Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zrak sa mi trosku zhorsil,, priznam sa,, ale okuliare nenosim..Ale pochybujem ze je to z Ganje..skorej z toho ze stale cumim do PCcka
A pamet..trosku,, ale moc mi to nechyba
Někde jsem slyšel chytrou větu, že zhulenec má špatnou krátkodobou ale výbornou dlouhodobou paměť. A asi na tom něco bude.Často bych mohl citovat celé pasáže z knih či netu, ale v klidu během pár sekund zapomenu, kam jsem co položil, či co po mě kdo chtěl.Možná to souvisí s filtrováním vjemů.Intoxikované osobě se více vryjou do podvědomí věci podnětné, duchaplné a ne všední věci jako momentální umístění klíčů či mobilu....O čem se to bavíme?Už na to nějak špatně vidím.
někde sem tu četla o problémech s nespavostí...ty teda rozhodně nemam když hulim, spíš mam teda problem s přílišnou spavostí, ale jakmile nehulim tak nejdu spat před druhou hodinou ranní
jo a schopnost učit se marijuana opravdu zhoršuje, mam s tím zkušenosti, nejspíš to souvisí s odumíráním mozkových buněk. Jeden chytrý pán mě nedávno informoval, že "po jednom jointu odumírá stejně mozkových buněk jako po osmi velkých Plzních" , což mě dost vyděsilo, ale jelikož je ten pán proti marihuaně silně zaujatý, čímž je mi velmi nesympatický, nedělalo mi problém mu nevěřit a tenhle děsivý výrok vypustit z hlavy
jo a pro ty, co by to třeba nevěděli, i když těch asi moc nebude, mozkový buňky jsou jediný buňky v těle, který jenom umíraj a nerodí se nový, což je průser
Původní příspěvek od x9c-p7a kdyz nekdo pije denne 10 piv a neni po nich napitej, tak podle me zadny mozkovy bunky neztraci...
Dovolím si nesouhlasit, nejde o to, jak se po alkoholu cítíš, ale o to, že nějaká nervová buňka po důvěrném setkání s alkoholem v krvi chcípne a je jí srdečně fuk, jestli jsi opilej nebo ne .
A prosím, vraťte se k tématu: co vaše paměť a zrak ve spojitosti s cannabis, nikoli s etanolem .
ad mozkový buňky - u mě je za problémem s pamětí nesoustředěnost, mozkové buňky marihuana nezabíjí (pokud to ovšem dělá tabák, což nevím, pak to není práce jointu, ale práce tabáku v něm) http://www.ereska.cz/postrehy/marih...ubory/frame.htm (Marihuana a vyvrácená somatická rizika) Nebyly popsány jakékoliv účinky ve smyslu atrofie nebo jiné strukturní změny CNS po akutním ani chronickém užívání (Advisory Council, 2002)
Pokud by buňky umíraly, mozek by atrofoval. Sice je otázka, jak pomalu či jak viditelně. ale pokud vím, prostě by atrofoval.
Původní příspěvek od x9c-p7a 4 wendy: a co ty co vypijou za vecer 10 piv a vykouri dve brka?? myslim, ze tadyto prirovnani neni zrovna moc dobry...
kdyz nekdo pije denne 10 piv a neni po nich napitej, tak podle me zadny mozkovy bunky neztraci...
nevím nakolik je to přirovnání pravdivý, nechci tu tvrdit něco co nejni pravda, ale musím souhlasit s Jedubabkou, že nezávisí na tom jak tě alkohol opije, i třeba frťánek domácího vaječňáku ti zabije nějaké buňky v mozku (a já se teda z vaječňáku ještě neopila
"A true friend will joyfully sing with you when you are on the mountain top, and silently walk beside you through the valley."
wendy: problém je v solidnosti zdroje, to, co nebylo vyvráceno, se, když se to hodí, považuje stále za teoreticky možné, a zvlášť u marjánky teoreticky bych i já mohla lidi nakazit ereskou, protože sice důkazy pro infekční původ nejsou, ale nebyl vyvrácen - a stejně běhám mezi lidma
A myslím, že pokud něco MUDr. Zábranský tvrdí, má velmi pádné argumenty .
"V současné chvíli lze s jistotou říct jen to, že otázka, zda dlouhodobé užívání marihuany může způsobit trvalé poškození mozkových funkcí, zatím nebyla vyřešena," dodal Pope.
no tak to je přesně to co mi vadí, nikdo nic neví, ale většina marihuanu odsuzuje, to je prostě lidská vlastnost, bát se něčeho o čem toho člověk moc neví a radši to rychle zakázat
já osobně si myslím, že ty pacienti, co měli problémy s pamětí a soustředěním ty problémy měli jednoduše proto, že užívali konopí příliš často, a když je člověk zhulenej, většinou moc nerozvíjí svojí mozkovou činnost, což vede ke zhoršování mozkových funkcí. Tím myslím to, že marihuana fyzicky mozek nijak nepoškozuje. To je můj názor.
Ještě něco, všude se dočítám, že marihuana nezpůsobuje žádnou fyzickou závislost a způsobuje jen mírnou závislost psychickou, takže jsem opravdu nepochopila ty "pacienty, kteří se v letech 1997 až 2000 obrátili na čtyři americké kliniky se žádostí o pomoc kvůli závislosti na marihuaně"
"A true friend will joyfully sing with you when you are on the mountain top, and silently walk beside you through the valley."
když jsem překládala jeden text o marjánce, stálo tam, že je otázka, jestli lidi do léčebny jdou ze svýho rozhodnutí, anebo jestli je tam dotlačí rodiče, škola, kdokoliv, pod "pohrůžkou" sankcí... a tuším je taky možnost, že když snad v USA půjdeš do léčebny, nenastoupíš do vězení, ale to si jen matně pamatuju, možná se pletu
jj v USA u prvně trestanejch s málo závažným trestem ti můžou dát i tuhle možnost... Proto mají asi ve statistikách tolik lidí co šlo do léčebny se závislostí na MJ...
jo to bude asi pravda s tim vězením. No a s tim tlakem taky. Máti mě chce dát do léčebny kvůli hulení, myslíš že by mě vzali??? (jinak do minulýho tejdne sem dva měsíce nehulila, takže bych toho v krvi moc neměla...)
ke článku: Já měla za to, že se v mozku nový buňky netvoří...nebo se tím myslel růst těch starých?
Zhorseni zraku je od neustalyho cumeni na monitor PC.Pamet se casem vrati do normalu to je prokazany.Mozkovy bunky ze by umiraly kvuli uzivani travy to jsem jeste nikde nevidel.A naopak vidite v linku od jedubabky ze vam mozkovy bunky narustaj az o 40 procent rychlejc
Jinak ja - samozrejme pamet v haji (klasika-kde mam klice?Kde je mobil?) ale ruzne se to meni a zrak to je to samy..Jednou vidim lip,jindy hur.
To je klasika, že člověk hledá všechno možné a přitom to před chvílí držel v ruce atd. Stává se to i těm co nehulí a když to vidím tak si říkám načem si frčí
Původní příspěvek od wendy sorry dlouho sem nebylla na netu
jestedman: merit sem myslela zrak a ne pamet... pamet se samo merit nedá:-)
pamat sa samozrejme merat da. ak neveris, tak si zajdi k psychologovi a ten ti to vysvetli. pamat tvori jednu zo zloziek celkovej inteligencie jedinca. samozrejme sa nemera dakym pristrojom, ale testami.
k mojeje pamati a zraku> pamat zhorsena, ale myslim ze je to skor koli koncentracii a motivacii(nedostatocnej). zrak jednoznacne zhorseny a hlavne v seru, aj ked som kdesi cital, ze trafka zlepsuje nocne videnie.