Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
dartvader - no klidne tam muzes ty semena hodit jakmile to pukne.Tak jsem to delal i ja a 100 procentni uspesnost.Nedaval jsem to ale do hliny ale do rockwoolovejch kostek.Kdyz se ti to vzdycky zasekne kdyz mas 0,5cm klicek asi delas nekde chybu...Jestli to sazis uz do finalniho kvetinace a nebudes uz presazovat tak tam nasyp hlinu jenom ze 2/3 protoze se zezacatku dost vytahujou tak at tam pak nemas zbytecne dlouhej stonek(stonek potom az bude dlouhej budes zasypavat-na to si tam nechavas tu 1/3 bez hliny).
si myslim...veskera manipulace s korinkem je nebezpecna, pouzivam perlit, doporucuji takove ty jiffy zakorenovavace (zahradnictvi,obi,atd)...jsou to takove tablety (baleni myslim 20ks a cena okolo 50,-), ktere das do vody (cca 20min) a oni nabobtnaj a do toho zapichnes seminko a cekas, az z toho vylezou koreny a zasadis to i s tim obalem....vyborne se mi osvedcilo to strcit do akvarka, nechat tam tak 0,5cm vody a trosku odvetravat (jen tak aby byla vyssi vlhkost)...
no to co bych mohl nejak kazit je mozna to ze sem si tu nekde precetl ze seminka mam dat klicit do vody a kazdej den menit vodu no treba jestli se nejak "neuchlastaly"
no jeste zkusim tu metodu s tema tabletama doufam ze uz mi to vyjde
to jsem taky puvodne cetl, ale pak jsem taky cetl (coz mi prijde logictejsi) veskera manipulace s korenama je nebezpecna (ps nejlip se lamou ty vaseckove korinky, ktery mnohda ani nevidis). jinááč ti držím palce...:-)
Co?::__ hele diky asi to bude tim musim zkusit jete jiny metody
jeste sem se nejak doslechl takovy teorie jako ze by se na seminka melo svitit nebo ze se maj dat do slany vody ja je mel va tme a v normalni vode tak me zajima co je na tom pravdy
ja mam tokovej problem se seminkama mam je v vode z kohoutku v supliku ve tme a denne menim vodu, mam je tam tak dva tydny a nektery seminka vyklicila uz druhy den a jiny zase vubec az postupne ale vsechny se mi seknou asi kdyz klicek dosahuje delky 3-5 mm a nevim co s tim nebo kde delam chybu pls neporadil by mi nekdo
tak to jsem jeste neslysel....to o te slane vode....:-))
dokud tam neni neco zeleneho tak to svetlo nepotrebuje,
ba i nepodrebuje seminko ani zadnou vyzivu ponevadz seminko je narvany a melo by ti stacit do prvnich pravych listecku, veskere ziviny naopak podporuji rust plisni a jinych previtu, proto se pouziva treba ten perlit nebo keramzit nebo kokosak nebo rokwel atd, kde nejsou zadny ziviny, ktere bys nechtel (v teto fazi)
... dale se prodavaji ruzne stimulatory (tady tohoho najdes o nich spoustu)...a v nich jsou ruzne rustove hormony auxiny, heteroauxiny atd...ktere vse podstatne urychluji a zlepsuji, nejmodernejsi jsou gelove, do kterych seminko strcis, vytahnes,odstranis zbytek gelu a sazis, nejcasteji se pouzivaji na klony(rizky)
jo jeste k tomu ponorovani do vody...seminka potrebuji ke kliceni kyslik, tj. topeni asi nééé.......:-)
a) voda by měla být odstátá a s pH kolem 5,5 - 6
b) semena by rozhodně neměly stát ve vodě - optimální sou navlhčený kosmetický tampony
c) jakmile semínko vystrčí klíček - tim klíčkem dolů šup s nim do substrátu
snark:já mám problém asi jako plunger
dám vatu navllhčím ji odstátou vodou (24 h.,z kohoutku), čekám až vyklíčí a až vyklíčí tak pak
a)neroste (vždy mám dostatečně navlhčenou vatu)
b)když ji dám klíčkem dolů do hlíny tak čekám a čekám a... když po pěti dnech nevyroste (jako vždy, hlína je zalitá) tak to semínko vyhrabu zpět z hlíny a vidím : ani o cm neprostlo
takže problémy mohou být následující:
a) moc vody - hlavně ta vatička nesmí plavat - jasně že nesmí bejt úplně suchá - ale rozhodně to semínko nemá bejt ve vodě
b) nízká teplota - jestli to máš na parapetu kde fouká škvírou ve vokně tak je to při současnejch teplotách podchlazený
c) vysoká teplota - jestli to máš na parapetu nad radiátorem kterej hicuje tak to může bejt přehřátý
d) špatná kvalita - poškozený - přesušený - geneticky nekvalitní - přestárlý atd semínka
e) špatná voda (moc tvrdá, moc alkalická)
Snark ma pravdu..A proto je podle me nejlepsi destilka (eliminace nevhodny vody(PH,tvrdost))..Potom nesazet do hliny ale do rockwoolu s upravenym PH (eliminace nevhodnyho slozeni a spatnyho PH hliny)..Neni to zadnej problem..Je to jen moje doporuceni..Spravna teplota je samozrejmost..
Hochu Ty jsi si měl koupit tak nanejvejš 0,03% a né 30% !!!
Radil bych ti taky ty seed's nechat naklíčit v poliversu - ochrana proti plísním
Když už chceš používat na naklíčení semen peroxid - tak jedině ten 0,03% a tak 10-15 kapek na 10l vody jinak to spálíš jak nic