Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jenze pri 100 se ti nic neuvolni, a v papinaku to asi taky varit nebudesh. Navic jak bys udelal, aby (i kdyby se snad nejake thc do pary uvolnilo) ti para neutekla??? Pridelash na papinak tlakovy potrubi a soustavu s chladicem??? :-)))))))))))))))))
Podle me si v domacich podminkach nikdo nemuze dovolit destilaci tak velkych rozmeru za pomoci papinaku s tlakovym potrubim a ještě chladičem, určitě by při tom byli obrovske ztraty, představujete si to moc jednoduše. V domacich podminkach bych delal maximalne v rozměrech chemickeho skla.
Porad se to rozebira dokola..Kdyz bych umel kreslit dam sem nejaky schema.Asi ho nakreslim od ruky a dam ho sem..Az bude nalada zrealizuju to..Vaporizoval bych listi uz suchy a nevim jak rychle by se z toho odparila pryskyrice,ale podle me pokavad dosahnu teplotu varu THC proste se vypari vsechno..A toho THC tam zase tolik neni tak nevim proc by to melo trvat dlouho nez se dejmetomu vypari 4 gramy..Papynak byl myslenej obrazne spis jako uzavrena nadoba v ktery by se to muselo delat aby nebyly zbytecny ztraty,ale vymyslel jsem za tech 14 dni jeste vychytanejsi zpusob..Budu sem muset dat to schema..Jinak horkovzdusna trouba by byla idealni jenze je dost draha takze jenom kvuli pokusu ji kupovat nebudu cca 7000...
v te vyse zminovane knizce urcite stoji za pozornost myslenka, ktera pripomina dulezitost rozemleti materialu pred izolaci thc nejlepe na prach.Přece jenom hodne velka cast pryskyrice zustava v lumenech bunek, zrejme epitelovych, ktere vystylaji pryskyricne kanalky.A bunecna stena neni zamerne propustna pro nektere tekutiny.Tzn. rozemleti by melo celkem viditelne zvysit vynos hledaneho extraktu.Voda se mi zda nevhodna pro tento případ, vzhledem k jeji povaze a reagovatelnosti( nebo spis nereagovatelnosti) s thc, dale zbytecne pouziti vysoke teploty a z toho vyplivajici nutné, složite použiti vyššiho tlaku nez atmosferickeho
při vyrobě.Mnohem jednodussi by bylo pouziti organickeho rozpoustedla nejlip ethanolu(podle me nevadi jestli bude denaturovany).V pripade ethanolu jako rozpoustedla bude potreba teplota 78°C tzn.teplota pouze na odpareni rozpoustedla s učinnou latkou.HOWGH!
rastajohn - 200 stupnu neni prece tak moc jak se na pohled zda.Olej na panvi ma bezne 180 stupnu.Nechapu proc by na tom melo bejt neco tak silene slozityho.Spis jde o to nebejt linej a vyzkouset to.Pri rozpousteni v jakykoliv chemicky latce ti zustanou necistoty ktery budes pak zase hulit jak jsem uz nekde psal.A zdravy to na 100 procent nebude.Narozdil od vyvaporizovanyho THC.Vaporizace je vubec nejcistsi co muze bejt.Pouziva se i pro inhalovani ruznejch bylin,pro leceni astmatu atd..
2jahudka:nerikam ze to je slozite ani nemozne.Ale oproti prikladu,o kterem sem psal je to urcite slozitejsi.Chemikalie ktere bych pouzil se vypari na 99,9%neli vic kdyz chces.Vaporizace neni urcite ten nejcistsi a nejsetrnejsi zpusob jak extrahovat ucinne slozky. Treba si predstav ze bys mel z vapiku hulit naplesnivele zeli(nerikam ze ho hulis,myslim plisen + treba kterekoliv dalsi organické necistoty).na 100% si zahulis i nezadouci cast susiny.
mno dale rekneme ze jde o vynos thc.
z vapiku ziskas(vypalis) relativne ciste thc+"prisady ktere dodávaji chut atd.), ale zdaleka ne vsechno thc vzhledem k potrebe delsiho casu k izomeraci veskereho cannabidiolu v thc (rekl bych cca. 50%, ale nikde nikdy sem necetl o tom nejakou studii nebo experiment, proto by se do toho mohl nekdo vrhnout).
chemicky ziskas asi 60-80% olej(coz je temer 100% veskereho thc ktere jde extrahovat ze susiny), ktery se da dale pomoci petroleteru, ethanolu a vody zcela sprostit minima dehtovych slozek, dalsich vodou rozpustnych latek a pro zdravi neskodnych vosku(ve forme vysokoviskozni hmoty ktera je zadouci pro jeji aromaticky ucinek).
chystam experimentek tykajici se spise te chemicke casti a vynosu "z kolika kolik" .tak uvidime.bude nutnych nejmene 20 destilaci ke statistickemu urceni prumerneho mnozstvi vynosu thc ze susiny.analytickymi cinidli je urceni obtizne kvuli tezkemu obstaravani chemikalii ale postupem urcite jednodussi a presnejsi.mno uvidime co se da delat.
howgh
Podle mě je to z toho vaporizeru reálně proveditelný. Chtělo by to dobrej vapík, kterej bych nastavil na požadovanou teplotu (~200°C) a hnal bych to nějakou vývěvou, nebo něčim podobnym do chladiče (stačila by nějaká nádoba ponořená v ledu, nebo vodě) kde by to na stěnách zkondenzovalo a z těch stěn by se to dostalo buď mechanicky nebo alkoholem. Sice by člověk taky nedostal 100% pryskyřice, protože by se asi část rozložila a zoxidovala, ale kdyby se z toho dostalo 50%, tak by to bylo pořád slušný.
Jako velkej nepřítel a odmítač kouření tabáku si chci koupit vapík, takže až ho budu mít, tak by se to mohlo zkusit a buď to bude fungovat, nebo ne. Celkem by to bylo jedno, protože jediná investice by byla vapík a ten by mi zůstal.
Jsem rad ze alespon nekomu se to zda ze by to mohlo fachat.Pokus se pripravuje a bude,ale az na to bude nalada.Musim do toho taky neco investovat coz se mi moc nechce.Spis by bylo lepsi kdyz by to vyzkousel nekdo kdo ma destilacni aprataturu (najdou se tady takovy lidi)..Kazdopadne jsem porad rozhodnutej to zkusit..
Trochu oživím starou záležitost, protože jsem si na ní vzpoměl při dnešním čištění Volcana. Olejovitá hmota zachytaná na kovové trubce, sešráblá nožíkem ?vysrážený výpar THC (etc.) z kotlíku na chladném kovu?.
Uválel jsem žížalku a pak popíjel suchý drink. Dobré je to.. jdu si to užít ven..
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
používám vaporizer iolite a v náustku se mi taky usazuje shit jako *bezdechu* u volcana..ale barva shitu z mojeho vapiku kdyz z nej inhaluji jen brko a nekombinuji další bylinky - (máta,šalvěj) je medová...jako pivo zlatavá.A ta chuť :-) ta vás dostane do kolen...pořádně to rozkašlává a ve skle to hoří dost divoce..sotva to zažhavíte a už to bublá , praská a hoří po celém skle .
Takže si myslím že by to chtělo mít nějaký vaporizer podobneho principu jako je iolite jen několikrát větší : s kotlem třeba na 10 kg brka.Z kotle by vedla obrovská roura do které by se z kotle pomocí motoru vháněl horký vzduch cca 190°C ...tato roura by byla na konci zakončená kapilárami kde by se sráželi výpary, které bychom si mohli mazat třeba na cigárko.....100% thc bude výsledný produkt
jen kdo by vyrobil tento technologicky náročný stroj :d
nemyslím si že je potřeba nějakého chemického činidla pro získání veškeré pryskřice z rostliny....všechno jde mechanicky....bohužel se spotřebou emisí :-(