Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Wick System je zdaleka nejjednodušší typ hydroponie. Tento systém je pasivní , nedochází k žádnému pohybu.Výživný roztok je do růstového prosředí tahán přes knoty.
Ebb and Flow System pracuje dočasně zaplavením nádoby živným roztokem a pak stékáním roztoku zpět do nádrže. Toto je zařízené ponorným čerpadlem napojené na spínací hodiny.Tento koloběh probíhá několikrát denně, v závislosti na velikosti a druhu rostlin v tom pěstované.
Drip System je pravděpodobně nejvíce používaný typ hydroponie na světě. Systém je jednoduchý, spínací hodiny ovládají čerpadlo a to tlačí živný roztok do trubek a následovně přes kapiláry přímo k jednotlivým rostlinám.
N.F.T. Nutrient Film Technique - nejsou zapotřebí žádné spínací hodiny, roztok koluje v trubkách Non-Stop.Živný roztok je vytlačován do trubek kde pomalu protéká kolem kořenů rostlin a poté se vrací zpět do rezervoáru.Kytka je uložena v malém košíčku.Není zapotřebí žadné médium pouze musí být, dostatek vzduchu pro kořeny a tma.Roztoku by mělo protéct 3/4-1Litr každou minutu.
Aeroponic System je vysoce moderní technologií hydroponie. Jako u NFT je základem pro růst dostatek vzduchu.Kořeny visí volně ve vzduchu a jsou mlženy roztokem přes trysky a to je prováděno každých pár minut.Čerpadlo je vždy zaplé pouze na několik vteřin.
k tomu Wick systemu. Je tu nekdo, kdo to pouziva? Podle mne by to mohlo stacit, ale rikam si, k cemu tam je vzduchovadlo. prijde mi zbytecne, kdyz stejne roztok jde knotem...
Aeroponie je sice pěkná technická vychytávka... Spíš by mě zajímalo jestli je rozdíl mezi použitým systémem a výnosem. Mam dojem, že jsem docela hledal a nikde se k tomu nikdo nevyjadřoval a podle mě to zas takovou roli nehraje nejdůležitější je dostat vodu s živinami do rostliny a to se povede ať tak nebo tak
Mně se nějak zalíbyl N.F.T. to nemůsí bejt jen v trubkách to může bejt i třeba jako Gro-tank nějak se mi to zdá nejednoduší docela aji levny 20l vana sojí nejakých 1800 to by na nějaky pořádnych 6 kytek stačilo nebo ne..
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Původní příspěvek od Sinuhet Mam 40l vanu a jedu tam ted 3 kytky. Maji tesno. Priste dam jen 2. Zacinal jsem s 8.
Bud zdrav mam 20l vanu a uvazuju kolik se jich tam tak optimalne muze vejit ,nebo jsem rikal ze to NFT prodam a postavim komplet drip pac chci decentne pozmenit grow room a to na 160x160x130/V,D,Š
Jeste ale fakt nemam uplne jasno ,jak nejlip ekonomicky to poresim..
Docela by me zajimal takovej nakladovej vydaj na ruznej H. system ,jako treba co se tyce slozitosti obsluhy(jak casto k tomu litas) ,vadaje za tech. vychytavky atd,,