!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VI. !!! - Klikni zde pro originální téma |
|
citace: |
Původní příspěvek od ABORTED
Zdravim groweři pred par týdny sem zakoupil řezy AK47 ktere mi pripadaly slabé nato hned je hodit na flek...proto sem je presadil z kelmku do vetsich kvetinacu a dal do boxu pod 250w sodik....všechno bylo ok po cca 10 dnech kdy nabraly silu sem je soupl na flek.vse se zdalo byt v pořádku až tedka posledni dny zacly listy odprostřed silně žloutnout.posudte sami dle fotek.PROSIM MOC O RADU.dekuji za kazdo odpověd.
ABORTED. |
A povím ti na rovinu že z tvých palic nebude nic...presne takhle to vypadalo u mně loni..vrcholy aj s listy uschly a bylo to v ... |
|
|
Syntek |
Zdravím, na kytce mi začaly žloutnou okraje listů, sice sem se koukal čím by to mohlo být, ale kdyby mi někdo zkušenější napsal co to nejpíš je, byl bych vděčný, dík. Btw nevím jaky ph tam mám, dnes mi známý pučí metr a proměřím to . |
|
|
ABORTED |
Původní příspěvek od Herodes
A povím ti na rovinu že z tvých palic nebude nic...presne takhle to vypadalo u mně loni..vrcholy aj s listy uschly a bylo to v ... |
Díky za odpoved kámo! flek je za domem na kompostu kde nikdy s ph ani nicym jinym nebyl problem...vypada to na zakomplexovaneho souseda ktery to pres plot necim strikl...kazdopadne se nevzdavam poridim nove rezy kvetinace substrat a sezonu zachraniM!!!!
a este jednou diky za nazor uz sem myslel ze je G. DEATH ale vidim ze tu prece jeste nejaky ten verny grower zustal :)) |
|
|
katana |
Zdravím zkušenější pěstitele a zároveň prosím o radu.
Nic podobného jsem zde nenašel, tak se ptám. Problém mám v horních listech viz foto. Jedná se o automat AK-47 na balkóně na jižní straně. Hned vedle mám druhou rostlinu: stejná genetika, stejný podmínky (klíčení, substrát, zálivka, slunce) a ta je v pořádku.
Poradí mi někdo prosím o co jde a jak s tím bojovat??
Pořád se mi nějak nedaří vložit foto přímo sem, tak to řeším odkazem: http://katanakatana.rajce.idnes.cz/...0616_094902.jpg Ještě aby to někoho nezmátlo, foceno po zálivce, proto ta voda na rostlině.
Předem díky za rady. |
|
|
koles |
Tak ta první mi přijde nedokrmená - růstové hnojivo
A ta druhá vypadá naopak jako spálená hnojivem.
Musíš uvést víc informací.. jak často a čím hnojíš, v čem pěstuješ a tak dál. |
|
|
marekSVK |
Zdar ludia, neviete mi prosím popradiť.Ide o WW od Fair Seeds, 7 deň od vykuknutia(trvalo im asi 5 dní kým vyšli zpod zeme).Robia sa mi hnedé flaky na listkoch aj okraje listov hnednú,na pár lístkoch sú zkrútené špičky,aj sa mi zdá že od stredu akoby žltly.Zasadené v Biobizz light mix, ph vody 7,teplota 28/18 st.,vlhkost cez den 30% v noci 60%,zatial nehnojené,dik |
|
|
pankalhotaq |
Zdravím zkušené zahradníky. Zasadil jsem durban poison od dutch passion. Pěstuju venku. Hnojím jen nakvašenou kopřivou. Kytky jsou velké asi 150cm, ze začátku rostly krásně, ale v posledních několika dnech se na nich projevují dost drastické změny.
Téměř 80% listů je "napadených", schnou hlavně od konečků a po stranách. Připisuju to částečně moc silné koncentraci zálivky a částečně teplotnímu stresu, protože posledních pár dní pekelně smažilo. Nevíte jestli je možné vůbec kytku spálit kopřivama, má na to vliv vysoká teplota? Vzpamatuje se? http://postimg.org/image/9ic7d27lh/ http://postimg.org/image/5onchnfn9/ http://postimg.org/image/8k0foijn9/
Budu prolévat dešťovou vodou a nehnojit, dá se dělat víc?
Druhá věc je, že mi žloutnou vrcholové pupeny od středu k okrajům, nejdřív jeden pak další. Může to být způsobeno spálením? Já soudím, že je to nedostatek některého z kovů pravděpodobně Fe. Jedna kytka má vrcholky téměř všechny žluto-bílé. Nevíte jak můžu do kytek dostat železo nejrychleji? Četl jsem tady něco o rezavé vodě.. ale.. si nějak nedokážu domyslet tu přípravu..
http://postimg.org/image/lydikjqb9/
http://postimg.org/image/ihg1vbgmt/
Před týdnem jsem použil BIOOL kvůli kolonii smutnic, nedali mi k tomu víčko, tak jsem to odhadl :-D. Je možné, že bych to spálil i tím? Stříkal jsem s tím i další kytku Master kush z Vídně a nepozoruju, že by jí to nějak ublížilo. Proto tuhle možnost pokládám za nejméně pravděpodobnou. Poslední indicie je, že celá "nemoc" se projevila velmi náhle, prakticky během 2-3 max 5 dní |
|
|
mildee |
Vypadá to na nedostatek dusíku, myslím, že by pomohlo ještě přihnojit na růst a během pár dnů budou OK. |
|
|
Bejkn |
koles: nehnojím vůbec ničím.. kytky sou v nějaké hlíně pro venkovní květiny.. mam jich 12 a jen u tech dvou je problém |
|
|
zikky16 |
Zdravím přátelé, mám na Vás malý dotaz, ze spoda listech se mi objevily malé ''larvičky'' vůbec nemám tucha co to je za zmetka, listy na okrajích začínají žloutnout, nemohla by to být SVILUŠKA? Prosim Vás o radu, jestli víte co to je, nebo rovnou co na to mám koupit za přípravek, předem díííííííííííky))) |
|
|
Martin666 |
Na žravé potvory kup Rock Effect, nejlepší a nejrozumnější řešení, už to tu zaznělo 1000krát. |
|
|
Martin666 |
V pohodě... kup to, stojí pár korun a potvory nemají díky složení šanci holce ublížit, je to bio a vymyslel to čech, má na to i patent, kytku budeš mít ochráněnou a ještě bude krásně vypadat..když se odhodláš napiš pak report.
Něco o přípravku Rock Effect : nejlepší obrana proti parasitům je postřik Rock Effect kde Účinnou látkou je pongamový olej. Přípravek se používá ke zvýšení obranyschopnosti rostlin. Účinkuje na mšice, svilučky, třásněnky a červce (puklice). Má protipožerový efekt. |
|
|
zikky16 |
Děťátka moje už dostala sérum tak uvidíme :) |
|
|
Dominikk14 |
ZDRAVIM GROWERS,
poslední týden, možná dýl se mi na jedné kytce udělali tyhle vecičky.
Projel jsem tady všechny příspěvky, ale bohužel fakt nedokážu říct, jestli mam ten stejný problém jako ostatní nebo je to něco jiného.
Prosím někoho, kdo s tímhle má aspoň trochu ZKUŠENOST , aby mi poradil co s tim.. :) Je to nepříjemný pohled :(
3.týden RŮST
Jack 47 (Natural seeds), Bubbler, CFL 200w DUAL, hnojim AH, třetinová dávka(bubbler), vlhokost 60-70%, pH se snažim držet od 5 do 6. Teplota cca 27°C. PC větrák odtah, přítah pasivní, klipsnový větrák mi promíchává vzduch.
KDYBY NĚKOHO NĚCO NAPADLO, prosim o koment! Díky!!!! |
|
|
Dominikk14 |
Ještě teda dodám, že větrák jsem pořídil až včera, před tím mi zvlhčovačka vlhčila jen samovolně, bez cirkulace.... |
|
|
Lynx |
Zdravím,
už nějakou dobu mi schnou listy odspoda od konečků. Nejdřív jsem myslel, že jim chybí nějaký prvek, tak jsem začal hnojit že se to srovná, ale hnojím už 3 týdny a nemoc stále pokračuje.
taky mi kolem kytiček lítaj takový malý mušky jak jsem se dočetl, jejich larvy žerou kořínky, tak nemůžou ty listy takhle schnout kvůli tomu? Mám koupit hlístice nebo stačí nějaká mucholapka a počkat až se larvy vylíhnou a pochytat všechny mušky?
Díky za každou radu.
Jinak kytky mám jen doma za oknem, jsou dvě, obě stejnej model (Brainstorm) a oběma takto usychají listy. |
|
|
katana |
Původní příspěvek od katana
Zdravím zkušenější pěstitele a zároveň prosím o radu.
Nic podobného jsem zde nenašel, tak se ptám. Problém mám v horních listech viz foto. Jedná se o automat AK-47 na balkóně na jižní straně. Hned vedle mám druhou rostlinu: stejná genetika, stejný podmínky (klíčení, substrát, zálivka, slunce) a ta je v pořádku.
Poradí mi někdo prosím o co jde a jak s tím bojovat??
Pořád se mi nějak nedaří vložit foto přímo sem, tak to řeším odkazem: http://katanakatana.rajce.idnes.cz/...0616_094902.jpg Ještě aby to někoho nezmátlo, foceno po zálivce, proto ta voda na rostlině.
Předem díky za rady. |
Nikdo neporadi? |
|
|
crapper |
Ahoj, mám problém s listy začínají usichat, myslel jsem že to je vysokou teplotou snížil jsem ji s 33 na 28, ale problém přetrvává i na nových listech je to 400W, v kokosu, hnojiva jingle in da box - hnojim podle výrobce. PH 5,9 EC nemam jak změřit |
|
|
indosament |
Ahoj mám problém s listy, sazenicím jsou cca 4 týdny. Nové patro listů je zdeformované, kroutí se a od krajů schne. Kytí byly před týdnem ošetřeny Bioolem kvůli nějakejm breberkám, druhý den na to opláchnuty vodou s jarem a pak osprchovány čistou vodou.
Nevíte jestli to může být tím přípravkem nebo přelitím, hnojivem? Nebo malým květináčkem? Přesazovat do finálního budu ve středu, dřív se k tomu nedostanu |
|
|
Martin666 |
Konečky listů se kroutí, když je kytka přehnojena, a ten jar ? ! ? tak to už nedělej, chudák holka, představ si, že se budeš koupat v jarové vodě, no fuj . Jar je ropná chemikálie resp. derivát, kytka je žívá a povrchem listů dýchá. |
|
|
indosament |
tak prehnojena, hups. Tak to jim dam chvilku od hnojiva pokoj. Snad se z toho vzpamatuje. Jarova voda rostlinam neuskodi, neopak odstranila mastnotu z poru listu, aby mohla dychat. Hned sem je osprchoval. Dekuju moc za odpoved! |
|
|
Scotty |
Nazdar,
mám zřejmě stejnej problém jako Lynx. Listy od spoda žloutnou a pak usychaj. |
|
|
Martin666 |
indosamente ty zlobíš :-) pust jar z hlavy, kdo ti to proboha poradil ? je to ropný derivát, chemka jak řemen, leda tak na špinavé nádobí, kytka póry na povrchu dýchá, už slyším ty sprostá slova která ti poslala, když jsi do ní dal jar.. když chceš kytku sprchovat, tak vodou nebo max. glycerinové mýdlo, já např. dělám z glycerinu konopné mýdlo.
Scotty, usychání spodních listů je normální, někdy je to spálené od slunce, jindy si je samotná kytka vycucává, když je nějaký problém, např. přehnojené.. pár listů oželíš, stejně s tím nic neuděláš, hlavně je netrhej dokud sami neodpadnou, to hlavně platí u automatů |
|
|
Scotty |
Dikes za radu Martin666 :) |
|
|
Lokinek |
zdravim, zkousim pestovat v libra dripu, mam je v prvnim tydnu kvetu a na pomalu vsech listech se objevuje toto (viz foto), zalivku maji ph 5.5 - 6, ec 0.9, na vytoku pH 6.3, ec 0.9, myslim si ze jsou presviceny, palim na ne 6ti kilem na docela malym prostoru, ale bojuju i docela s vlhkem, nejakych 60-80% neni to nahodou plisen? |
|
|
zikky16 |
Tak REPORT na ROCK EFFECT, po aplikaci bych řekl že 60 % těch žlutých broučků opadlo, jen co jich pár zmizelo, tak se objevila armáda červených pavoučků. Dnes jsem aplikoval ROCK EFFECT znovu tak uvidíme co se za 2 dny z toho vyvrbí. |
|
|
oak |
Zravim po dlouhe dobe jsem tu zas,ale hned mam problem...
Nema nekdo zkusenosti co by to mohlo bejt,kroutej se mi listy,ale jen na nekterej kytkach a ja nevim co to je... |
|
|
oak |
Obcas jsem na listy zahlid takovou malou housenecku jako nit slabou a asi tak 1-2mm dlouhou...Nebo jestli mi neco zere koreny,ale proc to maj jen nektery a nee vsechny...Jsou 7den 12/12 |
|
|
Zajac |
Původní příspěvek od kostě
Začínaji se mi vyskytovat nějaký anomálie nevíš co by to mohlo být ? je na růstu 14 tej den; ph 5,8 - 5,9; EC do 1,5 - 1,6; kytky sou prokořeněný v 11l květnících; systém drip v kokosu... na listech se oběvují černé fleky... |
Původní příspěvek od Scotty
Nazdar,
mám zřejmě stejnej problém jako Lynx. Listy od spoda žloutnou a pak usychaj. |
zkuste se podívat tady. http://grower.cz/pestovani/marihuana/tema/t-3657.html |
|
|
Mr.MEN |
Tohle se stává i na zcela zdravých rostlinách. Z tohohle si nadělej těžkou hlavu.
Je tedy zvláštní to mít na několika rostlinách naráz to už je možná i štěstí. Ale já to čas od času mám taky na jedné rostlince. |
|
|
Bakla_Jean |
Zdravíčko, tohle se mi udělalo na listech. Sorry, ta fotka není moc popisná, ale makro na mém mobilu je tak nějak ránu pěstí. Každopádně kytka je zasazená v zemi na políčku a je celkem divné, že u druhé kytky, která je zasazená asi metr až dva opodál, tyto problémy nejsou. Můj tip jsou svilušky, ale radši si vyslechnu i další objektivní názory :) |
|
|
Ok meen |
Podobný šílenosti mi dělaly kytky z nakvetlejch řezů, řekl bych že je to ze stresu, pak se to srovná |
|
|
pankalhotaq |
Ahoj. Poradí mi někdo s tímhle? |
|
|
oak |
Ty vole kluci dik..hmmm tak to sedi...no prave ze mi je dal kamos a mel uz je preple cca 7dni na 12/12 no debil...ja je jel 13dni na 18/6 a nektery jsou takove...Myslite ze gramaz bude mensi??nebo to nebude mit vliv... |
|
|
C21H30O2 |
mne to myslim kedysi robili svilusky. |
|
|
|
Původní příspěvek od pankalhotaq
Ahoj. Poradí mi někdo s tímhle? |
stránky dozadu se to řešilo mne tenhle jev už zabil tři kytky ale mám pocit že na Nékteré kytky kde to začínalo(že to nebylo až takhle uschlý) pomohlo železo do zálivky.Použil sem plantella tekuté železo.Ale nevím jestli tohle zachráníš.Zkus ten vrchol ustřihmout a zahnojit to tím železem...já mám ale stále pocit že to dělají peticidy(herbicidy)..máš poblíž polnohospodářské pole které ošetřují? |
|
|
|
Původní příspěvek od Martin666
indosamente ty zlobíš :-) pust jar z hlavy, kdo ti to proboha poradil ? je to ropný derivát, chemka jak řemen, leda tak na špinavé nádobí, kytka póry na povrchu dýchá, už slyším ty sprostá slova která ti poslala, když jsi do ní dal jar.. když chceš kytku sprchovat, tak vodou nebo max. glycerinové mýdlo, já např. dělám z glycerinu konopné mýdlo.
Scotty, usychání spodních listů je normální, někdy je to spálené od slunce, jindy si je samotná kytka vycucává, když je nějaký problém, např. přehnojené.. pár listů oželíš, stejně s tím nic neuděláš, hlavně je netrhej dokud sami neodpadnou, to hlavně platí u automatů |
Proč nesmíš trhat uschlé aneb choroboplodné lístí z automatů?Já jsem mal u automazara podezření na listovou plíseň pak sem chycené listy ostříhal a pak stříkal fungicidem.. |
|
|
Martin666 |
to bylo samoz. míněno normálně, někdo kytku orve a nemá pak žádné listy, z čeho by pak žila ? když jich je pár, lepší je nechat než upadnou sami . . pokud je např. napadena plísní, tak napadené asi otrhat, jenže co je to potom za pěstování ? leda tak penicilinu a žampiónů . . plíseň vzniká kde je nadměrné vlhko a tam opravdu konopí nepatří. |
|
|
oak |
To mi ani nerikej!!Kouknu a doufam ze tam nebudou... |
|
|
|
Původní příspěvek od Martin666
to bylo samoz. míněno normálně, někdo kytku orve a nemá pak žádné listy, z čeho by pak žila ? když jich je pár, lepší je nechat než upadnou sami . . pokud je např. napadena plísní, tak napadené asi otrhat, jenže co je to potom za pěstování ? leda tak penicilinu a žampiónů . . plíseň vzniká kde je nadměrné vlhko a tam opravdu konopí nepatří. |
těch listových plísní je mnoho a já mám dojem že nevznikají díki vlhku...je docela sucho a na stoncích a na listech mám typickou listovou plíseň skvrnitost néco jak na bramborech...nenaděláš nic..akorát že bych zkusil pichnout do keří odvlhčovačku? :D |
|
|
Pepe666 |
Zažil jsem toto když:
1. Jak píšeš, kytka jela už na květ a teď jede na růst, trošku to trvá než se to srovná ale půjde to. Výnos? No nehraje mu to moc do karet ale taková katastrofa to není, podle mne to dáš :-)
2. Šok při přechodu Ph...např. máš zakořeněné řízky v kokosu s nějakým Ph a zasadíš do do zeminy nebo kokosu s jiným Ph...jak kytí roste a kořeny postupují, dojde na listech k takové reakci ale také to není nějaký velký problém
Ať to roste! |
|
|
jikra |
Ahoj všichni,
prosím o pomoc:
mám problém se žloutnutím a teď už černáním listů kytek.
jedná se o outdoory v květináčích, 20L standardního zahradního substrátu na každou kytku.
Kytky jsou na střeše, dostávaly spoustu slunce, měly se krásně k světu, pak najednou začaly odspodu žloutnout listy, zhoršovalo se to (foto začátek června). Poradili mi lehce přidat fosfor a dát do polostínu.
Nepomohlo to.
Po dalších třech týdnech jsou listy už černé, zasaženo asi 30% všech listů, i mladých (foto konec června).
Prosím o radu - jak těm holkám můžu pomoct?
Předem díky, j. |
|
|
AMB |
Zdravim, pomohol by niekto?
Na durbane sa mi asi pred tyzdnom zacalo prejavovat vadnutie listov.Zakladne listy spodnych poschodi zacali vadnut bez nejakej zmeny farby,proste klesli dolu a uschli. Malo svetla?moc hnojiva?malo vody?moc vody? Inak rastu pekne,az na ten spodok. |
|
|
Martin666 |
jestli neděláš nějaké pitomosti / viz. např. jak tu někdo poléval konopí jarovou vodou a ještě se tím chlubil jak je to dobré/ tak tohle bych asi neřešil, Tvá kytka vypadá pěkně, buď na ní hodný a všechno pojede v klidu, rozumě hnojiva, ochrany proti breberkám a vláhy i slunce |
|
|
gremlin101 |
jikra a všichni ostatní co mají stejný problém s listy. Normálně by člověk řekl že je to přehnojený, ale na druhé fotce je vidět že je to jasné napadení plísní.. Já před pár lety řešil to samé i když mě to postihlo až na podzim a vyřešil jsem to postřikem ACROBAT viz. link -> http://www.agromanualshop.cz/acrobat-mz-wg-2-10g/ . Úspěšně to plíseň zlikvidovalo. |
|
|
Scotty |
Je tohle taky plíseň?
Btw u jednoho květináče mám dole dírky pro odtok vody a u dalších ne, myslíte že to může dělat neplechu. Ty bez dírek nedělaj zatím žádný probémy. |
|
|
techem |
Dirama v květináči to nebude pokud to nemáš na dešti a pokud zaleval až když proschne Substrát... Já díry nedělám vůbec, a mám holky na balkóně ale pod malou stříškou takže tam neleje přímo na ně ;) jinak s těma listma ti neporadím ale plíseň to nebude ;) |
|
|
capsaicin |
Co to může být ? Kytky jsou asi měsíc staré,jsou zatím za oknem.Objevilo se to jen na 3 ze 7. |
|
|
Martin666 |
Pokud na kytku za oknem svítí dost hodin slunce, je to skoro jak přes lupu, může se jednat o spálení, otázkou je, kolik hodin na ní praží, což víš jen ty, tak jí taky dávej na normální místo bez skla. Mě např. u automatu během růstu zhyne tak třetina listů, což je asi rozumný průměr, něco se spálí, něco vycucá sama kytka, něco požere hnojka, ale pokud nejde o plíseň, tak listy neotrhávat, kytka pak nemá z čeho žít...takže prostě žádnou paniku. |
|
|
capsaicin |
Mám je za jižním oknem...takže slunce tam svítí dost,ale tohle se mi ještě nestalo. |
|
|
pajo |
Nazdar, setkal se už někdo z vás se žloutnutím konců listů u sativa-dominant modelů? Mám takový problém, že tento i minulý rok mi všechny outdoor kytky rostly parádně, ale modely, které mají spíš sativa genetiku (konkrétně to byl Diesel a tento rok AK47 od Serious Seeds), mají problém se žloutnutím konečků listů.
Jako první mě napadlo, že jsou přehnojené nebo přelité, ale vzhledem k tomu, že jsou ve stejném substrátu jako ostatní kytky a zalívám je stejnou vodou se stejnou dávkou hnojiv a problém s listy mají právě jen již zmíněné dva modely tak si nevím rady co dělám špatně. |
|
|
Luchooooo |
Zdravím ve spolek , mám takový dva problémy s mým prvním Outdoorem.
Dostal jsem je příliš pozdě a holky už začaly kvést ale nechal jsem si je aspoň něco budu mít.
Co mi vadí jsou ty listy co se kroutí a úplně se smrskávají
a pak ty jedno listy (viz.foto) .
Díky všem za jakoukoliv radu či fígl co to s tím je. |
|
|
Mr.MEN |
Teď nevím jestli jsem to dobře pochopil jestli začali kvést jak si je dal ven protože kytky nekvetou venku ještě určitě tak měsíc a půl.
Tak že podle všeho kytky prošli velkým stresem když začali samovolně už kvést a od toho se odvíjí i další problémy jako jedno cípe listy nebo to kroucení.
Oni se z toho postupně dostanou, ale bohužel už z nich nebude tolik kolik by mohlo být. Ale možné je že ty jedno cípe listy jí dokonce zůstanou až do konce. |
|
|
Zedy |
Zdar, stalo se mi to nejednou a kolikrát holky ukázaly svůj potenciál bez znatelných ztrát na výnose, však uvidíš.
Na první fotce jde vidět zdravá stavba rostliny, nový správně formovaný patra s přirozenými listy pro konopí. Až ti holky řádně a zdravě narostou, tak můžeš "zmutovanou" část rostliny prostříhat. |
|
|
Bonitas |
Vapnik :) a pozri ph a ec |
|
|
faux |
Zdravím, prosím viete mi poradiť?
Jedna rastlinka vyzera od začiatku nezdravo,
myslím že to bude vodou ktorej PH je 7 a viac.
vyzerá to takto: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=73682
Myslíte že by mi pomohol vodný filter BRITA Marella Cool ? alebo bude vhodnejší roztok PH+ ? |
|
|
colphan |
Zdravím groweři, tak mám taky problém s listy na jedné kytce. Kytka je stará cca 5 týdnu a od spodku žloutnou listy. Zalévám odstátou vodou z vodovodu (zde by měla být voda z kohoutku "dobrá") ovšem Ph jsem neměřil. Zasazeno v substrátu na pelargonie + perlit. Prozatím bez hnojiv. Podle mě by to mohlo být přeléváním ze začátku nebo málo dusíku ? Fotka snad prozradí více - jde na ni vidět, jak začínají vrchní listy od prostřed schnout, a o každé patro níž to je horší a horší. Díky za případné rady :) |
|
|
huhuga |
čau doufam sem že se mu vyhnu ale bohužel se něco děje s míma kytkama i když munulí týden se zdáli zdravé tet sem knim přišel a objevyl je takhle
nevím jestli nedostatek hnojiva hnojim tak jednou za dva tejdny fish mixem a bio bloomem tak sem tet pohnojil znovu doufám že se to vyřeší. prosím odpovězte někdo :)):hanged: |
|
|
se7en.cz |
Zdravím, pěstuji 1 rostlinku ( Jack Herrer by Fairy Seeds ), zasadil jsem 1.6 do květináče, s pokojovým substrátem, zalévám jednou do 4 dnů pokud teda neprší, dnes jsem tam po 6 dnech zajel (pršelo že? O:-) ) a lístky jsou takové jaké jsou viz. img, nevím proč to uvadá nebo co, pěstuju poprvé, není to žádná sláva, zalejvám to jen vodou.
Mám to na takovém keříku na kraji lesa už přes ten měsíc.
Ale chtěl bych se vás zeptat jestli to je takovej stupeň, že už tomu nic nepomůže a co stím, pěstuji poprvé a zkušenost téměř žádná.
Všechno jsem to ofotil tak juknite.. co bych měl podle vás dělat? Nebo sr*t na to ? :/ ( ŽÁDNÁ ZKUŠENOST )
.... vím nejlépe koupit pořádné substráty, bio atp. jenže... to bude pro mě asi problém..
http://oi60.tinypic.com/kbahli.jpg
http://oi58.tinypic.com/5lxce9.jpg
http://oi61.tinypic.com/4t21ya.jpg
http://oi58.tinypic.com/20h56i9.jpg
http://oi57.tinypic.com/i20vg1.jpg |
|
|
Poseidon |
Ahoj všem,
Omlouvám se, že takto ruším. Rostliny pěstuji druhou sezonu. Zasadil jsem dvě semínka odrůdy Pamir Gold někdy v půlce května.. Používám úplně stejný substrát. Zatímco první rostlina prosperuje, musel jsem druhou rostlinu pro její vytáhlý růst a slabý stonek zastřihnout, hned jak vytvořila dvě patra. Po dvou týdnech se objevily tyto žluté listy. Mohu se Vás zeptat, zda nevíte co to způsobilo?
http://img3.rajce.idnes.cz/d0302/8/8927/8927406_03883f002f350e11cedbf1b801c2eee7/images/IMG_20140706_1359021.jpg?ver=0
Poznámka: myslím že to je nedostatek dusíku.
Od 7 týdnů po vysazení hnojím plagron grow a nyní jsem přidal dávku navíc. Nevíte za jak dlouho bych měl pozorovat změnu.] |
|
|
zejdzak |
mam rovnaky problem ako poseidon, cim to moze byt? |
|
|
zmijak |
prosim o radu nevite cim to muze byt? jsem 3tyden kvetu a na kytkach se mi zacina delat toto |
|
|
Lokinek |
mam stejny problem jako zmijak, vubec netusim co to je, muze to byt moc svetla, moc hnoje, nebo nedostatek hnoje, nedej boze plisen, babo rad, tenhle topic je docela useless, zadny odpovedi jen otazky....
a ano, dival jsem se do faq na nemoci rostlin a asi jsem idiot, nic sem tam nenasel |
|
|
zmijak |
muze man prosim vas poradit docela me to sere za tady neni nikdo kdo by poradil |
|
|
sWei |
Původní příspěvek od Lokinek
mam stejny problem jako zmijak, vubec netusim co to je, muze to byt moc svetla, moc hnoje, nebo nedostatek hnoje, nedej boze plisen, babo rad, tenhle topic je docela useless, zadny odpovedi jen otazky....
a ano, dival jsem se do faq na nemoci rostlin a asi jsem idiot, nic sem tam nenasel |
http://boards.cannabis.com/attachments/plant-problems/299695d1396772682-potassium-overdose-calcium-deficiency-user141080_pic834101_1328773618-1.jpg
podle mě jim chybí zinek ale snad vám pomůže obrázek |
|
|
JohnyŠišák |
Ahoj Groweři, mám první a malinký dotázek.
Dneska ráno se mi na kytkách objevilo toto, listy jsou jakoby zarolované.
Jsem uplný amatér, mám balkonovku Northorn light Auto.
Budu rád za každou radu. J.Š. |
|
|
zmijak |
tak ze problem vyresen dnes po konzultaci s mistrem bartem kteremu moc dekuji jsem zjistil ze uz mam v pici ec metr ktery me ukazoval spatne hodnoty ktere jsem poznal tak ze jsem namichal hnojiva jib v pomeru 10:20:30 a vysledne ec by melo byt cca +- 1.9-2 ale muj ec metr me ukazoval ec 3.5 tak jsem to snizoval coz vysledek je takovy ze mam zavazny nedostatek dusiku a ec spravne na vytoku s novym ec metrem je 0.9 co je velmi malo na kokos tak ze jsem okamzite namichal hnojky v pomeru 20:20:20 a zalil a taky jeste udelal postrik na listy tak ze ted cekam jak to vse dopadne jinak jeste jednou bartovi dekuji |
|
|
zmijak |
Původní příspěvek od JohnyŠišák
Ahoj Groweři, mám první a malinký dotázek.
Dneska ráno se mi na kytkách objevilo toto, listy jsou jakoby zarolované.
Jsem uplný amatér, mám balkonovku Northorn light Auto.
Budu rád za každou radu. J.Š. |
podle bilych tecek a nasledne krouceni listu to vypada na nejakeho parazita dival ses na listy vetsinou ze spod zda li tam nemas nejake broucky? tohle presne co dela kytka a jak vypada muzou mit na svedomi svilusky tak mrkni a dej vedet |
|
|
JohnyŠišák |
Koukal.. přišlo mi že tam je něco bílého..
mám to projet BIOOLEM?
Díky. |
|
|
zmijak |
jestli to jsou takovi mali byli broucci viz foto tak jsou to urcite svilusky ale jak uz je tady v mnoha tematech napsano tak vysavaji rostlinu ktera dela bile fleky a pri vetsim zamorene pavucinky nejlepsi je to chytit za vcasu tak ze na nic necekej a hned to postrikej bioolem a treba za 3dny zase dokud nezmiznou nezapomen ale na jednu vec biool nema ochranou lhutu a a je jen kontakni tak ze je musis poradne smocit |
|
|
JohnyŠišák |
super děkuji, večer to nafotím a porovnám s tím v sobotu jak to bude vypadat. |
|
|
zmijak |
ok neni zac ale jestli to nezmizne tak bych se nebal pouzit nejakou chemii kdyz je to na rustu ale to uz je krajni reseni jinak drzim palce a dej vedet |
|
|
Lokinek |
Původní příspěvek od zmijak
tak ze problem vyresen dnes po konzultaci s mistrem bartem kteremu moc dekuji jsem zjistil ze uz mam v pici ec metr ktery me ukazoval spatne hodnoty ktere jsem poznal tak ze jsem namichal hnojiva jib v pomeru 10:20:30 a vysledne ec by melo byt cca +- 1.9-2 ale muj ec metr me ukazoval ec 3.5 tak jsem to snizoval coz vysledek je takovy ze mam zavazny nedostatek dusiku a ec spravne na vytoku s novym ec metrem je 0.9 co je velmi malo na kokos tak ze jsem okamzite namichal hnojky v pomeru 20:20:20 a zalil a taky jeste udelal postrik na listy tak ze ted cekam jak to vse dopadne jinak jeste jednou bartovi dekuji |
gj, valim pro kalibrtest :D |
|
|
|
má někdo zkušenost s tímhle..vyloučil sem pesticidy protože na poli poblíž se nestříkalo dlouho ani přehnojení protože sem nehnojil dva týdny a silně pršelo..mám podezření na nedostatek některeho mikroprvku...jen kterého a jakým hnojivem to řešit..pred deštivým počasím seem hnojil jen kristalonem start v kterém sou i mikroprvky. fakt nevím vzniklo to za 3 dny..díki za jakoukoli raduuu |
|
|
|
Zda to není tím že sem posledně nehnojil a ješte se to propláchlo tím počasím..fakt nevim prosím o radu protože je to na všech kytkách a myslím že se to chystá zničit všechny |
|
|
zmijak |
napis co to dela kytce nebot jako kazda kytka jak roste tak ma vzdy ty mensi listy co tepprve rostou svetlejsi ale taky to muze byt dusikem |
|
|
rebel |
zdarec, mam kybl na balkone (jako vzdy, puda tri roky odlezeny kvalitni kompost), druh rostliny neznam ale loni "chutnala" dobre. Mam problem s listy, nejake napady wocogo? |
|
|
|
nene ..tohle je vážný to žlutý uschne a je to v prdeli..už mám zkušenost jen nevim co s tím..zítra to zaleju kristalonem start zhánim wuxal vápník a kupuju ješte doplnek železa..zahnojíme uvidíme..každopádne musím švihat nebo to zeschne...udelalo se to náhle..byl sem tam pred destem a bylo to ok ..bude to podvýživený jen nevím co chybí..podle faq to vypadaá na železo nebo síru...nebo celkově |
|
|
|
je má zase chcát..nevím jestli se to co zaleju hned nevyplaví |
|
|
zmijak |
neni to jako v kvetinaci ze ti se hnojky odplavi ven drenaznima otvory |
|
|
Astronautr |
Cau hod si to do problemu s listy a nezakladej novy temata takhle dostanes tak max vynadano misto rady. . . Tam ti poradi |
|
|
Mariculture |
Zdravím členy Groweru,
projel jsem takřka celé fórum od zhora až dolů, ale stejně se stále nemohu rozhodnout, v čem pravděpodobně bude můj problém. Proto bych se Vás chtěl zeptat a hlavně neudělat žádnou blbost.
Mám zasazené 3 Deimos hybridy (autoflower), mají asi 2 a půl týdne a odspoda mi kytička na krajích listů hnědne. Přikládám fotky... v zemi mám 30% substrátu pro kaktusy, 30% kompostu (agro), keramzit a perlit. Mám to venku v květináčích a podle všeho mě napadají jenom tyhle možnosti :
- Přehnojení (že by byl bohatý kompost?, tedy rozhodně nehnojit na růst)
- Nedostatek draslíku, hořčíku, zinku... (ale bojím se hnojit) [dusík by to snad být neměl, ne?]
- Přelité (prvních pět dní jsem zapomněl proděravět dole průduchy + půda dobře drží vlhko)
- Spálení od slunce (fleky se objevily při 3denním pařáku, ale i novější listy tyto fleky mají a to je teď pár dní pod mrakem)
Chtěl bych Vás tímto poprosit o radu, co vnímáte jako nejpravděpodobnější možnost. Hnědne od spoda, kytka na obrázku je na tom nejhůře, ostatní to mají jen na těch nejstarších listech. Přemýšlel jsem, že bych to prolil trochu peroxidem vodíku, abych tomu dodal kyslík, kdyby náhodou měla kytka problém s kořeny. Mám strach, že mi kytička takhle pomalu ale jistě zhnědne celá :(... Co myslíte? |
|
|
zmijak |
vis jake mas ec pudy?? ale tohle to me prijde jako prehnojene a taky jake mas vystupni ph ?? |
|
|
Mariculture |
EC se přiznám ani nevím jak změřit, nic na to nemám, je to moje první pěstování. Jinak pH jsem měřil ne úplně kvalitními pH papírky (rozmíchal jsem a nechal sedimentovat půdu s destilkou) a vycházelo mi cca 6.2
EDIT :// koukal jsem na EC metry... není to úplně nejlevnější záležitost. Máte nějaké zkušenosti s Milwaukee? :) Pokud to dobře chápu, EC mi vyřeší všechny problémy, které se týkají obav z pod/přehnojení... |
|
|
teatree |
EC-elektrická vodivost - obsah soli (hnojiv) v substrátu..EC metr ti to pomůže změřit :) mám EC metr od Advy (nebo Adwy - teď nevim) stojí okolo litru, to je dobrá investice, nemusí se moc kalibrovat, jednoduchá manipulace a hned budeš vědět na čem jsi.. jinak jak píše kolega Zmijak, asi to máš přehnojený, kýble pořádně prolej vodou..PH 6.2 je akorát:) ať se zadaří:) |
|
|
Zajac |
Skleníkovka.. nikdy sem si tam nevšiml žádnej breberek, listy zespod pravidelně kontroluju. |
|
|
JohnyŠišák |
Ahoj Groweři,
když jsem postříkal listy proti sviluškám, je dobré to udělat po 2-3 dnech že? a za jak dloho mužu stříkat PHYT-Amin?
Díky |
|
|
Mariculture |
Původní příspěvek od teatree
EC-elektrická vodivost - obsah soli (hnojiv) v substrátu..EC metr ti to pomůže změřit :) mám EC metr od Advy (nebo Adwy - teď nevim) stojí okolo litru, to je dobrá investice, nemusí se moc kalibrovat, jednoduchá manipulace a hned budeš vědět na čem jsi.. jinak jak píše kolega Zmijak, asi to máš přehnojený, kýble pořádně prolej vodou..PH 6.2 je akorát:) ať se zadaří:) |
Jsem z toho trochu překvapený, nečekal jsem, že ten mix, který jsem míchal pro kytičky by obsahoval tolik živin, že vykazuje přehnojení :D. Vůbec jsem kytky nehnojil. Počkám si až bude teplo a proleju je, jsou už 4 dny vlhké jak furt jenom chčije a chčije... |
|
|
zmijak |
Původní příspěvek od Zajac
Skleníkovka.. nikdy sem si tam nevšiml žádnej breberek, listy zespod pravidelně kontroluju. |
to se teda divim ze sis nevsimnul jsou to bud trasnenky ale to i k tomu moc nesedi a nebo svilune co si myslim ze na 99% nebot to mas kurevsky zasrane od nich to mi ver a jen ti chci rici ze nevim zda to spravis mozna jo ale biologickymy pripravky urcite a jinak nedelaji se ti uz na listech treba pavucinky a nebo nelitaji ti tam nejake musky,??? |
|
|
zmijak |
Původní příspěvek od JohnyŠišák
Ahoj Groweři,
když jsem postříkal listy proti sviluškám, je dobré to udělat po 2-3 dnech že? a za jak dloho mužu stříkat PHYT-Amin?
Díky |
jo nejlepsi je opakovat potrik tolikrat az se jich zbavis samozrejme po nekolika ti denich intervalech jinak phytamin muzes pouzivat hned druhy den nebo vlastne okamzite po oschnuti listu jinak davas do toho bioolu aspon kapku jaru aby se porusila ta mastna vazba? |
|
|
zmijak |
Původní příspěvek od Mariculture
Jsem z toho trochu překvapený, nečekal jsem, že ten mix, který jsem míchal pro kytičky by obsahoval tolik živin, že vykazuje přehnojení :D. Vůbec jsem kytky nehnojil. Počkám si až bude teplo a proleju je, jsou už 4 dny vlhké jak furt jenom chčije a chčije... |
to je ten problem s vlastnima substratama ze nevis kolik mas nahnojeny substrat a od kdy by jsi mohl zacit pomalu hnojit myslim si ze cca 400kc za 50l nebo kolik stoji hlina od dodavatelu co se prodavaji v shopech a mas aspon jistotu nejakou ale tak hle je to tezko zjistit nebot chce to jednoznacne si poridit ec metr a zmerit to a aspon budes vedet nacem jsi nebo si ho od nejakejch kamaradu pujc jo a jeste jak pises prolit to peroxidem vodiku tak pocitej ze ti pujde do haje vsechny prospesne mikroorganismy co se skryvaji v tom kompostu ja osobne bych to nedelal ! |
|
|
JohnyŠišák |
Ano dávám tam samcedlo:) |
|
|
Zajac |
to se teda divim ze sis nevsimnul jsou to bud trasnenky ale to i k tomu moc nesedi a nebo svilune co si myslim ze na 99% nebot to mas kurevsky zasrane od nich to mi ver a jen ti chci rici ze nevim zda to spravis mozna jo ale biologickymy pripravky urcite a jinak nedelaji se ti uz na listech treba pavucinky a nebo nelitaji ti tam nejake musky,??? |
často ve skleníku kouřím a prohlížím si ty kytky a ničeho sem si nevšiml, ráno se pujdu podívat detailněji |
|
|
zmijak |
divej se hlavne pod listy tam se objevuji |
|
|
Zajac |
divej se hlavne pod listy tam se objevuji |
Tak si měl pravdu se sviluškama, pár sem jich našel, doma sem vyštrachal postřik a už dostali sprchu. |
|
|
|
|