Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
paveha - Jasny.Mas pravdu a je to logicky.Taky bych nemoh ve skrini pri nedostatku prostoru provadet takovej pokus.A duvod je samozrejme ten jak pises..
Video Super Zkouknul jsem ho radši hned 3x A taky si od Tebe asi obšlehnu pár věcí jestli ti to teda nebude vadit...budu tě pak otravovat i přes PM.Když mi to vyjde tak bude 600W Duplex a když vydím tvoji "komůrku" tak bude doufám vypadat hodně podobně.Jinak super thread a pokračuj tak i nadále.Good luck and God bless you
tak jsem se na scrog vykaslal. Je potreba to delat uz od zacatku, takhle opozdene to do toho navlikat je hruza a ani to nepomohlo. Vsechny vetve o kterych si myslim, ze budou mit moc tezky palice a neudrzely by je, jsem pripoutal k bambusovejm tyckam. V nekterejch kvetinacich jich je az 6, no je to hruza na pohled, ale snad to pomuze.
Asi jsem ti nerozumel s tim, co myslish tim obehem. Kytka si taha ziviny (vodu+bla bla bla) korenama, a taha si ji presne tolik, kolik spotrebuje. Neni tudiz pravda, ze od ustrihnutyho listu se muze recistem dostat infekce nekam jinam, jako to treba funguje u lidi, kde krev obiha dokolecka, a ziviny, ktery clovek nespotrebuje pak nekam prijedou znova (skrz srdce). Muzesh si to otestovat tak, ze na ranu das kytce nejakej vacek s rozpustenym potravinarskym barvivem. Uvidish, ze nikam dal nez kam prosakne samo, se nedostane. Zatimco kdyz nalejesh vodu s barvivem na hlinu, uvidish, ze za par dni bude cela kytka zbarvena.
Jedina moznost je, ze by kytka onemocnela virama. Plisen je ale povrchovy onemocneni, to nema s recistem nic spolecnyho. Opravdu to muselo mit jinou pricinu.
Tak Jahudko, za tohle mas u me OBROVSKY K+ . Prave jsem prostudoval transportni procesy a dozvedel jsem se par novych veci, ktery mi ta moje kamoska nebyla schopna vysvetlit.
2Yavar: Mimo jine jsem se dozvedel, jak se zivi koreny. Ziviny k nim jdou skrz celou rostlinu, kapilarama nahoru, pak premena latek fotosyntezou a dalsimi procesy, tvorba cukru a pak zas lykem dolu. Nic to nemeni na tom infikovani plisni, to je opravdu povrchova zalezitost. Meni to ale muj nazor na obeh v rostline.
Dozvedel jsem se ale par dalsich zajimavych veci:
1. Jahudka nemuze pestovat v podtlaku, protoze by narusil cely system zavlazovani uvnitr rostliny, ktery je rizen prave vytvarenim podtlaku v cevach. Podtlak je vytvaren tim, ze se z listu odparuje voda a a tim padem dole, u korenu se voda nasava. Neni to ale tak jednoduche, jaxe zda, podtlakem v horni casti rostliny by degradovalo zasobovani korenu a jejich rust. = Tim borim jednu nedavnou teorii, jez snad nikdy nebyla uvedena do praxe....nebo jsi to zkousel?
2. U rostlin které mají zajitěno trvalé zásobení vodou z vlhké půdy není přímá reakce průduchů na koncentraci vodní páry ve vzduchu ani příli významná, ani prospěná. Unáhleným zavřením průduchů by se toti zbytečně zkracovala doba příznivá pro rychlý příjem CO2. = Nezvlhcovat moc, pruduchy se uzavrou a kytka neprijima CO2 a zpomaluje se fotosynteza.
3. Rostliny svými kořeny přijímají nejen vodu, ale i celou řadu jiných chemických látek, ze kterých daleko nejhojnějí jsou ionty jednoduchých anorganických solí. Ty nejdůleitějí z nich, nezbytné pro metabolismus rostliny, označujeme jako minerální iviny. Představa, e
rostlina nasává kořeny půdní roztok, tedy e přijímá rozputěné látky do svých buněk ve stejné koncentraci, v jaké jsou v půdním roztoku, by byla krajně nesprávná. Není to moné u z toho důvodu, e poměrný podíl jednotlivých látek v půdním roztoku naprosto neodpovídá jejich zastoupení v rostlinné biomase. Neregulovaný příjem by velmi rychle vedl ke vzniku toxicky vysokých koncentrací jedněch prvků a k vánému nedostatku jiných prvků v těle rostliny. Mechanismus příjmu a transportu iontů solí se tedy nutně musí liit od procesů spojených
s příjmem a transportem vody a splňovat tyto základní předpoklady:
a) Vzhledem k velmi nízké koncentraci větiny iontů v půdním roztoku (často mnohem nií, ne nacházíme v buňkách kořenů), musí existovat monost transportu těchto iontů i proti koncentračnímu gradientu (tedy z nií koncentrace do vyí), i proti spádu jejich chemického potenciálu.
b) Vzhledem k velkým rozdílům mezi koncentracemi jednotlivých iontů v půdním roztoku a potřebami rostliny, musí mít kořeny schopnost regulovat příjem kadého iontu odděleně od ostatních.
WOW, je toho hodne, co jeste nevime a jenom spekulujeme jak by to mohlo bejt, coz? :-)
r-man - Je to vyborny cteni.Ani vsemu nerozumim.Kazdopadne je to skutecnost vedecky vyzkoumana,takze by jsme tomu meli verit.To pestovani v podtlaku je blbost,jenom me to napadlo co by to udelalo.Nedovedu si predstavit,ze neco takovyho uskutecnuju abych pak zjistil ze to nepofacha..Maximalne to seminko do papynaku s pruhlednym vrskem by jeste na zkousku mozna slo.Ale kaslu na to a radsi budu delat pokusy ktery k necemu jsou..Jako treba to strihani/nestrihani a plno dalsich..
od 10.1. uplynulo uz 15 dni a tak jsem udelal nejaky fotozz. Na vsech vetvich uz jsou maly palicky. Jeste to neni moc na fotkach poznat, ale v realu joo. Uz se nemuzu dockat...a vy? :-)
EDIT: Uplne jsem zapomnel napsat, ze jsem zvysil davkovani hnojiv na cca 1,5x nasobek navodu a taky jsem dal do zalivky GS, tedy Green Sensation. EC je kolem 2,2, PH ted drzim na 6-6,3. Zitra (29.1.) si udelam cas na malou reportaz s peknyma obrazkama, teste se :-)
Joj nadhera chlape, ten mylar doada na krase.) ale zda se mi ze si uz vyboural i obejvak nee. A znovu obsahlej a zajimavej popis koukam. nemam ted cas scihnu to zitra. Ale jen pro zajimavost mozna ze to nekde i pises, kolik jsi do toho vrazil?
Ipo, Jack harrer, Orange bud, Belladona, XT, White widow, BlueBerry, Nebula, Santa Maria, NLxHaze Tohle sou modely ktery sem pestil, Rad bych dal mazara ale nedostal se mi jeste do me GrowPopuli
Čao R-mane,
zajímalo by mě jak je máš vysoké, nejde mi to poznat ale vypadaj dost velké( zbytečně či ne posoudíme na závěr ) a taky den květu by se hodil.Jinak ta poslení fotka rulezzz!