Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ak by sa niekto rozhodol pre Essential EC meter chcel by som pripomenut ze k nemu treba specialny kalibrovacy roztok z hodnotou 2,8 a nie 1,41 ako byva standartny. Dokonca aj v niektorych growshopoch sa na mna divali ze co to od nich chcem ze pre vsetky ec metre je len jeden. inak velka spokojnost s Essential EC aj PH metrom, pouzivam ich asi tak 2 mesiace raz som kalibroval, potom som len tak skusil odmerat hodnoty kalibracnych roztokov a vobec to nebolo ani o desatinku posunute tak drzia krasne.
Přátelé zeleného listu...
Ačkoliv jsem nikdy nechtěl dělat reklamu zadarmo, zkušenost s reklamací měřáku Hannah Growcheck Combo mě k tomu víceméně přinutila.
Co se stalo:
Cca po 9 měsících od zakoupení přístroje, po harvestu sem chtěl měřák, jako obvylke, zkalibrovat. Připravím si pufrovací roztoky, nakalibruju na pH 7 ale při kalibraci na pH 4 mi nestačil rozsah nastavovacího šroubu. Přístroj ukazoval nižší vyšší hodnoty než doopravdy byly.
Poslali sme p. Klečkovi mail, ve čtvrtek odeslali na jeho adresu a v úterý, tzn za 5 dní nám přístroj dorazil PPLkem s novou elektrodou, zkalibrovaný (včetně protokolu) a s novými pufrovacími roztoky. Musím smeknout před timhle shopem, protože rychleji vyřízenou reklamaci bych si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech. Je vidět, že tenhle shop opravdu chápe, jak nutné tohle vybavení pro nás Growery je...
From The Darkness Of Chaos I Rise To Steel Your Soul
Mors Certa, Hora Incerta
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
Klečka: Jen tam nakupuju. Zboží nad dva tisíce. Zdarma poštovné a rychlí nákup. Když dnes objednám, tak to pozítří budu mít doma. Vždy když něco z mé objednávky nemaj, tak volali.. co že to nemaj a informovali mně, a nabídli mi řešení. Je to dobrý přístup k zákazníkům.
To je moje zkušenost s nimi.
Je to můj názor.
S pozdravem T25.
Zdravíčko, já mám ty od hydrogarden, essencial a můžu doporučit.
+ vodotěsnost (ta se fakt hodí, už jsem ho lovil ze dna nádrže)
+ teplotní kompenzace (je jedno v jaký teplotě měříte)
+ drží dlouho zkalibrovanej
+ jednoduchá kalibrace, žádný šroubky a podobný kraviny
Co vím tak jsem dal za ph i ec metr necelou trojku, což je přijatelná cena, je nutný taky dokoupit kalibrační roztoky tj. pro ph metr 4ku a 7ku a pro Ec 2.8 (což není úplně obvyklý)
Zdravím,
rozhodl jsem se že si ze srandy testnu taky hydro ,,, u klečky jsem koupil Adwu což se mi po projetí tohodle tématu zjevilo asi jako chyba ,,,EC šlape krásně měří v klidu ale mám problém s PH metrem ,,, přestřeluje mi asi o 7 desetin což je celkem dost,, zkoušel jsem si schválně měřit kalibraqční roztoky 4 a 7 a pokaždé mi to tak přestřelilo,, zkoušel jsem kalibraci ,, zapnu dám kalibraci hodím to do 7čky a čekám bliká bliká a pak se vypne XD ,, takže příští týden hurá zase do Ovy a zkusím to snima ukecat a připlatím si a kupuju essenciál,, nebo ať mi teda ukážou jak na kalibraci
Claune:
já ty metry mám taky a pohoda, až na to, že PH metru trvá čím dál tím déle, než se stabilizuje hodnota (možná se o něj ale blbě starám). Já ho ale kalibruju jenom PH7kou. Ty to děláš fakt oběma, nebo to jenom píšeš jako možnost? Zkoušel jsi někdy porovnat rozdíly mezi těma kalibracema (jedno a dvoubodová)?
V jakém roztoku ho udržuješ mimo měření? Mě v GS řekli, že stačí ten 7kovej buffer, ale říkám si, jestli se nekurví právě kvůli tomu.
sem kdysi posilal pm Claunovy na stejnej dotaz a odpovedel:
darec hele na phmetr musis mit roztoky dva jeden puffer na 7 a druhej na 4....vložíš to tam, zmáčkneš jednou calibrate a hodí to tuším na 4ku, to ti napíše a pka to začne kalibrovat ty vyčkáš až to přestane a je to a pak daš calibrate dvakrát a skočí to na 7mičku a uděláš to samý..chvilku necháš a až to pípne je nakalibrováno...to co je v balení je na hovno..musíš si dokoupit i tu 4ku ...
Ad udrzovani tak kalomelove elektrody se drzej v KCl coz je pripad Ph metru
Čabas.....
essencial ph-metr! stačí bohatě kalibrovat jen sedmičkou! vrazíš to do sedmičky chvíli počkáš a pak zmáčkneš kalibraci a vyčkáš než nenakalibruje sám....porovnával sem to s digitál kombem za x táců a hodnoty byly vesměs stejné
Calzone:mimo měření přístroj neudržuju v ničem, prostě zavřu pouzdro a jeto...když to udržuješ mimo měření v sedmovym buffru tak to musíš mít furt někde opřený aby to jakože nespadlo né?...po měření ph stačí strojek nechat okapat a zavřít a jeto....
kalibruju jednou za dvacet dní....mějte se a ať to roste
teda tohle sou mí skušenosti takže tak
36
to BBVLada: čus, doporučuji nebrat! Koupil jsem to před 2 roky u VirtualVillage bo jak se ti Číňani jmenujou na naše asi za 200Kč a je to klasický kšunt. Radši připlatit...teď právě taky vybírám..:-)
zdar koukal sem ze na adwy tu moc pekny reference nejsou, muj nazor je ze kdyz se k nim clovek drobet chova tak vydrzej leta.... konkretne tyhle jak ec tak ph(1.zhora) http://www.mladypestitel.cz/growsho...section=101713&