Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Prostudovala jsem podrobně link o živinách a minerálech (http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid...),opravdu ty listy vypadají jako problém s pH,jenomže tam není napsáno,jestli pomůže snížení nebo zvýšení pH.
Jinak pH vody měřím před každým zalitím (již s přidanými hnojivami) - udržuji na 5,8-6,2.Mám ještě snížit?
Noo..dobrá,ale zalévám když jsou listy povadlé a po zalití se pěkně zvednou,předtím jsem dávala tak 200-300ml,ale teď chlastají víc :-)
Zato před 2 dnama jsem do kanystru s odstátou vodou hodila pár starších hřebíků,tak se možná dostane železo do listů a budou tmavší..
si delas srandu s temi hrebiky?tojsem jeste neslysel ze by se zelezo ve vode rozpoustelo.jo a jeste necekej az to bude trocha povadle.myslim ze "CO?"minil az je substrat =hlina je na povrchu takovy obeschly ,tak pak to zalej.ok?drzim palec
to:Jozef:
s těmi hřebíky to funguje,podívej se na příspěvky od Machnosaurus,ten měl minulou úrodu podobné potíže,a že jsem to viděla v přímém přenosu,je fakt,protože jsme pěstili společně a hřebíky opravdu pomohli.Dost je o tom psáno v těch příspěvcích.
Jinak,rostliny se zlepšili,trochu míň hnojím,zalévám to až když jsou květináče proschlé.
Zajímavé zjištění je,že pH před zalitím držím tak na 5,3-5,6 a po tom,co proteče voda květináčem,jsem to změřila taky - pH je kolem 6,5! No nevím,doufám,že mi tam nevegetí spousta samců...
tak sorry nemuzu vsechno precist ja mam nyni hydro ,ale driv jsem mel outdor tak nejake zkusenosti mam.a to ph u mladych rostlin je 5.5 do 6 to je v norme.budu sledovat jak si vedes.hodne uspechu
Zdarec lidi,budu pravidelně posílat fotečky,jak se daří těm bylinám,jsou ze semínek (byli jsme v Amsterdamu v Sensi seeds).
Jinak kdyby měl někdo zájem,objevila jsem na stránkách letecké společnosti Sky Europe levné letenky na začátek příštího roku do Amsterdamu - jen za 13 korun (to zn.za letištní poplatky,vyjde to cca na 1500.-) - není to super?
jozef: woe.....to, že se do systému přidají rezavý hřebíky je stará věc z dob overgroweru.....osobně je mi tato metoda přidávání železa do substrátu docela sympatická
startka: btw. když budes dost vydatne zalejvat, tak budou listy taky povadlý ....btw. ph se ti mění kvůli usazování rozpustných látek v substrátu...
jozef: mám na dně zásobníku s živným roztokem dírky, které jsem uzavřel šroubem a matkou.....reznou....
2 Enttee:zdar, asi tě nepotěším, ale vidím to na nějakou plíseň...buď listová, což je menší problém(vyřešíš některým protiplísňovým postřikem a snížením vlhkosti), anebo kořenová a to je,pokud jedeš hlínu, horší. Kámošovi toto dělaly kytí na balkóně-zalíval jak drak a měl dost těžký substrát. Kytí sice protestovaly celou dobu, ale kouřit to jde)) Každopádně bych zkusil míň zalívat/snížit vlhkost v pěstírně a pokud problém bude pokračovat dál, tak postřik. Hodně štěstí a dobrý kouř