Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
canabis-for-man: mas uplnou pravdu - do budoucna poridim vetsi skrin, uz tak pocituji malo prostoru pro kytí (prvni zacatecnicka chybka) - upravy se chystaji
r-man: nevis pls jak dlouho trva odbodi kvetu? Kytí jsou uz pres mesic pod slunickem (jsou z rizku) a palicky jsou v teto chvili moc vydarene, podil hnedych chloupku je asi tak pade na pade s bilymi chloupky. diky
to je divny, ze po mesici kvetu maji 50/50...normalne to trva tak 60-80dni, zalezi na modelu. Nektery jsou ale takhle rychly, vis co mash za model? Spis sleduj pryskyrici, dokud je krystalicka a pruhledna, je to OK, az zacne nekde (treba na nejvyvinutejsi kytce, nebo na te co ma nejvic hnedejch chloupku) ta pryskyrice belat nebo jinak tmavnout a ztracet pruhlednost, je cas sklidit....Pred sklizni je ale nutno cca 10 dni proplachovat pouze vodou, bez hnojiv, maximalne davat Final Soulution, a je dobre tak posledni dva dny nechat uplne bez vody(pokud mas hlinu) a bez svetla.
r-man: modylek je Power Plant - jak jsi psal o te pryskyrici, zkoumal jsem palicku po palicce, vypadaji jako pocukrovane, pryskyrice je tvorena malymi pruhlednymi krystalky, ktere se krasne lesknou, budu to hlidat - az nastane to, co jsi psal, zacnu je pripravovat na sek.
Ona ta kyticka byla ze zacatku matkou, narezalo se z ni par rizku a po nejake dobe byla premistena pod slunicko
...mam takoveho tusaka, ze sklizen nastane co nevidet, proto kyti dolevam pouze cistou odstatou vodou (mam bublaky) - Final Solution asi davat nebudu, necham to ciste na H2O Behem dvou dnu je jedna kyti schopna vyzahnout neco kolem 4litru roztoku - neskutecna zizen
OK, Powerplant...Najdi si na webu seedbanky, ktery prodavaji tenhle model. Pak se koukni, jakou dobu kveteni maji uvedenou (muzou se lisit, kdyztak to zprumeruj). Pak zjisti jak dlouho to mas na 12/12, a pokud ti vyjde, ze zbyva posledni tyden, rozhodne necekej na pryskyrici, ale zacni proplachovat vodou (flushing)...Doufam, ze jsem ti pomohl :-)
Taak, procital jsem nekolik stranek seedbanek, mas pravdu, doba zkosu se pohybuje u meho modylku okolo 60 a vice dni, tak nevim... Podle sve intuice bych jim dal jeste cca 10dni na vode a pujdou si odpocinout Nechtel bych to presvihnout se sklizni, protoze bolehlav ze sve snahy nechci mit (THC na CDB nebo tak nejak).
Hezky se nam oteplilo coz je supr, ale teplota v growroomu uz moc super neni - ve dne nejakych 30° az 33°, holky se poti, jsou statecne
info: v zadnim pravem rohu se pysni PwrPlnt, okolni jsou taky velice dobre zmastovadla, nazev neprozradim, mam sve duvody Pwrplnt je cca mesic a dva tydny pod slunickem (je z rizku), mozna ted mi poradite lepe, zda uz sek nebo nesek.
no já mam skřín takřka stejných rozměrů, ale bohužel jsem měl teplotu 35 stupňů což bylo hodně hodně ..výbojka 400w měla svůj okruh kde odtah zajištoval větrák 150m/3 na nasávaní vzduchu byly 2x pc větráky dole u země tak 10cm od stěny kde je poměrně chladno a na odtah ze skříně je ve stropu 100m/3 na pohyb vzduch ve skříni 2x PC větráčky a jako pasivní přítah dole u země otvor s průměrem 10cm.. a jak je vidět nestačilo to ........no a řešení bylo velice jednoduché tak jsem odpojil jednu část okruhu pro výbojku aby nasávala teplo od výbojky ale zároveň i ze skříně takže celkovej odtah ze skříně mám nějakejch 350m3/h...přítah jsem nechal ty dva větráčky a otvor 10cm na všech otvorech je záklapka na pérko aby do skříně po vypnuti nevnikalo světlo a bylo to vzduch se ve skříni mění poměrně rychle a nestačí se ohřát na tak vysokou teplotu a vuala a ve skříni mám krásných 28 stupňů
Tak, já mám skříň cca. 1x1m a 1,4m na výšku a výbojku 400w. Teplota ve skříni se drží kolem 25 st.C pod lampou. Systém je naprosto jednoduchý a dostupný všem.
Přibližně 15 cm od země mám 4x PC ventilátor vhánějící chladný vzduch z venku. Ventilátery jsou rovnoměrně rozloženy po stěnách. Musí být nad hlínou, takže krásně ochlazujou kytky a vhání na ně čerstvý vzduch. Od výbojky mám cooltube domácí výroby, kde je odtach pomocí roury a jednoho PC ventilátoru. Na vršku skříně je škvíra 5x100 cm přes celou dýlku skříně, zajišťující pasivní odtach.