Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam. !!! - Klikni zde pro originální téma
pecar
Nemyslím si že je to vitamínama něbo nějakým nedostatkem hnojiva. S hnojením bych to nepřeháněl když je taková malá. spíš jí udělej opravdu vlhkčí prostředí. Třeba nějaký sáček okolo ní omotej nebo jestli máš zvlhčovačku, tak přidej výkonu. Určitě je to slabá vlhkost nakombinovaná možná s horkem a lampou, která je moc nízko
Kokeš
je to mozny protoze vypadavala zvlhcovacka a obcas to skocilo k 40% ted uz je jina a porizenej klipsnak na ofuk vlhkost jsem zvysil na 80%a mam postrikat listy phyt-aminem ted jsem to dovezl a jeste jsem poridil BIO RHIZOTONIC od BioCanna
Klamath
pythaminem bych to kazdopadne postrikal. zlepsi tvorbu (regeneraci-nevim)
chlorofilu a zabrani taky odparovani vody z kytky.....
WERD
to je uplně fuck jaká je vlhkost....to vidíš sám že to vadne..pokud byl ok řízek s kořeny a nepoškodil si je při přesazování je to normální...trvá chvilku než se chytne...holt jiný prostředí.normálně bych to zalil...někdo přiklopí PETflaškou a musí se chytit...nevím jestli jedeš kokos ale asi jo páč bys tam asi nelil ze startu hnojiva
Kokeš
tak se vcera postrikali phyt-amynem 5ml na litr a pul to byl postrik ph5.8-6.2
a do zalivky jsem jeste pridal 4ml BioCanna Rhizotic a zalil kazdou200ml a vypada to ze se holciny chytnou dikec za kacka uz jsem zas o neca malo chytrejsi :-)
Klamath
jj to je nejdulezitejsi mit praxi. nabychlovany veci sou ti potreba jen jako zaklad... kazdej se uci :D
Scott
citace:
Původní příspěvek od Kokeš
Mam tu par fotecek kyticek kterym neco chyby jsou skoro dva dny po zasazeni a nejak se jim nechce rust a ovadaji prosim vas o pomoc

Jestli byl klon dobre zakořeneny a nebyli zadne problemy s koreny tak se jedna 100% o nizkou vlhkost ! Kytka se proste vysuši a uvadne v takovem stadiu by mela byt zvlhčovačka na plny vykon plus to ješte pokropit a stači jen vodou . A nefoukat na ne hned klipsnakama, dost je to vysušuje a ješte nejsou nato silne !!!
Kokeš
moc vám děkuji za rady vlhkost tu sem už zvýšil dostaly pár vitamínu postříkány phyt-aminem zítra možná něco přidám do zálivky v menším množství jinak se trošku rozjely listy začínají chytat svou barvu tak jsi myslím že se z toho všeho zpamatovaly a bude sem jim dařit jak předtím pak hodím nějaké to foto jak vypadají
gUan0_
hele hoši mam problem z jednou kytičkou konečky listu žloutnou nebo zesichaj jsou male a nejde to moc poznat porat te děkuju
Seky
Ja mam podobnej problem, mozna stejnej. poredte please
Klamath
foto by se hodilo ....
Seky
ja mam naky foto v predchozi strance, jen pres mobil což je na prd nevim jestli to bude stacit. ted se mi na listech jeste navic delaji zlutohnede skvrnky. vse to muze byt phckem to je tezky bez metru. no snad mi uplne neumrou. moc pekne nevypadaji pokusim se sem hodit v nejblassi dobe naky lepsi foto
Seky
tady prinasim naky foto vybral sem to s X fotek stejne je to kvalita na p... ale mozna by to mohlo stacit
rastajohn
2seky:
Diagnoza : Prehnojeno
Reseni: Nekolikadenni pruplach cistou vodou(jeste lip s upravenym pH a s enzymy)
Seky
taky sem si to myslel, ale nehnojil sem to bude ti predhnojenym substratem a nakejma citlivejsima kyti a ta prvni fotka s tema skvrnkama jestli dou trochu videt to je co? taky hnojivem?
rastajohn
To 1. si nejsem jisty, ale rekl bych ze vysoke pH zalivky...pH asi nemeris predpokladam...
Seky
obcas zmerim papirkama a papirek se podle me vubec nezbarvi coz by melo byt v rozmezi peti. jsou v substratu s ph 5-7 a jeste namichanym s ph 5-6.5 toho sem tam dal minimalne
rastajohn
tak to je zas moc malo :)...tak 6,5 aby bylo ne ve hline? Podiv se do FAQ tam je hodnota...

Ale je to na 90% pH...ale podle me to casem zmizi, kytky posili a budou pekne zelene...
Seky
no snad se casem trochu zpravy. a do přistiho kola musim pořidit metry atd... hele diky rastojohne zdarec
Ahoj chci se zeptat tohle mi dělá jedna kytka,na fotkách to neni moc vidět ale je to dost hnědý,nevim co by to mohlo bejt kytky hnojim green sensetion,plagron bloom,repro forte,jinak jedu v hlíně teplota 27 stupňů.že by pryskiřice?nemoc?je to normální u whitte russian.42 den květu
Hell
je to iba na vrcholcoch palíc alebo na celej rastline a iba na končekoch listov ???
Je to jen na hoře,a když jsem na to šahal tak to je takovy suchy
Grow??!!
100% nedostatek fosforu- začnou mizet výplně a pak se listy kroutěj nahoru a usychaj, nacpi tam troche PK 13-14 případně pfosfor plus.
Klamath
hele v hline si udrzuj ph 5,9-6,5. ja sem v tomhle rozemzi. jinak nechci ti nejak moc radit sam jedu taky teprv prvni grow ale tenhle problem je popsanej kdyz kytka nema dost dusiku bych rek. listy zacnou zloutnout od koncu a postupuje to smerem ke kytce. taky nevim. jak casto zalejvas. by to moho bejt i tim. musis se ujistit ze nez zalejes tak hlina je poradne proschla..... taky by to klido mohlo bejt PH. mel sem taky papirky v rozmezi 4-11 a vubec nezmenily barvu, ale porad mi kytky chradly a chradly. pak sem si koupil kapky (u nas v headstoru to stalo 5Euro tak ceny asi budou stejny i u vas.) a zjistil sem ze ph vody byla 8,5.takze sem prolil a na druhej den pohnojil a od ty doby vypadaj ok.
Gl 2 ya man
Seky
Klamath: to je co za ty kapky? na co se mam ptat a kde presne to koupit? Kyti vykazuji mnoho problemu uz nevim co s nimi. Navic ze mi zda ze zilky na listech a kolem nich maji svetloucce zelenou barvu co je zase tohle? please
Dobře,zajímavé že to dělá jen jedna kytka,ale závážný problém to neni že?
rastajohn
udelej nove foto...
Seky
foto... musim pockat na brasina, svuj mobil sem rozsekal. dela se to na nejhezci kyti na vrchnich vyvyjejicich se listeckach. je to na prd pod tim 2 Mpix fotakem to myslim ani nepujde videt a chce to vyfotit pod dennim svetlem. pockam az se listky trochu vivinou jak to bude vypadat. ale jak rikam zilky a kolem nich maji svetle zelenou barvu.
ps: dik za ochotu Rastajohne
Grow??!!
to samosebou neni,některé kytky jsou hold nenasytné a jíné zase trpí anorexií:) obrazně:) je to jak u lidí.nebo spíš dětí:) trochu toho fosforu bys jí mohl přidat,
romaniak
Ahoj kamarad ma problem s kytkama. respektive jsem ted u nej objevil znamky problemu. Bohuzel nevim cim by to mohlo byt nebo si spis myslim kde by mohl byt problem. Skusim priblizit informace kolem :

Problem: Konce listu jsou lehce odumrele , ne zlute ale primo uschle lehce konecky, jiank barva listu tmave zelena. Nektere chloupky zacinaji lehce tmavnou az lehce usychat (ale jen lehce az nepatrne)

Jinak nastalo to po proplachu, proplach byl prej 100L jen PH- bez enzymu.

Hnojky B cuzz A+B + tableta + enzymy+booster
Odruda SSH S.Silver. Haze
System Libry 600W teplota asi 28 C,

Jinak myslim si ze by to mohlo bych ze zasoleni protoze nadrz se zalivkou je docela zasolena, a RW kostky kde jsou zabodly kapilary jsou v tom miste docela zasoleny ( ale nejsem si jistej jestli to neni normalni)

Bohuzel nemuzu zjistit hodnotu EC a PH co vytika z Liber ptz kamos nevlastni metry.
Skusim se pridat fota a pokud by nekdo vedel co by to mohlo zpusobit tak dejte echo dekuji predem.
stoprocentně tohle : "Bohuzel nemuzu zjistit hodnotu EC a PH co vytika z Liber ptz kamos nevlastni metry."
Dobře přidám do každě zalivky trošku bloom s něakym hnojivem
LEM
lépe řečeno, máš je trošku přehnojený...
romaniak
citace:
Původní příspěvek od LEM
lépe řečeno, máš je trošku přehnojený...

Jn to jsem si taky myslel ale nejde mi do hlavy kdyz udelal pruplach a tvrdil mi ze delal stejnou zalivku jako pred pruplachem ( stejny obsah hnojiv) tak proc se to udelalo tedky
Stoned_r41d3r
28 stupnu trochu moc, bez ph a ec tezko rict urcite.

http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=46930

BTW: Mame tu na podobny veci zavedeny tema.
pecar
Zdravim všechny,
asi před týdnem sem tu řešil problém (příspěvek č. 135) a nakonec jsem přišel na to co to je. Jednalo se o nadbytek vápníku po přidání dolomitického vápence. Na listech se začali okolo žilkování objevovat hnědé fleky postupem času se zvětšují a listy začínají žloutnout. Nevím si rady s tím jak dostat ten přebytek vápníku ven z matky. Pravděpodobně je to všechno stále v matce, protože sem odstranil asi polovinu nových kořenů, proplách sem to a zalívám jenom vodou. Ale i po týdnu po uzdravné procedůře se nic nemění a listy stále žloutnou.
Předem dík za rady.
pecar
Tady připojuji aktuální foto. Fleky se stále zvětšují a listy pořád žloputnou. Stále si nevím rady. A kytičká pořád strádá.
tomas2pet
citace:
Původní příspěvek od pecar
Tady připojuji aktuální foto. Fleky se stále zvětšují a listy pořád žloputnou. Stále si nevím rady. A kytičká pořád strádá.

Prostě jednoduše a stručně řečeno, je to problém s PH, ten vápenec to rozjebává. To by chtělo ořezat kořenoví bal, a přesadit třeba jenom do kokosu, a pořádně ten kokos pohnojit, čím víc sarapatiček do toho nacpeš tím víc možností co se muže posrat. Matka v čistém kokosu, nebo s příměsí perlitu je ideální. Mušky jsou asi smutnice, tak žluté lepové desky ok.
koukni sem a budeš mít jasno.
http://grower.cz/forum/showthread.p...2724#post372724

T25.
DaviTekk
Zdravím mam problem najednou se mi po listech rozlezly takový rezavý fleky poradí mi někdo?
náhodná mutace :D
Seky
Zdravim, sem tu zpet s novyma fotkama a problemama

opet se omlouvam za mizernou kvalitu fotek.
1. kyti do nedavna rostla vcelku pekne a po dvou dnech vypada takto..
2.kyti roste pomalu a jak jde na fotce videt stale ma povadle listy. na obouch rostlinach se rozsiřují hnedé fleky a kroutí se listy. čim to je? ph? dik za jakekoliv rady
Seky
a dalsi chudinky.
3.kyti ma strasne svetle zelenou barvu a po krajich listu sou taky nake tmave flicky
4.k. ačkoli se to nezda se uz trochu zpravuje, myslel sem ze uz pude do kytek, jen se ji krouti nake cepele jak kdyby se zaviraly.
prosim o jakekoliv rady please...
pyroman80
Koukám tady je to samej odborník. Ještě nikdo tu ale nikomu neporadil s problémem, který mám například právě teď já a v minulosti pan.smakovicka, pipoboy, DaviTekk, mikael, koloušek, Jungle omg, kubis, placka (ten se mýmu problému podobá nejvíc). Občas tu jenom řešíte píčoviny a ani nepoznáte kytku napadenou sviluškama, což je nejčastější problém. Tak co vy odborníci????
Zedy
citace:
Původní příspěvek od pyroman80
Koukám tady je to samej odborník. Ještě nikdo tu ale nikomu neporadil s problémem, který mám například právě teď já a v minulosti pan.smakovicka, pipoboy, DaviTekk, mikael, koloušek, Jungle omg, kubis, placka (ten se mýmu problému podobá nejvíc). Občas tu jenom řešíte píčoviny a ani nepoznáte kytku napadenou sviluškama, což je nejčastější problém. Tak co vy odborníci????

Tak ukaž foto frajere, nikde žádný nevidím , ať se na to můžem kouknout hm?
DaviTekk
přesně tak pomuže někdo?pořád se mi to rozlejzá:(
Zedy
DaviTekk:

Tak k tvému problému, vypadá to na problém s vápníkem!

Citace z perfektího překladu od HavanaJoe: ,,...Špatné zalévání (nejčastější důvod), velmi kyselé půdy s nadbytkem draslíku, příliš suchá nebo naopak přemokřená hlína. Nedostatek vápníku v půdě vede k tomu, že se stane příliš kyselou a to následně může za deficit hořčíku (Mg), železa (Fe) a velmi pomalý, zbržděný růst....''

Kua hoši a nese....te mě, je to pořád dokola kdyby ste trochu hledali a jen blbě nekecali, tak si poradíte sami, všechno už tady je!!!
A ten chytrej o pár příspěvků vejš mě taky dostal!
Příště taky podrobnější info, podmínky pro růst, apod... Jasný?!

Ty voe, takle se úplně zbytečně vytáčet, to ste mi dali típci.....
DaviTekk
tak sorry že sem otravoval,jinak dík;)
pecar
To davitekk: Mám podobný problém. přidal sem dolomitický vápenec a začaly se mi objevovat rezavé fleky. Rapidně mi to zvedlo PH. Tudíž souhlasím s tím že je to vápník.
DaviTekk
nj ale kde by se mi tam vzal,zalejvam odstátou vodou +Bio bloom
spíš co stim?
Zedy
citace:
Původní příspěvek od DaviTekk
nj ale kde by se mi tam vzal,zalejvam odstátou vodou +Bio bloom
spíš co stim?

Read it!
Klamath
zkus zmerit ph ;-)
don juan
ahoj chci se zeptat co by mohlo byt tohle , fotka je v spatne kvalite ale to podstatny videt je,list je normalni zeleny ale to zilkovani je dost zlute .... dekuji za odpovedi :jerk:
Jíří
Zdravíčko mam takovej problemek koukněte na to prosím.
Substrat Light Mix od plagronu + Guanokalong granule
Hnojky B'cuzz A+B,B'cuzz Bloom stimulator,phytamin,powezyme.

Edit:Tak bych řek že je vše ok ty 3 listky sem odstranil a zatim se to znovu neukazuje muj postřeh je že to mohlo být z postřiku v rustove fazi kdy sem to kropli v22:00 a v 03:00 už se zapinalo světlo je to možné??Bylo to na listech u holek ktere jsou nejblíže světlu.

Spawn133
Cau, presne tento isty problem mam aj ja, tiez mam cervene rapiky listu a take skrny, mne okolo tych skvrn zacinaju zltnut listy. Moze to byt zrejme pliesen, alebo zle Ph a kedze hnojis fosfr tomu nechyba... mozno tym zlym Ph neprijma fosfor a takto to vypada... takze som zvedavi co ti iny poradia
Spawn133
Kedze mi nikto nepomohol v inej teme, davam to este raz.
Problemy sa vyskytuju v strednej casti rastliny na listoch. Rastliny maju zacervenale stonky (viz foto). Pomali a le isto sa to rozsiruje.
Detaily: poda raselinova, nehnojim, Ph zatial nemeriam, ale minuly grow som mal Ph vody 6,5 . Neviem ci to je pliesen alebo problem s Ph. Dnes skocim do obchodu kupit Ph test.
Tak tu su moje fotky, ak mate nejake napady cim by to mohlo byt, tak pls dajte vediet... dakujem

http://i46.tinypic.com/ac509h.jpg
http://i50.tinypic.com/zvoaz5.jpg
http://i46.tinypic.com/dwtoye.jpg
Lump
Kdyby ses podíval do FAQ,tak by jsi viděl ,že rašelinová půda je pro konopí nevhodná.Je kyselá (myslím).Takže tvůj problém bude nejspíše v PH.
ph, ulítlo ti to.fialový řapíky dělá fosfor, je zablokovanej příjem živin kvůli ph, tzn nejdřív vyřeš podmínky a pokud se budou ty tečky dělat i na novejch listech,očemž pochybuju tak pak teprve lej nějaký prvky,nebo řeš plíseň.
Edit: to samý jirka, nejdřív zjisti jaký ph tam máš.

A proč to tak je? jede v rašelině což je kyselá záležitost a díky tomu má zablokovanej přísun. Někde tady je tabulka příjmu prvků dle ph,tak si ji najdi tam to uvidíš. Osobně bych kytky opatrně oklepal a přesadil do substrátu z growshopu, stojí pár stovek pytel a je to bez problémů, teda pokud si nechce pohrát s vápencem a ostatníma přísadama aby namíchal směs která bude kytkám medit :D Ty skvrny se objevujou i když je prostředí moc zásaditý.
Noobs
jinka nevim jak te mohla napadnout zrovna rašelina jestli si nemel poruce zrovna jiny substrat :-) tahle puda ma PH 3,5 az 4 je to čiste pro kyselomilny rostlinky a to ty tvoje fakt nejsou ...jeste v pomeru živin a take to vede ke sklonu k samčimu pohlavi.....jak jsou kyti stare ?? jestli by si to mohl presadit do lepsiho prostředi..mozna by to bylo lepsi nez z pudy delat neco co neni

potřeba živin v ruznych fazich: 1 začatek rustu- lehce pristupne živiny v menšim množstvi (vsechny živiny) 2 obdobi maximalniho rustu- potreba velke množstvi živin(vsechny živiny) a zvysena hnojenim N(dusiku) 3.obdobi kvetu .klesa potreba N a stoupa potreba P(fosforu) a K
Spawn133
ono to neni cista raselina, je to hlina od Agrol aa je to pre pokojove rastliny (predhnojene na 6 tyzdnov) s ph od 5- 7 takze tym to asi nebude...
změřil jsi to? 5 je málo 7 je moc, věř mi je to tim, musel jsem odjet na pár dní a kytky jak žraly víc vody v hydru než hnojek tak se dostaly k ph 4-5 a osypalo se mi to stejně jako tobě, Pak je tu taky thread kdy mu tu ulítlo na 7 a taky se osypali. Hele tohle je poslední rada, protože pokud nejste schopný určit základní hodnoty,pak se tu bavíme o ničem a to mě přijde dost zbytečný.Prostě pokud nevyloučíš tuhle základní chybu určitě tak nemáš na čem stavět další postup.Je to easy, žádnej zázrak v tom nehledej!peace
Spawn133
tak dik, to som potreboval vediet, akurat som to postriekal proti pliesnam, takze potom sa dam na to Ph... pretoze vodu mam 6,4, takze nwm, zmeram Ph pody aaa keby cosi sa zas ozvem :), viem ze fosfor robi to zacervenanie, len som si myslel ze to moze byt aj plesnou...
papaOUT
čo to može byť?...šíri sa to nenormálne rýchlo... http://grower.cz/forum/image.php?at...50833&size=full ....ďakujem
Servus growers.Jestli můžu,zeptal bych se na tohle.Na fotkách sou kytí 17 den růstu,v Plagron growmix,zatím jedenkrát přihnojeno pol.dávkou B.B.grow 2ml/l zálivky.Všechny kytky stejnej substrát,stejně zalejvaný,přihnojený..Ta světlá,žlutozelená je G-13 S,ty okolo ní Chronic a MJ.Všechny rostliny krásně zelený a jen G-13 takle světlá..Roste dobře,jako ostatní,ale ta barva se mě moc nelíbí.Nenapadá někoho,proč by to mohlo bejt jen u jedný kytí,když všechny maj stejný podmínky..??
Zedy
citace:
Původní příspěvek od papaOUT
čo to može byť?...šíri sa to nenormálne rýchlo... http://grower.cz/forum/image.php?at...50833&size=full ....ďakujem

Že by nedostatek fosforu? Chtělo by to lepší foto, detail listu a pak celé jedné postižené rostliny, popřípadě stonek. Trochu infa by taky neškodilo, hnojíš, je to v hlíně? Co Ph?
Servus growers.Jestli můžu,zeptal bych se na tohle.Na fotkách sou kytí 17 den růstu,v Plagron growmix,zatím jedenkrát přihnojeno pol.dávkou B.B.grow 2ml/l zálivky.Všechny kytky stejnej substrát,stejně zalejvaný,přihnojený..Ta světlá,žlutozelená je G-13 S,ty okolo ní Chronic a MJ.Všechny rostliny krásně zelený a jen G-13 takle světlá..Roste dobře,jako ostatní,ale ta barva se mě moc nelíbí.Vodu na zálivku upravuju na Ph cca 5,8-6.Nenapadá někoho,proč by to mohlo bejt jen u jedný kytí,když všechny maj stejný podmínky..??
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Vakiduvaje
Servus growers.Jestli můžu,zeptal bych se na tohle.Na fotkách sou kytí 17 den růstu,v Plagron growmix,zatím jedenkrát přihnojeno pol.dávkou B.B.grow 2ml/l zálivky.Všechny kytky stejnej substrát,stejně zalejvaný,přihnojený..Ta světlá,žlutozelená je G-13 S,ty okolo ní Chronic a MJ.Všechny rostliny krásně zelený a jen G-13 takle světlá..Roste dobře,jako ostatní,ale ta barva se mě moc nelíbí.Vodu na zálivku upravuju na Ph cca 5,8-6.Nenapadá někoho,proč by to mohlo bejt jen u jedný kytí,když všechny maj stejný podmínky..??

Nevím, ale podle barvy v týdle růstový fázi by to mohl bejt nedostatek dusíku. Nevím jak je tadle genetika náročná, ale je jasný že bude hladovější než ty holky kolem. Zkusil bych jí jediný toho growu namíchat trochu víc jestli se nezlepší.
to Zedy:
Jo Zedy,dusík mě taky napad(ze začátku ho měly holky málo všechny,vysoký Ph a vypadaly podobně všechny).Pak sem Ph hlídal a všechny se krásně zazelenaly,začli naplno sát živiny a začly růst,ale po pár dnech se G13 vrátila barevně do původní podoby,lehce do žluta,růst ale nepřestala..Akorát sem si říkal,že Chronic,to je bujná kyti,velký listy,prostě masa zeleně a je v poho,živin dost,a ta G-13 je o dost subtilnější genetika,ale i tak asi jak říkáš o dost hladovější..Zkusim jí zvednout hnojku oproti ostatním a uvidíme,dík moc, V.
Časlove
Čus!
Jsou tohle třásněnky?
Nenašel jsem žádný dospělý, jen takový malý černý kuličky na svrchní straně spodních listů... Kytky zatim vypadají zdravě a vitálně, ale jelikož už začínají kvést a samo to nezmizelo, tak bych s tim asi měl něco udělat... :D
Jo a sorry za foto, ale došly mi baterky, když jsem chtěl udělat detail.
Díky za rady!
B-BOY
cus vsichni nemuzu najit odpoved na otazku od suri/cim to je?/diky za pomoc
tomas2pet
citace:
Původní příspěvek od Časlove
Čus!
Jsou tohle třásněnky?
Nenašel jsem žádný dospělý, jen takový malý černý kuličky na svrchní straně spodních listů... Kytky zatim vypadají zdravě a vitálně, ale jelikož už začínají kvést a samo to nezmizelo, tak bych s tim asi měl něco udělat... :D
Jo a sorry za foto, ale došly mi baterky, když jsem chtěl udělat detail.
Díky za rady!

Jo to budou třásněnky, podle těch hovínek.:D
svabis
Zdravim,

myslíte, že je to absencí dusíku? listy žloutnou od špičky,krajů do středu...

díky
B-BOY
[QUOTE]Původní příspěvek od Disaster:-)
[B]Zdravicko. Z duvodu spousty threadu o nemocech a problemech s listy zakladam toto sberne tema a prosim vas at pisete pouze a jen sem.
Otazku tazatele prosim citujte, at v tom nemame bordel.
zakladani threadu s otazkou na listy budu postihovat. Mejte se a preju at toto tema nemusite moc casto pouzivat...
Toz a pripojte jeste prosim vas fotofrafii, ono se to lepe identifikuje.

cus nechci otravovat ale jak hledam tak hledam nemuzu najit odpovedi.muzez mi poradit kde je najdu?dikes B-BOY
tazz cze
čau potřebuju poradit sem den před přepnutím na květ, a u 4 kitek z 6 mi začali schnout listy ale ne žloutnout spíš zhnědly.jsou to jen dva listy na každe rostlině.ty 4 rostliny mam v menších květináčich než ty zbylé dve.zatím sem nepoužil hnojivo ale mam to v hlíně.na kvet mam redy pk 13 14 a plagron bloom terra
Hlava
citace:
Původní příspěvek od B-BOY
cus nechci otravovat ale jak hledam tak hledam nemuzu najit odpovedi.muzez mi poradit kde je najdu?dikes B-BOY [/B]

...no a ja nemuzu najit tvoji otazku ??

citace:
Původní příspěvek od tazz cze
čau potřebuju poradit sem den před přepnutím na květ, a u 4 kitek z 6 mi začali schnout listy ale ne žloutnout spíš zhnědly.jsou to jen dva listy na každe rostlině.ty 4 rostliny mam v menších květináčich než ty zbylé dve.zatím sem nepoužil hnojivo ale mam to v hlíně.na kvet mam redy pk 13 14 a plagron bloom terra

...no pomohla by nejaka fotka , jinak se podivej sem , http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=22499 , Hlava
tazz cze
čau chci se zeptat,tet sem je přepnul ale sem nejakej nesvuj z kroucení tech listu,muže to být nedostatek fosforu? dik tazzzcze
co teplota?
Klamath
citace:
čau chci se zeptat,tet sem je přepnul ale sem nejakej nesvuj z kroucení tech listu,muže to být nedostatek fosforu? dik tazzzcze

czus. stalo se mi to samy. Kdyz sem prepnul a zvysil sem holkam davku hnojiva. Stalo se mi to kdyz sem je fakt hodne prehnojil...
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Klamath

czus. stalo se mi to samy. Kdyz sem prepnul a zvysil sem holkam davku hnojiva. Stalo se mi to kdyz sem je fakt hodne prehnojil...

..to ne spaleny od hnojiva se listi kouti odkraju nahoru celej list ale hlavne začina žloutnout od tech zoubku doprostred....

citace:
Původní příspěvek od benji chaouat
co teplota?

...jojo co teplota , kolik tam maš ???
tazz cze
25- 27
hle ja to vidim na vysokou teplotu a nizkou vzdusnou vlhkost.v jake vysce mas tech krasnych 27?
tazz cze
hej tech 27 tam bilo minimalně,a meřim to tak deset čísel pod vrcholem kitky.
jak mužu svíšit tu vlhkost?krom zvlhčovače ten nemam
tazz cze
hej tech 27 tam bilo minimalně,a meřim to tak deset čísel pod vrcholem kitky.
jak mužu svíšit tu vlhkost?krom zvlhčovače ten nemam
epie
mama dotazek jsou to svilusky nebo i neco jineho ???? diky za vsechny odpovedi
tazz cze: Zdar,z mých velmi skromných zkušeností,pokud nemáš zvlhčovačku a máš v boxu trochu místa,tak nádobu(y)s vodou,zavěš nad to ručník nebo něco savýho tak,aby spodní část ručníku byla pořád ve vodě v nádobě,voda ti vzlíná ručníkem stále nahoru a jako booster použij prost.ventil.,kterej máš na kytky(pokud máš)a umísti ho tak,aby ti jak se točí,ofukoval zároveň vlhkej ručník i kytky..Funguje to,zvednul sem takhle vlhkost v pěstírně z bídných 35-40 na 60-65..Teplota 27,to ještě neni nic extremně vysokýho,ale ty píšeš,že to je minimum,kterýs naměřil,kolik tam míváš max?Drž to v rozmezí tak 23-28,ideal myslim kolem 25,čim vyšší teplota,tim se ti bude hůř zvyšovat vlhkost.
Hlava
citace:
,tak nádobu(y)s vodou,zavěš nad to ručník nebo něco savýho tak,aby spodní část ručníku byla pořád ve vodě v nádobě,voda ti vzlíná ručníkem stále nahoru a jako booster použij prost.ventil.,kterej máš na kytky(pokud máš)a umísti ho tak,aby ti jak se točí,ofukoval zároveň vlhkej ručník i kytky..Funguje to,zvednul sem takhle vlhkost v pěstírně z bídných 35-40 na 60-65..Teplota 27,to ještě neni nic extremně vysokýho,ale ty píšeš,že to je minimum,kterýs naměřil,kolik tam míváš max?Drž to v rozmezí tak 23-28,ideal myslim kolem 25,čim vyšší teplota,tim se ti bude hůř zvyšovat vlhkost.

No s tim ručnikem bych to nevidel tak růžově , sem to kdysi taky pouzival a zvíšil sem si jen mnozstvi brouku ve skrini , navic rucnik byl za 14dni zelenej jak mech , lepsi je investovat do zvlhcovacky co stoji do litru a vydrzi ti to aspon rok a vyhnes se temhle problemum , jinak souhlas , co ta teplota minimum 27 - maximum ?? :eek: ??
aenema
citace:
Původní příspěvek od epie

pic to nevypadá na svilušky
spíš jako bys to přehnal s postřikem
citace:
Původní příspěvek od epie

nejsem si jistej,mel jsem to taky.rekl bych nedostatek drasliku v rustu(ale nemusi byt).byt tebou,tak prihnojim.
to Hlava:

Ručník neni ideál,ale jako okamžitá pomoc v nouzi,pokud člověk třeba zrovna nemá prachy nebo než mu zvlhčovačka po objednání příde domu, to funguje (já přes to ženu vzduch ventilátorem ,je vyšší účinnost a nic nezelená,ta voda v nádobě(bách) samo musí bejt čistá,žádnej svinec v tom,jinak se vylíhnou breberky). Zvlhčovačka za cca 700 Kč je ale určitě lepší řešení,to bez diskuzí..

Klamath
prispevek č.260

Super. aspon vim v cem byl problem . jinak mohlo by to bejt zpusobeny i stresem ze stehovani z domu do bytu??
to Klamath :
tazz cze :

přísp.260

Mě to příde,že po přepnutí moc silná hnojka a postříkaná spodní část kytky kropáčem při zalejvání..a taky,při přepnutí na květ se myslim nijak brutálně hnojka nezvyšuje,spíš se postupně přidává květový hnojivo způsobem,že když hnojíš třeba v posl.tejdnu růstu růst.hnojivem 5ml/l,tak po přepnutí dáváš na růst už třeba jen 3ml/l a doplníš to 2ml na květ.Další tejden 2ml na růst a 3ml na květ a třetí tejden a dál v květu 1ml hnojky na růst a 4ml na květ.Někdo pak vysazuje růst.hnojivo úplně,někdo ho přidává až do flushingu,hodně lidí,co tu tak různě čtu vysazuje po přepnutí růst.hnojivo úplně,ale dyk kití po přepnutí ještě tak 2 tejdny rostou a to hodně rychle,tak ještě dusíku potřebujou myslim ty dva tejdny poměrně dost..Když tě cákne zálivka 5-6ml hnojiva /l (a používaj se i silnější koncentrace)na kytky,tak je brutálně spálíš,zalejvat prostě opatrně..Ale nevim,třeba je problém jinde..
tazz cze
chlapci děkuju :)těch 27 max a min tak23, ja myslel že těch 27 stupnu tam bilo tak jednou ,dvakrát.

už sem měril ph,ale jen tím rostokem no a je to nekde kolem 7.+,-0.5

no a včera sem jem dal poprve hnojivo,plagron tera bloom,dát dnes taky ?
a hlavně mam kytky nechávat uplně vyschnout?
díííííík

EDIT : pouzivej tlacitko edit/delete !! diky Hlava
Tazzi,tak tohle bude nejspíš hlavní problem, opačnej,než co zřídilo kytky Klamathovi,tedy přehnojení . U tebe spíš nedostatek živin.Při ph 7+ kytky nejsou schopný vytáhnout a vstřebat ze substrátu toho moc,,i když je předhnojenej nebo ho hnojíš,strádaji..Ph drž kolem šesti,před zálivkou do který dáváš hnojku pamatuj,že většina hnojiv Ph snižuje,takže měř až s rozmíchaným hnojivem,pak teprv dolaď Ph..Správný Ph,přísun čerstv.vzduchu,rozumný hnojení + dobrý osvětlení a rozumná teplota,když ti z těhle základních věcí jen jedna uteče,kytky dobrý nebudou..Počkej taky ještě,až se vyjádří zkušení,tohle sou jen základy,je spousta dalších "nástrah",který kytky ovlivňujou,ale to Ph určitě srovnej a zalejvat každej den neni asi moc dobrý,lepší je střídat mokro se suchem,než udržovat kořeny furt mokrý...Leda že by ti květináč proschnul za 1 den...Ať se daří
tazz cze
díííki tobě
Když na kytkách uvidíš,že začínaji bejt trošku schlíplý,tedy lehounce vadnou,to je ten správnej čas k zalití!Sou tu o tom napsaný všude možně romány,tak víc hledej,všechno se tu na G. dá najít :-))
Teda skoro všechno :-))

aenema
citace:
to Klamath :
tazz cze :

přísp.260

Mě to příde,že po přepnutí moc silná hnojka a postříkaná spodní část kytky kropáčem při zalejvání..a taky,při přepnutí na květ se myslim nijak brutálně hnojka nezvyšuje,spíš se postupně přidává květový hnojivo způsobem,že když hnojíš třeba v posl.tejdnu růstu růst.hnojivem 5ml/l,tak po přepnutí dáváš na růst už třeba jen 3ml/l a doplníš to 2ml na květ.Další tejden 2ml na růst a 3ml na květ a třetí tejden a dál v květu 1ml hnojky na růst a 4ml na květ.Někdo pak vysazuje růst.hnojivo úplně,někdo ho přidává až do flushingu,hodně lidí,co tu tak různě čtu vysazuje po přepnutí růst.hnojivo úplně,ale dyk kití po přepnutí ještě tak 2 tejdny rostou a to hodně rychle,tak ještě dusíku potřebujou myslim ty dva tejdny poměrně dost..Když tě cákne zálivka 5-6ml hnojiva /l (a používaj se i silnější koncentrace)na kytky,tak je brutálně spálíš,zalejvat prostě opatrně..Ale nevim,třeba je problém jinde..
mýlíš se kámo, právě po přepnutí na květ kytka začne sprintovat s růstem a proto potřebuje právě veg. hnojení.Ph do 7mi bych neřešil tady máš tabulku vstřebávání živin
Mě se něco podobnýho objevilo když jsem to před zhasnutím postříkal.
aenema

To bylo asi na někoho jinýho,ne???Tos poplet nebo neumíš číst,píšu v tom,na co reaguješ,právě to,že po přepnutí kytka potřebuje nechat růst.hnojivo,protože tak dva tejdny ještě roste a to hodně rychle,a potřebuje ještě hodně dusíku,kterej je hlavní živinou v růstu,ale ne BRUTÁLNĚ zvyšovat hnojku,to za prvý,za druhý,Ph si řeš jak chceš,ale ja měl kytky tejden po zasazení v předhnojeným substrátu a zalejval vodou s Ph 7 a kytky nerostly a žloutly jak kanárek z nedostatku živin,hlavně dusíku,protože se jim špatně při vysokým Ph vstřebává..Po srovnání Ph na 6 se kytky za dva dny rozjely a krásně zazelenaly,bez přihnojení,jen změna Ph.. Buď zdráv,člověče,a hlavně neraď lidem,že Ph 7 je na kytky cajk,protože prostě neni,tabulka-netabulka..
tazz cze
super kluci:)
chci to udělat citronem
je to gut? nebo ocet?
aenema
vaki jsi mistr neumim číst a tabulky jsou k ničemu
Aenema : Zbytečně se čílíš,úplně zbytečně,nejsem žádnej mistr,jen se prostě tohle při Ph cca 7 a víc děje,spoustě lidí,je tu o tom spousta trýdů a i mě kytky žloutly při Ph 7-7,2,tabulky sou jedna věc,praxe druhá,tahle tabulka je pro rostliny obecně,esli se nepletu,a ta tab.vpravo pro vodní rostliny,a ty maji rády o dost vyšší Ph než suchozemský...,našim kytím se nejlíp ale daří v lehce kyselém Ph,opět se to tu dá číst v různejch tr..A ohledně hnojení po přepnutí,je mi líto,ale o tom,že kytky po přepnutí nepotřebujou růstový hnojivo nepíšu ani čárku,to si to fakt pořádně o kus vejš přečti,píšu právě naopak,že ho ještě po přepnutí potřebujou,protože přepnutí je stimuluje k rychlýmu růstu..

tazz cze

citronku můžeš použít,ale míchej jí do vody až před zálivkou,protože ono to Ph když ti to bude den dva stát, zas pomalu poleze nahoru..ať se daří
aminem
Mam mensi dotaz. Co sa deje ak su listy malej kitky (max 5 dni) smerom hore ale uplne rovnovnobezne a uplne hore jak pismeno Y je cela rastlina . ofuk mam svetlo je blizko (2x23W 5 cm pod rastlinou) . toto som tu este nikdy nevidel fakt,

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma