Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
a co "emergency bag - sac de survie", rozmer 2mx1,5m za 150,-, takova ta folie na preziti....perfektne odrazi teplo (coz je prevleceny svetlo:-))...vypada to jako alu-celofan...?
2kimehc:drahá černobílá folie z GS???Jestli ti přijde 3,2 m2 za 50,- moc, tak nevím kde bereš na internet
2yavar: neříkaj ti blesku?Je to jen o pěnězích, samozřejmě že pokud jich nemáš nazbyt, nalepíš mylar jen tam kde odráží na kytky nejvíc, což je hlavně okolo palic...
jestli jste perfekcionisti, tak si pořiďte mylar nebo agrofolii. I alobal újde, ale je lepší místo alobalu natřít skříň na bílo. Já mám bílou a stačí mi to, i když vím, že agro folie nebo mylar jsou lepší, prostě nejsem příznivcem zbytečného prodražování pěstírny - spíše ze zásady se snažím využít běžných věcí místo těch, které musím dráž koupit.
Kdo neměl Agro stříbrnou folii nepochopí . Nevyužití světla je spíš vyhazováním pěněz ,protože úroda je slabší i co do kvality a rovnoměrnější sklizně. Plocha není tak stejnoměrně pokryta světlem a to nemluvím o stínitku , které může být z folie pokud to teplota dotyčnému dovolí. Pokud chcete něco vypěstovat pod zářivkama tam už to beru jako nutnost , také v matkárně se to projeví , kdo nechce tak ať natírá , za několik nátěrů dá skoro to samé co za folii , nehledě na čas , Folie se taky pěkně udržuje v čistém stavu.
Do ty agrofolie jsem na vase doporuceni a hlavne metalsodika,sel taky.Zatim nemuzu rict zda je lepsi bila nebo tahle folie.Je s tim vic prace nez s natiranim,ale myslim ze se to vyplati.Je jako zrcadlo.Udelal jsem z ni odrazny kridylka k CT a nema to chybu.Svetlo u kytek je minimalne o 20 procent vetsi nez kdyz ty kridylka byly jen z lestenyho hliniku a nebo tam nebyly vubec.Jedina vec co me na tyhle folii vadi je,ze kdyz kropite kyticky a pouzivate tvrdou vodu tak vam tam na ni zustavaj takovy mapy a nejdou z ty folie dolu (jdou hodne blbe).Musi se casto cistit,protoze je na ni videt vsechno a to samozrejme snituje odrazivost.
Zajimalo by me jestli nemate nekdo nejakej figl na to,jak tyhle mapky cistit a to tak,aby se folie neznicila.Je to vlastne kotelni kamen.
Omlouvam se!...nechci tady zbytecne zaplnovat Vasi diskusi, zatim ji par dni jen sleduju...ale prave sem prisel z prace a dal si na uvolneni pred spanim ...a protoze sem nekdy po speku ukecanej, tak mi prominte
btw. me na cisteni napadnul ocet...ale nevim, urcite si to zkousel
...az se ted vratim ze Skotska, tak si chci zas neco renovovat, a zatim u me vyhrava folie, kterou bych pouzil uz jen do COOLTUBE...ta kridelka me presvedcila!
...uz jste tu folii museli menit?, ze by se nejak u svetla vice "opotrebovavala"...pokud pouzivate postriky-phytamin, co to dela s folii, pripadne cistite pouhou vodou
100% je nejlepší zvolit stříbrnou agrofolii.
1. je levná(50Kč??), levnější než mylar a ten vyjde asi 100,-Kč/m2
2. odrazivost stená jako mylar
3. snadná instalace
4. snadná omyvatelnost
5. je to k tomu protě vyrobený,potáhnutý transparetní fólií, prostě věčný
Nejhorší je alobal a to :
1. malá odrazovost
2.malá trvanlivost (oxiduje) a to hned při 1. postřiku, je to největší wopruz
3. instalace na peetchoo
to metal sodík: takový malý doporučení: před instalací agrofolie je potřeba ji celou zmuchlat do jedný koule , potom to neodráží jako zrcadlo, ale lomeně a tím je líp světlo rozprostřený a nehází prasata.
zdroj:
1.o odrazovosti mylaru a alobalu tady na Groweru z odkazů
2. vlastní zkušenosti: měl jsem nejdříve bílou zeď, pak alobal, pak bílou folii a nakonec Agro stříbrnou (mylar jsem neměl a už ani nebudu))
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
chci si upgradovat pěstírnu na 400w. Ale nevím jaký materiál použít na stěny, nemám moc peněz uvažoval jsem o bilém matném laminu, jakou má odrazivost světla, je srovnatelné s bilou folii co bývá v boxech?
2. Lamino bývá náchylné proti vlhkosti, vyřešil bych to tak že bych spáry zatáhl bílým silikonem aby se vlhkost nedostala do desky z místa řezu.
3. Rozměry boxu budou 75x105x200 Box musí mít takové rozměry kvůli maximálnímu rozměru pěstírny.
4. Přítak 2x PC fan. Odtah TT125, filtr homemade.
5. nevlezou se mi tam 3 za sebou 11l květníky, bude velký rozdíl když pojedu v 6x5l?