Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Reveging je některými grovery běžně využíváný postup,např co se osvědčí venku,reveguje se dovnitř atd.
Řízky nakvetlí se zakořeňujou stejně jak ofiko řezy,naopak,kytka která kvete má některý obnovovací procesy zrychlený.
Problémek je trochu s výsledným řízkem,pokud ho zreveguješ v pozdnějším stádiu qětu vznikne ti ne jednovrcholová kýťa,ale košatej mazec (vlastně se ti rozroste palička)
Některé druhy sativ,jako třeba A11,různá phena C99 atd. nakvétají již při 18/6.
Původní příspěvek od Grefy Tak ven bych je fakt nedával... To chcípne po tejdnu pokud je vyndáš ze skříně.
Prečo myslíš?A tí,čo si predpestujú v skrini a potom hodia na out?Myslíš,že to všetkým chcípne?Alebo takto zakorenený rezeň už bez umelého svetla neprežije?Podľa všetkého by mal byť ešte odolnejší,ako semenáčik
Mám dotaz přes známe nam dodali zlehka nakvetle řízky, z 8 jsou 2 uplně v pořádku a 4 jsou nakvetlé jen málo, par blizen a 2 trochu víc, většina blizen je už hnědých.
Chci se zeptat hlavně lidi s matkama jestli je to normalní, že ta matka trochu kvete nebo je to kec a jsou prostě vzané s nějakeho venku co začal kvést teprve.
Dik za odpovědi.
No mohlo by to byt tym ze boli dlksiu dobu v tme,co sa tika tych nakvetlich.ja som sa pokusil zakorenit malinko nakvetle a chitili sa ale mal som ich na okne do tychto dni cize mali len malo hodin svetla a tak mi asi 3bliznicky tiez zhnedli.Nemal by stym bit ale ziadny problem pri 18/6 sa to spravy.Tie blizny som odstrihol a je to...
Jde mi hlavne o to, ze kdyz neco kupuji vyzaduju urcitou kvalitu a verohodnost a kdyz me nekdo da nakvetlou genetiku tak uz je dost na pochybach co to vubec je za vzor, tvrdit muze cokoliv, asi sezenu fotak a dam fotku pro lepsi posouzeni.
A prijde mi nedobre zase zpatky obracet fazy s kveteni na rust, jiste se to nejak projevi a predpokladam na vynosu, neco malo jsem cetl po groweru a psali ze pry az o 1/3 tretinu, ale moc o tom tady toho neni.
A taky je to otazka investice casu a penez, a hlavne prace , to snad radsi investovat do neceho lepsiho ....
ja sem daval zakorenit rizky z kytky , ktere uz nektere vetve zacinali kvest, a tak sem ty co nekvetly zastipl, ale novy 2 vetve byly uz nakvetly, tak sem to normalne bodl do hliny, a sice na na delsi dobu zpomalily, ale pak zacaly valit, jednomu ale co sem presazoval , tak z ni vedl 1 koren co sem bohuzel urval :-D ale uz asi vyhodila novy a ta druha se docela rozrostla ,vis co nemam ty risky pro huleni, spis jenom takovej pokus, ale kdys s toho neco bude tak z toho ubalim brko ´=D
mě nepřipadá nakvetlý řízek jako problém... tedy pokud nemá 1cm palice :-) Klíďo se mu mohla v matkárně spálit lampa a než ji třeba za 3 dny sehnal tak bylo vymalováno... možná by to mohlo být i nevhodným spektrem - nevhodnou nebo starou lampou, ale to mě jen tak napadlo, nemám to ničím podložený.
Samozřejmě se to projeví na zpomalení růstu, ovšem můžeš použít nějaké přípravky na podporu - bioalgeen S90, vyšší dávku hnojiva na růst, zvýšit vlhkost atd.. Na druhou stranu znám pěstitele, co v květu přepíná kytky na týden na 18/6 a pak zpátky na 12/12, palice se znovu obrazí a na výnosu je to znát - myšleno pozitivně :-).
Občas se mi stane, že zakořeňuju řízky a na některých se objeví blizny... během 2 týdnů zaschnou a nepozoroval jsem na nich nějaké výrazné snížení výnosu, ale objektivně to samozřejmě posoudit neumím.. Teď jsem se byl mrknout na matky a na jedný jsem pár blizen našel, na 2 nic, takže to může být ovlivněno odrůdou... uploadni foto, napoví víc, tohle jsou jen teorie
co jsem vypozoroval tak nakvetlý řezy:
-pomalejc rostou a po přepnutí na květ už moc nepovyrostou
-tedy při trochu delší vegetativní fázi bude výnos podobný nenakvetlejm
-je to jen moje zkušenost
Nevim, estli Ti poradim v Tve konkretni situaci, ale z me zkusenosti jsem dostal nakvetle rizky Sweet Tooth #3 a nebylo to ani spatnym spektrem (metla 600W), ani spatnou periodou (18/6). Matka proste trochu porad nakvetala, nicmene vysledky z jejich rizku byly vynikajici
tak řízky nakvetou jednoduše ... ale netvrdil bych že to zmenší výnos o třetinu . z kytky která se nejdýl přepínala z5 sem měl nejlepší palice - je to o následný pěči kterou se dá hravě dohnat těch pár dní/tejdnů co se přepíná... kytka nakvete hodně snadno při přechodu zpod lampy ven...hlavně když se kouknete na ostatní fora tak tam lidi píšou že režim zakořenování 18/6 je docela problemovej pokud nesázíte v červnu nebo takhle později...mluvim z praxe - taky mi řezy hází chlupy a pokud nemaj vyloženě paličky tak to neřešim