zmijak |
par :D tam musis mit uplne stado na to zabere jen chemie jinak to muzes vyhodit |
|
|
Skaff |
Zdarec mam problém s listama, bohužel lakmusový papírk došly takže nemůžu změřit ph, a foťák taky nemám takže se to alespoň pokusim co nejlíp popsat. :D
Začalo to tím že na 2 spodních patrech (Kytka má takový 2,5 měsíce, má 8 pater a tak půl metru neli víc, hnojím přípravkem Agro pro pokojové rostliny (na růst) začali být na listech bílé tečky (zezhora i zezdola) zděsil sem se že to sou svilušky, ale tak do týdne byli pryč a začal i jiný problém. Začala se mi do žluta zbarvovat (a osichat) konečky listů nejspodnějších pater a postupem času hnědly. Zkoušel jsem proti tomu spoustu věcí. Hnojit víc, hnojit míň, nehnojit vůbec, "předhnojit" kopřivama, nadrcený skořápky vajíček, a dokonce i nadrcený usušený slupky od banánu (Banány jsou přece bohatým zdrojem draslíku :D)
postupem času začaly žlutnout a hnědnout listy po celé květině (Postupovalo to odzdola až nahoru) zkoušel sem zasažené listy prostřihnout ale stejně to nepomohlo. Teď to vypadá tak že po celé květině jsou spousty hnědých listů (Jakože uplně hnědých, ale stejně si list furt drží svů přirozený tvar). Nevíte někdo čím by to mohlo být? Foto bych snad mohl přidat pozítří. Díky za odpovědi |
|
|
Skaff |
citace: |
Původní příspěvek od Subaru
Ahojte, snažím se vypomoct známému, co myslíte že způsobilo tohle? Díky... |
Něco hodně podobného tomuto. (Aha, tak fotku mi to nezobrazilo, ale je to hned na začátku tohohle threadu) |
|
|
Rajesh |
Čau čau, potřeboval bych pomoct, dnes jsem si všimnul na listech podivných stop jakoby to byl nějakej slimák nebo něco takovýho, nemohl by mi někdo prosim poradit co to mohlo způsobit a popř. jak se toho zbavit?
http://puu.sh/acy59/8e1d32d9ab.jpg |
|
|
Mariculture |
Původní příspěvek od zmijak
to je ten problem s vlastnima substratama ze nevis kolik mas nahnojeny substrat a od kdy by jsi mohl zacit pomalu hnojit myslim si ze cca 400kc za 50l nebo kolik stoji hlina od dodavatelu co se prodavaji v shopech a mas aspon jistotu nejakou ale tak hle je to tezko zjistit nebot chce to jednoznacne si poridit ec metr a zmerit to a aspon budes vedet nacem jsi nebo si ho od nejakejch kamaradu pujc jo a jeste jak pises prolit to peroxidem vodiku tak pocitej ze ti pujde do haje vsechny prospesne mikroorganismy co se skryvaji v tom kompostu ja osobne bych to nedelal ! |
Děkuji za upozornění. Ve FAQu je H2O2 strašně vychválený, až jsem úplně opomenul, že je to přece jenom žíravina :D. Předpokládám teda, že tak ještě týden určitě nemusím hnojit, když jsem měl půda takhle přehnojenou, je to tak? :) pak začnu malými dávkami NPK a pomalu začít hrotit fosfor...
Jinak díky za pomoc, čeká nás krásný týden tak snad bude vše okay :banana: |
|
|
Maxeaux |
Původní příspěvek od Rajesh
Čau čau, potřeboval bych pomoct, dnes jsem si všimnul na listech podivných stop jakoby to byl nějakej slimák nebo něco takovýho, nemohl by mi někdo prosim poradit co to mohlo způsobit a popř. jak se toho zbavit?
http://puu.sh/acy59/8e1d32d9ab.jpg |
cau, su to take male cerviky (Leaf Miner). Mne pomohlo ak som odstranil napadnutu cepel listu (nemusis trhat cely list) |
|
|
Rajesh |
Původní příspěvek od Maxeaux
cau, su to take male cerviky (Leaf Miner). Mne pomohlo ak som odstranil napadnutu cepel listu (nemusis trhat cely list) |
Díky moc, problém jsem vyřešil tim že jsem opatrně naříznul list žiletkou a toho červíka "vyšťoural" ven. :) |
|
|
zmijak |
ty tve listy vypadaji jako prehnojene nebot nad tim jsou dalsi listy a tam jde videt ze spicky jsou spalene tak ze asi tak |
|
|
se7en.cz |
No dal jsem tam 50% pokojového hnojiva a 50% hlíny.
Takže přesadit ? |
|
|
zmijak |
jsou to jeste male kytky a proto se to moc nehnoji jen fakt malinko tak ze to je tezko rici kolik jsi tam teho navalil kazdopadne nehnojit nez se nevzpamatuji a prolil bych to vodou |
|
|
Tma |
Ahoj, mám pocit, že mi rostlinky vadnou. Jsou to tak dva týdny od naklíčení, rostly v pořádku, ale teď mají takové schlíplé pokroucené listy a příjde mi, že umírají.
Pěstuju to indoor v AutoPot, 50%perlit, 50%kokos.
Přikládám foto. Prosím pomozte, děkuji. |
|
|
techem |
Zdarec lidi má tady foto listů z kytek na balkóně. Jedu tam 3 modely a to Afghan, Shiva Skunk a CBD HAZE Auto. Tento problém se vyskytuje u Afghana a CBD Haze auto. Shiva Skunk je uplně bez problémů. Kytky nejsou ničím hnojené, krom granulovaného kravského guána cca před 3mi týdny. Ph je ok. viděl bych to na problém s teplotou v těchto dnech a nebo na spálení světlem podle FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/s...oci/10.html#107
ale poraďte mi někdo jak mám dát tu žhavou kouli na obloze ještě trochu výše:D :D
v přehnojení to určitě nebude, Haze jsem navíc ještě nehnojil vůbec a ten je nejhorší...ale chci se zeptat jestli s tím má někdo zkušenost tak ať mi mou teorii potvrdí...kytky se určitě vzpamatujou doufám :D
Díky za postřehy. Ať to roste! |
|
|
|
Původní příspěvek od techem
Zdarec lidi má tady foto listů z kytek na balkóně. Jedu tam 3 modely a to Afghan, Shiva Skunk a CBD HAZE Auto. Tento problém se vyskytuje u Afghana a CBD Haze auto. Shiva Skunk je uplně bez problémů. Kytky nejsou ničím hnojené, krom granulovaného kravského guána cca před 3mi týdny. Ph je ok. viděl bych to na problém s teplotou v těchto dnech a nebo na spálení světlem podle FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/...oci/10.html#107
ale poraďte mi někdo jak mám dát tu žhavou kouli na obloze ještě trochu výše:D :D
v přehnojení to určitě nebude, Haze jsem navíc ještě nehnojil vůbec a ten je nejhorší...ale chci se zeptat jestli s tím má někdo zkušenost tak ať mi mou teorii potvrdí...kytky se určitě vzpamatujou doufám :D
Díky za postřehy. Ať to roste! |
Čau
Vypadá to na spalení slunkem. Nezalíval si to když na to pražilo slunko? |
|
|
techem |
Původní příspěvek od šišška
Čau
Vypadá to na spalení slunkem. Nezalíval si to když na to pražilo slunko? |
nee vždy kolem 20:30, a to už jen líže vršky...ale budu to zalévat až zapadne úplně ;) |
|
|
Chilligrow |
Ahoj, chci se zeptat. mám menší problém s řízky. Už druhou várku mi žloutnou špičky .Mladé lístky. Někdy se kroutí a někdo odumírají. Vždycky se to nakonec zotaví , ale určitě to rostlince neprospívá. Řízky jsou v RW. Zálivka podle mě dostačující ,ale nepřelitá.
Díky za rady .
EDIT: Napadlo mě, mění se odstáté vodě PH ? nenechávám nic odstát a jestli nezlobí třeba PH po nějaké době. Když se začíná měnit. Možná kecám hovadiny . ;)
EDIT : Vyřešeno , problém bylo parno v parníku. Moc velká vlhkost. |
|
|
Rajesh |
Zdravim všechny growery, mám menší problém, podle mého neni až tak závažnej ale radši se zeptám co si o tom myslíte vy, popř. čím by to mohlo být způsobeno.
Na kytce mi usychaj takový ty první dva listy co narostou hned po děložních, viz. foto.
Je blbost aby byla kytka přehnojená nebo přelitá. |
|
|
capsaicin |
Původní příspěvek od Rajesh
Zdravim všechny growery, mám menší problém, podle mého neni až tak závažnej ale radši se zeptám co si o tom myslíte vy, popř. čím by to mohlo být způsobeno.
Na kytce mi usychaj takový ty první dva listy co narostou hned po děložních, viz. foto.
Je blbost aby byla kytka přehnojená nebo přelitá. |
Mě ty dolní listy taky zežloutnou a seschnou,stejně je utrhnu a ty dolní větve taky,alespoň do nich nebude kytka dávat zbytečně sílu v květu a zaměří se na hlavní palice :),jestli se to nebude rozšiřovat tak to nehroť... |
|
|
capsaicin |
Prosím o radu,na kytkách se objevily tyhlety hnědé,rezavé fleky,nejdříve na velkých listech a teď je to i na ostatních,je to problém s Ph ? Btw.Soráč za new téma,ještě to tu moc neznám :smash: |
|
|
lovalovalova |
Zdravím growers,
mám takový problém s listy asi před týdnem se mi na kytce objevily divné rezavé fleky...
Kytku mám ve foliáku a podle toho co jsem četl by to mohlo byt spaleno od slunce, je možné že je to z nedostatku děr v daném foliaku?
rom toho se mi kolem objevily také bílé skvrny, mohlo by se jednat o plíseň? |
|
|
lovalovalova |
+přikládám zvětšené obrázky pod mikroskopem |
|
|
lovalovalova |
ještě jeden obrázek: |
|
|
capsaicin |
Ano :D to je plíseň,zřejmě máš ve fóliáku vysokou vlhkost,nemám sice zkušenost s pěstováním ve skleníku ale logicky to musí co nejvíc větrat :),jinak tedy nějaký postřik proti plísni |
|
|
zmijak |
je to presne tak je to plisen listova ktera se nazyva padli je to dost obtizne se toho zbavit ale jde to urcite bych okamzite nasadil chemickou cestu a to co nejdrive pak dej vedet |
|
|
lovalovalova |
A doporučili by jste mi nějáký postřik? Byl by vhodný krupikol?
edit: Nemá někdo zkušenosti s dávkováním? Prootže to co píšou na obalu mi přijde dost šílené... |
|
|
Martin666 |
Nezlob se na mě, tohle vypadá opravdu nehezky až hrůzostrašně a v tomto případě bych bohužel kytku pohřbil.
Jestli-že jde o plíseň listovou / tzv. padlí / používají se nejspíš Fungicidní postřiky proti plísni.
Ovšem zamysli se už nad tím samotný problémem.
1.-Proč ti plíseň tvou kytku napadla? nejspíš obrovská vlhkost, či choroba, nebo obojí.
2.-Chtěl bys takovou kytku použít pak dál pro své vnitřní použití ?
3.-Chtěl bys takovou kytku použít, když jí ošetříš Fungicidním chem. svinstvem, pro své vnitřní užití ?
Pochybuji.
Všeobecně je známo a platí, že pokud ti rostlinu, ovoce atd. napadne plíseň je už problém v celém organismu, tzv. okamžitě sklidit, což v tvém případě není.
Takže likvidace, a pěstuj holky eko, bio, prostě v klidu a optimálních podmínkách.
|
|
|
lovalovalova |
Jdá se pouze o pár listůzasažených tudíž si myslím, že jsem to chytil ještě v zárodku, každopádně listy jsem otrhal postříkal to krupnikolem a proplachl vodou, tak uvidime, ozvu se jak to dopadlo.. |
|
|
zmijak |
kuprikol je dost silena chemka ktera zanechava takove zelene fleky ale je nejucinejsi doporucuji jen v obdobi vegetace jinak uvidis jak to bude dale nebot padli jak uz jsem psal je dost obtizne na uplne odstraneni me treba zasahli 2 kytky a nepomohlo nic ale proste na postriku nic nezkazis jinak urcite jestli mas velikou vlhkost tak snizovat co to jde nebot v obdodi kvetu budes mit veliky problem a nej jen s padli |
|
|
lovalovalova |
Dobřee, když listy postříkám tím kuprikolem mám ho nechat na listech zzasschnout nebo jej umýt například vodou? Jsem ještě ve fazi růsu....
¨ |
|
|
zmijak |
nech ho zashcnout jen a samozrejme nestrikat pod primym sluncem tak na vecer nejlepe az vecer az se ti to nespali |
|
|
zmijak |
Původní příspěvek od capsaicin
Prosím o radu,na kytkách se objevily tyhlety hnědé,rezavé fleky,nejdříve na velkých listech a teď je to i na ostatních,je to problém s Ph ? Btw.Soráč za new téma,ještě to tu moc neznám :smash: |
hnede fleky a co ty tady mas mi ukazujou na 99% na problem s ph taky jsem to mel a vypadalo presne takhle a nebo to taky muze byt plisen seda mrkni na google |
|
|
Rae04 |
Zdravím mám problém s listy začínají od konců tmavnout dělají se na nich černo žluté fleky,hnojím růsťákem fishmix vynechal jsem ho na tři týdny a bez úspěchu dělá se to dál takže přehnojený by to být nemělo.Je zajímavý že to není na všech přitom jsou pohromadě v květináčích ve stejném substrátu.Vyhání neustále mladý listy ale starý musím neustále obírat protože jsou suchý a hlavně kytky sice rostou ale nesílí tak jak by měli sice.Použil jsem už postřik na listy Kuprikol a Ortivu ale bez úspěchu.Může mi někdo prosím poradit?? |
|
|
zmijak |
to je tezko chce to foto |
|
|
zet0r |
Zdravim. Mam takovy technicky dotaz. Jiz potreti tuto sezonu se mne na jedinne kytce ze vsech zazloutly SPICKY listu (viz. photo). Celkem by me zajimalo, proc to dela.
Situace se ma takhle. Jedna se o JH od greenhouseseeds. Hnojivo pouzivam poze Plagron a to Alga Grow + tak jednou tydne Plagron vita race na listy. Mam dalsich 5 kytek, ktere hnojim naprosto stejnou zalivkou Alga Grow (pomer hnojivo/voda) i mixem na listy Vita race, ale ani u jedne se toto nestalo. Navic, kdyz jsem tu kytku schvalne tyden nehnojil, tak se listy stejne na koneckach zazlutily (a to i pres vydatne srazky, ktere by prebytecne hnojivo odplavily). Jako substrat je tam nejaky ten klasicky univerzal.
Kazdopadne - kamos ma to same seminko, pouziva stejne hnojivo+jeste neco navic, kytka na chlup stejna, ale jeste mu to ani jednou neudelalo. Kytka ma momentalne kolem 2 metru, ale jama byla kopana jenom 50-60 cisel do zeme + 40*40 ctverec. Napadlo me, ze by se treba koreny dostaly az k memu zakopanemu psovi, ktery tam uz tak 4 roky lezi (sadim na tom miste kazdy rok a nikdy se mi toto nestalo). Ovsem, kdyby se toto stalo, a nejak by se to treba pohadalo, tak by se asi zazloutnuti listu rozsirilo. Ale u me je to tak, ze to zezloutne a za 2 dny jsou zase zelene. Za treba 14 dni zelene konecku zase nahodne zezloutnou.
Koukal jsem tu na forum na tema "Zalevani, vyziva hnojeni"
http://grower.cz/pestovani/navody/z...-hnojeni/7.html
ale ani jedna z tech fotek nejak nesedi s tim, co mam ja, nebo si neverim, ze bych to urcil.
http://imgur.com/I2F8hUy
http://imgur.com/NT9TKaT
Budu rad, za kazde nakopnuti spravnym smerem. Diky. |
|
|
monkeyskunk |
Zdravím,
vyřešil už někdo prosím problém se žloutnutím listů od středu ? Když sem si toho všimnul, neměl jsem u sebe foťák, nicméně stejný problém tu řeší (i s fotkami) například Herodes, Atentat31 a ABORTED.
Chemickým postřikem nebo tak to určitě není. Mě se to objevilo v boxu a tam by se mi nic "špatnýho" z venku nemělo dostat. Dále kytky jsou ve 4. týdnu (zrovna sem chtěl přepínat) a rostou až překvapivě rychle v hlíně předhnojené teoreticky na 6 týdnů, takže nedostatkem hnojek by to taky být nemělo (za týden koupím, kdyžtak vyzkouším). Jediné co mě napadlo tak přehřátí (zvedl sem lampu a otevřel víc ventilační otvory tak uvidíme jestli pomůže) vzhledem k tomu, že nemám cooltube a přítah jen pasivní. Ale na druhou stranu mám poměrně silný odtah (TT) který nám dřív zvládlo vyvětrat 2x600W takže teď jen s jedním by neměl mít problém, ikdyž je přítah jen pasivní (u těch 2 šestek byl taky jen pasiv a pohoda). Jinak teda pH sem neměřil, ale řekl bych, že kdyby to bylo tím, tak by se to objevilo už v prvních dvou týdnech (vodu používám pořád stejnou, odstátou v bečce pomocí kapilárové závlahy).
Já jen, abych pak neměl zbytečně lampu moc nahoře a neunikal mi smrádek ven, pokud to někdo již vyřešil. Jinak za pár dní napíšu, jestli poštelování světla a vzduchu pomohlo nebo za ten týden pak jak to začnu hnojit. |
|
|
stalada |
zdar.no jestli už to má palicky tak ty vysavaji živiny listu.ja mám to samé v indoru asi je to genetikou proto že jak říkáš ty u všech v pohodě a na jednez luto. |
|
|
zet0r |
Původní příspěvek od stalada
zdar.no jestli už to má palicky tak ty vysavaji živiny listu.ja mám to samé v indoru asi je to genetikou proto že jak říkáš ty u všech v pohodě a na jednez luto. |
Neboj, palicky to nema -) JH u nas dozrava pozde -) Navic, jsem ten problem pekne popsal a netrapi me zlute listy (ano ty zloutnou, kdyz se kytka pripravuje na fazi kvetu), ale jak jsem jiz napsal, jsou to jenolm spicky listu, nejsou to cele listy -) Vice cist, mene hulit -) Ale i tak dik za snahu -)
Edit1: Oh, sry nenapsal sem spicky, ale z tech fotek to je zjevne, co me trapi -) |
|
|
KALAJDY |
Ahoj tak mám problém s listy taky... je to nějaký škůdce ale vubec netuším jaký :/ Fotkyj sou špatný protože nemám svuj foťák má ho segra na dovolený tak snad budou stačit ty né tak moc kvalitní |
|
|
Santik |
Ahoj groweři, letos jedu klasicky na balkone odzkousenou odrudu 3 kousky Automazar od DP.
Kytičkám se relativně daří
http://postimg.org/image/z7aw7gz63/
22.-24.den rustu nejpovedenejsi kousek
co mě trápí je to, že se mi na listech především ve spodních patrech, začínaj oběvovat malinké bíle tečky ( na fotce to jde malinko videt )
kytička nejeví žádné známky napadení nějakým parazitem, tzn po důkladném prozkoumání všech tří kytek pod lupou sem nenašel nic podobného svilušce nebo mšici
jedinné co mě napadá je nějakej druh plísně nebo houby ( což mi dvakrát moc nesedí k odrude, ani pestebnimu mistu a uz vubec ne klimatickým podmínkám, které panovaly poslední dva týdny )
zde detail listu z obou stran, je třeba podotknout, ze bile tecky se tvori jen na povrchu listu, zespodu nic není videt, pokud není list prosvícen svetlem
ty bílé tečky jsem se snažil i setřít, což nejde, jdou jen jakoby "odloupnout" což vede samozřejme k mírnému poškození listu
Foto 1
http://postimg.org/image/lo3pnwn19/
foto 2
http://postimg.org/image/3s0i9hh4f/
foto 3 ( jinej list )
http://postimg.org/image/ixx8acth1/
zatím jsem to preventivne kvuli obavy z plísně pořádně "umyl" a postříkal 10% roztokem mléka ve vodě, což dle meho nemuze nijak uskodit pokud bych se mylil.
Za jakekoliv rady budu velice vděčný, na obdobný problem jsem jeste nenarazil a nikde na groweru jsem nevidel nic podobnyho. Treba je to uplna volovina a je to proste jenom vada kytičky, ale znáte to, kdyz se vasim kytickám nedari jak by dle vas melo, trápí vás to. Díky |
|
|
lovalovalova |
Zdravím Growers,
mám dva problémy s listy.. Jeden se týká žloutnoucích lisů a naslednemu rozpadu v dusledku nekrozy foto 1, mám dopjem že se jedná o nedostatek fosforu zpusobeny nizkym ph?(Všiml jsem si mírně fialových stonků) nicmene nevim jestli to neni u blue widow normální , jedná se o male fialove tecky... No jinak na zacatku ten list má rezave skvrny a pote vypada tak jak na fotografii
A druhý probblém se týká bílých teček na listu, mám dojem že se jedná o Spider mites, nicmene si nejsem moc jistý, svilušky jsem hledal a nenašel tak nevím, nevíte čím bych to mohl postříkat abych zamezil šíření?
EDIT: zespodu jsem našel male černé tečky ktere se pravdepodobně hýbou...
EDIT: Kytky jsou na balkoně kde je pomerne sucho a teplo, tudiz mohli by to byt ty sviluchy? |
|
|
lovalovalova |
Tak jsem našel tyhle bílé svině....:(
edit: bohužel nikde nevidím pavučiny nebo tak našel jsem jen jednu drobnou, ale pochybuju, že najdu dalšíé, nicmene listy jsou velmi zdeformované... |
|
|
Martin666 |
svilušky jsou všude, ať máš kytky na balkoně či jinde, přenáší je vzduch, déšť, takže se jim nikdo nevyhne, dobrý je postřik RockEffect |
|
|
lovalovalova |
A ten první problém? Muže byt taky zpusoben sviluchama? |
|
|
Martin666 |
Černé tečky které se hýbou, jsou svilušky, ty bílé komůrky dělají oni, půjč si okulár a podívej jaké to jsou potvory. každopádně žádnou paniku, postříkej RockEffectem a dle návodu použij. Víš, vše živé se musí něčím živit, a naše holky chutnají nejenom nám, ale i jiným živočichům.
Svilušky jsou však menší zlo, než např. plíseň a pokud máš kytky venku, nějakému problému se stejně nevyhneš, já měl ty potvory vloni i na balkoně a s postřikem to pak dopadlo docela dobře. |
|
|
KREATOR |
zdravim.kamarad ma problem s listy u jeho kytky Superauto.boužel mi dam fotky hodně špatné kvality.Dějě se to na horních listech.ma tam takový dirky pozdeji listy uplně usichaj.řikal jsem mu že to je nejaká housenka co je v hlíne a vylejza jen v noci.předloni sem měl na par kytkach neco podobnýho jen jsem to nenechal zajit tak daleko.Radil jsem mu at to postrika připravkem Karate.co vi na to? |
|
|
Cocos |
Původní příspěvek od capsaicin
mám tento istý problém s windoorom (1x la blanca, 1x no name (sativa) ),
majú to približne rovnako. Ph meter nemám no zalievam ich len vodou občas kristalom start, kristalon som na tyžden vynechal a nepomohlo :( |
|
|
dastt |
Zdravím, v poslední době se mi začaly objevovat na listech tyto skvrny, vždy jsou u žilek listu a začínají se objevovat od řapíku listu až po špičku.Pěstuji v kupovaném zahrad. substrátu namíchaném s perlitem a s kupovaným granulovaným koňským hnojem.PH jsem měřil a problém s ním není, hnojím jednou týdně krystalonem start nebo místo toho dvakrát týdně fishmixem.Nevíte někdo čím by to mohlo být? Prolezl jsem celé fórum a když už tam tento problém byl tak bez odpovědi. |
|
|
KALAJDY |
Podle mě je to plíseň... Řekl bych že ti zahnívají kořeny takže bych ty nejvíc postožený listy ošmiknul a nechal substrát proschnout. |
|
|
dastt |
Dík za odpověď, asi máš pravdu, teď tady hodně dlouho pršelo, pomohlo by tomu kdybych tam nalil peroxid vodíku nebo to mám nechat jenom proschnout a zpraví se to samo? |
|
|
KALAJDY |
Já bych to nechal proschnout a bude to lepší :) |
|
|
Scotty |
nazdar, nevíte co by to mohlo být?
zkoušel jsem acrobat na plíseň, ale stále to bere nový listy. Hnojím tak 3tí týden crystalonem na květ. přelitý by to taky nemělo bejt. |
|
|
bubik |
Původní příspěvek od lovalovalova
Zdravím Growers,
mám dva problémy s listy.. Jeden se týká žloutnoucích lisů a naslednemu rozpadu v dusledku nekrozy foto 1, mám dopjem že se jedná o nedostatek fosforu zpusobeny nizkym ph?(Všiml jsem si mírně fialových stonků) nicmene nevim jestli to neni u blue widow normální , jedná se o male fialove tecky... No jinak na zacatku ten list má rezave skvrny a pote vypada tak jak na fotografii
A druhý probblém se týká bílých teček na listu, mám dojem že se jedná o Spider mites, nicmene si nejsem moc jistý, svilušky jsem hledal a nenašel tak nevím, nevíte čím bych to mohl postříkat abych zamezil šíření?
EDIT: zespodu jsem našel male černé tečky ktere se pravdepodobně hýbou...
EDIT: Kytky jsou na balkoně kde je pomerne sucho a teplo, tudiz mohli by to byt ty sviluchy? |
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25483 |
|
|
dohno |
Nazdar groweri, takto vyzeraju moje listy na vsetkych rastlinkach. neviem ci je to nieco vazne ale tak pytam sa. rozrastaju sa pekne, su vonku a 2 automaty a 2 normalne outdoory. semienka od piramids seeds, tutanghamon. neviete cim to moze byt ? dik za odpoved peace |
|
|
dohno |
nazdar groweri, taketo zlte bodky mam na listoch, pripadne dierky. neviem cim to moze byt, ani ci to je nieco vazne ale za opytanie nic nedam. jedno je outdoor a druhe automat. mam to na vsetkych listoch. neviete cim to moze byt ?? dik za odpoved peace |
|
|
vv2 |
Nezaléval jsi při sluníčku? |
|
|
dohno |
no je to možné že som zalieval aj ked svietilo slnko, je to až taký problém ?? |
|
|
nice bloom |
zdarec
ak si pokropil aj listy tak to moze byt problem.. kvapka vody na liste sa pocas slnecneho dna chova ako lupa a lis spali . skus poriadne skontrolovat rastliky ci tam nemas nejaky hmyz poriadne skontroluj listy zo spodnej strany. peace |
|
|
MaLdeSs |
nekrop listy kdyz svití sluničko , maximálně maš-li ějakej rozprasovac co ti z vody udělá "mlhu" a doporucuji strikat spis zespoda - kýtí to rychleji prime ty zivyny :) |
|
|
dohno |
nie nie listky som vobec nestriekal polieval som iba ku korenu nič viac. Hmyz som tam nevidel tiež žiadny iba niake pavuky. Mohol by to byt niaky škodca ?? Dá sa proti tomu niečo robit ?? Može to ohrozit rast alebo urodu ?? |
|
|
MaLdeSs |
špatný listy dej dopryc (ty nejhorsi) a zkus davat mensi koncentrace hnojiv .... jestli mas u ozrany listy (nekoukal sem se poradně na foto) dej někde kousek od kytek něco s pivem ... |
|
|
dohno |
mohlo by to byt tym, ze miesam tri druhy hnojiva spolu ? mam od biobizzu: bio bloom, top max a fish mix a vzdy dam 5 ml. z kazdeho do 2l flase.
co sa tyka tych listov, nekropim ich... ale kezde je pocasicko jak lusk, mohlo sa stat ze poprsalo a nasledne pieklo slnko. s tym zial ale nic neurobim s fenom tam behat nebudem :D
a skodcovia no neviem, prosti slimakom mam cosi a nevsimol som si tam ziaden hmyz. Konkretnejsie neviete o akehoi skodcu by mohlo ist, ak vobec ?
diky moc peace :) |
|
|
dohno |
a mam dat kusok od kvetiny pivo ? :D to som este nepocul, comu to pomoze ? sry ze sa pytam, ale fakt nwm.. diks |
|
|
acheron |
pivo sa dava do nakej nadoby alebo kelimku a pod. laka slimaky a tie tam zhebnou. |
|
|
dohno |
slimaci by to byt nemali, mam proti nim nieco... take modre gulicky male to rozhadzujem okolo kvetin. dam tam aj pivo just for sure dik |
|
|
Scotty |
Prosím o radu,
jak už jsem psal, chcípaj mi postupně listy, postřik 2x acrobatem proti plísním zřejmě nepomohl.
spodek listu
vršek listu |
|
|
Scotty |
celá rostlina
poslední fáze |
|
|
vv2 |
Nehnojil jsi poslední dobou?Nepředávkoval jsi hnojivo? |
|
|
Scotty |
Právě že ne, naposled tak před 10 dny. |
|
|
ZOO68 |
1, přemokřený
2, málo odolná odrůda
- špatný listy odstranit, postřik Dithane, snížit vlhkost |
|
|
Clayman |
Čus jako každým rokem mi kytky žloutnou od spodu, někdy méně, ale tento rok to začlo brzo, už si nevím rady. Hnojím 2ml hnojiva na 1l vody biobizz bloom do každé zálivky, odstátá voda má ph cca 7,2, upravuju třemi kapkami ph mínus na 3 l vody, bohužel nemám ph metr tak přesné hodnoty nevím, ale ty 3 kapky by měli stačit ne? Už jsem spoustu žlutých listů otrhal a obavám se že to bude pokračovat až na vrchní listy, odrůda Frisian Dew a Passion 1 z fem. semen, půda Plagron Ligt mix. Prosím o radu jak zastavit žloutnutí listů, vím že je normální, že kytka v období květu shazuje listy, ale mě se vždycky žloutnutí rozšíří skoro na všechny listy a to ještě není konec září/polovina října :( |
|
|
mumuk |
Namichej jim hnůj na růst takže grow složku a neboj se toho |
|
|
|
zesvetlani listu odprostred, nevite cim to muge byt? |
|
|
ZOO68 |
to je normální, kytky rostou a mají málo světla (je hnusný počasí) - tím v mladých výhoncích nevytváří tolik chlorofylu... |
|
|
Mr.MEN |
To bych netvrdil zasvětlání vršku znamená začátek květu. :) Vidím to i u indooru a tam asi nedostatek světla není. :D |
|
|
Pio |
Zdravím, už delší dobu mám problém s dírkama na listech, myslím si že to dělají svilušky, koupil jsem na to rock effect a už ho několikrát použil, ale přijde mi že ty dirky se pořád objevují.. Teď se ještě sem tam objevují větší, hnědé fleky, nevíte co by ještě pomohlo?
http://i58.tinypic.com/ame8fd.jpg
http://postimg.org/image/dcihorkgj/ |
|
|
fedousek |
Původní příspěvek od Pio
Zdravím, už delší dobu mám problém s dírkama na listech, myslím si že to dělají svilušky, koupil jsem na to rock effect a už ho několikrát použil, ale přijde mi že ty dirky se pořád objevují.. Teď se ještě sem tam objevují větší, hnědé fleky, nevíte co by ještě pomohlo?
Podle me ti tam chybi najaka, nebo nejake slozky z hnojiv... Zkus to trochu prihnojit... Jsou tam videt najaci paraziti poihym okem? |
|
|
Mr.MEN |
Původní příspěvek od Pio
Tak že ta druhá rozhodně nejsou svilušky ty by si určitě poznal. Ty vysávají list a dělají takové bíle tečky ale všude po listu. Popravdě ani nevím co tohle dělá, má to můj kámoš taky na outu ale jen na vrchních max 10 listech. Žádný brouk tam není na všech to není tak to neřeším. :)
A ta první vypadají jako kdyby si to kropil za slunka tak že tam máš propálené dírky. |
|
|
Pio |
Ty bílé tečky sou na některých listech také, zítra přidám fotky.
Jinak s tím zaléváním je to asi mozné, i když se snažím nehnojit kdyz sviti slunce.. Každopádně ty listy s dirkama nijak neusychají. Dneska sem to preventine opet udelal postrik rockeffectem |
|
|
Vortex |
Zdravím všechny pěstitelské srdcaře..
Mám dost nepříjemný problém s flekatěním a následným odumřením listů odspodu kytky směrem nahoru..
Vždycky to má stejný průběh, listy začnou nejdřív hnědnout po obvodu, pak flekatět a následně zhnědnou, uschnou a odpadnou (viz foto)
http://imgur.com/2Vg4hdL
http://imgur.com/f4HGGXG
Fotky sou z 10 dne květu pod 400w sodíkem a kytky hnojím střídavě Plagronem Enzymes + Bloom. Jinak jedou v úplně obyčejném "Áčkovém" substrátu s přídavkem perlitu.
Nikdy sem takový problém neměl, akorát letos sem musel nechat kyti přes dovolenou u kámoše, který je nechal na dešti a tak vůbec se o ně nejspíš moc nestaral.
Neví si někdo rady? Díky za pomoc.. |
|
|
Honzzek |
zdarec borci ,snad neruším =) 2 z mích outdoorů (white russiany) maj na listech rezaté až hnědé fleky,postupně se to rozlezlo po celé rostlině, slyšel jsem názor že je to buď moc nebo málo vody-pořád chčije tak bych tomu i věřil,akorád mi nejde do hlavy že na fleku mám v řadě 5 kytek a jen 2 se osypaly a jen ruska, objednal jsem poliversum,zejtra koupím ještě sprej na škudce a chci se s tím nějak poprat ,v příloze přidávám photo.dík moc za rady, |
|
|
jimmySK |
Zdravim damy a pani,
Mam tento problem so sivymi skvrnami. Po studiu tu a na zahranicnych forach mi to vyzera na nedostatok zinku. Dnes sa chystam odmeriat Ph, aby som vedel kolko mozem prihnojit. Kupil som uz aj vapno. Je to moj prvy pokus, pestujem to v kybli na JV okne, je to auto northern light od RQS, zacina kvitnut.
Dikes
J. |
|
|
koles |
Honzzek: Já si spíš myslim, že jde o problém s vápníkem (Ca) - buď jeho nedostatek v půdě nebo jeho špatné vstřebávání kvůli nevhodnému pH půdy. Něco si tu o tom najdi nebo mrkni tady v angličtině |
|
|
Mr.MEN |
Vortex: Zdravím. jestli to nebude na všech listech tak na to prď a jeť normálně furt. :) Je propláchni enzimama a pohodička. :)
jimmySK: Čus, nemáš tam nějaké miniaturní pavoučky (svilušky)? Protože mi to hodně připomíná ty svině. :D |
|
|
jimmySK |
@Mr.Men - dikes. Nejake minicierne bodky som tam 3 tyzdne dozadu nasiel, ale mal som pocit, ze som ich uspesne znicil. Podla navodu, co som nasiel tu, tak som umyl rastlinu a vlhcil listy zospodu. Vraj nemaju rady vlhkost. Zeby tie najmensie mrchy prezili? Dnes to kuknem s lupou.. |
|
|
Mr.MEN |
No nemají, nafouknou se a umřou. :D Ale taky vím že to není jednoduché se jich zbavit jsou vyčuraní. :D |
|
|
jimmySK |
@Mr.MEN , citam, ze nechavaju larvy, takze pomaha pravidelny postrek. Ja som ale uz vo faze kvetu a nechcem, aby bola chut chemicka, tak uz to hadam nejako doklepeme do konca. Budem ich pekne nicit vodou :) |
|
|
Honzzek |
diky moc to určitě udělám,ale pořád mi nejde do hlavy,že mám 5 kytek v řadě cca přes metr něco od sebe a napadené jsou jen 2 a jedna minimálně , keře mají cca 230 cm a fleky se začli dělat až měli přes 2 metry.... kdyby bylo v půdě málo vápníku nebo špatný PH nenastal by problém už dřív? |
|
|
Vortex |
@Mr.MEN - díky moc, ale přijde mi že bych s tím něco dělat měl. S takovou mi na kytkách co neviďet nezbyde ani lístek :-(
Každopádně jsem zkusil přesadit do kvalitního substrátu Plagron - Royal mix, tak snad se holky chytnou a ještě si z nich kvalitně zakouřím :-D |
|
|
Vortex |
Zdravím Growery..
Nevíte někdo co s těma kytkama je?? Uz sem zkusil vše, přesadit, zalít Plagron enzymes a pořad se nechtějí zbrchat. Listy pořád odumírají :-(
Jsou v 5ti litrových květnících, 20 den v květu pod 400w sodíkem a hnojim střídavě plagron enzymes + bloom.
http://imgur.com/ad6k4os
http://imgur.com/R2iJ2a4 |
|
|
Spikec |
Ahoj, chtěl bych Vás požádat o pomoc. Jedu indoor a měl jsem smutnice, dal jsem trocha písku na hlínu a vypadá, že to pomohlo. Na listech nyní pozoruji černé tečky a nevím, co to může být. Jesli ještě zbytky trusu od smutnic? Nicméně mi od spodu kytky žloutnou listy, tak nevím, zda to má co dočinění s tečkama. Jsem zrovna ve fázi růstu teplota kolem 26-29 stupňů. Vlhkost 35-45. |
|
|
podivin venda |
ahoj, mel bych dotaz ohledne nezname veci ktera napadla nejdrive listy a pote i palice (jedu sklenik bez hnojek) |
|
|
doxenon |
Nepraví padlí, běh na dlouhou trať a ty už to máš fakt docela hodně zaneřáděný, nechci ti kazit radost a iluze ale z ourady moc nebude :-( |
|
|
Syntek |
Čau borci, tak mě taky postihlo padlí, na palice se zatím nedostalo, jen skvrny na listech, ale docela dost, má smysl s tím bojovat, nebo to mám raděj předčasně sklidit? Indoor ve 40. dnu na květu :-( |
|
|
Ujfaluzi |
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Mám venku Special Queen od RQS. Asi před týdnem se mi začali kroutit všechny vrcholky na jedné kytce. Pomalu se to začíná rozjíždět i u dalších...Nevíte čím by to mohlo být?? Jsou pouze v zahradnickém substrátu namíchaném s hnojem. Díky Ujfaluzi. |
|
|
|