Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jako vyuceny elektrikar + uz i snad s tou maturitou a 2 roky praxe a s urcitym zajmem o biologii je tady toto tema docela srandovni..jako lidi nic ve zlem...
Hojda vsem kutilum a pokusmanum.
Tak jsem se zamyslel, jak bych to udelal v bublaku. Libil se mi tady napad s tou dratenou siti do nadoby (ted nevim, kdo to tu psal, az najdu oKackuju+). Horni elektrodu bych dal co nejvis na kytce. Obvod by pak byl uzavreny z vetsi casti kytky - cerpame vys (samozrejme zatim teoreticky, k praxi jeste nedoslo - u me tedy). Taky dalsi vec na pokus (a ze jich neni malo okolo tohodle threadu ).
Dalsi vec, ktera me napadla, kdyz jsem koukal tady na fotky tech "popalenych" od proudu: Nemuze to byt jen oter nakorodovaneho dratu nebo jen nejaka reakce s kovem dratu? Tim bych poprosil, kdyby se to zase nekomu stalo, zda by nam tady o tom neco nenapsal, treba jestli "to cerny" pod dratem tam drzi nebo to jde setrit, nebo jestli je to nejak citit po spalenine atd....
OT: Supa, po dlouhy dobe jsem tu na to zase narazil. Pro me to bude vitezstvi nad sviluskama.
THANX A LOT VSEM ZUCASTNENYM A HLAVNE TEM AKTIVNIM
zdarek, minulej grow sem elektrocerpani zkousel, ale nevim jestli tam byl nejakej efekt videt, porovnat muzete na tejhle fotce , pripojeny sou 2 vlevo, zdroj byl starej 200w pc zdroj, poustel sem jim to prerusovane spinackama na 5-ti voltech. Proud sem nemeril ale bylo videt ze tam neco de, mista kde sem mel kroko svorkou prichycenej drat byly opaleny, ke konci kvetu uz docela dost.
Priserky se mi diky bohu zatim vyhnuly takze nemuzu posoudit jestli je proud vyhani ale co se velikosti palic nebo mnozstvi pryskyrice tyce tak sem zadnej rozdil nepozoroval...
jediny jak pouzit elektrinu u pesteni si dokazu predstavit v elekrolyze pudy za ucelem okysliceni a odhmyzeni ale pak uz tuplem nepodcenovat ventilci... a ted otazka pokud date do kvetinace ve tvaru obdelniku na dve kratsi steny elekrody a kytku mate u prostred taky by jedna polovina korenovyho systemu byla proudem pohanena a druhe brzdena po skoseni kytky by mely byt pozorovatelne rozdily snadno by se poznalo zda to ma smysl nebo ne
Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead
crucifix: při použití v bubláku (viz.pokus voidmena) se pravděpodobně musí snížit napětí, roztok je samozřejmě vodivější než substrát....
tgm.mas: a nějaká dokumentace by nebyla?
virgill: když se podíváš na záčátek trýdu a na první pokus, jistě najdeš odpověď....si zřejmě přehlídl či co? ...navíc virgile se elektřina při pěstění používá i k osvětlení, k zalévání....veškeré živiny projdou do kytky protože maj el.náboj...btw.třeba i pouhé rozpuštění třeba soli NaCl ve vodě vyvolá elektrochemickou reakci....
co? jezis ja sem si myslel ze je vybojka pohanena remenem... to ja vim co ty pises to "pouzit" jsem mel na mysli pomoci elektrod ne ze proudem tocim vetraky. viz ten prvni pokus muzes me napsat kde presne to tam je bo jsem asi slepej
Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead
Tak jsem to nasadil do bublaku:
-Oko (prumer tak cca 10cm) z 1mm dratu (Cu), na to jsem napojil (-) a hodil do vody mezi koreny.
-2 krokosvorky (krokodylky) jsem pripnul na nejvyssi vetve (+) zatim dvou kytek. (pletivo tam neni, je to matkarna, ale v kvetirne planuju)
-Zdroj: Ze satrejch repracku k PC: 15V, umi dat 500mA (proud nic moc, snad se nebude prehrivat)
----
Jinak, jak tady psali lidi o tom opalenym: zkusil jsem dat ty krokosvorky, kdyz nebyl zdroj v zasuvce a taky mi to zcernalo. Tak mi z toho vychazi, ze to bude asi vina otlaku krokosvorky (udelalo mi to i u Cu i Fe).
----
Jinak od toho cekam, ze zmiznou potvory (svilusky) ze skrine, tak uvidime.
Foto postnu odpoledne, ted sedim a makam
Vsem zdar, djV.
Původní příspěvek od Co? crucifix: při použití v bubláku (viz.pokus voidmena) se pravděpodobně musí snížit napětí, roztok je samozřejmě vodivější než substrát....
2Co?: Jj, myslim na to. Doufam, ze si to pamatuju spravne, ten puvodni americkej patent pocita tusim s 60 voltama, tak jsem chtel testnout tech 15V (at si svilusky liznou ). Zatim to vypada (teda spis dneska rano ve 4:00 ) v pohode. Musim uz dohodit ty slibeny fotos. Na druhou stranu krom dratku a krokosvorek tam asi nic special nebude A kytiiz samo. Takova matko-jungle.
Zatial, djV.
Pokud totiz mate telefoni linku tak staci pouze vzit ty dva draty a je mezi nimi tusim peknych par V nejsem si jisty mozna tak 5? mozna i vic a je tam asi tak 50mA
Nemam ted k dispozici merici pristroj jinak bych to promeril sam ...
Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.