Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám problém z ph mám tvrdou vodu a používám ke snížení kyselinu fosforečnou upravím PH na požadovanou hodnotu a na druhý den je PH kolem 8 co mám Dělat abych ho tam udržel mám 60 L nádrž a voda se mi kupovat moc nechce nepomáhá ani hnojivo které má snížit PH prostě nevím.
Používám odstátou vodu hnojivo Hydroponics Mikro v poměru asi 0,6 ml/L ale v prvé řadě snižuji PH na 7 poté přidám hnojivo a kontoluju PH zaleju to a na druhý den můžu snižovat znovu bo to má PH jak prase a ta spotřeba kyseliny je brutál
shaman1: zkus kyselinu pridat az po hnojkach jak pise sinuhet a jestli muzu doporucit, nesnizuj PH na 7, ale tak na 5,8 - ja osobne to delam tak, ze snizim na 5 a do druhyho dne tam je tech 5,8, coz se par dnu udrzi (30L bubbler)
Zdar, chtěl bych jen podotknout, že tvrdost vody nemá nic společného s její zásadovitostí - tedy PH. Cicmon má pravdu, 5,8 PH je nejoptimálnější, hlavně pro příjem fosforu :-)
Zdravím zaměřil jsem se na tu tvrdost akvaristé ji říkají KH tak jsem si zašel za týpkem co chová ryby ten mi tu vodu změřil a zjistil že mám tvrdost KH 20 to znamená prý že taková voda nedokáže udržet PH doporučil mi CO2 na stálé udržení PH a prý to bude v suchu tak si Dělám flašku z kvasnicema a cukrem co myslíte je to možný.
CO2 pronika do vody a vytvari kyselinu uhlicitou. Tedy snizuje pH. Cetl jsem ze cista voda ma pH 7 a kdyz se necha stat, ustali se jeji pH kolem 5.5 prave kvuli pronikani CO2 ze vzduchu do vody.
To by jim vadit nemelo a ve vzduchu ho maji rady.
Ale nevim jak jsi to vymyslel, jestli to co chces nejak bublat do vody, nebo jakou mas predstavu. Do vzduchu to nema smysl, protoze to ti hned vytahne ventilace.
No CO2 vyrábějí kvasnise takže dám poměr kvasnis vody a cukru do plastové flašky zatáhnu uzavěrem tavkou tam nalepím na uzávěr hadičku a téčkem to propojím k vzduchovacímu mot. kvasnice budou vyrábět čistý CO2 ve flašce vznikne tlak který nasaje vzduch proudící v tom téčku jak Venturiho trubice a CO2 je ve vodě tak to má on v akvárku a má tam brutálně obří a krásné kytky a PH vůbec prý neupravuje a má tam 6,5 stabilně
Původní příspěvek od shaman1* No CO2 vyrábějí kvasnise takže dám poměr kvasnis vody a cukru do plastové flašky zatáhnu uzavěrem tavkou tam nalepím na uzávěr hadičku a téčkem to propojím k vzduchovacímu mot. kvasnice budou vyrábět čistý CO2 ve flašce vznikne tlak který nasaje vzduch proudící v tom téčku jak Venturiho trubice a CO2 je ve vodě tak to má on v akvárku a má tam brutálně obří a krásné kytky a PH vůbec prý neupravuje a má tam 6,5 stabilně
no mozna ti to ustali pH, ale bublat korenum CO2 se mi nezda moc stastne reseni, zvlast pres noc, kdy potrebujou dychat O2.. Ale jako klidne to zkus a uvidi se
Jen chci dodat že po ukončení deniho rytmu budu CO2 uzavírat mám starý el. ventil a když jej připojím někde za flašku a budu jej řídit časovým spínačem jako výbojku tak v noci budou kytky bez CO2