Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » Calzoneho třetí indoor - 250W
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 864  

Calzoneho třetí indoor - 250W Příspěvek č. 1




Úvod - den první
Tak vás tu zdravím. Konečně se trochu zlepšila má finanční situace a mohu zase rozjet další kolo ve své skříni. Pěstování mi už moc chybělo. Snad bude všechno klapat tak jak má.

Co bude jinak
Na samotné skříni se od minulého kola nic nezměnilo, i když tam je ještě spousta věcí k dořešení. Těch pár drobností co bude jinak popíšu dále.


  • nechám to trošku déle na růstu. Toho že mi to přeroste se nebojím, protože to budu stejně zase rovnat do latě...
  • koupil jsem si jako doplněk k hnojivu Fish-MIX, jestli to budu aplikovat zálivkou, nebo postřikem ještě nevím
  • zalévat budu vodou s PH 6,5. Z předešlých zkušeností vím, že ke konci květu jde PH krutě dolu a při 5,8 může jít na výtoku až pod kritickou hranici
  • zalévat budu z důvodu větší vzdušnosti substrátu pouze po pár deci a častěji, než pořádně a pak dlouho nic
  • hnojit dusíkem budu dokud neuvidím, že ta kytka skutečně začala kvést a ten fosfor skutečně už potřebuje - ty spínačky spínají pouze tu výbojku, ne i kytku.
  • nebudu překračovat doporučenou dávku hnojiv od výrobce - poučení z minula


Osazensvo
Vzal jsem si zase 8 řízků, tentokráte od Haryho. Některé rostlinky mají trošku seschlé konečky listů. Snad to nebude plíseň, nebo něco. Vypadá to spíš ale, že jsou asi trochu přelejvané. Zvláště ta jedna je dost povadlá. Některé listy jsou také trošku žlutější, to bude předpokládám deficitem dusíku, což by se mělo v hlíně brzy zpravit. Snad se všechny bez problému rozjedou.

Takže k jednotlivému osazení:

2x Denny Boy
2X Northern Light
2X Cheese
2X Chronic


Skříň
Samotná pěstírna má tyto rozměry: výška 150cm, šířka 75cm, hloubka 56cm. Celá skříň je odhlučněná pomocí rockwoolových desek Airrock ND tloušťky 100mm (vršek) a 60mm (spodek).


Světlo
Na růst mám metalhalogenidovou výbojku Philips Master HPI-T plus 250W a na květ Philips Master SON-T PIA Plus 250W


Ventilace
Dole pasivní přítah (zatím je na něm ohlá aluflexka kvůli úniku světla ze skříně, časem to snad vychytám líp) a o odtah z cooltube se stará Mixvent TD 250. Tento ne příliš výkonný ventilátor jsem musel zvolit kvůli nízké hlučnosti.
Na ofuk mám klipsnový ventilátor Dano, který však v růstu nepoužívám (je to škoda, já vím), z bezpečnostních důvodů (srážela se mi na něm voda), na květ však zvlhčovačku vypnu a ofuk nasadím.

Vlhkost
Abych eliminoval loužičky v pěstírně, které si mi tvořili v noci, začal jsem používat dvě zvlhčovačky, jedna běží přes den a jedna v noci. Přes den zvlčuje SPS a v noci slabší professor. Obojí spínají spínačky a loužiček jsem se tak z 90 % zbavil. V prvním growu jsem se dost snažil udržovat doporučovanou větší vlhkost, teďka to ale tolik dramatizovat nebudu a na začátku jí budu držet tak na těch 50-60 %. Je s tím méně práce a je to opět bezpečnější.

Květináče, médium
I tentokrát budu kytky minimálně jednou přesazovat, takže jsem začal s květináčky o hraně 11x11, potom možná přesadím ještě do středního a nakonec použiji květináče Teku 4L. Jako médium jsem zvolil hlínu Guanokalong ALL mix,[/b] tak jsem zvědavý.

Hnojiva:
Klasika od Plagronu - Alga Grow, Alga Bloom, PH-Amyt, Green Sensation, dále enzymy Power Zyme od HESI a nakonec Final Solution od AH. Jako doplněk k základnímu hnojivu na růst jsem si ještě dokoupil BioBIZZ Fish-MIX. PH i EC měřím.

Fotky jsou z druhé dne po zasazení. Lepší foťák opět nemám, takže nějaká kvalitní makra nebo něco podobného bohužel nečekejte.

Pěstování zdar!

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 20-06-2009 v 13:40 PM

Old Post 28-03-2009 v 10:23 AM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
flatboy
Stálý Člen

Karma uživatele flatboy - 95% PěstitelskáKarma uživatele flatboy - 95% PěstitelskáKarma uživatele flatboy - 95% Pěstitelská

Registrován: Sep 2008
Příspěvků: 199  

Příspěvek č. 2

Zdravim, tý jo... mam uplne stejny problem s tim klipsnakem. Furt sem nejak nechapal proc mam louzicku jen pod nim...ale i kdyz sem snizil vykon zvlhcovacky, tak byl stejne mokry... ale nikdy ne cely, jen lopatky a mrizka...

FlatGrow Round II.

Old Post 28-03-2009 v 11:18 AM
flatboy je offline   Profil uživatele flatboy   Find more posts by flatboy   Foto galerie člena flatboy   Click here to Send flatboy a Private Message   Add flatboy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 864  

Příspěvek č. 3



15. den růstu
Po delší době tu mám první update. Kytkám trvalo asi týden, než se pořádně chytly a začaly se větvit a vypadat trošku k světu. Bohužel ten povadlý cheese se nevzpamatoval a zřejmě z něj nic nebude.

Protože měl poměrně dost mokrou hlínu a bál jsem se, aby mu neshnili kořeny dříve než jí stačí vypít, jsem se rozhodl ho přesadit do suší hlíny. Po vyndání z květináče jsem však zjistil, že mu tam už ani nemá co hnít. Žádné kořeny tam nebyly.

Po zákroku kytka pár dní nejevila žádné změny k lepšímu a najednou začala být totálně zvadlá. Vzal jsem petku a asi na tři dny jí přiklopil aby měla ještě více vlhkosti a lépe se jí vstřebávala voda. Kytka se sice po krátké době schopila, ale roste pořád stejně, tzn vůbec.

Už kvůli místu by bylo asi lepší jí vyhodit, ale nějak se mi do toho nechce - nemám na to srdce a pořád jí dávám naději, i když ta se den ode dne rapidně snižuje.

Zaštípnutí, ohýbání
Určitě jste si všimli, že kytky jsou velice nízké. Poprvé jsem na ně totiž zkusil decentně aplikovat tzv. SuperCropping

Ještě předtím jsem je zaštípl kolem 4 patra. Uvidím jak to bude houstnou, možná bych zaštípl ještě jednou sekundární větvičky.

K ohýbání používám opět kolínka, dráty i závaží.

Teploty, vlhkost
Věčně mám problémy změřit pořádně vlhkost, protože mi po chvilce přestává jít vlhkoměr. Zkoušel jsem různé krytky z uřízlých petflašek apod, ale pomáhá to jenom trošku, u větší vlhkosti to samé. Měl s tím také někdo z vás problémy? Podařilo se mu je vyřešit?

Přemýšlím, že bych si koupil nějaký lepší vlhkoměr, ale co jsem koukal, tak mezi obyč a těmi profi je rozdíl min 2000, což už je dost (ovšem zapisuje to i hodnoty na flashku apod). Líbil by se mi nějaký tak za litr. Uvidím jestli nějaký seženu a bude stát a to.

Teplota pod výbojkou den: kolem 27°C
Vlhkost den: 50 - 60 %
Teplota noc:19 - 22°C
Vlhkost noc: 50 - 55 %

Hnojení
Jednou jsem pohnojil 50% koncentrací Alga Grow, zítra se chystám na další, tentokráte už asi 100% dávku.

Každých 5 dní stříkám FishMixem a PhytAminem. Z FishMixem nemám ale vůbec žádné zkušenosti a o tom jak často ten postřik aplikovat nikde nepíšou. Říkám si jestli to není příliš často, přeci jenom to má dost velký poměr NPK...

Problém s vodou
Tohle kolo mě dost zlobí voda.
1.) Zvlhčovačka je dost vysoká a květináče nízké, takže ta zvlhčovačka musí foukat jenom malý kousek pod CT. Problém je v tom, že na tom kabelu co k ní vede pak ta voda kondenzuje a kape dolů. To se dá ale vyřešit třeba tak, že ty kytky něčím vypodložím. Horší je něco na to sehnat. Dřív jsem tento problém neměl, protože jsem je tolik netahal u země a ta lampa byla výš.

2.) Co mě sere mnohem víc, že mám kvůli té zvlhčovačce pořád mokrou hlínu a ta v podstatě nikdy nevysychá. Teďka je tam už dost listů a kytky určitě více pijou, tak doufám, že se to ještě zlepší než tu zvlhčovačku dám pryč. Zkusil sem posypat hlínu perlitem a možná to i trošku pomáhá, ale rozhodně to nestačí.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 10-04-2009 v 12:15 PM

Old Post 10-04-2009 v 11:36 AM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
BENJAMIN LINUS!
Stálý Člen

Karma uživatele BENJAMIN LINUS! - 93% PěstitelskáKarma uživatele BENJAMIN LINUS! - 93% PěstitelskáKarma uživatele BENJAMIN LINUS! - 93% Pěstitelská

Registrován: Aug 2008
Příspěvků: 52 

Příspěvek č. 4

koukám že ta zvlhčovačka, místo aby pomáhla, tak přihoršuje je vidět na kytkách že mají nadměrný přísun vody, jak na listech myslím tím vliksot a množství, tak na jejich žlutých okrajích. To že nepoužíváš ofuk v rustu je chyba, určitě by si tím snížil srážlivost vody a zajistil rychljší osychání,nebo si měl vršky květináču překrýt folí, měl jsem podobní problém od té doby zvlhčovačku nepožívám je dobré velké vlhko, ale když se to sním neumí je to dobrý zabiják měl si štěstí že ti to neuhnilo myslím si že ti to i kytky v růstu připrzdilo já bych na zvlhčovačku hodil bobek

Naposledy upravil BENJAMIN LINUS! 13-04-2009 v 21:54 PM

Old Post 13-04-2009 v 21:48 PM
BENJAMIN LINUS! je offline   Profil uživatele BENJAMIN LINUS!   Find more posts by BENJAMIN LINUS!   Foto galerie člena BENJAMIN LINUS!   Click here to Send BENJAMIN LINUS! a Private Message   Add BENJAMIN LINUS! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Polikač mečů
Nový Člen

Karma uživatele Polikač mečů - 0% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 7  

Příspěvek č. 5

Pic s tou vlhkostí nepřemejšlel si nad hydrostatem? Nemusel by si mít dvě zvlhčovačky spína dle tebou nastavených hodnot (min-max). A neni to zas tak dráhy co sem koukal poněvadž si hi chci taky pořídit tak to stojí 6OO-1000Kč.
http://www.e-conrad.cz/regulator-vl...0-v-ac+dp45883/

http://www.proalergiky.cz/eshop/hydrostat.html

Jo a stím vlhkoměrem, tak ja mam za 300 stovky s shopu je tam i teploměr má to pamět min a max a až na pár hodinovejch výpadků zatim šlape.

:WHIP:

Old Post 14-04-2009 v 07:13 AM
Polikač mečů je offline   Profil uživatele Polikač mečů   Find more posts by Polikač mečů   Foto galerie člena Polikač mečů   Click here to Send Polikač mečů a Private Message   Add Polikač mečů to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TheNeighbour
Nový Člen

Karma uživatele TheNeighbour - 9% Pěstitelská

Registrován: Feb 2009
Příspěvků: 4 

Příspěvek č. 6

citace:
Původní příspěvek od Polikač mečů
Pic s tou vlhkostí nepřemejšlel si nad hydrostatem? Nemusel by si mít dvě zvlhčovačky spína dle tebou nastavených hodnot (min-max). A neni to zas tak dráhy co sem koukal poněvadž si hi chci taky pořídit tak to stojí 6OO-1000Kč.
http://www.e-conrad.cz/regulator-vl...0-v-ac+dp45883/

http://www.proalergiky.cz/eshop/hydrostat.html

Jo a stím vlhkoměrem, tak ja mam za 300 stovky s shopu je tam i teploměr má to pamět min a max a až na pár hodinovejch výpadků zatim šlape.


Čai zahradníci, tady taky odkaz na jeden luxusní hygrostat, spína lampy do 1 kW, noční dení režim.. externí čidlo.. janom na nej našetřit http://www.akva-exo.cz/detail/terar...ermostaty/3294/ .. ať to kvete.

CARPE DIEM

Old Post 14-04-2009 v 08:12 AM
TheNeighbour je offline   Profil uživatele TheNeighbour   Find more posts by TheNeighbour   Foto galerie člena TheNeighbour   Click here to Send TheNeighbour a Private Message   Add TheNeighbour to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 864  

Příspěvek č. 7

BENJAMIN LINUS!:
A tu fólii jsi někdy zkoušel? Já jo, asi před týdnem a bylo to ještě mnohem horší, protože se ta voda neměla jak vypařovat a kytky ještě nepily tolik aby to stihly vypít...

Řešením by snad mohlo být leda udělat akorát takovou stříšku, kde by mohl proudit ze stran ke květináči vzduch.

S tím ofukem, není to nějaký můj rozmar, mnohokrát jsem s tím experimentoval a výsledek byl vždy mokrá podlaha, totálně mokrý ofuk, dost nerovnoměrně rozptýlená pára a jednou i zkrat.

To, že by se ale díky němu snížila srážlivost vody je IMHO už z principu blbost, protože čím nižší je teplota, tím blíže to je k rosnému bodu a tím pádem ke kondenzaci...

Co se týče rovnoměrnosti rozložení vlhkosti, tak si také myslím, že otevřená CT co mám, je na to asi nejhorší, protože vlastně saje tu páru velice blízko zvlčovačky a ta se nestačí moc roztahat. Nicméně s tím už počítám, měřím tu vlhkost na všech místech a z toho také vycházím při regulaci těch zvlhčovaček.

Bohužel bydlím v paneláku, vlhkost bez zvlhčovačky je cca 20 % a teplota mi bez ní stoupne cca o 4°C což je docela blbé. Ale tu by částečně vyrovnal i ten klipsňák, to je pravda.

Polikač mečů, TheNeighbour:
takové věci se bohužel nedají používat v pěstírně, kde je pořád zaplá silná ventilace. Pokud by uměla zvlhčovačka sama regulovat průtok páry, tak by to bylo fajn, ale princip vypínání a zapínání je nám bohužel nanic.

Použít se v pěstírně se to nedáí protože by to fungovalo asi takto:
12:00 - vlhkost překročila nastavenou vlhkost dejme tomu 70 % a vypíná se, teplota pod vrškama je 26°C
12:01 - ventilátor vysál všechnu vlhkost a ta je nyní cca 20 % + teplota se zvedla na 30°C
12:02 - protože je vlhkost menší než ta nastavená, zvlhčovačka se opět spouští a takto to pokračuje pořád dokola.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 26-05-2009 v 20:40 PM

Old Post 14-04-2009 v 21:10 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Polikač mečů
Nový Člen

Karma uživatele Polikač mečů - 0% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 7  

Příspěvek č. 8

No abych pravdu řekl, tak ti dost dobře nerozumim.
1, Ty hydrostaty reagujou do 10vteřin, takže nevim proč ta minuta
2, Ne že bych ti snad nevěřil, ale zdá se mi dost divný že by ta ventilace o který se sám psal že je slabá by za 1min. vysála vlhkost o 50%. Teda jestli těch tvejch uvedených 250 je výkon toho ventilátoru v metrech za hodinu, ne průměr ale to by to tahalo přes 1000m/h.

Já mam pěstírnu sice o trošku větší to jest 120x55x190cm odsávám to RK125L to má průtok 355m/h, svítim na to 600W a mužeš mi věřit že za minutu to neudělá ani 10% vlhkosti dolu. Takže nechápu co si myslel tím že hydrostat je nepoužitelnej pro pěstírny, nehledě na to že se v shopech prodávaj a co sem se zde dočetl tak to tu některý chlapící používaj.
Ale jestli je pro tebe lepší investovat do více zvlhčovaček tak ať. Jak se říká chytrému napověz . . . .
No nic přeji hodně úspěchů ať se daří a ať to roste!!
Ps: klidně to po přečtení smázní.

:WHIP:

Old Post 15-04-2009 v 07:49 AM
Polikač mečů je offline   Profil uživatele Polikač mečů   Find more posts by Polikač mečů   Foto galerie člena Polikač mečů   Click here to Send Polikač mečů a Private Message   Add Polikač mečů to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 864  

Příspěvek č. 9

Polikač mečů:
1.) ta minuta byla jako příklad, je jedno jestli to je minuta, pět, nebo deset vteřin (mimochodem zvlčovačce by taky asi nedělalo dobře kdyby se spouštěla tak často...).

2.) ta ventilace je slabá na udržení ideální teploty třeba v létě, ale dost silná na to aby vysála během chvilky všechnu páru v pěstírně.

Vycházím pouze z toho co jsem vyzkoušel a naměřil, nemysli si, že jsem nikdy nedělal pokusy s vypínáním zvlhčovačky apod. navíc jak jsem psal, ta CT to tahá dost blízko pěstírny, takže pára má hodně krátkou cestu k odchodu.

To, že se hydrostaty prodávají přeci vůbec neznamená, že jdou použít kdekoliv. Pokud má někdo třeba matkárnu, kde má pár zářivek a na větrání má PC ventilátor, tak proč ne.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Old Post 15-04-2009 v 10:25 AM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hypiz
Stálý Člen

Karma uživatele hypiz - 80% PěstitelskáKarma uživatele hypiz - 80% PěstitelskáKarma uživatele hypiz - 80% Pěstitelská

Registrován: Apr 2003
Příspěvků: 142 

Příspěvek č. 10

Calzone: co takhle na zvlhcovani pouzivat jen to SPSko , dat ho ven ze skrine a napojit ho na nejakou hadici jez bude ustit do skrine a delat paru, pak staci pod hadici dat sklenici s vodou a jednou za dva dny vodu vylit

nemusel by si zbytecne zabijet drahocene misto ve skrini zvlhcovackou a navic by sis pak hadici natahl a nasmeroval jak presne potrebujes aby to nedelalo neplechu

Old Post 15-04-2009 v 13:45 PM
hypiz je offline   Profil uživatele hypiz   Find more posts by hypiz   Foto galerie člena hypiz   Click here to Send hypiz a Private Message   Add hypiz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 11

Kluci ja vam skocim do debaty o vlhkosti, ja? je to cca tyden, co jsem daval rezany zpod 2x36w klonarny rovnou pod 6ti kilo, na RW rohoze, mam tam cca 40-50% RV. 1x-2x denne to splichnu vodou a svete div se, klony jedou, sice maji ke konci jejich dne krapet sveseny listy, ale to je asik jediny negativum kteryho jsem si vsiml u nizke vlhkosti. Jo a odtah pouzivam UFO 800m3/h stahly tak na cca 40% triakem.
Joo a coze jsem tim chtel rict? Ze v podstate je zvlhcovacka zbytecna...

Old Post 15-04-2009 v 13:58 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 864  

Příspěvek č. 12

hypiz:
jj, to je dobrá věc, vím to. Snad se k tomu časem také dokopu. Ta SPS tam zabírá dost místa no. Proto když jedu 8 kytek, tak musím začít s malýma květináčema. Aby se mi to tam vešlo.

Disaster:-)
jj skákej, budu jenom rád. No ale 40 - 50 % vlhkosti je docela dost bez zvlčovačky, tolik mít bez ničeho, tak to vůbec neřeším.

Já mám pokojovou vlhkost 20 % a dokonce i s Proffesorem na plný kule mi to nestoupne přes 25 (to je důvod, proč jsem si koupil SPS).

Docela by mě ale zajímalo co by se stalo, kdybych tam měl těch 20 % celý růst. Možná by byly o to vyvinutější kořeny jak by potřebovaly o to více sát vodu.
Napadá mě dodat vlhkost jenom než se řízky chytnou a potom jet bez té zvlhčovačky.

Další kolo ale stejně už snad pojedu bubbler, takže problém s tím, že mi zvlhčovačka přelejvá kytky odpadne.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Old Post 15-04-2009 v 18:16 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 864  

Příspěvek č. 13




1. den květu
Po 26 dnech jsem to včera přepnul na květ. Kytky jsou poměrně hezky rozvětvené a vyplňují už skoro celou pěstírnu. Nutno ale dodat, že mít takhle roztahané kytky "po podlaze" není moc praktické co se týče manipulace s větvemi. Navíc musím dělat všechny drátky poctivě znovu, protože sem je měl dělané na klasicky zrostlé keříky. Jeden Chronic to bohužel moc nerozchodil a tak jsem ho dal pryč.

Po tom co jsem vysadil obě zvlhčovačky a nasadil ofuk dost prudce stoupla teplota ve skříni. Pár dní tam chudinky měly kolem 32°C. Já blbec jsem si předtím neuvědomil, že se může dost oteplit a svítil jim když je venku světlo... Teď po přepnutí svítím od 21 do 9 hodin, což si myslím, že je ideální co se týče minimalizace teplot. Naposled jsem naměřil necelých 28°C což jde.

Pro srovnání výkonosti zvlhčovaček SPS a Professor. S SPS na 2/3 výkonu jsem měl v pěstírně přes den vlhkost 50 - 60 %. Při přesazení do většího jsem zaměnil SPS za Professora, který jel na 100 % a vlhkost byla prvně 25 % a po pár dnech už jenom 20. Vyndal jsem professora, změřil vlhkost a hle - 20 %.

Hnojení
Aplikuji 1 týdně AlgaGrow (doporučená dávka, EC 2,2) a postřikem na listy PhytAmin a FishMix. V co nejbližší době dokoupím ještě enzymy, protože ty co jsem měl se mi už po prvním growu zkazily. PH zálivky držím mezi 6,3 - 6,5. Výstup jsem ještě neměřil.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 21-04-2009 v 23:38 PM

Old Post 21-04-2009 v 23:27 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 864  

Příspěvek č. 14



7. den květu
Po týdnu jsem tu s další aktualizací. Tentokráte velice kratičkou, protože vše jde jak má, nic se nesere a tak si nemám ani na co stěžovat. Kytkám se daří celkem dobře, houstne to tam hezky. Po květu ještě ani známka, takže jim stále svítí krásná MH výbojka. a ohýbám jak ďas.

Hnojení
Před dvěma dny jsem jim dal zřejmě poslední dávku růstového hnojiva. Doporčená koncentrace mi udělala docela velké EC (2,4), ale vypadá to, že to kytkám nějak neuškodilo. EC vody z kohoutku jsem naměřil teď 0,4, což mě docela štve, ale co nadělám.

Teploty
S teplotama jsem teď spokojený. Přes tu noc vy sice mohla být teplota ještě trošku nižší, ale což.

Den - cca 28°C, vlhkost 20 %
Noc - 23-24°C vlhkost 20 %

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 28-04-2009 v 20:17 PM

Old Post 28-04-2009 v 20:08 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 864  

Příspěvek č. 15




15. den květu
Krom toho, že kytky začaly kvést a nasadil jsem sodík se nic nového nestalo. Pokud by někoho zajímala ta flaška mezi květináčema, tak tu tam dávám vždycky po rožnutí (ve 21 hodin, to je ještě dost teplo) kvůlli schlazení roomu. Stáhne to teplotu jenom asi o stupeň, ale i tak lepší než nic.

Také jsem trošku prostříhal spodek a odštípnul zakrnělé spodní větvičky, na které se moc světla nedostalo.

Co se týče hnojení, tak jsem na něj trošku zapomněl (asi o 2 dny no) a dneska budu hnojit poprvé Alga Bloomem.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Old Post 05-05-2009 v 20:03 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 864  

Příspěvek č. 16




22. den květu
Tak máme tu další aktualizaci. Kytky dostali už 2x hnojivo na květ a bobtnají hezky. Akorát co mě posledních pár dní trápí je pár vyšisovaných listů a pár listů s hnědými konci. Doufám, že se to nerozroste jako minule.

Minule jsem to ale dost přeháněl s hnojením. Tentokráte dodržuji přesné dávkování co doporučuje výrobce, ale asi ani to nestačí, protože voda z mého kohoutku má EC 0,4 a celkové EC roztoku je pak kolem 2,5. Rozhodl jsem se proto, že si na to hnojení jednou týdně budu kupovat destilku.

To vyšisování by ale mohlo být i z výbojky, co? Zkusil jsem jí dát o kousek výš a uvidím.

Myslel jsem také, že to přežiju nějak bez enzymů (zkazily se mi), ale asi bude lepší si je znovu koupit a tak to také udělám.

Od příštího hnojení začnu přidávat i Green Sensation a zkusim ho dávat asi i do každé druhé zálivky, protože podle http://www.plagron.nl/ se prý má dávat do každé zálivky a ne pouze do té s hnojivem, jak se běžně traduje. Viděl bych to asi, že bych dal jednou AB+GS, potom vodu, případně enzymy a další zálivku vodu + GS.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Old Post 12-05-2009 v 20:36 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:06 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
06-01-2009 - Calzoneho druhý indoor - 250W - 71 odpovědí
26-12-2006 - První indoor 250W - 13 odpovědí
04-11-2005 - dalshÍ firsT indooR ala 250W* - 18 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8568730 seconds with 38 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív