Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
A jak je to s promrznutím?? Ženská když pracovala v květinovce tak tam to tak dělali se substrátama - nechali je pár dní na mraze a pak prý v pohodě..
Nevím, máte zkušenosti?
To by muselo bejt hluboký promrznutí, protože ty svině mrňavý toho vydržej fakt kotel... Jen se zamysli - v zimě bůže bejt kosa klíďo -25°C a ty bestie na jaře vylezou jako by se nechumelilo...
Touha po změněném stavu vědomí je vrozená, normální potřeba, stejně jako hlad nebo sexuální puzení. Ale neříkám touha po změněném stavu vědomí pomocí chemické látky, drogy jsou pouze jedním ze způsobů jak tuto touhu uspokojit, existují i další...
Nemate tak uplne pravdu.. nedavno sem videl dokument od BBC (jmenovalo se to tusim neuveritelne schopnosti zvirat) a kdyz to zkratim ukazovali tam pokus s mravencema a mikrovlnkou.. Mravenci se smazili 2 minuty na 750W a prd jim to udelalo. Proste kdyz se ten talir s jidlem vyndal, tak mravenci pobihali vesele dal.. melo to tusim neco spolecnyho s velikosti toho hmyzu a s prirozenym vyhledavanim chladnejsich mist kery na ty chalce byli.. takze mikrovlnnou troubu bych nebral jako naky extra spolehlivy sterilizacni zarizeni.. ale co ja vim, treba se to tyka jen mravencu
chlapi,v mikrovlnke to dokonale nevysterilizujete,pestujem huby a mikrovlnka mi substrat zatial nevysterilizovala 100%(iba agar)
takze tvrdenie,ze 10min zabije vsetko je loz
preco to nesterilizujete v tlakovom hrnci?spravi to 110-120C a to uplne staci
Ale vzdyt ta mikrovlnka tech 100°C udela taky, a v hline behem tri minut, kdyz je 800W treba...Tlakovej hrnec dobry, ale predstav si, ze mas delat dva pytle po 50L, nebo klidne i jeden...to je na vareni na tejden, nebo ty mas tak velkej papinak?
Myslím , že nám může být jedno jestli přežijí mravenci, nebo je ta sterilizace pro houby špatná, ale je fakt ,že co to takhle dělám zak jsem žádnou smutnici nebo něci jiného nikdy neměl, a to je pro mě to nejdůležitější.
Tak sterilizacia aj s perlitom aj s keramizitom je v poho.Nic zvlastneho to nerobilo..tento thread mi velmi pomohol.Som mal v zemi dake svine co zrali moje seeds hned ako znich vysiel len maly korienok....po sterilizacii vsetko O.K...
zdarec sterilizátoři hele nemáte jinej tip na sterilizaci kromě mikrovlnky a trouby?? píct 100 l substrátu v mikrovlnce mi přijde fakt docela nepraktický, v troubě kvůli smradu nelze..třeba to prolejt peroxidem a pustit do toho pár voltů, nevím..něco rychlýho a abych tím nezasral půlku baráku..
dík
to ALL:
Mikrovlnka si myslím je nejlepší a hlavně nejrychlejší řešení! A není problém "sterilizovat" i směsi, každá složka má potřebnou teplotu. Toť má zkušenost.