Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Sinuhet-Jo mozny to je co rikas a popisuju to opravdu jako michani 2 latek s ruznym PH.Hele jde o to ze destilka by mela mit PH 7.
PH7 je prece neutralni PH.
Jestli mas pravdu nebo ne to fakt nevim je to teorie.Ja jsem se zabejval s pestovanim ryb takze tyhle veci znam jen co se tyce vody a prave proto je mi divny ze by to fachalo takhle i s hlinou.Kazdopadne ke stabilizaci PH se pouziva obycejna soda.
Asi by stalo za to to opravdu vyzkouset co je na tom pravdy nejakym digitalem.Proste vzit destilku,zmerit jeji PH pak s ni prolejt hlinu a videlo by se.Pak to samy udelat s obycejnou vodou nebo i jinou destilkou.
Jenomze pH je neco ve smyslu poctu volnych vodikovych atomu nebo tak nejak. A cista destilovana voda, nema ty vodiky zadne a tudiz je pH neutralni. Hlina tam doda vodiky svoje a tim padem meris opravdu ciste pH pudy. Ta destilka to svym pH neovlivni.
jo, jo....
dobra, zjistim, ze ph mam pod 5, nebo nad 7, coz jsou pro kytky minima a maximama ph.... co dal.... staci pridat nejaky PH+ resp. PH- ???
kolik ??? kde to koupim ??? co to stoji ??? jeste jsem to nepouzival, co dolomiticky vapanec ???
rozumeno, kytky mam v hline kde jsme nazacatku merili ph ... bylo 6. pravdepodobne se stalo, ze hnojeni se ph zmenilo, pravdepodobne v kysele a ted se na listech dela presne to, co je popsany v Vzhledové změny na kytkách 1/3
cili prehnojenim to neni (si myslim), poprve se mi to objevilo cca pred 5dny, od te doby prolejvam vodou... nic se nedeje ... a vcera opet rozsireni mrtvejch fleku... rozumeno nechci o tu kytku prijit.,,, cili co mam delat ???
jeste me napadlo, kytku jsem minuly tyden presunul jinam a zacal jsem zalevat jinou vodou (odstatou pochopitelne) ale bylo by mozny, ze tato voda ma jine PH ??? vzdalonostne je to 500m a vodu berem ze stejneho zdroje...
ted koukam na hydroponic do ceniku a jsou tam 2 PH- , jedna dusicna, druha fosforecna... cili rozumim tomu tak, ze jedna se pouziva v rustu (dusik) a druha v kvetu (fosfor)
JE TO TAK ??? diky
PH+ je jaky formy --- HORCIK a VAPNIK ???
a jeste :
ADVANCED HYDROPONICS OF HOLLAND
mam do toho jit ??? pouzival jsem WUXAL super, horkou sul, BIOM - rostim, KH-universal, LH-universal... ted kyti prechazi na kvet... chci mit co nejvetsi vynos !!! co je jasny ne ???
1) rozumis spravne dusicna-rust
fosforecna-kvet
(jinak da se pouzit jen jedna(ja bych v tomto pripade volil fosf.)
jde tu hlavne o stabilitu ph toho upraveneho roztoku)
2)jako ph + se pouziva hydroxid draselny-KOH
3) ja bych kytky proplach a presel na AH podle mejch zkusenosti ti to vynos zvedne!
ked vezmem 1 dl hliny s pH 5 a slahnem ho do 10l destilky s pH 7, predsa to nebude mat take iste pH ako ked slahnem 5l pody s pH 5 do 10l destilky. predsa tam musi zalezat aj na mnozstvach tych latok, ktore zmiesavame, inak by sa nedalo par kvapkami kyseliny alebo zasady doladovat pH roztoku a neutralne pH destilky by nam okamzite znehodnotilo aj najmensie mnozstvo necistot (ktore su vzdy, vsade a vo vsetkom)
pH je predsa nejaka koncentracia H+ ionov takze tam musi vzdy zalezat na koncentracii roztokov, ktore zmiesavame. takze pH 7 neznamena, ze v roztoku nie su H+ iony, ale ze ich je prave nejaka koncentracia. inak by to znamenalo, ze pH<7 ma zaporne mnozstvo H+ ionov
myslim, ze oddelovat meranie pH pody a roztokov nie je treba, jedna sa o to iste, akurat sa latky z pody z rozpustia v roztoku - to je koniec koncov dolezite aj pre rastlinu, kedze ta moze ziviny z pody cerpat iba vo forme roztoku, v sucha, aj ked dobre pohnojena poda jej je k nicomu
Jinak v chemii jsme to zrovna probrali takže můžu říct na 100% že sinuhet má pravdu. nedá se určit ph zprůměrováním jednotlivých ph dvou látek je to vážně počet kationů vodíku (H+) oproti anionech hydroxidové skupiny (OH-)
inf3cti-no prave to je pravda..Ta kytka bere ziviny ve forme vody takze by se to nejspis oddelovat nemelo.Tak jak se teda vlastne meri spravne PH pudy?Existuje na to nejakej specialni phmetr nebo jak na to?
Jo ted jsem nasel phmetry a fakt sou to jiny pristroje na roztoky/pudu.Kouknete se na to.Podle me co si lidi merej PH podle toho michani destilky/hlina je uplne zbytecny.
JackEE-no dejme tomu a z toho teda vyplyva co?Jako rict jen ze je neco tak nebo tak to jeste nic neresi.
Kdyz teda smicham kapalinu co ma PH4 s kapalinou co ma PH8 jakou hodnotu PH bude podle tebe mit vyslednej produkt?
Dejme tomu ze bys to michal 1:1
Vyplyva z toho, ze pH 7 opravdu minimalne v pripade destilky znamena ze tam ty castice nema. Smerem pod 7 je to nejake to OH a smerem nahoru nejake H. Ted akorat doresit, jak moc vysledne pH zavisi na pomeru mnozstvi hliny a vody.
http://antoine.frostburg.edu/chem/senese/101/acidbase/faq/what-is-pH.shtml
The Simple Definition
pH is a logarithmic measure of hydrogen ion concentration, originally defined by Danish biochemist Sřren Peter Lauritz Sřrensen in 1909 [1].
pH = -log[H+]
where log is a base-10 logarithm and [H+] is the concentration of hydrogen ions in moles per liter of solution. According to the Compact Oxford English Dictionary, the "p" stands for the German word for "power", potenz, so pH is an abbreviation for "power of hydrogen" [2].
The pH scale was defined because the enormous range of hydrogen ion concentrations found in aqueous solutions make using H+ molarity awkward. For example, in a typical acid-base titration, [H+] may vary from about 0.01 M to 0.0000000000001 M. It is easier to write "the pH varies from 2 to 13".
The hydrogen ion concentration in pure water around room temperature is about 1.0 × 10-7 M. A pH of 7 is considered "neutral", because the concentration of hydrogen ions is exactly equal to the concentration of hydroxide (OH-) ions produced by dissociation of the water. Increasing the concentration of hydrogen ions above 1.0 × 10-7 M produces a solution with a pH of less than 7, and the solution is considered "acidic". Decreasing the concentration below 1.0 × 10-7 M produces a solution with a pH above 7, and the solution is considered "alkaline" or "basic".
pH is often used to compare solution acidities. For example, a solution of pH 1 is said to be 10 times as acidic as a solution of pH 2, because the hydrogen ion concentration at pH 1 is ten times the hydrogen ion concentration at pH 2. This is correct as long as the solutions being compared both use the same solvent. You can't use pH to compare the acidities in different solvents because the neutral pH is different for each solvent. For example, the concentration of hydrogen ions in pure ethanol is about 1.58 × 10-10 M, so ethanol is neutral at pH 9.8. A solution with a pH of 8 would be considered acidic in ethanol, but basic in water!
pre zaujemcov mozem prelozit
a este jedna zaujimavost: Vyrobca BCuzz odporuca merat pH kokosu zmiesanim 1 dielu kokosu a 5 dielov destilky, takze by to mohlo fungovat aj s hlinou. Niekto s dig. pH metrom by to fakt mohol zmerat, kolko tej hliny minimalne treba, aby sme dostali aspon priblizne spravne vysledky.
ked nebudes mat pH v spravnych hodnotach, stane sa ti to, ze rastliny nebudu moct poriadne vstrebavat ziviny z pody a bud budu rast blbo, alebo nebudu rast vobec a umru. Vyzera to proste tak, ze maju nedostatok nejakeho prvku, a spravidla 'nedostatok vsetkeho' - podla toho, kam a ako velmi ti to uleti. Mozes sa mrknut do mojho "skunkoveho" threadu, mne sa to prave stalo. A amalka mi tam hodil link na velmi dobry clanok (s dobrymi fotkami) o problemoch s vyzivou rastlin.
pH je koncentrácia vodíkových iónov vyjadrená v logaritmickej mierke, pôvodne definovaná dánskym biochemikom Sorenom Peterom Lauritzom Sorensenom v roku 1909.
pH = -log[H+]
kde log je logaritmus pri základe 10 a [H+] je koncentrácia vodíkových iónov v moloch na liter roztoku. Podľa Compact Oxford English Dictionary, "p" pochádza z nemeckého výrazu pre mocninu, potenz, takže pH je skratka pre "mocnina vodíka".
Stupnica pH bola definovaná kvôli tomu, že obrovský rozsah koncentrácií vodíkových iónov, nachádzajúcich sa vo vodných roztokoch, činí použitie molarity H+ nevhodným. Napríklad pri typickej acidobázickej titracii sa môže [H+] meniť z cca. 0.01 M až po 0.0000000000001 M. Je jednoduchšie napísať "pH sa mení od 2 po 13".
Koncentrácia vodíkových iónov v čistej vode pri izbovej teplote je okolo 1.0 × 10-7 M. pH 7 je považované za "neutrálne", pretože koncentrácia vodíkových iónov je presne rovná koncentrácii hydroxidových (OH-) iónov vzniknutých pri disociácii vody. Zvýšením koncentrácie vodíkových iónov nad 1.0 × 10-7 M získame roztok s pH menším než 7, a roztok je považovaný za "kyslý". Znížením koncentrácie pod 1.0 × 10-7 M získame roztok s pH nad 7, a roztok je považovaný za "zásaditý".
pH je často používané na porovnávanie kyslosti roztokov. Napríklad o roztoku s pH 1 povieme, že je 10krát kyslejší, než roztok s pH 2, pretože koncentrácia vodíkových iónov pri pH 1 je 10krát vyššia než pri pH 2. Toto platí, pokiaľ porovnávame roztoky v rovnakom rozpúšťadle. Nemôžeme použiť pH na porovnanie kyslostí v rôznych rozpúšťadlách, pretože pre každé rozpúšťadlo je neutrálne iné pH. Napríklad koncentrácia vodíkových iónov v čistom etanole je okolo 1.58 × 10-10 M, takže etanol je neutrálny pri pH 9.8. Etanolový roztok s pH 8 je považovaný za kyslý, ale vodný roztok s rovnakým pH je považovaný za zásaditý!
to jahudka: jako chemik nevidim rozdil mezi stylem mereni ph vody a pudy - destilka ma (by mela) ph=7 a to kvuli tomu, ze neobasahuje oxoniovy kationt (H3O+) a ani hydroxilovy radikal (OH-), resp. jsou v rovnovaze, s chybou mereni by se samozrejme melo pocitat ale myslim, ze pro nase ucely to je putna a v porovnani ryb a ph bych to prirovnal k cloveku jako kdyz je pekne nebo hnusny pocasi...taky mi to moc nejde kdyz je venku hnusne (obrazne receno)
to jahudka: jinak zcela solidni test ph je titrace a i tam se pouzivaji chemicke indikatory, ktere ve vysledku pracuji s presnosti +/-0.0001g
No ja bych to prirovnal spis k tomu kdyz jis normalka jidlo tak ma prej PH neco okolo 7.A ted si vem ze bys mel jist ocet to by ti asi jaksi moc nechutnalo.
Kytky v ty hline zijou a sajou ze zeme nebo vody ziviny o urcitym PH takze si to predstav jak se musej tvarit kdyz maj PH 5 nebo 4