Time |
Zdravíčko,
pěstuji už nějaký pátek ,ale stímto jsem se ještě nesetkal ... jde zřejmě o nějakou plíseň ,ale nikde jsem nic podobnýho nenašel ,oč by mohlo jít přesně ....
objevilo se to nejvíce na nějakým "nonameKUSH" a zřejmě je to zapříčiněno nízkými teplotama ,ale to jen tuším ...
nemáte stím někdo zkušenosti ? |
|
|
BloodyBeer |
citace: |
Původní příspěvek od kikpin
Zdravim. Zacaly mi zloutnout kytky.Zacaly zloutnout od starych listu ale rychle se to siri po cele kytce. Hnojiva : Plagron, Bloom. Takze nedostatek dusiku by to nemel byt. Vybojka : 400W - Philips SON-T PIA GreenPower. Zalivam pri rosvitu nevim jestli to ma nejaky vliv. Prosim o radu. |
Zdar
pokud zalivas jenom bloomem tak to bude ten dusik :-) protoze prece jen ho neni dostatek a je treba i v kvetove casti pridavat trochu toho N :-D
jestli ne tak tak to mas spatne PH ktery ti vyloucil dusik z obehu....
at to roste |
|
|
walt.disney |
Ahojte :-) chcem vas poprosit o radu. asi pred tyzdnom som prepol na kvet. zmenil som aj hnojivo na kvet - BioBizz - Bloom. Pred tromi dnami mi ale zacalo zltnut par spodnych listkov (vid foto). Mam pocit, ze by to mohol byt nedostatok dusika alebo svetla na najspodnejsich vetvickach. Co myslite vy? Zeby to bol ten isty problem ako u growera Time? PH v pode som meral, to je ok. |
|
|
kikpin |
BloodyBeer :
zdar obsahuje to tolik dusiku ten bloom tak nevim jestli to bude tim N (celkový dusík) 2,1%. Kolik by melo byt ph? Jo a diky za odpoved. |
|
|
|
Původní příspěvek od walt.disney
Ahojte :-) chcem vas poprosit o radu. asi pred tyzdnom som prepol na kvet. zmenil som aj hnojivo na kvet - BioBizz - Bloom. Pred tromi dnami mi ale zacalo zltnut par spodnych listkov (vid foto). Mam pocit, ze by to mohol byt nedostatok dusika alebo svetla na najspodnejsich vetvickach. Co myslite vy? Zeby to bol ten isty problem ako u growera Time? PH v pode som meral, to je ok. |
dusík na stoprocent, máš tu tabulku k těm hnojkám? u nich se nic nemění, jen se přidá další složka. http://www.biohobby.sk/images/biobizz.jpg |
|
|
46, XY |
kikpin: zkontroluj pH. Myslím, že by to mohlo být i železo, hořčík (žlutý listy, zelený žilky). Kolikátý je to týden 12/12? |
|
|
Bubabub |
Čest plantážníci,
Mám power planta od jedno člena G.Jsou 18 dní na květu.Už do začáteku rostou sem tam takové listy.Sem tam se vyskytne.Je to skoro na všech kytkách. Listy se mi zdaj zdravé.Jen to takhle světlá mezi žilkami.Na začátku růstu mi sem tam rostly trojcípé listy.Ty jsem buď orval ze spod a nebo tam ještě jsou.
Jinak jedu hlínu, royality mix,Plagron, ph si snažím 6,2, teplota a vlhkost v normách.
Může to být deficit něčeho nebo připadně paraziti?Nebo prostě taková genetika?
|
|
|
kikpin |
46, XY : pod lampou je to treti tyden jinak to rostlo na balkone. A to ph by melo byt kolik? Pohybuje se mi to neco kolem 6,6-6.7. Dnes to jeste premerim. Mohlo by to uz pomalu dozravat. |
|
|
46, XY |
Tak to zkus srazit na 6.0-6.2. Pokud máš možnost, tak nachytej děšťovku a míchej hnojiva do ní ;) |
|
|
Bubbleman |
listy se mi krouti jaky by byli oschle ale na dotek tomu tak neni ani je si nemyslim ze bych kvetinu dostatecne nezaleval listy zacinaji byt mirne nazloutle ale po nejakych skudcich ani stopa.ma nekdo nejakou radu?? |
|
|
WERD |
genetika?rust?teploty a vlhkost v normě?jsou modely jak Ed Rosenthal Super Bud kterej se takhle kroutí ale většinou od starej listu |
|
|
46, XY |
u všech nebo jen u jedné? |
|
|
Bubabub |
Bubleman: me to prijde jako nejaky skudce.Listy jsou zkroucene dovnitr, podle me je neco vysava. Koukal jsi na svilusky? Nebo kukni na koreny jestli tam neni nejaka potvora
PS: u meho prispevku vyse nikdo nic nevi? |
|
|
kikpin |
46, XY dik za radu. Zkusim a uvidim. |
|
|
Bubbleman |
ahoj lidi koukal sem na skudce jako prvni nikde nic uz se jede kvet teprve pet dni ale jede je to jen u jedne z rostlin a genetika :white rusian zaleval sem denne omezil sem a dva dny sem dal pauzu jen s vlchcovackou dnes rano sem prolil jen vodou po praci sem diorazil dom a listy se zacinaji rovnat jeste ne uplne ale je to lepsi ph udrzuju 5,9 staci to:??? |
|
|
Rejnold |
caute lidi mam problem s listy,spodni zloutnou a na spickach mi hnednou (pouze spicicky)jinak maji jakoby zobaky ty listy jinak nektery jsou krasne zelene leskly a nektery svetli,a ty spodni svetle zluty,zadny parazity na kytkach nemam koukal sem na listy lupou i ze spoda,jediny co me napada je spatny PH zalivam odstatou vodou 24hod nekdy i dele hnojim kazdou stredu 4ml bloom+ 2ml PK 13/14 teplota pres den 26C - 28,6C vlhkost 50% pres noc je min 19C - 21C meraky nemam diky za odpoved |
|
|
WERD |
Rejnold:no asi to bude N.přece jen kytka potřebuje N celou dobu a asi jí to nestačí trošku v bloomu jednou týdně.Kup nějáký kapky za pade a změř si kohoutkovku a případně přidej na grow složce |
|
|
|
Zdravím, ve 45 dni květu kytka vypadá nejhůř co kdy vypadala navíc je opožděná ve vývoji.
Co sní je? chybí jí dusík? |
|
|
WERD |
vypadá to na dusík podle takbulky na 3tí stránce...plus fialový řapíky možná troška fosfor.trosku bych přikrmil |
|
|
BloodyBeer |
Původní příspěvek od Grunger
Zdravím, ve 45 dni květu kytka vypadá nejhůř co kdy vypadala navíc je opožděná ve vývoji.
Co sní je? chybí jí dusík? |
zdar
tohle nevypada na dusik. Spise na Magnesium (horcik). Na vine nejspise bude priliz nizke PH - at uz zalivky nebo hliny. Doporucil bych srovnat ph hliny vapencem a zalivat vodou s PH7.
tak at to roste :-)
edit: nebo to udajne muze byt i zalivkou s neodstatou vodou (chlor).... |
|
|
|
To je dost možný no... skusil jsem to ph napravit zálivkou z popela, ale bez úspěchu:ú |
|
|
|
Potřeboval bych nějakou alternativu místo těch přípravků co snižují kyselost vody...
Vápenec do půdy, hmm ten jsem neviděl nikde snad pět let...
Finance nejsou. |
|
|
BloodyBeer |
Potřeboval bych nějakou alternativu místo těch přípravků co snižují kyselost vody...
Vápenec do půdy, hmm ten jsem neviděl nikde snad pět let...
Finance nejsou. |
alternativa na snizeni kyselosti vody je pridani sody bicarbony (jedla soda) a alternativa vapence je krida, jinak ten vapenec sezenes v zahradnictvi....
a proc kazdy breci ze nejsou finance -> holt kazdy konicek neco stoji a pokud na to nemam tak smula nebo se musim uskromnit nekde jinde (doufam ze nejsi zlatokop ktery to dela kvuli zisku .....)
tak at to roste :-) |
|
|
|
Já jen nechci dávat peníze špatným lidem... proto pěstuji...
no, tak jsem si sehnal to vápno hodně na jemno, teď bych potřeboval trošku poradit jak moc je posypat.
Mám 11l hlíny v květníku.
Průser je ten, že jsem ho přidal do vody změřil pH a nezměnilo se, tedy v prvních 2minutách. |
|
|
|
Já jen nechci dávat peníze špatným lidem... proto pěstuji...
no, tak jsem si sehnal to vápno hodně na jemno, teď bych potřeboval trošku poradit jak moc je posypat.
Mám 11l hlíny v květníku.
Průser je ten, že jsem ho přidal do vody změřil pH a nezměnilo se, tedy v prvních 2minutách. |
děláš blbosti, ten přípravek stojí kolem kila a já dávám třeba na 10l jen 2ml a je to bez problémů, stim vápencem to asi nevychytáš bo se bude blbě rozpouštět a je to spíš když si mícháš substrát než tim ovlivňovat každou zálivku. http://www.growmarket.cz/produkt/es...hydroxide-250ml |
|
|
|
Musim sehnat lepší vodu jinak to nevidim. |
|
|
|
Tak a je to, kytka ve finiši a začala těžce žloutnout, připadá mi ale, že to je normální přecijen žloutnou jen ty největší listy nad kterými jsou ty největší palice... hlavně ty menší palice, jejich listy jsou pořád krásně zelené... tak já nevim... kytky trpí nízkým PH... ale teď z ničeho nic začala většina takto žloutnout.
Jinak přemýšlel jsem na záměrném poškozování květu v ranném období... na fotce je přesně vidět co to časem udělá... |
|
|
Lukinak |
Zdravím, na kytce se mě objevilo tohle, naposled jsem hnojil pred 10dny, myslel jsem že to bnude přehnojením, ale nepřipadá mě žy by se to zlepšovalo. PH by mělo bejt v poho. nevim co stim, díky za rady :)
(kytka je 35 dni na rustu, v hlíně)
|
|
|
asi_sem_moc |
Čím můžou listy takhle schnout?
Edit: nemám vlhkoměr a mete to pod 125 CFL, snažím se stříkat rozprašovačem tak 5x - 10x za den |
|
|
46, XY |
Grunger: dusík to určo není (ty žluté špičky malých lístků v paličce, zelené žilky). Hoď pH nahoru, v této fázi květu může jít klidně na 6,6 - 6,8.
Lukinak: IMHO opravdu přehnojený (draslík, fosfor), ono se to projevuje opožděně. Jestli se to zlepšuje poznáš a nových listech.
asi_sem_moc: to bude nedostatkem světla, dělá se mi to taky u kytek, které jsou nejdál od světla, vlhkost mám přes 60%. |
|
|
asi_sem_moc |
Původní příspěvek od 46, XY
Grunger: dusík to určo není (ty žluté špičky malých lístků v paličce, zelené žilky). Hoď pH nahoru, v této fázi květu může jít klidně na 6,6 - 6,8.
Lukinak: IMHO opravdu přehnojený (draslík, fosfor), ono se to projevuje opožděně. Jestli se to zlepšuje poznáš a nových listech.
asi_sem_moc: to bude nedostatkem světla, dělá se mi to taky u kytek, které jsou nejdál od světla, vlhkost mám přes 60%. |
No to nevím, já bych právě řekl, že to bude přesně naopak, dělají mi to spíš lístky které jsou blíž... Měl jsem to stínidlo tak 8-10cm nad kytkama, teď jsem ho zvedl tak na 15-18cm, tak uvidím co to udělá, jestli se to zhorší, tak máš pravdu... Ale taky se mi zdá, že je to jak u kterych... Někdo další s radou pls? |
|
|
Tr&NLL |
cau potreboval bych poradit z niceho nic me zezloutli listy dnes je 42 den kvetu a takhle to vypada :( |
|
|
asi_sem_moc |
Původní příspěvek od Tr&NLL
cau potreboval bych poradit z niceho nic me zezloutli listy dnes je 42 den kvetu a takhle to vypada :( |
Nezačal jsi to prolévat bez hnojek?? |
|
|
Tr&NLL |
porad to mirne hnojim |
|
|
asi_sem_moc |
Podle mne to bude nedostatkem živin... Ale počkej na chytřejší ;) |
|
|
46, XY |
Tr&NLL: 100% přepálený fosforem. Prolít dešťovkou. |
|
|
Bubabub |
46, XY - nic ve zlým, ale nechápu jak si můžeš být stoprocentně jistý že je to přepálený fosforem, když ani nevíš jakou má TR&NL teplotu,vlhkost, médium. To by mě zajímalo... ? |
|
|
WERD |
tohle dělá když se hnojí jen PKčkem...0% dusíku a plná P+K.... |
|
|
Tr&NLL |
cua hele teplota 28 stupnu a vlhkost 50% hnojim to plagronem na kvet jinak nevim co je to nevim co je to P+K kdyztak mi to vysetli diky tohle je moje druhy kolo to prvni bylo bez problemu a hnojil sem to stejne a stejnyma hnojkama :) |
|
|
Bubabub |
Tr&NL : no jo, ale každá odruda má jinačí nároky na výživu.Mě se něco podobného třeba stalo u Power Plantu a Super Silver Haze.PP začaly žloutnout a SSH byly krásně zelené, tak sem jim přihnojil a vypadaj, že budou ok.Jinak velkou roli hrálo to, že jim byla asi zima.Nepohlídal jsem si teplotu a při nižšíh teplotách je omezený příjem dusíku... což znamená žloutnutí |
|
|
Tr&NLL |
cau no mam ale stejny odrudy jacka herrera ten je prave nejvic zlutej a pres noc tam zas zima neni nevim presne kolik jinak co stim teda mam udelat aby to nezloutlo nedko pise ze je to prehnojeny jiny ze chybi ziviny hnojim to 2 krat tydne a prosim o naky rady co stim mam udelat abych molh donest dobre zpravy :) |
|
|
Zedy |
Tr&NLL:
2X týdně hnojíš v jakým množství na litr zálivky?
Koukni sem, myslím že je to přesně tvůj problém. Tváří se to jako nedostatek, podle toho kolik tam toho teda leješ. Můžeš mít rozházený pH a taky to může bejt jinak. Máš to v hlíně? Co to pH?
Klidně k další zálivce přidej 2,5ml/l růstový hnojky jak psali kolegové. |
|
|
Samulele |
TR&NLL mal som podobne problémy a sposobovalo to vysoke PH.
Pomohlo mi komplet preliať substrát upravenou vodou na PH 6-6,5 a od vtedy pohoda,hlavne držat to PH
Ešte pomožu enzymy
Pestu zdar |
|
|
46, XY |
Bubabub: to je jednoduchý - měl jsem naprosto stejný problém. Přepískl jsem P/K (Ec 2,20) a s rostlinami se stalo to samý ;)
Pokud má špatný pH, tak se nevyužívají živiny v substrátu a postupně se "zasoluje", čímž se jednoho dne objeví příznaky přehnojení. |
|
|
Bubabub |
Cest,uz si nevím rady.Mám modely powerplant a super silver haze.Jedu,hlínu( royality mix ).Hnojim plagron bloom a pk13-14.Ph 6,2.Teplota pres den cca 27a v noci 19.Vlhkost 45.
Super silver haze nežloutne, jak můžete vidět na fotce v porovnání s power plantem. Všechny kyti zalévém stéjně.Myslel jsem původně, že je to nedostatek dusíku, ale přihnojil sem jim grow složku a vypadáto,že se nijak nezlepšují.Bude to asi v něčem jiném.Za každý postřeh budu moc rád:) |
|
|
46, XY |
No, možná hořčík, železo (žlutý listy, zelený žilky).
Ostříhej všechny žlutý listy a zkus měkkou vodu s microprvky a rozpuštěným B1 vitamínem (1tab./1l).
pH můžeš v téhle fázi květu zvednout o kousek výš.
Vysaď na týden pk13-14. |
|
|
caseage |
Zdravím prosím vás nevite co se te mé holčičce děje ? |
|
|
|
Zdar
Mam problém,prosím vás dobří lidé,poraďte mi.
Tohle mi dělá chronik i nebula.
Stáří kytek 1 týden 18/6,zalévam vodou ph 6.
Po 3 dnech od zapnutí jsem je zahnoji (AH grow,micro a root stimulator) to byla možná ta chyba,co myslíte,nepřepálil jsem to? |
|
|
|
A ješte bych doplnil jeden problém.
Vypadá to na nějakou houbovitou plíseň(po ruce mam kuprikol a padlístop) mužu na to něco použít i když jsou rostlinky teprve týden zasazeny? nebude to pro ně moc velkej šok?
Děkuji za rady |
|
|
BloodyBeer |
Původní příspěvek od george24
Zdar
Mam problém,prosím vás dobří lidé,poraďte mi.
Tohle mi dělá chronik i nebula.
Stáří kytek 1 týden 18/6,zalévam vodou ph 6.
Po 3 dnech od zapnutí jsem je zahnoji (AH grow,micro a root stimulator) to byla možná ta chyba,co myslíte,nepřepálil jsem to? |
zdar
jestli to mas ted cerstve zasazeno tak si hlavne pohlidej vlhkost, at ti kytky nevyschnou - ale at je zase nezalevas kazdy den a hnojit(krome root stimulatoru) bych zacal az po dvou , trech tydnech (pokud to mas v hline).
Jinak kdyz mas male rizky tak ti to vzdycky chytne nejake stresy z presazeni takze dva tydny tomu nechej at se to trochu zpravi...
tak at to roste |
|
|
|
Původní příspěvek od BloodyBeer
zdar
jestli to mas ted cerstve zasazeno tak si hlavne pohlidej vlhkost, at ti kytky nevyschnou - ale at je zase nezalevas kazdy den a hnojit(krome root stimulatoru) bych zacal az po dvou , trech tydnech (pokud to mas v hline).
Jinak kdyz mas male rizky tak ti to vzdycky chytne nejake stresy z presazeni takze dva tydny tomu nechej at se to trochu zpravi...
tak at to roste |
Zapoměl jsem dodat že to mam v kokosu od plagronu.
Vlhkost držim kolem 65% ve dne a 80% v noci,teplota 27-28 den a 22-23 noc
Dík za rady,necham je tedy ještě regenerovat. |
|
|
bobydrum n bass |
cagos prosim poradte jedu si poprvi vevnitr a nevim co to je maj to nejvic chronici,orange budi,ak 47,vsech 23 kytek,zacina to odspodnich listu a postupuje vys,nejdriv to de od spicky pak kraje a potom se cely list sroluje a odpadne.ve 2 tydnu se rozbil zvlchcovac a vlchkost klesla na 50 na 4 dni a od te doby zacali listy jit od spoda postupne nahoru do pici,je to v kokosu od plagronu hnojky:plagron root¨,enzym,cocos A B,phyt amin.teplota den 24-26,noc19-21.vlchkost den65-70,noc driv 90 ted 80 predem diky za radu |
|
|
vaaanha |
Zdar. Tohle se mi čas od času objeví na listech. Začíná to několika malými flíčky a postupně celou deformací listu. Zatím se to nijak morově nešíří, nicméně určitě by se to dít nemělo. Kytky jsou v pseudoaeru, Ph 5.9, EC 1.3(čistá voda 0.5) cca týden po přepnutí. V růstu jsem to neřešil, jelikož každý den vyrostlo xxkrát tolik dalších listů než bylo napadených, nicméně v květu bych listy zbytečně otrhávat fakt nechtěl.
Předem dík. |
|
|
michusik |
Zdar lidi, na jednom z 5 afgánů se mi udělali tyhle fleky, přitom maj všechny stejný podmínky ale je to jen na jednom. Díkec za radu |
|
|
krasus |
Původní příspěvek od michusik
Zdar lidi, na jednom z 5 afgánů se mi udělali tyhle fleky, přitom maj všechny stejný podmínky ale je to jen na jednom. Díkec za radu |
Jestli to je jen na jedny tak to neres. |
|
|
Hanybal |
zRAVÍM VŠECHNY GROWERY
MAM PROBLEM U SVYCH KYTIČEK USICHAJI A ODPOADAJI MĚ LISTY VUBEC NETUŠIM PROČ ph MAM 6 ZALIVKU NEPŘEHANIM TERAZ SEM TO STŘIKAL ACROBATEM PROTI BRAMBOROVE PLISNI PŘEDTÍM SEM ZKOUŠEL KUPRIKOL AEL NEOSVĚTŠIL SE |
|
|
DooMer |
hmm nevime jakej mas box ale tohle vypada na nakou plisen , meris vlhkost ? a jakou mas ventilaci atd trochu neco napis jinak nevim kdo ti pomuze |
|
|
DooMer |
a rekl bych ze jim moc solis taky ... :) |
|
|
dravec |
zdar dravci,mam taky menší problem.neví nahodou někdo kytky čerstvě přepnuty12/12 jedu první aero,odrudy sou BIG BUD,ORANGEBUD
vlhkost kolem 50% teplota min.v noci-17,5,max.27,5
při přepnutí namíchaný nový koktejl CANNA,Hydro Flores A-25ml/10l
B-25ml/10l
Rhizotonik 20ml/10l
Peroxid 5ml/10l
a ph upravený na 5,5
ec namam
jo a borec mi doporučil přidat micro,i kdyš se mi to nezdálo tak sem to tam taky dal Terra Flores 25ml/10l,jestli to není tím? |
|
|
Hanybal |
kuk MAM homebox 2x1m,používám Cannu mam ju poprve předdtím sem použival GHE ,pěstuji v kokosu...proti plisní sem to střikla mam take pocit že by to mohlo byti přesolene co proti tomu? stan vytiram a všechnu přebytečnou vodu vylivilam větraky mam 2 na ofuk ,odtah mě běži neustale (24h) |
|
|
WERD |
tohle mě dělala canna když sem to měl přesolený..jen čistou vodu a bude to ok |
|
|
Hanybal |
a jak dlouho tu vodu ? a co mam dělat proti tomu přesolení ? |
|
|
Hanybal |
každopadně diky za poznamky...!! |
|
|
DooMer |
nechces udelat vic fotek ? box kytky atd ... |
|
|
Hanybal |
tak přikladam ještě par fotek každoapdně si ymslim že je to přesolene jelikož mam vysraženou sul an spodku květinače ale jak se toho zbavit a vyvarovat? |
|
|
Hanybal |
tyjo škoda fotit tu pohromu, ja si myslim že je to přesolene jelikož mam vysarženou sůl u otvoru na odtok bohužel ,leda by to byl vodní kamen a to pochybuji.jinak prosím o radu jak se přesolení vyvarovat ? |
|
|
Hanybal |
a ješte jedna fotka |
|
|
tomas2pet |
no chtělo by to EC mert na ten kokos, jinak je to docela dobrodružství. |
|
|
inf3cti |
Docela casta chyba je, ze nove kokosove medium (nevim jak se to jmenuje, takova ta kostka co se da koupit vsude mozne) je zasolena. Doporucuje se ji pred pouzitim parkrat namocit a slit, a pripadne i upravit pH.
Zkus je par dnu poradne prolivat roztokem se spravnym pH a EC, abys mel hodne odtoku. Radsi casteji, nez vic najednou. Nenechavej medium vyschnout. Neboj, pokud mas dobre udelanou drenaz, v kokosu to neprelejes. Jak to vubec zalivas? |
|
|
Hanybal |
zalivam: Cana-A+B 45ml,Ryzotonik-10ml,Canazym 25ml vše do 10l vody z upravenym ph 6 pochopitelně uprava až po přidaní hnojiv,hnojiva řadně protřepavám i promíchavam ,EC nevim bohužel zakoupení teprve planuji a kokos nemam novy ma už jeden kvest za sebou,ale byl velice řadně a pečlivě prolit |
|
|
Hanybal |
zakivka probyha každy druhy den občas třetí podle toho jak to stíham,svítim usporkou 200w . |
|
|
xcduke |
zdravím lidi, mám tenhle problém kvítí roste krásně, jsou v druhém týdnu růstu jen jsou trochu povadlé listy,nejčastěji spodní. Kroutí se směrem dolů přikládám pár fotek. Měli jsme trochu větší Ph ale tento problém už je vyřešenej, dík za rady |
|
|
xcduke |
teplota je 23 za dne,v noci 16 coz je celkem vysokej rozdil ale i na tom se pracuje,takže bych uvítal i malou radu ale to sem nepatří.
Ohledně toho kroucení jestě jsem si všiml že jsou červené stonky což jde vidět na první fotce v předchozím příspěvku ,
Hlína je kupovaný zahr. substrát, ph - 6,5 vodu jsme meli jednu zalevku trochu vetsi nekde okolo 7 ale tenhle problem je vyresen. Prochazel jsem forum a myslim si ze se takhle krouti kvuli nedostatku fosforu tka se chci ujistit. Dik za radu
+ p.s. vím že se to nepatří, ale chtěl jsem vědět jestli bych si mohl ke kytkám hodit cherry rajčátka, má s tím někdo zkušenosti?:) |
|
|
Jagditrax |
Zdravim.
Nasiel som taketo listy na rastlinach. Zatial som nic neriesil. Nebolo ich tam vela, tak som do toho nechcel zbytocne rypat. Hodnoty sa snazim dodrziavat v odporucanych medziach, myslim ze sa mi to vcelku dari. Rastliny vyzeraju celkovo zdravo az na tychto par listov na par rastlinach. Podrobnosti tu http://grower.cz/forum/showthread.p...3869#post923869
WW, Light mix, hnoj biobizz skoro vsetko - drzim sa tab. , Ph zalievky upravujem, Tesco al. Toma. Posledne meranie hliny cca 6,5, (destilka urcite nemala Ph 7, skor 5,5-6,5, neviem aky to ma vplyv) teploty v rozmedzi doporucenych, vlhkost momentalne okolo 60. |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od dravec
zdar dravci,mam taky menší problem.neví nahodou někdo kytky čerstvě přepnuty12/12 jedu první aero,odrudy sou BIG BUD,ORANGEBUD
vlhkost kolem 50% teplota min.v noci-17,5,max.27,5
při přepnutí namíchaný nový koktejl CANNA,Hydro Flores A-25ml/10l
B-25ml/10l
Rhizotonik 20ml/10l
Peroxid 5ml/10l
a ph upravený na 5,5
ec namam
jo a borec mi doporučil přidat micro,i kdyš se mi to nezdálo tak sem to tam taky dal Terra Flores 25ml/10l,jestli to není tím? |
Myslím že v tvém případě je EC metr kua základ a tam taky bude někde problém, jinak výsledné pH5,5 taky není úplně v mezi (5,7 - 6,5).
Původní příspěvek od xcduke
zdravím lidi, mám tenhle problém kvítí roste krásně, jsou v druhém týdnu růstu jen jsou trochu povadlé listy,nejčastěji spodní. Kroutí se směrem dolů přikládám pár fotek. Měli jsme trochu větší Ph ale tento problém už je vyřešenej, dík za rady |
Co to je za květníky? Má z nich zálivka kam odtéct? Jestli nejde o přelití a nehnijou ti kořeny. Perlit pro provzdušnění si tam nepřimíchal, tak je to jeden z možných problémů.
Původní příspěvek od Jagditrax
Zdravim.
Nasiel som taketo listy na rastlinach. Zatial som nic neriesil. Nebolo ich tam vela, tak som do toho nechcel zbytocne rypat. Hodnoty sa snazim dodrziavat v odporucanych medziach, myslim ze sa mi to vcelku dari. Rastliny vyzeraju celkovo zdravo az na tychto par listov na par rastlinach. Podrobnosti tu http://grower.cz/forum/showthread.p...3869#post923869
WW, Light mix, hnoj biobizz skoro vsetko - drzim sa tab. , Ph zalievky upravujem, Tesco al. Toma. Posledne meranie hliny cca 6,5, (destilka urcite nemala Ph 7, skor 5,5-6,5, neviem aky to ma vplyv) teploty v rozmedzi doporucenych, vlhkost momentalne okolo 60. |
Zkusil bych k zálivce přidat nějakou růstovou hnojku s vyšším obsahem dusíku, jinak nic závažnýho! Kytky máš párádní a v pohodě. |
|
|
xcduke |
TO ZEDY: Perlit jsem tam bohuzel nedal ale voda ma kam odtikat tim se muzu zarucit, nenapada te neco jineho cim by to mohl bejt? |
|
|
Hodinář |
takže takhle svině je pěkně zákeřná. za den dokáže napadnout i několik listů kolem sebe.
objevila se mi na vršcích kytek přímo pod světlem, tzn líbí se jí teplo.
napadený místa vypadaj jako spálenina od lampy, jen nejsou vyprahlý a suchý, ale vlhký a " bahnitý"
napadený listy šly okamžitě do hajzlu, a na kytku přišel brutální posktřik Kuprikolu 50 (60,-). Víc se tahle plíseň neukázala |
|
|
Hodinář |
další plíseň je neméně zákeřná. Napadení x listů jí trvá den-dva.
šíří se jak mor.
Objevila se uprostřed kytky kde je vyšší vlhkost.
Napadne list od konečku. Napadená část ztmavne a "zblátovatí". pak se list začne všemožně kroutit a na napadeným povrchu vznikají viditelný pory.
Výlečil sem kytky tak, že opět, napadený listy šly do pryč a kytky pak preventivně pořádně stříknul Dithare DG neotek(70,-).
|
|
|
Hodinář |
a poslední co sem u mě objevila je asi nejmíň akční. objeví se jednou za uherák(3-4 roky). šíří se sice rychle, ale vždycky jen v určité lokalitě. asi má problémy s množením, nevim. má ráda extrémní vlhkost- slepená listy apod.
napadený listy vypadají jako spálený od kysky. Listy sem ostříhal, preventivně postříkal kytky Kuprikolem 50 a byl klid
PREVENCE PROTI PISNIM:
- pravidelná kontrola kytek. Nemusíte u nich sedět hodinu, staci zběžně mrknout. Důležitá je pravidelnost, nejlépe každej den.
- když už se hrabete v kytkách, tak si před tím pořádně umejte ruce. |
|
|
Hodinář |
zde pak listy spálený lampou. spálený místa jsou vysušená. list se kroutí do ruličky a ztrácí "šťavnatost" |
|
|
Hodinář |
a tady zas krásná ukázka spálení přehnojením. povedla se:)
všimněte se jak se spálená místa rozšiřují po bříšcích do středu listu
takovej list může klidně dál fungovat, jen je potřeba hlídat. spálená místa můžou bejt snadnou kořistí pro plísně |
|
|
Yak |
Prosim o radu.
Mam 2 stoly, Každý měl rust jinde. Pak jsem je sesadil dohromady. 1 stul jsem jel v neodladěném boxu a stouplami tam jeden den teplota nad 36". Jinak vše uplně v poradku. Vše jsem doladil ale začali mi tam schnout listy. Také tam byla velká vlhkost 80-90%.
Na druhou fázi jsem je sesadil na jedno místom ale pořád schnou všechny co se aspon trochu rozjedou. Už jsou spolu 2 týden a nemužu se toho zbavit. Na druhem stole (stejna zalivka i podminky) je to uplně krásny. Lze to zachranit ? nebo hned zlikvidovat ?
Díky za radu |
|
|
Yak |
Ještě doplním info
Rust 400W
Květ 600W
rust
vyšší teplota a hodně velká vlhkost. Teplota vody 23. žádné postřiky. chemky AH. Pěstováno na napouštěcím stole. Bez peroxidu, jen 50 % chemky.
Teplota den 26-8 - nonstop ventilace
Teplota noc 18-20 (topení přímotop) - ventilace 1x za 2 hodky
EC - 0,4
PH - 5.4 - 5,9
Květ
Plná chemka, Méně vlhkost (50-60")
den - 26"
Noc - 19"
EC - 1,2
PH - 5,8 - 6,2
Jak jsem psal, druhý stůl uplná nádhera. jede to z jednoho kalfasu.
Evidentně se tomu něco stalo při růstu. Kytky moc nejedou, jsou strasně zpomalený, ale hezky nasazují ale nemohutní. (jasně když jim umřou všechny dospělé listy :()
Děkuji za reakci Y |
|
|
desertwolf |
zdravím
mám týden přesazený klony NL do hlíny Biobizz Light Mix a zalívám pouze kořenovým stimulátorem od AHček
Listy se mi kroutí dolu, hnědnou a usichají špičky a zoubky mají černou barvu
Nikde jsem nenašel odpověd a jsem v koncích.
Svítím MH 250W, teplota ve dne 25 stupnů, vlhkost 75%, v noci 18-22 stupnu |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od desertwolf
zdravím
mám týden přesazený klony NL do hlíny Biobizz Light Mix a zalívám pouze kořenovým stimulátorem od AHček
A výsledný phčko zálivky je kolik? Vysaď ten kořeňák či co to je a týden bych prolejval čistou odstátou vodou s upraveným ph popřípadě ec. Light-mix není žádnej agresivní substrát, tam bych chybu asi nehledal. |
|
|
|
vidim že ty klony mají ostříhané některé konce listů,jestli jsi nesehnal nemocné kytičky. |
|
|
witchie |
Původní příspěvek od bobydrum n bass
cagos prosim poradte jedu si poprvi vevnitr a nevim co to je maj to nejvic chronici,orange budi,ak 47,vsech 23 kytek,zacina to odspodnich listu a postupuje vys,nejdriv to de od spicky pak kraje a potom se cely list sroluje a odpadne.ve 2 tydnu se rozbil zvlchcovac a vlchkost klesla na 50 na 4 dni a od te doby zacali listy jit od spoda postupne nahoru do pici,je to v kokosu od plagronu hnojky:plagron root¨,enzym,cocos A B,phyt amin.teplota den 24-26,noc19-21.vlchkost den65-70,noc driv 90 ted 80 predem diky za radu |
cuz hale mám problém upe stejnej nevíš už co s tim může bejt????
dík |
|
|
smoke4ever |
Ahoj groweři !
mám problém s listy, nevím zdali se jedná o plíseň, nebo je to jen nedostatek určitého prvku.
1. týden květu, hnojím standartní dávkou GHE, Ph 6,1, EC 1, bubbler
uvítám všechny postřehy než začnu dělat radikální kroky, moc dík
EDIT: problém převažuje na spodních menších listech, velké ale začínaj taky pomalu nabíhat.. |
|
|
Cham* |
Čau lidi,toto se mi rozjíždí v mém boxu.Je to chronik ve hlíně,ph 6,teplota 28 a vlhkost kolem 50-60ti chtěl bych to ještě srazit ale nedaří se.Myslím si,že je to listová plíseň ale dnes je to ve 13 dnu květu tak bych chtěl poradit zda to můžu v takovém stádiu postříkat kuprikolem.Za každou radu budu rád. |
|
|
Cham* |
Děje se to spíš v horní polovině. |
|
|
zmijak |
Zdarec vcera jsem zalival kyticky voda Ph 6.1 a najednou se mi zacala nejak kroutit a taky jsou na nich nejake bile tecky nevite co by to mohlo bejt?? dikes |
|
|
zmijak |
a tady jeste z bliska |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od smoke4ever
Ahoj groweři !
mám problém s listy, nevím zdali se jedná o plíseň, nebo je to jen nedostatek určitého prvku.
1. týden květu, hnojím standartní dávkou GHE, Ph 6,1, EC 1, bubbler
uvítám všechny postřehy než začnu dělat radikální kroky, moc dík
EDIT: problém převažuje na spodních menších listech, velké ale začínaj taky pomalu nabíhat.. |
Cau , na ty prvni fotce to vypada jako problem s pH a na ty druhy to vypada na třásněnky , neběha ti neco zespoda na listu ??
Původní příspěvek od Cham*
Čau lidi,toto se mi rozjíždí v mém boxu.Je to chronik ve hlíně,ph 6,teplota 28 a vlhkost kolem 50-60ti chtěl bych to ještě srazit ale nedaří se.Myslím si,že je to listová plíseň ale dnes je to ve 13 dnu květu tak bych chtěl poradit zda to můžu v takovém stádiu postříkat kuprikolem.Za každou radu budu rád. |
JO to může být , koukam ze tam toho moc nemáš jestli je to pár listů tak ty orvi a pokud se to neobjevi znovu tak to neřeš , pokud jo budeš potrebovat snížit vlhkost :p:
Původní příspěvek od zmijak
Zdarec vcera jsem zalival kyticky voda Ph 6.1 a najednou se mi zacala nejak kroutit a taky jsou na nich nejake bile tecky nevite co by to mohlo bejt?? dikes |
Nechci strašit ale podivej se jestli tam nemáš krom teček i nejake pavučinky a pohyb , pokud jo kup si neco na svilušky ,zatim dejte vědet , Hlava
Původní příspěvek od Yak
Prosim o radu.
Mam 2 stoly, Každý měl rust jinde. Pak jsem je sesadil dohromady. 1 stul jsem jel v neodladěném boxu a stouplami tam jeden den teplota nad 36". Jinak vše uplně v poradku. Vše jsem doladil ale začali mi tam schnout listy. Také tam byla velká vlhkost 80-90%.
Na druhou fázi jsem je sesadil na jedno místom ale pořád schnou všechny co se aspon trochu rozjedou. Už jsou spolu 2 týden a nemužu se toho zbavit. Na druhem stole (stejna zalivka i podminky) je to uplně krásny. Lze to zachranit ? nebo hned zlikvidovat ?
Díky za radu |
No to sis sám odpovědel , to ta teplota s kombinací velkou vlhkostí ty kytku uplně uzemnily , pokud se do tejdne nerozjeli tak to asi uz nedaj , můj nazor ....
Původní příspěvek od desertwolf
zdravím
Cau kořenák uz tam nelej , jen čistou vodu , měli ty klony pořadnej kořen ?? Doufám že to nejsou klony ode mě :eek: napiš . |
|
|
witchie |
Původní příspěvek od Cham*
cau hale měl jsem stejnej problém a nejspíš je to vysokou teplotou...zkus phytamin a zvyš výkon větráku snad to pomůže tak zdar :) |
|
|
smoke4ever |
Původní příspěvek od Hlava
Cau , na ty prvni fotce to vypada jako problem s pH a na ty druhy to vypada na třásněnky , neběha ti neco zespoda na listu ??
|
moc dík hlavo, bylo to Ph |
|
|
Mr.ice |
Zdravím zdejší komunitu mam problém s listy které místy zflekatěj (zesvětlají) a pak ta místa vyschnou. Domníval jsem se že by v tom mohly mít prsty třásněnky ale žádně jsem neobjevil tak mam podezření na nedostatek vápníku.
Rostliny jsou pěstované ze semen cca 1,2 měsíce staré v 18l květináčích, půda Plagron-light vespod keramzit. Ph zálivky 5,9-6,3 , EC 1,3-,1,5. Teplota stálá 25 C. Hnojím Atami Terra Leaves, enzymi, kořenový stimulátor + ataclean.
Předem děkuji za pomoc Mr.ice |
|
|
pipopuding |
Zdravím. Som počítačový antitalent, tak dúfam že tento príspevok vložím tam kam ho chcem vložiť, a to do Nemoci Rostlin a Problémy. Prečítal som si celú túto tému a pozrel som si všetky fotky,ale problém podobný tomu mojmu som tam nenašiel.
Takže v skratke : pestujem v hline(kupovaná v growershope),pestujem v menšej miestnosti(šatník), 600 W na 10 rastlín(5x white widow,5x orange bud), hnojiím AlgaBloomom každý druhý deň rozriedený v 5l nádobe, takže na jednu rastlinu vychádza 0,5 l každý druhý deň. Ph striktne dodržiavam a má hodnotu 6,5. Rastlinky sú momentálne 5 týždeň v kvete.
A teraz konečne k mojmu problému asi mesiac mám problémy s listami, začínajú od koncov a s krajov žltnúť a postupne celkom vyschnú(skúsim priložiť foto-je to počiatočné štádium), bolo mi poradené že by to mohla byť pleseň tak som to 3x postriekal Previcurom, ale bohužial pokračuje to ďalej, už na rastlinkách nemám skoro žiadne listy, lebo to riešim strihaním napadnutých listov... please help me |
|
|
|