Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VI. !!! - Klikni zde pro originální téma
veterán
pálíš to hnojivem 2-3 zálivky dej jen vodu s enzimem nevim co máš za hnojiva ale dusik uz jim nedavej žadnej
DUBSTEP.Maniac
Zdravím tak po nekonečnym stresu mě a mejch holčiček jsem se nasral ustřihl jsem pár napadenejch listů a zašel do semenářství do Ruské v praze kde mi týpek poradil minule s listovou plísní . Zeptal jsem se pána že mám problém s veselým a podezření na plísen. Stačilo mu snad tak 4sekundy pohledu a hned řekl:,, joo to je třásněnka ":DD a já jen a vážně to neni plísen ? a on na mě koukal jako na blba:D prý ale prvních 10 let pro něj bylo těžkých se takhle oriwntovat.Ten pán pro mě působí jako naprostej dokonalej odborník.Ví o všem a to né pomocí knížek ale vlastního poznání.
Doporučil mi chemku ale já dneska zrovna zastřihnul holky takže postřik aplikuji až zitra ale se rány stihly více zahojit.Takže diagnostiku už mám trošku drsnější lék taky a ted už jen vyhrát ten boj;]
Rookie
Ahoj neni to sice problem s listama ale nevim kam jinam to napsat. Porad mi klesa PH v tanku. Mam 80l bubler kytky vypadaj krasne, koreny taky vubec nevim cim to je. Poradte prosim.
grow600
Podle me to muze byt hnojkama ze neudrzi delsi dobu stalost ph. Jedu jidb a micham si cca 70l zalivky do predu a stapost ph je v pohode.. V rozmezi dvou tydny mi to spadlo o jednu az dve desetiny..
Rookie
Hnojky namíchám při výměně roztoku a pak když dolejvám vodu tak doleju rovnou do tanku. Nemíchám dopředu. Slyšel sem že to neni dobře. Nenapadá mě vůbec čim by to mohlo byt. Před tim to nebylo teď to děla poslední 3-4 dny cca o 0,1/den. Hnojim kompletem od AH.
grow600
Jeste me napada ze by mohl byt spatne prokysliceny roztok (ale to je asi blbost v bableru)...jinao drzim palce
grow600
http://grower.cz/pestovani/marihuana/tema/t-17725.html
grow600
Mas dostatečně silny vzduchovaci motorek?
Rookie
80 litru nadrz vzduchovadlo 3600l/hod. Vzhledem k tomu ze na 1l roztoku ma byt 15 litru vzduchu si myslim ze mam vzduchu dost. Me to vychazi na 45l vzduchu na 1l vody. Myslim na to porad a nic me nenapada :-(
C21H30O2
ja som si vsimol, ze PH mi kolise (idem JIDB) v pripade, ze pouzijem vodu z odvlhcovacky pri raste (specialne prvy roztok vyrazne kolise). pokial pouzijem vodu z vodovodu, tak po namiesani PH na 5,5-5,8 uz PH kolise menej. Po cca tyzdni sa mi PH ustali a uz sa vyrazne nemeni, ani ked roztok je v nadrzi niekolko dni. doteraz som neprisiel na presny dovod tohto kolisania.

Voda z odvlhcovacky je vyrazne nachylnejsia na kolisanie PH, ako voda z vodovodu (aby som upravil 15l vody z vodovodu, potrebujem cca 5,5-8ml PH-, podla toho aku koncentraciu hnojiv a enzymov davam. pri vode z odvlhcovacky im staci maximalne 1ml).

pri kvete, kedy davam rastlinam viac hnojiv, tak po namiesani roztoku sa krasne drzi stabilnych 5,8 v oboch pripadoch (vacsinou ani nemusim liat PH-).

kolisanie PH moze sposobit zle premesany roztok, odparovanie kyseliny z roztoku, zvysky zivin v substrate (to by nemal byt tvoj pripad, kedze ides bubler), ale kludne aj nenakalibrovany PH meter. par krat sa mi stalo, ze som si trhal vlasy, lebo PHcko mi kolisalo a nevedel som ho stabilizovat, po prekalibrovani uz ukazoval presne hodnoty.
Rookie
Tak je pravda ze se blizi mesicni kalibrovani no. Pouzivam combo EC/PH monitor od BlueLabu. Sice mam kyseliny na upravu PH od AH ale nepouzivam je pac kdyz do odstaty vody pridam hnojky tak mi samo klesne na cca 5,8 coz je paradicka. Co sem vzdycky slysel/ cetl tak by PH melo naopak rust ne klesat. Kytky jsou krasny zdravy, koreny taky vubec nevim co s tim. Voda myslim ze promichana je dobre protoze mam v tanku jak obehovy cerpadlo kvuli pohybu roztoku tak i dost micha vodou ten muj dabelskej kompresor (voda jakoby se varila).
Nejde mi do hlavy ze pred tim to nezlobilo vubec nebo jen treba o 0,1 vzrosto ph treba za 2-3 dny...a ted to klesa kazdej den z niceho nic.
Zkusim zkalibrovat a napisu jestli to pomohlo:-)
Pestu zdar
Mutant355x
Džusbus lidi, mám poslední dobou problém s listy v amazonu. Listy jsou světle zelené
hlavně ty mladší. Jsem v 14 dnu květu, hnojim ah, ec 1.3, ph 5.6, teplota vody 21c,
zkoušel jsem přidat dusík nic, hořčík nic, vápník nic, už mě z toho asi rupne ve švu.
Putinaredweed
Zdar,
pred novym rokem semse prestehoval nabarak a odte doby mam celkem problem skyti. ponejake dobe cohodim klicky dohliny mi zacnou zespodu flekatet, zloutnout a usychat. prvni semto klasifikoval jako prehnojeni taksem proplachoval - nic. pak PH, ze zakladnich sedmi zmeneno na 5,5-6,0 - nic. hnojim AH - stimul (obcas, hlavne ze startu dost nizke davky atto neprepalim) a enzymy stridam s grow/bloom excell pri kazde zalivce co dva dny, pisou 1ml do1l, davam tak nula sedm, nula osm - ECmetr bohuzel nemam :X takze nevim. mam white widow pod 400, teplota vnoci 25 vedne 29-30 ... a ted dome, codelam blbe :/
Mutant355x
Zduř, a jakou máš vodu studna nabo vodovod? Kámoš co se takhle přestěhoval z města na barák a má jen studniční vodu tak má taky problémy, protože voda ze studny mejvá dost vysoký ec.
Mutant355x
Ještě k té teplotě v noci bych jim nechal 18 a ve dne 25. A ze začátku taky hodně vlhkosti!
Balon
citace:
Původní příspěvek od Putinaredweed
Zdar,
pred novym rokem semse prestehoval nabarak a odte doby mam celkem problem skyti. ponejake dobe cohodim klicky dohliny mi zacnou zespodu flekatet, zloutnout a usychat. prvni semto klasifikoval jako prehnojeni taksem proplachoval - nic. pak PH, ze zakladnich sedmi zmeneno na 5,5-6,0 - nic. hnojim AH - stimul (obcas, hlavne ze startu dost nizke davky atto neprepalim) a enzymy stridam s grow/bloom excell pri kazde zalivce co dva dny, pisou 1ml do1l, davam tak nula sedm, nula osm - ECmetr bohuzel nemam :X takze nevim. mam white widow pod 400, teplota vnoci 25 vedne 29-30 ... a ted dome, codelam blbe :/

a jaký že teda leješ ph??? tam bude problem jednoznačně...
Putinaredweed
voda je zvodovodu klasika a teplotu moc neovlivnim, bychmusel prekopat ventilaci - ale sloby, vprubehu zrobim. vlhkost mely zezacatku byloto vparniku (obyc plastova pruhledna krabice z hausu) ale pod zarivkou, tedka podtou sodo bychto neuchladil ... PH tedka leju 5,5-6,0 (zminovalsem :P) ale cosemse docet tak i tech sedm je vklidu dle nakych tabulek cosem tady vystrachal. nemuze tobyt treba kombinaci tech nedostatku ? mala vlhkost (dle teplomeru "ll" (male L) cili bychrek, ze temer nulova) velka teplota + PH = spatny prijem zivin ?
nemam si treba sehnat nejake NPK hnojivo ? pomuzeto, zvysi mito sance na uspech ? bo utoho AH se nedoctu coto obsahuje.
Mutant355x
No ph by mělo bejt u hlíny 6.5 a ta teplota je podle mě celkem vysoká. Ah uváděj že na
hlínu poloviční koncetraci a střídat jen s obyč. vodou s upravenym ph. AH obsahujou jak NPK tak další mikroprvky co holky potřebujou. Snad se začne dařit
nasavajtendym
Zdravim Vás groweři. Chci Vás požádat o radu. Nějaká svině mi napadla kytky. Projevuje se tak, že se na listech objeví malé zerzaté tečky které se postupně zvětšují ve velké tmavě zerzavé fleky a v důsledku toho se začnou listy kroutit směrem vzhůru a v místech těch fleků tisty vyschnou. Pěstuji v kokose, zalévám ručně s hnojivem hesi tnt complex 5ml/l, rostliny jsou ze semen 18 tý den růstu, světlo je 250w v cool tube, ofuk je pc větrák který míří na stonky a odtah je Ruck s odtahem 180 m/3 hod, vlhkost 40-50 %. předem děkuji za Vaše rady co s tím
Bárt
citace:
Původní příspěvek od nasavajtendym
Zdravim Vás groweři. Chci Vás požádat o radu. Nějaká svině mi napadla kytky. Projevuje se tak, že se na listech objeví malé zerzaté tečky které se postupně zvětšují ve velké tmavě zerzavé fleky a v důsledku toho se začnou listy kroutit směrem vzhůru a v místech těch fleků tisty vyschnou. Pěstuji v kokose, zalévám ručně s hnojivem hesi tnt complex 5ml/l, rostliny jsou ze semen 18 tý den růstu, světlo je 250w v cool tube, ofuk je pc větrák který míří na stonky a odtah je Ruck s odtahem 180 m/3 hod, vlhkost 40-50 %. předem děkuji za Vaše rady co s tím

Zřejmě jde o plísen bramborovou, použij Kuprikol a drž co nejsušší substrát. Pokud se ti to rozjede moc, tak to asi nezachráníš, je to zničující nemoc.
Theodosius
Vážení členové, vážené členky,
obracím se na vás s dotazem, který jsem se zprvu snažil vyřešit sám, a až teď jsem se obrátil na zdejší poradnu. Mám v kokosovém substrátu rostliny, jejichž listy začínají tak nějak blednout.
Bližší informace: Teplota okolo 22 stupňů, vlhkost v průměru na 35% (vím že to je málo, mám zvlhčovačku, případně to můžu zvednout), používám AH 3 složkové v 50% dávkování (zkušebně jsem to zvednul na 75% u první složky, jestli to nemůže být nedostatkem dusíku, tak čekám na výsledek) jinak přidávám do zálivky root stimulator a enzymes od AH, pH jsem udržoval na 5,8-5,9, a zase jsem zaexperimentoval a zkusil zvednout, jestli problém nemůže být zde.
Budu vděčný za každou radu!
amnesiak81
to pH mas na výtoku?
amnesiak81
pro příjem dusíku je lepší tak 6,2
Theodosius
Já to mám v kokosu, takže nevím, jak to přesně optimalizovat, a na výtoku se to zjišťuje jen u hydra, není liž pravda? Kéž bych měl NFT, jak jsem ho měl kdysi. To bylo něco jiného :)
amnesiak81
zalej poradne, nech protect kvetniky a zmer co proteklo.
Rookie
Změř ph i ec na výtoku. Jinak by to mohl být hořčík nebo vápník....ty jsou pro kytky hodně dostupný od 6,0-6,5pH. Jinak je obsahujou složky bloom a micro
krn
zdravím, nevíte co způsobuje takovéhle listy? Mám podezření, že nedostatek vápníku. Lampu mam cca 33cm nad vrcholky a teplota 28°, takže tím by to být nemělo.
doxenon
krn: mrkni na příspěvek 720 od Bárta (stránka zpět v tomhle vláknu), hledal bych bych problém tam, loni mě to taky trošku potrápilo a Kuprikol to opravdu vyřešil.
krn
díky, zajímavý že sem to přehlédl když sem tady projížděl asi dvacet stránek. Už sem aplikoval Kuprikol, snad to pomůže.
nasavajtendym
Bárt: díky moc za radu, kuprikol zabral na jedničku. Infikované listy jsem otrhal po nástřiku a od té chvilky je pokoj, takže všem s tím samým problémem mohu jen doporučit:)
1+1=2
pH? Či něco jiného?
kokos - zalejvám s upravenym pH 6 - 6,1

PS: spěchá... Díky
:einstein:
1+1=2
a třetí fotka...
Bárt
citace:
Původní příspěvek od krn
zdravím, nevíte co způsobuje takovéhle listy? Mám podezření, že nedostatek vápníku. Lampu mam cca 33cm nad vrcholky a teplota 28°, takže tím by to být nemělo.

Ano, bramborová plísen, dej kuprikol a nebo jiný přípravek s mědí.
nEophyte
Ahoj,chci se zeptat neví někdo kde by mohl být problém?Hnojím pravidelně s každou zálivkou plagron alga grow podle dávkování výrobce,ph 6,5.
To žloutnutí je momentálně jestě víc rozšířené,jen nemám fotku z dneška.
Davidino
Zdravím prosím o radu čím to může být způsobeno kytí neměli v průběhu žádné problémy až teď v květu - listy ( většinou na horní polovině kytky) kolem palic začaly postupně od konečků vadnout/hnědnout a nakonec postupně osychají a nakonec odpadávají.... nemyslím si že je to způsobeno přirozenou fází květu.
Kytí jsou ve 4 týdnu a měli by jim zbývat ještě 4 podle seedbanky... (Orange Bud od DP)
Kytí jsou ve vlastně namixovaném substrátu pokojovky/kaktus/perlit/keramzit
Vrcholky od světla cca 25cm-30cm - teplota kolem 29-32 vlhkost 30% ve dne, v noci teplota cca 20-23 vlhkost 40%
Sodík 250W
Davidino
Zdravím prosím o radu čím to může být způsobeno kytí neměli v průběhu žádné problémy až teď v květu - listy ( většinou na horní polovině kytky) kolem palic začaly postupně od konečků vadnout/hnědnout a nakonec postupně osychají a nakonec odpadávají.... nemyslím si že je to způsobeno přirozenou fází květu.
Kytí jsou ve 4 týdnu a měli by jim zbývat ještě 4 podle seedbanky... (SHAMAN) od DP)
Kytí jsou ve vlastně namixovaném substrátu pokojovky/kaktus/perlit/keramzit
Vrcholky od světla cca 25cm-30cm - teplota kolem 29-32 vlhkost 30% ve dne, v noci teplota cca 20-23 vlhkost 40%
Sodík 250W
Davidino
První příspěvěk je Orange Buda a druhý je Shaman jen pro upřesnění kdyby si někdo myslel že ten "blbbec to sem dal 2x" :D ;)
Díky všem co se zapojí ;)
Hnojeno Bio Flores od canna a green sensation.....
doxenon
Davidino: Ukázková plíseň s kombinací problému ve výživě, použij Kuprikol ale máš už to fest napadený, nesmíš to nechat dojít takhle daleko.
Nepočítej s nějakým extra výnosem i když ti ho samozřejmě přeju.
doxenon
Ještě napiš kolik máš ph + ec (na vstupu i na výtoku)
julek
čau, plně souhlasím s doxenonem, a napadá mě proč k tomu došlo: základem je problém s výživou, protože když si změříš ec u té canny při dávce 4ml na litr tak ti to hodí max.1,0(záleží na vodě), dle mého se musí používat celou dobu života i canna vega, která při 4ml/l udělá něco kolem 1.5...takže ti tam vznikly různé deficity a následně přišla neblaze známá plísen bramborová
Davidino
PH +EC neměřím zalévám jen odstátou vodou z vodovodu. Teď už to daleko došlo to je mi jasné já doufal že se z toho kytí nějak dostanou... mám tam celkem 4 kousky ale tyhle 2 vypadaj uplně nejhůř mam tam ještě jednu OB a Durbana... Druhá OB je zcela zdravá a durban vypadá taky hezky, tak mi je to divný, protože jsem nejdřív myslel, že jsem to přehnojil... Zaléval jsem každý den 1,5l vody všechny 4 kvíta... Canna bio flores 4ml/l a sensation 1ml/l je doporučená dávka - Já dával do 1,5l 4ml canny a 2ml senzace, hnojil jsem ob den, tzn. jeden den čistá vody druhý den hnojky... Takže myslíte že chyba může být i v hnojivu jako takovém, že je prostě nedostačující?
Je to můj 1st Grow takže s chybami počítám, ale rád se poučím do dalšího kola...
Díky za rady
Pecik
FLEKY--->Náhodně umístěné na spodních listech, na pohled jsou hnědé, na omak vysušené, ze spoda to až tak narušené není.
Rostlinky jsou malé, asi maximálně měsíc po nařezání z matek, před pár dny odstartováno automatické zavl. a silnější lampa z 38W zářivek přechod na 400W lampa je nejvýš, zatím nesnižuju, teplota , vlhkost, ph, ec vše v pořádku. Rostliny vypadají silně a zdravě až na ty fleky.
Den předtím aplikován postřik, rostliny pořádně smočené ihned po zasnutí lampy, bohužel jsem nebyl u toho když se začlo svítit a nevím zdali byli ještě mokré či suché, já už je viděl suché, ale nevšiml jsem si ničeho, až další den. Úpřímě bych byl rád kdyby to byl tento důvod. Vrchní listy mají malou plochu, určitě by vyschly dříve než ty spodní na kterých mohlo i něco zůstat. Bylo by to logické tak doufám že mi to někdo potvrdí nebo vyvrátí abych věděl že odstraněním můj problém neskončil. Děkuji

--->Nevím jestli sem zvádnu dát fotku, která se mi povedla.(nechci tohle forum napadat, ale tohle je jedno z nejsložitějších forumu na internetu, přitom už funguje tak dlouho a je dost aktivní, tak nechápu proč se to nezjednodušilo(je to tu napůl česky napůl anglicky, napsat zprávu je složité a nevím jak teď, protože sem už nechodím, ale dřív tu bylo hodně pomatené vyhledávání, které vůbec nefungovalo).
Davidino
Ještě mám dotaz Kuprikol mohu používat v květu a nijak tím nekontaminuji kytku/palice??? A co radíte plíseň se rozšíří po listech dál do palic a půjde to háje??? Mám to radši setnout nebo nechat?
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Davidino
Ještě mám dotaz Kuprikol mohu používat v květu a nijak tím nekontaminuji kytku/palice??? A co radíte plíseň se rozšíří po listech dál do palic a půjde to háje??? Mám to radši setnout nebo nechat?

Má ochranou dobu jen 7 dní, je to oxid mědi , je to dost neškodné, tuším, že se dá používat i v bio zemědělství.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Pecik
FLEKY--->Náhodně umístěné na spodních listech, na pohled jsou hnědé, na omak vysušené, ze spoda to až tak narušené není.
Rostlinky jsou malé, asi maximálně měsíc po nařezání z matek, před pár dny odstartováno automatické zavl. a silnější lampa z 38W zářivek přechod na 400W lampa je nejvýš, zatím nesnižuju, teplota , vlhkost, ph, ec vše v pořádku. Rostliny vypadají silně a zdravě až na ty fleky.
Den předtím aplikován postřik, rostliny pořádně smočené ihned po zasnutí lampy, bohužel jsem nebyl u toho když se začlo svítit a nevím zdali byli ještě mokré či suché, já už je viděl suché, ale nevšiml jsem si ničeho, až další den. Úpřímě bych byl rád kdyby to byl tento důvod. Vrchní listy mají malou plochu, určitě by vyschly dříve než ty spodní na kterých mohlo i něco zůstat. Bylo by to logické tak doufám že mi to někdo potvrdí nebo vyvrátí abych věděl že odstraněním můj problém neskončil. Děkuji

--->Nevím jestli sem zvádnu dát fotku, která se mi povedla.(nechci tohle forum napadat, ale tohle je jedno z nejsložitějších forumu na internetu, přitom už funguje tak dlouho a je dost aktivní, tak nechápu proč se to nezjednodušilo(je to tu napůl česky napůl anglicky, napsat zprávu je složité a nevím jak teď, protože sem už nechodím, ale dřív tu bylo hodně pomatené vyhledávání, které vůbec nefungovalo).

Houbová nemoc, opět bramborová plisen , nebo něco podobného, nech vysychat květináče, to zpomalí a použij Kuprikol a nebo něco s mědí , je spousta přípravků, třeba Campion WP 50 a sniž vlhkost, šíří se to rychle a léčba je pomalá, možná něco pozdechá, špatně se to léčí.
julek
Davidino:s těma žlutýma kytkama bez růst. listů už toho moc nenakouzlíš, spíš si dej bacha na plísně uvnitř palic, at k té braborové nemáš ještě bonus...a pro příště být tebou si zvolím nějakou značku hnojiv a držím se podle jejich tabulek, a substrátů je na trhu taky plno grow shopech tak se mi zdá zbytečné něco míchat, můsíš si dát bacha co vtěch substrátech je za hnojivo
radowann
Zdarec,prosím o pomoc a radu... pestuju v hlíně od agra, ph 5,5-7 a EC 0,6 a zalivam vodou ze studny upravenou na ph 5,8 a EC sem postupně zvýšil na 1,2.sem ve třetím týdnu a výtok sem nameril ph 7,4 a EC 2,4.čím to?kytky pomalu od spodu zloutnou,zastavily se a nevím co s tím. Minulý kolo po přesazení do 14 dnů ty samý hodnoty.
radowann
Napadá mě jestli to může být vodou, všude kolem je vápencové podloží, pred úpravou kys. Dusicnou má ph 8,2 a EC 0,5.nejsem chemik,ale co když je ve vodě moc vápníku a zvedá se postupně ph?pomohl by třeba nějaký filtr? Nemám moc možnost brát vodu jinde
radowann
No tak sem dneska přesadil všechno do novýho substrátu a v dohlednu bude deštovka vod kamoše....uvidíme ale stejně by mne zajímalo,jestli je mopžný že voda postupně zvyšuje ph když je moc tvrdá.např.večer naměřim 5,5 a do rána má 5,7ph.Co pak teprve za 3 týdny?
julek
jak zaléváš, necháváš to vyschnout, nebyl by lepší nějakej lehčí substrát?
radowann
Na zalévání si dávám pozor,leju tak jen deci každý den, jen kolik si vemou aby to prosychalo. Tam si myslím chyba není. Presadil sem je předevčírem do novýho substrátu na dřeviny +pokojovky +keramzit, a vzorek sem prolil pitnou vodou z kšeftu upravenou na ph 5,9 a EC 0,5,dnes ráno namereno ph 6,3 a EC 1,2.tak snad vyřešeno, co vy na to?díky za reflexe :-)
ondrazastu
Ubral jsem na hnojivu, ale skvrny se stále rozrůstají, nevíte čím by to mohlo být?

pH 5.4
B'Cuzz Atami A+B, B'Cuzz ROOT
Světlo: 18/6
Ofuk: 24/7
Tepota (den/noc): 24-28/18 °C
amnesiak81
Caues.to pH na růst není dobrý takhle ze začátku aspoň 5,8-6.při nízkým pH nevstrebavaj dusík,proto jsou i tak světlý.
Davidino
Zdravím mohl by mi někdo pomoci? Rostlinky jsou staré cca 3 týdny, ještě ničím nehnojené zpočátku vše OK až na poslední 3dny listy odspoda začínají žloutnout/reznout čím to? Půda by měla mít dost živin v této fázi ne?
Davidino
PS: Jedou pod 125W CFL úsporkou ( Původně to byla 250W kombinovaná, ale ta květová polovina přestala svítit), Vlhkost 65%, Teplota kolem 22, v noci 18
Zelínář
Ahoj .... prosím o pomoc !

Na přiložené fotce vidíte kytku 30-tý den květu. Dosud žádné problémy. Je to můj první pěst indoor, problem jen u genetiky Big Bud.
Ph jsem měřil, zdá se být dobré mezi 6,5-7.
Hmyz to není.

CO TO JE a JAK TO NAPRAVIT ....... DÍKY MOC PŘÁTELÉ, Zelinář

Aplikoval jsem zálivku s vápenitým dolomitem .... snad to pomůže, příště budu chytřejší :einstein:
Hodor
Cusik Obaja:-)
No ja osobne pri 28 dni kvetu teraz pouzivam zalivku bez upravy 6,3 - 6,2 PH,samozrejme uz tam tlacim vsetko co sa da na ful,jedine PK podla navodu.a ja som do 21 dna kvetu pozival aj korenovy stimulant,tie korene su dolezite.neprehnojil si to nejkak?alebo nepridaval si nejake aditiva navyse,alebo postrik za posledne 2-3dni?

No myslim Davido ze po tych 2 tyzdnoch uz si tam mohol aj nejaky korenovy stimulant hodit s nejakym energy boostrom,aspon polovicnu davku,ajtak to mas v kelimkoch takze tam toho moc nezostane:-)a pripravys ich aspon na velky kvetny,nvm ci hovorim vsetko dobre,len vravim z mojich poznatkov a co som si tak vsimol,pockaj na reakcie inych a uvidis ze co:-0

Zatial hodne stasti obom:-0
Davidino
Dík, ale moc jsem nepochopil tvojí radu... Jako že jsou ty kelímky malé a proto to v nich rezne??? Kořenový stimulatnt dostali.....
Hodor
ne ne to je nato aby sa ti posilnil korenovy system aby ti viac zvladli,a tak isto si vem ze ziviny ti idu cez korene.uz len preto je to dolezite a stavim sa ze to nemienis mat do konca zivota v tych kelimkoch takze ajtak sa budu musiet prisposobit na ine klima..proste poriadne zaklady mat,pri rustu je to dolezite.
Hodor
este som zabudol,tie co ti zltnu niesu to este tie prve jednolistky?pretoze ak hej tak to neva..
Rookie
Ahoj prosím o pomoc. Mám něco s kytičkama a bojím se. Zbarvujou se od krajů dovnitř žluto-hnědě 43. den květu(62. den dohromady). Taky je možný, že už se to zbarvuje samo od sebe "věkem" :-D Nevim no.... Koukněte ke mě na téma.
http://grower.cz/forum/showthread....&postid=1139688
Jestli je proti pravidlům sem dávat odkaz na svůj thread jen napište a smažu to.
Davidino
Rookie podle mě moc hnojek....
Rookie
ec1,8;pH5,8;teplota roztoku 20; Teplota 26den/20noc; vlhkost do 50%
Mr.MEN
Mě vždycky když jsou v takovém pokročilém květu mění barvy. Někdy všelijak. Ale od 50 klidně i od 45 dne můžeš proplachovat a nic nepokazíš. :)
Já mám všechny odrůdy do 60dně květu. A od 45 už proplachuji pěkně 15dní a ta chuť je luxusní. :)

Zelínář: Čus přesně tento problém mám každý pěst. Prý je to nedostatek vápníku. Jeden grower mi doporučil Calgreen od Metropu. Úplně na 100% to nezmizelo, ale prodloužila se doba kdy byli krásně zelené. A tyto fleky se objevili až ve 45dnu. A palice byli o něco menší ale všechny byli krásně tvrdé a opravdu luxusní. Tak že doporučuji zakoupit. :)
Zelínář
Díky Mr.MEN,

pouzil jsem vapenec, ted uz tam nic jineho davat nebudu. Pristi pest si ho musim uz zamichat do pudy, pry je tam melmi dulezity, kvuli dostupnosti latek a uprave PH. Snad uz se ty flicky sirit nebudou.

Dikes Zelínář
Mr.MEN
Zelínář: Ale je to zvláštní že to postihuje jen některé odrůdy. A taky je že já jel v hydroponii a ta je trošku jinak náchylná. V zemině se mi to snad nikdy nestalo.
Zelínář
Mr.MEN : Tak jsem holky ted bedlive sledoval ty dva dny a zda se ze to pomohlo. vlastne jsem ten vapenec aplikoval jen v prvni zalivce, druhy den se jeste ty skvrny rozsirovaly ale dnes uz se mi zda ze skvrny uz se neroztahuji a nove netvori ...
nechtel bych to zakriknout ale snad to pomohlo, taky se mi zda ze se malinko rozjasnila zelena v listech, jsou takove svetlejsi, svezejsi ... ;-)

je to moje prvni pesteni indoor, venku se mi to nikdy nestalo, tak jsem fakt nevedel ktera bije ...
taky jsem koukal do tve galerie, teda respekt, takove palice .... zda se ze se mam jeste hodne co ucit
crazyben
měl sem to podobný a stačilo prolejt vodou... podle mě to taky bylo hodně hnojek. Vono když se to přežene, tak se zasolí a navzdory tomu že živin je hodně tak je špatně přímaj... takže prolejt vodou bych zkusil dřív než vápenec, pokud nebude pomáhat tak ten vápenec můžeš zkusit vždy.
crazyben
Hehe teď koukám že to je hydro, tak to asi moje rada byl zbytečnej výkřik do větru... :) klidně to smažte
RunnerXXX
Ahoj potreboval by som radu co kytkam chyba . su v 7 tyzdni celkovo a v 3 tyzdi na kvet.

POsielam 2 foto prva je ze vcera a 2 z dneska

Dakujem
Rookie
(Bubbler) Horší se to:-( Pomóc... je to můj první pěst nechci o ně přijít :-( 47.den květu
roztok:EC 2,1
pH 5,8
Teplota 18(pozhasnuti) jinak 20
Box: teplota 26den/20noc
vlhkost 40-50%
Zvýšil jsem EC na radu kamaráda, ale nic se nezměnilo. Ten hnus postupuje a já nemám tušení co to může být:-( Nemůže to být ta bramborová plíseň? Pokud ano jak na ni?(polopatycky prosím)
Nemůže to být třeba nějak přesušený od toho ofuku? jde to tak nějak kouskem na palice tak treba to? spodky jsem prohlížel a jsou trošku světlejší než vršky, ale jsou krasný bez jakýchkoliv kazů.
Nebo nemůže to být už normální? Přeci jen kvete už 47 dní. Když tak muj thread
(http://grower.cz/forum/showthread....976#post1139976)
Mr.MEN
Rookie: Kámo to máš přehnojené dej jim jen vodu s upraveným pH. A na hnojky možná se už vyser úplně. :) Až do konce. :)

V knize Hidroponie pro každého. Píše že rostliny papají nejvíce tak v polovině květu potom by si jim měl zase ubrat. A v 47dnu já už normálně proplachuji. :) Konec mám vetšinou kolem 60dne. A nafouknou se stejně. :)
Rookie
Mr.Men: Dal jsem odstát vodu. Večer snížím na 1,7 a zítra na 1,4. tak to nechám do 12.4. a v pondělí 13.4.(56. den květu) vyměním roztok za čistou vodu s upraveným pH na 5,7 do které přidám FS 1ml/l. V té to bude dokud to nedozraje, což znamená nějakých 10 dní kdyby to mělo být těch 65 květu...ale co když to bude víc?.Jak dlouho ještě podle vás bude trvat než to dozraje?
A řekl bys mi kde se to tam přesně píše? Protože co si pamatuju z tý knížky tak to tam bylo podaný tak i tak protože každá kytka má svoje požadavky. A pokud myslíš tabulku s EC od řízků až po úplný závěr....Tak se podívej znovu :-)
Děkuju za radu snad se to zlepší.
Creb
Čau groweři, prosím o radu, problém s listy. Jedu růst, kytky jsou staré asi měsíc z řízků, používám hnojky JIB + od plagronu stříkám jednou týdně vitarace. První dva týdny byli pod metalem, teď sodík. Listy se kroutí dovnitř a usychají od konečků, postižení jde od spodních pater nahoru k vyšším. Nevím čím to může být, jedu kokos hlídám si pH aby bylo v rozmezí (5.8 - 6.2) a ec se snažím spíš podle barvy listů, ale rozhodně nedávám moc, kolem 1,4 -1,6. Může to být špatnou vodou? Zajímavé je, že mám dvě skříňky, které jsou na úplně odlišných místech a u obou mám stejný problém... to mě dává otázku, jestli už rostliny nemůžou být nějak geneticky špatné (ale řízky byly celkem hezké...). Opravdu nevím v čem může být problém a tak se obracím na vás, budu vděčný za vaše rady, díky a ať se vám daří :)
Fikus obecny
Na dvou kytkách se kroutí listy.Ostatní listy na kytkách jsou v pohodě.
Nevíte náhodou čím by to mohlo být?? :Peace:
Mr.MEN
Nějaký stres v pohodě oni se dalším patrem zpraví. :)
Fikus obecny
Díky
messer23
zdar zahradníci potřebuji radu, holky jsou jim čtyři týdny ze semen RQS už druhý týden nerostou nebo uplně nepatrně a žloutnou a osychají listy a na některých se dělají takové tečky jakoby plíseň ale někde jsem tu našel že to může být i nedostatkem nečeho... přikládám foto a prosím o radu jestli je to spíše přebytek či nedostatek nebo jiný problém předem dikes za rady

jinak svítím ve stanu 1m x 1m x 2m, zatím sodík 400w na květ potom 600w. ph metr nemam digi jen roztok takže cca 5,8 - 6,2 se snažím,
EC taky nemam jak měřit... hnojiva AH grow, bloom i micro a k tomu od nich i enzymy, root, bloom a final... drinky dělám přesně podle tabulky mam to v substratu takže 50%.... vlhkost mi kolísá od 40 do 80 teplota přes den okolo 26 a v noci se snažím nejít pod 20
messer23
přidávám dvě fotečky ta druha vypadá podle mě pěkně ale taky se ji nechce růst...
Machoman
Tyvole, to že během jednodoho dne nenarostlo nepoznáš, tak to ještě neznamená, že to neroste. Máš to v hlíně, tak proč vlastně do takovych prcků cpeč hromadu AH sraček?
messer23
Tyvole... nerostou už víc než týden jak jsem psal a na skoro pěti tydenní rostlinky myslim nic moc... a necpu tam hromadu, namíchal jsem jim 1,5 litru poloviční dávky jak tam psali a dal jsem to devíti kytkám na dvakrát s tím že poprvé asi po necelých dvou týdnech a po druhé po asi čtyřech nebo pěti dnech a po týdnu znova 1,5 litru a ani jsem jim to nedal celé od té doby jen voda s upraveným ph... je to moc ???

a od člena Grower Teamu bych k nováčkovi čekal radu
dvojka-trojka
citace:
Původní příspěvek od messer23
Tyvole... nerostou už víc než týden jak jsem psal a na skoro pěti tydenní rostlinky myslim nic moc... a necpu tam hromadu, namíchal jsem jim 1,5 litru poloviční dávky jak tam psali a dal jsem to devíti kytkám na dvakrát s tím že poprvé asi po necelých dvou týdnech a po druhé po asi čtyřech nebo pěti dnech a po týdnu znova 1,5 litru a ani jsem jim to nedal celé od té doby jen voda s upraveným ph... je to moc ???

a od člena Grower Teamu bych k nováčkovi čekal radu

hele rozhodne ma Grower pravdu s tim hnojenim, ja treba hnojim az když přepnu, pokud jedu soil. Pokud mas hlinu z Gshopu (Royality mix, nebo Light to je fuck), tak je to min. skoda tech hnojiv.
Ted k tem kytkam....jednou mi to taky prestalo uplne rust cca ve stejny vejšce a stavu, jako je máš ty a nakonec jsem nasel nejaky brouky v hline, takže šli po kořenech a kytky stop. Už přesně nevím název, ale je tady o tom thread, taky jsem to tu našel.
Jak jsou velký? A jak starý?
Jinak netuším, měj se.....................23
netolka
Zdravím potřebuju pomoct nevím co dělat. Mají od 12-17 cm v malých květináčích zatím nemám je už přesadit ? 24. den od vyklíčení zalíváno pouze odstátou vodou z vodovodu. Jo a jsou za oknem na jižní straně
netolka
citace:
Původní příspěvek od netolka
Zdravím potřebuju pomoct nevím co dělat 24 den od vyklíčení zalíváno pouze odstátou vodou z vodovodu.

Další foto zde prosím o radu :)
messer23
výška 18-24 zkouším zaštipovat každou jsem vzal jinak... v neděli bude pět týdnů, substrát mix z místního shopu.... a teda k tomu hnojení myslíš že je to moc jo, tak teď jen vodu???
LuckerOne
Caute zahradnici :) Mam problem s listamy aj minule kolo som mal taky problem hnojim Biobizz podla tabulky ktoru mam kazdy druhy to striedam hnojivo o dva ni cista voda a zase hnojivo a zase o dva dni cista voda.... poradite mi kde je chyba ?
netolka
Nikdo nic neví, neporadí ???
C21H30O2
Lucker to mas v navode, ze dva dni mas davat cistu vodu a dva dni hnojivo? dufam, ze ides nejaky hydro substrat a potom sa divis, co sa deje....
Bárt
citace:
Původní příspěvek od LuckerOne
Caute zahradnici :) Mam problem s listamy aj minule kolo som mal taky problem hnojim Biobizz podla tabulky ktoru mam kazdy druhy to striedam hnojivo o dva ni cista voda a zase hnojivo a zase o dva dni cista voda.... poradite mi kde je chyba ?

Mě to přijde nedohnojené.
LuckerOne
Diky moc prihnojim a uvidime :)
mystic
zdravim,
mam problem s kytkami, ktory sa tak nejak od zaciatku taha a vobec nezlepsuje..
pomaly rast, zltnuti listov, zarudle stonky listov, ovednuty vzhled rostlin, slaby korenovy bal.

hnojim metropmi, zlehka 0.8-1.3 do prepnuti 12/12 zvysoval som velmi pomaly, bez znamok spaleni, ted je tam EC2.0 , k takym hodnotam som sa v tomto pseudoaere este nikdy ani nemusel priblizit, max. 1.6

pH ok, teploty ok, vsetko ako vzdy, no kytkam sa nejak nechce zit.

mam chut ten hydro system rozkopat a presadit do kokosu. uz fakt nevim co s tym.. vypadaju ako nedohnojene, no rozum mi take hodnoty ku ktorym som sa dopracoval nebere..

nejake napady?
bubblegum
Čau lidi asi v 10. dnu růstu se na dvou spodních listech objevily žluté fleky, listy jsem částečně ustřihl, bojím se že se to začne vyskytovat i u dalších. Za jakoukoliv pomoc budu vděčný.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od mystic
zdravim,
mam problem s kytkami, ktory sa tak nejak od zaciatku taha a vobec nezlepsuje..
pomaly rast, zltnuti listov, zarudle stonky listov, ovednuty vzhled rostlin, slaby korenovy bal.

hnojim metropmi, zlehka 0.8-1.3 do prepnuti 12/12 zvysoval som velmi pomaly, bez znamok spaleni, ted je tam EC2.0 , k takym hodnotam som sa v tomto pseudoaere este nikdy ani nemusel priblizit, max. 1.6

pH ok, teploty ok, vsetko ako vzdy, no kytkam sa nejak nechce zit.

mam chut ten hydro system rozkopat a presadit do kokosu. uz fakt nevim co s tym.. vypadaju ako nedohnojene, no rozum mi take hodnoty ku ktorym som sa dopracoval nebere..

nejake napady?

Kořeny jsou dobré?
Loni jsem z Metropem skončil, po nákupu nového kořenáku od Metrop se asi za měsic zkazil, předešlý Metrop kořenák mi vydržel asi dva roky otevřený, kamarádovi se ze stejné várky zkazily Metrop hnojiva, také smrděly. Muselo jít o nějakou špatnou várku a nebo co, nikdy se to nekazilo, takže být tebou, tak zkusím jiné hnojivo, zda nemáš taky špatné hnojivo.
danieCZ
Zdravím, mám 20-ti denní kytičky za oknem v bytě. Včera sem začal pozorovat hnědnutí konečků listů, co to může způsobovat? Přelitá určitě není a substrát mi přijde vlhký akorát.https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/11185669_10202855652311704_42897162_n.jpg?oh=107797aba21c314498e8037acfe38e15&oe=5541DDD7&__gda__=1430437127_b11552bbe794bc4bd6c4928ca45fa615
psychoXXX
citace:
Původní příspěvek od Bárt

Kořeny jsou dobré?
Loni jsem z Metropem skončil, po nákupu nového kořenáku od Metrop se asi za měsic zkazil, předešlý Metrop kořenák mi vydržel asi dva roky otevřený, kamarádovi se ze stejné várky zkazily Metrop hnojiva, také smrděly. Muselo jít o nějakou špatnou várku a nebo co, nikdy se to nekazilo, takže být tebou, tak zkusím jiné hnojivo, zda nemáš taky špatné hnojivo.

koreny su taky bidne.. zahnedle, slabo vyvinute.. v tom systeme nikdy neboli nejak extra krasne ale na kytkach to nejak poznat nebolo.. start korenov bol aspon vzdy pekny rychly, tentokrat ani to. Metropmi som zacinal pestovat, rastliny mali krasny zdravy start a zeleno syte. Presiel som na JIdB a tam som nebol prave spokojny s tym ze kytky vykazovali malo dusiku. Ciastocne pomahol postrek calgreenom. Tak som si povedal ze sa vratim k metropom.
Kupil som pred zaciatkom pestu celu novu sadu metropov, vyzerali v pohode, cerstvo. Schvalne skusim v jednom rezervatori JidB, ktore mi ostali z minula. V tomto kole s metropmi na listoch sa javi hlavne deficit Mg.. Kytky nerastli a po zvyseni EC ked sa na chvilu spamatali, tak sa zas zasekli a su kde boli. Takmer nic nepiju. chatraju..
Ake mam podla teba namichat EC ? (su 12d. 12/12) 1.6 by mohlo byt ok?

dik
Bárt
citace:
Původní příspěvek od psychoXXX

koreny su taky bidne.. zahnedle, slabo vyvinute.. v tom systeme nikdy neboli nejak extra krasne ale na kytkach to nejak poznat nebolo.. start korenov bol aspon vzdy pekny rychly, tentokrat ani to. Metropmi som zacinal pestovat, rastliny mali krasny zdravy start a zeleno syte. Presiel som na JIdB a tam som nebol prave spokojny s tym ze kytky vykazovali malo dusiku. Ciastocne pomahol postrek calgreenom. Tak som si povedal ze sa vratim k metropom.
Kupil som pred zaciatkom pestu celu novu sadu metropov, vyzerali v pohode, cerstvo. Schvalne skusim v jednom rezervatori JidB, ktore mi ostali z minula. V tomto kole s metropmi na listoch sa javi hlavne deficit Mg.. Kytky nerastli a po zvyseni EC ked sa na chvilu spamatali, tak sa zas zasekli a su kde boli. Takmer nic nepiju. chatraju..
Ake mam podla teba namichat EC ? (su 12d. 12/12) 1.6 by mohlo byt ok?

dik

Vypadají nedohnojeně vždy u nemocných kořenů, ec 1,6 stačit bude, zvlast ted. Nepsals teplotu vody a ty problémy začaly hned s novým hnojivem?
mystic
teplota vody 22-23,5 max.
problemy od zacatku - od zacatku nove kupovane metropy. Nektere kytky zvladali omnoho lip, nektere vyslovene chcipali.. Prisli uz o vela listov, ty su zveseny a zlutnou.
Korene nahovno, nahnedle nitky :/

Pridam dalsi vzduchovani, ako je to s h2o2 + vyziva.. K dispozici mam komplet metropy, enzymy, alter. hnojky JIdB
Bárt
citace:
Původní příspěvek od mystic
teplota vody 22-23,5 max.
problemy od zacatku - od zacatku nove kupovane metropy. Nektere kytky zvladali omnoho lip, nektere vyslovene chcipali.. Prisli uz o vela listov, ty su zveseny a zlutnou.
Korene nahovno, nahnedle nitky :/

Pridam dalsi vzduchovani, ako je to s h2o2 + vyziva.. K dispozici mam komplet metropy, enzymy, alter. hnojky JIdB

Takže je vysoká teplota vody, to je ten problém. Ty listy signalizují jako nedostatek výživy, ale to nepomuže zvýšit EC, ale léčit kořeny, ty špatně fungují, tak následně jsou špatně živené, příčina je kořen. Zdravé kořeny voní jak mrkev, ale chycené plísní smrdí jako starý sklep s bramborama . :-) Léčí se to peroxidem do zálivky.
spachal
citace:
Pridam dalsi vzduchovani, ako je to s h2o2 + vyziva.. K dispozici mam komplet metropy, enzymy, alter. hnojky JIdB [/B]

Peroxid se obecne nesnasi s enzymy, pozor na to. Plus na strankach JIDB je to take popsane, nekombinovat.
1+1=2
Nalezl sem jeden takovej zajímavej list viz. foto. Od tý dužiny to je uschnutý kompletně... nevím čím to může být, kytky vypadají zdravě... Mám je v 24. dnu květu a nerad bych aby mi to něco překazilo... Díky za rady...

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma