Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
r-man - S tema listama co tvrdis je zajimavy.Ja bych se logicky priklanel spis k tomu ze pro kytky jsou dulezity z duvodu fotosyntezy a naslednemu ziskavani energie z ni.No a protoze se mi zda logictejsi ze kytky potrebujou listy tak provedu zkousku a orvu jenom jednu.Fakt jsem zvedavej jak to dopadne.Trebas pak budu lidem radit to samy.To udelam ovsem az u pristi urody az bude vsechno opravdu stejna genetika pochazejici z jediny matky.Jinak by srovnavani nemelo moc smysl.
A je tu zase mensi update moji zahradky.Tentokrat z lenosti a nedostatku casu po 10 dnech.
10 den co byly holky na kvetu probehla selekce samcu/samic.Bylo to uz hezky poznat.Celkem z peti kytek ve skrini mam ted 3 samicky coz neni az tak spatny.Zbyly samice ICE 1 (nehnojena kompostovka) z ktery mam opravdu radost ze je to samicka protoze bude s cim srovnavat jakej vliv na kvalitu maj hnojiva.Potom zbyla ICE 3 (to je ted nejvitalnejsi a nejsilnejsi kytka) a nakonec Blueberry 1.ICE 2 byl krasnej samec s velkejma koulema a Blueberry 3 byl samec s jeste vetsima koulema (doufam ze se nestihli udelat).Samci uz visej koulema smerem k zemi a cekaj na dalsi zpracovani do mlika,pripadne nejaky masti.Vytridil jsem timpadem i rizky,samce vyhazel,ponechal si od kazdyho rizku jeden abych mel dostatek matek a zbytek dal do skrine na kvet.Doufam ze u rizku u kterych jeste nevim pohlavi (to jsou predpokladany matky Blueberry 4 a ICE 4) podchytim vcas pripadny samce abych to nemel vsechno osoustany jako zrovna ted kolega grower drtikol .Rizky co jsem rezal a sazel podle hlavova navodu zakorenily okolo 90 procent coz je parada.Ted uz na kytkach vidim krasny velky bily bliznicky a cekam az se objevi prvni naznaky bozskych krystalku.Zatim nemam zadny paldy,spis na kazdy odbocce 4 chlupy coz je docela blby protoze kytky uz sice nerostou tak rychle jako driv,ale uz me prerustaj pomalu ale jiste pres skrin.ICE 1 uz jsem musel drasticky ohybat a nakonec se to krasne povedlo.ICE 3 nechavam bejt a zatim ho neohybam prestoze je od vrchni steny skrine uz jen asi 20cm.ICE 3 jedu na jednu megapalici pokrytou pryskyrici tak bych ji nerad ohybal.Musel jsem kvuli ni dat do skrine provazek aby nebyla primo pod lampou a ted roste vedle ni.No a Blueberry 1 taky roste jak vztekly.Sice ho mam vypodlozeny nekolika cihlama aby se neutopilo v zeleni a nemelo stin od ostatnich kytek ale stejne uz jsem ho musel taky snizovat a ubirat mu cihly.Uz nemuzu fotit vsechny kytky velikostne zvlast,protoze na to neni misto ve skrini a ICE 1 je navic ohnuty asi o 20cm.Zvlhcovacku jsem uz vypnul uplne protoze nebyla treba a ve skrini je i tak vlhkost okolo 50 procent.Teplota tim nijak moc nestoupla a je okolo 27 stupnu.V sobotu probehla klasicka aplikace phytaminu a doplneni nardzi s vodou pro tropf blumat.Zatim si na tenhle zavlazovaci system nemuzu vubec stezovat..
Mno rajceti se tam mezi holkama uz moc nelibi a poupata co melo mu zase zezloutly a opadavaj..Docela blby,kdyz jsem to kvuli nemu cely vybudoval.Ale to je holt zivot a silnejsi vitezi..
-Spotreba elektriky od zacatku do 4.10 2005 --- 341,5Kwh...
Fotoz (4.10.2005) (18 dni 12/12)
1 Celkovej pohled na soucasny stav moji zahradky.Vlevo ve skrini vidite rajce.Teda ani moc videt neni.
2 Zase celkovej pohled.Je videt jak uz je vrcholek ICE 3 hrozive blizko vrchu skrine a lampy.V pripade nutnosti nastane moje ohybaci metoda..
3 Zde vidite soucasnou vysku ICE 3.(103cm)
4 Detail ICE 3 (jak vidite zatim zadny paldy)
5 Vsechny holky maj uz pekny chlupy na pičkách.Opravu krasny bliznicky (kundičky) jen je oliznout.Bohuzel z nich zatim zadna šťáva netece ICE3
6 Muj dokonalej a bozskej ohyb ICE 1 po namoceni vodou.Stonek ma prumer okolo 1,5cm.
7 Blueberry 3 ukazalo koule....
8 ICE 2 taky ukazalo velky koule..
9 To jsou oni - samci s velkejma bachratejma koulema.Vubec nechci myslet na to co se v nich ukryva a co by se stalo kdyz by nahodou prdly.
10 Zde vidite smrt tech krasnych samcu..Uz visej a houpaj se...(doufam ze jsem jim zabranil vcas osukani mejch hezkejch samicek)
11 Tuhle unikátní fotku si nezapomente zvetsit.Na ni je zachycenej muj specialni bio/hydro system.Je videt kapaci hadicka z tropf blumatu a v miste kde nonstop kape voda je videt jak je to nadherne a bozsky prorostly korenovym systemem.Vidite tam krasny zdravy bily koreny ktery jsou hnojeny nonstop...Kytka si vlastne reguluje zavlazovani sama tim,ze ty koreny v miste kde to kape si nasavaj a tim otevrou zavlazovani.Kdyz je kytka dostatecne napita zase zavlazovani zavrou.Je to opravdu pekny sledovat jak si kyticka sama reguluje kolik chce vypit..
Uteklo 12 dni od posledniho update a jsem tu zase s dalsim growreportem.Nic podstatnyho se nezmenilo.ICE 1 uz pekne kvete a tech par stetinek co tam posledne bylo uz se zmenilo na asi 1,5 cm palicky ktery jsou vsude ve skrini videt cimdal vic.Zajimavy na tom je to,ze tohle ICE 1 zacalo kvest uplne prvni ze vsech a je to prave kytka ktera je v kompostu a nedostava zadny hnojiva.Zalejvam ho jenom obycejnou vodou.Nakonec se jeste ukaze ze hnojiva az tak dulezity nejsou.Taky si kyticka muze naopak myslet ze jak uz ma nedostatek prvku v zemi ze nastaly kruty casy a blizi se jeji smrt tak se snazi vykvest co nejrychlejc.Kazdopadne rozdil bude dulezitej az ve vynosu/kvalite.Blueberry 1,posledni co mam ve skrini tak to se uz taky zacina pekne chlupatit.Na ICE 1ma zpozdeni v kvetu asi 5 dni.Na tvaru zacinajicich palicek je ovsem zretejne znat,ze Blueberry je jinej model nez ICE uz ted.Maj uplne jinou barvu,kosatost i tvar.No a ICE 3 ktery byla nejvetsi,nejmasitejsi a nejvitalnejsi kytka se s palickama coura nejvic..Bliznicky holka uz sice davno udelala,ale porad ne a ne se poradne rozkvest.Couha z ni par chlupu a to je vsechno.Je zajimavy,ze tahle kytka je stejnej druh a je i ze stejnejch semen jako ICE 1 a je v tom tak velkej rozdil..Patrne to bude tim,ze jedna dostava hnojky a druha je jen v tom kompostu.Do skrine jsem dal rizky co jsem mel orezany z tech mejch 2 matek a uz jsem zjistil ze ICE 4 matka je a Blueberry 4 je nejspis samec (jeste to neni poradne poznat.).Kazdopadne samici rizky jsem nechal uz ve skrini vykvest s jejich mamkama a uz jsou na nekterych videt pocinajici chloupky.Rizky mam v malych kelimkach od horcice (o objemu asi deci - (0,1l)) a zkousim na nich jak moc se jim podari vyrust a jak dalece se jim v tak malym prostoru pro koreny bude darit a taky jaky budou mit palice.To sem pak taky dam,je to vcelku zajimavej pokus.
Ve 21 prvnim dnu kvetu jsem presne podle navodu vyrobce hnojiv AH do zalivky prestal pridavat slozku grow.Uz dostavaj jen Bloom a Micro + phyt-amin.Kytky jsem musel docela dost zohybat a nektery se mi podarilo i nalomit.Nicmene se mi to dari vejskove zatim korigovat a udrzuju je pod lampou asi ve vzdalenosti 10cm.Jak jsem zpozoroval i kdyz jsem nektery vetvicky zlomil,tak rostou vesele dal.Kdyz bych to nezohybal tak by me uz prerustaly vsechny pres skrin vcetne blueberry ktery bylo porad o dost mensi.Moje skrin ma 150cm na vejsku a ted by kytky byly asi 160 cm vysoky.Musim rict,ze jsem s tim vubec nepocital kdyz vsude na groweru jsem se docet ze kdyz je prepnu tak povyrostou asi jeste 2x tolik.Ja je prepnul ve 30 cm a uz se vytahly na 160cm to znamena asi 5,2x tolik.Je to divny co ten silenej rust zpusobilo,ale myslim ze to je tim ze proste jedu ze semen tak se vytahujou vic (nekde jsem to tady cet ze to tak je).Nebo to muze bejt zpusobeny proto,ze jsem mel rustovou dobu jenom 21 dni a kytky musej rust ze semen kvuli veku minimalne 30 dni aby mohly kvest (to jsem taky cet nekde na groweru).Tezko rict no.
Rajce jsem vyhodil ze skrine protoze tam chcipalo a shazovalo poupata.Dal jsem ho za okno a tam se mu dari vcelku v pohode.Dokonce bych rek,ze uz zase nasazuje na poupata takze si mozna o vanocich posmaknu na vlastnich rajcatech indooror
-Spotreba elektriky od zacatku do 16.10 2005 --- 417,4Kwh...
Fotoz (16.10.2005 ) (30 dni 12/12)
1 Klasicky celkovej pohled na mou krasnou zahradku.
2 Zase bozskej pohled na zahradku trochu bliz.(uz jsou videt malinky palicky ICE 1 a Blueberry 1)
3 Vrcholova pocinajici palice ICE 1
4 ICE 1 Vrcholovka z makra.(tak takhle vypada pocinajici megapalice pokryta sladouckou lepkavou pryskyrici)mňam
5 Celkovej pohled na vrcholovku Blueberry 1
6 Makro vrcholovky Blueberry 1
7 Tady vidite vrcholovku ICE 3 (par chlupu a ne a ne poradne kvest a ja se tak tesil az udela poradnou megapalici)
8 Fotka rajcete to jen aby jste videli ze si porad krasne roste ted uz jen windoor Ma uz 66cm na vejsku.
9 To je rizek moji matky ICE 4 ktera opravdu matkou je.Uz dela pocinajici palicky a testuju na nem jak moc je mozny aby vyrost a jakou bude mit palici v 0,1L velkym kvetinaci.(kelimku od maly horcice)
10 A na zaver opet jedna zajimavost kterou si nezapomente zvetsit.Je to korenovej system toho riizku ICE 4 po 22 dnech rustu v kelimku.Tenhle rizek byl jeste 18,9 nahore na mamince.18,9 jsem ho rezal takze ma za sebou 28 dni od uriznuti a uz kvete.To je podle me slusnej vysledek.To znamena ze koreneni trvalo 6 dni a pak sel hned na 12/12 aby ukazal co je zac.No a to ukazal po 22 dnech na 12/12.Jinak ten rizek povyrost na nejakejch 25 cm zatim.
servus,
strasne dlouho sem to musel pocitat-ty fotky sou 10dni na 12/12?
pekny to mas, trochu kostata ja jel z rizku, taky mely 21dni rustu, prepinal sem v 21cm a ted maj 31cm- je to hlavne genetikou...
drtikol - na 12/12 je to 30 dni.To je v nadpisu ale asi to je blbe srozumitelny.Budu tam muset doplnit jeste ze je to vlastne to samy jako 12/12..Tohle jedu ze semen co je v ty skrini.Ty rizky jsou orezany z kytek v ty skrini.Z kazdy kytky jsem si schoval 1 rizek s kteryho udelam matku a zbytek dal po zakoreneni na kvet.Nejaka ta palice navic se hodi vzdycky a jeste zkousim co je mozny dosahnout v kelimku od horcice..
Jinak dik za upozorneni na tu chybku ze to bylo nesrozumitelny -- opraveno
Cuss
30 dni toz uz to zacina vypadat velice pjekne - hlavne to zaveseni tech rizku je fakt pekelne - kamty na ty napady chodis jahudko . . .
Jinak k tem rizkum co tam chces nechat kvest s velkyma kyti - z toho nebude nic . . Kdyz sem rostl udelal sem si taky miminko z jedny kytky a pak ho nechal po zakoreneni s rodici v kvetu . . .
A vzniklo z toho opravdu "baby kyti" - mel sem ho v raselinacku - a nebylo z toho ani na regulerni dymku . . . Az prijdu domu ke svymu kompu pokusim se najit nakou fotos toho baby vykvetleho rizecku . . .
Zatim zdarec - preju at ti to krasne dokvete
Frutexx - Zatim to vypada to celkem dobre to je pravda.Ani nic nechcipa,akorat me trosku mrzi ze jsem to musel ohejbat..Ale co..To je normalni zacatecnicka chybka a nabyte zkusenosti ..
Sam jsem zvedavej co z tech rizku bude,ale spis testuju moznosti rustu v 0,1L hliny.Zatim se rizkum dari celkem fajn.Puvodne byly dole ve skrini zastineny velkejma kytkama a to se jim vubec nelibilo tak sly nahoru.Vynalezl jsem perfektni uchytky a hlavne levny.Jsou to prichytky na kabely (takovy ty s hrebikem)Proste jsem je zatlouk do skrine a na ne povesil rizky...
Je tu mensi growreport z vyznamne udalosti na kterou cekam uz 57 dni...Je to tady!!!Prvni krystalky jsou tu a vypadaj opravdu impozantne a nadherne (pod lupou),takze jsem to hned nafotil.Neni to sice videt nijak extra,ale proste tam jsou..Kazdopadne je zajimavy,ze jako uz pokazdy vede ICE 1 ktery je jenom v kompostu a dostava cistou vodu (zadny hnojky)..Blueberry uz tvori peknou megapalici a ICE 3 zacalo konecne kvest.Jeste jsem zacal (vcera) davat pro zbyly 2 kyti o 20 procent hnojiva vic,nez je doporucena koncentrace vyrobce..Nechci nic podelat tak zvysuju pomalu ale jiste.Pouzivam uz jenom slozky Bloom a Micro (vyrobce AH)..Spotreba vody je okolo 1L za 24 hodin na kytku..
-Spotreba elektriky od zacatku do 20.10 2005 --- 442,5Kwh...
Fotoz (20.10.2005 ) (34 dni 12/12)
1 Detailni makro bozsky rozjizdejici se palice ICE 1 v kompostu.Pri blizsim zkoumani jsou videt krasne krystalky lepive pryskyrice plne THC (mňam).Zajimavosti je ze je to kytka absolutne nehnojena.Jen a jen kompost+voda+phyt-amin to je vsechno co dostava.Ostatni podminky jsou stejne jako pro ostatni kyti..Tohle je muj favorit a talent od sameho pocatku.Doufam ze dostoji svemu nazvu ICE a ze bude opravdu nakonec jako LED
2 Ta sama lepkava palice (ICE 1)
3 Zase to samy (palice ICE 1)
[QUOTE]Původní příspěvek od Jahudka!
[B] Nejaka ta palice navic se hodi vzdycky a jeste zkousim co je mozny dosahnout v kelimku od horcice..
cau jahudko, pekne sa ti to rozbehlo, drzim palce. tiez sa uz nemozem dockat kedy bude ready to moje .....
inak nejde mi do hlavy preco sa ti to tak taha, ja idem tiez zo semien ale vytiahlo sa to len tak fakt o polovicu maximum...
co som vypestoval v kelimku z horcie ja je tu, mozes porovnat
cau jahudko, pekne sa ti to rozbehlo, drzim palce. tiez sa uz nemozem dockat kedy bude ready to moje .....
inak nejde mi do hlavy preco sa ti to tak taha, ja idem tiez zo semien ale vytiahlo sa to len tak fakt o polovicu maximum...
co som vypestoval v kelimku z horcie ja je tu, mozes porovnat
Frutexx - Bohuzel z tech fotek neni moc poznat jak je to velky,ale myslim ze moc velky paldy to nebudou.Wolverin mel vceku uspech v kelimku od horcice coz se muzes podivat na jeho link.Takze jsem zvedavej.Muj rizek v kelimku nema jeste klasicky paldy,ale je spis dost chlupatej..Proste uz kvete.Na tom malym kelimku me vadi predevsim to,ze to musim 2x denne zalejvat a nemam na to pokazdy cas.Zatim to ale zvladam.Pak dam jeden rizek pres zimu na okno tak to bude taky zajimavej pokus.
wolverin - Docela husta palice na tom tvym rizku v kelimku od horcice.Snad toho taky dosahnu.Kazdopadne mi to je taknejak jedno jak to bude velky.Je to opravdu jen pokus.Zatim to vypada slibne.Proc se to tak hodne vytahlo to fakt nevim.Kazdopadne se vytahlo jak ICE tak BB.Nejspis to je zapricineny tim,ze kytka aby zacala kvest musi dosahnout urcityho veku.A ja je prepinal na kvet tusim ve 21 dni od vykliceni (mely uz cca 30cm).To jeste neznamenalo,ze holky hned pokvetou (i kdyz jsem v to doufal) protoze nejspis na to jeste nebyly dostatecne stary a tak si proste rostly vesele dal presto ze byly na 12/12.Prvni zacalo kvest ICE 1 v kompostu,pak zacala Blueberry a az teprve ted ma ICE 3 takovy malinky palicky.Je videt ze velky rozdily jsou zpusobeny patrne prave pestovanim ze semen.Kdyz bych kytky nemel zohybany a zlamany,myslim ze by ted mely okolo 175 cm na vejsku..Rizky kvetou hned po prepnuti prave proto ze matka je uz dostatecne stara a pripravena na kvet (tak jsem to cetl nekde na groweru)..Vsechno se ukaze az pojedu pristi varku z mejch rizku.Jen me to zmatlo a ted nebudu vedet kdy to vlastne priste prepnout..
deth. - Urcite bude rust po prepnuti podle modelu.Prave proto jsem to nevychytal byt jsem se ridil radama na groweru(klasicka zacatecnicka chyba).Az priste uvidim jak to povyroste z rizku budu moct neco rikat na 100 procent.Zatim to jsou jen domenky a teorie.Myslim ze nejlepsi je kdyz nekdo kupuje rizky tak si od prodavajiciho zjistit o kolik ze se to po prepnuti jeste vytahne aby moh jit s vejskou na maximum..
2jahudka>pride mi ze tam mas strasne slaby stonky zkus pritlacit na ventilaci(ofuk rostlin)ale nevim jestli to ted jeste neco udela ja foukam az se kyti hejbou silnej vitr a to 24 hod denne a mam ty stonky celkem silny koukam jak se ti to vytahlo radsi prepnu po 27 dnech rustu aby se to tak necaplo mam tam 4 cisty sativy tak mam celkem nahnano hele ono to nejni jen modelem ale taky watazi a podminkama myslim ze zadnej prodejce ti to neurci najisto.....at se dari
Naposledy upravil 28-10-2005 v 22:06 PM
28-10-2005 v 13:36 PM
Jahudka! Stálý Člen
43 dni 12/12 (květu) ,66 den růstu od vyklíčení (29.10 2005)
A je to tady zase - dalsi growreport tentokrat po 9 dnech.Vse je tak nejak pri starym a dalo by se rict,ze se nic zvlastniho nestalo ani neprihodilo.Jenom na ICE 3 se objevily takovy zahnedly flicky na listech.To bude podle me nasledek myho pokusu se zvysovanim davky hnojiva nad hodnoty doporuceny vyrobcem..Jeste pred 9 dny dostavaly koncentraci zvysenou o 20 procent a pak jsem se rozhodnul ze zkusim davat jeste vic.Tak jsem zvednul koncentraci uz o 40 procent.Nic se nedelo asi 4 dny a pak se zacaly vytvaret ty fleky takze jsem uz zase ubral na davkovani 120 procent takze jsem zvedavej jak to dopadne.Jinak kytky porad rostou i kdyz min.Jednou za 5 dni je vsechny ohnu kapanek niz a je to..Uz se s tim tak nepatlam jako driv protoze opatrne ohejbat tolik vetvi byla silena prace.Ted pouzivam lamaci metodu a kytkam to vubec nevadi a rostou si v klidu nerusene dal.
Konecne uz se dalo do kvetu i ICE 3.Blueberry ktery se porad se vsim loudalo a bylo takovej mrzacek a navic zadara od seedbanky se zacina pekne vybarvovat.Je posety krystalkama a ma jich rozhodne vic nez ICE 1 v kompostu ktery krystalky i palicky ukazalo jako prvni.Kazdopadne se jeste uvidi az bude smoketest co bude nejlepsi.Jestli kytka v kompostu a nehnojena a nebo stejnej model hnojenej 120 procentni davkou AHacek.Kazdopadne nekompaktnejsi a nejhezci palice maj ICE.Blueberry je zatim takovy min kompaktni ale zase z nich doslova tece pryskyrice (mnam)..A nejaky fotecky..
-Spotreba elektriky od zacatku do 29.10 2005 --- 499,7Kwh...
Fotoz (29.10.2005 ) (43 dni 12/12)
1 Celkovej pohled - proste klasika...
2 Celkovej pohled o neco bliz.Doufam ze jsou videt ty pekny palicky.(doufam ze jeste patricne nabydou na objemu).
3 Tady vidite jak mam dole tlustej stonek - 2,0 cm (ICE 3)
4 Zase troustka stonku tentokrat asi v pulce kytky - 1,5 cm (ICE 3)
5 Impozantni vrcholova palice Blueberry
6 Vrcholova palice ICE 1 (jen v kompostu).Je to takovej peknej salamek a uz ted meri asi 15cm..
7 Vrcholova palice ICE 3.Zatim je nejmensi protoze zacala kvest nejpozdejc ze vsech.Meri asi 7cm.
8 Vrcholova palice Blueberry 1.Zatim meri asi 15cm...
9 No a tady vidite moji nejoblibenejsi a nejkompaktnejsi palici.Je to ICE 1 v kompostu a pri blizsim zkoumani muzete videt jak je uz hezky pocukrovana..