Co?
Stálý Člen
|
Transport zivin |
Příspěvek č. 1 |
premysleli jste nekdy jak ziviny cestuji telem rostliny?
vzhledem k tomu, ze chci zkusit pestovat vzhuru nohama, tak me zajimalo jak to tam natece....
zatim to je napul v hlave a na pul v rajceti, takze:
k barveni jsem se rozhodl pouzit florescentni indikatory, ktere se velmi snadno prokazuji i ve fakt malinkatym mnozstvi a relativne snadno...
tudiz ta barviva jsou florescein (ozkouseno, neskodi rostlinam, nemeni mou meritelne ec, nemeni ph, prokazatelnost....v miliontinach), dale alizarin (to same)
prokazani indikatoru je snadne....staci svetlo o urcite vlnove delce, kdyz posvitite na rostlinu, potazmo list, plod, rez plodem, seminkem, mikrobiologicky preparatem, tak tento indikator zacne floreskovat...zarit....
florescein....zelene
alizarin.....zlute
....zatim tedy nemam potrebne svetlo (o dane vlnove delce), ale doufam, ze to rozeznam v ruznych castech rostliny, v ruznych koncentracich
ALE:
netoxicnost indikatoru jsem pouzil 1.sebe (snedl jsem malou lzicku a cural pod fialovou zarivkou (uv)....fakt to fungovalo, prezil jsem a svitili mi......:-)
2. vypestoval jsem rajce, ktere jsem zaleval vodou s pridavkem indikatoru....a rajcatka normalne ve slunicku sviti zelene...staci jej dat do sklenicky...a sviti....
-------------------
je spousta zajimavych dat, ktere me napadly k mereni az po rozkrojeni toho rajcete, a proto nez to zkusim na moji kyti, tak si to chci vsechno ujasnit....
zajimava urcite bude rychlost transportu zivin...
....dale by....taky mohli byt fakt drsne zajimavy makrofota
....rozlozeni zasob
....kdy hnojit....
....jak dlouho se kytka cisti...
.....mate jeste nejaky napad?
.....nebo slyseli jste o necem takovym resp. zkouseli jste to?
diky
|
!!! Čím méně hulíte - tím více Vás to zhuluje !!!
Návrat ke kořenům - nový přístup
Nurt Gang Grow - REGROWing - a taky timelapse c.1,
Co dělá hormon ethylen?...ukončení květu? ? Elektro-čerpaní živin do kytky
FAQ: Příznaky plísně nebo chyba výživy? * CO2
|