Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdárek hodně lidí tu píše že neví jak změřit pH a že lakmusové papírky jsou nedostatkové zboží. Měl bych tu tedy pro vás tip, jak to dělám já.
Normálně si zajděte do obchodu s rybičkama=akvaristika což je většinou nějakej zverimex a chtějte SADU NA MĚŘENÍ pH, původně je to na měření pH u rybiček,Měří v rozsahu 5-9pH s přesností na 0.2. Tato sada stojí asi kolem 60Kč(pozor v baumaxu za to chtěli 300Kč! a vypadá viz, foto, nebo podobně...
Dá se jednoduše podle návodu uvnitř měřit pH ve vodě na Hydro.
Pokud chcete měřit pH půdy je to složitější:
Musíte si připravit nádobu s destilovanou vodou, třeba pulitr a do něj vhoďte hrst půdy, kterou chcete změřit. Promíchejte a nechte aspoň den stát. Potom injekční stříkačkou odeberte několik ml. nezakalené vody a sní už postupujte opět podle návodu.
Vpodstatě tím změříte pH JAKÉHOKOLI BEZBARVÉHO roztoku.
Původní příspěvek od BBVlada Zdárek hodně lidí tu píše že neví jak změřit pH a že lakmusové papírky jsou nedostatkové zboží. Měl bych tu tedy pro vás tip, jak to dělám já.
Normálně si zajděte do obchodu s rybičkama=akvaristika což je většinou nějakej zverimex a chtějte SADU NA MĚŘENÍ pH, původně je to na měření pH u rybiček,Měří v rozsahu 5-9pH s přesností na 0.2. Tato sada stojí asi kolem 60Kč(pozor v baumaxu za to chtěli 300Kč! a vypadá viz, foto, nebo podobně...
Dá se jednoduše podle návodu uvnitř měřit pH ve vodě na Hydro.
Pokud chcete měřit pH půdy je to složitější:
Musíte si připravit nádobu s destilovanou vodou, třeba pulitr a do něj vhoďte hrst půdy, kterou chcete změřit. Promíchejte a nechte aspoň den stát. Potom injekční stříkačkou odeberte několik ml. nezakalené vody a sní už postupujte opět podle návodu.
Vpodstatě tím změříte pH JAKÉHOKOLI BEZBARVÉHO roztoku.
to buba.sparxxx: No pokud to hnojivo nějak moc zbarví ten roztok tak bys to asi špatně změřil, ale pokud voda zůstane víceméně čistá, nebo má jen lehkej odstín nějaký barvy tak je to jedno.
Původní příspěvek od buba.sparxxx to měří jen ph vody nebo i ph namíchanýho roztoku s hnojivama ??
čím se sráží??..růst..květ.. ?
citace:
Původní příspěvek od xtraa to buba.sparxxx: i s hojivama, v růstu srážet HNO3, v květu H3PO4, pomalu a opatrně...
citace:
Původní příspěvek od buba.sparxxx to znamená bez hnojiv ??
fakt nechapu
2 buba.sparxxx: prestan si prosim ze wseho kam neco napises delat chaty to co wecinou pises se oprawdu cist neda a dokazuje to jen cisi blbost a ze negdo necte to co mu negdo odpowi
Nenapadlo mě lepší umístění a nového threadu je k tomuhle škoda, takže to tu trochu oživím...v Hornbachu (MODům se omlouvám za reklamu) jsem postřehl vynález v ceně málo přes 200 CZK. Měří teplotu, vlhkost a pH pomocí dvou tyčí, které jednoduše píchnete do hlíny (nebo ponoříte do roztoku). Hodnotu, kterou si přejete změřit, pak zvolíte pomocí posuvníku. Hodnoty na číselníku sice nejsou velmi precizní, ale podle mého se vyrovnají levnějším pH testerům, navíc je to IMO nejjednodušší metoda, jak zjistit, jestli je 10cm pod povrchem ještě nějaká voda nebo kyti potřebuje zalít. Ačkoliv má u mě tahle vychytávka drobné mínus, protože neměří EC, tento nedostatek vyrovnává nízká cena. Doporučuji.
ja dnes koupil v akvaristice PH test od firmy Sera.. na stejne bazi jako ten v prvnim prispevku... je tam lahvicka s obsahem 150ml a do 5ml vody se kapou 4 kapky (ale vypada to ze staci i min kapek) maloobchodnik za nej chtel 172Kc takze drahe a vysledky? voda z vodovodu PH cca 7.5 destilka z kramu 5.5 takze neutral a noname hlina co sem zakerne ukradl mamince asi 6-6.5 (ta hlina smichana s destilkou a po case merena) takze sem ucinil rozhodnuti ze voda z vodovodu asi kytickam nebude delat dobre a proto budu hlinu zalejvat jenom destilkou.
BBVlada: prosím tě a když je to na měření ph v akvarku, můžu s tím změřit i ph rybiček? nebo je musím dát nejdřív do tý hlíny? nebo se dá sehnat hlína s rybičkama?
zdarec sem si dneska koupil na haluz v hornbachu nejaky akvaristycky test pro pH.Kdyz sem si precetl cely navod tak sem zjistil,ze to meri jak pH tak NO3,NO2,KH...tak sem zvedavej
sorry za OT:
vyrabeji se testovací proužky QUANTOFIX (stojej 100ks/500-100kc)
ale zase kvantitativne muzes stanovit obsah:
Amoniaku,cínu,fosfátů,hliník,chlór,chloridy,kyanidy,měď,nitráty,nitrity,peroxid,siřičitany,sírany,uh
ličitany,tvrdost vody a železo....
Tak jsem jako takovou budoucí rezervu koupil Akvin a moc jsem nepochodil. Dal jsem do skleničky cca 1 cm hlíny a asi 5 cm vody, zamíchal a po chvilce opatrně odebral stříkačkou čistčí vršek a kápnul do toho akvin. Jenže problém je, že ta voda je od půdy hnědá, takže s tim nic měřit nejde. Zkusil jsem teda celý pokud zopakovat s tím, že jsem ten čistčí vršek odebral dvakrát, ale voda byla stejně značně zabarvená.
Jaký poměr hlíny a vody volíte vy? Nešlo by to třeba procedit přes hedvábí, nebo něco pro vyčištění a lepší změření? Jak to máte vyřešené?