobnemu klonu asi nenecham svietiť 400W sodik - kupim 70W.... - elektroniku mam, už len vybojku kupiť treba...
Cannabis je haklivy alebo to je ako burina - že sa lahko zakoreňuje? Lebo ja som vela krat klonoval stromčeky - nejaky živy plot a mal som vždy aspoň 95% uspešnosti - žiadne špecialne metody... ale tam som robil spodný rez pod kolinakom - kolienko ostalo vždy na konci klonu..... tuto pestovatelia mi radia, že keď režem klony tak mam odfiknuť nad kolienkom - nech kolienko ostane na matke.... ze od tial vyrastu dalšie dve konare.....
/čital som FAQ a aj dosť prispevko - napr. klonujte s Hlavou/
CubE ZerO - canabis zakorenuje dobre..Ja mam 95 procent uspesnost..Ufiknes to nad kolinkem to je spravne.Ten klon/klony dej k matce to by melo stacit ne?Svitit na klony staci obycejnejma zarivkama.Tepelnou pojistku zapojis seriove s privodem proudu do lampy.Cidlo ktery snima teplotu das nekam nahoru na lampu..Koupis ji treba na http://www.metra-su.cz/ .Pojistku kup nevratnou.Je to kvuli tomu kdyz vypne proud tak naporad dokavad ji zase nezapnes zatimco vratna ho po vychladnuti zapne sama.