Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
- již na jedničku docela hučí, ale zpraví to krásně sonoflex na I.stupeň stačí 3 metry, na II. bych doporučil tak 10 metrů protože:
- dvojka už hučí fakt festovně, ovšem ten sichr co z tama letí,to je fakt mazec, člověk se nemůže nadechnout
- budu ho mít na jeden 600 W 150x150 box, po dvou měsících na 2 x 600W, 3x1,5metru.
Někdo nějaké zkušenosti? Podle mne bohatě stačí na ty 2 šestikila.. Cena byla 2.660,- Kč. Dík
Tuhle "raketu" ( ale s regulací ) mám doma v Budbox 100*100*200, k tomu svítí 600 w Gavita Pro a bez aktivního pritahu bych se pod 30st C nedostal. Děla to hrozný hluk,mam k tomu natažený sonoair asi 3 m pro odtah a ve vedlejší oddělené místnosti se u toho nedá moc spát...větráku jsem dal do kartonové krabice a vyplnil ješte molitanovou drtí a jestli mě to zbavilo 1 % hluku tak je to moc....pokud máte někdo nápad jak ješte více utišit tuhle řvoucí bestii rád si ho přečtu.
Přemýšlel jsem nad Vents TT silent M 150. Máte s nim někdo zkušenosti ? Zajímalo by me zda mu nebude vadit pachový filtr a taky je o něco slabší tak jestli by zvládal uchladit to moje světílko... ??
Původní příspěvek od Subaru Prima-klima PK160 II.rychlostní - I.rychlost 420 m3/hod., II.rychlost 800 m3/hod.
- již na jedničku docela hučí, ale zpraví to krásně sonoflex na I.stupeň stačí 3 metry, na II. bych doporučil tak 10 metrů protože:
- dvojka už hučí fakt festovně, ovšem ten sichr co z tama letí,to je fakt mazec, člověk se nemůže nadechnout
- budu ho mít na jeden 600 W 150x150 box, po dvou měsících na 2 x 600W, 3x1,5metru.
Někdo nějaké zkušenosti? Podle mne bohatě stačí na ty 2 šestikila.. Cena byla 2.660,- Kč. Dík
Myslím, že ventilátor je dostatečně silný pro tvoje potřeby.
Problém může být ten, že se do boxu vhání už předehřátý vzduch. Když větráš do místnosti, ze které se vzduch nasává a okno je zavřené, pak ti nepomůže sebesilnější větrák.
Má rada: sleduj nejenom teplotu v boxu,ale i teplotu na vstupu.
dost dlouho jsem hledal tichý ventilátor a nakonec jsem zakoupil ACM (http://www.maleventilatory.cz/venti...?cPath=944_1516) a k tomu regulátor otáček a s hlučností jsem neměl problémy. Mám to přímo v ložnici a dá se u toho i spát.
Diky moc mr Withman:-) Cenne info. Taky jsem se na ten vetrak koukal. Myslis ze hlucnost uvadena vyrobcem tj. 24db(A) odpovida realite? Muzes srovnat hlucnost s a bez toho reg. otacek? Jake reg. otacek mas? Bez pazvuku?Transformatorovy nebo triak? Po snizeni otacek dokaze profouknout pachac, popripade jakej pachac mas? Vim ze mam spoustu otazek ,ale zrovna to resim a ticho je pro me dulezite, tak moc dekuju za info.
Zapojení: filtr - ventilátor - trubka ven z boxu
Větrák: má dvě rychlosti, regulováno na vyšší rychlost
Hluk: Při 1 se krásně spí, při 3 se dá v pohodě usnout - srovnal bych si klasickým stojanovým ventilátorem, který je puštěn v pokoji na nízký/střední mód. Na 5 bych u toho nespal, ale Prima Klima co jsem slyšel byla o hodně hlučnější.
No rachot to dělá když se regulují otáčky,nevím jestli ten elektromotor nemá dost síly ( pro mě to zní jako přetížený elektromotor ) aby roztlačil lopatky tak vyluzuje ten nepříjemný hučivý zvuk, nebo to je tou regulací ( což by mě opravdu dopálilo ). Tohoto zvuku já se chci zbavit, přes den to mám na 100% kvůli teplu - to nikomu nevadí,ale v noci to regulované dělá ten nepříjemný zvuk = nesnesitelné - je tišší když jede na 100% výkonu než když nastavím regulaci na nějakých 20%.
Chci se zeptat,jestli když koupím regulátor na který odkazuješ ty, nebo jakýkoliv jiný, zlepší se to ? Tím myslím jestli opravdu hledat problém v té regulaci,nebo už samotný větrák není schopen šlapat na slabší výkon bez toho zvuku ( nedovedu rozlišit jestli hučí ten větrák, nebo regulátor který tam je - což si nedovedu představit jak a rád budu poučen - dík )
Druhý dotaz,nevím nakolik hloupý - nezkoušel někdo dát před větrák ještě jeden další ( menší,slabší ) který by mu dopomáhal ?
Trošku to rozvinu - pokud dám u sebe ještě před velký ventilátor nějaký PC větráček,dejme tomu o průtoku vzduchu 200 m3/hod pomůžu si tím od hluku a nerozletí se ten maličký větrák když zapnu na plno ten UFO ? s tím že by UFO od axiálního větráčku mělo tak 50 cm odstup v sonoflexu ...
Ahoj,
začínám a tak se chci zeptat . Mám minibox na předpěstování.60x50x50 a chci se zeptat jaký větrák by se dal použít na proudění vzduchu v boxu. Odvětrávání jsem vyřešil obyčejným PC větrákem a funguje bez problémů. Tak jen jestli nechat v boxu proudit vzduch dalším PC větrákem, nebo existuje něco jiného lepšího. Teda má vůbec cenu tam dávat něco takového ?
Čau Já si myslím že to má určitě cenu , já mám třeba jeden pc větrak jako ofuk vevnitř v boxu a druhej jako přivod vzduchu na dvěřich boxu ktomu nějake díry s kterých to tahne ven ..je to vpohodě :-) kytí rostou ale je to muj prvni box
cau , chtěl bych se zeptat na to jak velky bych mel mit ufo ? když mam box 120x120x180 cm , mam tam ventilator TT 125 ,,,, 220/280 m3/h .... chci se zeptat jestli to není malo a nebo jestli me to bude stacit když by mi to nestacilo tak mi pls poradte jak velke ufo budu potrebovat , předem diky za odpověď
No já mám na 120x120x180 cm stan Ufo 325 m3/h + filtr který trošku ubere sílu. A řekl bych že to je to až moc.
Hlavně když máš jen jednu díru na větrání v tom stanu. Kdybych nefoukal ještě jedním větrákem dovnitř tak je v tom stanu podtlak že se stěny napnou dovnitř.
Tak že jestli před tím máš ještě nějaký filtr tak bych řekl že je to akorát.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
ja som mal 550,3 s regulaciou. vyhoda, ze ked bolo potrebne, tak regulator automaticky pridal na maximum a nikdy nebol problem s teplotou. rovnako, ked po prepnuti bola velka vlhkost, tak vytiahol ju behom 2-3 dni a bol pokoj.
Plánuju stavbu boxu o rozměrech 0,6x1x2m. Svítit budu teď v teplejších měsících 150/250w, později 400w a potřeboval bych poradit s odtahem. Bude mi stačit http://www.e-grow.cz/products/can-f...50-ufo-470m3-h/ když budu pěstovat při pokojové teplotě 18-21°C a s pachovým filtrem? Na ofuk bych mohl použít velký stojanový ventiláro a malý hurrican + eventuelně nějaké menší větráčky na 12 a 24V.
Zdravím. Chystám se na svůj první indoor. Žádám vás o radu ohledně ventilace. box je 150x80x180. Chystám se dát 400w sodík. Teplota v místosti je mimo sezonu okolo 18-22. V sezóně pak šílených 27 když sluníčko paří a venku jsou 30ky..(To bych viděl spíše na outdoor.)
Nemám bohužel možnost vyvádět vzduch mimo místnost. Prosím o nějaké rady jak to tam ventilovat aby se kytičky v rámci možností měli dobře. Room je teprve v počátečních fází. Folie bude samozřejmě po celém obvodě..