Lara & Jack |
citace: |
Původní příspěvek od MatesMaty
No tak já to mám ted taky akorát horší stádium a taky nevím co to je, nikdo neporadí |
Bylo mi řečeno že to je přesvýcene v mým případě.
Nemáš to.přeli té? |
|
|
MatesMaty |
Přelité ? :D je to bubbler ! Ale jestli myslíš že mám nacucanou rockwoolovou kostku tak nemam. Myslel jsem si že to bude Ph ale zase to dělalo snad jen 4 kytky. Nepusobí to hromadně na všechny kytky a zdálo se mě že to působí na okolní kytky jak kdyby to bylo nakažlivý. Raději jsem ty listy ostříhal. |
|
|
savy |
MatesMaty
Podle mě jim něco chybí dej více hnojiva a taky vypadaji ze jim je teplo . Ukaž foto korřenů |
|
|
MatesMaty |
Foto je kompletné v mým téma v indoor galerii. 36x critical mass 9x bubbler |
|
|
LuckyBoy |
Původní příspěvek od MatesMaty
Přelité ? :D je to bubbler ! Ale jestli myslíš že mám nacucanou rockwoolovou kostku tak nemam. Myslel jsem si že to bude Ph ale zase to dělalo snad jen 4 kytky. Nepusobí to hromadně na všechny kytky a zdálo se mě že to působí na okolní kytky jak kdyby to bylo nakažlivý. Raději jsem ty listy ostříhal. |
a ty problémy s listy jsou dle mě od těch špatných kořenů..projevuje se to jen na těch slabších kusech..? |
|
|
odo |
Mates....ak by si spravil úpravy, čo som písal - je tomu už 5 dní, bol by si už videl, že či sa to zlepší. Nákazlivé to podľa mňa nebude. Je to špatná výživa možno spojená s prehriatim koreňov. To Ec máš na bubbler vysoké a nakoľko máš vysoké Ec na vstupe, tak to může byť teoreticky aj nedohnojené. Tá voda je moc tvrdá a tým pádom nikto nevie, že pri tom Ec, čo máš teraz je vlastne koľko živín a ako sú prístupné pre rastlinu. Už si niekedy pestoval tento model v takýchto podmienkach? Nie všetky modely sa správajú rovnako! Ak máš strach, tak sprav úpravu iba v 1 nádobe a potom uvidíš. Parametre vstupnej vody MUSIA súhlasiť s požiadavkami výrobcu hnojiva, ktorý koncipuje množstvo jednotlivých živín v roztoku. Pre bubbler sa všeobecne doporučuje tretinová koncentrácia normálneho hydroponického roztoku a teplota max. 25 st.c. Ty máš na vstupe vyše 1,1 Ec ! EC sa nesčitava a ani neodčítava. Proste živný roztok sa má miešať z vody určitých parametrov. Tvoje kvetiny evidentne nedokážu rozdýchať podmienky v ktorých sú. K tomu všetkému ešte máš možno teoreticky aj "utopené" korene v moc vysokej hľadine roztoku. Píšem teoreticky. Nie som si tým istý, že či toto v praxi má negatívny vplyv a že aký. Hlavne v úvode, pri rozbehu. To je téma na inú diskusiu.
|
|
|
MatesMaty |
Tak problém byl zdá se ve vysoké hladině roztoku který " prskal " bublinky na hydro košíky a rockwool byl hned dole takže byl asi nacucanej a tím začaly uhnívat kořeny. Jeden košík jsem dal bokem a do roztoku peroxid vodíku. Uvidíme pokud se vzpamatuje. 2 košíky vypadají špatně takže je kdyžtak vyhodím a dojedu kolo "pouze" s 28 kytkami. Ty kytky po ubrání tak 50 litrů roztoku teď rozjeli neskutešný tempo a jedou jak zběsilý !!!!! Fotky přidám do mého tématu. Teplota roztoku se drží na 23°C takže teplotou to nebylo. |
|
|
Reggaeshark |
Ahoj groweři, našel jsem pár listů s černýma skvrnama. Házím obrázek z normálního pohledu a pak pod lupou. Myslíte že se jedná o plíseň? Palice zatím v pořádku.
Děkuji.
Fotky:
http://prnt.sc/cs19fp
http://prnt.sc/cs1cne |
|
|
ak2249 |
a kolik máš EC a PH hodnoty? |
|
|
Reggaeshark |
Substrát od biobizz s hodnotami pH 6,2 - 6,6
EC 2,4.
Už dělám flush, takže by to mohl být nějaký nedostatek, ale zase v tom zoomu vidím bílé tečky, což bych řekl, že je plíseň. |
|
|
Kiddnaped |
Servus hoši zpět po dlouhé době.
Rozjel jsem nové kolo a momentalne jsem na 14.dnu 12/12 byl jsem 8 dní pryč a vrátil jsem se a našel jsem toto..
Jdu je přelít ec 1.2 a uvidím co vyteče za hodnoty dole.. PH zálivky od 5.2 až po 5.8 ..
ec 1.2
Každopádně hnojím GHE Flora nova celá řada.. a zdá se mi že hlavní hnojiva na růst a květ divně zapáchají a mají hustotu rozteklé čokolády nejspíš zkažené ? může to být tím ?
Něaký návrch ?
EDIT: zalil jsem ec 1.3 a ph 5.8 vyteklo ec 1.45 ph 6.1 .. ec snížim na 1 a ph na 5.2 ale vážně to je tak moc velký problém v hodnotách že to udělalo toto ?! :O třeba to je něco jiného.
teplota 28/18 vlhkost 40/55 |
|
|
Schweeps |
Zdravím, mám par dní před sklizni a mám podivně flekaté listy.Nemůžu najít nikde podle obrázku co by to mohlo být. Mohl by mi někdo tedy poradit co by to mohlo být a jestli to vadí a nebo to už nemusím řešit?? počítám že tak do týdne bych to chtěl už seknout.. Předem děkuji. |
|
|
Schweeps |
No ph a ec meter bohužel nemam tak to nemerim a jedu na Junglech v hlíně. Už asi 4 zalivku jen cistou vodou. Minulý grow jsem jel taky a bez problémů.Svilusky nevim jestli to budou,protože spodky listu jsou pekne zelene a palice jsou taky na pohled zdravé |
|
|
Schweeps |
Původní příspěvek od eso1111
na 90% sviluška |
Tak ano měl jsi pravdu |
|
|
Jindrik |
Zdravím, prosím o rady. Nevíte náhodou co by mohlo chybět? Ph je OK. Díky |
|
|
spachal |
Jednoznacne deficit, bud draslik, nebo nejake kovy (zelezo, zinek). |
|
|
Probiman90 |
Ahoj maj tenhle problém..je to přehnojene nebo jim něco chybí..?prosím poraďte |
|
|
odo |
Probiman90 Nepíšeš podrobnosti. Na 1. pohľad prehnojené - podľa mňa - vyzerá to na kokos, poriadne prepláchni upravenou vodou a pohnoj s nišším Ec. Čo najskůr! |
|
|
Probiman90 |
Mám to kombinaci kokos a wormhumus |
|
|
Probiman90 |
A mám to teď pod cfl tak sem spálení světlem vyloučil..jsou to 3 dny co sem hnojil..a včera už proplachoval |
|
|
Kiddnaped |
Prosim vas muzete se podivat na muj pripad ??? A nepreskakovat diky |
|
|
LuckyBoy |
Původní příspěvek od Kiddnaped
Servus hoši zpět po dlouhé době.
Rozjel jsem nové kolo a momentalne jsem na 14.dnu 12/12 byl jsem 8 dní pryč a vrátil jsem se a našel jsem toto..
Jdu je přelít ec 1.2 a uvidím co vyteče za hodnoty dole.. PH zálivky od 5.2 až po 5.8 ..
ec 1.2
Každopádně hnojím GHE Flora nova celá řada.. a zdá se mi že hlavní hnojiva na růst a květ divně zapáchají a mají hustotu rozteklé čokolády nejspíš zkažené ? může to být tím ?
Něaký návrch ?
EDIT: zalil jsem ec 1.3 a ph 5.8 vyteklo ec 1.45 ph 6.1 .. ec snížim na 1 a ph na 5.2 ale vážně to je tak moc velký problém v hodnotách že to udělalo toto ?! :O třeba to je něco jiného.
teplota 28/18 vlhkost 40/55 |
čau, myslím, že jsi na to kápl sám..pokud není nic na listech, jde to od kořenů, takže bych sázel na ty hnojky..v tom ph a ec problém nevidím...už se stalo, že i jedna várka Metropů byla zkažená (nějaká chyba ve výrobě) a byl sem svědkem toho, že dva hydrosystémy kvůli tomu šli úplně do kopru...zkusil bych prolít vodou a zkusit něco jinýho, snad to zachráníš... |
|
|
Martin666 |
Původní příspěvek od Kiddnaped
Prosim vas muzete se podivat na muj pripad ??? A nepreskakovat diky |
máš to asi pěkně přehnojené, jak jsi psal, tvé hnojivo je na odpis...propláchni to převařenou vystydlou vodou |
|
|
Levon |
Nevíte někdo, co by mohlo být tohle? Objevuje se to zatím snad tak na dvou starších větších listech z celého pěstu...list má jakoby světle zelené žíhání, viz foto. Jedu v kokosu, pod CFL... díky moc za rady |
|
|
Martin666 |
tvé kytce něco chybí, podívej se nazpět, dával jsem sem tabulku problémů |
|
|
Probiman90 |
Přehnojil sem to..?co stím |
|
|
Martin666 |
přečti si o tři řádky výš co máš udělat |
|
|
spachal |
>Probiman90 : proplachnout zeminu, dukladne. Neni to idealni reseni (muze pak haprovat treba pH), ale nic jineho s tim neudelas. |
|
|
Probiman90 |
Jednou nebo spíš víckrát |
|
|
spachal |
Pokud udelas pruplach alespon petinasobkem objemu substratu a mezi pruplachy bude nejaka pauza (aby se stihla hnojiva lepe rozpustit), najisto chybu neudelas.
Druhe reseni je velmi! opatrne odstranit z korenu substrat a presadit do noveho. Dani za to je poskozeny korenovy bal a zpomaleni rustu nez se slecny 'vzpamatuji', ale mas jistotu, ze to problem vyresi (pokud to samozrejme zase neprehnojis). |
|
|
Probiman90 |
Mám je v 10 l květináčích a každý druhý delas abych je neprechlastal je proplachuju 2 litrem vody kterou předtím převarim jak někdo radil..udělal sem asi 3 a zatím rozdíl nerozeznavej.ikdyz nové listy už prepalalene nejsou což by mělo být dobré znamení |
|
|
Whiskey_777 |
přelito nebo nedokrmeno? |
|
|
Whiskey_777 |
Původní příspěvek od Whiskey_777
přelito nebo nedokrmeno? |
Fajn odpovím si sám, malá teplota v noci pod 20C, špatné v vstřebávání dusíku a síry.
řešení: zvýšit teplotu v noci + zalit calgreenem :D |
|
|
Levon |
Tak nevím...většinu listů mám v pořádku...ale některé jsou špatné :-/ |
|
|
lukee.66f |
Zdarec, nevěděl by někdo co je tohle zač? Nějaký plísně poznám i brebereky, ale tohle netuším. Popřípadě za radu co to je proč to je a jak se toho zbavit budu rád
.[url]/url] |
|
|
odo |
Ak to je na pár listoch, tak to může byť postriekané a popálené ....skus dať foto celku a popis pestu - snáď sa vyjadria aj iní |
|
|
lukee.66f |
Tím postřikem to nebude Bo to má zatím jen 1ze všech..hodil sem na to TALENT postřik a zatím se to nerozlezlo...tak sem zvědav jak se to vyvine dál |
|
|
Probiman90 |
Zdarec měl.sem problém s přehnojenim tak.uz delší dobu jen proplachuju a teď se mě objevuje začínají červená listy něco chybí určitě..poraďte |
|
|
Probiman90 |
To dostávají v menším množství |
|
|
Probiman90 |
Poraďte co stim..?co tomu je.. |
|
|
pajkapajka |
Čau, už je tu toho tolik, že jsem nedohledal. |
|
|
sasek1 |
Zdravím growery, jsem začátečník a potřeboval bych radu. Zláštně se mi kroutí listy některé usychají a trochu se zastvil růst.Rostlinky jsou polovině třetího týdne grow,(kokos) ph zálivky stále 6,4, vlhkost mezi 60-70% ve dne i v noci, teplota ve dne 28, ve tmě 20, dostává doporučené hnojky podle tabulek jednou denně po 400ml Jsme bezradný a všede kde jsem něco četl tak jsem změnil ale výsledek žádný. Díky moc za rady |
|
|
krobak |
Původní příspěvek od sasek1
Zdravím growery, jsem začátečník a potřeboval bych radu. Zláštně se mi kroutí listy některé usychají a trochu se zastvil růst.Rostlinky jsou polovině třetího týdne grow,(kokos) ph zálivky stále 6,4, vlhkost mezi 60-70% ve dne i v noci, teplota ve dne 28, ve tmě 20, dostává doporučené hnojky podle tabulek jednou denně po 400ml Jsme bezradný a všede kde jsem něco četl tak jsem změnil ale výsledek žádný. Díky moc za rady |
Ahoj, odporúčam hľadať vytrvalejšie napríklad tu, tiež si prečítaj zopár seriálov od skúsenejších záhradníkov ktorí idú tiež na kokose. :)
Pestujem v kokose a podľa toho mála čo píšeš by som povedal že tvojím najhlavnejším problémom bude pH na vstupe (vstrebávanie živín), všímaj si tiež ako vstrebávajú zálievku. Píšeš že sú v cca 17-tom dni tak podľa počtu zálievok a ich ec by si mohol odhadnúť nakoľko sú nakŕmené. Bolo by dobré jemne ubrať na hnojení a výrazne znížiť pH v nasledujúcich zálievkach aby sa kokos správne napufroval. Nechaj ho preschnúť no nie úplne na prach. Ja by som šiel v pohode na pH 5,5 a sledoval ako zareagujú. Počkaj si aj na názor skúsenejších, snáď niekto napíše. Nech sa darí. |
|
|
odo |
sasek1 - Krobak Ti postol správne! Máš to tam dosť presne a funguje to. Neviem aké máš hnojivo, čo to tam leješ. Ťažko radiť takto, dá sa len podľa vzhľadu a skúseností. Neuvászaš parametre /Ec/ vstupnej vody, čo používaš.
Súhlasím s Krobakom - pH zníž, máš to vysoko - nerob to ale skokovo. Na rozdiel od Krobáka, ja si myslím, že to je hladné. To ale zistímeš, až napíšeš niečo viac o hnojive o EC na vstupe a o Ec hnojive. |
|
|
sasek1 |
Zdar krobak a odo moc vám dekuju za rady. Jsme uplný začatečník takze trochu jantar :-D Dneska jsem zmeril EC vstup je 1,83 a výstup 3,94 EC :-( což podle ruzných navodu co jste mi poslali odkaz mi vychazí že je prehnojení :-( melo by byt EC pri vstupu i výstupu cca stejne? PH jsem srazil na 5,7
Ale nechapu jak to kdyz mam krmeni advancenutriens koko grow A,B a vodoojuice a vse jsem daval podle jejich tabulek výrbce. Nevim co tedka jestli je prolit cistou vodou upravenym PH? Jsem smutný :-D kdyby jste meli nejakou dobrou radu budu moc rad |
|
|
sasek1 |
ze zalivky mi nikdy moc neproteklo tak jestli to malo nezalevam ale zalivku davat kazdy den 0,4l na kus do 11l kvetinace |
|
|
odo |
to je divné, 1,83 na vstupe? To je voda z vodovodu? Alebo s hnojivom? Ak ti vyteká z coco 3,94 - to je dosť - skús pár dní prelievať iba pH upravenou vodou. Pravdepodobne vysokým pH sa stali živiny neprístupnými pre rastliny a sa to nahromadilo v tom substráte.
Nemáš náhodou nejaký coco mix? Je to určite čistý cocos? Ako si ho napufroval? Uveď Ec vody, čo používaš na miešanie živného roztoku. |
|
|
sasek1 |
JJ je to voda z vodovodu odstata v barelu týden a pak namixuju s hnojivi co jsem psal nahore. Kokos je od Plagronu cocos brix substrate 100% coco. Byl v kostkách a v obyc vode jsem to nadelal. Než pouziju hnojiva tak EC vody je 0,14 a po přidani hnojiv se mi to zvíší na EC 1,83. Zkusím dneska dat zalivku pouze vody s upravenym PH. Doufám že to pomůže jsem z toho bezradny. Každopádně moc děkuju za pomoc a za každou další radu. |
|
|
Liverone |
Původní příspěvek od hokej97
. |
Spalene hnojivom,jedine čo sa da robiť je vyčíhat to v skorom štádiu a najlepšie je vybrať to aj z koreňmi von zo zeme a koreňe poriadne prepláchnut a dať novú zeminu. |
|
|
Lukas1993 |
Zdravím potřebuji řadu tyhle fleky se objevují jen sem tam nevíte kde je problém? |
|
|
sasek1 |
Zdar vsem. Potreboval bych trochu poradit. Tohle mi delaji listy, a už si nevim rady. Precetl jsem toho ranec a vsechno udelal ale nic nepomaha :-( Je to v kokosu, zalivka co druhý den na každou kolem 1l a vždy neco protece. 3x zálivka byla cista voda s ph 5,6 a teplotou 22stupnu protoze jsem mel za to ze je to prehnojene podle vseho co jsem cetl. A kdyz jsem to proleval cistou vodou vzdycky je EC vystupu kolem 3 :-( a pri tom EC vstupu vody bylo 0,15. Nevíte co s tím? Díky moc za pomoc |
|
|
odo |
SASEK pravdepodobne prehnojené, spálené a presoleny substrát. Ako a čím hnojíš? Nemůže viac z toho vytekať, než tam toho naleješ, pokiaľ to je čistý cocos. Skus pomaly prelievať s upravenou vodou, kým to trochu nezleze.
|
|
|
sasek1 |
ODO hnojím to advancenutriens koko grow A,B a vodoojuice. Sanozrejmě tedka 3 zalivky byli bez vseho cista voda jen upravene PH. Takže stále zalivat jen vodou? Díky |
|
|
odo |
myslel som to tak, že to preleješ upravenou vodou, pokiaľ to Ec vo výtoku neklesne, potom ďalšiu zálievku aplikuj normálne hnojivo |
|
|
Schweeps |
Ahoj takové fleky se mi objevili na jedné kytce co by to mohlo být?? díky |
|
|
Pítr90 |
Ahoj, prosím o pomoc. Nevíte někdo, čím to může být? Do nedávna byla normální, krásná kytička a během cca týdne se z ní stalo toto :( jsem z toho nešťastný, snažím se, aby měly vše co potřebují. Je v light mixu, hnojim biogrow, světlo 200 w CFL red,teplota přes den 22 - 25, přes noc 18 - 20. Jsem dlouholetý outdoorista, in jedu poprvé, nikdy jsem se s něčím takovým nesetkal. Ph a Ec neměřím |
|
|
Pítr90 |
Mam podezření na přelití nebo přehnojení, co vy na to? Nemohla by být příčina vzdálenost lampy? Mam cfl 200w ref a držím jí cca 5 - 10 cm nad vrcholky. Nejdříve to bylo pouze na jedné kytí, ale dnes jsem podobné náznaky našel i na druhé :( listy stočené nahoru - podélně, listy jsou takové hrubší, cípky listů jakoby nepřirozeně vykrojené. Ta nejvíc zasažená rostlinka celkove |
|
|
Pítr90 |
Celkově neroste, spíš se jí jen víc a víc krabatí listy. díky za jakoukoliv radu, jsem bezradný |
|
|
savy |
Ahoj můžete mi poradit čím to je zpusobeno? Jedná se o druhý týden růstu , podlito vodou +korenak ph 6,2 , lampa asi 40 cm od vrcholku |
|
|
murmur |
Podívej se zespodu, jestli tam není nějaká havěť. |
|
|
savy |
Díval jsem se a nic právě ,to bylo první co jsem kontroloval . |
|
|
kcb |
bych se mrknul poradne, bo tohle delaji trasnenky |
|
|
ONDRECZ |
svilušky koukni jestli ti pod listy nelezou malí broučci |
|
|
crazyn |
Cocos, 5 den květ, ( stále hnojim růstovým poměrem ) ec vstupní vody 0.15, hnojim ec 2.15 ( výtok 0.7 ) ph dávám 5.9 , bylo mi razeno před prepnutim ze málo ec, od té doby zvyšují 1,8 - 1,9 - 2.0 - 2.1 - 2.15 , holky jsou v nádherné kondici přesto mě trápí par takových listu, z 20 holek tak 3-4 zhruba po jednom listu, nějaké rady a nápady ? |
|
|
odo |
savy - neaplikoval si nejaký postrek na tie listy? |
|
|
savy |
Aplikoval jsem od b.a.c. plant vitality plus ... dneska jsem se znova díval pod listy i přes lupu a nic . A stále se to zhoršuje !!! |
|
|
odo |
Pýtam sa preto, lebo sa to objavilo aj mne. Pokiaľ to nie je nejaký škodca, tak to môže byť z toho postreku. Mne sa to totiž objavilo po preventívnom postreku Bioolom.
Ofuk máš zapnutý?
Chcelo by to kuknúť pod mikroskopom. Snáď sa ešte niekto vyjadrí |
|
|
savy |
nene objevilo se to před postřikem ale díky za rady ... co jsem hledal na netu tak nejspíš to vypadá na svilušky . Nejlepší postřik a rady jak se jich efektivně zbavit ?
Jo ofuk je přes světlo nonstop , na noc se spíná co hodinu na 5min . |
|
|
odo |
No nazdar! Bál som sa, že to napíšeš! Skús niekoľkokrát s odstupom streknut Biool! Ten je akože ekobio. Máš to ešte krpaté, takže sa to dá zvládnuť v pohode.
Asi by som počas tmy ofukoval intenzívnejšie. Je tam nižšia teplota a zároveň stúpa vlhkosť! Ja mám ofuk nonstop a vetranie sa spína počas tmy každú hodinu na 10 min. |
|
|
savy |
Čus , dneska jsem to zase prohlížel díval jsem ze spod na listy ( přes lupu i mikroskop ) a žádné potvory jsem tam nenašel .
Takže otázka pořad stejná čím to s*kra je ??!! |
|
|
savy |
Čau tak abych to uzavřel bylo to nakonec špatnou vodou . Voda byla stará ze sudu ( nejspíš tam byly baktérie či rasy ) . Po nasazení odstáté vody z vodovodu s upraveným ph se kytky zpravily .
Díky všem za pomoc :) |
|
|
Lara & Jack |
Zdarec pánové jedu od semena a jsem na 3 týdnu růstu. Ec mi Vyskočilo někde kolem 2 a nepodařilo se mi ti srazit čistou vodou tak jsem od čerpal roztok a nalil čistou vodu. Nic.energie tohle mi Vyskočilo na některých listech. Může to být Spálený od hnojek?
Díky za radu |
|
|
Schweeps |
Čaute groweři nevíte co by tomu mohlo být?? |
|
|
sasek1 |
Zdar parto jsem bezradny a už nevím kudy kam. Mam děťáka 14 dni staré v kokosu. Zalivka ph 6,2 a hnojiva senzi coco grow A,B voodo juice a B52 od advancet nutriens vše davam podle tabulek. Neporadite prosim plis nekdo jak to spravit a cim to je na to obrazku?Moc děkuju |
|
|
martinfaber |
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, čím by mohlo být, že nové listy začínají žloutnout v místě žilnatiny. Pěstuji indoor. Pro představu přikládám foto. Děkuji za odpovědi |
|
|
kwb |
nejsou takhle světlejší jen proto že je to nová hmota? (čerstvý listy) ? |
|
|
ak2249 |
nevím za co mínus karma, když sám píšu ŽE TO PATŘÍ JINAM... |
|
|
Kalashnikova |
Čim to může být? Listy žloútnou a vršky jsou takový ohlý. 3 den od presazeni do finalniho květináče. Druhý den hnojeno poloviční dávkou Jidb. |
|
|
zmijak |
Původní příspěvek od Kalashnikova
Čim to může být? Listy žloútnou a vršky jsou takový ohlý. 3 den od presazeni do finalniho květináče. Druhý den hnojeno poloviční dávkou Jidb. |
jakou mas vlhkost a nebo prelite |
|
|
xypepa |
Zdravím prosím o radu. Problém na listech viz. foto. Zasazeno v supresivním substrátu profík pro výsev, svítím zářivkou výška cca 4 cm nad květinou. Teplota den 24 noc 20. |
|
|
zmijak |
Původní příspěvek od xypepa
Zdravím prosím o radu. Problém na listech viz. foto. Zasazeno v supresivním substrátu profík pro výsev, svítím zářivkou výška cca 4 cm nad květinou. Teplota den 24 noc 20. |
jaky mas ec cistyho substratu? podle me jsi to ze startu prepalil podle konecky listu |
|
|
xypepa |
ec nevím, zálevám jen vodou. Je to substrát pro výsev. Na jaře sadím za oknem a problém není. Zkoušel jsem to i v kokosových jifech, záleval root juice 2 ml na L a taky se to stalo. Nemůže být problém se světlem? |
|
|
xypepa |
Přidávám ještě foto. |
|
|
crazyben |
jak tak koukám na ty hnědý fleky v tý misce... že tys jim takhle malejm naložil nějakou hnojku?
Už bych dal klíčit jiný semena. Než se z toho tyhle vzpamatujou tak je nová várka přeroste. Na takhle malý jen vodu a nechávej hlínu proschnout před další zálivkou... |
|
|
xypepa |
Ne, ty fleky jsou z té předchozí várky v těch jifech zalívaných root juice. Proto jsem zkoušel tentokrat substrát se kterým na jaře nebývá problém. |
|
|
crazyben |
tak je špatná voda, hlidej ph, ec a zbytečně je nepřelejvej takhle malý |
|
|
xypepa |
Děkuji za tip. Asi to bude voda. Byl jsem změřit vodu (odstáta z vodovodního řádu) na zálivku ec 0,8 a ph 8,1. Až budu mít více času překalibruju měřáky a ještě to zkusím změřit. Jestli mají mít ti prcci ec 0,2, tak budu muset nějakou vodu koupit? |
|
|
crazyben |
kup 5l destilku (demineralizovanou) a půl napůl namíchej s kohoutkovou... pak to přeměř a případně dolaď PH. Na takhle malý prcky Ti to nějakej čas vydrží, ale asi budeš muset sehnat lepší zdroj... 0,8 je hoodně tvrdá |
|
|
xypepa |
Dík za rady. Prosím ještě o info u toho kořeňáku (BIOBIZZ ROOT JUICE) mi bylo řečeno, že nemám upravovat ph. Jak to teda je? |
|
|
|