Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdar borci mam problemek koupil sem si kompet 70W son T plus ale bez stinitka dnes sem si koupil stinitko za 300 ale kdyz sem oddelal ty draty abych totam mohl dat...jako pridelat objimku...tak sem zapomnel jakej kabel kam dat.... sem proste lama mno ...a potreboval bych help..mohl by nekdo PLS???spis PM
paranpytlak: Nevím, jestli ty vodiče mají správné barevné značení. Pokud ano, mělo by to být hnědý na středový kontakt objímky, modrý na závit objímky a zelenožlutý propojit na všechny kovové části (stínítka). Pokud barvy neodpovídají, na středový kontakt objímky by měl jít ten silnější (vysokonapětový) kabel.
deda mraz: mno diky ty barvy odpovidaji ale problem je v tom sem lama ...poprvi vidim sodik a newim co je tahle cast objimky a tahle cast atd..mhl bys mi to nejak upresnit PLS???
paranpytlak: Výbojka má dva připojovací kontakty. Jedním je celý ten plechový závit a druhým je ta "špička" uprostřed. Když výbojku zašroubuješ do objímky, je závit výbojky spojen se závitem objímky a středový kontakt výbojky se středovým kontaktem objímky. No a na objímce máš dvě svorky pro připojení kabelů. Když se podíváš pozorně dovnitř, uvidíš, která svorka vede ke kterému kontaktu a podle toho do nich připojíš vodiče. Modrý vodič musí přijít na tu svorku, která je spojená se závitem objímky a hnědý vodič na tu svorku, která je spojená se středovým kontaktem objímky.
P.S.: pro ilustraci posílám ještě fotku objímky E27
deda mraz:diky ,objimku sem mel zapojenou OK ale porad mi to nefici....v nouzi muzu poslat foto kdyby ti to pomohlo aby si my pomohl vyresit muj problem...ale asi bude problem ve starteru mam tam 3 kabely a z toho zapojenej jen jeden...a to do tlumivky(hnedej...tlustej....) hnedej tenkej nemam nikde a jeste je tam takovej svetle modreja ten taky nikde neni..
paranpytlak - jestli mas do starteru zapojenej 1 drat tak se nediv ze to nefacha.Tam musej bejt zapojeny vsechny 3..Projdi si grower.Schematu na zapojeni sodiku je tu dost a dost i pro naprosty lamy..
hmm ja na to koukal ale proste....asi sem nec vic nez lama ale proste mi to nedoslo jak to udelat..pls pokud tpo vis mohl bys mi helpnout??ale stejne du jeste hledat..diky..
ok mno ta lampa s timhle fungovala ale najednou nejde jak sem to daval na to stinitko...asi proste nejakej kabel...jinak je tam...
starter philips T5(SN57)
tlumivka philips BSN 70N 302 I
kondik StoCAp