Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam II . !!! - Klikni zde pro originální téma
MK72
Diky za napovedu, je to vec, no hnojim ted na dolni hranici, pruplach jsem provedl... se uvidi. MK
The jackal
Čaute,
potrebujem poradiť.....
Žltnú mi listy a mám dve teórie, a to buď málo dusíka, alebo vysoké Ph....
Môže to byť jedna z príčin žltnutia,alebo je to niečo úplne iné?
Info: Amnesia haze, 42. deň kvetu, 185 w clf, teraz im dávam 1ml biobizz grow/l, 3ml bio bloom/l, 1ml topmax/l, 1ml AH enzymes/l, substrát je tottal mix od green label.
mysak
no dusik by to mohl byt(pri kvetu ho spotrebovava kytka urcite vice)
..nebo si zmeř PH a uvidis jestli neni vylouceny(N) jinak stare spodni listy bych moc neresil pokud ti to nezloutne extremne
dexda
podle toho, jak kyti vypadají, nejspíš důvod udržovat spodní listy nemají. myslím, že v téhle fázi mají hlavní starost udělat co nejlepší květy a na to jim stačí ty horní, dobře osvětlené a zajišťující fotosyntézu.
někdy to může udělat i chybějící závlaha, ale ke konci vegetace už se zálivka stejně omezuje
Hlava
citace:
Původní příspěvek od The jackal
Čaute,
potrebujem poradiť.....
Žltnú mi listy a mám dve teórie, a to buď málo dusíka, alebo vysoké Ph....
Môže to byť jedna z príčin žltnutia,alebo je to niečo úplne iné?
Info: Amnesia haze, 42. deň kvetu, 185 w clf, teraz im dávam 1ml biobizz grow/l, 3ml bio bloom/l, 1ml topmax/l, 1ml AH enzymes/l, substrát je tottal mix od green label.

No pridej do zalivky po 3ml Grow zalej to s tim 2x a uvidíš ze to bude oka , je to haze , jeste pokvete tak 20dní že ? Tak potřebuje ješte dusík kterej došel v hlíně , ty listy co jsou cely žluty tak pryč , ty světle zelený by se měli dát dohromady, cau Hlava
D@D
Panove omrknete prosim muj thread, dekuji vsem za pripadne reakce !

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=55192
Hlava
citace:
Původní příspěvek od D@D
Panove omrknete prosim muj thread, dekuji vsem za pripadne reakce !

http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=55192

Uz se stalo , maš tam otázku .....
smilebug
Zdravím, nevíte čím by mohlo být způsobeno následující na fotkách? ph 6, ec neměřím, teplota při vrcholkách 29°C, je to 22 druhej den na květu, zhnědlo to cca tři dny po podání hnojek, vlhkost 50%. Díky za odpověď.

http://img524.imageshack.us/f/dsc01326po.jpg/
http://img705.imageshack.us/f/dsc01328r.jpg/
Pohroma
citace:
Původní příspěvek od smilebug
Zdravím, nevíte čím by mohlo být způsobeno následující na fotkách? ph 6, ec neměřím, teplota při vrcholkách 29°C, je to 22 druhej den na květu, zhnědlo to cca tři dny po podání hnojek, vlhkost 50%. Díky za odpověď.

http://img524.imageshack.us/f/dsc01326po.jpg/
http://img705.imageshack.us/f/dsc01328r.jpg/

Je to na vsech kytkach?? V jakym to mas systemu? Tak mohlo by to byt kurevsky prehnojeny... Meril jsi eccko te zalivky??
smilebug
citace:
Původní příspěvek od Pohroma

Je to na vsech kytkach?? V jakym to mas systemu? Tak mohlo by to byt kurevsky prehnojeny... Meril jsi eccko te zalivky??

Na všech právě ne, je to klasickej nejjednoduší bubler v 60l kalfasu, lil jsem tam AH podle návodu, ec nemám, ale asi to bude přehnojený no.
Ten co huli
Ahoj, potřebuji poradit.
Genetika AK48 feminizovaný (NIRVANA)
Jedu hydro Drip 400w růst. (10. den 18/6)
Hnojky AH davkovaní od výrobce.
Přidavám H2O2 5ml/10litru vody.
Ph 5,9 Ec neměřim.
Teplota 22-28 stupnu, vlchkost 40-50%.
Podle toho co jsem našel na foru tak by se jednalo o malo hnojek nebo přesolení. Hnojim 3*3minuty + 2*2minuty. Výkonost 30ml/1 minutu z kapiláry. A průplach kažký týden čistou upraveno vodou.
asi_sem_moc
Ten co huli: ahoj, no být tebou, tak si pořeším ec metr, když už jedeš hydro, tak je velká blbost ho nemýt... Nejspíš to bude nedostatek nějakého prvku --> počkej na zkušenější :wink:
Asocial
huf, tak i ja mam problem se kterym bych potreboval pomoct.

Rostlinky pestovany ze seminek v BioBizz allmix substratu. Puvodne jsem precenil predhnojeni substratu a prvnich 16 dni prolival kytky jen odstatou vodou -> spodni listky zacaly zloutnout tak prisel ke slovu i fish mix. Dnes (+-14 dni od zacatku hnojeni) vypdaji takhle ,,,,,, nezda se, ze bych jim nejak pomoh tak se obracim o radu sem mno.

zalivka 1x za 3 dny odstatou vodou s 3ml/l fish mixu a upravenym ph
vrchni listky vypadaji v poradku, jen jsou hodne sativkoidni (uzke cepele) - driv byly spis jako u indic
teplota pod 30 vlhkost 50-80
Bubabub
Čest
Mám problém se žloutnutím listů. Tento problém se měl i v předchozím kole.Takže dělám někde chybu, ale nevím kde.
Škůdce a plísně bych vyloučil.Kontroluji často a nikde nic.
Odrůda Ed Rosenthal Super Bud.
Substrát je Plagron Royality Mix.
Hnojiva AH, PK13-14. Ph zálevky je vždy cca 6. Měřeno kapkovým měřákem.
Teplota a vhlkost v normách.
Odvětrám nonstop VK100.
Zalévám vesměs co druhý den. A kyti vypijou zhruba kolem 650 ml na kytku.

Délka růstu byla 30 dní.A hnojit sem začal až po tom 30 dnu. Což byla podle mě chyba.Neodhadl jsem žloutnutí a podle mě jsem to podchytil pozdě.od toho 30 dnu jim dávám hnojivo dle tabulek plus složku GROW. Zvyšuju dávky a nyní cca ve 25 . dnu květu dostávají pěti násobek složky grow plus standartně dle tabulek.Postupně zvyšuji i PK13-14.
Kyti se začaly zelenat, ale hlavně od vrcholů. Listy které byli žluté už dosti tak se nějak zelenat nechtějí. Myslel jsem že docílím více zelené barvy, ale zatím po 25. dnech nic moc.
Vodu používím z panelákového vodovodního kohoutku a mám dojem, že tu je příliš tvrdá voda.Tak jsem začal používat AQUAREGULÁTOR na úpravu tvrdosti vody( měl by změkčovat tvrdou vodu )
Kytky se nějak extrémně nelepší a ani nehorší.Ovšem chtěl bych je mít pěkně zelené a zdravé.
Máte nějaké typy jak bych je mohl zpravit??

Foceno při vypnutém světle, při rozsvíceném světle jsou mnohem žlutější.
HurricaneGeorge
2 Bubabub:
Dávkování AH a PK 13-14?

Respektive jak si měnil dávkování po přepnutí...
Holup
Málo hořčíku?
Bubabub
AH jsem dával od prvního dne květu.A to v dávkách :
grow:0,8 ml/l první dávká a naposled jsem jim dával 1.7 ml/l( když, to teď tu počítám, tak nevím kde sem vzal ten pěti násobek ?? )
bloom:0,8 ml/l
micro:0,4 ml/l

Od včerejška jsem zvýšil dávky na
grow: 1.7 ml/l
bloom: 1.5 ml/l
micro: 0.5 ml/l

Mám té growsložky eště přidat???
Jinak dík moc za reakce.Jsem moc vděčný...tady asi jen v podobě K+

PK 13-14 dávám : postupně od 0,25 ml/l do 1,25 ml/l. Teď jsem ve fázi kdy jim dávám 0,5ml/l

EDIT: listy, které nejvíce žloutnou jsou většinou ve 2-3 patře od vrchu. Po přidávání GROW složky se začaly nejvíce zelenat vrchy u palic a ty 2-3 patro ne a ne se zazelenat. Dočkám se někdy?:)
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Bubabub
AH jsem dával od prvního dne květu.A to v dávkách :
grow:0,8 ml/l první dávká a naposled jsem jim dával 1.7 ml/l( když, to teď tu počítám, tak nevím kde sem vzal ten pěti násobek ?? )
bloom:0,8 ml/l
micro:0,4 ml/l

Od včerejška jsem zvýšil dávky na
grow: 1.7 ml/l
bloom: 1.5 ml/l
micro: 0.5 ml/l

Mám té growsložky eště přidat???
Jinak dík moc za reakce.Jsem moc vděčný...tady asi jen v podobě K+

PK 13-14 dávám : postupně od 0,25 ml/l do 1,25 ml/l. Teď jsem ve fázi kdy jim dávám 0,5ml/l

EDIT: listy, které nejvíce žloutnou jsou většinou ve 2-3 patře od vrchu. Po přidávání GROW složky se začaly nejvíce zelenat vrchy u palic a ty 2-3 patro ne a ne se zazelenat. Dočkám se někdy?:)

Ahoj,
určitě budeš mít nevhodný poměr prvků změnou dávkování oproti doporučené. AH by možná šli kombinovat s PK13-14 a pomocí konduktometru hlídat EC, orientačně i z výpočtu (viz. odkaz v mém podpisu).

Přidáváš málo složky Micro, obsahuje hodně dusíku. PK13-14 v tuto chvíli nepomáhá řešit problém s jejich nevyrovnaností a všemi hnojivy přidáváš hodně draslíku.

Nejlepší bude se držet dutch formula, tedy 1ml/L MICRO, 3ml/L BLOOM.
Lze ještě doladit snížením složky bloom a přídavkem složky GROW. Třeba v následující podobě 1ml/L MICRO, 2ml/L BLOOM, 0,5ml/L GROW.
V tvojí situaci deficit fosforu nehrozí.

Grow NPK 2,5-1,2-6
Bloom NPK 0,8-2,5-4
Micro NPK 4,5-0-3
Bubabub
HurricaneGeorge dal jsem tedy na Tebe. Ten poměr jsem právě nedodržoval a v tom bude asi ten problém.Dal jsem dnes holkám grow 0,5, bloom 2 a micro 1.
Sranda je ze tady u nas v ostravskem gshopu davaji k ahackam uplne jine davkovani nez je na strankach vyrobce dutch formula.
Jen pro zajimavost v nejvetsim kvetu davaji polovicni koncetraci a to je grow 0, bloom 1,5, micro 0,5. Ovsem pomer je spravny.Toz snad to bude v cajku. Dam vedet jestli to pomaha. PK13-14 jsem vypustil a na tyden ho ani nebudu pouzivat.Kazdopadne dik moc za vycerpavajici odpoved:) Mej se
Bubabub
Zdarec,
furt mi to nedá spát.
Ještě mám teorii, že celý problém bude v mém boxu. Konstrukce je z impregnovaných latěk.Spodek a vrch jsou dřevěné desky.Celý vnitřek je vystlaný akustickým rockwoolem kvůli hluku.Poslední vrstva je stříbrná fólie.
Jde o to, že tou fólií to nemám úplně odizolované, takže pokud tam jsou nějaké breberky tak nebo plíseň tak ten kontakt tam může být.
Je možné, že tam mám nějakou neviditelnou havěť, která mi kytky vysává?
Nikdy jsem neměl problém s palicema ale jen s listama. Převážně se to začalo kurvit při přepnutí na 12 hod cyklus.
První kolo bylo ok, co se týče barvy listů.Druhá a třetí( tato) je už naprd.Objevují se stejné příznaky.Myslím, že o kyti je postaráno dobře.
Dík moc za názor
HurricaneGeorge
2 Bubabub:
No ono to je těžký když poskytneš pouze jednu mizernou fotografii.

Na 95% špatný poměr dusíku vůči ostatním prvkům.
http://grower.cz/forum/showthread.p...5199#post365199
Ahojte.. mam problem se semenáčky. Omlouvám s eza kvalitu fota...
Popis problemu: Pomaly rust a zloutnuti spotnich listku, barva celkove vybledlá.

cca 20 dni od semen, kokos, 14 dní na vodě, myslel jsem, že to spraví drobet hnojek, ale nic, nebo je to malo? EC vody 0,6, s hnojkama 0,8.
PH, rH a teplota v cajku

Prosim o radu, diky...
Ahojte.. mam problem se semenáčky. Omlouvám se za kvalitu fotek...
Popis problemu: Pomaly rust a zloutnuti spotnich listku a povadlost, barva celkove vybledlá.

cca 20 dni od semen, kokos, 14 dní na vodě, myslel jsem, že to spraví drobet hnojek, ale nic, nebo je to malo? EC vody 0,6, s hnojkama 0,8.
PH, rH a teplota v cajku.
Svitim jim 150w HPI-T

Prosim o radu, diky...
asi_sem_moc
citace:
Původní příspěvek od Santcha
Ahojte.. mam problem se semenáčky. Omlouvám se za kvalitu fotek...
Popis problemu: Pomaly rust a zloutnuti spotnich listku a povadlost, barva celkove vybledlá.

PH, rH a teplota v cajku.
Svitim jim 150w HPI-T

Prosim o radu, diky...

Tak v kokose nemají žádny živiny, pokud nepoužíváš ani žádný kořeňák a zalíváš obyč vodou z kohoutku, tak nemají z čeho růst.. Dusík to spraví, párkrát je prolij něčím na růst a bude to v cajku. Můžeš to doplnit nějakým kořeňákem, určitě ti budou vděčny ;) Ale bacha ať je nespálíš...
Dyžtak si vodu z kohoutku nařeď s destilkou, ať můžeš dát víc hnojky..
jest pravda.... jinak uz jim davam tak tyden Root stimulator 0,5ml/l od AH a COCO A+B od Bcuzz 0,5ml/l a EC pres 0,8... S tou destlikou mas recht.... a musi to bejt nejaka spesl destlika?
Dík
Freezecz
Co myslíte? Nedostatek železa?....Poškozené jsou jenom horní listy...a je jich pár(ale znepokojuje mě to). 7 den 12/12, půda All mix BioBizz říznutá Floriou pro muškáty...hnojím biobizz: Bio Bloom.
No mám pár kyti v kokosu a hlíně
Hnojil jsem podle tabulky..možná moc... popálil jsem je...
tak jsem je prolil 5l vody 6,5l květníky,,,
po pár dnech už tak spálené listy začali žloutnout a teď ztrácejí celkově strukturu.¨¨

Celkově jsou dost zežloutlé... málo dusíku? :shots:
asi_sem_moc
citace:
Původní příspěvek od Santcha
jest pravda.... jinak uz jim davam tak tyden Root stimulator 0,5ml/l od AH a COCO A+B od Bcuzz 0,5ml/l a EC pres 0,8... S tou destlikou mas recht.... a musi to bejt nejaka spesl destlika?
Dík

Nene asi se žádná spešl nevyrábí... Normálně z drogérky nebo benzínky... Všechny destilky by měly být na technické účely a zálévání rostlin.. Bývá to tam napsany nebo nakresleny... :)

Grunger: čím hnojíš?
Edit: Používáš nějaké enzymi? Máš tam celkem fialovy stopky od listů.. Osobně bych řekl že to bude celkovej nedostatek živin... Jestli jsi je spálil tak nežerou to je jasny... Zkus je prolít destilkou nebo obyč vodou s nějakyma enzymama, ale pořádně... Kidně deset litrů na ten 6,5l květináč.. Potom co nejvíc vymačkej květináč, aby vyteklo co se dá a pak to prolij hnojkou + enzymi... Časem by to mělo být ok, záleží jak se s tím tady ta genetika vypořádá.. Máš je v květu, takže se ti asi dost seknou a nebude to ve finishu úplně to pravy ořechovy...

citace:
Původní příspěvek od Grunger
AH-1,2,3
JO enzymy používám... všechno jsem dával podle tabulky, potom se mi začali pálit listy, tak jsem to prolil...

ec metr máš? chtělo by to zjistit, kolik teče ven po prolití destilkou..
AH-1,2,3
Proplách jsem to celkem málo, ta půda byla předhnojená na 6 týdnů, všechno jsem vyplavit nemohl..
JO enzymy používám... všechno jsem dával podle tabulky, potom se mi začali pálit listy, tak jsem to prolil...

EDIT: EC METR nemám a vodu mám středně tvrdou
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Freezecz
Co myslíte? Nedostatek železa?....Poškozené jsou jenom horní listy...a je jich pár(ale znepokojuje mě to). 7 den 12/12, půda All mix BioBizz říznutá Floriou pro muškáty...hnojím biobizz: Bio Bloom.

Ahoj,
nedostatek železa to asi nebude.
Spíše nedostatek Zn, možná i Mg. Ale pokud se to projevuje pouze na nových vrchních listech tak je to nedostatek zinku.

http://grower.cz/forum/showthread.p...6620#post366620
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od asi_sem_moc

Tak v kokose nemají žádny živiny, pokud nepoužíváš ani žádný kořeňák a zalíváš obyč vodou z kohoutku, tak nemají z čeho růst.. Dusík to spraví, párkrát je prolij něčím na růst a bude to v cajku. Můžeš to doplnit nějakým kořeňákem, určitě ti budou vděčny ;) Ale bacha ať je nespálíš...
Dyžtak si vodu z kohoutku nařeď s destilkou, ať můžeš dát víc hnojky..

Možná nechápeš význam kořenového stimulátoru...
V první větě tvrdíš, že kdyby používal kořeňák tak mají rostliny z čeho růst. To je naprostá blbost, neobsahuje látky využitelné pro růst.
Jeho funkce je pouze stimulovat rychlost růstu nových kořenových výhonků, takže rostliny budou mít o něco vyšší spotřebu hnojiv (tudíž dokud neupraví poměr prvků tak se problémy ve vývoji ještě urychlí).
Dále je to pouze formalita, ale jak jsi psal tak v kokosu nejsou žádné prvky, takže ze začátku musí přidat hnojivo, které bude obsahovat vhodný poměr NPK na růst + mikroprvky. Přidávání jednosložkového hnojiva pouze s dusíkem - příkladem třeba dusičnan amonný, by mělo za následek deficit ostatních prvků.

Moc valný význam kořenový stimulátor stejně nemá, na prvních pár dní to zcela určitě urychlí vývoj nových kořenů, překračováním koncentrace či dlouhodobé používání může vést až k zastavení růstu. Je to pouze pro toho kdo si to může dovolit a není mu líto těch peněz. Bez použití stejně dobře koření. Vhodné u řezů, přece jen to není tak přirozený proces jako ze semínka, kdy se nejprve rozvine kořen a následně list.

Osobně kořeňák používám kvůli tomu že klony rychleji zakoření. Ve fázi bez kořenů (nebo s nedostatečný koř. systémem) nemají jak přijímat vodu, jedině plochou listů. Když po 3 dnech pořádně zakoření nemusím řešit zvhčovačku, předtím stačí párkrát postříkat z rozprašovače a pohoda. Osobně si myslím že nutnost zvhčovačky je veliký mýtus. Jestli se z listů odpaří více vody, je mi úplně jedno, u půdy je výhodou rychlejší cyklus vysychání a u hydra prostě přidáváš více vody s nižším EC.

Dále si nejsem jist jestli je vhodné používat pro přípravu živného roztoku destilovanou vodu spolu s hnojivy Bcuzz AB, je tu možnost že neobsahují vápník. Myslím že jsou koncipovány na použití s vodovodní vodou.
Kvůli snížení EC, tedy doporučuji ředit vodovodní vodu s destilkou v poměru 1:1, či 1:2 - aspoň ušetříš náklady.
Já jsem celou dobu používal Bcuzz s velmi tvrdou vodou o EC=0,7 a deficit prvků nebyl žádný.
asi_sem_moc
Jasny no s tím kořeňákem máš pravdu. Ale na druhou stranu já používám rhizotonic od canny. Když dávám klíčit semena, tak to vlhčím rovnou tímto roztokem a po zasazení do hlíny používám ještě tak týden dva bez hnojiv, potom začnu přidávat hnojiva a enzymi... Nikdy žádnej problém, naopak velmi rychlé klíčení i růst.. Možná jen mýtus, možná ne.. Canna si ho hodně pochvaluje, nestojí žádnou závratnou cenu, tak proč ne..

A s řezením té destilky je to samozdřejmost.. Někde jsem to tam i psal. Chce to mít nebo si alespoň půjčit ec metr a zjistit si ec vody z kohoutku..
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od asi_sem_moc
Jasny no s tím kořeňákem máš pravdu. Ale na druhou stranu já používám rhizotonic od canny. Když dávám klíčit semena, tak to vlhčím rovnou tímto roztokem a po zasazení do hlíny používám ještě tak týden dva bez hnojiv, potom začnu přidávat hnojiva a enzymi... Nikdy žádnej problém, naopak velmi rychlé klíčení i růst.. Možná jen mýtus, možná ne.. Canna si ho hodně pochvaluje, nestojí žádnou závratnou cenu, tak proč ne..

A s řezením té destilky je to samozdřejmost.. Někde jsem to tam i psal. Chce to mít nebo si alespoň půjčit ec metr a zjistit si ec vody z kohoutku..

Jj, všechny tyto přípravky obsahují syntetické auxiny a jiné fytohormony (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Auxiny) u kterých byl prokázán vliv na rychlost růstu. Záleží pouze na tom jak si to firmy pojmenují a jak popíší výsledný efekt :D. Výhodou syntetických fytohormonů je že rostlina je sama neumí odbourat a musí na ně reagovat. Nevýhodou je to že při překročení určité koncentrace dojde k zastavení růstu (respektive růst je tak rychlý že dochází k deformaci stonků a listů až úplnému vyčerpání rostliny). Pozor poškození je nevratné, jsou to dobré herbicidy.
Držet se doporučené koncentrace :).
Pantlik
Ahoj kamarádi, žádal jsem o pomoc v sekci škůdci, ale vlákno je zřejmě delší dobu mrtvé, tak přidávám odkaz na můj příspěvek a budu rád za pomoc: http://grower.cz/forum/editpost.php...t&postid=949684
popř. přesunutí mého příspěvku...učím se!

Díky
Kokos-ligth mix - 60/40
Hnojil jsem to podle tabulky a stejně se to posralo...
Ph by mělo být okey...
Je možný, že by byly starý hnojky? Skladuju je v pokojové teplotě,
možná jim budou dva roky...
Zdá se mi to jako nedostatek všech prvků...
HurricaneGeorge
citace:
Kokos-ligth mix - 60/40
Hnojil jsem to podle tabulky a stejně se to posralo...
Ph by mělo být okey...
Je možný, že by byly starý hnojky? Skladuju je v pokojové teplotě.
A možná jim budou dva roky...
Zdá se mi to jako nedostatek všech prvků...

Jestli máš tedy pouze AH tak se jim nic nemůže stát.

Čím měříš a upravuješ pH? Jaká je jeho hodnota?!
Ph metr jsem nakalibroval na 4.0 dal do vzorku kohoutkový vody = 6.0 tři týdny zpět...
Měřil jsem včera a to se tomu metru moc nechtělo, ukazoval v rozmezí 5.5-5.8

Když ho zapnu a nenakalibruju ukazuje ve vzorku 7.0 achbože, takže mám celou dobu špatný pH zálivky...
HurricaneGeorge
citace:
Ph metr jsem nakalibroval na 4.0 dal do vzorku kohoutkový vody = 6.0 tři týdny zpět...
Měřil jsem včera a to se tomu metru moc nechtělo, ukazoval v rozmezí 5.5-5.8

No tak to jsi mi potvrdil co jsem si myslel od začátku....
ŠPATNÉ pH!!!

1) kalibrace pH metru se provádí dvoubodově, tudíž tvoje kalibrace je špatná!

2) pH kohoutkové vody musí být vyšší než 7, většinou kolem 7,6-8,2. Kdyby měla pH 6 tak by za chvíli neměla v čem téci, protože by zkorodovala kovové potrubí :D

3) pokud ti to ukazovalo u vody 6 a ted jsi naměřil 5,8 tak máš reálné pH okolo 7,5

4) dále přepálené vysokou koncentrací hnojiv

5) v důsledku špatného pH nedostatek všech prvků...

Výhoda směsi kokos/hlína je u tebe ta že nebude mít tak velikou pufrační kapacitu (schopnost držet pH) - nyní tedy půda alkalická. Budeš muset razantně přistoupit k změně pH na přijatelnou úrověň. Jsi v pozdní fázi květu, čím dříve správně nakalibruješ pHmetr tím lépe. Pokud máš při ruce rašelinu tak přidej na vrch květináčů a zalít vodou s upraveným pH, určitě velkým množstvím aby pořádně proteklo, několikrát za sebou. U toho kokosu moc nehrozí že to přeliješ a i kdyby tak se nedá nic dělat.

Nevýhodou je to že kdyby jsi měl čistou hlínu tak se chyba v pH neprojeví tak drasticky a určitě by déle pufrovala pH na přijatelné hodnotě.

Tak či tak, na kytkách se dost podepíše...
Někdo mi říkal, že stačí kalibrovat jenom čtyřkou...
hmm... tak to je konec...
Na pH metr se teda můžu spolehnout, alespoň orientačně když ho nakalibruju na tu 4 ?
Musel bych se dost snažit abych sehnal ten kalibrační roztok 10.0
Pantlik
citace:
Původní příspěvek od Pantlik
Ahoj kamarádi, žádal jsem o pomoc v sekci škůdci, ale vlákno je zřejmě delší dobu mrtvé, tak přidávám odkaz na můj příspěvek a budu rád za pomoc: http://grower.cz/forum/showthread.p...9684#post949684
popř. přesunutí mého příspěvku...učím se!

Díky

Pánové můžete se mi na to prosím někdo podívat?

!opraven chybný odkaz!
MDe_
Pantlíku to máš Třásněnky , udělej si vyluh z česneku a dej to jako repelent , nebo navštiv obchod .. :) Jinak kytky jsou před sklizní né ? Už máš pěkně mléčné trichomy , pokud ano tak bych to neřešil a ty lysty ostříhal a čekal na kosu .
Pantlik
citace:
Původní příspěvek od MDe_
Pantlíku to máš Třásněnky , udělej si vyluh z česneku a dej to jako repelent , nebo navštiv obchod .. :) Jinak kytky jsou před sklizní né ? Už máš pěkně mléčné trichomy , pokud ano tak bych to neřešil a ty lysty ostříhal a čekal na kosu .

Díky kamaráde za komentář! Potřeboval jsem určit toho šmejda - nemám ještě dostatečnou praxi. Zjistil jsem, že jsem dal blbej link na své fotky postižených listů. Mrkni na ně prosím ještě jednou - obávám se, jestli si se díval na moje fotky, protože na nich rozhodně trichomy vidět nejsou!
MDe_
Protože js dal vadný link , tak jsem se t kouknul do galerie a vše vím :) Na foto jsou vidět hnědé blizny a bílé trichomy (Stačí si jen zvětšit obrazek.)
Pantlik
citace:
Původní příspěvek od MDe_
Protože js dal vadný link , tak jsem se t kouknul do galerie a vše vím :) Na foto jsou vidět hnědé blizny a bílé trichomy (Stačí si jen zvětšit obrazek.)

tady je správný link: http://grower.cz/forum/showthread.p...9684#post949684 ;-)
MDe_
Vše potřebné jsem ti řekl .. více už jak koukáím nemá cenu diskutovat ..
HurricaneGeorge
citace:
Někdo mi říkal, že stačí kalibrovat jenom čtyřkou...
hmm... tak to je konec...
Na pH metr se teda můžu spolehnout, alespoň orientačně když ho nakalibruju na tu 4 ?
Musel bych se dost snažit abych sehnal ten kalibrační roztok 10.0

Co to máš vůbec za typ pH metru?

Máš kalibraci automatickou nebo pomocí šroubku?

Pokud na šroubek tak si sežeň pufr o pH=7. A pokud chceš narychlo orientačně měřit, tak nakalibruj na 4ku a pak ho dej do vodovodní vody a nastav hodnotu 7,8.
Při automatické kalibraci toho moc nepořešíš a budeš si muset koupit příslušný pufr (podívat se na manuál).

Teď už pouze zajímavost!
Na přiloženém grafu lze vidět závislost potenciálu skleněné elektrody na pH.
pH metr měří potenciál (je to napětí článku ve voltech), který převádí na pH pomocí kalibrační přímky (viz graf).
Při kalibraci se děje následující:
Ponořením sondy do pufru o pH=4 a jeho nastavením na tuto hodnotu (či automaticky) dojde k záznamu příslušného potenciálu a vzniká bod o souřadnicích pH=4 a E=.,.V. Na to aby jsi sestrojil kalibrační přímku potřebuješ body dva. Takže sondu opět ponoříš do pufru o pH=7 či 10, nastavíš na příslušnou hodnotu a opět dojde k záznamu bodu. Vzniklá křivka je lineární od pH 2-11. Přesně bude vždy měřit mezi pH na které jsi kalibroval.

Když máš přímku tak lze jednoduše zjistit její rovnice o dvou neznámých (potenciál a pH). Pokud budeš tedy měřit svůj roztok, tak pH metr změří potenciál a následně z rovnice vypočítá dané pH!

A v tom je celá finta :).

Takže když budeš kalibrovat na jeden pufr tak nikdy nebudeš měřit přesně. U tebe ta křivka prochází nastaveným kalibračním bodem, který vznikl kalibrací na pH4, ale už dál neřešíš jestli z toho bodu bude ta přímka klesat nebo růst. V tém případě byla skoro vodorovná.

Upozornění: NIKDY NENECHÁVEJ VYSCHNOUT SKLENĚNÝ POVRCH ELEKTRODY! Dochází k narušení skleněné membrány a ke změně hydratace (tu lze částečně napravit ponořením do kyselého roztoku pH=4). Elektrodu přechovávat v roztoku chloridu draselného (udržovací roztok), nebo ve vodě, což je horší ale lepší než nechat vyschnout.
Mr.Nobody
zdravím nevíte o co může jít?Myslím ty šedý okraje , děje se to převážně na zmutovanejch listech který se mi ze začátku rodili...

Top44 je pod 200w 3.den na růstu , hnojím biobizzem . pH mám kolem 6 čímž byto být nemělo...

Díkec za rady..
Takže teď je mám přelitý, špatný ph jsem do nich ládoval a ještě přehnojený... a svítím na ně 400 kilem... to můžu rovnou vypnout ne? zbytečný na ně svítit ...
jediný + je ta teplota, že to ty květníky trochu vysouší..
The Chemical
Ahoj borci,
kytinám něco chybí a za boha nemůžu přijít na to co :( Jsou to různé genetiky, nejhůř to snáší critical (viz foto), nejlíp asi w. rhino, na tom nejsou vidět skoro žádné nedostatky. Médium kokos s perlitem, osvětlení 4x 18W philips TLD 865. Vlhkost mezi 60-98% (průměrně kolem 80). pH zálivky 5,8-6,2 (dle pH kapek). Teplota den 20-26, noc 16-20. Než mi přišel plagron alga grow, dostaly jednou wuxal, 1ml/l. Pak dostávaly alga grow, 1ml/l. Zhoršování pokračovalo, dle fialových stonků a kroucení listu jsem myslel, že je to nedostatek fosforu - dostaly alga bloom 1,2ml/l, ale nic. Včera jsem zkusil smíchat 0,5ml bloomu a 0,5ml growu, ale stále na to nějak moc nereagujou. Jsou nedožraný, chybí jim nějaký prvek, pH nebo něco jinýho? Potřebuju urychleně radu nebo bude po nich! :( Předem dík za odpovědi
mysak
myslim ze tam bude chybet dusik a Mg...to krouceni nevim cim je(K,B-?))(zpusobeno musel bych se podivat :) (ale to muzes taky :D
..asi celkove prihnojit
The Chemical
Jo, ty kytky, který to snášej líp vykazujou znaky, jako kdyby jim chyběl Mg (viz foto). Je v Alga grow i hořčík nebo mám koupit hořečnatou sůl? Další názory?

to mysak: Já právě koukal, ale už mi to připadá jako že jim chybí od všeho trochu :(
extrem86
http://i400.photobucket.com/albums/pp84/extrem86/zelenina/P3070117.jpg http://i400.photobucket.com/albums/pp84/extrem86/zelenina/P3070115.jpg
no zdravim borci mam takyto problem mozete my povedat co by to malo byt je to ak 47 hnojim bio bizz a hlina plagron moj nazor je prehnojene :D sorry za kvalitu photo ale mam nieco s fotakom :(
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od The Chemical
Ahoj borci,
kytinám něco chybí a za boha nemůžu přijít na to co :( Jsou to různé genetiky, nejhůř to snáší critical (viz foto), nejlíp asi w. rhino, na tom nejsou vidět skoro žádné nedostatky. Médium kokos s perlitem, osvětlení 4x 18W philips TLD 865. Vlhkost mezi 60-98% (průměrně kolem 80). pH zálivky 5,8-6,2 (dle pH kapek). Teplota den 20-26, noc 16-20. Než mi přišel plagron alga grow, dostaly jednou wuxal, 1ml/l. Pak dostávaly alga grow, 1ml/l. Zhoršování pokračovalo, dle fialových stonků a kroucení listu jsem myslel, že je to nedostatek fosforu - dostaly alga bloom 1,2ml/l, ale nic. Včera jsem zkusil smíchat 0,5ml bloomu a 0,5ml growu, ale stále na to nějak moc nereagujou. Jsou nedožraný, chybí jim nějaký prvek, pH nebo něco jinýho? Potřebuju urychleně radu nebo bude po nich! :( Předem dík za odpovědi

Ahoj, nejsem Hlava pomazaná, ale zkusím poradit :).
Kroucení listů značí špatné pH, v tomto případě vysoké.

Jo ty máš kokos? zkontroloval jsi pH substrátu? respektive je ten perlit napufrovaný? Jeho pH je 8,5. Záleží taky v jakym poměru jsi to míchal.
Hlavně změř pH vytékající vody.
The Chemical
citace:
Původní příspěvek od HurricaneGeorge

Ahoj, nejsem Hlava pomazaná, ale zkusím poradit :).
Kroucení listů značí špatné pH, v tomto případě vysoké.

Jo ty máš kokos? zkontroloval jsi pH substrátu? respektive je ten perlit napufrovaný? Jeho pH je 8,5. Záleží taky v jakym poměru jsi to míchal.

Jej, tak to mně teda vůbec nedošlo, že bych měl pufrovat perlit. V tom může bejt zakopanej pes, protože jestli je vysoký pH, tak kytí nemůžou přijímat žádný živiny :( Takže co teď s tím?? Budu přesazovat, takže perlit napufrovat jak? Nechat odležet v roztoku s upraveným pH tak dlouho, dokud nepřestavet zvyšovat pH? A jsi si jistý tím přehnojením? Když jsem jeden den zalil jen vodou s upraveným pH, tak se situace ještě o mnoho zhoršila...
keneth48
neviem ci sa to da nazvat chorobou ale mam ten problem ze ked som kytky postriekal phytaminom (vzdy cca 2 hodky pred zazatim sodiku) tak mi potom na listoch ostali take biele flaky. nikomu som to tu nevidel tak neviem ci mam len ja zlu vodu alebo co.je to vlastne ususena voda a vyzera to ako vodny kamen. dostal som radu ze to mam s mokrou handrou poutierat ale to sa mi teda nechce v dalsom peste robit. kde robim chybu?
mysak
přesne tak..nestaci jen přihnojit ..pokud bude spatne PH muzes hnojit neustale a ,,a nic se knim nedostane"
mysak
citace:
Původní příspěvek od keneth48
neviem ci sa to da nazvat chorobou ale mam ten problem ze ked som kytky postriekal phytaminom (vzdy cca 2 hodky pred zazatim sodiku) tak mi potom na listoch ostali take biele flaky. nikomu som to tu nevidel tak neviem ci mam len ja zlu vodu alebo co.je to vlastne ususena voda a vyzera to ako vodny kamen. dostal som radu ze to mam s mokrou handrou poutierat ale to sa mi teda nechce v dalsom peste robit. kde robim chybu?

jo jo to by melo byt tim- utři a uvidis jestli to je nebo ne

tak strikej pred zhasnutim ..a uvidis co to uděla
mysak
citace:

Jej, tak to mně teda vůbec nedošlo, že bych měl pufrovat perlit. V tom může bejt zakopanej pes, protože jestli je vysoký pH, tak kytí nemůžou přijímat žádný živiny :( Takže co teď s tím?? Budu přesazovat, takže perlit napufrovat jak? Nechat odležet v roztoku s upraveným pH tak dlouho, dokud nepřestavet zvyšovat pH? A jsi si jistý tím přehnojením? Když jsem jeden den zalil jen vodou s upraveným pH, tak se situace ještě o mnoho zhoršila...

..nevidim ze by nekde psal ze to je přehnojenim(pokud jo sr)
tak to prolij cistou vodou ..a změř ,pak uvidis co ti z toho teče

tak je možne ze pokud ho upravis na nejakou nižši hodnotu a coco bello bude samo o sobe nizke tak to bude jeste menši

nevim jak PH ma perlit
mysak
citace:
Původní příspěvek od extrem86
http://i400.photobucket.com/albums/pp84/extrem86/zelenina/P3070117.jpg http://i400.photobucket.com/albums/pp84/extrem86/zelenina/P3070115.jpg
no zdravim borci mam takyto problem mozete my povedat co by to malo byt je to ak 47 hnojim bio bizz a hlina plagron moj nazor je prehnojene :D sorry za kvalitu photo ale mam nieco s fotakom :(

hmm.tak jestli prehnojene musis vedet sam :) kolik a kdy se ti to objevilo ...
zeby nejaky parazit?
extrem86
ee parazit by to nemal byt lebo mam tam viac druhov paliciek a je to iba na akackach hnojene boli secky narovnako polievane tiez hlina ta ista alebo su akacka nachylnejsie na taketo veci?
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od mysak

..nevidim ze by nekde psal ze to je přehnojenim(pokud jo sr)
tak to prolij cistou vodou ..a změř ,pak uvidis co ti z toho teče

tak je možne ze pokud ho upravis na nejakou nižši hodnotu a coco bello bude samo o sobe nizke tak to bude jeste menši

nevim jak PH ma perlit

To jsem napsal před editem příspěvku, jinak se divil správně. Možná moje chyba :).
Pokud jsi důkladně četl příspěvek tak problém je v pH, nechápu proč zalévat čistou vodou s pH 7,8 když mu kokos sám o sobě nepufruje pH půdního roztoku. Problém by určitě zhoršil.

citace:

Jo přesně jak řikáš, nemohou přijímat živiny.
Řešil bych to proléváním vodou o pH=5 do té doby než bude pH výtoku na hodnotě 5,8. Přelití a nedostatek kyslíku pro kořeny u substrátu kokos/perlit moc nehrozí. Dále živný roztok o stabilním pH kolem hodnoty 5,8.
Ta změna k horšímu mohla být způsobena tím, že substrát prosychal. Možnost přenášet ionty kyselé (H3O+) či zásadité (OH-) v půdním roztoku určitě závisí na množství vody (rozpuštěny i složky hnojiv).
Sice jsi zalil roztokem o kyselém pH, ale perlit kyselý roztok neutralizoval a pravděpodobně zvedl pH nad neutrální hodnotu 7.
Musíš si uvědomit, že kokos nemá předpoklady k navázání iontů, jako u půdy na půdní sorpční kompex (navázané ionty poté pufrují i pH, do jaké míry záleží na pufrační kapacitě daného materiálu).
Perlit má evidentně schopnost vázat zásadité ionty, takže má svou pufrační kapacitu, bohužel ale pufruje na vysoké pH :D.
Zdravim lidi, tak jsem koupil kalibrační roztoky a akorád jsem vyhodil love... ph metr mám přesně tento...http://www.produktinfo.conrad.com/d...m_provedeni.pdf
Vodu z řadu mi to ukazuje 7.0 ...
Chtěl bych se zeptat když jsem našel v lese studánku ph tam bude tak akorád nemyslíte?
Je obrostlá mechem... takže by to mělo být OKEY!! nemyslíte?
Bubabub
Grunger....můj táta mi říkal : myslet znamená hovno vědět!
asi_sem_moc
citace:
Původní příspěvek od Bubabub
Grunger....můj táta mi říkal : myslet znamená hovno vědět!

Zase jednou rada k nezaplacení :D

Grunger: změř si ph i ec... a pak budeš vědět, jestli je ok...

Edit.: můžete mi někdo prosím poradit, jestli se plíseň listová oběvuje a šíří i během vegetace nebo pouze ve fázi květu? Díky moc
Bubabub
asi_sem_moc: na blbou otázku, blbá odpověď:D
Nemám čim měřit, mám připravky na snížení i zvýšení pH... ale pH metr ukazuje kokotiny... lakmusový papírky zůstavají pořád oranžový a na další hovadiny nemám prachy.
Proto říkám, studánka v lese obroslá mechem ph - 5-6 nemyslíte?
asi_sem_moc
pokud máš od koho, tak si raději sežen minimálně ten ph metr.. spekulovat nad tím můžeme, ale dokud nezjistíš kolik přesně má roztok co teče dovnitř a kolik přesně odpad co teče ven, tak můžeš odhadovat maximálně podle stavu kytek a to je asi dost na hovno nemyslíš?
Nic jiného než dost na hovno mi nezbývá.
čau lidi. Mám dotaz ohledně listů. Řízky jsou od pondělí přesazeny do zeminy Roality mix od plagronu.teplota přes den 22-25 přes noc 19-20.Vlhkost se pohybuje v noci okolo 60% a přes den 40-50%. Pozn. jede to od začátku na periodu 12/12(SoG).A tohle má pár rostlin.
Předem díky za rady.
marxek
Ahoj jsem uplně bezradnej poraďte prosím
Model klony WHITE RUSSIAN
Osvětlení 600W Sunmaster MH
Světelná perioda 24/0
Pěstební médium Plagron Royalty Mix
Hnojení Root juice 5ml./1l
Vlchkost 40%-80%
Teplota 22-24C
Výška výbojky od rostlin 60cm
EC zálivky 0,6
1* týdně phyt-amin
PH 6,2
marxek
Další dva marodi
asi_sem_moc
marxek: když jim nenecháš žádnej spánek, tak se nediv, že jdou do sraček... Jen smažky nepotřebujou spát!!! takže periodu hned změň na 18/6... ph měříš? A taky si vlastně přočti FAQ to uděláš pro začátek úplně nejlíp :rasta:
marxek
ok dnes už dostanou 18/6 ph 6,2 a dík za radu ale z FAQ jsem moc nezjistil pokud tvá rada zní FAQ ak si mi moc nepomohl ale přesto dík
ps smažky mesnášim a prioda 24/0 je dobrá na menší košatější kětiny tyto nevypadaj jako smažky a dostávaj 24/0 ale pokud se tu najde nekdo s konkrátní radou tak mu budu vděčnej díky
mysak
no hledej nemoci kytek skudci -Havana Joe
asi_sem_moc
citace:
Původní příspěvek od marxek
ps smažky mesnášim a prioda 24/0 je dobrá na menší košatější kětiny tyto nevypadaj jako smažky a dostávaj 24/0

No a právě proto jsem ti doporučil FAQ... Ty smažky jsem myslel obrazně, jasny že kytky nebudu vypadat jak smažky... :D Ale perioda 24/0 není dobrá na menší košatější rostliny... K tomuto závěru opět stačí FAQ...
Kytky to prostě nezvládají, moc světla, moc světla, moc světla, žádnej odpočinek, malé kytky, moc světla, moc světla.... prostě beze spánku to nejde - působí to stresově. tato perioda se používá spíš při zakořeňování pod trubicema, ktery ti hlavně ani tolik nežerou... 18/6 je prostě klasika, která je nejvíc podobná přírodě.. :wink:
No jinak mi to připadá spíš než jako škůdce, jako nějaká plíseň.. Jenže nechci ti to tady tvrdit, škůdců jsem moc neviděl, navíc pár příspěvků zpět jsem se ptal, jetli se může plíseň listová šířit i v růstu, ale žádna odpověď.. Tak snad ti někdo poradí konkrétně.. :rasta:
MDe_
http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=36
marxek
asi_sem_moc a ty zkroucený listy mají něco společnýho se skvrnama na listech viz první foto u mého příspěvku
asi_sem_moc
citace:
asi_sem_moc a ty zkroucený listy mají něco společnýho se skvrnama na listech viz první foto u mého příspěvku

To se mi právě zdálo jako špatné ph.. Tech 6,2 ti teče ven nebo to tam leješ? Pokud 2. varianta, tak si změř kolik ti teče ven, možná to bude ono.. Ty fleky by ale mohly být nějaká plíseň, měl jsem totiž něco podobnyho, ale už v květu, takže nevím.. Je dost pravděpodobny, že je to způsebyno tím ph.. Určitě ti poradí HurricaneGeorge, je přes todle celkem machr :wink:
Hlava
citace:

Jak dlouho to tam leješ ? to je tak na první tejden , Root je kořen .

Jinak jsem opravil ve FAQ ten čas svicení , je to tam od 2001 , jenže uz se potvrdilo že svitit na růst 24/0 je zbytečné , jen vyhazuješ prachy za elektriku , ideal 18/6hod .
marxek
Ten kořen dostávají 16den a už jsem dostal radu že je to až moc dlouho prý mohu zastavit růst takže dnes dostanou jen enzym a perioda je přeplá na 18/6.A ještě jedna otázečka pokud mam změřit ph na výtoku a mám 9L a 11L květníky nepřeleju je? snažim se o to zalévat jen co zbaští a pokud tydle holky dostanou cca 0,4 až 0,7 prostě aby vyteklo nebudou se stím moc dlouho trápit teď dostávaj každá individuální množství.
asi_sem_moc
citace:
Původní příspěvek od Hlava
Jinak jsem opravil ve FAQ ten čas svicení , je to tam od 2001 , jenže uz se potvrdilo že svitit na růst 24/0 je zbytečné , jen vyhazuješ prachy za elektriku , ideal 18/6hod .

marxek: už vidíš, že jsem ti nelhal a to K bylo úplně zbytečné?

citace:
A ještě jedna otázečka pokud mam změřit ph na výtoku a mám 9L a 11L květníky nepřeleju je? snažim se o to zalévat jen co zbaští a pokud tydle holky dostanou cca 0,4 až 0,7 prostě aby vyteklo nebudou se stím moc dlouho trápit teď dostávaj každá individuální množství.

ty hodnoty 0,4 až 0,7 jsou hodnoty čeho? EC? Máš předhnojenou půdu, takže stačí zalívat vodou s upraveným ph... Takže květníky prolij tím co by jsi to prolíval normálně a změř kolik má to co tam leješ ph potom změř ph toho co vyteče. Když to nebude dobry, tak další prolívání a zálivky vždy přispůsobíš tomu co vyteklo naposled tak, aby jsi to dostal na ideální hodnoty..
HurricaneGeorge
citace:
Ahoj jsem uplně bezradnej poraďte prosím
Model klony WHITE RUSSIAN
Osvětlení 600W Sunmaster MH
Světelná perioda 24/0
Pěstební médium Plagron Royalty Mix
Vlchkost 40%-80%
Teplota 22-24C
Výška výbojky od rostlin 60cm
EC zálivky 0,6
1* týdně phyt-amin
PH 6,2

Chápu dobře, že hnojíš Root Juice od Biobizz?
vždyť to není přímé hnojivo, ale pouze doplněk, NPK 0,1-0,1-0,1, to je strašně málo.
Kup si nějaké kombinované hnojivo - u biobizz bio grow/bloom. Hlavně musí mít vyvážený poměr NPK a mikroprvků.
EC to je snad čisté vody ne? nebo máš destilku?
Ten phytamin můžeš klidně častěji (3x týdně při koncentraci 3ml/l). Je to vlastně tvoje jediné přímé hnojivo - vhodné na rychlé doplnění dusíku. Rostliny přijmou listy asi 2-3% z celkového množství hnojiv.

Stejně to nechápu, máš hodně předhnojenou hlínu. Problém s vápníkem, možná draslík, mikroprvky. Jak měříš pH?
Bubabub
HurricaneGeorge : Jenom připomínka .Marxek má předhnojenou půdu Plagron Royality Mix. Tak přidávat hnojiva by byla blbost.Ba naopak kyti můžou být spálené od samotného substrátu.Royality Mix je totiž předhnojená na EC 2.0 . Takže co takhle průplach čistou vodou??
marxek
HurricaneGeorge ten kořen používám jako doplněk a Royalty Mix se mi zdá dostatečně nahnojenej a po 17dnech nemůže být v zemi nedostatek živin,jinak na ph používám Milwaukee SMS110 monitor(včera kalibrováno)
Milý rádcové moc vám děkuji dnes jsem u jedné změřil přebytek vody co vyteklo a katasrofa moje starost o to abych je nepřelil zdřejmě způsobila nahromadění a tím pádem zvýšení ph to že odpad měl 6,9ph tak předpokládám že na tom budou všechny podobně jen co trochu proschnou dám jim tak 5,8ph ještě jednou díky a doufám že vás nebudu dlouho potřebovat :)
Finálové foto bude v galerii teda pokud se toho dožijou:)
Bubabub
Čest pánové,
tak jsem tu zpět ze svým problém, který sem tu již avizoval na straně 32.
Substrát Plagron Royality Mix
Světlo 400W sodík
Teplota a vhlkost v normách.
Hnojiva AH + PK13-14 ph zálivky 6,2
Do cca 30 dne jsem nehnojil vůbec a zaléval čistou vodou.Sem tam průplach enzymy.
Ve 30 dnu jsem přepl na květ, ale to už kyti byly nezdravé.Rostly malé listy nahoře a stonek i řapíky zfialověly.Tak jsem je začal hnojit a přidával jsem více GROW složky ať dodám dusík pro zelenějsší listy.To byla ale chyba.Potom jsem zjístil díky členu HurricaneGeorge, že jím dávám špatný poměr prvků NPK.Zhruba v 25 dnu květu jsem poměr NPK zpravil a dával přesně dle dutch formula 3ml/L BLOOM a 1ml/L MICRO.

Dnes je 42. den květu a kyti se trochu zpravily, některé listy zezelenaly a některé ne, některé jen napůl. Nepočítám už že budou stopro v cajku.
Včera jsem měřil výtok z květináč a ph bylo 6,4, takže taky cajk.

Co mě tedy zajímá?
Listy které jsou nejvíc poškozené( žluté ) maj červené řapíky.Mám pocit jako by do nich nešla skoro žádná výživa.Je na tom něco? Hned na začátku tohoto problému mi červenal i stonek. Jak sem je začal hnojit tak se to zpravilo.Je na tom něco v čem by mohl být problém?

Dále co mě zajímá je zda-li můj problém , může způsobovat příliš tvrdá voda?( voda z paneláků)

Poslední věc, co si myslím, že by mi mohl způsobovat problémy je to že box mám v dřevěné skříni a unvitř rockwool, kvůli hluku. A až na rockwoolu folie na odraz. Je špatně oddělený od pěstebního boxu a sem tam mi do něj zateklo.Tím naznačuju, že můžu mít v boxu nějakou micro havěť co mi takto kytky dojebává. Příště to vyhodím do hajzlu, páč už nepotřebuju zvukové inkognito.
Ale zajímalo by mě, zda-li jste se někdy někdo nesetkal s tímto problémem.
Příště už chci předejít problémům, tak proto taková esej:D

Na první fotce : list, který se začal, tak na půl zelenat. Lepší už to asi nebude.

Na druhé fotce: List který momentálně ztrácí barvu, ikdyž hnojím dle tabulek dutch formula.3ml/L BLOOM a 1ml/L MICRO ( obsahuje 4,5 procent dusiku ) . Všimněte si fialového řapíku (u EDIKA podle mě červené řapíky nejsou normální)

Tož doufám , že se to někomu vůbec bude chtít číst a že mi tu někdo napíše nějaký názor a třeba kde byla nejspíše chyba.

Děkuji moc!
to: Bubabub: 1. fotka vysoke EC, ale prijde mi ze jim chyby nejaka latka. Rikas ze pH to nebude. KOukni do FAQ - Zalévání, výživa, hnojení - MyNameStichův průvodce problémy s výživou rostlin !!!

DOBRÁ TO VĚC...

Muzu ja poprosit o nazor? Nedostatek Boru , menganu nebo neco jine? dalsi info: ze semena, pod 2x18W, kokos, Bcuzz A+B coco, Root stimulator a enzymy+ od AH. pH 6,0 - 6,15, EC: 1,0

Celkem me to mrzi. 14 dni jsem jim daval jen vodu a zapomel jsem na vyzivu :( ... myslite ze z takovych rostlin muze byt dobra mama?

Díky
OutDoorEr
tohlencto mi to dělá mno...květníky sem měl litrový-pred 30H presazeno do 2,5litrovejch...hlínu mám z G.Shopu za 350 45litrů-silně předhnojená.Hnojivo Canna na květ pro hydroponii(ptal sem se toho typa z growshopu a prej to ma bejt vpoho)hnojil sem dneska a naposled pred tejdnem...+ sem to pred tydnem postrýkal leskem na kytky...kterej má zároven hnojit...ale to asi nebude nejlepší...Světlo 125w květový clf...režim 18/6...teplota 24°C...vlhkost velká(hadry po skříni,rosení)ofuk i odfuk sou nadprůměrný.zalejvám asi 2x za 3 dny...na spodu květníku je keramzit.listy mírně ztrácej barvu,pomalu se rozsirujou ty flíčky a mirně se vesí listy...zatím kytka vypadá celkově docela vpohode ale mám z toho strach :-) PH metr nemám no...mám doma drevitej popel.Nevím jesi to značí vysoký,nízký nebo uplně něco jinýho hm?
bull
čau, já teda problém s listama nemam, ale nevim kam jinam to napsat. už hodinku projíždim grower a nic. Včera večer jsem v boxu našel takový silnější a bílý pavučiny. Viděl jsem je tam už před pár dny ale to jsem si myslel, že to je jen prach.. Pavučiny to zřejmě nejsou, je to o dost pevnější a netrhaj se, když jsem sebral pavučinu a udělal z ní žmolek (!!), tak akorát abych ho moh přetrhnout - nepovedlo se, dřív bych si spíš uříznul prsty než bych to přetrh.. Potom jsem důkladně prohlídl všechny kytky horem dolem, žádný známky poškození čehokoliv jsem nenašel, ani nic živýho. Nejvíc jich je pod stropem, a hlavně na PC ofuku. Je to takové silnější vlákno, nespletené do sítě, spíš takový zámotek. ani v něm nebo na něm žádný larvy kukly ani nic živýho.. Barva vláken sněhobílá. Mám takový dojem, že jsem něco podobnýho jednou viděl, bylo to u kamaráda když po zimě otevřel po půl roce okno na verandě, měl to vespod zárubní ale ani tenkrát nebylo po tvůrcích ani vidu.. Díky za pomoc, snad to nic neni. Box jsem vyluxoval a vytřel.
DooMer
citace:
Původní příspěvek od bull
čau, já teda problém s listama nemam, ale nevim kam jinam to napsat. už hodinku projíždim grower a nic. Včera večer jsem v boxu našel takový silnější a bílý pavučiny. Viděl jsem je tam už před pár dny ale to jsem si myslel, že to je jen prach.. Pavučiny to zřejmě nejsou, je to o dost pevnější a netrhaj se, když jsem sebral pavučinu a udělal z ní žmolek (!!), tak akorát abych ho moh přetrhnout - nepovedlo se, dřív bych si spíš uříznul prsty než bych to přetrh.. Potom jsem důkladně prohlídl všechny kytky horem dolem, žádný známky poškození čehokoliv jsem nenašel, ani nic živýho. Nejvíc jich je pod stropem, a hlavně na PC ofuku. Je to takové silnější vlákno, nespletené do sítě, spíš takový zámotek. ani v něm nebo na něm žádný larvy kukly ani nic živýho.. Barva vláken sněhobílá. Mám takový dojem, že jsem něco podobnýho jednou viděl, bylo to u kamaráda když po zimě otevřel po půl roce okno na verandě, měl to vespod zárubní ale ani tenkrát nebylo po tvůrcích ani vidu.. Díky za pomoc, snad to nic neni. Box jsem vyluxoval a vytřel.

no mas tam svilusky :goldcup: , o tom tu toho najdes hodne...
bull
To jsem všechno prolez a pročet ale na svilušky to nevypadá. Nemam vůbec nic napadený, na kytkách neni ani jedna pavučinka a vypadaj naprosto zdravě. Co jsem koukal na obrázky, tak dělaji pavučinu při masivním zamoření a na fotkách byla většinou přímo na kytkách. Opravdu jsem nikde nenašel byť jen kousek listu nějak poškozenýho. Bohužel jsem to nevyfotil, ale z telefonu by to ani nemělo cenu. Nejlepší na tom všem je, že se tam ted 3 dny nedostanu...:(

Edit: Svilušek mam na zahradě každoročně plno, hlavně na jabloních, ale nikdy jsem neviděl tak pevný pavučiny a opravdu jsem asi hodinu zkoumal celej box a všechny listy. Co si pamatuju, tak na jabloních to byly minipavučinky, jemnější než od nejmenšího pavouka. Podle mě by ta pavučina co tam mam, kdyby byla 2 x 2 metry, vklidu udržela člověka.
Prostě furt doufám, že to svilušky nejsou! :)
W3m3n0
Nevedel by nekdo co sou tyhle fleky? Indoor
yodafone
Zdravím pěstitele. Zkouším si předpěstovat něco málo na ven a nedaří se mi úplně tak, jak bych si přál. Kytky jsou cca měsíc staré, ze semínka. Půda je Royalty mix (v něm jsou ale asi týden). Netušíte někdo, v čem by mohl být problém? Svítím 16/8 zářivkama (Philips master TL-D 965 a aqua), foukám na to pc větrákem. napadá mě, zda nemůže být problém v nízké vlhkosti? Případně v jejím kolísání? Díky za každou radu
yodafone
Zdravím pěstitele. Zkouším si předpěstovat něco málo na ven a nedaří se mi úplně tak, jak bych si přál. Kytky jsou cca měsíc staré, ze semínka. Půda je Royalty mix (v něm jsou ale asi týden). Netušíte někdo, v čem by mohl být problém? Svítím 16/8 zářivkama (Philips master TL-D 965 a aqua), foukám na to pc větrákem. napadá mě, zda nemůže být problém v nízké vlhkosti? Případně v jejím kolísání? Díky za každou radu
BloodyBeer
yodafone : prehnojeno .... nehnoj to par tydnu a melo by se to spravit. Dostalo to asi pecku z toho royalty mixu pri presazeni.

charvik
citace:
Svítím 16/8 zářivkama (Philips master TL-D 965 a aqua)

Svítil bych jim normálně 18/6 ..

TOTO
A před kladením dotazů zkus použít HLEDÁNÍ a FAQ

Měříš pH a EC?
Nemusis hned zakladat nove vlakno... Vis jak by to tu po case vypadalo? Staci, zes to dal uz do problemu s listy.... Tadyk ti to brzo zavrou....

jen ti muzu rict ze vlhkosti to nejni. rostlinky ze semene narozdil od rizku vysokou vlhkost nepotrebuji. Kazdopadne me se to jevi jako vysoké EC, jestli nemeris, tak prolejvej cistou vodou, popripade destilkou. Jinak Ph meris? A to EC? Kdyztak zmer i co ti vytejka z kvetniku...

mňau

EDIT: koukam ze byl nekdo rychlejsi, snad si stoho neco vemes...
cb600hornet
nevim co stim konce listu jdou do hoven foto levy spodni roh je na tom nejhuře schnou zaziva teplota hnojiva vse ok.nechapu ?cely to zloutne
Bubabub
zdar, trosku vic to rozepis.V cem to mas?Cim hnojis a kolik?Teplota vlhkost.A nejlepe kdyz dodas foto ne za svetla, at to jde lepe videt
cb600hornet
mam to v 2x NFT hnojim AH 1,2,3 foto diztak dodam teplota 25 vlhkost 55 tohle vidim fakt poprví koupil sem rezy tady z G nikdy sem takovihle problemy nemel jo mimochodem mam tam i svilusky ktere sem dostal zdarma k 20 ks resim je neni jich tam tolik.nevim jedna kitka je ok jina zluta jija je zluta i oschla přide my to na nakou nemoc korenu.konce listu schnou tak ze po 1-2 dnu si je muzu rovnou smotat .
cb600hornet: cau,me to prijde prehnojeny

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma