Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » stavba 250w skrine
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

stavba 250w skrine Příspěvek č. 1


Zdar groweri,
zatimco mi dojizdi kytky na kvetu,tak uz bych rad zacal stavet novou skrin.Ta predchozi sice nybyla spatna(uvidime kolik sklidim),ale rad bych vyssi vataz a hlavne vetsi skrin.Dalsi vec,proc budu stavet novou je,ze nemam v pokoji moc mista a precejenom ten soudek uprostred mistnosti....
Protoze nemam kdovijakej prehled a hlavne ZKUSENOSTI s nejmodernejsi elektrotechnikou a elektronikou,tak bych byl rad,kdyby jste mi s par vecma poradili,popripade upozornili na mozne chyby.

Planovana velikost
Vyska-210cm(muze byt i vyssi,ale musi se nad to vejit ulita v krabici)
Hloubka-50cm(sirsi uz ji neudelam)
Dylka-60cm(mozno zvetsit)

Osvetleni
250w

Stinitko maxlight hammered+borokremicita trubka

Předřadník 250 W GIB PRO-V-T

Vybojky:
rust-Philips Master SON-T PIA PLUS
kvet-Flower Spectre HPS

Chtel jsem MH,ale na tu uz bych asi nemel.


Ventilace
S nejvetsi pravdepodobnosti ulita 200m3/h z klecka.cz za 2000voci na odtah.To bude ve zvlastni skrini,podrobne popisu pozdejc.To bude s regulatorem otacek a pachacem(homemade).

Pritah bude pasivni,nebo tam dam nejakej 12v sunon.

CT-budou chladit dva sunony,nezavysly okruh,neregulovatelne 12V.

Ofuk bude zajisten jednim Sunonem na 12V zavesenym na stinitku,tan bude zajistovat ofuk vrcholku a posun tepleho vzduchu k odtahu.Dal tam bude budto jeste jeden 12V vetracek a nebo koupim klasickej klipsnak za 390kc z growshopu.

Uvazuju o tom,ze pod nasavanim odtahu bude PC ventik,aby hnal teply vitr do odtahu.Cele vetrani jsem se snazil vymyslet tak,aby vsechen horky vzduch co nejrychleji a co nejkratsi cestou odchazel z pestirny a zarovan aby cerstvy vzduch prosel pestirnu celou.

Je to dost nesrozumitelny,ale snad to pochopite z nakresu cely pestirny.


System
Jednoznacne hydro-bubbler.Mam vyzkouseno a zatim si nemuzu stezovat.


Merici pristroje
Ph-budu nadale merit Aquarelem .To sice neni moc hitech vec,ale zatim mi to s nim rostlo a kdyz uz jsem daval vic jak 1ml/l B'Cuzz A+B,tak sem nemusel ani davat kyselinu,hnojky si to upravily sami.

Ec-nemerim

Ph+Ec-Rad bych si je koupil,ale moje kapsa neni bezedna a radsi si za ty prachy koupim lepsi vzduchotechniku a pak to casem dokoupim.

Vlhko+teplomer-Dygitalni Hydro+teplomer z growshopu za 490(klasika) a k tomu pridam na mereni teploty roztoku dig. teplomer z lidla,sondu dam do filmovky naplneny destilovanou vodou,takze by to melo ryhcle prenaset teplo a kdyby se mi nahodou nekde odloup silikon,tak se to neznici,protoze destilovana voda nevede.




Chtel bych mit co nejspolehlivejsi a nejpresnejsi pestirnu za co nejmin penez.Silnejsi vybojku kupovat nebudu,protoze to uz by na me bylo vazne moc,kdo to ma potom zivit.Elektroinstalaci mi udela kamarad elektrikar z mnou vybranejch a nakoupenejch soucastek.


??Otazky??
Na zaver par otazek.

1.Myslite,ze dokazu uchladit tu 250?Chtel bych mit kytky opravdu kousek od vybojky(10-15cm).Vim ze je to neco neslychaneho,protoze vetsinou tu vsichni maji dvestepadla tak 30cm daleko,ale ja to svetlo chci co nejvic vyuzit.

2.Snek?Co si o nem myslite?Psal jsem kleckovi a ted je nemaj na sklade,takze az zase prijdou,tak doplnim popis a snad se i rozhodnu.

3.Vejde se klasicka 120mm roura do toho stinitka(maji ho na growelectric-sice nic moz obchod,ale stinitko za bezkonkurencni cenu)


Obrazky
Pro lepsi orientaci v mych myslenkach jsem nakreslil obrazek toho,jak bych si to asi predstavoval.Kreslil jsem to v malovani,takze to neni nic moc,ale snad to bude stacit.

P.S.
Ty panely na nakresu-vsechny displeje,pojistky a vypinace budou vyvedeny na tyhle dva panely.Z panelu bude mozny regulovat ulitu a ofuk.Vypnout kazdej ventilator zvlast+sledovat na diodach,jestli je v provozu(to bude jenom u 12V),vypnout ulitu nebo vybojku a taky tam budou jistice a vipinac ke zdroji na Vetracky.Dale tam asi budou i oba dva teplomery a zapinani teplotnich pojistek(asi pouziju stejny jako ma jahudka,ale to popisu kdyztak az v dalsim prispevku)a jeste jsem zapomel na vypinace a jistice 2xvzduchovacich moturku a zvlhcovacky.

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Naposledy upravil Expiry 26-03-2007 v 17:16 PM

Old Post 26-03-2007 v 17:07 PM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

Příspěvek č. 2

Material a konstrukce skrine
Cela skrin bude ze sadrokartonu sesroubovana "L".
Spary zamaznu silikonem.

Dole budou kolejnicky(jako je na supliku),aby se dal bubbler i s kytkama vytahnout kus z pestirny a dalo se dostat i k zadnim rostlinkam.

Cetl jsem tu o sadrokartonu impregnovanymu proti pozaru a vlhkosti.Az pujdu kolem obchodu,zastavim se tam a zeptam se jestli neco takovyho prodavaj.Kdyby ne,tak budu muset sehnat nejakej impregnacni nater a nebo to vezmu balakrilem.

Nahore bude asi 15cm vysoka "krabice",ve ktery bude umistena veskera elektrina,az na zvlhcovacku(mozna ze i vzduchovani pujde jinam),pritah a vyvod CTcka a samozrejme ovladani nekterych prvku v pestirne.To cele bude zevnitr pobity rockwoolovejma deskama kvuli zabraneni sireni pripadnemu pozaru.

Na pestirne pak bude posazena dalsi "krabice" ze sadrokartonu,ve ktery si bude hovet ulita.Vevnitr bude zvukoveizolacni molitan(takovej tan co maji treba v radiu) a rockwoolovy desky prisroubovany ke stenam kvuli snizeni hluku,ale taky jako protipozarni ochrana,protoze RW nehori.Dal tam bude druhej ovladaci panel a mozna ze vevnitr jeste budou vzduchovaci moturky,abych jim nemusel resit nejake dalsi odhlucneni.Vedle toho asi jeste bude uz jenom volne postavena zvlhcovacka Profesor Z-14 s rozvodem mlhy(vic v prispevku o vlhkosti)

Vevnitr to v pripadde ze nebude impregnace proti vode,cely natru bylou barvou a pak asi prelepim cernobylou folii(ta se tolik nespini jako barva),popripade kdyby zbyly penize,tak koupim A-Agro stribrnou folii.

To je asi vsechno,co se k tomu da rict.
Jediny nad cim by se tu dalo dumat je asi ta velikost.

Ta skrin bude asi na 250w dost vysoka,ale kdyz vidim,ze polovina groweru resi problem s vyskou a s tim,ze nemuzou pestovat sativy,tak ji radsi udelam vyssi.Asi by se sem nejvic hodilo SoG,protoze tam neni nutny svitit i do spodnich pater kytky.Ale to snad pak nejak vymyslim co bude pro holky nejlepsi.

Odkazy a ceny
Sadrokarton-GKB 12,5 x 1250 x 2000 cena za kus 48,40Kc
Flolie cernobila
Folie A-Gro
Rockwool stavebni-nevim,ale myslim ze to bude par korun.
Akusticka izolaceCenu neuvadi,ale zajedu se zeptat a pak to doplnim.
Elka,sroubky a kolejnicka-v baumaxu/OBI za zanedbatelnou castku

Taky neco budou stat mrizky na vyvody a privody vzducju,ale to bude zase 10kc za jednu.

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Naposledy upravil Expiry 26-03-2007 v 17:49 PM

Old Post 26-03-2007 v 17:35 PM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

Příspěvek č. 3

Osvetleni
Osvetleni bude zajistovat 250vybojka Philips Master SON-T PIA PLUS/Flower Spectre HPS zapojena v objimce E-40 na predradniku GIB PRO-V-T.
Vybojka bude ve stinitku maxlight hammered a v borokremicite trubce,ze ktere bude teplo odvadeno prez aluflex trubky pryc z pestirny.
Stinitko bude zaveseno budto na easy rollech a nebo na retezech.

Vsechny informace o predradniku a vybojce najdete v odkazech.


Stinitko:
Sice mu asi budu muset udelat par der,ale za ty peniz,no nekup to.Nechci postranach vyriznou diry,kudy prostrcim sklo,ale jenom tam vyvrtam dirky,aby mi co nejmin svetla utikalo pryc.Pak jsou dve moznosti 1.Prilepim PC vetracky z obou stran stinitka,necim je podlozim,aby lip foukaly do stinitka,na ventilatorech budou prilepeny priruby pro snadne nasazeni trubek 2.Ventilatory budou umisteny ve
stangli nahore.Ted me jeste napadlo,ze pro nejefektivnejsi vetrani cooltube by bylo asi nejlepsi pouzit vetracky 4.Precejenom tam toho potruby bude u 2metrovy pestirny dost,tak aby to utahly.
Co si o tom myslie??




Odkazy a ceny
Předřadník 250 W GIB PRO-V-Tza naprosto bezkonkurencni cenu 1084Kc
nejake informace o tomhle predradni jsoutadysice je to tam u 400w,ale u vsech je to stejny.

Philips Master SON-T PIA PLUScena:750 Kč

250W GIB Flower Spectre HPSza 589 Kč

borokremicita truba-cena za 120mm*3mm*asi 60cm je 330kc.Nekde tu na groweru je e-mail a telefon na cloveka co tyhle trubky vyrabi/prodava nekde u Prahy,ale ja jsem ten link asi smazal.

Stinitko
za 500.

Easyroll stoji jeden cca50kc a retez nejak podobne.

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Naposledy upravil Expiry 26-03-2007 v 18:21 PM

Old Post 26-03-2007 v 18:05 PM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

Příspěvek č. 4

Ventilace
Ventilace,asi nejdulezitejsi vec na cele pestirne,ktera je ale bohuzel vetsinou podcenovana a pak se musi snizovat zvlhcovackou.To ze kolem toho clovek porad beha,aby se mu nejak povedlo u poddymenzovaneho systemu nastavit teplotu je to nejmensi.Hur uz jsou na tom nase kvitka o ktere tady prece jde.

Pestirna bude mit dva,okruhy.
1.CT se 2az4 PC ventilatory sunon
2.Vymena vzduchu v pestirne,ktera se bude skladat z 0-2PC ventilatoru na pritahu a jednoho velkeho ventilatoru,asi ulity,ale to si jeste budu muset promyslet,v tomhle ohledu se dost spoleham na vase rady,ktery bude odsavat teply vzduch ven prez pachovy filtr.


1.Slozeni cooltube jsem popsal jiz v osvetleni.Tyto ventilatory v pripade ze pouziju Fan Speed Controler budou vsechno pripojeno na jednom ovladaci.Sem jeste nemam vybrane ventilatory,ale podminkou je hlucnost do 33dB a napajeni na 12V.Samozrejme cim levnejsi,tim lepsi.V Sunonech se moc nevyznam,ted jsem procital ges a nasel jsem tam dva ventilatory,ktery by teoreticky mohly byt v cajku.

Vent. kluzný X-FAN 12VDC/0,9W, 4500ot, 19m3/h, 24dB 50x50x10mm, 19g za 49Kc.Ten by se dal pouzit na ofuk kytek a stinitka+transport teplyho vzduchu nahoru.

Vent. vapo MAGLEV SUNON 12VDC/1,6W, 3000ot, 68m3/h, 33dB, 80x80x25mm, 80g za 85Kc.Ty bych pouzil na CT,tam bych jich za tuhle cenu klidne ty 4 dal.

Co vy na to?Je to ausus?Uchladim s tim tu cooltube?S 250w nemam zadnou zkusenost,ani jsem to nazivo nikde nevidel,takze nevim jakej vykon je potreba pro CT.

Ventilatory nastrikam bylou barvou(jenom ty co budou hned na stinitku a ofuk) a na vstupu a vystupu budou sitky proti prachu.



2.Tady je hlavni neznamou ta ulita.
Ale pocitam s tim,ze ji asi koupim.

Podle toho,jak bude mit snek udelany uchyceni tak pak vymyslim jak ji pridelam,ale asi bude viset v te horni bedne na budto gumach a nebo na nejakych tkalounech.Tim bych mel zamezit prenaseni vybraci.

V sadrokartonove bedne bude hned na sadrokartonu:
?1.?Molitanova drt a nebo to co se dava do baliku s krehkyma vecma(Klecka v tom s oblibou posila vsechno na dobyrku)
2.Vrstvu bude tvorit rockwool,ktery zabrani pripadnemu pozaru sirit se dal(doufam ze nebude nicemu muset branit,ale jistota je jistota).Ten bude zaroven slouzit jako 2.vrstva odhlucneni
3.Molitan s piramidama,kterym bude polepen rockwool by mel zminimalizovat sireni hluku do 2. a 1. vrstvy

V tehle bedynce bude asi umistene i vzduchovani,taktez na gumach.

Z ulity a do ulity povede sonoflex(potrubi snizujici hluk),ktere bude stejne jako ulita pripevneno k bedne gumou.

O pritah se zrejme budou starat nejaky 0-2Pc vetracky a nejaky pasivni pritah.

Regulace
V pripade,ze pouziju Fancontrol se trema kolikama,tak na
1.koliku bude pripojena cela cooltube
2.kollik bude na ofuk kytek a stinitky(ventilatoru na ofuk mozna budu muset par pridat,protoze ta bedna bude hodne vysoka)
3.kolik bude regulovat pritah a transport tepleho vzduchu hore

U 4koliku to bude stejne,ale s tim rozdilem,ze transport tepla bude mit svuj vlastni.

Mam pouzit nekolik malych ventilatoru na ofuk a nebo jeden velky klipsnovy?


Odkazy a ceny
Sunon
Xfan ofuk
Klipsnovej ventik(druha moznost ofuku)cen 390Kc

Ulitacena 1999Kc

Regulacecena 401Kc 4regulatory

Priruba 150mmBudou na bedne od ulity a na stinitku(vetrakach,ale mensi) cena 90kc

Triakovaj regulator stavebnice-150Kc v GME
Pak nejakej ten sonoflex a aluflx-cca 250kc

Mrizky na vstupy a vystupy
Prachove filtryBudou na vstupech a na vystupu z CT

Zdroje k Pc se daji sehnat uz od 200Kc

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Naposledy upravil Expiry 26-03-2007 v 20:32 PM

Old Post 26-03-2007 v 20:22 PM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

Příspěvek č. 5

Takze po konzultaci s Lenochodem co ma tenhle ventilator jsem so rozhodl ze koupim ulitu.

Prikladam fotku odhlucneni Svahadjiho asi TDcka.

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 26-03-2007 v 20:33 PM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Erixon
Stálý Člen

Karma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 827  

Příspěvek č. 6

Udělej si to jak uznáš za vhodný, napíšu sem jak bych to udělal já.
Začnu ventilací, od tý se to bude odvíjet dál.
Pryč se všema pc větrákama!! Udělej pasivní sání, nejlíp přez kolínka z aluflexu (železářství 8pětek metr, dá na dvě kolínka). 2 Proto že při větší ploše sání nevznikaj takový tlakový ztráty. Na konce přidělej prachový filtry(třeba do vysavačů 25kč/1ks v elektře, nebo silonku).
výška sání nejlíp někde jako máš pcvent 4 na obrázku. Přímo nad sání dej stojanovej větrák (v skoro každý elektře), buď třírychlostní 45cm vrtule, nebo dva menší(imho komplikovanější, ale zabere to míň místa), když to vychytáš tak bude foukat jak na výbojku tak na kytky...

Teď se dostáváme k rozměrům. 3rychlostní stojaňák zabere tak 25-30cm z dýlky skříně, takže optimální dýlka je 90cm. Hloubku teda neupravuj, když nechceš a výška je 210 naprosto dostatečná, i když nacpeš odtah dovnitř. s 250w se nedělaj metrový kytky, neprosvítí tolik.

Pokračujem po směru proudění vzduchu
Na cooltube ser. Chceš mít u vrchů co nejvíc světla že? Tak to abys jí každejch pár dnů čistil od prachu. 10cm od vršků výbojku stejně nedáš protože infrazáření ti neuchladí nic, a zadruhé pak neprosvítíš kraje. Hoď tam jako stínítko industii, rozptyluje pěkně rovnoměrně a rozptylka dělá s teplotou přímo pod výbojkou divy. Co tě tlačí do ulity? Oproti ufu je hlučnější a větší výkon se projeví jen u dlouhýho/komplikovanýho potrubí.

Takže ventilace by ve stručnosti byla, když to schrnu: stačej 2 pořádný větráky na všechno. Je to tišší a nemusej bejt do každýho rohu natáhlý kabely.
-----------------
easy roll: vyhozný prachy řetízek je tak za 10kč/m
-----------------
Sádráč: je to dobrý proti požáru, ale doporušuju přidělat všechny pohyblivý prvky přez silentbloky, gumy atd jinak to bude dost vibrovat -> slyšet
----------------
Nechápu důvod k použití dvouch sodíkovek, rozdíl ve spektru je minimální.
---------------
Ovládací panel: aby to k něčemu bylo, tak si vyveď ven info z vlhko/teploměru, aby šlo podle zpětný vazby štelovat ventilaci bez otevření dveří(výkyvu teploty a vlhkosti)
-------------
Toho profesora doporučuju předělat podle czechglocka(návod u r-mana) má malou nádrž a nastíhal bys jí doplňovat

www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/ ;

Naposledy upravil Erixon 26-03-2007 v 21:12 PM

Old Post 26-03-2007 v 20:51 PM
Erixon je offline   Profil uživatele Erixon   Find more posts by Erixon   Foto galerie člena Erixon   Click here to Send Erixon a Private Message   Add Erixon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

Příspěvek č. 7

Erixone,tohle jsem presne potreboval,aby mi nekdo rekl jak to vidi on,protoze ja sem natesenej na novou pestirnu a pak tady vymejslim voloviny.

Zacnu u toho nejjednodussiho.

Easy roll-Sice stoji 190kacek,ale zase pohodlnost pouzivani je s retezama nesrovnatelna.Ted jsem mel vybojku na retezech a toho srani to vzdycky dat tak,aby to bylo rovne,ale zase blizko u kytek.U easyrollu jenom pootocim koleckem.Ale to je to nejmensi.To se rozhodne az ve finale,jestli mi zbydou penize na Easy-Roll.


A ted to vezmu jako ty po smeru vzduchu:
Proc davat na pritah ten aluflex?Ja bych tam kdybych delal pasivni pritah vyriznul po cely dylce(hloubce)ty steny tak 10-15cm vysokou diru a na to bych dal treba ten filtr do vysavace.Kdyby tam moc prosvitalo svetlo,tak bychprez to dal v growroomu neco jako "ksilt",aby tam na to nesvitila vybojka primo.

Ten stojanak by nebyl spatnej,ale radsi pouziju treba dva ty klipsnaky.Myslim ze bych mohl dosahnout stejnyho vykonu a lepsiho rozlozeni toho vetru(nebude to vsechno foukat do jednoho bodu jako u stojanovyho) a zarovan se to bude dat lip postelovat.

Ta Industria nevipada spatne,sice je o 600drazsi nez ten Maxlight,ale kdyz jde o kyticky,tak nebudu setrit.Jelikoz ma Industria ten tepelnej stitek,tak by CT nemelo smysl.

Proc dve vybojky??Jako prvni jsem hledal vybojku GIB,protoze od nich chci i predradnik a jejich vybojky s jejich predradnikem by mi mely zarucit 100%ucinnost.Vetsina vyrobcu na vybojkach(nebo alespon na svych strankach)uvadi,ze udaje napsany na vybojce,jako treba teplota chromaticnost a vykon v lumenech,plati a muzou zarucit jedine v pripade,ze pouzijete jejich predradnou techniku.
Ale bohuzel tahle firma vyrabi jenom vybojky na kvet a z predradniku neustoupim,protoze bych rekl,ze z tehle kategorie jsou asi nejlepsi,samozrejme kdyz nepocitam predradniky elektronicke treba od Lumatexu.No a pak jsem hledal vybojku na rust a nasel jsem tuhle,ktera je z rady "Plus",ktera ma mit udajne pridano modre spektrum.Teplotu chromaticnosti se mi u te Gib nepovedlo najit,takze to nemuzu srovnavat.
Casem budu chtit MH,ale to by me ted zrujnovalo.
Kdyby jste mekdo vedel o nejaky univerzalni vyboce na rus i kvet,tak sem s ni,ale jak uz jsem nekolikret rikal,chci dat kytickam to nejlepsi,takze nejaky petikylo za vybojku je mi docela sumak,kdyz jim to udela dobre,tak proc ne.

A ted se dostavame k te nejosemetnejsi veci.Tu ulitu jsem si vybral v domeni,ze je vykonna a ticha.Precejenom bude tahat z dvou metru vzduch pres rekneme 1m trubek a jeste tam bude nejakej filtr.Klidne si koupim UFO,to me je jedno,jestli to bude vypadat jako letajici talir a nebo snek.Navic po konzultaci s Lenochodem:
ma ji a prej mu to s kytkama v homeboxu hazi i bez ofuku a to jede na 40% vykonu,na tech 40% udajne neni ani moc slyset.Rikal,ze kdyz na to udelam nejakej odhlucnenej box-jako priklad mi poslal link na tu fotku-tak to ani na plny koule nebude moc slyset

Za ty penize mi to prijde dost slusny.Ale kouknu se po nejakejch tech ufech.Kdyby jste nekdo meli nejakej dobrej tip na to,kde koupit nejakej dobrej ventik za malo....


Ten "kontrolni panel",o tom uz jsem psal,ze bych tam mel vyvedeny displeje od teplo-vlhkomeru a i teplomer vody v hydru.Stim ze tam asi budou i vypinace a casovace,protoze ted mam zasuvku tam,kde asi bude skrin,takze zasuvka pujde pryc a bude to privedeny ze zdi rovnou do skrine.Dal bych tam i jistice,kvuli skratu,protoze cela skrin bude mit neco kolem 1,5A a v bytech jsou 5A(jestli je to jinak,tak meopravte),takze kdyby se mi tam neco zkratovalo,tak by tam musel tyct o 3,5A vetsi proud a to se treba kdyz sehnu na draty od vybojky nestane.
Co mam ted skrin bez jisticu,tak jsem pri zapnuty vybojce omylem strcil kralikovy pletivo do objimky a nebejt toho,ze jak jsem dostal ranu,tak jsem zmackal to pletivo a to z ty objimky vyskocilo,tak fakt nevim co by se delo.Jistice se ani nehy.

Zvlhcovacka-ten jeho navod mi prijde zbytecne moc komplikovanej.S tim ze to zvetsim pocitam,protoze na plnej vykon je nadrzka do 7h pryc.Ja jenom vyvrtam diru do zasobniku a tam pak privedu hadicku,ktera bude napojena na nejakou nadobu(treba kanystr)ze ktery ta voda potece do zasobniku,kterej muzu postavit treby nahoru na skrin.Takhle si zvlhcovacka bude sama davkovat,kolik vody potrebuje.

Samozrejme vsechny navrhy a napady jsou vytany

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 27-03-2007 v 07:58 AM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

Příspěvek č. 8

Ventilatory


Ufo

1.Ventilátor UFO 160 m3/hod - průměr 100 mm

Plastový ventilátor typu UFO: Max. průtok 160 m3/hod., průměr pro odvětrávací potrubí 100 mm, příkon 32W/230V/0,19A, hmotnost 1,8 kg, hlučnost 35 dB, max. teplota vyfukovaného vzduchu 60 °C (automatická tepelná ochrana motoru).
Rozměry ventilátoru: Délka 23 cm, průměr 25 cm.

cena z greenhome.cz 2600 Kč
odkaz



2.Ventilátor UFO 225 m3/hod - průměr 125 mm

Plastový ventilátor typu UFO: Max. průtok 225 m3/hod., průměr pro odvětrávací potrubí 125 mm, příkon 31W/230V/0,19A, hmotnost 2,1 kg, hlučnost 33 dB, max. teplota vyfukovaného vzduchu 60 °C (automatická tepelná ochrana motoru).
Rozměry ventilátoru: Délka 23 cm, průměr 25 cm.

cena z greenhome.cz 2990 Kč
odkaz


3.Ventilátor UFO 410 m3/hod - průměr 150 mm

Plastový ventilátor typu UFO: Max. průtok 425 m3/hod., průměr 150 mm, příkon 80W/230V/0,35A, hmotnost 3 kg, max. teplota vyfukovaného vzduchu 50 °C (automatická tepelná ochrana motoru).

cenaz greenhome.cz 3300 Kč

odkaz


4.Ventilátor Ruck RK 125 (275 m3/h)

Ventilátor typu UFO v nejoblíbenějším rozměru pro ventilaci pěstebních prostor nebo pro chlazení cooltube.
Kruhové napojení pro pohodlné připojení potrubí.

Specifikace:
Výkon: 275 m3/h
Napojení 125 mm
Spotřeba: 65 W
Proud: 0,3 A
Max. teplota: 70°C

cena z klecka.cz 2499 Kč
odkaz davat nebudu,protoze u Klecky nefungujou


5.Ventilátor Ruck RK 125L (355 m3/h)

Ventilátor typu UFO v nejoblíbenějším rozměru. Vhodný pro ventilaci pěstebních prostor nebo pro chlazení cooltube.
Kruhové napojení pro pohodlné připojení potrubí.

Specifikace:
Výkon: 355 m3/h
Napojení 125 mm
Spotřeba: 65 W
Proud: 0,3 A
Max. teplota: 70°C

cena z klecka.cz 2699 Kč


6.Ventilátor Systemair RVK 125E2-A1 (225 m3/h)

Tyto radiální ventilátory mají dozadu zahnuté lopatky a motor s vnějším rotorem. Rychlost otáček ventilátorů lze plynule regulovat tyristorem nebo 5-stupňovým transformátorem. Ventilátory RVK mají motory s vestavěnými tepelnými kontakty s automatickým restartem. Skříň je vyrobena z plastu vyztuženého skelnými vlákny.

- Ventilátor typu UFO
- Regulovatelné otáčky
- Vestavěné tepelné kontakty
- Možnost instalace v libovolné poloze
- Spolehlivý, nevyžaduje údržbu

Specifikace:
Výkon: 225 m3/h
Napojení: 125 mm
Spotřeba: 31 W
Proud: 0,19 A

cena z klecka.cz 2499 Kč


7.Ventilátor Systemair RVK 125E2-L1 (350 m3/h)

Tyto radiální ventilátory mají dozadu zahnuté lopatky a motor s vnějším rotorem. Rychlost otáček ventilátorů lze plynule regulovat tyristorem nebo 5-stupňovým transformátorem. (regulátor není součástí ventilátoru) Ventilátory RVK mají motory s vestavěnými tepelnými kontakty s automatickým restartem. Skříň je vyrobena z plastu vyztuženého skelnými vlákny.

- Ventilátor typu UFO
- Regulovatelné otáčky
- Vestavěné tepelné kontakty
- Možnost instalace v libovolné poloze
- Spolehlivý, nevyžaduje údržbu

Specifikace:
Výkon: 350 m3/h
Napojení: 125 mm
Spotřeba: 80 W
Proud: 0,35 A

cena z klecka.cz 2699 Kč


Ventilatory typu UFO:
-pomerne tichy chod(ventilatory TD maji o 10dB mene nez UFO)
-prumerny tlak a vykon
-maly




Ulity


1.Ventilátor ulita 200 m3/h

Vynikající ventilátor, který překvapí svou malou hlučností a tichým provozem navzdory svému výkonu.

Specifikace
Výkon: 200 m3/h

cena z klecka.cz 1999 Kč


2.Ventilátor ulita 500 m3/h 40 W


Ventilátor ulita 500 m3/h 40 W
Množství: 1.0 ks
Specifikace:
Výkon: 500 m3/h
Spotřeba: 22 W
Proud: 0,65 A

cena z klecka.cz 3299 Kč


3.Ventilátor CHAYSOL 1000 m3/hod

Velmi kvalitní kovový ventilátor s vysokým průtokem vzduchu. Max. průtok vzduchu 1000 m3/hod, průměr 100 mm.
Příklad: Během 5 minut vymění vzduch v místnosti o velikosti asi 80 m3 (započítán i statický tlak).

Tanhle je tu jenom pro srovnani.Kdyz 100m3/h vytahne za 5min 80m3,tak 500 ma za 5min 40m3.

cena-vysoka

Ofuk
Ventilátor s klipsnou

Ventilátor s klipsnou - zajišťuje cirkulaci vzduchu, snadná manipulace, možnost umístění horizontálně i vertikálně, snadné uchycení (či zavěšení) v prostoru, disponuje 2 rychlostmi, průměr 15 cm, barva bílá

z frowshop.cz za 390

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Naposledy upravil Expiry 27-03-2007 v 10:23 AM

Old Post 27-03-2007 v 10:01 AM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

Příspěvek č. 9

Ventilatory

Ty UFA jsou hodne tichy.Nevite,jaky je rozdil mezi jednotlivyma znackama??Jestli to treba neni jeden vyrobce a tohle jsou nazvy modelu,nebo jestli neco z toho neni nejakej sr*c.

Ulity,tak od tech uz zacinam pomalu ustupovat.Az mi prijde mejl od Klecky,jaky dela ta 200m3/h hluk a jestli je pravda,ze ten 500m3/h zere jenom 22w/40w,tak vynesu ortel.Kdyby ta 500 zrala jenom tech 40/22w,tak bych o ni dost uvazoval,sice je drazzsi,ale zase se to pak vrati na elektrine(mozna).

Vypsal jsem sem hromadu ventilatoru,ktery by se daly pouzit.A ted babo(growere)rad.Budu vam vdecny za kazdou radu,napad a zkusenost.

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 27-03-2007 v 10:30 AM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

Příspěvek č. 10

Mas pravdu.
V pripade,ze nikdo nema zadne namitky,tak jakmile budu zdravej(par dnu),tak zacnu se stavbou skrine v rozmerech-vyska 200mm(tak velkej maji sadrokartona nechce se mi ho nastavovat 10cm),hloubka 50cm,sirka 90cm
To je velikost pestebnich prostor.

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 27-03-2007 v 14:19 PM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Erixon
Stálý Člen

Karma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 827  

Příspěvek č. 11

Dobrá, easyroll už zmiňovat nebudu, jen u těch řetízků stačí počítat o kolik dílků posunuješ na jedný straně a napočítáš to i na druhý

Aluflex na přítah kvůli omezení světla který projde ZVENČÍ DOVNITŘ, jestli to vymyslíš jinak tak to nepotřebuješ...
Zapoměl jsem napsat že filtr na vysavače je náročnej na perfektní utěsnění dveří, jinak kolem nich proudí vzduch a píská to, takže silonka je asi praktičtější.

Když tam dáš ten velkej stojaňák, bez stojanu - zavěšenej přez gumu na řeťízky a na motor nalepíš 0,5cm měkou gumu aby nevibrtoval o zeď tak budeš moct přesně nastavit jak vejšku tak úhel foukání. A vítr pokreje celou šířku. btw když zajdeš do elektry tak ho budou mít tak za pětikilo, takže výjde levnějc než 2klipsňáky v growshopu
Klipsňáky jsou taky dobrý.

Ta philipska výbojka má stejný označení i chromatičnost (1950K) jako klasická sodíkovka co prodávaj na janca.cz za 350, nemůžu se zbavit pocitu že na greenhome kecaj jak píšou o tom přídavku modro-bílé. Vsadim se že rozdíl mezi tim jestli budeš růst pot touhle philipskou nebo pod gib NEpoznáš. MH bys poznal (přez 4000K a na jance jí maj za 588 což je furt levnější než ten filips z growshopu)

S tou ulitou nemam přímou zkušenost, třeba bude v pohodě. Ufo je jistota, ikdyž výde o pár set dráž než tenhle torin s-vent 200.
Volil bych od 225m3/hod do 355m3/hod. Rozdíl v ceně neni velikej.
Jestli jsou lepší Ruck RK (výrobce http://www.ruck-ventilatoren.com/De...45&Nodes=1,2,81 dělaj je němci, jestli to teda nedovážej všichni z tajwanu ) nebo Systemair RVK (český zastoupení http://www.systemair.cz/ ) by mě taky zajímalo. Větší průměr potrubí dělá menší hluk, protože proudění vzduchu je hlučnější než ufo.

Jaký máš domovní pojistky netušim (se koukni), ale bude to víc než 5A. Jen musíš počítat s proudovým rázem při zapnutí. Nevim jak se vyzná elektrikář kterej bude zapojovat, ale ať dá průřez drátů buď 1,5mm2 nebo 2,5mm2. O jističích tady je theard a je to zbytečný rozepisovat znova.

EDIT: regulátor se po kliknutí na odkaz neoběví, ale divil bych se kdyby měli na czechcomputeru triakovej regulátor. Neni to na 12V?

www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/ ;

Naposledy upravil Erixon 27-03-2007 v 16:33 PM

Old Post 27-03-2007 v 15:45 PM
Erixon je offline   Profil uživatele Erixon   Find more posts by Erixon   Foto galerie člena Erixon   Click here to Send Erixon a Private Message   Add Erixon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

Příspěvek č. 12


S tema retezama jsem ot taky takhle delal,ale mit to jenom na hacku by bylo o strach a kdyz jsem mel karabinky,tak vzdycky to vsechno precvakat dalo desny prace.Takhle kdyz polezu dovnitr(za kytky)tak si behem par vterin vytahnu vybojku nahoru a pak kdyz pujdou kytky domu,tak to zase v cuckuletu spustim.

Tad na pestirne jsem mel na pritahu 2cm molitanu,ale pritah byl pod urovni kytek.Protoze asi(urcite)vis o cem mluvis,tak to udelam tak jak jsi rekl.Mimo tu skrin zadny trubky nechci mit,jedine prekryty sadrokartonem.Protoze uz jsem vybral ventilator na ofuk(na nozicce )
,tak to udelam tak,jak jsi psa.V pestirne si postrane necham trochu mista a tam budu moct schovat ty trubky od pritahu,zvlhcovacku a spodek toho ventilatoru.Z toho vyplyva dalsi problem.Budto udelam zakryti pritahu sikmy a budu mit lepsi odraz do pestirny(viz. obr. A.)a nebo bude rovny a budu se pak lip dostavat za kytky,kdyz budou vysunuty ven.Kdyz to tak pisu,tak si uvedomuju,ze to bude urcite A.,protoze dozadu se vzdycky nejak prokamzikuju.Celej tenhle prostor bez kytek bude mit 12cm(akorat na zvlhcovacku).

Ventilator na ofuk jsem nasel tenhle za 490 s vrtuli o prumeru 40cm se dvema rychlostma a nasavitelonou vyskou a uhlem sklonu.
http://www.sandi.cz/php/index.php?akcni=45641

Ty filtry tam dam pak az to bude poskladany,abych moch zjistit,jak moc to bude branit v pritahu)


Predchvili jsem cetl ve u neco o tech teplotach chromaticnosti a dospel jsem k podobnemu zaveru.
Takze kdyz zbydou penize(podle toho,za kolik poresim ventlaci),tak budto koupim jenom GIB a nebo k ni i MH HPI-PLUS BU E40 za 580kacen.

Nevim,jestli by to ta 200m3/h ulita uchladila.Ale asi jo.Uvidim co rekne Klecka.

Ty pojistky jsou na 10A.Elektrikar letos dodelal vejsku.

Ten regulator byl na PC vetraky,ale to uz neni treba.
Triakovej regulator maji v GME stavebnici(uz doma jeden mam)za 150Kc.


V obrazku je i rozvod vlhkosti.Ten bude udelanej z vodovodnich trubek s dirkama,aby ke kazdy kytce sla para.Ten bude napevno pridelanej na vyku a v jednom miste bude odpojitelny od zvlhcovacky.

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 27-03-2007 v 20:00 PM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Registrován: Dec 2006
Příspěvků: 669  

Příspěvek č. 13

Tak uz jsem pokrocil s vyberem ventilace.Rozhodl jsem se pro ulitu s prutokem 250m3/h,ktera stoji 2200Kc.
Nasel jsem ji tady:
http://www.industrialsystems.cz/gro...products_id=483
a jmenuje se Torin.
Dneska kdyz jsem byl v hyroponicovi,tak jsem se tam ptal na ulity a ukazali mi ulitu s 250m3/h,na 30w ktera vypadala stejne jako ten 200m3S-vent a i se tak jmenovala,ale mela naprosto odlisnej odber(30w je oproti ty z klecky ku*evskej rozdil) a vykon a stala stejne jako Torin,tak nevim jakej je v tom rozdil.Ja jsem si vsimnul jenom vzhledovyho rozdilu,ze ten torin ma kolem sebe takovou "krabici" a ma jiny uchyceni motoru a vyvod vzduchu.Jakej je v nich rozdil,je to to smay??

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 30-03-2007 v 16:29 PM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Quincy
Stálý Člen

Karma uživatele Quincy - 44% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 31  

Příspěvek č. 14

v stavbě ty fandím, vidím že si to dost plánuješ, ale vyprdl, bych se nakupovat elektroniku v growshopu páč mají nehoráznou přirážku, např:
výbojka SON-T 250W E40 sodíková - 268.08,-
http://janca.cz/eshop.php?action=pr...tail&pid=272774
předřadník: napiš na http://www.dna.cz/dna_ce.htm tam je mají dost levný

V kukuřici tráva neroste ?!? chachacha
jak se říká u nás.... silnější pes mrdá


Třetí out grow Noname by Quincy - nenadále ukončen

Old Post 14-04-2007 v 15:45 PM
Quincy je offline   Profil uživatele Quincy   Find more posts by Quincy   Foto galerie člena Quincy   Click here to Send Quincy a Private Message   Add Quincy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sk-at-er
Stálý Člen

Karma uživatele sk-at-er - 95% PěstitelskáKarma uživatele sk-at-er - 95% PěstitelskáKarma uživatele sk-at-er - 95% PěstitelskáKarma uživatele sk-at-er - 95% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 92  

Příspěvek č. 15

2 Quincy- a objednával si něco z toho dna.cz??chtěl bych ten pochystat ten elektronickej předřadník Lumtec jestli by šel na 400W

Old Post 14-04-2007 v 21:00 PM
sk-at-er je offline   Profil uživatele sk-at-er   Find more posts by sk-at-er   Foto galerie člena sk-at-er   Click here to Send sk-at-er a Private Message   Add sk-at-er to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Quincy
Stálý Člen

Karma uživatele Quincy - 44% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 31  

Příspěvek č. 16

sice nenechával, ale když jsem se tam ptal na předřadník pro 400w hps, tak mu doporučili za 600kč

V kukuřici tráva neroste ?!? chachacha
jak se říká u nás.... silnější pes mrdá


Třetí out grow Noname by Quincy - nenadále ukončen

Old Post 15-04-2007 v 07:08 AM
Quincy je offline   Profil uživatele Quincy   Find more posts by Quincy   Foto galerie člena Quincy   Click here to Send Quincy a Private Message   Add Quincy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:47 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
25-07-2015 - Stavba skříně - 3 odpovědí
22-12-2016 - Stavba Matkárny - 70 odpovědí
23-06-2011 - Stavba Skříně - 6 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.4982350 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív