Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VIII. !!! - Klikni zde pro originální téma
Seky
Další, již osmé pokračování tématu. Pokuste se u svého problému vždy uvést co nejvíce relevantních informací. Nezapomeňte připojit také fotografii. Takto se vaše šance na odpověď a případné vyřešení problému zvyšuje.
Mordrull
Zdravím, mám problém s listy, jsou žluté a žilky jsou nahnědlé, vypadá to na nedostatek manganu. ? Mám zasazeno v klasickém substrátu, a začal jsem jim podávat BioBizz Biogrow na růst. Pomozte prosím a doporučte mi něco jak kytičky zachránit.
Roiwer
Mordrull: ahoj nad tebou Seky pise o relevantnich informacich... jak stare mas kytky ?tento deficit se projevuje na cely kytce nebo je to spodni list? Meris ph zalivky a vytoku? Kolik hnojiva jim davas pomer ml /L , ?
Mordrull
Ano, vždy je to jen spodní list, stará rostlinka je pár týdnů, ne neměřím PH zálivky ani roztoku, vodu používám z kohoutku po odstátí 24hodin. Používám pouze Biobizz na růst žádné jiné hnojivo, mám klasický zahradnický substrát na rajčata s perlitem. Výška rostliny 30 Cm, začíná se od spodních pater rozvětvovat směrem nahoru, začínají se oběvovat květy .. pomalinku. Poměr hnojiva dle návodu, 2ml na litr vody.
Roiwer
To ph je docela dulezity aspon vedet jaky ph tam lejes, protoze muze byt rozhozeny a pak se neprijimaj ziviny, ale taktez jich muzou mit malo. Prvnich 14 dni po prepnuti si zadaj hodne rustovy zlozky protoze rostlina se zacatkem kvetu dost zvetsuje a roste. Ale zalezi i jak si je hnojil do ted , ja biobizz nikdy nepouzival, hnojim ted biocannou a hnojim dle tabulek nebo podle pocitu, vetsinou 2 krat zalivka s hnojivem, pak jedna s vodou enzymem a bakteriemi. Docetl jsem se ze u biocanny se ph zalivky nemusi upravovat , kdyz leju hnojiva do destovky co je ph 6.8 tak mi po pridani hnojiv klesne ph na 5,8 5,5 a kdyz pouzivam odstatou kohoutkovou ktera ma ph 7,2 7,4 tak po pridani hnojiv mi klesne ph na 6.3 , takze jsem zustal u kohoutkovi a ted skousim neupravovat ph vubec a zatim to funguje.. je dobre si to odskouset na sve vode jake mas ph , a mozna jim skus pridat na hnojivech .
Bitir
V techto pripadech je dobry hnojit primo na list, od biobizz je urcite nejakej postrik. Ale muze to byt spatnym ph. Lidicky, nepodcenujte to ph sakra, pak sou zbytecny problemy.
Mordrull
Nehnojím ničím jak jsem psal používám akorát ten Biobizz na růst do zálivky každý den.
NPK 4-3-6
Roiwer
Ty je zalejvas kazdy den ?? Cetl jsi nekdy FAQ...zacal bych tam .
Mordrull
Roiwer cetl si návod k tomu produktu ? asi ne, že ...

Biobizz Bio-Grow je tekuté hnojivo s výživou pro vaše rostliny. Napomáhá bujnému porostu a je vhodné pro téměř všechny typy půdních směsí. Bio-Grow je doporučeno k použití během fáze růstu jako rostlinné tonikum.


Dávkování:
2 - 4 ml na litr vody.
Při každém zalévání.

Při každém zalévání !
Mordrull
FAQ jsem četl jako první mimochodem, než položíš otázku hledej prvně tam. Taky to tu máš nalevo napsaný .. prosím takové trumpety at mi raději neradí. Jen ti co o tom něco ví.
Roiwer
Pises ze pridavas biobizz na rust do zalivky kazdy den... tak se ptam ,protoze kazdy den jim lit vodu anez by preschol substrat je blbost. No jo trumpeta, aspon nemam takovi problemy jako ty,netrumpeta ;)
Roiwer
Jo ted vidim ze pri kazde zalevce tak jsi to dal na pravou miru, tak to je oukej ... tak at ti to dal bujne roste mej se
Roiwer
Tak pan mordrull rozdava karmy :D za arogantni radu a neslusne chovani tak to cumim :D
Bitir
Mordull, sak jsi prve psal ze zalivas kazdej den a tad se divis na reakci roiwera?
Ja se neptal jestli hnojis na list, ale ze je dobry to pohnojit postrikem primo na list , jestli to udelas nebo ne to je tvuj problem , ale me se to vzdy cca za 3 dny spravilo . Ted to aplikuju preventivne kazdej tyden a zdaji se mi o dost lepsi. ;) .
Ph bych urcite zmeril na vytoku jen pro orientaci. Mimochodem mas decentne prismahly rapiky ,neni to nic hroznyho ,ale tech hnojiv tam muzes mit moc a taky to muze zabranovat vstrebani jinych latek . At se dari.
kwb
Hlavně "při každém zalévání" neznamená zalévat každý den :D Třeba je máš přelitý a hnijou ti kořeny,určitě bych při příštím zalévání změřil pH,nemusíš mít digitální metr,kup si v akvaristice pH kapky,pro hlínu jakžtakž dostačující.

A taky,jestli jde jen o spodní listy, to kytky dělaj že odhazujou co už nepotřebujou.
Mordrull
Změřím PH hned jak přijdu z práce, a zkusím to hnojit přímo postřikem na list.
Roiwer
Kwb: jenze on sam psal prvne ze zaleva kazdy den...pak mne oznacil za trumpetu, pri tom sam je to trumpeta, kytky ma v pet lahvich svetlo mu prosvita ke korenum ,ph nemeri ... cele zle. Kdyby cetl faq tak nemusi mit blby otazky, urazet lidi a pak jeste rozhazovat cervenu karmu... clovek ma brat ohled na novacky, ale takove lamy kterym se clovek snazi poradit a oni se hned urazej, a jeste urazej... kdo vi jestli ma diry na odkapani vody v tech petkach...
Mordrull
Kytky v pet lahvích ? o čem to proboha píšeš ? nic jsem tu o tom nepsal v čem je mám. Mimochodem je mám v tmavých květináčích.
Jinak psal jsem toto: používám akorát ten Biobizz na růst do zálivky každý den. o tom že bych zaléval každý den tam není ani čárka, pouze používám ten Biobizz kterej dávám do zálivky každý den. (Používám ho i na jiné rostliny v bytě)
carlos
sice jsi o tom nepsal ale staci se podivat do tve galerie a clovek vidi kvetinac z petky od kokakoly.. zkus byt min podrazdeny a nechat si poradit, nikdo te tu neosocuje tak nevidim duvod proc byses mel ohanet okolo...

jinak doporucil bych abysis zalozil sve vlastni serialove tema. tady to tema je pro kratkou vymenu nazoru nad fotkou listu... ty uz tu diskutujes minimalne 10ty prispevek, takze vhodnejsi bude kdyz budes mit sve vlastni vlakno.
Mordrull
Ty fotky v petce byly pro malinké rostlinky, jinak problem vyresen pravděpodobně, vysoké PH roztoku.
petr153624
poraďte čim to je ze mam na listech take fleky už nevím co mam udělat. mam to v cocosu ph zálivky 5,0 a na výtoku 7,5!!!! ec mam 1,8 a na výtoku 1,4. už jsem je dvakrát prolil upravenou vodou a stale nic tak nevím děkuji za radu
odo
Caf! Je tu celé vlákno na problémy s listami. V prvom rade, ak chceš kvalifikovanú odpoveď, tak sa spýtaj kvalifikovane tak, že uvedieš podrobnosti pestu. Či si v raste, alebo v kvete...atď ...:Inak si si čiastočne odpovedal-problémy s pH. Je to tým pádom aj nedoživené - to súvisí s tým pH. Nepríjíma to živiny, ako má.
Nenapísal si, že aký si použil cocos, či bol pufrovaný a či si si ho pred pestom nejak upravil. Neni cocos, ako cocos. Ja som bol nútený naposledy brať lisovaný cocos a po rozpustení vo vode som sa nestačil diviť, že čo z toho tieklo. Okrem toho, ak už máš niekoľko týždňov rozbehnutý pest npr., a problémy s pH nastali až teraz a na začiatku neboli, tak by som doporučil poriadny preplach a pokračovať v hnojení so správnym pH
Levon
Prosím nevíte někdo čím by to mohlo být? Jsem asi 5.-6. týden od semene, v kokosu... Dekuju moc
Mordrull
Zdravím, mám takovej problémek s listy na jiné odrudě konopí.
Jedná se o konopí CBD Therapy.

Začaly se mi na listech oběvovat podivné fleky, nejvíce to jde vidět proti světlu, ještě včera to tam nebylo.

Jinak pěstuju v obyčejném substrátu s perlitem, zalévám odstátou vodou s troškou octa abych upravil PH. (snížil)

PH Vody a Substrátu mám 5,5-6,5.
Svítím 16/8 a teplota je taky ok.
Používám postřik na listy od Biobizu, FishMix, 2x Týdně na list.
Mordrull
citace:
Původní příspěvek od Levon
Prosím nevíte někdo čím by to mohlo být? Jsem asi 5.-6. týden od semene, v kokosu... Dekuju moc


https://www.semena-marihuany.cz/cs/blog/52-nejcastejsi-problemy-pestovani-konopi

Nedostatek Dusíku a Draslíku, podlě mě, začni používat nějaké hnojivo NPK.
Xatla
Zdrvím lidičky, mám "menší" problém s kytkama.
Listy jdou postupně do háje - objevjej se na nich oranžový až hnědý skvrny a po krátký době se zkroutěj nahoru a jakoby uschnou.

Budu rád když někdo poradí..

růstová fáze pod mh
Kali-Bubba
Kokos
Biobizz
krtekskrtkem
Ahoj

Jak tak koukám, jedeš čistý kokos a to co se ti tam děje už musí trvat nakych pár dní, těžce jim chybí PK až z toho odhazuje listy, jaké máš ph??
Butchers
zdravím mam hydro amazon vstupní EC 0,2 PH 5,3
a jedu hnojiva canna aqua EC 1,6
je to 4týden květu
byl jsem upozorněn že bude chybět vapník, magnesium tak tam trochu přidavám.
Xatla
citace:
Původní příspěvek od krtekskrtkem
Ahoj

Jak tak koukám, jedeš čistý kokos a to co se ti tam děje už musí trvat nakych pár dní, těžce jim chybí PK až z toho odhazuje listy, jaké máš ph??


Ahoj, díky za rychlou reakci!
PH jsem doteď nikdy neměřil.
Prolil jsem je vodou a kontrola papírkama ukázala hodnotu PH cca 6 (jak voda, tak to co z toho vyteče), tak až to malinko proschne, zkusím jim dát pk.
Bitir
Butchers. Cus ,me to prijde jak u me kdyz lita ph nahoru a dolu ,stejny blbosti jak na prvni fotce.
Ta posledni zas vypada jak na deficit fosforu , ale to at ti potvrdi nekdo zkusenejsi ,pac ja ph 5.3 nevalim , zkousel sem a delalo to bordel.
Jaky tam valis doplnky ? Komplet aqua?
Butchers
citace:
Původní příspěvek od Bitir
Butchers. Cus ,me to prijde jak u me kdyz lita ph nahoru a dolu ,stejny blbosti jak na prvni fotce.
Ta posledni zas vypada jak na deficit fosforu , ale to at ti potvrdi nekdo zkusenejsi ,pac ja ph 5.3 nevalim , zkousel sem a delalo to bordel.
Jaky tam valis doplnky ? Komplet aqua?



jedu komplet aqua, řadu
Milosx
Zdravím,
mám problém se sem tam stočenými listy, myslíte, že to je přemokřením, nebo přehnojením ?

Rostlina je v hlíně pod LED, zálivka cca 2-3x týdně.
Mordrull
Zdravím, neví někdo proč mi listy Rezaví ? od žilek ? používám pouze Fishmix postřik od Biobizz se správnou PH ... prostě ty žilky mají barvu Rezi ... setkal se s tím někdo ?
Kazimír
chybi jim vapnik, asi mas nizke pH pokud jedes hlinu, to znamena pH mas asi pod 5,8...bez fotek se tezko radi...
Mordrull
FOTO: Listy mi přijdou suché a lehce se kroutí nahoru, od žilek byly rezave a ted tmavnou .. muze to byt tim fishmixem ?
awangard
Zdravim, mám problémy s rostlinkami, konečky listů začnou hnědnout a pak žloutnout a pak se časem zničí celý list. Imdoor, stan 120 na 120, 1000w LED, jsem v prvním týdnu květu, používám hydroponii, keramzit a hnojka AH, uprostřed nádoby s květináči se mi tvoří malá kaluž vody ze zavlažování. PH držím ve správných číslech ale EC (pm) mi pořád roste a roste. :) Diky za rady jinak jestli by mi někdo napsal i jak se toho zbavit tak budu fakt moc rád !! :D
tuffgong1
Ahoj,uz jsem naprosto zoufalej. Deje se to už třetí kolo po sobě (dřív nikdy nebyl problém, az ted v novem bytě se to takhle sere) je pravda,ze jsem rok nepestoval,ale nevim i tom,ze Bch delal neco jinak :-(

Model JH pod 600w HPS. Kokos a 6l květináče. Zalivka 1x za den. Ph5,8 a EC 1,5. Třetí den květu. Nejdriv meli Ec na vytoku doat nizko(1,1-1,2),tak jsem ho zvedl,ale nezlepsilo se to. Problemy se zacaly objevovat tak pred tydnem...
Bitir
Nejspis jsi asi zmenil zdrojovku, dost mozna to je brutalni nedostatek zeleza nebo medi .
Podobny problemy mozna muze mit i kytka z nejakyho stresu ,ale nejsem si jistej. Co jedes za hnojky a jaky mas ec vody? Nechavas ji odstat ?
tuffgong1
Stres by byt nemel. Ec zdrojovky je 0,32. Odstavat nenechavam, nikdy to potreba nebylo.
Hnojky Canna Coco
Bitir
No pokud je to kohoutkova voda tak bych to odstat nechal .
Mel sem listy rezavy, hnedy, bledy tmavy, potrhany , dokonce i skoro zadny :D , ale bily jeste ne .
Snad ti pomuze nekdo chytrejsi.
Nechces hodit foto cele kytky? Tyka se to mladych listu, nebo starych ?
Vygooglil sem ten deficit cu. Stare listy svetlaji smerem od kraje , krouti se a mlade listy sou tmave zelene.
Ph vytoku je 5.8? Pouzivas komplet canna coco?
tuffgong1
Tyka se to starych listu. Mlade jsou ok. Ano vytok je 5,8. Tu vodu obcas i necham prez noc,ale tim dostatim stejne nic nezmenim krom chloru,nebo ne ?

Ps:nejvetsi psycho je,ze jsem jel minule kolo soubezne par af ze semen ve stejnym boxu a ty byly vice mene ok.
Bitir
To jedes pokazde JH? Treba mu proste chybi nejakej mineral, nebo latka.
Nebo je to proste rostlinou ,je vic nachylna na podminky.
tuffgong1
Nn po kazde neco jiného...
luubaan
Ahoj groweri mám zasazeno v canna coco a kdyz jim dan zalivku š ph 5.9 tak na výrotu mám ph 5.0-5.2 cim to může být a na lístek se mi objevují rezervy ficky soudím ž toho že to souvisí s ph výtoku dostaly a cal mag a žádný rozdíl poradili někdo co to způsobuje?když sem to prolil š ph 6.5 tak pak na výroku byl u 5.8?
mejzy
Ahoj,mám automaty je jím týden,všechny mají stejné podmínky, čím to může být?Ještě dodám že takhle vypadá jedna z 9ti poraďte mi prosím
mejzy
Aktuální foto,je to přelitím? Neboj jim něco chybí? Prosím o radu
Dain
mejzy: z vyzivy jim nechybi nic, takhle male rostlinky snad ani vyvizove nedostatky neukazuji, chybi rek bych vzduch korenum. -> proto nekroza listu k nim vazanych tzn. jak rikas asi prelite...u nerozvinuteho korenoveho systemu toje hned, staci chvilka spatneho pocasi...me se vloni stalo presne to same a resil sem nasledovne: nechat to proschnout na 99% za kazdou cenu, nejhlepe zvazit na digitalni vaze kolik proschly kelimek ma, a na tutu hmotnost je vzdy nechat vyschnout, a pak teprve zalevat, a vzhledem k tomu ze je mas v kelimkach, doporucuji ve spodni casti nadelat moc moc der

/edit: a neves z toho hlavu, u malych kyti to sice fakt zamrzi, je to ekvivalent toho, jako kdyz ti novorozene spadne na hlavu, ale decka leccos vydrzi, i krava kdyz porodi tele tak se hned cca metr a pul proleti :D mely by to zvladnout
Pioneer001
Přesadit a budou ok dej tam perlit kokos a máš to :)
JanPavol6
Mohli by ste mi poradit co zerie moje rastliny a co nato najlepsie funguje??
JanPavol6
Dalsie fotky.Kupil som dnes Vertimec 018 ec ale nechAm si najprv poradit co stym .
keneth48
vedel by mi niekto pomoct poradit co to je? chyba tomu nieco alebo to je prehnojene? dost listov celkom zltne
murmur
Papež: nejsou ty listy potrhaný vzájemným odíráním mezi sebou v průvanu?

Keneth: i přes žalostný nedostatek informací bych to viděl na podvýživu.
JanPavol6
Urcite nie, vidno jak su obkusane niekde aj v strede lista a az taky prievan tam nemam :)
jrx
x
BFS009
cau lidi mam problem s listy jedna se o 3x special queen a 3x honey cream od royal sead svetlo 250w hps 12/12 25den mam celkem nizkou vlhkost kterou dohanim ultrazvukovou zvlhcovackou hnojiva bloomate npk 4-6-7+ NPK cim to muze byt teplota nejde nad 27c vlhkost bouzel jen tak 30-35% kvuli nonstop odtahu odtah prez ufo s termostem (360m3) nonstop spustene na 20% zarovka je v cooltube zalivam vzdy kdyz hlina vyschne aby kvetiny nebyli prelite a vzdy davam odstatou vodu pokojove teploty vzdy 1 x hnojivo 2x cista voda nekdo nakou predem mockrat dekuji jestli nekde chyba uvitam jakoukoliv radu
Pítr90
Zdar, mám na kytkách to samé,tak jsem včera změřil pH vody a těžce nad 7, takže tak. Prostě nepřijímá živiny 😉

Mam dotaz na zkušenější - čím pH snížit tzv. homodomo? Do shopu to mám daleko a platit poštu kvůli jedny lahvi se mi nechce. Šla by kyselina citronová?

Jinak používám Biobizz a ani ten si pH nesrovnal
odo
jrx -

Po tvojom editovaní vlastného príspevku editujem aj ja.........

murmur
citace:
Původní příspěvek od BFS009
cau lidi mam problem s listy jedna se o 3x special queen a 3x honey cream od royal sead svetlo 250w hps 12/12 25den mam celkem nizkou vlhkost kterou dohanim ultrazvukovou zvlhcovackou hnojiva bloomate npk 4-6-7+ NPK cim to muze byt teplota nejde nad 27c vlhkost bouzel jen tak 30-35% kvuli nonstop odtahu odtah prez ufo s termostem (360m3) nonstop spustene na 20% zarovka je v cooltube zalivam vzdy kdyz hlina vyschne aby kvetiny nebyli prelite a vzdy davam odstatou vodu pokojove teploty vzdy 1 x hnojivo 2x cista voda nekdo nakou predem mockrat dekuji jestli nekde chyba uvitam jakoukoliv radu

Čau, nevím jak často zaléváš, ale kdyby obden, tak dostávají živiny jen jednou týdně, a to v půlce květu nestačí. Taky nepíšeš nic o pH ani v čem to roste, špatné hodnoty pH omezují přísun živin.
sM0g
Zdravím zdejší a ty moudřejší kteří by mi mohli poradit. koupil jsem semínka od green house Garden mam tam original cheese, kalasnikova, diamond girl. semínka byli docela pěkné bez deformaci nebo nějakých kazu, klíčivost nic moc pouhých 60%. puknuti proběhlo na ubrousku, poté jiffi s ph 6,0 a po 7 dnech do Hliny BioBizz Light mix s Ph 6,2. Po třech dnech kdy uz začali otevírat první patro lístků, jsem začal přidávat Rooth od Hesi v poměru 2/3 s enzymi od hesi 1,5ml/L a sensizyme od AN 1,5ml/L (poprvé před 2 dny),Ph zálivky 5,8 ( aby v půdě byla 6,0 v prvním týdnu pak pokračuji na ph zálivky 6,0), teplota 22-24 C noc 18-20C, vlhkost 80-90%, lampa je zatím zaplá na 125W. včera ještě nedávali nic moc najevo a dneska koukám že jsou listy nějak deformované. Jedu od semene po druhé a tento postup i se stejnými podmínkami, jsem jel minule a nebyl nikde problém ale byli to taky jiné modely.

Prosím o radu jestli to muže byt normální a další patro muže být ok, čí sem to neměl vůbec přihnojovat tím kořeňákem? či chyba v Ph, nebo fakt nevím.

Předem děkuji za pomoc
jrx
x
odo
jrx-"nikdy som to este nehnojil
to su v rovnkej zemi uz mesiac
cca 20l crepnik to by z toho uz mali vsetko vysosat za ten cas"

pokiaľ si to ničím nestriekal a máš substrát podľa Teba ok, tak to máš jednoducho obschnuté. Nie je to nič dramatické.
Kontroluj si vlhkosť!
jrx
x
Lara & Jack
Zdarec groweri...
Jedu NFT 21 den květu. ec do 1 a pH mám kolem 5,8...
Tohle se mi začalo objevovat na některých listech... náhodou čím by to mohlo být? Mám tam 7 řízků a na každý kytce se objevuje něco jiného....
Pítr90
Zdravím Všechny Growery, mám dotaz. Chystám se upravovat pH kyselinou citronovou. Konkrétně potřebuju snížit o jeden stupeň. Poradili by jste mi kolik na kolik vody, nebo tak něco?? Jestli se to teda dá takhle paušálně říct??? Abych to nemusel metodou pokus/omyl zjišťovat.
Díky a mějte se.....
Lara & Jack
citace:
Původní příspěvek od Pítr90
Zdravím Všechny Growery, mám dotaz. Chystám se upravovat pH kyselinou citronovou. Konkrétně potřebuju snížit o jeden stupeň. Poradili by jste mi kolik na kolik vody, nebo tak něco?? Jestli se to teda dá takhle paušálně říct??? Abych to nemusel metodou pokus/omyl zjišťovat.
Díky a mějte se.....

Na to jsou pH metry.. takhle od oka se to říct nedá pac potřebuješ vědět jaký pH má tvoje voda ... já mám něco kolem 7, 2 čili na 10l vody dávám cca 15-18 kapek..
Pítr90
Právě o to mi šlo, píšu že o jeden stupeň. Mam něco přes sedm. Píšeš kapek, já ji koupil v prášku
Chystám se jí naředit na nějaký koncentrát, který pak budu kapat do vody.
Šlo mi o to jestli je někdo schopný říct např. dej tolik G kyseliny do tolika l vody. Asi to teda zkusím pokus/ omyl a napíšu to pak sem
Greenmile
Tyzden stara rastlinka - poradte.........Ide o automat pandora. Ma 7 dni na fotke. Podla mna rastie nejak pomaly + sa jej kruti jeden list. PH zalievky udrziavam vzdy na 5,6 a EC 0,6 - 0,7.......Hnojky cely set od davanced hydroponics. Zalievam raz za 2 dni. Viete mi poradit co by to mohlo byt.

PS: vzdy som meral PH len zalievky polieval som len trosku. Teraz som to prelial upravenou zalievkou PH 5,6 na vstupe a na vystupe bolo az PH7,2.......Ten pomaly rast a krutenie listu bude asi tym ze bolo vysoke PH a rastlinka naprijmala ziviny. Viete mi to potvrdit alebo vyvratit?....

PS2: Kocky boli napufrovane pred pouzitim ale asi koli tomu ze som ich uz potom neprelieval a zalievka bola len 1 za dva dni tak v nich PH prostredia stuplo velmi vysoko. Asi ich budem prelievat litrom upravenej zalievky raz za den narazovo aby vzdy bolo PH aj v strede kocky okolo 5,6.
cannavčela
Ahoj všichni,
Prosím koukněte na mé cca týden až dva staré rostlinky. Některé lístky se ohýbají a kroutí, některé mají lehce jinou barvu. Mohl by na to prosím někdo krátce mrknout a říct jestli to je ok? Díky moc! :-)
http://www.rajce.net/a14023737
odo
príspevok 68:
Máš to ok. Jedna je možno trochu obschnutá, zvyš vlhkosť.
cannavčela
citace:
Původní příspěvek od odo
príspevok 68:
Máš to ok. Jedna je možno trochu oschnutá, zvyš vlhkosť.

Díky moc, myslel jsem, že ty, kde jsou zkroucené lístečky mají špatné pH. Medium je z velké části kompost a v momentě, když jsem to míchal, jsem na pH ani nepomyslil ... -_-

*EDIT*: pH je kolem/k 6
Gargamel0
Zdravim, chtel bych poprosit o radu co ma za pricinu krouceni listu
borecshot
Gargamel0: Mě se tohle stává u řízků když jim nandáš hnojivo a oni chytnou druhej dech,ale čím to je ti asi neporadim ...
Barva listů je dobrá tak bych to neřešil...
Gargamel0
Dobre diky
sM0g
Zdravím mohl by mi někdo poradit ? vypadá to jak kdyby měla kytí vrásky je to jen z vrchu listu zespodu jsou bez jakéhokoliv poškození. Jedná se o Diamond Girl,Kalasnikov,cheese. Vždy to dělá jen jedna rostlinka od každé, ostatní nic. Jinak rostou šupy jak z divokých vajec ale to vrásnění mě nenechavá v klidu. Díky za radu kdyby někdo věděl poslední postup byl
(13. den růstu) 1/4 dávky dle tabulky
Ph 5,7-5,9
Rooth 2,5m/2L
TNT 2,5m/2L ( byli trošku světlejší jinak bych jej ani nedával)
Hesi enzyme 0,5ml/2L
AN enzyme 0,5ml/2L
Teplota 24-25C
noc 19-20C
Vlhkost 80%


(15. den růstu) 4/4 dávky dle tabulky
Ph 5,8-6
Rooth 5m/1L
Teplota 24-25C
noc 19-20C
Vlhkost 80%
lampa pořad zaplá 125W asi 15-18 cm od vršku

Edit: Vyřešeno- vyhodnoceno jako lehčí genetická vada od zdejších zahradníků
Děkuji panové
bladeblade
Ahojte mam problem nebo ne?
miravlak
zdravím komunitu :) kámoš má problém s kvítkama,nejspíš nějaký "šmejd" co byl v substrátu .. mohl by někdo určit diagnozu? :banana: dík
miravlak
---
agrow
Zacinaji se mi objevovat tecky na listech, listy zloutnou, vedel by nekdo co to muze byt?

Substrat:
50% - zahradnicky substrat - predhnojeny - Forestina
30% - kokosovy substrat
10% - pisek
10% - perlit

Foto:
http://imgur.com/a/0Ikxv

Zalevam odstatou vodou z kohoutku.
Kazimír
nejspis kyselej substrat a nezere to, tyhle cesky substraty maji vzdy pH pod 6, treba 5,5 atp..... a nebo jim jen chybi dusik...
petr153624
Prosím poraďte čím to muže být ph 5.5 ec 1.6 kytky nerostou Sou také zakrslé a začaly brutálně zloutnout listy jednou sem mi podařila teplota vyšplhat na 32c ale tet mám 26 přitom mají nádherné kořeny mám to v platinium aerop
barneyfarmaris
Hele panove uz mam za sebou vela uspesnych kliceni ale toto vidim prvy krat delozne listky su zlte nechapem tento rok idem outdoor a par kytycek uz rastie a povedal som si ze obohatim svoju zahradku no a ostal som vyplaseny lebo hned delozne listky ozltly ale vytrcaju sa uz medzi nimi prve zelene
Mordrull
Ahoj lidi, nevíte co tomu chybí ? :(
Nehnojil jsem to snad Měsíc až včera jsem zase začal, protože tyhle listy se mi moc nelíbí.
Včera jsem přepnul na 12/12.

Mělo to nedostatek hnojiva ? nebo tomu vadí měnší květináč ?
Listy jsou hnědo žluté s hnědými tečkami z vrchní strany, ze spoda nic není.

Jinak jedná se o léčivé konopí, jedno z nejlepších CBD Therapy

THC % (average): 0.3 - 0.5
CBD % (average): 8-10
Ratio THC:CBD 1:20+

čtyřistadvacet
Zdravím, mám menší problém. Jsem absolutní amatér, tohle je můj první grow. Moje podmínky k pěstování jsou podle mě velmi dobré protože mi Oskar svítí do okna celý den (kytka je za oknem). Před pár dny jsem začal pozorovat některé fialovějící řapíky. Něco jsem si o tom snažil nastudovat a zijstil jsem že to může být znamení spoustu věcí. Hnojím Krystalonem na růst a na květ se chystám hnojit Plagronem Alga Bloom. Jinak vypadá kytička zdravě. Dodržuji přesné předepsané množství Krystalonu. Pokud by někdo z vás měl ponětí co mé lásce chybí, budu rád za každou malou radu. :) Díky moc
http://i.imgur.com/eJYvkwT.jpg
http://i.imgur.com/g35Z8mG.jpg
Semys
cau, vracim se k pestovani po dlouhych letech. mam jednu CBD crew nordle, 14.5 jsem ji presazoval do vetsiho kvetinace kde je do dnes. ten problem zloutnuti ma v podstate od pocatku. jako prvni zezloutly a uschly prvni dva kulate listecky a ted mam pocit že zloutnou dalsi.

zemina je klasicky substrat pro pokojove rostliny + perlit. Jeste jsem nehnojil. zalivam az se mi zda hlida sucha, vodu beru z bečky takže deštovka.
Korag
Zdravim,
potrebujem surne poradit, presadil som kytky pred par dnami a znicoho nic mi zacali na niektorych miestach zltnut az hnednut a nevypadju moc vitalne. Mozno sa uz z toho ani nespamataju, ale potrebujem poradit ak sa to da este zvratit kde som spravil chybu? Dal som ich do substratu z obchodu klasika, k tomu som v stavebninach kupil perlit a zmiesal to. Na spodok som dal kompost. Ako zalievku som pouzil vodu z priehrady, neviem ci to nebolo aj kvoli tomu, ale tou vodou som minuly rok polieval a kytky sa mali dobre tak vobec nechapem ze sa mi toto deje. Prikladam fotky
ZOO68
citace:
Původní příspěvek od Korag
Zdravim,
potrebujem surne poradit, presadil som kytky pred par dnami a znicoho nic mi zacali na niektorych miestach zltnut az hnednut a nevypadju moc vitalne. Mozno sa uz z toho ani nespamataju, ale potrebujem poradit ak sa to da este zvratit kde som spravil chybu? Dal som ich do substratu z obchodu klasika, k tomu som v stavebninach kupil perlit a zmiesal to. Na spodok som dal kompost. Ako zalievku som pouzil vodu z priehrady, neviem ci to nebolo aj kvoli tomu, ale tou vodou som minuly rok polieval a kytky sa mali dobre tak vobec nechapem ze sa mi toto deje. Prikladam fotky


není to připálený od slunce?
Korag
Aj to som rozmyslal, ale na tu dole svieti slnko max 5-6 hodin, je tam dost malo slnka, horna rastlina ma slnka tak 10-11h.
Pítr90
Zdar, co pořád máte s tím spalením od slunce??? To je taková blbost, že nevím. Snad ve skleníku, ale určitě ne venku a na jaře 😉 nemáš je přelitý, udušený?
odo
čtyřistadvacet - z výživového hľadiska by som povedal, že to máš ok, ale kukol by som, či tam náhodou nemáš trásnenky, pokiaľ tie drobné krupice z listov nezotrieš rukou ako mechanickú nečistotu.
Mordrull
Lidi a s mým problémem nevíte ? ty hnědý puntíky ?
Korag
Tak neviete co to moze byt? Spalenie ani preliatie nejde do uvahy, nikde som nespravil chybu, tak preco sa to deje s tymi rastlinkami?
Korag
Tak diki za pomoc chalani, uz to vsetko skapalo a vobec neviem preco. Skoda pestovat vobec.
cannavčela
Ahoj, prosím poraďte, listy mají místy oranžové skvrnky a kolem nich to ztmavne. Listy se poté lehce kroutí. Napadlo mne to nedostatek fosforu nebo přelití které tomu trochu předcházelo. Foliovník, hnojky - slepičinec. Díky!
Futuristka
Ahojte,

Potrebovala by som poradit, toto je moja prva a jedina kvetinka, je to taky nezavazny experiment. Pestujem ju pod LEDkami, doteraz bola v pohode, ale zacali mi zltnut listy. Zda sa mi ze sa to spomaluje, lebo najprv mi rychlo zozltli a uschli styri spodne listy. ten co je momentalne v procese zltnutia ,tak tam to postupuje si tyzden.

Mne to prislo ako deficit nejakej ziviny, najprv to zltlo tak ze zilky ostali zelene, preto som myslela ze nedostatok zeleza. Na raste som nehnojila, na kvete som davala guano od Plagronu, ale v malej koncentracii ,pretoze som chcela zacat pozvolna. Guano ma NPK 3-15-6. Moze to byt deficit dusiku?

PH mam v norme , teplota sa drzi 26-27 st. a vlhkost mame teraz okolo 40-35% (moze to byt aj nizka vlhkost?) Bohuzial jedine co si neviem zmerat je EC lebo nemam na to merac,este je to vo faze objednavania...

Rastlinka ma dnes presne 5 tyzdnov, z toho priblizne 2 tyzdne uz kvitne. Je to automat WW.
Hanskrtek
Čaues, potřebuju radu, kroutí se mi listy a dokonce se i celé otáčejí.... Médium - pěstební substrát s perlitem, hnojím 20ml/5l Plargon alga grow (hnojivo + voda), světlo 250w sodík, jsou to automaty.
Dodávám že listy jsou na dotek na povrchu velmi drsné přirovnal bych to k jemnému smirkovému papíru.
borecshot
citace:
Původní příspěvek od Hanskrtek
Čaues, potřebuju radu, kroutí se mi listy a dokonce se i celé otáčejí.... Médium - pěstební substrát s perlitem, hnojím 20ml/5l Plargon alga grow (hnojivo + voda), světlo 250w sodík, jsou to automaty.
Dodávám že listy jsou na dotek na povrchu velmi drsné přirovnal bych to k jemnému smirkovému papíru.


Vypadá to že jim moc nakládáš uber na hnojivu...
Ideální by bylo udělat průplach čistou vodou min 3dny opakovaně
Někdy je méně více neznamená že když máš hnojivo že ho tam můžeš lejt kolik chceš. Myslím že tvůj problém je přebytek pk. 😈
Hanskrtek
Oka, díkes moc :) proliju to čistou vodou - dešťovkou mám k ní přístup a uvidím :)
petr153624
Ahojte mám prodlem, listy mi začínají zloutnout od stonku ke špici hlavně ty které jsou nové a po Bokach se jakoby kroutí a jsou tenké. Začalo mi to dělat týden po přepnutí mám to v ptatinium aerop hydro jedu to poprvé, ec čisté vody je 0.2 při zalivce 1.7 a ph 5.8 hnojiva AH. Čerpadlo jede 1.5h vyple 15min zaple.Jinak zbytek vypadá dobre jen ty nové listy děkuji za radu foto dodám
anon383596
Strašná nemoc, r.ů.s.t. se to jmenuje, dá se to vyřešit třeba kosou nebo savem místo vody, ne nebudu si tě dobirat je to v pohodě neřeš valej...
petr153624
VYŘEŠENO byla strašně moc nízko lampa zvedl jsem ji a během 8 h je ve úplně jinak všechny listy jsou pěkné zelené


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma