Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam. !!! - Klikni zde pro originální téma
bofor
Už asi předměsícem mi začla kytka v květináči na listech chytat žluto hnědý skvrny. Postupně začly listy žloutnout, a uvadat. Teď už nemá skoro žádný listy, a palice zrajou velice pomalu. Můžete mi někdo poradit? Půdou to nebude, tu sem speciálně připravoval.
Sleepless
Mam na svejch balkonovkach to samy a priklonil bych se k nazoru Kmeneta (<a href="http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1028">hnědnutí listů u rostlinky</a>), ze je to plisen :( Takze zkus koupit ten Kuprikol nebo jinej postrik proti plisni a treba se to jeste bude dat zachranit ... ja to taky zkusim. Otazka je jestli to ma ted pred sklizni jeste vubec cenu?
breeder
- bohužel i já mám podobný problém, zkusím ten KUPRIKOL a uvidím
- doufám že se kytičky vzpamatujou a začnou zase normálně růst
Walhalla2000
I ja mel tedka podobny problem. Listy zloutly ac kytky neprelejvany, a zacaly se tvorit hnedy fleky ac neprehnojeny. Tak jsem koupil postrik proti plisni a osetril kytky. Zloutnuti do dvou dnu zmizelo. Hnedy fleky zustaly, ale uz se nerzosirily...

Jen marne vsak v pameti lovim nazev pripravku. Kuprikol to nebyl... neco dvou slovnyho... Vecer kdyz tak napisu...
livo
... Kuprikol obsahuje měď, no nevim. Možná bude lepší to co používá Walhalla?
Walhalla2000
Tak tady je ten slibeny nazev pripravku proti plisnim co uzivam (uspesne) ja:

Rovral Flo
Pripravek proti plisnim a houbovym chorobám

Ucinny proti plisne sede, monolizoze, houbam a jeste nejakym latinskym, ktere nedovedu ani precist
breeder
to walhalla2000:

- dá se s tím ošetřit kytka(šedá plíseň v květu) v 6.týdnu květu?

- jinak jsem včera postříkal moje kytky Kuprikolem a teď uvidím jak na to bude plíseň reagovat, (jinak je ten kuprikol po rozmíchání pěknej sajrajt, no fuj)
já bych bral, aby už vůbec nikdy a na nic nereagovala=mrtvola

[Edited by breeder on 06-09-2001 at 02:35 PM]
Walhalla2000
No, rekl bych, ze pouzit to jde kdykoliv, ovsem ja bych to nedelal. pisou, ze to pro lidi je bezpecny, pro vceli relativne bezpecny a pro ryby jedovaty. tak nevim

Kazdopadne toto se nemycha. Je to postrikovac. Jen trochu smrdi, ale prejde to behem minuty...

Tak nevim. Ja kytky teprve ted dal na kvet a vcera jsem opet strikal...

Ale nepisou aspon na tom, ze by to bylo taaaakhle jedovaty
breeder
- tak jsem se na ně kouknul po víkendu a kytky pořád nic moc,
i když alespoň začali rašit nový tmavě zelený lístky,
- kytkám jsem ostříhal úplně, ale úplně všechny napadený listy (moc jich tam už nezbylo)
a znovu to pořádně postříkal Kuprikolem

- tak a uvidím co bude dál, jen doufám, že to přežijou
naštěstí mám z každý kytky připravenej řízeček

- a u kámoše v květu to radši aplikovat ani nebudu, jen ostříhám zplesnivělý paličky a hotovo,
doufám, že to plíseň nesklidí za nás, ještě musí alespoň 14 dnů vydržet
j4m1e
kytky wam w qwyetinaczich zloutnow proto , protoze maj malo mista pro korinky .. kytka pod zemi ye otiskem kytky nad zemi :) taqze dyz neni misto , taq se zbawuyou listi .. :) zloutnuti :)
iNVADER
Původní příspěvek od Host Zdravicko. Z duvodu spousty threadu o nemocech a problemech s listy zakladam toto sberne tema a prosim vas at pisete pouze a jen sem. Otazku tazatele prosim citujte, at v tom nemame bordel. zakladani threadu s otazkou na listy budu postihovat. Mejte se a preju at toto tema nemusite moc casto pouzivat... Toz a pripojte jeste prosim vas fotofrafii, ono se to lepe identifikuje. Jo jinak jsem promazal thready o nemocech listu. Tak pokud mate nekdo nevyresenou otazku, tak sup sem s ni....

EDIT:Spojeno vice trydů , Hlava


Ahoj, uz to mam sice ve svem threadu, ale hodim to jeste pro jistotu tady: takze

Na nekterych starsich listech (listy na 1. - 2. patre) se obevilo toto hnednuti. Je to asi jen na dvou rostlinach, na dvou...trech listech a vypada ze se to zatim nesiri.
Netusi nekdo co by to mohlo byt?

Vlhkost cca 60 proc., teplota ve dne 25 v noci cca 16, PH podle akvarist. testu cca 6.2.
Jak uz jsem psal, hlina je plagron royality mix. Pohnojil jsem poprve pred 8 dny AH polovicni koncentraci nez je v navodu. Od te doby 1x zalito cistou vodou.Zalevam cca 1x za 4 dny az kvetinace proschnou.

Za jakoukoli napovedu dik.
Napada mne jen prehnojeni, nebo chybejici horcik.
Knight
mě napadá jen to, že jsou ty kytky až moc suchý, nebo že listím přišel čas /stářím/.
iNVADER
Hmm..to mi neprijde, zalevam to fakt pravidelne a to jeste substrat neni ani uplne proschlej. tak 5 cm pod povrchem jeste vlhkost citit trosku je. Myslim ze zalevani 1x za 3 -4 dny je optimalni.
Na tech listech to zacina nejdrive jako male hnede flicky...ktere se mnozi a rozrustaj. Je to hlavne na tech spodnich listech. Mozna jsem to pripalil tema AH? Hnojil jsem to mozna moc mlade.... je to v royal mixu a pohnojil jsem to sice jen polovicni koncentraci..ale uz v cca 14 dnech....mozna brzy?
van blade
zdar
je to přehnojený, royalty mix obsahuje dost živin na prvních pár týdnů. poloviční koncentrace je pořád moc na 1.hnojení tak malých kytek. (kor ze seminka)
nakonec to sám popisuješ :) moc mladý, brzo..
zalivej chvilku jen vodou a pak pohnoj treba 1/5 koncentrací a postupně zvyšovat
ať se daří
iNVADER
Dik...zkusim:)
Storm
neřek bych, že je to přehnojený...roalytymix am sice hodne zivin, ale tohle na spálení nevypadá.
van blade
storm : nechci se hadat, koukni do jeho threadu http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=27956 fotky v příspěvku 7 a 9. tam jsou patrný hnědý špičky čepelí - imho přehnojení - zvlášť když pak nalije na maly kyti 1/2 dávku AH.
jinak co myslíš, že to může být?

iNVADER : hele rozšiřuje se to nebo to přestalo?
Storm
2 van blade: mas pravdu, vypada to lehcepopaleny, ale ten hnedej list vypadana spis na plisen nez prehnojeni. ...taky se nechce hadat :)
iNVADER
Ahoj, diky za snahu o pomoc. Mno... prijde mi, ze se to nesiri, ale ty poskozene listy zloutnou a umiraj. Sem tam to najdu i na nejkym listku ve stredni casti kytky. Jsou to hnede flicky. Myslite, ze by takhle mohla vypadat i plisen??
Ted jsem v praci, ale hodim tu fotku nejakyho takovyho listu zitra pres den. Diky moc, ze na to nekdo mrkne.
olik
Zdar,
mám podobný problém s "fleky" na listech. Přesto že již cca třetím rokem neměním pěstební podmínky: samozvažovací truhlíky+kokos+Vermi kompost, zavlažuji je stejně, hnojím je stejně (GH, 1/2 doporučeného dávkování) atd. , tak se mi teď poprvé, objevily na listech podivné fleky, které se zhruba do 10-ti dnů rozšíří po celém listu, a list je v háji :( Jsem přesvědčen, že za tím nejsou škůdci nebo nejací paraziti. Přehnojení ? ... nemyslím. Nejspíše asi nějaká choroba listů, nebo plíseň. Netuším.

Tolik mé poznatky ... vím, nic nového, ale jen jsem tak doplnil informace, a spíše také hledám "radu". Thx's (!:
iNVADER
Ahoj, takze ty fleky porad na listech jsou, nesiri se to nijak rychle (myslel jsem si prave ze plisne znici urodu za par dni, proto jsem zpocatku moc na plisen neveril), ale flicky tam porad jsou. Sem tam se to na nejakem listu objevi a ja ho musim utrhnout. Nejdrive jsou to tyto flicky, pak se rozsirujou, list zloutne a kdyz se tam necha tak se skrouti a uschne.
Fakt uz nevim co s tim, kazdopadne kdyz to o vikendu postrikam kuprikolem, asi tim nic nezkazim?....snad:)
Ma s tim nekdo zkusenost? Staci to postrikat jednou? Nebo se to musi opakovat? Neublizi to zdravym rostlinam? (nejsem si jisty jestli je to plisen)

Dik moc za pomoc.
Georgio
Zdar. Hele s tema flekama mam stejny problem. Strikal jsem to kuprikolem, ale vubec to nepomahalo. Zkusil jsem to jeste previkurem. Ostrihal jsem poskozene listy na tyden byl pokoj, ale po tydnu zas fleky. Listy zežloutly a zkroutily se. Myslim, že to je plisen, ale nevim jak na ni.
iNVADER
=>Georgio - zdar....mno..to mne snad ani nedes...ze kuprikol nepomuze, myslel jsem, ze proti plisnimm pomaha spolehlive:) chjo ...tak ted nevim. Snad nekdo poradi:)

=>Olik - ty tvy fleky vypadaji sice lehoucce podobne ale to stejny to neni, vsimni si, ze tobe se orientujou jen tesne kolem zilek v listu, coz naopak u mne se zilkam spise vyhybaj a nejvic vznikaji v prostoru mezi nima, coz u mne ukazuje na plisen, zatimco u tebe bych si spis myslel nadbytek nebo nedostatek nejakeho prvku.
Georgio
koukni sem: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=2
iNVADER
hmmm..to vypada na podobny problem..ale taky ho tam nevyresili:) Jeden povida prehnojeny...a druhej nedostatek fosforu:) Chjo.... no zkousel jsem asi dva tydny zalivat jen vodou a to tedy nepomohlo.... ted zkousim vice hnojit a prijde mi, ze se to siri pomalejc.
Je to proste pokus - omyl. Nekdo tvrdi prehbnojeny, nekdo malo hnojeny a nekdo plisen :) tudiz ted zkusim postrik kuprikolem a vice hnojit, podle reakce bud hnojit prestanu nebo jeste pridam. Problem je, ze kyti reaguje obvykle dost pomalu a aby se naplno projevilo, jestli jednam spravne nebo ne, tak to muze trvat klidne dva tejdny...a to uz muze byt pozde:(
Bez listi to moc dlouho neporoste:o
Georgio
= iNVADER...tak jsem na to možná došel. Koukni se na kořeny. Já nich mám takovej bílej povlak...plíseň?? Jedu koupit Previkur a narvu ho do zálivky. Dám vědět....
olik
Zdar, taky mne napadlo, že by to mohlo být od kořenů, ale už se k nim nedostanu abych to ověřil, protože bych je v substrátu "potrhal". Každopádně v mém případě, je docela možné, že problém je opravdu od kořenů, protože klony BB a SuperSK byly velmi kvalitně zakořeněné v hydru (rockwool), a já je měl ještě 5-6 dní jen "na vodě", než jsem je zasadil do substrátu v truhlíkách - usuzuji, že některé z kořenů to tak nezvládly, a proto plesniví nebo uhnívají ... proto snad ty fleky.
citace:
Původní příspěvek od Georgio
= iNVADER...tak jsem na to možná došel. Koukni se na kořeny. Já nich mám takovej bílej povlak...plíseň?? Jedu koupit Previkur a narvu ho do zálivky. Dám vědět....


jen aby to nebyli ty jemný chloupky co jsou běžně u kořenů,každopádně jsem měl podobný problém a vyřešil jsem to peroxidem
Georgio to není plíseň,mám takový kořeny pokaždé a nemocné nejsou,koukni se i na zdravou kytku a uvidíš
Georgio
Robass mas pravdu. Sice mi zdravých kytek moc nezbylo, ale je to tak. Jak jsem to tu procital tak ty fleky by mohly byt od prehojeni. Zkusil jsem zmerit Ph pudy a hodilo mi to 4.8 to asi taky nebude ok.
Georgio to PH je nějaký nízký,já to mám na vermikompostu a PH mám vždy kolem 5.8 a v odtoku kolem 6 a mám to ready,jinak ty fleky mužou být od přehnojení,každopádně doporučuju všem aby si preventivně koupili žlutý lepové desky (stojí 45 kč) a v případě že se na ně nalepí nějaký škůdce okamžitě přistoupit k boji proti nim.Každopádně kamarád co měl takový problém co tu zde se popisuje,nakonec zavinili svilušky nebo smutnice,přes den nikdo nic neviděl a poté co se dodali lepové desky mezi květináče,druhý den jsme měli jasno a vyřešeno,všechny tyhle svině napadají kytí a pak je big problém-tož z mé zkušenosti
takhle ted vypadají po boji se škůdci
iNVADER
Ahoj,

tohle je podle mne spaleny...prehnojeny.
streak light
JA jsem měl tejný problém a pomohlo mi postřik phytaminem a postřikem proti plísním a ještě sem gtomu dal poatřik proti zvířátkům a pomohlo. Myslel jsem že je to přehnojený , ale ne. Jinak hnojím AH a mám hlínu a kytky klidně snesou i plnou dávku těchto hnojim,,,zajivám 4x deně , asi vás to zarazí ,ale je to tak. Občas to nechám proschnout,ale jinak tomu valím dost a žadný příznaky přelití.:-)
SmallDudeZombie
zdar borci tak v tom jedu s vámi :D
indicky-konopi
small: nejpravděbodobněji máš špatný Ph, bo si to kapanánek přehnojil...., ale spíš to ph bych chtělo zkontrolovat
mrakoplas
SmallDudeZombie- jo přesně toto se mi objevuje na listech a ph je pro mě jediné vysvětlení. Snižoval jsem ho koncentrátem z citrónu,tak na 6,3ale pak jsem zjistil ,že po nějaké době se zase zvýší-6,9 . A když jsem ho zase neupravil ,tak tohle bylo asi výsledkem.Ale nevylučuje že to je nějakým nedostatkem živin, ale jsem přesvědčenej tim ph. Kyselina citronóvá 50 % by to měla už vyřešit nastálo.
Good luck
EDIT: kys. citronova pouziti pouze na pruplach, bez hnojiv. :]
The Chemical
Zdarec!
Když už je tu takovýhle thread, tak se tu taky poptám. Žloutnou mi na jedné kytce listy, okraje listů nejsou zkroucené a jsou tam hnědé skvrny. Podle toho, co jsem hledal by to mohl být nedostatek draslíku??? Přikládám foto, sice nekvalitní, ale myslím, že pro ilustraci bude stačit. Předem děkuji za odpověď. Peace
EDIT: Takže se to objevuje na všech kytkách a okraje listů se kroutí dolů :(
SmallDudeZombie
ZDarec tak ten můj průser byl způsobený asi postřikem za světla sodíku. Ph koumám a mám v normě takže v tom problém nevidím. Přestal jsem stříkat :) ostříhal postižené listečky a je po problému. ;-) .. jinak díky za radu
DEVIATIO
Zdravim,mam tyhle dva problemy [omluvte kvalitu fotek]

1-mam svetle pruhy na listech[viz treti fotka]
2- kroutej se mi do V a po stranach pak kolmo nahoru[prvni dve fotky]

vim ze to tu nekde bylo ale nemuzu to najit.
dekuju

DEVi

http://i239.photobucket.com/albums/ff146/DEViATIO/DSC00033.jpg
http://i239.photobucket.com/albums/ff146/DEViATIO/DSC00032.jpg
http://i239.photobucket.com/albums/ff146/DEViATIO/DSC00030.jpg

SATISFACTION
viz foto1 skus skontrolovat ph mne toto robili ked som ho mal okolo 5,2
mal dom to v hydre neviem v com to mas ty.

viz foto 2 to neviem mozno to tiez stym suvisi ved hadam poradia skusenejsi este .

tak bojuj dalej a nech sa ti to podari zvladnut
DEVIATIO
PH drzim stabilne ne 6.3

snizil jsem ted koncentraci hnojek tak snad to neco udela...


takze:


-zlute pruhy delalo nejspis PH
-listy do V vysoke EC


tak si to zapiste za usi nejlepe:-D
MeGaTrOn
Zdravím všechni groweři stala se mě taková věc, když jsem přesazoval kytičky tak se mě na nich začali dělat suchá místa a nevím vůbec proč, pomůžete??? Nejdříve to začalo jednou pak začali dvě a ted začala 3 ale není přesazena ale od spodu začala mírně usychat takže fakt nevim čím to je:(

Jinak u jedné mě kořínky zalači praskat při přesazování a asi to bude tím ale nechápu proč to udělalo i u jiné které jsem nepřesadil a u další kterou jsem taky nepřesadil, takže nevím, myslíte že bych to měl začít něcím víc hnojit?? něco na růst?? Jinak je mám pod oknem

Jsou zasazené 28-30.5 a je to Satori a Kalichakra z Mandala seeds
Hlína je Plagron Growmix
a jako postřik používám Plagron Phyt-Amin

Foto č.1,2,3,6 je jedna rostlinka , č.4 je další rostlinka a č.5 ta začla dělat to samé co u první

==>Fotky<==
leech
a co máš za hlínu?...to by moch bejt nedostatek železa nebo jinejch prvků...nebo když při přesazování poškodíš kořenovej obal tak rostlina nedokáže příjmat tolik živin co potřebuje...
Lukyn
listy odspodu usychají u většiny kytiček. hod sem spíš fotky...
omiss
nevypada to skor ako spalene od hnojiv? pripadne ten postrek aplikuj ked nesvietis aby si nevypalil taketo miesta moze sa to tvorit v tedy ked ostane na liste kvapka voda ktora posobi ako lupa a list pod nou sa spali. alebo prehnojene.
MeGaTrOn
Přehnojení to určitě není, postřik používám už 1 měsíc a žádná jiná rostlina s ním problém nemá a navíc dávám jen 4-5ml/1l a postřikávám to v noci, takže podle mě to hnojením není...
userr
No caswko no viac poskodene listy okamzite odstrihni dalej ako casto striekas phytamin mal by si 1 krat tyzdene poprehrabuj sa trocha do hliny a kukni ci tam nems nejaky hmyz moze to byt problem s korenami ako casto to polievas vodou a hnojivo nepouzivas????,
MeGaTrOn
Zdar pospříkávám to 1 za týden a ted jsem koupil Plagron Algo-Grow ataky jednou za týden to zalívám listy už nic nedělaj zůstaly takový jaký jsou tak doufám že to tak zůstane, hmyz tam nebude aspoň myslím
Celller
Cau, rekl bych, ze to je plisen, pouzij Previcur, sniz vlhkost. Jinak nevim.
MeGaTrOn
Plíseň?? Nevim no, stalo se to když jsem přesazoval květinu a pak se to ještě objevilo u jedný, kterou jsem nepřesazoval, ale nepostupuje to dál plíseň by postupovala nebo ne??
Hopsahejsa_do
Kytka vypada uplne zdrave, ale postupne se mne objevuji na listech fleky az diry. Nevsiml jsem si v okoli zadnych potvor a plisen taky nevim.
Co vy na to?
Celller
Cau, na venkacich vzdycky najdes nejaky nemoci, nebo problemy, tomu se venku proste neda vyhnout, jediny co ti muzu poradit, podivej se jeste poradne, jestli tam nejsou nejaky hmyzaci, tohle na nemoc nevypada, jinak bych to neresil, jak pisu, na venkacich vzdycky neco bude, a vetsinou to ani nema tak vliv na sklizen:)
H.R.C
Vypadá to na třásnenky, mam to samy. Zkus Bio Ol
Hopsahejsa_do: napadli ti to svilušky.






citace:
Původní příspěvek od Celller
Cau, na venkacich vzdycky najdes nejaky nemoci, nebo problemy, tomu se venku proste neda vyhnout, jediny co ti muzu poradit, podivej se jeste poradne, jestli tam nejsou nejaky hmyzaci, tohle na nemoc nevypada, jinak bych to neresil, jak pisu, na venkacich vzdycky neco bude, a vetsinou to ani nema tak vliv na sklizen:)

Jak to můžeš napsat že to nemá vliv.

Celller
Napsat to muzu, co bych nemohl, uz par let pestuji, a vim, ze zalezi na tom, jak sou kytky vitalni, venku je tehle sajrajtu mnoho, takze na kytkach je kde co, proste snad poznate, kdy je na tom ta kytka spatne, kdyz ma nemocnych par listu, tak bych neplasil, poradne zkontrolovat a pak hledat a pouzit vhodny postrik, ale to je jen logika, kdyby ste se vic snazili, tak by ste umeli:)
xaralis
Lil john: svilusky??? !!!

Ja souhlasim s celllerem, ze z toho nedelat vedu. Venku na kytkach se cas od casu proste nejakej sram objevi a pokud se to nerozsiruje, tak bych si s tim hlavu nedelal.
citace:
Původní příspěvek od xaralis
Lil john: svilusky??? !!!

Ja souhlasim s celllerem, ze z toho nedelat vedu. Venku na kytkach se cas od casu proste nejakej sram objevi a pokud se to nerozsiruje, tak bych si s tim hlavu nedelal.

teda omlouvám se "Třásněnky"
mam podobny tecka na listech, u mejch kytek to zapricinilo krupobiti, ktery porusilo maly vrchni listky, kdyz pak dorostly zustaly tam presne takovy flicky, muze to byt od toho, nebo nejaky zrouti, pokud nechradne cela kytka, nestrachoval bych se
ČEST, Celller no zda se mi ze me postihlo uplne to same na Šalvejích ktere sem musel odstranit , a pomalu ale jiste se se mi to presouva na ostatní kytky . Všiml jsem si na listech takove mini housenky tak max.0.5 cm dlohé a dobre maskovane . Zatím se snazím provádet postrik Spruzitem 2x denne ale vube to nepomáhá , sice asi po 4 dnech jsem se housenek zbavil ale na listech se stale síri hnede flícky postupne flicky mizi a zustavají diry + takovy leskly povlak..... Jsem s toho na nervy nejradsi bych to vsechno vyhodil coz se asi na konec stane :( .

Tady nake fotky kvalita fotek nic moc no snad tam neco uvidíte .
Celller
Kamo, ty mas uplne neco jineho, u me na listevch jsou nekroticka mista, zatim co u tebe vyzrana, jestli mas tu salvej jen na koukani, a nekouris to, tak ji strikni treba Talstarem, ale pozor, je to fakt zabijak a zlikviduje vsechno:)
Mount
zdar mám venku dvě skéra a mám s nima stejnej problém jako má Celller na těch čtyrech fotkách, celá rostlina vypadá že je vcajku jenže na těch starších větších listech je tato choroba příjde mi že to jede od spoda rostliny jinak vršky a čerstvý výrůstky vypadaj zdravě a je to asi na 50% listech nevíte někdo co mi poradit? mám ty listy otrhat? nebo nějakej postřik? vůbec se mi to totiž nelíbí
Celller
Takze, zde je to, co sehnal EXODUS nekde od borcu z icmagu- pokud by byl nekdo tak hodny, muze prelozit, a hlavne prelozit problem, co maji nase kytky, dik:)



You can have a look at www.canna.com

You can register for free and there you can find all diseases and fertz problems.
If you can't figger it out yourself after register (click on plants), then let me know. I will contact Canna directly and send them the picture.
I don't know what it is right now, sorry.
I hope it will be figured out soon.
Thanks for your trust and sending me the question.
Keep on growing and stay safe...
replay
Kedže ma postihla rovnaká pliaga ako Celllera a Mounta a na growery som bližšie o tom nenašiel nič tak som bol nútený niečo pohľadať na internete.
Tu je výsledok. Jedná sa o LSF (Leaf spot fungus) - voľne preložené ako listová škvrnitosť.

LSF(Leaf spot fungus)
LSF or leaf spot fungus is a mould/fungus that affects the leaves of a plant often first confussed with a nutrient def ( as i did ) the leaves start fading to yellow then pale white sometimes with nechrotic spots then brown dead patches then they all fall off, leaving the plant with no main leaves so it grows spindly and stretchy, it is an airbourne spore that will cling to every surface in your grow room, it has only recently adapted itself to the cannabis plant already being widespread in other plant species. i shall add some photo's of my own experience's with it, as i have just lost some because of lsf.
Some citrus sprays will keep it at bay, sulphur burners are inaffective, the only way is to remove all dead leaf's and bleach all suface's, i have just added intake filters aswell and will be spraying from day one on new lot.

Zdroj:
http://growweedforum.com/lsf-leaf-s...df8e1752c#p1689
PS: Pokusím sa to v dochvíľnej dobe preložiť, ale ked by bol niekto rýchlejší ako ja, tak sa neurazím.
listová skrvrnitost - objevuje se když kytka poprvý zažije deficit potravy. začíná to žloutnutím, potom bílejma tečkama, pakhnědýma flekama a nakonec upadnutím velkých listů...doporučuje se očistit okolní povrchy....až nakonec jediný řešení je ty listy dát pryč...

edit:
tohle je neúplnej překlad a narychlo, navíc sem chtěl vyštípnout jen nejdůležitější věci.

jináč to co sem napsal, platí - osobní zkušenost je přesně taková jak ten překlad ale nevím o ničem krom správnýho krmení a otrhání listů co by pomohlo
xaralis
No jestli nicim nehnojis, tak se imho neni cemu divit. Z 15 ti litru zeminy takovyhle kytky ziviny vysajou celkem dost rychle a pak uz jaksi nemaj z ceho, ze..

Kup si nejaky rustovy hnojivo, to PKcko je hlavne na kvet, vubec neobsahuje dusik, kterej je na rust nejdulezitejsi.

Takze zahnoj a snad se to zlepsi. Drzim pesti.
xaralis
Jinak to zloutnuti odspoda je podle me jasnej nedostatek dusiku... Ten PKckem nespravis, kup nejakou rustovou hnojku.
east
F!ckz0r: stejně mi to postihlo jdnu kytku minuly rok. Nejprve se to objevovalo na velkých listech, které nakonec odpadly a až už nebylo moc velkých listů, tak si to začalo brát malé v palicích...byl sem nakonec rád, že kytka stihla dozrát...ale tak tak..Zkoušel jsem na to nějaké postřiky proti listovým plísním a padlí, ale nic nepomohlo...

xaralis: kámo, mrkni na to pořádně a uvidíš, že nedostatek živin to zcela jistě není. Je to nějaká nemoc a myslím, že virového původu, páč něco podobného, né-li stejného napadá i angrešty a rybízy...
hanacka
cau lidi , mam ten sam problem s flekamy na listech.
hnojim je pravidelne alga grow + ah roots s upravenym ph na 6.4-6.2.
nemate nekdo tuseni cim je to zpusobene ? popr. reseni toho problemu
Azyr
Zdravim,
nějaký potvory, či plíseň mi napadli rostliny (viz foto). objevije je se na spodních listech, vršky jsou zatim beze skvrn. Jinak na těch spodcích je to všude (cca 8rostlin). Už mi to nedávno napadla nějaká plíseň - chytla se na stoncích a úplně tu odnoš zahubila. Myslíte že to vydrží do sklizně? nebo je lepší to nějak podchytit, případně jak?? Díky a PEACE
Azyr
no jako je mi jasný, že tylisty postupně odumíraj a jak se blíží sklizeň, tak kytka odčerpává z listů živiny, ale to vypadá trochu jinak. Každopádně zatim nezgebly. Stejně bych ale potřeboval radu, co proti plýsním...jak řikám napadá mi to tam taková šedivá plýseň co se chytně na stonku (vypadá to trochu, jak když dřevnatí, ale pak začne odnož ovadat a úplně zatáhne. Jestli mi můžete někdo poradit nějaký šetrný mořidlo. mam to 100% bio, žádný chemky, tak bych si to nerad pokazil. Díky!!!
zkus kuprikol, mnoo a na 100% bio pri boji s plisni zapomen, proste zkus nejakej fungicid ale pokud jses 100%bio magor tak zkus treba neemovej olej bo rozmackanej cesnek s vodou a priste pouzivej hledani. Mnoo a myslim ze bys udelal lip kdybys vyfotil ten shnilej stonek misto listu.
F!ckz0r
Zdravím, tak to opravdu bylo ai nedostatkem místa pro kořenový systém.
Kytí přesazeny a už se daly do kupy. Akorát nevím, jestli stihnou dozrát :)
TAkže dík za rady
SuperMan
Zdravim společenstvo.......mám problém.....domá mám kytku už v polovině květu a napadly ji svilušky...obědnal sem Vertimec 1.8EC.ale bojim se následků!Jaký je váš názor na tento problém?Díky za každou radua pomoc!thx SuperMan
palinoch
svilusky su pliaga. na zaciatku rastu mi napadli cheese. urcite by neprezila. pomohol omnite 30W jeden postrek druhy na prevenciu a problem vyrieseny. vrele odporucam.
cernymi
Ahoj všem, prosím o vaše zkušenosti s přípravkem BIOan. funguje? neovlivní chuť materiálu? díky!!
snack
neznám, každopádně prevence v prvních 14-21 dnech čímkoliv zamezí velkému rozšíření čehokoliv!
Jsou to opravdu svilušky???Otec kutí kaktusy a u něho svilušky vypadaj jinak,,,je to jiný druh asi co vy na to???
mám 4 týden květu a bojím se to postříkat nějakou chemkou,pls poradte mi...už nevím co dělat
cernymi
nejdřív odpověď na vlastní otázku: BIOan je fér.

dosavadní zkušenost vynikající, vřele doporučuju. měl jsem model dost náchylný na plíseń, Critical Mass, venku. preventivně jsem začal ošetřovat bioanem, ještě než se totálně zkazilo počasí, a potom samozřejmě taky, v intervalu 5 - 7 dní, 1 - 2% roztok. kytka zdárně dozrála, ani náznak plísně (každý rok jsem míval). To samé další model - Bluw Widow. Ten přežil ještě horší počasí, poslední dávku bionalu jsem aplikoval den před sklizní.
chuť to nijak neovlivňuje. fungicidní účinek je jenom vedlejší, primárně to je na zlepšení kondice kytky, a myslím, že je to pravda.
teď poslední zkouška - Moby Dick, poslední nesklizená kytka.

Důležité je podle mě včasné a pravidelné ošetřování. má to prý účinkovat i na napadenou kytku (5% roztok) - to jsem nasštěstí nezkoušel.

závěr: začít včas s prevencí a nešetřit přípravkem. plíseń se kytkám zdaleka vyhne.

to sadic: zkus BIOol - přípravek ze stejné řady - insektcid. vlastní zkušenost nemám, v diskuzích jsem se dočetl, že není extra účinný, ale zato je stoprocentně neškodný, můžeš aplikovat těsně před sklizní... je to na bázi potravinářských bílkovin.
cernymi
tak beru zpět svoji chválu na BIOan - v poslední zkoušce (moby Dick) neobstál... dnes jsem byl nucený předčasně sklidit, asi 5 % paliček bylo napadených a velká část kytky šla na kompost...
to mě mrzí kamoš...:-(
Ray.Wost
Zdarec..

mám také dotaz, kde ty sviňušky malé "přežívají"? Donesl jsem si už 2x s řízkama svilušky, ihned jsem je vyhubil (2x po sobě) přípravkem jménem Spruzit (hodně podobné jako BIOoil). Vyhubím je (po 14-ti dnech se noví jedinci neobjeví).

Ale svilušky se mi většinou tak v polovině květu opět objeví .. kde se vezmou? mohou se nějak ukrýt (třeba do hlíny nebo někam pod záhyb fólie)? Nebo mi dokonce můžou "přezimovat" v growroomu jak se jim zachce? Naposled jsem pěstírnu vystříkal i savem (kdyby náhodou), ale teď z toho mám celkem obavu..

Díky za typy!!!už fakt nevím ... čest Wost
lyft
Ray
mě se velice osvědčilo toto:http://www.agromanual.cz/cz/priprav...orun-10-wp.html
Ray.Wost
2:lyft...THNX..to si seženu!

vypadá to dobře (jen je tam delší OL-ochraná lhůta-ale pokud se tím stříknou kytky hned na počátku-třeba jako prevenci). Ale svilda se vyvine (MYSLÍM) cca za 15 dní...a mě se vrátí po měsíci (což je divné)-musí prostě být někde zalezlé...fakt nevím...včera jsem ale našel (v jiné místnosti) v bytě kytku se svildama - je možné, že by se dostali nějak asi 10 m do jiné místnosti a tam si našli pěstírnu mezi dalšími X rostlinami? DÍKY, DÍKY RAY insektilikvidátor..
alik
zdarek koukam ze v tomhle vobdobi ma spousta ldii problem se sviluskama a ja na to nesjem vo nic lip :-( tak pred 14d sem prisel na to ze tam mam vajicka ale ani jeden zivacek tak sem si koupil MASAI(chemka)ucina latka tebufenpyrad ochranna lhuta 7dni ale projizdel sem to pod mikroskopem a vajicka tam sou furt a ponevadz uz sem musel prepnout na kvet tak se musim rozhodnout co proti nim nejspise zkusim Phytoseiulus persimilis tak by me zajimalo kdo ma snima zkusenosti nasel by se nekdo??a taky by me zajimalo jakou vzdalenost sou schpny ujit(svilusky)??
dumbo
mozno to bude niekoho zaujimat, hlavne zastancov biologickej ochrany ich rastlinstva... Vcely chrania rastliny pred husenicami ktore si mylia bzukot vcely s bzucanim osy dravej ktore su ich prirodzenym predatorom. Priroda to ma vymyslene celkom pekne. Otazne je len to ako vcelam chuti cannabis ? :teef: PEACE

cely clanok tu:

http://veda.sme.sk/c/4252788/vcely-...odyguardov.html
DJArmageddonmen
Tak uz sem se s tema swinema sviluskama seznamil.
Prisel sem na ne vcera vecer,mam 4 kytky hodne mlady,sem hned skouknul rady tady,ja sem je odstranil ze vsech listu mokryma tycinkama do usi.
Sice sem to delal asi dve a pul hodiny,ale co bych pro kyticky neudelal, dneska sem tam nasel jednu na spodni strane listu a jednu na kvetinaci,jestli tam budou dalsi tak je postrikam tim tabakovym vytazkem,popripade nejaka chemie.Musime ty swine porazit (:
Deluxe
porad prosim co im je ... dakujem
Deluxe
a tu je dalsia .. pozri na moj box http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=40602
Tak v hlíně jsem objevil chvostoskoky a ještě asi roztoče. Pro jistotu jsem si dnes koupil Talstar EC10, tak uvidím. Už jsem to postříkal a výsledky by měli být na 100% za 2 dny, tak dám vědět.
kseroks
chtel by to nekdo v pdf ke stazeni??? ci nejni to tu uz nekde??? kdyztak muzu dodat..........
andree99
ahoj neví někdo co se to děje? je to pouze na jedné kytce z 6ti má to snad všechny příznaky co sem tu vyčetl a nevím k čemu to přiřadit. měřil sem ph testem do půdy jen tak pro orientaci a vyšlo mi asi 7,5 vím že je to dost čekám na objednaný ph metr pro přesnější změření.
andree99
je to model holy joint a ostatní nepostižené holands hope jsou ve stejné hlíně ale je to jenom hj
andree99
tak jsem srazil ph z původnich 7,5 na cca 5,8 a kytka se začala od spodu vzpamatovávat takže vyřešeno.
C0mb4t
Tak niektore listy (Ozvlast tie na kvetinkach) su mierne deformovane!To znamena ze nerastu pekne rovno ale ale napr. pitay list od lava je kryvy a takto to je na niekolkych listoch!A moj dalsi problem je ze newiem ci nezaskodim rastlinke ak na nu sviety slnko cca 6 hodin denne!
C0mb4t : hele ona by docela bodla fotografie te kytky. Jinak podle tveho popisu si myslim, ze te kytce nic neni...
pipoboy
zdravim mam problem s listami na kytke.....zatial su napadnute len spodne dva listy...su na nich hnede skvrny...za radu dakujem
BeranekSK
....no hosi ...takze ...mam takovej istej problem....listy mi zacinaji zlutnout jenom pri konci stonki....lepsie řečeno uplne prvni listy ....kytka ma tedka zhruba 18 cm ....a nevim co delam spatne ....prosim o radu....kamosi mi řikaj ze je to nedostatkem vody....no ja to zalejvam kazdej den....podle mne je to blbost ....a prolita urcite neni ..raste v celku piekne....muze to byt nedostatkem slunce ??? ....vopřed dekuji ....
Rastafara
čau , potřeboval bych pomoct. Mám 2 obří kytky.Vždycky půlka je ve skleníku a druhá půlka si vyprosila vysklení okýnka.Dole jsou kytky krásně zeleny a venku jsou v listech (hlavně u vršáků) žlutě olemovany dírky.Nikdy jsem se s tím nesetkal.Díky za radu.

Omlouvám se za kvalitu fotek (mobilem) foťák mi ukradli.:mutant:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma