Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
su ludia, ktori bez kavy zaspia, ale zaspia v pohode aj po nej - t.j. nejde o zavislost. mam pocit, ze zrovna v tomto pripade ide o to, ze vypitie kofein z kavy vymacka z (tusim) nadobliciek(nadledvinek) alebo hypofyzy (??) nejaku latku, ktora blokuje unavu. ked uz ani piata kava nema stimulacny efekt, vysvetlujem si to tak, ze uz mam tej latky vymackanej moc, a bud tam uz ziadna nie je, alebo si na nu uz telo zvyklo. ked par dni pockam, zmeni sa to, a kava mi bude zase zaberat.
tazko povedat, ci je to takto aj s travou, ale uz davno nehulim kazdy den, skor hulim tak 2-3krat za mesiac, a zabera to skvele, uzijem si to skoro ako za starych cias
Původní příspěvek od CAESAR pavlik pavlik, pochop ze THC je latka, ktora ma STIMULACNY ucinok na cns, takze ta nemoze uspavat, jedine snad pri predavkovani, ale tym som si neni isty.
No vždyť o tom píšu.
Tělo je při každodenním hulení
prostě už předávkované (nebo přesycené, chceš-li) thc,
což se projevuje únavou při dalším dodání nového thc,
co je na tom divného?
Schovej si model, po kterým jsi unavený,
dej si 14 dní pauzu, pak si to zahul a uvidíš,
že po únavě nebude těch prvních pár dní,
než to zase rozjedeš, ani stopa.
To je čistá empírie po cca 14letém žití s konopí.
2 virgill: no, mohol si napisat aj nieco, co este neviem. ale musim ta poopravit: niekedy ani silnejsia davka nezabera, tep brutalny, srdce pumpuje ako o zivot a hlava - nic, clovek veselo zaspava dalej. ten clovek, ktory v pohode zaspi aj bez kavy aj po kave, pripadne niekedy nazaspi ani s kavou ani bez nej, som ja. uz peknych par rokov na sebe denne testujem ucinky kavy/caju/mate, a to, co som pisal vyssie, su moje skusenosti. niekedy som uplne vyspeedovany a nemusim kofein ani zacitit. a niekedy naopak, mozem davat kolko chcem, a nic.
2 pavlik: to asi plati len vseobecne, mal som doma jeden model, neviem co to bolo, ku mne sa to dostalo ako "vymakany indoor" a "brutalny skank" . zhulovalo to paradne, ale po par praskoch boli do polhodiny vsetci uplne mrtvi, bez ohladu na to, ci predtym mali pauzu 1 den alebo 3 tyzdne.
v tom s tebou suhlasim, ale predt tym si pisal, ze pravidelna unava= moc thc v tele a neviem este co tam bolo. ono ked budes pravidelne hulit len daku cochlock indiku, tak aj ked si das tu 14dennu pauzu, tak ti to nepomoze a budes z nej unaveny tak ci tak
inf3cti kofein stimuluje mozek tys psal ze nadledvinky no v nadledvinkach zpusobi vysi uvolnovani adrenalinu ale proti unave je dulezite jejich pusobeni v mozku.
Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead
Náš mozek pokládá mylně kofein za látku podobnou adenosinu. Vysoká koncentrace adenosinu vede v našem mozku k určitému stavu klidu až nehybnosti, což navozuje stále vzrůstající únavu. Kofein působí povzbudivě, když zablokuje receptory adenosinu. Výsledkem je zvýšená bdělost a pohotovost, vyšší schopnost koncentrace, člověk přijde na jiné myšlenky, a lidově řečeno:vyčistí se hlava …. Za zmínku stojí také jeden z lékařských významů kofeinu, což je odstranění psychických únavových jevů. Kofein blokuje v mozku receptory adenosinu - stará se o to, že ostatní tělu vlastní "signalizační" látky (jako např. Serotonin), které vedou a vysílají vzruchy, mohou působit neomezeně. Přímé stimulační účinky a působení na tyto látky se zde, na rozdíl od jiných drog (kokain), neobjevují. Pokud jsou všechny receptory adenosinu v mozku už jednou "obsazeny" kofeinem, nemá další přísun kofeinu už žádný význam. Tuto zkušenost mohou potvrdit všichni příznivci černého moku: dvojitá dávka espressa proti únavě už nepomůže .
to je ten ucinok/neucinok, o ktorom som hovoril, ze po istom mnozstve ten kofeint nejako nefunguje. samozrejme okrem tohoto ma kofein ten znamy ucinok "rozprudenia krvi a zdvihnutia tlaku". tie fakty na zaciatku som tam plietol, lebo som si to pamatal uz len tak hmlisto. pisal som narocky tak neurcito, dufal som, ze nejaky medik alebo niekto, kto sa vyzna, by to mohol upresnit...
to Jahudka!:
Cuz chlape, nic proti tvým názorům. Jen mě dost za/u/ráží ten tvůj avatar: Liebstandarte SS Adolf Hitler,jestli máš ponětí. Tenhle znak začali používat ve čtyřicátym roce po tom co se vypořádali s polákama
Proc bych mel chtit bejt spolecnosti prospesnej?Ja mel za to ze kapitalismus je o tom ze si kazdej jede na svy triko.Kazdej ma nejakou radost - nekdo leze na gerlachovsky stity,nekdo huli,nekdo je rad prospesnej spolecnosti..My nikomu neskodime (alespon snad vetsina) tak nevim co by jsme si nemohli svobodne delat jen to co my sami chceme.
mno unava urcite velkou radu modylku provazi, takze jak jsem se vyrovnal s bojem ja
celkem osvecena metoda, alespon pro mne, jsou jiz zminovane caje, ale je lepsi si je dat pred hulenim nez po nem, kdyz si das 5 silnej nalevu dobryho caje a pak speka tak by se unava mela docela podstatne zmensit (ale to nesmis zrat voe , protoze traveni probudi parasympatickej hormoun, jehoz ucinek je s vyhulenym spekem a kratkym spankem smrtici kombinace), takze caj jo, ale ne lipton, earl grey nebo pickvick (spelling >? ), doporucil bych treba mnohokrat zminovane mate (trega rancho s medem, potom ti aspon nebude blbe), gyokuro (vyberovka, ale drahej) puer, sencha, paimutan, tuarek, ale neprepalit nebo nepresipat, pak to straci ucinek a v tom horsim pripade i chut a to ze trpkej caj dokaze bejt fakt kurewsky trpkej.
dalsi varianta jak se zbavit tak zakerne unavy je alkohol, ale to rozhodne nefunguje na kazdeho
zakladem jak nevykydnout je bezesporu pohyb, proste chodit, plavat, plazit se, neco delat, aktivita
docela dobry sou taky iiiinergyyy driiinky, ale mas-li jako ja 90 kilo tak jich proste budes muset par do sebe nasoukat , na me to moc nezabira, ale 3 uz mi trochu podeprou vicka
mno a abych pravdu rek, unavu si musis hlavne umet uzit, ta te nesmi srat, takovej peknej vykyd s televizkou toustama a coronou s limetkou, je perfektni tecka za marihuanovym dychankem .