Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
...sem v jedne stare (1985) kniízce o cytologii a genetice rostlin jsem se docet o vyzivovych mutacich rostlin:
nejvic se mi líbila auxotrofie pro thiamin:
ve strucnosti jde o dočasnou výživovou mutaci:
dodáte-li klíčicím semínkům thiamin (vitamin B1), tak ho proste zapomene vyrabet a v dalsi vyvojove fazi (rust) ho uz nevyrabí....
takto osetrena seminka vyklici a rostou s rozdilem:
1. mají "panašované" listy - to jsou takove ty listy jakoby melirovane
2. bez thiaminu nemohou kvest
no ale nic není trvalé a po dodaní (formou postriku) thiaminu se ztrani "panašování" a rostlina se schopna kvést....
zatim nemám semínka, ale mám 1g thiaminu (inj., p.a.) ...
napadlo me spis bud:
1. u outdoor pestovani indoorovych odrud (tam to zkratis)
2. o dost by slo zkratit rustovy den
3. byly by kytky barevnejsi
4. matky by me nekvetli (sice by rizky kvetli me, nebo tomu co by pridaval vitamin B1)
5. ochrana venkovnich rostlin (sice to nezabrani kradezi, ale seminka budou na h...
6. .....a táák no proste zajimavost:-)
zabraneni vytvareni vlastniho thiaminu by melo dojit diky "namoceni" semen v thiaminu (asi to zkusim dle kolchicinu) a pak pri kliceni seminka ho maji dostatek a tudiz ho nezacnou vyrabet....a dal by melo platit co se v mladi nënaucis...
s tou aktivaci to musiim zkusit, jeste jsem to nezkousel, ale budu to tim rosit...asi stejne jak hnojit,.....
A uz to nekdo zkousite? Jestli by to fakt slo tak to by byla skoro revoluce v pestovani. Ale neni nahodou pravda ze cim je kytka starsi tim ma vic thc? Takze kdyz ji nechas venku malo dlouho tak by asi mela byt slabsi. ale ono to asi nepujde moc poznat. Na jare to vyzkosim opet se svou oblibenou Nebulou. Treba zacne kvist mnohem driv a bude to parada. Uvidi se
disaster: no ja bych to klidne zkusil, ale bohuzel nemam seminka (only clones), ale mam thiamin....tak musim neco nekde opatrit....
ted diky tobe me napadla vlastne takova vec, ze by se taky takto dalo pripravovat sazenice na jaro....v zime pekne za oknem pri 7h svetla....a pak ven....no proste to muším zkusit....
Co? - Kde se da sehnat ten thyamin?Jde o to,ze jestli neni bezne dostupnej,tak cela tahle metoda i kdyz by opravdu fachala,by byla vlastne stejne k nicemu.
Jinak jsem samozrejme zvedavej co to udela pokavad se do toho pustis.
thiamin je určitě jednou z magických součástí koktejlů typu superbud, phytamin....ať již přímo nebo v biologických součástí....nedávno jsem objevil návod na pěstování kalusových kultrur v živných roztocích, kam se přidávali pouze obecné cytokininy (phytamin) a thiamin....