Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Anketa: chytla mi pěstírna
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

Tepelna pojistka je dobra kdyz prestane fungovat nejakej ventilator(treba v cooltube).Pak se zacne prehrejvet vybojka a muze neco chytnout.V tomhle pripade prichazi na radu prave tepelna pojistka ktera vsechno vypne.Nejlepsi je mit ji nastavenou aby vypla tak pri 70 stupnich a aby byla nevratna.(to znamena ze se sama po vychladnuti nesepne ale musi se celej obvod rucne nahodit)

---Skrin a nic jinyho me zaplatbuh zatim nechytly a taky jsem pro to udelal co jsem moh.Tlumivka pridelana na plechu kterej je jeste pridelanej na 1cm distancnich podlozkach,tepelna pojistka,coltube chladi 2 ventilatory zapojeny do serie,uzemneni vseho kovovyho je samozrejmost----

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 02-12-2005 v 08:29 AM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Příspěvek č. 18

Drevo-Kocur - Vsechny kovovy veci ve skrini propojis dratem (obvykle se pouziva zlutozelenej) a konec toho dratu zapojis do zastrcky na ten stredovej kolik.To je cely.Nejdulezitejsi bejva uzemneni tlumivky a balastu a potom stinidla a cely lampy..Kdyz to nebudes mit uzemneny muzes taky jednou prijit a dostanes ranu a nebo muzou bludny proudy zpusobit treba prave pozar..

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 03-12-2005 v 08:35 AM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
inVALIDa
Long Vehicle

Karma uživatele inVALIDa - 71% PěstitelskáKarma uživatele inVALIDa - 71% PěstitelskáKarma uživatele inVALIDa - 71% PěstitelskáKarma uživatele inVALIDa - 71% PěstitelskáKarma uživatele inVALIDa - 71% PěstitelskáKarma uživatele inVALIDa - 71% PěstitelskáKarma uživatele inVALIDa - 71% PěstitelskáKarma uživatele inVALIDa - 71% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

ntj.. takze stinitko rozhodne uzemnit ??? (vse krom stinitka uzemene mám)
Uz jsem videl hoodne silene elektroinstalace a nikdy nic

Nejhorší sou staré kebely , malý průřez vodiče (viz. DedaMraz) ...
a od vybojky do starteru tce neco kolem 3500V takze fakt silikonovou izolaci
Cim delsi drat od vybojky,, tim ma byt hustsi izolace... nedoporucuje se ho delat delsi nez 1,5m protoze potom je značná průraznost izolace... a to neny dobré ! ...
PS : u malých skříní (150W) nemusí být zrovna silikonová izolace.. ale ten 1,5m rozhodne dodrzet!

Old Post 03-12-2005 v 09:55 AM
inVALIDa je offline   Profil uživatele inVALIDa   Find more posts by inVALIDa   Foto galerie člena inVALIDa   Click here to Send inVALIDa a Private Message   Add inVALIDa to your buddy list     Navštiv homepage uživatele inVALIDa! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Krypto
Stálý Člen

Karma uživatele Krypto - 73% PěstitelskáKarma uživatele Krypto - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

3500V teče tim proudem asi jenom 2vteřiny a to nazačátku když se to startuje. Tak vysoký napětí je potřeba k zapálení toho sodíku v tý lampě. Nashromáždí se to v kondiku a starter to vyšle a zapálí.

Takže když chtyneš ty dráty a zapneš to, tak si trochu doma zatancuješ . Až se to rozsvítí, tak tam teče jenom nomrální proud a napětí jako k žárovce stejné vatáže. Radší bych koupil v OBI nový dráty, jestlil máte někdo bez bužírky, tak to je docela RisK...

Jinak já mam uzaměnou konstrukci a všechny věci z čokolády... Normální sítovej kabel z kompa nakonci ucvaknutej...a je to.... Někdo si tu dokonce myslí že těch 3,5KV de přímo ze zásuvky a že by neměl šahat na ten sítovej. Tak to ne. De to od starteru k výboji. A ten sítovej stačí jako u jinejch spotřebiču.

čaj

Old Post 03-12-2005 v 10:04 AM
Krypto je offline   Profil uživatele Krypto   Find more posts by Krypto   Foto galerie člena Krypto   Click here to Send Krypto a Private Message   Add Krypto to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Příspěvek č. 21

Ja to dokonce meril a tech 3500V je tam jak pise Krypto opravdu jen pri startu dokavad se to nerozsviti.Ovsem neco jinyho je to v pripade chvilkovyho vypadku elektriky.To se potom starter snazi zapalit oblouk a to trva do doby nez vybojka vychladne coz je okolo 5 minut.To znamena ze v takovym pripade tam leze tech 3500V tech 5 minut.Jinak kdyz uz to sviti starter napeti naopak snizi.Docela jsem se tomu divil,ale vybojka kdyz uz sviti tak do ni leze okolo 120V (kazdej si to klidne zmerte az se to rozsviti (merit to pri startu nedoporucuju))..

Problémový člen No2

Old Post 03-12-2005 v 11:17 AM
Host
Host

Příspěvek č. 22

citace:
Původní příspěvek od Foxan
řekl bych, že je to píčovina

moje máti taky schízuje, ale to není snad ani možný, aby to chytlo

Teda aspoň doufám! I když stát se může cokoliv!!

Nevim sice co mas za pestirnu, ale vetsina lidi co vyhorela si myslela, ze jim to urcite nechytne, tudiz paranoia neni nikdy dost velka
takze:
1)samozhaseci izolace vodicu, dostatecny prurez vodicu
2)tepelny pojistky
3)proudovy pojistky
4)vsechno kovovy uzemnit
+vymyslet se toho da spousta....

Old Post 03-12-2005 v 12:29 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Krypto
Stálý Člen

Karma uživatele Krypto - 73% PěstitelskáKarma uživatele Krypto - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

STARTER SE SICE SNAŽÍ ALE...nemůže to zkoušet furt...v tom kondiku je nakondezovaná náká energie a při výpadku proudu neni čim přidávat, talklže se energie vytrácí...těch 3,5KV se nashromáždí v tom kondiku a starter to z toho pak bere, ale nemůže do nekonečna, nevim kolik tam toho je, ale to je to samý jako kdybys vypnul proud. ( jak si psal o tom výpadku proudu ) . Prostě nejde štavá nasvítí, až pude tak se znova zažehne. A nedoporučil bych se do těch součástek moc vrtat, jako to někde měřit a tak... Ta tlumivka dost hřeje tak abyste se nák nespálili a kondik se nabíjí jenom přistartu, je to otázka milisekund. Já radši na nic nehrabu... At si to pracuje. Znám dokonce lidi, kterí mi tvrdili, že to nic neni si ten kondik vyrobit doma na stole a tlumivka prej je taky lehká. Že prej stačí trocha alobalu do trubičky a tak. Brr..někdo je hold tak chytrej až to bolí .

Se mejte čaj

Old Post 03-12-2005 v 12:30 PM
Krypto je offline   Profil uživatele Krypto   Find more posts by Krypto   Foto galerie člena Krypto   Click here to Send Krypto a Private Message   Add Krypto to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Příspěvek č. 24

Krypto - Pokavad vypadne proud je jasny,ze do toho nepoleze nic.Ja mel na mysli kratkodobej vypadek.Vyzkousej si to..Vytahni za sviceni snuru ze zasuvky tak na 3 sekundy a zase to tam zapoj a uvidis jak se bude starter snazit asi 5 minut znovu vybojku nahodit coz se mu povede az po vychladnuti (to je tech cca 5 minut jak tu pisu co je to pod napetim 3500V).Je docela zajimavy to i pozorovat jak tech 5 minut v ty trubicce je videt dlouha jiskra krera se postupne priblizuje jak to chladne k druhy elektrode a jakmile tam doleze okamzite se to zase rozsviti..

Problémový člen No2

Old Post 03-12-2005 v 12:35 PM
apfel
Stálý Člen

Karma uživatele apfel - 100% PěstitelskáKarma uživatele apfel - 100% Pěstitelská

Upozornění Příspěvek č. 25

No mně sice skříň nevyhořela,ale byl jsem k tomu hoooodně blizoučko. Totál mi shořela prodlužovačka z OBI. Vzala sebou i kus kabelu do ní zapojenýho..
Kdybych to měl na čemkoliv hořlavim,nebo na tom něco položenýho,tak je se skříní ámen. No a se mnou taky..
Takže radim všem: všechno dávejte na kovový podložky a skříň dělat z něčeho nehořlavýho!!!

Old Post 18-01-2006 v 08:23 AM
apfel je offline   Profil uživatele apfel   Find more posts by apfel   Foto galerie člena apfel   Click here to Send apfel a Private Message   Add apfel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lam3r!na
Nový Člen

Karma uživatele Lam3r!na - 10% Pěstitelská

Pohodička Požár growu Příspěvek č. 26

zdarec!
Chci založit diskuzi jak to vidíte s tím , že by vaše grow room mohla chytnout? Neříkejte , že je to uplná blbost, protože když vezmete v podtaz kolik je tam elektriky, vybojka, větráky tak se to stát může.. I r-manovi se stalo.. a nerad bych taky vyhořel.. Tak jak to vidíte s protipožárníma opatřeníma? kašlete na to? nebojite se , že přijdete domu a niic nebude? Máte nějak něco zajištěný? včil diskuze

Old Post 06-01-2007 v 16:00 PM
Lam3r!na je offline   Profil uživatele Lam3r!na   Find more posts by Lam3r!na   Foto galerie člena Lam3r!na   Click here to Send Lam3r!na a Private Message   Add Lam3r!na to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Co?
Stálý Člen

Karma uživatele Co? - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 27

....no neboj....hlavně prevence! to je nejduležitější...nehořlavý podložky apod... třeba členové hodinář či r-man by asi mohli vyprávět
.btw.dobrou story tady taky někde má, myslím, člen dude....hehe šel z práce a viděl u sebe v ulici požárníky, zásahovku či co všechno....nakonec to bylo o kousek vedle.......ale nasmál jsem se, když jsem to četl...

!!! Čím méně hulíte - tím více Vás to zhuluje !!!

Návrat ke kořenům - nový přístup
Nurt Gang Grow - REGROWing - a taky timelapse c.1,
Co dělá hormon ethylen?...ukončení květu? ? Elektro-čerpaní živin do kytky
FAQ: Příznaky plísně nebo chyba výživy? * CO2

Naposledy upravil Co? 06-01-2007 v 17:03 PM

Old Post 06-01-2007 v 16:49 PM
Co? je offline   Profil uživatele Co?   Find more posts by Co?   Foto galerie člena Co?   Click here to Send Co? a Private Message   Add Co? to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Co?! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kaspars
Stálý Člen

Karma uživatele Kaspars - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kaspars - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kaspars - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kaspars - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kaspars - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kaspars - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kaspars - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kaspars - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kaspars - 97% PěstitelskáKarma uživatele Kaspars - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

no ja kdyz jsem byl treba v praci a tak a sel jsem domu obzvlast v suchych letnich dnech bal jsem se jestli je vse OK... kdyz nad tim clovek zauvazuje.... tak jee to hodne nebezpecne... divate se na zpravy? tam vyhorel barak i na rychlovarnou konvici nebo na jinou prkotinu a s jakyma vatazeme pracujeme my? je potreba aby se kazdy grower zamyslel a zvetsil bezpecnost... muze tim ublizit i zabit (z nedbaloti) sousedy...
na nas se normy EU nevztahuji...

Old Post 06-01-2007 v 17:01 PM
Kaspars je offline   Profil uživatele Kaspars   Find more posts by Kaspars   Foto galerie člena Kaspars   Click here to Send Kaspars a Private Message   Add Kaspars to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Expiry
Stálý Člen

Karma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% PěstitelskáKarma uživatele Expiry - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 29

Z pozaru mam asi nejvetsi strach,toze by me mohli zavrit,to uz tolik neresim.Asi zaklad jsou tepelny pojistky,nebo nevratnej termostatickej vypinac.Musi to bejt spravne zapojeny,sice veta:"Musi byt zapojen kvalifuckovanym elektrikarem"je dost otrepana,ma neco dosebe(pristi skrin si necham zapojit od znamyho elektrikare).Ja jsem treba koupil tepelny pojistky ktery vyhazijou pri rozepnuti pojistky v celym byte .

HPS vybojky s pridanym modrym spektrem

Databaze hnojiv jeste porad ve vystavbe

stavba me nove skrine(2x250w a mnoho dalsiho)

Old Post 06-01-2007 v 17:19 PM
Expiry je offline   Profil uživatele Expiry   Find more posts by Expiry   Foto galerie člena Expiry   Click here to Send Expiry a Private Message   Add Expiry to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Expiry! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lam3r!na
Nový Člen

Karma uživatele Lam3r!na - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 30

No takhle.. tepelny pojistky.. Ok.. Já mám právě kámoše taky elektrikáře a prtože teď začínám grow tak to dcoela řeším.. ( mimochodem už brzy uvidíte muj fotoreport o growingu.. ( doufám )) Jinaaak teda.. Přemýšlel jsem jeslti kouřový.. či normálně požární čidlo z jablotronu.. či termostat na vypnutí všeho?
Uplně nejlepší prevence by byla vše z nehořlavejch matrošu.. a skříň ne ze dřeva.. avšak to dřevo je nejjednodušší.. napadlo mě udělat celou skříň ze skla.. tim by se minimalizoval požár.. či vnitřek vyplechovat? Ale zas muže bafnout větrák atd.. No nevím ,ale pořešit to nějak chci.. přijit jednou dom a tam by byl vohořelá troska.. ehm.. fakt ne dik...

Old Post 06-01-2007 v 17:24 PM
Lam3r!na je offline   Profil uživatele Lam3r!na   Find more posts by Lam3r!na   Foto galerie člena Lam3r!na   Click here to Send Lam3r!na a Private Message   Add Lam3r!na to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HA-de-SH
Stálý Člen

Karma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% PěstitelskáKarma uživatele HA-de-SH - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 31

pracuju i studuju doma, takze mam nad pestirnou neustalej prehled... a asi bych to nikdy nenechal vsechno bezet, kdybych mel jet pryc na vic dnu (holt je treba dobre planovat, kdy to spustit )... nemam strach ze by to mohlo chytnout, na druhou stranu, mozny je vsechno... ale z doby experimentu se zapojenim vim, ze pri problemu to bud okamzite odstreli pojistku na desce, a pri vetsim problemu vyhodi pojistky na celym okruhu, tak snad nic nehrozi...

vsem klidne spani a cervenemu kohoutu obzvlaste!

btw. nechapu proc je tenhle thread v tomhle tematu, i kdyz pozar je v podstate dost pokrocily problem

INITIUM OMNIS PECCATI SUPERBIA EST -- PAX VOBISCUM

Odmítám demokracii, jako jedno z nejhorších možných zřízení, které ve svém důsledku vyneslo k moci nejstrašnější totalitní režimy, jaké jsme kdy poznali. Vláda založená na masách je špatná. Všeobecné volební právo je špatné. Je třeba dospět k Sofokracii, vládě moudrých, volených pečlivě vybranými voliči na základě jejich erudice, vzdělání a inteligenčního potenciálu. Výběr těchto voličů musí být co možná nejobjektivnější, na základě přísných testů předpokladů. Právo volit a tím se defacto podílet na vládě, není přirozené a nemělo by být automatické pouze dosažením daného věku. [edit: ale co, monarchii na vás! ]

archiv Wonderful Box 2008
život v Marockém království

Naposledy upravil HA-de-SH 06-01-2007 v 17:36 PM

Old Post 06-01-2007 v 17:30 PM
HA-de-SH je offline   Profil uživatele HA-de-SH   Find more posts by HA-de-SH   Foto galerie člena HA-de-SH   Click here to Send HA-de-SH a Private Message   Add HA-de-SH to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Erixon
Stálý Člen

Karma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 32

http://grower.cz/forum/showthread....highlight=Pozar
http://grower.cz/forum/showthread....highlight=Pozar

Kdo nerozumí(nebo nechce rozumět) elektrice, tak ať si to rači nechá zapojit.

Důležitý je mít balast k sodíku v plechový krabici buď na nožičkách nebo na nehořlavý podložce. Mimo skříň (případně v nástavbě skříně) to hlavně kvůli vlhkosti. Tepelná pojistka taky neni špatná, ale hlavně to chce pojistky proti zkratu nebo jistič. Přívodní kabel k výbojce doporučuju se silikonovou (nehořlavou) izolací.

ad rychlovarka: řekl bych že je to o dost rizikovější spotřebič než výbojka

ad vyplechování vnitřku: tudy imho cesta nevede, plech je mocdobrej vodič tepla.

Sice né nejlevnější, hlučný, ale bezpečný řešení by bylo mít box z protipožárního sádráče.
A co takhle kouřový čidla na odpojení od elektriky?(asi zbytečně drahý oproti tepelnejm pojistkám )

Edit: Dostatečnej průřez vodičů je taky důležitej (jak píše Deda Mraz v prvním odkazu, theardu ke kterýmu by měl bejt tenhle připojenej - héj MODi )

www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/ ;

Naposledy upravil Erixon 06-01-2007 v 20:33 PM

Old Post 06-01-2007 v 19:17 PM
Erixon je offline   Profil uživatele Erixon   Find more posts by Erixon   Foto galerie člena Erixon   Click here to Send Erixon a Private Message   Add Erixon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:09 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás