Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam. !!! - Klikni zde pro originální téma
Lord A.
citace:
Původní příspěvek od Laidback
právěže pěstuji v hlíně "Plagron Growmix" .. Díry mám zhruba něco přez 40 L... možná to bude špatnou genetikou, protože u white russiana se to neoběvuje.. jenom u sweet toothu...

mozna to i prelivas... Aspon to tak vypada...
Tel-Fyr
preletel som celý tento thread a som ešte zmätenejší, ako predtým. zaslúžim si K-, ale som už fakt zúfalý.

substrát: cca 50% zahradnický substrát na zelené rastliny, 25%perlit, 25% konské hnojky z obchodu. rastie to v 20L kýbloch s "oblázkovou" drenážov(okrem niektorych, ktore cakaju na presadenie, vid 2. foto). PH som si nie celkom istý.

slečny: blueberry z rezov.

neviem prečo, ale všetky slečny majú presne rovnakú zeminu a niektoré sú v pohode a niektoré dosť v nepohode... wtf?

neviem co som pokaslal, ale toto sa mi nikdy nestalo. z mojho tohtorocneho pestu by sa dala spravit encyklopedia, ze ako to nerobit :D

moj skromny odhad je nedostatok zinku. chcem nejaku confirmation od niekoho skusenejsieho :)

dik moc.
clinic
potřebuji poradit:přez noc kytka uschla a jsou na ní mikromalý žlutí broučci..zalíval jsem je ten večer 14 dní starou vodou s kopriv..dík
ThunderFuck!
Zdravím, taky tu mam jeden problem. ze by prehnojeno??? je to mozne ale zbytek kyket vzlada prisun hnojiv v poradku jen sensi skunk ulelal tohle. dekuji
Lord A.
citace:
Původní příspěvek od ThunderFuck!
Zdravím, taky tu mam jeden problem. ze by prehnojeno??? je to mozne ale zbytek kyket vzlada prisun hnojiv v poradku jen sensi skunk ulelal tohle. dekuji

Ph? Ec? Substrát? Voda?
ThunderFuck!
zdravím, substrat je klasicky zahradnicky s perliten guanem popelem. ve stejnem substratu je 5 kytek dostali malou davku hnojiv guana vsechny v pohode az na whte rhina. ph ani ec zmerit bohuzel nemohu. nemam pristroj.
gravedigger
citace:
zdravím, substrat je klasicky zahradnicky s perliten guanem popelem. ve stejnem substratu je 5 kytek dostali malou davku hnojiv guana vsechny v pohode az na whte rhina. ph ani ec zmerit bohuzel nemohu. nemam pristroj.

white rhino je nachylnejsi na hnojky atd..
Lord A.
citace:

Ja nevím proč, ale připadá mi to jako moc vysoké PH :-D zase. A ten popel by tomu odpovídal - je hodně kyselý. Ale nevím jistě... Jinak možná nedostatek Ca. Nedava to logiku...
Mr. Kalfas
Zdravim, prosim o radu, co se to objevuje na listech. Jde o spodni patra starsich listu. Substrat kokos, hnojiva Plagron Cocos A+B, GS. Zalivka 2x tydne podle schematu, cca. 40. den kvetu... pH? plisen? nejaky prvek?
clinic
začíná to žloutnutím vrcholku a do 3 dnů umírá celá kytka???????????????????
van blade
citace:
Původní příspěvek od Mr. Kalfas
Zdravim, prosim o radu, co se to objevuje na listech. Jde o spodni patra starsich listu. Substrat kokos, hnojiva Plagron Cocos A+B, GS. Zalivka 2x tydne podle schematu, cca. 40. den kvetu... pH? plisen? nejaky prvek?

zdar, řek bych lehce přehnojený..jestli jsou nalistech zoubky na čepelích "naježený" nahoru.

edit: jo, na fotkách jsou..
Kambu
Zdar, na špičkách pár listů, se mi oběvili takové modré fleky.. můžete mi někdo říct,co by to mohlo být? (fotku nemám,protože,přes mobil to de špatně vidět a digital zatím nemám,tak snad se tu někdo najde,kdo má nebo měl podobný problém)
jindrich29
Zdravím Vás,

Chtěl jsem poprosit o radu, začínají se mi kroutit horní mladé a začínájící listy, aniž by měnili barvu. Naúřed to postihlo pouze jednu květinu nyní se to objevuje na dalších dvou.

Set up :
2 x 200w úsporky
plagron royalty mix
ph zalivky 6,2 - bez hnojiv
6.týden
jack herrer
blk widow

pakliže tomu nepřijdu na kloub, padnou všechny......

Předem díky
jindrich29
Dnes jsem to ještě zalil hnojivem biobizz - bio-grow a postříkal vodou s přidaným peroxidem vodíku, ale dál už fakt nevím
ProradnyGrazl
Lidi plisen nebo fosfor? Zloute to s temito fleky desne rychle. Hnojim dle schematu metrop...
Kambu
citace:
Původní příspěvek od jindrich29
Dnes jsem to ještě zalil hnojivem biobizz - bio-grow a postříkal vodou s přidaným peroxidem vodíku, ale dál už fakt nevím

A ten peroxid vodíku,je to dobrá volba? já osobně bych tohle teda nedal kytce..
jestedman
citace:
Původní příspěvek od ProradnyGrazl
Lidi plisen nebo fosfor? Zloute to s temito fleky desne rychle. Hnojim dle schematu metrop...

u plísně bych čekal rozsáhlejší nekrozu, tohle bude imho rozhozený ph
ProradnyGrazl
ee Ph je mereno digitalne na setku upravene... tak nevim
Mr. Kalfas
citace:
ee Ph je mereno digitalne na setku upravene... tak nevim

No tak si jeste zmer, jaky hodnoty ti z toho kvetinace tecou, nejde totiz jen o pH zalivky, ale i o pH media...
gravedigger
citace:
Původní příspěvek od Kambu

A ten peroxid vodíku,je to dobrá volba? já osobně bych tohle teda nedal kytce..

leje se to tam pro okysliceni korenu...
Mr. Kalfas
citace:
Původní příspěvek od gravedigger

leje se to tam pro okysliceni korenu...

Kamo tak to si teda dost pletes. Peroxid se lije jen do hydra, kde ma za nasledek prave prokysliceni korenu a procisteni systemu. Pokud to lejes do hliny, kytka zdechne, protze ji zabijis veskerou pudni mikrofloru, bez ktere neprezije...
ProradnyGrazl
ph vytoku je stejne jako pH, ktere tam liju... uváděl jsem to i ve svem threadu. 6.0, 6.1
ProradnyGrazl
takto to vypada v pokrocilem stadiu kdy uz list odpadl... pH vtok i vytok stejne. 6. +- 0.1...
Lord A.
citace:
takto to vypada v pokrocilem stadiu kdy uz list odpadl... pH vtok i vytok stejne. 6. +- 0.1...

Malo dusiku?
ProradnyGrazl
jop, laviruji mezi fosforem a dusikem... btw jak dusik pridat? Celou slozkou hnojek bych tomu asi moc nepomohl...
RTW
Trochu problýmy s listy.Casto jsou malé dírky na listech.Na starších začínají po té někdy žloutnout.Možná jsem to přepálil postřikovým hnojivem,nebo napadá vás něco jiného?
ProradnyGrazl
citace:
Původní příspěvek od RTW
Trochu problýmy s listy.Casto jsou malé dírky na listech.Na starších začínají po té někdy žloutnout.Možná jsem to přepálil postřikovým hnojivem,nebo napadá vás něco jiného?

to imho bude nějaké svinstvo škůdcovské. Postřkovým hnojivem byt to pro takový rozsah musel stříkat hrozně moc a na světle...
RTW
Tak máš recht.Po detailním prohledání jsem narazil ze spodu listů na nějaké zelené mšice jakdyby.Mohlo by je vyhubit to moje postřikové hnojivo od plagronu?Nebo nějaká Bio varianta?
Mikiroker
to jsou msice ja jaby rekle ze to sou naci mali pavoučci ja mam nane stesti vzdicky v zime ,řikala mito teta co je kvetinařka:-)
ProradnyGrazl
citace:
Původní příspěvek od RTW
Tak máš recht.Po detailním prohledání jsem narazil ze spodu listů na nějaké zelené mšice jakdyby.Mohlo by je vyhubit to moje postřikové hnojivo od plagronu?Nebo nějaká Bio varianta?

ufff hezky... V plangronech a hnojkách se nevyznám, ale to co bych ti doporučil je dát postřik nějakým insekticidem na hubení škůdců, stačí z někaého normálního shopu v growshopu je to dosti drahé a octovou vodou či peroxidem pořádně umýt box pokud jedeš indoor. Pak zkontrolovat a kdyžtak udělat postřik znova. Insekticidů je celá řada. Kařdopádně bych to neodkládal a vem všechny ty kytky a cokoli je v bedně. Stačí pár vajíček a celá práce byla zbytečná. Moje zkušenosti s živými škůdci jsou ty, že co je bio neznamené jejich úplnou smrt...
RTW
Že ty děvky ví,co je dobré :-) Aplikoval jsem Mospilon 20.Jediné,co jsem doma našel.Snad to zatím zabere.Nejhorší listy jsem oddělal pro jistotu.
gravedigger
citace:
Původní příspěvek od Mr. Kalfas

Kamo tak to si teda dost pletes. Peroxid se lije jen do hydra, kde ma za nasledek prave prokysliceni korenu a procisteni systemu. Pokud to lejes do hliny, kytka zdechne, protze ji zabijis veskerou pudni mikrofloru, bez ktere neprezije...

jj máš pravdu do hydra neuvedomil sem si to...omluva
Lord A.
citace:
jop, laviruji mezi fosforem a dusikem... btw jak dusik pridat? Celou slozkou hnojek bych tomu asi moc nepomohl...

buď přesadit nebo pohnojit. Mam s tím také nedávnou zkušenost.
Zabere to. ;-)
ProradnyGrazl
no, presazovat je rozkodne nemam v planu. vcera jsem prisypal trochu hliny a pritnul jim celosložkoveho hnojiva...
ProradnyGrazl
citace:
Původní příspěvek od gravedigger

jj máš pravdu do hydra neuvedomil sem si to...omluva

tak v growshopu se ted susovali za plisen... ja proste z toho mam hlavu jak balon... uvazuji nad preventivni bio postrikem...zloutnuti se ale nesiri...
Hardy
Zdar!
Proletěl sem to tady a podobnou nemoc nenašel. Zatim to postihlo jenom starší listy. Prosím o radu...:confused:
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od Hardy
Zdar!
Proletěl sem to tady a podobnou nemoc nenašel. Zatim to postihlo jenom starší listy. Prosím o radu...:confused:

Zdar

tohle si myslim ze je typicky pripad kdy je PH hodne nizko - dival sem se na tvuj tryd a pises ze jsi michal hlinu s raselinou, ktera je hodne kysela takze tohle se asi moc kytkam nelibi.
ProradnyGrazl
No neceho je tam podle mě brutální přebytek. Dle tmavosti žilek IMHO špatným pH. Díval jsem se na tvé minulé pokusy a pokud ses výrazně nepolepšil těžko říct co vše to může být:-)
Hardy
Čau, moc díky za rychlý odpovědi, ale thread "první out - white russian x DP" se mnou nemá nic společnýho, to je políčko kámoše (máme účet napůl). Moje Lowkillerky sou v substrátu pro pelargonie + perlit. Myslíte si teda, že je to kyselim pHčkem, jo?
BloodyBeer
citace:
Čau, moc díky za rychlý odpovědi, ale thread "první out - white russian x DP" se mnou nemá nic společnýho, to je políčko kámoše (máme účet napůl). Moje Lowkillerky sou v substrátu pro pelargonie + perlit. Myslíte si teda, že je to kyselim pHčkem, jo?

no zkus si zmerit ph hliny a uvidis .... podle me to bude to PH

jake ma vlastne ta AGRO CS hlina PH ?? jsem to hledal na netu a nikde nic ....

EDIT: jo hlina ma 5,5 - 6,5 takze tim asi ne :-) ale radeji bych to zmeril .... zaroven i vody kterou tam davas
ProradnyGrazl
jak rikal BloodyBeer. Zmer pH pudy, pak vody co tam leješ a vody vo vytéká. Ph finální vody, tj i s hnojkama. Výtok by se měl hýbat 5,9-6,1 a teď slýchám názory, že kytkám svědčí i 5,7. To ale nemám ověřeno.
Dangeboss
http://yfrog.com/5ogrower1j

http://img191.imageshack.us/i/grower2.jpg/

Zdravím....na listech mojí rostlinky se objevily nejprve tečky, které se postupně množily, až list zcela vysušily (zničily). Odřezal jsem zachráněnou část, ale na ní se taky objevily skvrny... Nevíte někdo prosím, co s tím. Děkuji za reakce.

Nevíte někdo prosím, co s tím. Děkuji za reakce.
Freezecz
ahoj před nedávnem jsem tu psal o tom že mě roslinky chtyli svilušky a že jsem to šplíchal bioolem v květu a ptal se jak vyřešit zhnědnutí jaky to je typ zhědnutí jestli kůly dozrávání nebo tím postřikem tak jsme tu zase s problémém ty s prominutím svině mi to žerou zase zase jsou tady svilušky a to jsem dělal vše pro to aby tam nebyli potřebuju poradit co stím další postřik a zase se stoho ty palice nemusí ani vzpamatovat ? draví roztoče bohužel se neprodávaj už tak coo ???? .....
ProradnyGrazl
no predpokladam, ze tvuj problem byl ten, zes nepostrikal kytky poradne ve dvou etapach a nebo zustaly nekde po bedne... Nesmi tam zustat nic, pripadne kytky kde by to moho taky byt pryc...
Dev1lagain
No jestli se mužu vložit do diskuse....všechny fotky které tu od začatku treatu sleduji jsem někdy v životě zažil.Na nízké PH bych nesázel,to by musela bejt opravdu velmi nízká hodnota,páč kytkám vyhovuje mírné kyselo. Tohle mí příde jako sesolnění živin z hnojek v hlíně.Dovede to udělat plagron,takže AH a jiné chemky určitě ještě snáz. Mě pomohála nákou dobu prolevat čistou vodou obohacenou o HNO3,která pomáhá ty soli rozpustit,dezinfikuje kořeny atd. A ty hodně napadený ostříhat,stejně už nejdou zachránit. At se daří
Vlast,a
cao pls chtel jsem se zeptat mam nabalkoně nějake zboží a jak mam ty začateční listy ty kulate mám je žlté a na druhé kytí mam nejaké zmačkané porad pls co mam robitz
schptq
zdravim Vas!

neviete co moze sposobovat taketo deformacie listov?

vdaka

http://img145.imageshack.us/img145/8436/img1978mb.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/2163/img1979q.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/8771/img1980o.jpg
http://img293.imageshack.us/img293/4877/img1981v.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/4316/img1982x.jpg
Dev1lagain
Taky mám problém.Po přepnutí na květ mi velké listy postupně os spodu rostliny začínají žloutnout až bělet....když uplně vyblednou,tak uschnou.U palic to neni ,ale stejně mě to trápí. Díky za rady. Pěst 600W teploty noc 15-20 den 25-30 ,hnojky plagron alga grow/bloom + phyt-amin + Obcas HNO3 .Díky za rady
Premium
Ahoj,chci se zeptat kdo zpusobuje "díry" na listech mýho outu??? Na spodní strane listů nic není a slimáci to nejsou.

Dev1lagain: řek bych ze je to normalní,kytka teď dává sílu do palic a listy jsou az na 2 mistě tak větsinou nechá nějaké listy uschnout.
Lord A.
citace:
Původní příspěvek od Dev1lagain
Taky mám problém.Po přepnutí na květ mi velké listy postupně os spodu rostliny začínají žloutnout až bělet....když uplně vyblednou,tak uschnou.U palic to neni ,ale stejně mě to trápí. Díky za rady. Pěst 600W teploty noc 15-20 den 25-30 ,hnojky plagron alga grow/bloom + phyt-amin + Obcas HNO3 .Díky za rady

málo dusíku
http://grower.cz/forum/showthread.p...5196#post365199
Lord A.
citace:
Původní příspěvek od schptq
zdravim Vas!

neviete co moze sposobovat taketo deformacie listov?

vdaka

http://img145.imageshack.us/img145/8436/img1978mb.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/2163/img1979q.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/8771/img1980o.jpg
http://img293.imageshack.us/img293/4877/img1981v.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/4316/img1982x.jpg

tipl bych to na přehnojení
Lord A.
citace:
Původní příspěvek od Premium
Ahoj,chci se zeptat kdo zpusobuje "díry" na listech mýho outu??? Na spodní strane listů nic není a slimáci to nejsou.

Dev1lagain: řek bych ze je to normalní,kytka teď dává sílu do palic a listy jsou az na 2 mistě tak větsinou nechá nějaké listy uschnout.

Myslím, že to dělají nějací škůdci... Mám to taky na outu
maktaz
Zdravim všechny, během dvou dní mi kytky začaly rekl bych až umírat. Před týdnem jsem poprve zahnojil plagronem na rust a vše prbihalo v phode, kytky pekne, pekne vetvene, no a ted pred dvema dny zaprselo a pak se zacalo dit tohle.

http://img824.imageshack.us/img824/699/progrwer1.jpg
Dev1lagain
Tady davam fotku svého problému at je to jasnější...dusík by to být mohl teoreticky no,ale já mam strach to pořádně zahnojit,držim se pravidla že méně je někdy více ,a u hnojiv že to platí dvojnásob... Díky za rady .
Freezecz
citace:
no predpokladam, ze tvuj problem byl ten, zes nepostrikal kytky poradne ve dvou etapach a nebo zustaly nekde po bedne... Nesmi tam zustat nic, pripadne kytky kde by to moho taky byt pryc...

posplichal jsem vsechno uplne na max i bednu jsem vysplichal biolitem...je divny ze jsou porad na jedne kytce...na tu druhou nenalezly...jak se jich mam zbativ kdyz nemam splichat na palice v kvetu?
ProradnyGrazl
Pokud jsi v rozumne fazi kvetu klidne to potrikej... tak tricet dnu do konce asi klidne muzes
Lord A.
citace:
Tady davam fotku svého problému at je to jasnější...dusík by to být mohl teoreticky no,ale já mam strach to pořádně zahnojit,držim se pravidla že méně je někdy více ,a u hnojiv že to platí dvojnásob... Díky za rady .
¨

dusík
šapša
citace:
Původní příspěvek od maktaz
Zdravim všechny, během dvou dní mi kytky začaly rekl bych až umírat. Před týdnem jsem poprve zahnojil plagronem na rust a vše prbihalo v phode, kytky pekne, pekne vetvene, no a ted pred dvema dny zaprselo a pak se zacalo dit tohle.

http://img824.imageshack.us/img824/699/progrwer1.jpg
No Plagronem to není to by musel být zkažený,ale i tak by Ti max. zežloutly spodní listy vypadá to na škodnou v podobě nějaký chemie Raundap či jak se ten přípravek na plevel jmenuje.
maktaz
pro Šapša .. nic jsem na to nepouzil, ani nevim co to raundap je, jsem zacatecnik, kamarad rikal, ze je to tim ze jsem to dal do kompostu(popel, trava, zbytky od obeda atd.. ale vse cista organika :), a jeste zahnojil tim Plagronem, prej spalene, ze se to snad zbrcha, da nekdo nejakou radu??, cetl jsem neco o proliti deseti ltry vody a maji prosim Vas takove kytky jeste sanci na preziti a dozrani? děkuji
schptq
@Lord A.: dik za odpoved. Prehnojenim to urcite nebude, pretoze sa to zdeformovalo este predtym nez som zacal hnojit. Jedine zeby to poda bola uz defaultne prilis prihnojena (je to obyc lacny substrat na pelargonie).
tuffgong1
čau groweři prosím o radu kámošovi ve skleníku něco škodí :D ja to tipuju na ještě ne zcela dospělé mšice.............. foto 1 ale pak tu je další problém některé špičky listu jsou ožrane foto 2 a to mšice podle mě nedělaj takže tu nastává otázka 2 škůdci ? nebo to dělá to co je na foto 1 ? prosím o radu o co se jedná a čím proti tomu bojovat ale byl bych rád kdyby se to dalo koupit někde v obchodě (obi,baumax,bauhaus.......)
dik za rady :D pěstu zdar
Lord A.
citace:
Původní příspěvek od tuffgong1
čau groweři prosím o radu kámošovi ve skleníku něco škodí :D ja to tipuju na ještě ne zcela dospělé mšice.............. foto 1 ale pak tu je další problém některé špičky listu jsou ožrane foto 2 a to mšice podle mě nedělaj takže tu nastává otázka 2 škůdci ? nebo to dělá to co je na foto 1 ? prosím o radu o co se jedná a čím proti tomu bojovat ale byl bych rád kdyby se to dalo koupit někde v obchodě (obi,baumax,bauhaus.......)

http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=2

některý z těchto parazitů. osobně si myslím, že svilušky
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od tuffgong1

zdar

tak ten prvni obrazek jsou jasne msice - kup si nejaky pripravek proti nim - je jich spousty

no a ten druhy je nejake mechanicke poskozeni listu - hodne se stava pri FIMu nebo necem podobnem ze potom rostou polovicni listy apod. Nebo jsi to proste trochu trhnul a ani o tom nevis :-) ... pohodicka no stres no problemo :-P
tuffgong1
ok dik moc ty kyti sou kamoše ale to s tim zastřihem mě mohlo napadnoutr sem blbec :D stejny věci se mi dějou doma po zástřihu ale tak co :D dik za odpověd tak dycky je lepší doměnku zkonzultovat s profesionáli :D
RaScaL
Need help neviem co sa deje mojej rastlinke zacali sponimi listamy a teraz uz to je po vsetky poschodiach
Hardy
Nazdar!
Tak konečně jsem se dokopal k změření pH, jak jste mi poradili. Zalil jsem kytku vodou s pH přibližně 7,4 a zezdola z odkapaný vody mi po změření BEN-TESTem vylezlo pH okolo 6,5. Problém stále přetrvává... Prosím moc o rady, co dalšího mám udělat, aby byly zase krásný...Tady fotka
Fenyl
Rascal: To vypadá napadený nějakým hmyzem... Trochu mi to taky připomíná nedostatek draslíku, ale to bývá vidět i na konečcích listů. Mám několik doporučení:

1) Pořádně zkontrolovat, jestli to nežere nějakej brouk (rostlina, pod listy, ve vrcholku i v hlíně)

2) Dostat do toho draslík (kup si KCl v zahradnictví nebo klasická NPK by taky mohlo pomoct. Ještě mě napadá, nedával jsi do toho něco se sodíkem? Třeba jedlou sodu na snížení PH? Jestli jo, tak je to jistej nedostatek K.

3) Bez ohledu na to, co jim je je přesaď do většího, máš hrozně malej kyblík. Uvidíš, že se jim pak bude dařit líp.
RaScaL
Hej dnes som presadzoval a našiel som tam takych mensich bielozltych pavukov. Ale iba 2-3 co tam behali po hline ked som presadzoval. A nemoze to byt uhlim? lebo na vrch hlini som mal uhlie proti slimakom a zaberalo.
Skusim nieco blaznive ze dam 20ml vody a 50ml octu do postrekovaca alebo na servitku a potriem tym iba 2 listy a uvidime co sa stane.
Ahoj mám tu problém.Něco mi asi žer kytku.NEvíte co by to mohlo bejt?A co na to mám popřípadě použít??Moc Díky.čau

http://www.uloziste.net/thumb/5199/p300510_15.35.jpg
Lord A.
citace:
Původní příspěvek od Joohny_Loo5er
Ahoj mám tu problém.Něco mi asi žer kytku.NEvíte co by to mohlo bejt?A co na to mám popřípadě použít??Moc Díky.čau

http://www.uloziste.net/thumb/5199/p300510_15.35.jpg

hoď voko do hlíny, jestli tam nejsou takový červíci. pokud jo, pouzij chemicky pripravek a presad. Pokud ne a nebude se to šířit neřeš. Pokud se to bude šířit, napiš.
Hardy
Čau! Našel jsem podobný problém zde a uživatel "zemi" to označil jako nedostatek hořčíku. Myslíte si, že tedy jen stačí začít hnojit a zalejvat neperlivou Magnéskou? Kytku jsem od přesazení do většího květníku nehnojil kvůli nové hlíně (přibližně od 5.6.). Jinak ještě jednou odkazuju na fotky mých listů zde
že by mšice? díky za radu
Kambu
jj mšice
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Robes
že by mšice? díky za radu

Jojo , jsou to mšice , viz http://grower.cz/forum/showthread....9267#post249267 a http://grower.cz/forum/showthread....t=%22m%9Aice%22 a http://grower.cz/forum/showthread....t=%22m%9Aice%22

citace:
Čau! Našel jsem podobný problém zde a uživatel "zemi" to označil jako nedostatek hořčíku. Myslíte si, že tedy jen stačí začít hnojit a zalejvat neperlivou Magnéskou? Kytku jsem od přesazení do většího květníku nehnojil kvůli nové hlíně (přibližně od 5.6.). Jinak ještě jednou odkazuju na fotky mých listů zde

..jedna důlezita vec , dela se to na novejch listech nebo na starejch ? Podle toho to bude Boron nebo Magnesium , cau Hlava
Hardy
citace:
Původní příspěvek od Hlava
..jedna důlezita vec , dela se to na novejch listech nebo na starejch ? Podle toho to bude Boron nebo Magnesium , cau Hlava [/B]

Čau Hlavo, nejdřív ty flíčky začly trápit starý listy, potom to přešlo na všechny (starší/mladší), ale nemoch sem dál čekat, tak sem koupil Magnésku - moc sem jí nevěřil, ale co jinýho udělat... Zalejvám to s ní a hnojkama do dneška a zatím si daly flíčky pokoj a ty napadený sem otrhal, protože se prý stejně neuzdravěj... Tak snad doufám, že už bude klid... Trápí mě ale jinej problém, a to pH hlíny - nevim, jak ho pořádně změřit. Dělal sem to tak, že sem kytku pořádně prolil čistou vodou a vodu, co odtékala zezdola z květníku sem změřil BEN-TESTem, ale jednou to ukazuje 6.4, podruhý 7.1, tak nevim, jak přesnějc na to. Hledal sem tady na Groweru, ale našel sem jen dred "Jak změřit pH - Zem i hydro!", ale tam sem se toho moc nedozvěděl, a proto bych hrozně moc chtěl poradit, jak na to...:help:
Hlava
No jak zmerit pH půdy je v FAQ , http://grower.cz/pestovani/navody/...traty/8.html#58 :p: , tam je toho i více , Ale docetl sem se za mas jen substrat na pelargonie od AGRA , no nic moc volba , to nevytuníš ani tím perlitem a pokud jsi to jeste nezahnojil tak to bys uz mel udelat a počkat , co bude . Jinak ten ben test ber hodne orientačně .

Jo a ten tryd sem upravil , cau Hlava
mako
Zdravim,
Uz som tu nasiel podobny problem, no riesenie som sa nedocital tak by ma zaujimalo ci niekto nema skusenost ako jednoznacne zakrocit voci tejto "chorobe".
Slecny su Himalaya Gold, rastu na juznom balkone. Prve dva mesiace nic podobne nebolo a este som ich nehnojil. Takze prehnojenim to byt nemoze. Neviete niekto komu sa to podarilo porazit, poradit konkretne co to je ?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od mako
Prve dva mesiace nic podobne nebolo a este som ich nehnojil. Takze prehnojenim to byt nemoze.

...sis odpovědel sám , nechybí ty kytce asi něco ?? Asi všechno kdyz to dva měsice nehnojíš , včem to máš ??
Hardy
citace:
Původní příspěvek od Hlava
No jak zmerit pH půdy je v FAQ...

Čau Hlavo, dík za rychlou odpoveď! S tim FAQ si me dostal... :) diky moc, snad uz si poradim
mako
to Hlava: No mna najprv zmiatlo to ze mnohi ludia to tu pripisuju prehnojeniu, popripade niakej plesni alebo zivocichom. Tak asi je cas zahnojit, skusim drzte palce.
...Inak mam to v hline, uz neviem jak sa vola ale. Pouzivam ju uz par rokov a nic podobne sa mi zatial nestalo.
Pepe666
Zdravím všechny growery, growerky a growerčata....:-)

Prosím zkušené growery o pomoc při odhalení nedostatku konkrétní živiny.

Na obrázku je moje ICE z řízku....hnojím pouze občas (Plagron) a i tak jsem jí možná trošku spálil ale dělá mi starost nedostatek:

je to hořčík? Před týdnem jsem zalil s hořkou solí a beze změny...

nebo že by to bylo železo? Nebo zinek? Nemůžu to nějak poznat...

Nebo kombinace?

Díval jsem se do Jackerspackleho řešiče problémů.....

Díky za názory, jak řešit vím jen nevím co jí chybí
krasus
bych pridal dusik
Pepe666
citace:
Původní příspěvek od krasus
bych pridal dusik

No já měl zato, že když hnojím Plagronem AlgaBloom tak dusíku je dost?
Dev1lagain
To Pepe666 hele přesně uplně ten samej provar mam na svejch kytkách. 10 dní sem s tim bojoval,do toho PH a horko a myslim si že to bylo "Nedostatek hořčíku zapříčiněný špatným PH což zamezuje i přísunu dusíku" ---toť můj názor,myslim že už se mi to nezhoršuje,upravil sem PH +hořká sůl a taky sem měl podezření že je už plagron 3 nebo 4 roky starej že by mohl bejt zkaženej,tak sem pořídil new a zdá se mi že už se to nezhoršuje.... Hlavně se jim nesnaž dát živiny bez upraveného PH!!!! To by sis mohl zavařit ještě víc.čest
Pepe666
citace:
To Pepe666 hele přesně uplně ten samej provar mam na svejch kytkách. 10 dní sem s tim bojoval,do toho PH a horko a myslim si že to bylo "Nedostatek hořčíku zapříčiněný špatným PH což zamezuje i přísunu dusíku" ---toť můj názor,myslim že už se mi to nezhoršuje,upravil sem PH +hořká sůl a taky sem měl podezření že je už plagron 3 nebo 4 roky starej že by mohl bejt zkaženej,tak sem pořídil new a zdá se mi že už se to nezhoršuje.... Hlavně se jim nesnaž dát živiny bez upraveného PH!!!! To by sis mohl zavařit ještě víc.čest

Hele to bude ono...Hnojivo je letos koupené a mělo by být ok.
Zkusím udělat něco s tím Ph ale mám jen lakmusové papírky....
Díky za radu:pimp:
Kambu
Zdravím,mám dotaz,na pár listech se mi oběvili takové jako by fleky,ale jsou tam i takové dírky,jako by to něco užralo nebo tak..de oto,že na tech flekoch jsou i díry,tak se chci zeptat,čím by to mohlo být..
Jinak je to focené mobilem a kvalita není 2x nejlepší,ale nic jinšího nemám,tak kdyby ste to někdo poznali podle té fotky byl bych rád.
bubik
kambu:
http://grower.cz/forum/showthread.p...2285#post442285
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od Pepe666

No já měl zato, že když hnojím Plagronem AlgaBloom tak dusíku je dost?

algabloom ma uplne malinko dusiku a tim padem je ho v hline malo. Jestli tam davas ted na rustu hnojivo na kvet tak se ti muze stat ze si zasolis hlinu a budes mit pozdeji problemy.

jinak bych taky tipovat nedostatek dusiku ale radeji si premer PH vody
před pár dny se mi toto objevilo na listech a pořád se to rozšiřuje, nevíte někdo co to způsobuje?
Dr.Crabakles
Zdravim, na kytkach mi něco začíná řádit... :( Co to je? Řek bych, že nějaká plíseň ale těžko říct. Vůbec nevim co s tím... začíná se to pěkně šířit :/ Jinak... Měl jsem na nich mšice, kterejm sem vrátil útok BIOolem, docela zabral ale ne 100%, každopádně ty listy usychaly už před aplikací přípravku. Co s tim??? Kytky mam v 6l květináčích na balkoně na J-Z straně, substrát mam royalty mix. Dík
Pepe666
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer

algabloom ma uplne malinko dusiku a tim padem je ho v hline malo. Jestli tam davas ted na rustu hnojivo na kvet tak se ti muze stat ze si zasolis hlinu a budes mit pozdeji problemy.

Sory....je to Alga Grow...spletl jsem se.....jen jsem si hned nevzpoměl.
Kařdopádně jsem to přes vejkend pěkně pos.....chtěl jsem snížit ph podle faq jsem přidal trošičku octa do vody....změřil...vše ok a spálil kytí.
Teď jí zachraňuju prolejváním vodou.....njn dvakrát měř a jednou.....
Hardy
Čau, tak se na vás zase musim obrátit s mým problémem. Kytka roste venku, sluníčko od východu slunce po 6. hodinu odpolední. pH v normě (kolem 6,1 - 6,4). Přehnojením ani přelitím to neni, mám podezření na velkou teplotu (vedra byly do dneška mocný)...
Dev1lagain
Vůbec bych se nedivil kdyby to bylo tim vedrem...kytky podle mě ani nedělaj látkovou výměnu v takovym hycu.Nejhorší je že se ani lístek nehne,takže se nemaj ani jak chladit....je to hnus...ale jestli máš vše ostatní v pohodě tak to nejspíš bude tim...Na přímym slunci je skoro 50 stupnů....
Dev1lagain
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer

Souhlasim s tebou že má algabloom hodně málo dusíku ale podle té první fotečky když se podíváš je to jasnej hořčík.Ten žloutne celkově list a žilkování si zeleň drží...dusík žloutne i se žílama...Ale muže to bejt jedno s druhym.Jestli se ti kvůli Ph nevstřebává Mg,nebude se ti moc vstřebávat ani N.

To pepe: A jsi si jistý že potřebuješ PH snížit??? Já si to třeba taky myslel a pak hle :O Ph vody je 5.2 a z hlíny mi teče 5.0 po přidání hnojek :O To je moc i na hydro natož na Hlínu....takže PH+ a hle,kytky zase valí... kup si aspon PH kapky v akvaristice,podle mě na hlínu bohatě stačí.At roste .cuz
fidaso
Zdravim vsechny growery :) mam takovy problemek. Toto se mi udelallo na listech a zacina to napadat i vrcholky. Zalevel jsem to hnojivem s velkym obsahem fosforu cca 6% Poradte prosim co delat mam svoje kyticky rad a nechci o ne prijit. Fido
Pepe666
citace:

Souhlasim s tebou že má algabloom hodně málo dusíku ale podle té první fotečky když se podíváš je to jasnej hořčík.Ten žloutne celkově list a žilkování si zeleň drží...dusík žloutne i se žílama...Ale muže to bejt jedno s druhym.Jestli se ti kvůli Ph nevstřebává Mg,nebude se ti moc vstřebávat ani N.

To pepe: A jsi si jistý že potřebuješ PH snížit??? Já si to třeba taky myslel a pak hle :O Ph vody je 5.2 a z hlíny mi teče 5.0 po přidání hnojek :O To je moc i na hydro natož na Hlínu....takže PH+ a hle,kytky zase valí... kup si aspon PH kapky v akvaristice,podle mě na hlínu bohatě stačí.At roste .cuz

Povedlo se mi nakonec kytíí zachránit prolejváním květináče vodou ale musel jsem ostříhat spousty velkých spálených listů, docela mě to štve ale co, bez neúspěchů není zkušeností.....
Zkoušel jsem přidat hořkou sůl do zálivky, i postřikem, vše 2/3 dávku abych to nepřehnal......
Ph určo snížit, mám lakmusové papírky a ty mi ukazují Ph 7, měřil jsem odstátou vodu, má Ph 6, hlína by měla mít už od základu taky Ph 6, tak mi není moc jasné jak jsem se dostal na Ph hlíny 7 (měřeno podle FAQ-destilka,vzorek hlíny a odstát).
Nicméně kytííí hned co se vzpamatovala, vesele pokračuje v žloutnutí listů, foto výše......čili problém neodstraněn....:-(
Dev1lagain
Je možné že už máš trošku zasolenou půdu.Jak kytí nějakou dobu nepřijímaj živiny tak se usazují v hlíně...párkrát bych to prolil čistou vodou (tak 2x s upraveným ph a třeba hořkou solí 2/3 jak píšeš) a pak tam dát zase mrdu květáku + 1ml alga grow...já to dávam 8:1 (květový:růstový) Jinak už nevím co s tim můžeš mít.Leda vedra...ty my taky dělaj pěknou paseku...
Jaguar
blueberry F2,venku,substrát na pelargonie,dělá to jediná kytka...vypadá to nejcíc asi na mangan ?! muze mi to nekdo potvrdit...nedostatek zpusobuje vysoke ph (nemeril jsem ale substrat na pelargonie je spis kyseli 5,5-6,2) nebo hodně železa...nenašel jsem nikde co by to mohlo byt..jinak listy vypadají normálně a zdravě..akorát maj jinou barvu (je to jenom na vrcholcích,chvíli po tom co sem je přesadil ven)
jahaha
Moji WW bohuzel zloutnou listy a vubec nevim z ceho.sice ji napadly trochu svilusky ale tim to nebude.Prelite to nemuze byt a prehnojene taky ne.Uvazuji o nedostatku N ,nebo je mozne ze kdyz sem to zalival behem dne ze sem ji mohl spalit ale voda byla vzdy vlaha tak snad ne.poradte nekdo pls.
Podall
Pls help nwm co mi dela kyti krouti se ji listy nahoru dolu zloutnou delaj fleky hnedy a je to jak mor jde to od spoda kytky na horu uz jsem pres 50% hl. listu osmikal.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma