futurey |
prosím poraďte mam spalené špičky listů a na některých je barva celkem dost světle zelená .... budu rád za každou radu ....
400 W , teplota 29 +/- 2 stupně vlhkost kole 60 +/- 10 procent , hnojim jen pk 13-14 30 den květu jeden velký ventilátor puštěný na max .... |
|
|
WERD |
kolik dáváš PKčka?tím to spálíš raz dva...přidal bych trošku GROW složky když světlají...a hnojit jen PK...no já mám PK jako doplněk k základnímu květovýmu hnojivu
K fotce-lístky jsou spálený hnojkama |
|
|
Freezecz |
Zdarec.. Mam problem s listama. Neco jim ocividne chybi, ale nemuzu poznat co to je listy postupne od spodu zloutnou a jsou jakoby povadle.. pozdeji upadnou. Nevite nekdo co jim chybí? |
|
|
Freezecz |
dalsi fotky.. jo a jeste jsou v all mixu.. tedka jsem zacal hnojit jednou tydne minimalni davky biobizz na rust.. ale delalo to i pred tim takze to asi souvislost nema..a mám malou vlhkost tak 40% nekdy vic nekdy mit tak to rozprasovacem kromim az to vyleze na 70% nemuze se ta kytka tim treba spalit? myslim ale ze ne kdyz mam 125 CWM red... |
|
|
Hlava |
...no podle toho jak to mas uz vykvetlý tak proste starý listy odpadaj , tak ty spodni urvi a neřeš to , máš ale dost světle listy což vypadá že jim chybí dusík , vlhkost máš v pohode jelikož uz kveteš , vlhkost kolem 70% potřebuješ hlavně v růstu , takto ti to chytne plisen do palic , to uz nestřikej :) normálne bych je zalil plnou dávkou coz maš u BioGrow 4ml/l , pokud maš FishMix tak je to 5ml/l , cau Hlava |
|
|
Hanos |
Jsou fialové -může to být nedostatek fosforu? Je to jen na některých kytkách. Ale tipl bych že je to spíše počasím, protože je zima a půda je už delší dobu hodně mokrá...
?co s tím? |
|
|
bubik |
...no to si delas prdel - to neni ve photoshopu..? |
|
|
Hanos |
citace: |
Původní příspěvek od bubik
...no to si delas prdel - to neni ve photoshopu..? |
Fakt mají takovou barvu, vybral jsem ty nejfialovější, je to foceno mobilem. Ostatní co taky zfialověly jsou fialové trochu míň. Nevim, jestli to mam nechat tak, nebo to radši seknout a usušit....Asi to ještě týden necham a seknu to. |
|
|
Dr.Crabakles |
Kamo to je genetikou :) Jses stastnej kluk :P |
|
|
Hanos |
Původní příspěvek od Dr.Crabakles
Kamo to je genetikou :) Jses stastnej kluk :P |
Asi je to tak.. Jsou to totiz potomci kytek od člena vojtaxxx: Skromný OUT_2008 :-) že mě to nenapadlo hned se podivat. |
|
|
Dr.Crabakles |
Původní příspěvek od Hanos
Asi je to tak.. Jsou to totiz potomci kytek od člena vojtaxxx: Skromný OUT_2008 :-) že mě to nenapadlo hned se podivat. |
...odtud vitr vane :D |
|
|
|
Zdravím poradí mi někdo?Mám problém a nevím co to je? |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od Hanos
Jsou fialové -může to být nedostatek fosforu? Je to jen na některých kytkách. Ale tipl bych že je to spíše počasím, protože je zima a půda je už delší dobu hodně mokrá...
?co s tím? |
Jojo , jak píšou kolegové , tohle je prostě filalové pheno :p:
Původní příspěvek od mmaall
Zdravím poradí mi někdo?Mám problém a nevím co to je? |
No tak to je padlí, viz , http://grower.cz/forum/showthread....0884#post880884 , ten bioan je tohle http://www.agromanual.cz/cz/priprav...icid/bioan.html , jinak je to vlastně plíseň/houba tak by na to mělo zabrat více věci , cau Hlava |
|
|
jkb |
Mám stejný problém jako Freezecz (http://grower.cz/forum/showthread.p...4958#post914958 ). Zesvětlela mi celá kytka a některé listy žloutnou a opadávají :( Jsem v květu asi 20 dní a hnojím týdně Plagronem Alga Bloom. Myslíte, že bych jim mohl dát dávku dusíku v podobě Kristanolu Start, který mám doma?
Díky za reakce |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od jkb
Mám stejný problém jako Freezecz (http://grower.cz/forum/showthread....4958#post914958 ). Zesvětlela mi celá kytka a některé listy žloutnou a opadávají :( Jsem v květu asi 20 dní a hnojím týdně Plagronem Alga Bloom. Myslíte, že bych jim mohl dát dávku dusíku v podobě Kristanolu Start, který mám doma?
Díky za reakce |
Jo to je stejnej problem , málo dusiku , čau Hlava |
|
|
Dr.Crabakles |
Původní příspěvek od jkb
Mám stejný problém jako Freezecz (http://grower.cz/forum/showthread.p...4958#post914958 ). Zesvětlela mi celá kytka a některé listy žloutnou a opadávají :( Jsem v květu asi 20 dní a hnojím týdně Plagronem Alga Bloom. Myslíte, že bych jim mohl dát dávku dusíku v podobě Kristanolu Start, který mám doma?
Díky za reakce |
ja ti nevim, do krystalonu bych asi nechodil... Nevim jakej maj nazori ostatni ale krystalon ti pak na chuti zrovna moc neprida :/ |
|
|
kc33 |
listy se kroutej na 1 ze 4 vedle sebe a maji takove hnedo zlute tecky ...koukal sem a nejpodobnejsi byli cervici ale nikde nejsou ani ve stonku tak uz nevim co to je a ty 3 jsou bez chyby krasny..jestli nekdo vi tak at pisne. |
|
|
jkb |
Tak jsem tedy dal kytkám dávku Kristanolu Start. Do sklizně mám ještě přes měsíc, tak doufám, že se to na výsledku moc neprojeví...
Jen ještě jedna otázka: Měl bych teď vynechat pravidelnou dávku toho Plagronu nebo normálně pokračovat? |
|
|
pitris |
Pánové a co je toto?? |
|
|
46, XY |
pitris:
tohle se mi dělalo stresem z krátké délky tmy a světla pod zářivkama... |
|
|
k0ny |
Zdravím zkušené growery,
na některých SSH, které jsem předevčírem přesadil z kelímku do vetších květináčů se mi začly kroutit a žloutnout listy.
sluníčko: 200w plug and grow
teplota den: 25°
teplota noc: 20°
relativní vlkhkost vzduchu: 50-60 %
médium: Batmix (plagron)
Rosím je roztokem Alga-total (plagron), 4-5krát denně, v boxu mají zvlčovačvzduchu a ofuk.
Vůbec netuším čím to je, a zda to u takhle mladých slečen je problém, a není to způsobeno tím přesazením. Budu vděčný za rady a napády, je to pro mě citová záležitost:( |
|
|
Zedy |
k0ny:
Podle toho jak vypadaj to nebude reakce na přesazení z předvčerejška, takle marně už musely vypadat i v předešlým médiu před tím přesazením, co to bylo zač?
Tady máš hodnoty toho Bat-mixu: pH: 5,8-6,2 / EC: 1.4-1.6 to podle mě není žádnej maras a ten Alga-total by měl bejt taky šetrnej podle tohodle komentáře:
,,Díky subtilnímu poměru NPK nelze Plagron Alga-Total v ranné fázi „předávkovat“. Plagron Alga-Total má vše potřebné pro řízky, ale bezpochyby nic víc…!"
Ale aplikovat ho 4x-5x denně je trochu přehnaný nemyslíš, píšou při každý zálivce a tvoje dávkování je až tma! A to už máš odrostlý klacky, takže bych vysadil nějakej Alga-Total a jel čistou vodu.
Jen tak bokem, jak máš pořešenou ventilaci? A ještě úplně mimo sis s tím přesazením mohl pohrát trochu víc;) Koukám že je marnější i ta v pozadí co... |
|
|
k0ny |
Ahoj, no s tím hnojením jsem to asi přeháněl, myslíš teda že by to mohlo být tím?
Jinak řízky jsou super silver haze, dostal jsem je ok od člena G.
Ventilace je slabší ale prozatím, si myslím, dostačující (snad), zadni strana skříně je otevřená, a uvnitř je stolní ventilátor. Vlkost a teplata snad ok.
Napadá tě něco?
Jinak s tím přesazováním jsem nějak neměl formu :) |
|
|
Zedy |
Jak sem psal, vysaď ten postřik a jakýkoliv jiný hnojiva, bat-mix je prozatím dostatečně předhnojenej.
Dopřej jim jen čistou odstátou vodu se správně upraveným Ph, pokud se ti po pár dnech nezačnou viditelně zlepšovat, tak si přeměř Ec a Ph substrátu a uvidíš.
Jinak si pořiď odtah z tej skříně. Držím palce. |
|
|
k0ny |
Díky moc, jinak po dnešní noci slečna se žlutými listy se polepšila, listy začly lehce zelenat od středu. Postřik jsem vysadil, na odtahu zapracuju.
děkuji za konstruktivní kritiku :) |
|
|
pitris |
Nazdar tak chtěl bych se zeptat ještě jednou nevíte někdo co to je??
Je to pouze na spodních listech kytky(klony 14 dnů růst)
Substrát Canna, světlo 400w sodík,
Dík pitris |
|
|
pitris |
Hlava dík,
myslel jsem si to ale je lepší se to dozvědět od někoho povolaného.
pitris. |
|
|
Rejnold |
cau te lidi nevite cim by mohl byt tohle??substrat mam ze zahradnictvi + perlit,jinak je 12den na kvetu,udelalo se mi to na jednom velkym liste takle znacne jinak mi akorat ty spodni mensi zloutnou.... "jakoby na ne nekdo sypal zluty jemny prasek.... hnojky puzivam od plagronu (bloom,grow,phytamin) ph sem meril NEJAKYM BEN TEST PUDNI a to mi vychazelo podle zbarveni voddy a nastupnici okolo 6,5 ec nemerim..... |
|
|
Mystery |
Zdravím všechny growery! Před 2 měsíci jsem rozjel můj první grow, vše bez problému až do včerejšího dne. Projel jsem všechny možný thready, strávil tu pár hodin a nejlepší řešení bude sem hodit fotky, protože každému radíte nějak jinak :-)
Foto jsme nahrál na imgshack, doufám že to ničemu nevadí:
http://img525.imageshack.us/i/dsc00239g.jpg/
http://img215.imageshack.us/i/dsc00240zv.jpg/
http://img821.imageshack.us/i/dsc00241ek.jpg/
http://img707.imageshack.us/i/dsc00242bt.jpg/
Pěstuju v substrátu pro pelargonie + perlit, zalévám ráno a večer přiměřeným množstvím vody, PH 6,8 (měřeno před chvílí), hnojivo Plagron alga grow, indoor pod lampama, občas je nechám za střešním oknem svítit na ně sluníčko + hezky na ně také fouká.
Nasadil jsem 3 rostlinky, 2 ze 3 jsou "napadené" a po 14 dnech jsem nasadil další 2(celkem 5), ty jsou zatím ok. Mám je všechny vedle sebe. Pokud by mi někdo poradil co s tím, byl bych vděčný :-) Díky |
|
|
Hlava |
Vem si lupu a podivej se jestli ti tam něco po těch listech neběhá i zespodu , nejsou tam nějaky pavučinky ?? Vypada to na svilušky ale nechci tě strašit ,jakou tam máš vlhkost ??.... tak se pořadne podivej a dej vědet ,cau Hlava
Původní příspěvek od Rejnold
cau te lidi nevite cim by mohl byt tohle??substrat mam ze zahradnictvi + perlit,jinak je 12den na kvetu,udelalo se mi to na jednom velkym liste takle znacne jinak mi akorat ty spodni mensi zloutnou.... "jakoby na ne nekdo sypal zluty jemny prasek.... hnojky puzivam od plagronu (bloom,grow,phytamin) ph sem meril NEJAKYM BEN TEST PUDNI a to mi vychazelo podle zbarveni voddy a nastupnici okolo 6,5 ec nemerim..... |
Zkus to jeste vyfotit lépe a vyblejskni ten list a tu kytku pokud možno větši čast , dik |
|
|
Mystery |
[i]Původní příspěvek od Hlava |
Ahoj, díky za odpověď, prozkoumal jsem pár listů lupou a nikde žádná známka po obyvatelích. Jen tečky, které vypadají, jako uschlé části listu. Navíc rostlinky mám vedle ostatních, které jsou v pořádku, takže pokud by tam byli svilušky, či jiní škůdci, objevilo by se to nejspíše i na nich. Vlhkost nemám jak změřit, bohužel. |
|
|
k0ny |
Čau ahoj,
po minulém problému se žlutými a zkroucenými listy, které byly pravděpodobně způsobeny přehnojením a špatným větraním, mě postihly svilušky. Ty jsem snad vyřešil tabákovým vytažkem a dnes provedeným postřikem přípravkem AGRION DELTA.
Aktuálně mi tíží nový problém, a to že, některé listy flekatí velice zvlaštním způsobem. Na G jsem hledal, ale asi špatně. Prosím zkušené growery o určení problému, a návrh řešení. Nevím proč můj první grow musí tak klopýtat :(
SETUP
Plug and grow: 200W
teplota den: 20-22°
teplota noc: 20°
relativní vlkhkost vzduchu: 50-60 %
médium: Batmix (plagron)
Odtah (nad zářivkou) ventilatorem do potrubí 100m3/h
ofuk ventilator 20W |
|
|
WERD |
normální matkárna,trubice/to samý i na květu/hlína,canna Terra Grow,vlhkost 80+,teplota ok,odtah 2OOm3 do pokoje,normální zálivka,ofuk 4Ocm,zkouším už dlouho měnit pH od 6-6.5,2 násobek hnojek ale nemužu se toho zbavit.předevčírem sem přesadil ,nic.list zežloutne,při dotyku opadá,dělaj se fleky a schne.nejvíc spodní malý výrustky.pH metr kalibruju a pro sychr i kapkama kontroluju jestli nelže...horní nový výhonky ok,bez škudce,preventivní postřik Omite+Biool
dělaj to všechny modely bez ohledu na stáří
Enzymy nepoužívám-1/ se mě zkazily 2/ jak vynechám jednu zálivku s hnojem je to ještě horší
Podezření na kohotkovku |
|
|
BloodyBeer |
Původní příspěvek od WERD
normální matkárna,trubice/to samý i na květu/hlína,canna Terra Grow,vlhkost 80+,teplota ok,odtah 2OOm3 do pokoje,normální zálivka,ofuk 4Ocm,zkouším už dlouho měnit pH od 6-6.5,2 násobek hnojek ale nemužu se toho zbavit.předevčírem sem přesadil ,nic.list zežloutne,při dotyku opadá,dělaj se fleky a schne.nejvíc spodní malý výrustky.pH metr kalibruju a pro sychr i kapkama kontroluju jestli nelže...horní nový výhonky ok,bez škudce,preventivní postřik Omite+Biool
dělaj to všechny modely bez ohledu na stáří
Enzymy nepoužívám-1/ se mě zkazily 2/ jak vynechám jednu zálivku s hnojem je to ještě horší
Podezření na kohotkovku |
zdar
tohle vypada jako ze tam mas nejakou plisen\ hnilobu. Tak mi prijdou ty listy - takove vybledle, nezdrave s nepravidelnyma skvrnama... |
|
|
WERD |
ze začátku to vypadá na dusík...žlutý listí,povadlí a až pak se projeví to usychání death listu..otázka jestli to je tím důsledkem nebo až shodou okolností na postiženým místě...denně opadá min 1O listu tak už toho na 1-2 letých maminách moc nezbývá.s tímhle kolem sem se už rozloučil.spíš mě jde o to čemu se vyvarovat?špatný ofuk?velka vlhkost?něco v hlíně?...to mě žere že nevím proč... |
|
|
tomas2pet |
Tipnul bych si nějakou listovou plíseň. |
|
|
Rejnold |
tady mam jeste o trochu liip vyfoceny ty mista fotak ztm nemam.... |
|
|
Rejnold |
zde duhe foto,na to prvnim jsou videt tmave zlute fleky as do hneda na spodnich listech je jakoby zluty prasek....nevite co to muze byt?? mam to v zahradnickym substratu+ perlit hnojim alga bloom 5ml/L + phytamin 1x tydne...nejvic to odnaseji ty spodni listy.... |
|
|
tomas2pet |
Problém bude ten zahradnický substrát, zřejmě špatné Ph, a dost pravděpodobně se vyskytnou i nějací škůdci. Tyhle substráty jsou plný škůdců. |
|
|
BloodyBeer |
Původní příspěvek od Rejnold
zde duhe foto,na to prvnim jsou videt tmave zlute fleky as do hneda na spodnich listech je jakoby zluty prasek....nevite co to muze byt?? mam to v zahradnickym substratu+ perlit hnojim alga bloom 5ml/L + phytamin 1x tydne...nejvic to odnaseji ty spodni listy.... |
zdar
ten bily prasek by mohlo byt padli. Jinak ty listy vypadaji ze maji deficit vapniku. jake mas ph hliny a zalivky ?? |
|
|
Pan Teeny |
Ahoj rad bych poradil znamemu...ale sam poradne nevim:( myslite ze to ma prehnojene nebo nedostatek hnojiv?A jak by tomu mohl jeste pomoct??pokud se da? Hnoji myslim BioBizz grow a BCuzz PK 13-14 dle navodu zaleva tak kazdy tyden 2x ma to asi jako drip. Substrat hlina + kokos.Dik za radu...vic info kdyztak sezenu |
|
|
Pan Teeny |
jeste nejake foto treba |
|
|
Rejnold |
zde jsou vyfocene fotakem ty listy tak jestli mi nekdo upresni co to muze byt moc diky |
|
|
Rejnold |
zde je pro srovnani obe jsou ve stejem substratu jedna ma pekne zeleny listy a ta druha je ma svetly |
|
|
Rejnold |
Vem si lupu a podivej se jestli ti tam něco po těch listech neběhá i zespodu , nejsou tam nějaky pavučinky ?? Vypada to na svilušky ale nechci tě strašit ,jakou tam máš vlhkost ??.... tak se pořadne podivej a dej vědet ,cau Hlava///////vlhkost pres den 38% - 45% a v noci si nejsem jisty ale max 50% - 60%vlhkost jedu 14den na 12/12 a zadny pavucinky tam nejsou ani mi nic nebeha (ze zhora/z dola) po listech |
|
|
Anyndur |
Zdravim, par dni zpet jsem zacal mit relativni problem co se "krouceni" listu tyce....u velky kytky se zacaly ohybat pomerne dost dolu viz. foto...u mensi to pomalicku zacina. Nejdrive jsem si rikal, zda to nebude malou zalivkou, ovsem po opetovnim zaliti se nic nezmenilo. Po procteni FAQ me tedy napadlo, zda by se nemohlo jednat o malo dusiku, ale kytky jsou cca neco pres tyden v predhnojenem substratu s primichanym kralicim trusem, a v patek jsem je obe zalil naredenym hnojivem ( N 0,06; P 0,44; Ca 0,14; Mg 0,12) s ph 5,5 (naredeno s odstatou vodou),....a tez zadna zmena k lepsimu. Trochu se bojim o koreny, ale zase si rikam, ze by se rostliny zacly menit i po barevny strance. Nevite cim to muze byt?
Predem moc diky |
|
|
SirChiko |
Nemaju malo vzduchu, alebo ich nahodov nepolievas malo casto? |
|
|
Anyndur |
@SirChiko: zalivka je 1x denne v (dle me) adekvatnim rozsahu....co se vzduchu tyce, pritah byl pasivni,...nic mene pred chvili jsem zasadil do skrine aktivni, tak uvidim co to udela. Kzadopadne dikec :-) |
|
|
mrnin |
Zdarec pomuze mi nekdo. Sou presazeny a zality vodou z vodovodu odstata tak 5 hod a opatrena snizovacem ph "Dry ph Down" ktera vodu snižila na 5 ph. Teplota noc 18 - 20 vlhkost 80 - 82, teplota den 25-28 vlhkost 60-65.
Substrat Kuano neco pred tydnem aplikovan postrik phytaminem
celkova doba po zasazeni zakorenenych genu 12 dnu. |
|
|
Young Buck |
Zdravim, po letech jsem zase zkusil indoor a vyskytl se tentýž problém. Typoval bych to na nějákou plísen, ale vůbec nevim co s tím. Může být příčina box vymakovaný primalexem? - vlhkost, teplo vypary?? diky moc |
|
|
zelenyduch |
Ahoj, pěstuju poprvý tak možná zbytečně plašim, ale listy mi jakoby bělaj a odpadávaj, kytka se ale zdá zdravá, přestal jsem i hnojit, hnojil jsem Metropem, nemůže to být přílišným experimentováním nebo odrůdou? Je to Great white shark, zasazenej v květnu a je na balkoně, díky předem za rady |
|
|
zelenyduch |
Původní příspěvek od Clayman
Čau mám ten stejný problém jako Ice_man, listy nejdříve začaly kytce žloutnout od spodu(tak jsem je všechny otrhal) ale pak se to rozšířilo až na vrchol (palice mají zatím zelenou barvu).Spodek větviček je načervenalý.Přehnojené to být nemůže, hnojím 4ml jednou týdně(Alga Bloom).Asi je špatné pH, hodnoty odstáté vody kterou zalívám jsou 7,2.Mám to ve 20l kýblech.Do kýble jsem minulý týden udělal díru, poněvadž jsem si myslel, že namají dostatek místa pro růst...žádné zlepšení.Prosím poradte co s tím!Kytka pořád žloutne! |
takže ve finále přelito? mám ten samej problém. |
|
|
KAR0ne |
Ahoj Grower osadenstvo
Zacnem tym najpodstatnejsim
pod mojou lampou sa vytesuju 4 Dzordzove diamanty od Duch passionu
svietim na ne 150W CFL a byvaju v growmixe od plagronu
Dokym sa problemy nezacali, polieval som ich odstatou vodou z vodovodu
bez toho aby som im upravoval ph, na zaciatku som ju zmeral mala cca 7
no ked sme vymenili kotol ma nenapadlo ze sa ph moze zmenit a zmenilo sa dost podstatne, vysoko nad 8 (presne to urcite neviem, poznate to BenTest)
predposlednu zalievku som pridal trocha plagronu alga grow s upravenym ph cca 6
Poslednu zalievku som im dal s ph 6 do toho korenovy dzus a vitaminy
Pochybil som pri zalievani zlym ph alebo mojim rastlinkam fakt nieco chyba? |
|
|
tomas2pet |
Původní příspěvek od mrnin
Zdarec pomuze mi nekdo. Sou presazeny a zality vodou z vodovodu odstata tak 5 hod a opatrena snizovacem ph "Dry ph Down" ktera vodu snižila na 5 ph. Teplota noc 18 - 20 vlhkost 80 - 82, teplota den 25-28 vlhkost 60-65.
Substrat Kuano neco pred tydnem aplikovan postrik phytaminem
celkova doba po zasazeni zakorenenych genu 12 dnu. |
Kytky vykazujou známky přehnojení, ten substrát je zřejmě hodně nahnojenej. |
|
|
mrnin |
[QUOTE]Původní příspěvek od tomas2pet
Kytky vykazujou známky přehnojení, ten substrát je zřejmě hodně nahnojenej. [/QUOTE
guanokalong? zhuleny prodavač v growshopu mi rekl ze je nejlepsi |
|
|
Anyndur |
tak za posledni 4dny zadna zmena ani po pridani aktivniho pritahu vzduchu kdy jednou za cas odtah na chvili vypinam....zkusil jsem tedy dva dny nezalivat, zda nejsou prelity a opet zadna zmena,....uz netusim cim by to mohlo byt a ani me nic nenapada
edit: jeste jsem si teda 4x projel faq a napadlo me, zda by to nemohlo byt nedostatkem fosforu....nyni nechavam kvasit kralici trus a zkusim kytiny tim polit..., myslite, ze muze pomoct? |
|
|
WERD |
Anyndur:takle vypadaj přelitý kytky...necháváš pořádně proschnout hlínu? |
|
|
Anyndur |
j, ted jsem dokonce dva dny nezalival....muzu je jeste nechat treba do ctvrtka bez vody ..... kdyz nic, zkusim pohnojit trusem |
|
|
D@D |
Zdravim growerstvo, vyskytl se u me problem s listy... Co si myslite, ze tomu chybi? Jedu poprve aero, tak se mi hodi kazda rada a doporuceni.
System :
RAINFORREST2 - Aeroponicky system od General Hydroponics
400W GIB Flower Spectre XTreme
Vegetacni faze : 12 DEN
Teplota roztoku : 22 - 23.8
Teplota den : 24-26
Teplota noc : 21-22
PH : 5.8
EC : 0.60
Roztok je namichany z vody z prilehle reky (EC 0.15), nebyl cas nechavat odstat z kohoutku. Dodal jsem cca. 50% hnojiv rady Metrop - Amino Root + MR1 + CalGreen - do roztoku pridavam H2O2 30% dle doporuceni, ale i prez to se v nem tvori nejakej bordel. EC pak bylo 0.80 tak jsem doleval jen cistou odstatou vodu k dosazeni EC 0.60
Kytka tvori zdrave zelene listy, ale po nejakem case se s nekteryma zacne dit to co je mozno videt na fotografiich. Jen jedna kytka to zvlada relativne v klidu, ma vadne jen tak dva listy.
ZDE CELY MUJ THREAD
Dekuji vsem, growu zdar! |
|
|
IKONE |
Původní příspěvek od KAR0ne
Ahoj Grower osadenstvo
Zacnem tym najpodstatnejsim
pod mojou lampou sa vytesuju 4 Dzordzove diamanty od Duch passionu
svietim na ne 150W CFL a byvaju v growmixe od plagronu
Dokym sa problemy nezacali, polieval som ich odstatou vodou z vodovodu
bez toho aby som im upravoval ph, na zaciatku som ju zmeral mala cca 7
no ked sme vymenili kotol ma nenapadlo ze sa ph moze zmenit a zmenilo sa dost podstatne, vysoko nad 8 (presne to urcite neviem, poznate to BenTest)
predposlednu zalievku som pridal trocha plagronu alga grow s upravenym ph cca 6
Poslednu zalievku som im dal s ph 6 do toho korenovy dzus a vitaminy
Pochybil som pri zalievani zlym ph alebo mojim rastlinkam fakt nieco chyba? |
Tohle je na 90% způsobený vysokym pH, měl jsem to jednou na kytce, nevěděl co s tim, pak jsem změřil pH vody co vytekla při zálivce a měla asi 8 nebo 9 pH. Kup si nějakej měřák, nebo aspoň kapky, vyplatí se to :) |
|
|
KAR0ne |
To IKONE: jop dik potvrdil si mi to co som si myslel, kazdopadne zacina sa mi to rozsirovat po ostatnych rastlinkach maju viac ako 3 tyzdne, v hlave mi teda vrta myslienka ze ci by som mal prihodit nejaku hnojku
je to ocividne nedostatok fosforu sposobeny zlym ph
otazka znie ak im teraz davam vhodne ph a pridam aj hnojky neprehnojim ich v konecnom dosledku? dik za info |
|
|
k0ny |
Původní příspěvek od KAR0ne
To IKONE: jop dik potvrdil si mi to co som si myslel, kazdopadne zacina sa mi to rozsirovat po ostatnych rastlinkach maju viac ako 3 tyzdne, v hlave mi teda vrta myslienka ze ci by som mal prihodit nejaku hnojku
je to ocividne nedostatok fosforu sposobeny zlym ph
otazka znie ak im teraz davam vhodne ph a pridam aj hnojky neprehnojim ich v konecnom dosledku? dik za info |
Ahoj, tenhle problém už jsem taky řešil, ja ještě k tomu hnojil pač jsem si myslel ze maj kytky deficit/y. Moje rešení, nevím zda nejlepí ale snad má smysl:
Koupil jsem deionizovanou vodu (tesco, 5l 20kč), změřil ji Ben testem.
Hodnota Ph byla podle barevného políčka 6.3. Vzal jsem vzorek půdy dolil jej dionizovanou vodou a nechal sedimentovat. Po 24h sem do toho odstáteho vzorku nalil ten Ph indikátor (z Ben testu), to mi dalo podle barevné stupnice Ph kolem 6-7. Takže jsem květináče prolil deionizovanou vodou a kytky přestaly schnout. |
|
|
2e0rge |
Zdravim,
tak jsem to tu ohledne listu porcetl a nedostalo se mi kloudne odpovedi na moji otazku porot sem pisi. Mojim kytkam zacinaji od spodu zloutnout a odpadavt list- od spodu. může to být způsobeno přelitím nebo nedostatkem dusiku?? Predem moc dekuji za reakce
zdravim vsechny growery |
|
|
D.. |
Pokiaľ je to outdoor, je to v pokročilom štádiu kvetu prirodzený jav. |
|
|
2e0rge |
No ono se jedna oindor a je to pocatecni faze kvetu nevic takhle pelichaji jen dve ze tri ta jedna zbývající je naprosto ok. |
|
|
chuck53 |
Napiš čím to krmíš a fotka nebo podrobnější popis by taky nebyl na škodu;)
Podle mě to buď hladoví nebo to přeléváš..Když to jde od spodu a od žilek v listech,tak to má hlad. Mě se přelité kytky zbarvily většinou skoro celé a docela rychle po spodních listech..Sám musíš vědět jestli ti prosychá substrát.. |
|
|
k/-\pr |
listy žloutnou a odpadávají po celou dobu růstu a při květu minimálně 2X tolik
...pokud je jedinej problém pár žlutejch listů,neni to problém :D
nahrej sem fotku a uvidíš že je vše jak má bejt |
|
|
46, XY |
Kdyby byly přelitý, tak budou mít povadlý listy. Žloutnutí odspod, popř. největších listů, je v květu normální věc.
BTW, klidně můžeš přidávat dusík i v květu. Já ho přidávám podle velikosti rostlin a květenství až do 4. týdne, pak už jen P/K, mikro a ostatní stimulátory. |
|
|
2e0rge |
ahaa dusik samotny nepridavma, pouzivam od AH micro, root a bloom - trojslozkové hnojivo. Vim ze je normalni sem tam neaky ten zluty listek v kvetenstvi ale poj jednou kytkou jsem jich nasel za 24 h celou hromadku zlutych a opadanych. Pri kzade zalivce hnojim a zalivka ma ph 5,8 -6,2 v tomto rozmezi.
No substrat je porad vlhký tp je pravda nikdy neni uplne vyschlý ... |
|
|
2e0rge |
Dobry den,
tady jsou obrázky toho jak probiha to zloutnuti - od stredu ke krajům. Na dalším obrázku je videt jakýsi uhnilý vršek jednoho malého výrůstku.
Teplota ve skrini od 20 do 30 °C |
|
|
zelenyduch |
ahoj tak jedna kytka už mi chcípla, když sem rozdělal květník abych si prohlédl kořeny tak sem tam našel na dně takový průhledný želé kostičky, nemohlo to bejt to co zabilo tu kytku? nebo to je normální? Jinak jako médium sem měl kokos a hnojil jsem Metropem a kytky byly venku. |
|
|
Pohroma |
Původní příspěvek od zelenyduch
ahoj tak jedna kytka už mi chcípla, když sem rozdělal květník abych si prohlédl kořeny tak sem tam našel na dně takový průhledný želé kostičky, nemohlo to bejt to co zabilo tu kytku? nebo to je normální? Jinak jako médium sem měl kokos a hnojil jsem Metropem a kytky byly venku. |
To bude asi www.hydrogel.cz . Precti si tam o tom a uvidis jestli to za to muze bo ne.. Ja osobne si myslim, ze ne.
Apropo ty nevis co jsi daval do kvetniku?? |
|
|
Young Buck |
2e0rge: mám obodbný problém (viz http://grower.cz/forum/showthread.p...7323#post917323 ). Akorát mi nepřípadá že by hnily, spiš tak jako schly, pač jsou uplne suche, ostatni listy pobledle. Pred par lety jsem mel tentýž problém... vůbec nevim co to může byt:// kořeny máš bílé? |
|
|
2e0rge |
nok orinky jsou bile, trsoku nahnedly octin ale jinak do bela. Nevite tedy nekdo porsim co to muůže způsobovat??
Diky |
|
|
zelenyduch |
Původní příspěvek od Pohroma
To bude asi www.hydrogel.cz . Precti si tam o tom a uvidis jestli to za to muze bo ne.. Ja osobne si myslim, ze ne.
Apropo ty nevis co jsi daval do kvetniku?? |
no jako hydrogel to opravdu vypadá, ale já ho tam rozhodně nedával :-) koupil jsem květníky 11l l černé, s dírami dole na odtok vody a byla tam na dně nějaká jakoby síťka a kuličky snad :-))) nebo já fakt nevim :-)), dal jsem do toho akorát kokos, řízek v rockwoolu, na vrch keramizit a zalejval a hnojil, jinak nic jiného, jestli to byl ( ty kuličky ) nějaký granulovaný hydrogel, který zadržuje vodu a já ty kytky očividně přelíval, tak sem jí mohl utopit ne? Protože jinak mě nenapadá rozumný důvod, proč mi začali bělat listy a zarazil se veškerý růst palic a kytka pomalu chípala, žádný stopy po škůdcích sem nenašel, i ty kořeny byli skoro bílý. |
|
|
jindrich29 |
Hoi všem,
indoor, 2x250W, substrát, 3.týden květ.
Spodní listy začínají žloutnout tímto spůsobem, stalo se zatím pouze na 2 květinách z 8. Všechny zalévám stejnou zálevkou.
Je to normální reakce kvetin v tomhle stadiu ?
Díky |
|
|
Milanec |
Zdravím groweři, na listech jedné květinky mi vyskočili nažloutlé podélné proužky, nevíte, čím to může být způsobeno? |
|
|
Hadej |
Mám taky pár problemů, kytky nějak stagnujou a listy pomalu, ale jiste zacinaj jit "dokytek". Objevuje se na nich vsechno mozne az na svilusky teda. Fakt uz nevim cim to je.
Vlhkost kolem 60%
Hnojivo v pohode a ph kolem 6,5. |
|
|
jindrich29 |
Hola hoi,
Přiklám fota mých listů, kde se mi objevil následující problém, týká se pouze vrchních relativně nových listů a postupujete od konečků listů. Na čepeli krásně symetricky přesně mezi žilkováním listy hnědnou.
Ph si hlidam, hlavně se to objevilo pouze asi na 3 kytkach z 8. Použivam stejnou zalivku na vsechny.
4. tyden kvet, hnojim biobizz, plagron royalty mix, 2x250W usporky.
Díky za radu |
|
|
jindrich29 |
hoi buba,
hele PH se znažím držet na 6,2. Zálivku střídám jednou hnojenou biobizzz(dle návodu) a druha proliju cistou vodou a tak porad dokola.
¨Nicméně mrkni sem ( http://grower.cz/forum/showthread.php?s&postid=921116 ) , dens jsem objevil v jedne kyti totok. |
|
|
SirChiko |
Mne sa zacina robit to iste, ale iba spodne listy, ziadne ine... |
|
|
ween |
zdravím pane. mně to přijde jako přehnojení, začíná to od špiček listů koukám... |
|
|
SirChiko |
Viete mi niekto poradit, mne ani nezltnu tieto listky (okrem jednej raslinky) ale zltnu mi uz na takmer kazdej rastlinka tie uplne prvotne listky, ktore este niesu ani zubate, uz na 2 raslinkach som ich odrezal... |
|
|
Banány |
nic podobnýho sem tu nenašel tak se taky podělim o svůj problémek. Trpí s tim jen jedna kytka ze 4 stejných klonů z jedné matky. Je to na pár listech, nevidim v tom však nějakej problém. |
|
|
jindrich29 |
yap, ale pouze na spodních listech.
POužívam biobizz na kvet. |
|
|
darxtar |
Co myslite cim to je? zacalo to tak tyzden dva dozadu, povodne to vyzeralo na nedostatok dusika, tak som zacal pridavat fishmix avsak bez zmeny. EC drzim do 2.0 a som 34 den 12/12. Teploty mam v pohode, chloroza vyzera tiez inak (a mam tam len 250w). Nejake napady? Dik |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od darxtar
Co myslite cim to je? zacalo to tak tyzden dva dozadu, povodne to vyzeralo na nedostatok dusika, tak som zacal pridavat fishmix avsak bez zmeny. EC drzim do 2.0 a som 34 den 12/12. Teploty mam v pohode, chloroza vyzera tiez inak (a mam tam len 250w). Nejake napady? Dik |
Čau , podle mě máš vysoky pH a proto kytka nebere nekteré mikroprvky , v tvém případě železo .
Původní příspěvek od Banány
nic podobnýho sem tu nenašel tak se taky podělim o svůj problémek. Trpí s tim jen jedna kytka ze 4 stejných klonů z jedné matky. Je to na pár listech, nevidim v tom však nějakej problém. |
Tak to je genetikou , s tim nic neuděláš , mě se takhle kroutí Chronik nebo Ultimate Power Plant .
Původní příspěvek od Milanec
Zdravím groweři, na listech jedné květinky mi vyskočili nažloutlé podélné proužky, nevíte, čím to může být způsobeno? |
Tak to je pH , srovnej si to , zdarec Hlava |
|
|
darxtar |
Dik za reakciu, no pH drzim ako vzdy v rozmedzi 6.0 - 6.3, skusim prekalibrovat este merak, ale nezda sa mi to. Nikdy som s pH nemaval problemy a to ani s kvapockovymi testermi. Tvrdis zelezo? No pouzivam uz 3 kolo biobizz, cca 3. tyzden som vynech grow a hnojil cca 1.2-1.5ec s BioBloom a pridaval aj TopMax. Po mesiaci som zacal pridavat PK. Posledne 3 zalivky obsahovali aj fishmix, prave kvoli tomu zltnutiu a blednutiu. Inak TopMax davam teraz 4ml/l a obsahuje radu mikroprvkov vratane zeleza. Dam na teba a najblizsie zalejem pH 5.6 a uvidim co to da, ale takou rychlostou akou mi to zacalo zltnut by to pH muselo byt daleko nad 7 a to mi pride nepravdepodobne. |
|
|
Hlava |
No tak to uz je skoro 5 tejdnů ?? ...no tak to se může takhle barvit i model když je skoro na konci květu , zkus zkontrolovat měřak a dej vědet , cau Hlava |
|
|
darxtar |
je to chronic, kamos ma toho isteho v bublery, je 7dni predomnou a nema jediny problematicky list. Vsetko krasne tmave zelene. EC drzi tiez na 2.0 dnes uz mozna 2.2. Pouzivame obaja rovnake meraky. On tam mava 5.6-6.0pH. Ja to drzim v hline o nieco vyssie. Podobne spravanie si pamatam z minuleho kola, podobne vyzeral mountain jam (na foto kytky v strede), lenze to bolo az 10dni pred kosou a nie mesiac ako to mam teraz.
Kazdopadne som merak zkalibroval, cerstva voda z kohutika ukazala 7.6pH, pred kalibraciou 7.5. Takze ak mal odchylku tak len velmi malu. Skusim dat najblizsie flush s enzymom a topmaxom a dam o nieco nizsie pH. Inak mi uz nic nenapada. Jo a vdaka za operativnu pomoc. |
|
|
Hlava |
Oka , propláchni to jen enzymy + voda , a dej vědet , neni zač :rasta: cau Hlava |
|
|
pipo22 |
mne to dělalo to sami mam hymalaya gold 2 kytky listy jsem postupně likvidoval pak jsem zpozoroval plíseň(padlí) na listech v zárodku postříkal biotonem a zatím dobrý. druhá kytka je vegetačně tak 2 týdny pozadu ta je v pohodě.jinak jsem se nedávno dočetl že postupné žloutnutí od spodu je známka dozrávání tak nevím. |
|
|
darxtar |
Dik za reakciu. Mne to vsak nezacalo zltnut od spodu, naopak tie najvacsie stonkove listy navrchu sa zacali od spiciek sfarbovat do zlata. Fakt to nebolo typicke zozltnutie ako to byva u pokolesu N v zaverecnej faze kvetu (pozri foto cca 10-12dni stare). Dalej jak som spominal, rovnake rezky idu vedla kamosovi v bublery, ma to o 7dni skor prepnute na kvet a ma krasne syto zelene listy bez vynimky. A mam pocit, ze sa naskoku 7dni zacinam este vzdialovat, aspon ked mam sudit podla mnozstva pryskrizice. Nieco tie kytky trapi a 25dni dokonca je este prilis dlha doba nato, aby som to nechal plavat. Vcera dostali cistu vodu 5.8pH + 1.5ml/l Atazyme a dnes ked sa rozsvieti urobim foto. inak tie najhorsie listy som zhodil, niektore iba zastrihol. Musim uznat, ze tie zozltnute alebo teda zozlatene listy sa ulamovali velmi lahko od hlavneho stonku.
inak pipo22: tvoje kytky ale nevyzeraju zdaleka tak zle a povedal by som ze tam mas typicky mierny deficit dusika. |
|
|
darxtar |
Tak asi som prisiel na problem. Zprvu to Hlava odhadoval na vysoke pH a nedostatok zeleza. pH som vylucil, avsak pokusne znizil na 5.8. Deficil zeleza tiez nemohol byt sposobeny zlou vyzivou, pretoze pouzivam TopMax a ten so sebou nesie hafo mikroprvkov vratane zeleza a kopu ludi ho ani nepouziva a vystaci si bezproblemov s kombom grow+bloom na cely grow. Dopatral som sa ale, ze deficit zeleza moze nastat aj v pripade presytenia fosforom. To ma vlastne nakoplo a zacal som laborovat s PKckom, pretoze problemy zacali cca vtedy ako som ho zacal do zalivky pridavat. Moj postup bol totiz:
1. odstata voda z kohutika (ec 0.2)
2. okyselena voda kys. fosf. na 6.0pH (ec 0.4)
3. bio-grow cca 2ml/l (ec 1.0, pH 5.8)
4. bio-bloom cca 3ml/l (ec 1.6 pH 5.7)
5. PK13-14 ???? ml (ec 2.0-2.1 pH 6.2)
6. TopMax 4ml/l (ec2.0-2.1 pH 6.2)
jednu zalivku, ked mi dosla bloom hnojka som dokonca zalial po bod c.3 rovnako, ale od EC1.0 az do hodnoty 2.0 som to zvysil ciste PKckom.
No a problem zrejme nastal v tom, ze PK sa doporucuje dodavat max. 1 alebo 1.25ml/l a v tomto mnozstve sa zvysi EC len o nejakych +0.3. A kedze som ho lial od oka a spoliehal na merak, tak som ho tam prakticky mohol dat aj v mnozstve 3ml/l, roztok bol zrejme presyteny fosforom a vytlacil z vyzivy zelezo.
Nastal preplach s enzymes a o 3dni nato, dnes, dostali poslednu zalivku s obsahom grow hnoja, budu uz nasledovat iba 3 zalivky bloom+PK, tentokrat ho uz vsak nedam viac, nez 1ml/l. A nech si beru ponaucenie aj ostatni. :)
Pridavam foto najvacsej kyticky, prisla o dost listov a este zrejme o nejake pride. Skoda, ale aspon nabuduce si dam vacsi pozor. :P |
|
|
Samulele |
Hmmm.. velmi poučné tiež mám problémy v druhej polovici kvetu.
jediné čo ma napadlo je totalny preplach.práve sa do toho púšťam-Ph 6.1+ enzymy nakoniec. držme si palce :D |
|
|
kikpin |
Zdravim. Zacaly mi zloutnout kytky.Zacaly zloutnout od starych listu ale rychle se to siri po cele kytce. Hnojiva : Plagron, Bloom. Takze nedostatek dusiku by to nemel byt. Vybojka : 400W - Philips SON-T PIA GreenPower. Zalivam pri rosvitu nevim jestli to ma nejaky vliv. Prosim o radu. |
|
|
|