Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam II . !!! - Klikni zde pro originální téma
prysk
Díky, kdyby tu nebylo 1000 příspěvků, tak možná, sem pracující a nemam hodiny na to preočítat každý vlákno, takže kdyby nekdo jinej byl tak ochoten věnovat 1minutu a napsal mi, jak a kdy a jestli vůbec mohu rostlinky rosit -postřikovat (jen vodou?,nějakou výživou?popřípadě jakou? Phyt-min?)

Díky
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od prysk
Díky, kdyby tu nebylo 1000 příspěvků, tak možná, sem pracující a nemam hodiny na to preočítat každý vlákno, takže kdyby nekdo jinej byl tak ochoten věnovat 1minutu a napsal mi, jak a kdy a jestli vůbec mohu rostlinky rosit -postřikovat (jen vodou?,nějakou výživou?popřípadě jakou? Phyt-min?)

Díky

Bohužel, bez čtení a porozumění základům se špatně pěstuje...

Zbytečný řešit postřik, raději se soustřeď na daleko důležitější věci...
Pokud chceš poradit napiš PM. Měj se

EDIT: Koukal jsem že pojedeš asi na Plagronu, což je ze začátku dobrá volba, ale s tím bat-mixem sis rovnou mohl koupit hnojku bloom na květ a dusík přidávat lehce pomocí phyt-aminu (podle barvy listů). Substrát je předhnojen na pár týdnů a pak rovnou přejít bloom/phyt-amin a v půlce květu na bloom/PK13-14 a čistou vodu...

EDIT: nebo místo kombinace Alga bloom/PK13-14 můžeš nahradit kombinací Bloom/MONSTER BLOOM, který stačí koupit v malém množství a nižší cenu než litr PK13-14. Dokonce MonsterBloom má lepší poměr NPK 0-50-30. Míchání bloom/PK13-14 nebo Bloom/MonsterBloom na EC=1,0-1,6 pomocí databáze EC - viz. podpis.
chuta
cus mam takove mensi problem u mych malich kyticek !
chuta
cus mam takove mensi problem u mych malich kyticek ! rostlinky maji tak 3-4 patra a zacli me usichat ty male kulate zarodecni listky !je neco spatne nebo je to normalni ?dik za odpoved !sorry za spam
MDe_
NO STRES, to jsou ty prví a ty vždy zežloutnou a opadnou .. ;)
Tommy92
zdravim mám problém s listy nák divně mi žloutnou až hnědnou vůbec nevim co s tim, nejhorší je na tom že mi to dělaj kytky z feminizovaných semen jedná se o shamana, frisian dew, a passion 1
MDe_
Jak máš starou půdu , asi nemá živiny. Mě to taky dělalo, pohnojit a přesadit
Tommy92
citace:
Původní příspěvek od MDe_
Jak máš starou půdu , asi nemá živiny. Mě to taky dělalo, pohnojit a přesadit

hele je to v substrátu b, a roste to v tom cca měsíc možná ani ne. a když to zaleju tak se ta voda drží na hoře chvíli trvá než se to vsákne do tý hlíny, tak že asi špatnej substrát.? dík za radu
DooMer
tak jestli to nebere vodu tak je to prelity :teef: , ale mezi nama chlapama se substratem B nemam dobrou zkusenost...
smoke4ever
hoj, zacala se mi ve skrini objevovat tahle plisen.. 32. den kvetu. Je na ni nejaka jina finta nez zvysena ventilace a snaha o snizeni vlhkosti ? vetrak 250m3, tri ofuky ( plisen se objevuje i tesne pred ofuky )

http://imageshack.us/photo/my-images/585/plisen.jpg/
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od smoke4ever
hoj, zacala se mi ve skrini objevovat tahle plisen.. 32. den kvetu. Je na ni nejaka jina finta nez zvysena ventilace a snaha o snizeni vlhkosti ? vetrak 250m3, tri ofuky ( plisen se objevuje i tesne pred ofuky )

http://imageshack.us/photo/my-images/585/plisen.jpg/

Tohle jsi četl? http://grower.cz/forum/showthread....6971#post686971
Tomak
Zdravím, pestujem úplne prvý krát, a listy mojej rastliny začali žltnúť a stáčajú sa smerom nadol.
Tomak
Zdravím, som úplný nováčik, a toto je moja prvá rastlinka. Problém je, že listy začali žltnúť a stáčajú sa smerom nadol, teda začali ovísať.. Neviete niekto v čom je problém?? Díky za odpoveď
DooMer
citace:
Původní příspěvek od Tomak
Zdravím, som úplný nováčik, a toto je moja prvá rastlinka. Problém je, že listy začali žltnúť a stáčajú sa smerom nadol, teda začali ovísať.. Neviete niekto v čom je problém?? Díky za odpoveď

vypada to jak suchy, malo zalivky
Tommy92
citace:
Původní příspěvek od Tommy92

hele je to v substrátu b, a roste to v tom cca měsíc možná ani ne. a když to zaleju tak se ta voda drží na hoře chvíli trvá než se to vsákne do tý hlíny, tak že asi špatnej substrát.? dík za radu

tak mám přesazeno a pohnojeno, sem zvědavej . jakou myslíte že mám šanci že se to vzpamatuje?
Volcano
Zdravim je mozne ked som dost prelial rastlinky a nemaju optimalne velky odtok ze sa im takto mohli stiahnut listky ?
http://imageshack.us/photo/my-images/818/ganjal.jpg/
Teraz ked hu nepolejem zo 3 dni myslite ze sa narovnaju tie listky kedze bude brat vlahu zo spodku ?
Tommy92
zdravim mám ještě jeden problém kytku kterou sem měl doma ve květináči sem přemístil jen ven je tam 3 den a uplně jí zežloutli listy asi mám na to fakt smůlu.. nevíte čim to muže být? ze sucha to není určitě zalívaná byla normálně, kytka je ve vykopané díře a na tom mám položené staré okno
Ryan-cz
citace:
Původní příspěvek od bezdechu

To odpadní pH je jak pro hydro.. tam bych hledal problém.. jaký pH tam leješ?

Čest práci.tak jsem pátral po pháčku .Mam vodu ze studny v 25 litrovim kanystru a ta má ph 6.Když ji přeleju do otevřený nádoby, tak druhej den má 7,5.ta asi neni to pravý ořechový.Dneska jsem nachytal deštovku a ta má taky 5,5.Bych se z toho posral.Takže dneska upravit odstátou vodu z kohoutku kyselinou dusičnou na ph 6 a mělo by to bejt dobrý.Mám to prolejt nebo jenom zalejt a za jak dlouho se ty listy vzpamatujou.nebo mám ještě přidat vápenec???Za týden chci přepnout 12/12 ale nevim .dík za každou radu.
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Ryan-cz

Čest práci.tak jsem pátral po pháčku .Mam vodu ze studny v 25 litrovim kanystru a ta má ph 6.Když ji přeleju do otevřený nádoby, tak druhej den má 7,5.ta asi neni to pravý ořechový.Dneska jsem nachytal deštovku a ta má taky 5,5.Bych se z toho posral.Takže dneska upravit odstátou vodu z kohoutku kyselinou dusičnou na ph 6 a mělo by to bejt dobrý.Mám to prolejt nebo jenom zalejt a za jak dlouho se ty listy vzpamatujou.nebo mám ještě přidat vápenec???Za týden chci přepnout 12/12 ale nevim .dík za každou radu.

To je právě ten problém že upravuješ dusičnou...

Kyselina dusičná se na vzduchu a světle rozkládá na vodu, kyslík, NO2 (poslední dva plyny, takže unikají z roztoku)
Vyčíslenou chemickou rovnicí je to:
4HNO3 → 4NO2 + O2 + 2H2O

Takže raději doporučím upravovat kyselinou fosforečnou i v růstu, vůbec ničemu to nevadí...

a nebo hned po úpravě roztoku kyselinou dusičnou pořádně zamíchat a hned zalévat...
Ryan-cz
A mam to prolejt hned, nebo to mam nechat vyschnout.A co ten vápenec?? jinak dík za rychlou radu.
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Ryan-cz
A mam to prolejt hned, nebo to mam nechat vyschnout.A co ten vápenec?? jinak dík za rychlou radu.

Já nevim jakej máš problém, pokud pH, tak to hodně proplachni vodou s upraveným pH, srovnáš pH substrátu

Vápencem bych to nesrovnával - pokud máš hnojivo které obsahuje vápník (na hnojkách jako oxid vápenatý CaO). V půdě je vápník velice důležitý pro jeho pufrační schopnosti - udržuje stabilní pH.
Power
Zdravim páni Groweři , jedu v kokosu , bohužel používám Plagron Alga Bloom protože mi zbyl z minule + bloombastic a sem tam přiliju PK 13-14 , max EC 1,8 (bloom koncentrace 3ml/l a 10ml/15l bloombasticu) Vstupní Ph držím na 5,6 - 5,9. 3 dny předtim jsem to přehnojil (spalene konečky listu) tak jsem udělal proplach (prolito 2l vody s 5,5Ph ) No a začaly mi žloutnout listy , jsou rozmístěne nahodně po kytkach , některe z palic , některe z prostředka . (ale ne na všech) Jestli se mi podaří přidat fotky , budou i fotky:P
EDIT: Tak jsem dneska meřil vodu co protekla do pottácků a mám ph 4,6-5,5 , jak jsem to slil byl průměr 5,2 :/

Myslíte že mám dávat větší vstupní Ph než 6 ?
mysak
ja bych zvedl...
(ale coco nejedu ,takze nevim co je optimalni)
To power: Když jsi ten grow rozjížděl tak jsi měl pH .5.8-6.0
Rostlinám se dařilo, takže bych do nich lil 6.0 pořád a vždy... jinak proplach s 5.5 nevidím jako rozumný...
No voda s pH 7.0 by to rychle srovnala, ale zas šok pro kytky, podle mě nejjednoduší cesta pH 6.0 jak hnojky tak proplachy a nemůže se stát vůbec nic.
D@D
Zdravim ve spolek!
Chtel jsem se informovat, zda nekdo nevi co to mam na listech...
Teplota je horsi, box je ve sklepe, takze mezi 10-25 stupni podle pocasi.

Odruda - Critical / Femi / Royal Queen Seeds
RH 50-70%
pH 5.5 - 6
EC 0.40
Plagron Lightmix
250W Rustova usporka

Zatim zalevano jen cistou vodou ze studny s malou davkou Amino Root od Metropu. Kytky jsou asi 3 tydny stare...

Diky za reakce, at se dari!
D@D
2.
MDe_
citace:
Původní příspěvek od D@D
2.

Strana 45 a Příspěvek č. 715
D@D
Takze by to bylo zpusobeno pH? Tedkom merim kapkama, moje Adwa ukazuje se mi zda uplne nesmysly, takze si ted chci poridit tohle -

http://www.eseasongear.com/hahiphmo99ne.html

Kazdopadne dekuju za radu...
caseage
zdravim chtěl sem se zeptat zda nevite cim by to mohlo být
250w
PH 6
EC 1,8
5 tyden 12/12
coco
hoje ATAMI coco a ted AH 2x zalito
vše začalo s postřikem proti sviluškam od te doby cca 10 dni a nic se nemění :-(
Banány
podle mě přepálený hnojkou, ph bych snížil, hnojky ubral. S advance hyd. máš ec 1,8 jo? to si musel dát tak tří násobek doporučenýho dávk., ne?
caseage
je tam jeste PKčko myslim že 0,4 EC ale nejsem si jist
vencias
čus,mám problém s kytkama.spodní listy žloutnou zůstává zelené žilkování a pak ztratí barvu úplně a uschnou.mimo to jsou kytky všelijak pokroucené.původně jsem si myslel že jsem je přizabil tím že jsem je zastřihnul znova 14 dní po prvním zastřižení ,protože jsem chtěl přibrzdit vrcholek aby ho dohnali postraní větve ale teď si spíš myslím že je to hořčík a dusík mám pravdu? a co s tím?.jo a ještě něco mladé lístky hnědnou a chcípou.kromě toho jsou mladé lístky tak nějak úzké je to normální?
zatím jsem jen trochu hnojil kristalonem start ale ten jsem teď vysadil.
PH zálivky 7,0-7,5 ph hlíny nevim jak změřit .zkoušel jsem měřit vodu co vytekla z květináče ale měla stejný PH jako ta co jsem tam nalil.Původně jsem kytky chtěl dát ven,ale vzhledem k tomu že je s nima pořád nějaký problém tak nevím nevím.zatím jsou uklizené ve skříni pod 250W sodíkovkou se skoro stejným světelným režimem jako venku.světlo od 5:30 do 9:45 .jo a rostou v hlíně plagron royal mix.
Jan Stihomam
Zdravím! Věděl by někdo v čem jem udělal chybu? Jedu cheese 5tý týden, postupné žloutnutí spodních listů přešlo i na horní. Listy žloutnou a bývají svěšené. Ph by snad mělo být v normě, pěstuju v substrátu od ARGA a hnojím hnojkama Dutch pro pro květ A+B +Explode. Měl jsem pocit, že jsem to přehudroval hnojivem, tak jsem minulý týden hnojivo vysadil a zalíval kytky jenom vodou. Diagnostikoval jsem snad všechno kromě slintavky a kulhavky. Ze začátku jsem si říkal, že odpadávají spodní listy na které se nadostalo slvětlo, pak jsem si říkal málo dusíku, pak jsem kvůli pár flekům myslel, že jde o nedostatek fosforu, pak jsem si říkal že jsem přehudroval hnojiva (ano nick Jan Stihomam sedí:-)......no teď můj poslední tip je, že je to přechlastané....nicméně, když rostlinkám dám redukované množství zálivky...tak 200ml na kytku, tak to vypadá, že to má pozitivné efekt a kytka na to reaguje.....tak fakt nevím, mám to nechat proschnout a udělat prolití vodou, nebo mám to zalívat, ale menším množstvím zálivky?
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od vencias
čus,mám problém s kytkama.spodní listy žloutnou zůstává zelené žilkování a pak ztratí barvu úplně a uschnou.mimo to jsou kytky všelijak pokroucené.původně jsem si myslel že jsem je přizabil tím že jsem je zastřihnul znova 14 dní po prvním zastřižení ,protože jsem chtěl přibrzdit vrcholek aby ho dohnali postraní větve ale teď si spíš myslím že je to hořčík a dusík mám pravdu? a co s tím?.jo a ještě něco mladé lístky hnědnou a chcípou.kromě toho jsou mladé lístky tak nějak úzké je to normální?
zatím jsem jen trochu hnojil kristalonem start ale ten jsem teď vysadil.
PH zálivky 7,0-7,5 ph hlíny nevim jak změřit .zkoušel jsem měřit vodu co vytekla z květináče ale měla stejný PH jako ta co jsem tam nalil.Původně jsem kytky chtěl dát ven,ale vzhledem k tomu že je s nima pořád nějaký problém tak nevím nevím.zatím jsou uklizené ve skříni pod 250W sodíkovkou se skoro stejným světelným režimem jako venku.světlo od 5:30 do 9:45 .jo a rostou v hlíně plagron royal mix.

no odpověď jsi napsal sám, špatné pH zálivky a přehnojeno...
vencias
a jaké by teda mělo být PH zálivky?ne že bych měl moc na výběr .odstátá voda z vodovodu má to 7,0-7,5 a pak už máme jen studnu kde je 8,4.ten hnus co máme v sudu kde se chytá z okapu jsem ani neměřil.
P4Y0out
Ahoj,moj problem s listami je taky,ze sa divne krutia a su take jemne poradte pls..mam ich v malom parnicku out
P4Y0out
este jedna
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od P4Y0out
Ahoj,moj problem s listami je taky,ze sa divne krutia a su take jemne poradte pls..mam ich v malom parnicku out

Nic jim není. Dbej abys nepřeléval, vyndej je z pařníčku ať si s nimi pohrává vítr. Ty první pravé lístky jsou většinou takto deformovány. Počkej na další patra a pak znovu posuď.
HurricaneGeorge
citace:
a jaké by teda mělo být PH zálivky?ne že bych měl moc na výběr .odstátá voda z vodovodu má to 7,0-7,5 a pak už máme jen studnu kde je 8,4.ten hnus co máme v sudu kde se chytá z okapu jsem ani neměřil.

no tak dešťovka by měla mít kolem 5,8
na úpravu si kup trochu koncentrovaný kyseliny fosforečný, pak si jí doma část můžeš naředit (třeba 9 dílů vodu a pak 1 díl konc. kyseliny, vždy lít kyselinu do vody, nikdy ne naopak!!!) nebo koupit od GHE ph minus v prášku, obsahuje i některý mikroprvky...

pH zálivky na růst 5,4-5,8 na květu 5,8-6,2 - ze začátku korigovat podle pH výtoku
vencias
ok a myslíš že bude stačit když použiju na snížení ph zálivky ocet nebo citron?tu kyselinu nebo něco objednám ale než to přijde tak abych měl čim zalejvat ...-
HurricaneGeorge
citace:
ok a myslíš že bude stačit když použiju na snížení ph zálivky ocet nebo citron?tu kyselinu nebo něco objednám ale než to přijde tak abych měl čim zalejvat ...-

no tyto slabé organické kyseliny bych nepoužíval... a když ti nic jiného tak raději citron, ale ještě lepší by bylo udělat výluh z rašeliny která je dost kyselá a tím můžeš zalévat...
P4Y0out
ahoj tak dnes som bol pozriet rastlinky a us aj druhe patro je napadnute .. neviem myslim si ze je to but preliatie alebo spalenie-mam to v parniku a bolo us dost teplo tak neviem
Je to moj prvy grow tak prosim o radu
MDe_
Akorád si je spalil sluncem a bylo v pařníku hooodně teplo a tím páden ani nevětřáš. Větrej a větrej .. klidně to měj otevřene jen jak je škaredě tak nasad víko
P4Y0out
no bol tam malý otvor na vetranie ale asi to nestačilo .. už som to odokryl lenže pozajtra ma pršat tak zajtra spravím provizornu strechu z igelitu dostatocne vysoko nad rastlinkami nech ich zasa nespálim a nech majú dosť vzduchu...myslíš že to prežijú?
btw dakujem :)
Volcano
Zdravim ludia mam jeden "problem" ked su rastlinky na svetle (na slnku) tak im sa im trocha listky stocia je to minimalne do takeho maleho oblucku.
Ked zacina byt tma tak uz su celkom v pohode a rano su pekne.
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Volcano
Zdravim ludia mam jeden "problem" ked su rastlinky na svetle (na slnku) tak im sa im trocha listky stocia je to minimalne do takeho maleho oblucku.
Ked zacina byt tma tak uz su celkom v pohode a rano su pekne.

že by fototropismus? :) nebo co tím myslíš?
nebo se kroutí kvůli pH?
Volcano
no tie listy su take ako korytko.... myslim si ze v PH problem nebude kedzze je to zem plagron grow mix... ale vzdy to robi iba na slnku tak to bude mozno prave tym slnkom ...
HurricaneGeorge
Taky mám problém s takovými malými hnědými tečkami... zatím postiženo pár listů a dvě větve..., palice to doslova požírá a úplně je to vysaje... jsem na 32. dnu 12/12
Jinak to jde setřít rukou, takže nehledat problém s pH.

Klony které jsem měl připraveny na ven to taky postihlo, takže jsem na nich zkusil postřik dvěma fungicidy, tedy kuprikol (oxichlorid měďnatý) a pak Baycor 25WP - proti plísním, padlí a dalším plísňovým chorobám.
Kdyby to náhodou pomohlo, mám tu připravenou biologickou armádu - polyversum.
Pokud to nepomůže tak to jsou s jistou nějaký živý tvorečkové - takže nějaký totální insekticid protože jsem to vůbec neidentifikoval...

sakra asi jsem to dal do špatného tématu, tak snad se nikdo najde kdo to pozná a K+ ho nemine :). Předem děkuji...
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od HurricaneGeorge

Jinak to jde setřít rukou, takže nehledat problém s pH.

Pokud to nepomůže tak to jsou s jistou nějaký živý tvorečkové - takže nějaký totální insekticid protože jsem to vůbec neidentifikoval...

Nekoukl jsi na to mikroskopem? Tipoval bych, že ty tečky jsou nějaký živý tvorečkové. Chtělo by to zvětšit. Předpoklad stojí na tom, že Ti napadaj vršky větví, to jest tam kde je tkáň listu mladá a měká což by bylo vzhledem k jejich velikosti pochopitelné.
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od bezdechu

Nekoukl jsi na to mikroskopem? Tipoval bych, že ty tečky jsou nějaký živý tvorečkové. Chtělo by to zvětšit. Předpoklad stojí na tom, že Ti napadaj vršky větví, to jest tam kde je tkáň listu mladá a měká což by bylo vzhledem k jejich velikosti pochopitelné.

no u klonů umírají spodní listy a v boxu jsem žádnou tendenci mladé/staré listy nepozoroval, ale spíše spodní staré listy...

mikroskop jsem bohužel půjčil kamarádovi na skližeň...
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od HurricaneGeorge

no u klonů umírají spodní listy a v boxu jsem žádnou tendenci mladé/staré listy nepozoroval, ale spíše spodní staré listy..

Aha, soudil jsem dle květu na fotce. Navíc to svíjení listú mi na plíseň moc nesedí.
kouba
ceknul jsem cca pulku tohoto tematu a i kdyz semnou spousta lidí nebude souhlasit , musím se k tomu vyjadřit

-. nevím jestli to tu nekdo uz psal ale odumírání listu hlavne teda spodních nebo spatne osvetlených je u rostliny normalní projevuje se tak ze list zežloutne až zhedne a upadne.

-přesazene rízky nebo sazenice vyuzívají živiny ze spodních listu k tvorbě koř. systému- listy taky odumírají.

- dalsí kdy se rostlina zacína aktivne zbavovat listí je druhá polovina květu kdy vyuzíva zasoby v listech které od spodu smerem nahoru zloutnou (hednou muzou mít i ruzne barevne odchylky )

Zčehož plyne že odpověd na cca 50% dotazu je : ze je to přirozené. na normalní zdrave kytce si toho clovek ani nevsimne pokud jde o kytku která ma 5 a pul listu a a tri zezloutnou tak chapu ze se to muze zdat jako velký problem.
A tím bych se rad dostal k tomu jak jsou tu vseci chytří a hlavní udaje jsou ec a ph , to je sice hezke ale kazdý zvas by mel první zkontrolovat 5 zakladních podmínek pro zivot jestli ty jsou optimální tzn. svetlo teplo vzduch voda půda (živiny ) pokud ma tohle kytka v OPTIMÁLNÍ ROVNOVÁZE zadne ph jí nerozhodí.

Ano , asi u 20% lidi jsem tu videl skutecný problem s listy (plísně, hmyz,deformace) kterým bych i poradil ale rekl bych ze na rady ostaních uz mají ph metry nebo testy pro rybicky , takze asi nema cenu jim kazit radost. (kdystak pm)

a v poslední rade tu vidím 30% naprostých žebráku, uschlin, mrzaku a mutantu a raci si ani nechci predstavit co stema kytkama delate treba ze vdobrem duchu ...

mluvím z vlastní zkušenosti ja resím o pravdu jen to zakladní a to tak jak to citím nejak nekde nekdo napsal (nikomu to nenutím ) ale lehce nastiním info ohledne peče o moje rostliny
cca 29 /12

teplota : měřím rukou nad vrcholkama rostlin kdyz je to jak letní vanek je to ok.

zalivka:
jak vidím ze uz mají zvěšené listy , nebojím se je nechat trosku proschnout (selektivne zacnou zloutnout nejmín potřebne listy)

hnojiva: bibizz bloom
pk 13-14
top max

cistou vodou přímo z kohoutku zalevam jen kdyz nemam cas redit hnojiva a kytky uz to fakt potřebují a kdyz hnojím tak
(uz od mala davam postupne vetsí davky)
a momentalne davam na 1,5 l vodY 2vršky bloom 1vršek pk a dva top max ph ani ec jsem v zivote nemeril. jestli je to sílenost nebo jsem to zdedil po babice muzete posoudit moje dredu, není to nic extra ale dukaz toho ze tady z 70% plkáte o nepodstatných vecech.... peace

HurricaneGeorge
tobe to musí asi rvát zily , ale uznavám ze hnojení a měrení maas v malícku o tom zadná , ale tohle jsou jen musky , detail pro uplnou dokonalost který nam nepomuze kdyz je neco spatne od zakladu.
Coliseum
Zdravím,
obracím se na Vás po dlouhé době taky s jedním problémem, který mi vznikl u venkovního kvítí .
Zacli mi listy zloutnout az belat ... zacli od konce listu ... kytky jsou venku tyden a byly predpestovany poprve hnojeny biobizzem ..

prikladam fotky, prosim muzete mi poradit ... jde-li o sok z hnojiva nebo presazeni anebo parazit ?

dekuji Coliseum
Tak a je to tu zase, jezdim pro vodu deset kilaku zkoušel jsem všechny možný zdroje vody upravoval ph, měnil, hašteřil, prolejval, rovnal ph... výsledek vždy stejný po přesazení do nové hlíny se kytka rozjela ovšem párkrát jsem zalil a je to tu zase krásný smrdutý žluťasi... jaký pH chce Power Plant? -7 ?
Tohle je poslední kapka po tomhle už stimhle nechci mít nic společnýho nejde to. Všechny nový vyhonky jsou zasraně žlutý zrovna jsem přepnul na květ, takže už těď ztrácim na výnosu asi to zabalim a vyhodim.
MDe_
Nemáš moc výkyv teplot ?:micro:
k nicemu
chuta
zdarec mam mensi problem s listy!zacli se me jaksi zohybat !nevita cim by to mohlo byt?
SkeroDrom
Zdravím
Mám problém s rostlinkou Critical.
Nedavno sem si ji pořidil byla zdravá,pěkně zelena a vytální. A dnes žloutnou ji listy a nevím proč pomocte mi někdo prosím nějákou radou!!! Nějakej čas nebyla hnojená,je v kupovaným substratu..

Já bych to typovál na nedostatek Fosforu nebo Mangan, ale že by ji to až takhle brutálně zrasilo??

OPRAVDU KAŽDÁ RADA NAD ZLATO,TA KYTKA JE NA TOM DEN ODEDNE HŮŘ!!!
raco
Ahoj mam problém s listíkama... Dělaj se mi v nich dirky a trochu na konci uvadaj. Díky za rady ;-)
Se7eN
Ahoj , prosím o pomoc.. Nějak mi žloutnou listy a pomalu usychají.. některé se kroutí..
White Russian .. 24. den květu .. ATAMI light mix .. hnojeno v každé zálivce Bio-Grow 4ml/l .. Alg-A-Mic 3ml/l ..Bio-Bloom 3ml/l a TopMax 2ml/l (podle tabulky)... Zalívám úplně stejně i NL a u nich žádný problém nenastal..
Se7eN
další..
biobotanik
Čavte pomôžte mi je to pliesen. Prepacte za tu kvalitu
biobotanik
tu je foto
bezdechu
Není to plíseň. Porovnej s tímto.. http://grower.cz/forum/showthread....1697#post961697
MDe_
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=51526
biobotanik
Čo to môže byť? Mzslel som si že nedostatok vápnika
bezdechu
Sem tam flíček je normální. Když se to nebude šířit, neřeš to.
Jan Stihomam
To Se7eN: Celkem ve stejné době květu, jako u tebe, mi začal žloutnout Cheese. Nejdřív některé spodní lístky se začaly stáčet dolů, žloutnout a usychat. Potom se to začalo posouvat do středu a nahoru k palicím. Teď cca za 14 dnů budu sklízet, takže to snad nějak doklepu. "Výhoda" je, že před sklizní nebudu muset otrhávat listy....protože tam skoro žádné nebudou:-).....čím to je?...to kdybych věděl. Jedu druhé kolo s Cheesem a toto mi v prvním kole nedělal. Pročetl jsem na Growerovy snad všechny thready o nemocích rostlin a ve výsledku jsem z toho jenom zmatenější. Co mě napadlo jako první...málo dusíku, hnojivo na květ ho údajně mívá míň. Pak se na některých listech (ne úplně žlutých) začaly objevovat suché nekrotické skvrny....řekl jsem si, že jsem to přehudroval s hnojivem...dvakrát jsem kytky zalil jenom vodou se sníženým Ph. Pak jsem získal dojem, že jsem to moc přechlastal...tak jsem to nechal pořádně proschnout....a teď...(světě div se) jsem dospěl k tomu, že důvodem mohlo být nedostatečné zalití:-)....Nicméně to asi nebude tvůj problém.
kouba
Se7eN
Jan Stihomam

hoši kdy vam konecne dojde ze je to uplne normalní ? kytka si bere ziviny z listu ktere soustředí na qet nasledkem toho nepotřebne listy zezloutnou a uschnou, podobne jako stromy a vetsina rostlin na podzim. co už je žlute otrhejte at se na mrtvých listech nezacne tvorit nejaký nezadoucí zivot a nevymýšlejte kofotiny...
biobotanik
Ale ja tom mam skoro na kazdom liste moze to byt dazdom a silnym vetrom
Jan Stihomam
to kouba:

myslím, že to co popisuješ by mělo nastoupit trošku pozděj, než se to stalo mě nebo Se7eNovi s né v takovém množství. Třetí týden květu mi přijde na žloutnutí trošku brzy. V minulém kole jsem jel skoro stejně jak ty...ph jsme neřešil, hnojil s každou zálivkou, neměřil jsem teplotu, neofukoval jsem větrákem a odtah jsem měl puštěný co hodinu a lehce mi žloutla jenom jedna kytka, teď děvčata žloutnou sborově a o dost dřív....už abych sklízel!:-)
MDe_
citace:
Původní příspěvek od Jan Stihomam
To Se7eN: Celkem ve stejné době květu, jako u tebe, mi začal žloutnout Cheese.

citace:
Třetí týden květu mi přijde na žloutnutí trošku brzy

Kde vydíš že mu žloutbou listy, nebo je v květu ? To je naprosto normalní, za par tydnů mu to požere housenka a bude tady znova ..

Listy jen drží vláhu a živiny, proč si myslíš že se nechavají listy i na květu a nestříhají se ? Sklizej jak uznáš za vhodné ty :D ale tak čí tak ti to zešloutne a odpadne ( Pokud nonstop nehnojíš a nedáváš jim pořád dostatek látek a živin v půdě) ale stejně t to postupně od spoda bude žloutnout a padat ..

biobotanik - kytku máš hezkou a silnou, takové věci neřeš, pokud se to nerozšiřuje. Ještě je možnost že ti to požere housenka,napadnou třásněnky,molice,bekyně, puklice a další havět.
biobotanik
MDe: Ale ono sa to práve rozširuje ako mám tomu zabrániť?
SSawe
Po tydnu od zastrizeni Fimem, ktery se nepovedl.
Myslim, ze to bude tim. Co rikate?
kouba
OT posl. maznu
Jan Stihomam
no ono se asi ne nadarmo odjakziva rika ze cím vetsí hlupák tím vetsí zemák , me jede systémek naprosto v cajku mají svetlo teplo vzduch vodu a ziviny niceho moc ani malo vseho tak akorad jako v přírodě. vědu jsem vtom hledal uz dávno studoval skripta fora vselijakou literaturu a vsechno ma neco do sebe a rozhodne mi to rozsirilo obzory ale proc delat veci slozite kdyz je muzu udelat jednoduse a s laskou :)
Pompo
po přesazení rostlina začala dělat troj-lístky, je to stresem ?
Bubabub
Ssawe: podle me jen nějaký malý shock.Jestli se ti to nebude šířit dále tak jebat:)
SSawe
vypada ze se asi nevzpamatuje, nevyrustaji nove vyhonky, ty starsi se krouti, listy jakoby nemely chlorofyl, pripojim nejaky fota
Oyasin
Zdravim, muzete mi pomoct?
-Jedna se Euforii,
-40 den rustu,
-teplota den : 27-29
-vlhkost : 38-50%
-mam tam 400W v cooltube, kdy odtah je napojeny primo na ni, mam i pritah ale jsou to TD 350 coz jsou velice nevyhovujici(musim zmenit)
-je to hydro, zalivám jednou denne naplavenim: ph 6,12 +- 0,5, EC 1086 +-50
dik za poznatky
Oyasin
Jeste jsem zkousel "BUD ROT STOP" nijake zmeny
ted tu mam "Dutch Plant Vitality - Anti Mildew....... mate nekdo zkusenost??
mysak
citace:
Původní příspěvek od SSawe
vypada ze se asi nevzpamatuje, nevyrustaji nove vyhonky, ty starsi se krouti, listy jakoby nemely chlorofyl, pripojim nejaky fota

jinak tomu jeste chybi nejake prvky,,,,,
fosfor -zdeformovany rust
a jeste neco...ty skvrny na listech presne nevim neche se mi divat sr :)
GreenMohawk
neviete v com by mohol byt problem tejto rastlinky ? lebo ostatne vysli nad zem uplne ok dari sa im a vyzeraju zdravo len pri jednej listy vyzeraju takto. pH je okolo 6, svieti na ne 200W PnG, hnojiva nedostala ziadne.hned ako vyklicili semienka tak isli do biobizz lightmixu.nechapem preco len tato jedna takto vyzera ked podmienky maju rovnake ide o neajku chorobu ? prezrel som vela roznych prikladov no nic dostatocne podobne som nenasiel.pomozte prosim niekto
snoweagle
Čauko ludia, mám problém s listami a chcem sa spýtať čím to múôže byť spôsobené.
Ide o model frishian dew od dutch passion. Z neznámých príčin sa mi začali objavovat na listkoch žlté mapy. PH meter nemám a zalievam to 1x denne polievkovou lyžicou vody v ktorej je 1ml/l plagron start up. Rastlinky majú cca 2 týždne. Dakujem za každú radu.

Foto:
http://imageshack.us/photo/my-images/593/foto1hi.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/822/foto2ah.jpg/

Ivo
Krizek
Nevi nekdo cim je tohle zpusobeno? Je to jen na vrchnich listech asi tak do pulky kytky a objevilo se to 3 dny po tom, co jsem skoncil s hnojenim a zacal do zalivky pridavat jen Final Solution... 34. den kvetu
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od Krizek
Nevi nekdo cim je tohle zpusobeno? Je to jen na vrchnich listech asi tak do pulky kytky a objevilo se to 3 dny po tom, co jsem skoncil s hnojenim a zacal do zalivky pridavat jen Final Solution... 34. den kvetu

http://grower.cz/forum/showthread.p...9275#post379275
kouba
GreenMohawk
delas si srandu ? pruhledna miska , a to vcem to roste , vypadá jak nejaký močál , kvalitní hlína je tmave hnedá az cerná ne zelená ... divím se ze to vubec roste ...peace ale grw opravdu prestavá mít uroven
Ckulich
Zdravím mě trápí tohle je to plíseň nebo co to je? A dá se ještě zachránit?
ludd
Ahoj, pěstuju 5 kousků fem. autoflowerů syrup od buddha seeds.... no v poslednich dnech se u dvou kytek objevily problemy:

FOTO:
1) myslim ze tohle bude nekroza zpusobena prehnojenim, kytky uz jsem prolil vodou a verim ze uz se to sirit nebude (objevilo se pouze na jednom listu)
2) tohle je pro me vetsi zahada, flicky o prumeru asi 1mm, jakoby bez chlorofilu ... bojim se ze by to mohly byt svilusky, jelikoz jsem pred par tydny videl v parenaku cerveneho miniaturniho pavoucka, ktereho jsem okamzite killnul... avsak pod listama nic lezt nevidim, tak nevim..... opet to postihle pouze jednu kytku, ale je to na vice listech (jak starych, tak novych).... btw. castecne nacervenaly rapik na fotce je pozustatek rozhozeneho pH z pocatku rustu, jinak kytky uz pomalu nakvetaji

Jinak substrat plagron bat-mix, zalevano destovkou s pH 6,5 a hnojeno nouzove kristalonem plod a kvet (michano do destovky - pH 5,8).

Dekuji za jakoukoliv pomoc.
tagra1
Prosím o radu u dvou rostlinek autoflowerů syrup :(Další autoflowery White Dwarf jsou ok .Zatím nehnojeno mají 27dní.Použita zemina Plagron Bat-mix a zemina na muškáty.
tagra1
Prosím o radu u dvou rostlinek autoflowerů syrup :(Další autoflowery White Dwarf jsou ok .Zatím nehnojeno mají 27dní.Použita zemina Plagron Bat-mix a zemina na muškáty. Fota v galer.
MDe_
Tagra . to vypadá jak s vedra ..
tagra1
citace:

Díky ale je tam tak 35 i když bylo teplo větrám o sto šest:)
tagra1
citace:

.Fakt jsem s tím ale nepočítala není tam zase tak strašné vedro.Co s tím?S plísní atd vím co dělat ale s tímhle?Myslíš že se ještě proberou?
MDe_
Tak měly by, lepší by bylo lípe větrat popřípadě at profukuje skrz kdyby to šlo.
snoweagle
Cauko ludia, nikto nevie čím by to mohlo byt? Foto aj popis je vyžšie.
Diky

Ivo
tagra1
citace:
Tak měly by, lepší by bylo lípe větrat popřípadě at profukuje skrz kdyby to šlo.

Díky moc ano mám udělané okýnko vlastní výroba ale ty prsty jak jsem to šila.:)
ludd
Taky moc prosim o nejake vyjadreni, viz par prispevku vys. Diky)
tagra1
citace:
Původní příspěvek od GreenMohawk
neviete v com by mohol byt problem tejto rastlinky ? lebo ostatne vysli nad zem uplne ok dari sa im a vyzeraju zdravo len pri jednej listy vyzeraju takto. pH je okolo 6, svieti na ne 200W PnG, hnojiva nedostala ziadne.hned ako vyklicili semienka tak isli do biobizz lightmixu.nechapem preco len tato jedna takto vyzera ked podmienky maju rovnake ide o neajku chorobu ? prezrel som vela roznych prikladov no nic dostatocne podobne som nenasiel.pomozte prosim niekto

Ahoj,nevím zda je opravdu ta hlína tak zelena,nebo to dělá fotak,ale pokud je opravdu zelená,tak jsi zapoměl dole do toho plastu udělat díry ,to znamená přebytečná voda nemá kam odtékat a povrch hlíny zelená.Pro žáby by to bylo ok:)Prostě moc vody.I kvalitní zemina potřebuje své a kytička tak jak tak(.Pokus se jí vyplavit a přesadit.
vencias
čus,tak ke starým problémům přibyl i jeden další.listy odspodu pořád žloutnou a na jednom se navíc udělala i hnědá skvrna.prosím poraďte.
vencias
další 2 obrázky.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma