Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdes mém zapnuty zářivky 20 dnů , není to mnoho na nějaké vyhodnoceni, ale pro začátek zveřejnuji pár fotografii .
odrůda : California Orange Bud a PPP .
První foto ještě po zasazení osvětleno 1* 965 a 1* 865 Philips 36 Watt. Od 23.9. svíceno 3* 36 Watt Oceanic colour . Růstu určitě prospívají a jeví se mi jako lepší než Philips, rostliny jsou košatěšjší, ale metalhalidu se asi nevyrovnají, pro běžného domáciho pěstitele stačí, kdo spěchá aby prodával tak rozsvítí svých 1000Watt a bude zářivkama opovrhovat.
na druhém fotu už je sviceno oceaniky a poslední přírustky jso velice slibné a povzbuzující. K kvetení připojím fota pozdšji a větší pokus začne s 50 kusy do deseti dnů, můžete pak radit co a jak mám upravit.
na toto sme viacerí čakali - strašne som zvedaví..... ja som to aj chcel kupiť, ale zadara som prišiel ku 400W sodiku - od kamoša..... asi nevie na čo mi to treba.... No uvidime - možno buducu urodu pofičim na žiarivkach - uvidime. Napiš viac o velkosti skrini, o množstve velkosti a wataži žiariviek - taktiež ako daleko ich maš od rastlin.... bla bla bla - všetko napiš ((((((((((:
Tyhle ale půjdou pod 250 sodík na SCROG , ale řízky se už smaží. U takových katek by byl asi problém s prosvícením . A já chci potvrdit nebo vyvrátit ZEUSuV názor, není ůčel kytí obklopit zářivkama jako v solárku a pak tvrdit že to jde pod nima pěstovat ale 108 Watt v zářivkách a při vkodné metodě by mněly dát aspoň 80 gr aby to mnělo smysl se tím zavývat. u mne nejspíš stejně skončí v matkárně , tam si je prozatím pochvaluju, zítra fota v květu.
Trošku podrobnosti o skříni kde bude prováděn pokus :
velikost základny : d 140 cm a š 45 cm.
osvětlení 3* 120 cm celkem 3* 36 watt = 108 Watt
Do jedné poloviny budo přidány další 2 záživky 18 watt = celkem 36 Watt . Celkem bude osvětlení mít 144 Watt. Možnost přidat ještě 2* 18 watt Fluora která má podobné spektrum jako Oceanic colour.
Rostlinky budou PPP a California Orange bud . bohužel asi by byla lepší jedna odrůda ale tolik řízku by déle trvalo . Odrůdy jsou ale zase dobré pro srovnání , jedna roste rychle vzhůru a druhá je košatá,tak uvidíme.
Vzdálenost v růstu u rostlin které pěstuju pro sodík a jsou na prvním příspěvku je vlastně 0 cm a některé se už při plazí v zářivkách. Gíky vlhkosti a ventilátoru je jen výjmečně opálený kraj listu. Je to jen někdy když to včas nesnížím , ale v této fázi jsou už dost velké rozdíly v růstu, takž se musí voli kompromis.
Ješte jedna nevýhoda je v tom , že nejsou udělaná pořádna stínidla na odraz světla shora, skřín je ale polepena stříbrnou folii Agro , která super odráží světlo.
Teď trochu podrobnosti k příspěvku č 5 kde jsou dvě rostliny už v kvetu , dnes už 22 dnů a musím říct , že jsem prozatím mile překvapen tvorbou květu , uvidíme jaké to vytvoří palice, je to jen takový malý pokus než začnu ve velké skříni. Zářivky ale budou určitě možno používat jen pěstováni menších "jednopaličkových" kytí ve větším množství , je vidět že dolů to moc neprosvětlí a přidávaní bočního osvětlení není podle mne vhodné řešení. Až pokus ukážě , právě na jedné půlce bude hafo kytí osvětlených shora a na druhé bude boční osvětlení z dvou 18 watt zářivek .
metalsodik - Zatim to vypada slibne.Jsem rad ze to zkousis a davas sem growreport.Jsem zvedavej na kvet samozrejme.Ze to pod zarivkama roste to prece vsichni vime..Ten tvuj pokus ma nahradit 400w sodik?Jestli bys moh z ty krabice od tech zarivek sem ofotit ten spektralni graf z ty 18w i 36w.Me by zajimalo jestli je na obouch stejnej a jaky to ma spektrum(jestli se nelisi od toho co vyrobce uvadi na svejch strankach).
Chtelo by to udelat jednu jizdu od kliceni az do konce jenom s oceanic colour.Pak by se videlo co tyhle zarivky dokazou.
No jedna jízda už včera začala klony šup do hlíny a na další se čeká.chci je dát všechny stejně na květ ale v různých velikostech a zárověn zkusit jaky vliv má množství hlíny na velikost u tak malejch kytek. Foto zítra ,
Sem sakra moc zvedavej jak to dopadne... Nemohl bys uz zase hodit nejakej upload? Porad to kontroluju, jestli neco nepribylo... Kazdopadne K+ za snahu.....
Dostaneš je koupit tady : http://www.narva.cz
pošlou ti je autem a montáž je normalní za staré zářivky, nic speciálniho nepotřebuješ. Prozatím ale počkej jak to dopadne ,nic ještě nekupuj pokud je nechceš do matkárny.
Ja potrebuju nejakou dobrou lampu na pestovani ktera se da kupit normalne v kterymkoliv obchode se svitidlama, abych ji mohl sam namontovat bez dalsis soucastek(myslim jenom dat do zasuvky)