Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
joeart: Zdravim tak nevim jestli je zrovna nejlepsi napad to vymalovat bilou barvou. To teplo ktere se tam tvori u vybojky by ti tu barvu po case oprejskalo a mohl by si malovat znova.
jesuschristus: Tak tez zdravim a chtel bych se zeptat tu fotku, kterou jsi sem dal je tvoje stinidlo jo ? Protoze pokud jo, tak bych rekl ze vypada celkem solidne a vylepovat to mylarem mi prijde uz zbytecne. btw jinak mylar se da koupit v Growshopu v Borivojovi ulici na Zizkove.
To Psilos: Musím oponovat .Plech používaný na wingy je obyčejný kladívkovaný plech(název terminologicky není správně).Záleží jako zrnitost zvolíš.A proč je tak drahý?Inu, od ostatních je na něm mnohem více práce(ohyb,otvory,pájení/vaření).
Co mohu doporučit, kašlete lidi na na "speciální" plechy,pořiďte se už zmiňovaný kladívkový plech a pro najnšmekry mohu doporučit ještě individuální postříbření(chemicky-není drahá záležitost)-má jednu z nejlespších odrazivostí(98procent).Ty co se prodávají v Gshopech jsou buď napodobenina(jako u jiných druhů stínidel)nebo originál jež svou funkčností nepřesahuje kopie.
Pokud bude mít někdo námitky ohledně dokonalosti odrazu od plechu,vězte že Shnellův zákon odrazu je neomylný(stačí spočítat).
Přeju hezký den
EDIT: Našel jsem foto WINGU z jednoho G shopu.Je z jiného plechu než na tomto obrázku.Nejspíš tento bude speciální, ale určitě zbytečný....
Hodinář - Prakticky 2 materially maji vybornou odrazivost.To je Al a stribro.Hlinik odrazi vice z celeho spektra i kdyz je fakt,ze z toho co vidime my odrazi temer vsechno.Hlavni rozdil mezi AL a stribrem je pri zoxidovani,kde ma AL vetsi odrazivost i kdyz je zoxidovan narozdil od stribra.Napriklad je jasne videt z predchoziho grafu,ze vsechen nerez je absolutne k nicemu i kdyz vypada nadherne lesklej.Zdani klame,tak pozor na to..Ja bych stinidlo polepil mylarem.To je vlastne hlinik s ochrannou folii naparenej na umelou hmotu.
1 odrazivost staré vrstvy stříbra
2 odrazivost nové vrstvy stříbra
3 odrazivost hliníku.
-Vodorovna osa je vlnova delka.
-Svisla osa odrazivost v procentech.
to hodinář: musim taky oponovat, pokud myslíš plech na Wings stínidlo za 3.000,- , tak je to skutečně specielní plech a ne obyč. kladívkovej, klidně se o tom přesvědč osobně v nějakym g-shopu.
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
psilos: 3000kč je laťka hodně zvednutá.Uf.Neznám podrobnější výrobní náklady této sestavy,ale pokud porovnám jiné výrobky,které se prodávají v Gshopech...hamba mluvit.
Jahudka: jestliže stříbro díky stárnutí ztrácí toliko odrazivosti bude určitě lepší použít hliníkovou folii.Jen mě zaráží proč ochranná vrstva není možná použití na stříbro..
Asocial:Takovýto plech jsem viděl v nabídce jedné slovenské firmy(bližší info se pokusim zjistit).
Tak asi je to hovno platný něco vůbec psát.... naposled: prostě plech , z kterýho je vyrobený to stínidlo za 3.000,- je z Australie a je to specielní věc. Prostě to není jen obyč. proklepávanej plech. Možná je to výsledek pokusů se sluneční energií (mimochodem AUstralie má v tomto vzkumu asi primát) převedenej do našeho oboru....
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
Nemá cenu debatovat zda má či nemá speciální plech z Austrálie takový rozdílný hodnoty odrazivosti rozptilu a já nevím čeho ještě,aby se vyplatilo stínitko z něho kupovat za 3+ tisíce.Pokud se naskytne možnost půjčky jednoho kusu tohoto exemláře je možné provést test. Porovnání mezi spec. plechem,Al kladívkovým a Ag kladívkovým( ).Do té doby budu stínitko za tyto peníze brát jako dost výnosný business a okrádání zákazníka.
Ja si taky myslim,ze to treba zvedne odraz o 2 procenta,ale je tolik jinejch dulezitejsich faktoru ktery kytky ovlivnujou daleko vic,ze bych se na stinitko za 3 litry vykaslal a spis vychytal neco jinyho.
Pohud nekdo z vas musi mit opravdovou Hi-Tech pestirnu pak je to jasna volba.