Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
expiry- dnes sem na to taky koukal a je to nejspis stejny jen maji delsi zivotnost (Long Life verze může udržovat až 90% světelného výkonu na jeden rok) jinak nevim jako co se zmenilo ja ted pouzivam 400W a sem spokojenej.
tak ted jedu rezi a jako ta Nurturelite se neda moc ze zacatku pouzivat strasne to tahne a dela to hrozny listy, radeji sem si objednal ze zacatku na rust HPI-T to urcite bude vo necem jinym. jinak na kvet se mi osvedcila
Ja som za to, že tieto žiarovky sú najlepšie, aj ked som nemal možnosť sa s nimi osobne zoznámiť, podla mna sú lepšie ako sodík, ved sú to vlastne úsporky, takže vela svetla, málo watou, malé teplo a ešte k tomu rastliny môžu byť kúsok od žiarovky a nič sa im nestane
legalized marihuana!!!!
Marihuana nieje len droga, je to rastlina z velmi velkým využitím a ludia na celom svete to možno raz pochopia.
xjackx:co to bylo za typ usporky?Zatim co jsem videl,taj pod tim vsichni meli pekne maly,krasne vetveny a husty kytky.
Dneska jsem byl v growshopu-hydroponic a nejenom ze me uchvatila jeho profesionalita,poradek a nadmiru uspokojivy pristup k zakaznikovi,ale dostal jsem tam par letaku nurturelite.Takze jsem nelenil a zacal to fotit.Zatim mam vyfoceny jenom 2letaky a zadni stranu toho nejvetsiho a asinejzajimavejsiho.Tam je hodne textu takze to nafotim az zitra.
Fotky:
1. 1.letak,1.strana celek
2. 1.letak,1.strana horni polovina
3. 1.letak,1.strana dolni polovina
4. 1.letak,2.strana celek
5. 2.letak,1.strana celek
6. 2.letak,2.strana celek
7. 3.letak,1.strana horni polovina
8. 3.letak,1.strana dolni polovina
Zbytek dofotim zitra.Omlouvam se za kvalitu fotek,ale neslo mi to nejak nasvitit.Kdyz si to zvecite,tak se to da precist.
imho. znáte zákon zachování energie?
u nurturelite to však neplatí:
lampa: 200w nurturelite
žere: 180w (se dvěma euro1 vetrákama)
má svítít: jako snad i 600w
můžete mi to prosím někdo objasnit jak to teda vlastně je?
Tech 200W je marketingovy blabol. A co se tyce toho ekvivalentu 600W, tak samotny vyrobce na webu takto bombasticka tvrzeni nepredklada, to si vymysleji nejaci prodejci.
Vyřeší se to až mi kámoš přeloží ty francouzský stránky o úsporkách.Píšou,že na parabolickej reflektor 1000mm od envirolite by 200w envirolitka (popř. nurturelitka) měla vyvinout výkon jako 345w sodík.
Compare actual power usage of both ballast and lamp and watt for watt comparison can make most people think about electricity costs properly for the first time.
nlite 600w HPS Lamp + 600w ballast = 635w actual system power usage
nlite 200w T5HO Lamp + 200w ballast = 161w actual system power usage
Thus, watt for watt, 600w HPS is roughly equivalent to 800w (4x200w) T5HO. We see comparison between HPS and T5HO as a similar comparison between Hydro and Terra. The first will probably give you higher quantity, the latter will give you better quality. So, the word "equivalent" is used by us in the context of quality and quantity balancing each other. A synergy of both technologies is the nlite suggested way forward.
Strictly nlite fluorescent only example: 10 x 200w (2000w) nlite PURple red lamps produced same yield as crop did with 3 x 600w (1800w) HPS, but the grower reported that although quantity/yield was fractionally down, the QUALITY was up massively, because there is so little heat, all of the "qualitative" characteristics of the plant tops are not "evaporated" by IR heat. this is especially relevant during the flowering stage when plant surfaces in the flower region are particularly photoponically sensitive and vulnerable to humidity and over-heating problems.
porovnání spektra zaznamenaného lidským okem a rostlinou....btw.mi z toho vychází, že vlastně většina "učinného spektra pro rostliny" lidské oko nevidí (proto možná ta modrá nurturelitka tak moc nesvítí)....
Dulezite upozorneni. Nurturelite s externim predradnikem rusi svym vyzarovanim pH i EC metr. Mozna je to tim, ze mam dlouhe kabely od predradniku k lampam, treba se to ostatnich netyka, ale jen pro jistotu dejte si to na to pozor, kdo pod temito zarivkami pestujete. Jinak to zatim vypada, ze jsou fajn.