Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam. !!! - Klikni zde pro originální téma
darxtar
4 tyzden kvetu, kazdy den odide niekolko listov. pH zalivky je 6.5, vytok ma 6.4. Zalievane 6dc kazdne 3-4dni, podla rychlosti preschnutia pody. Teplota je k dnesnemu dnu OK aj v oblasti vrcholkov. Prikladam foto postihnutych listov.

Co to podla vas je? bojujem s tym uz 3 tyzdne, skusal som znizit pH zalivky na 6, zvysit na 7, viac prihnojit (2ml grow+4ml bloom/l), zlepsil som ofuk, ale stale sa to nezlepsuje, skor naopak.
darxtar
nejaka dalsia s detailom
darxtar
a este nejake makro
rastajohn
no podle toho ze listova hmota zloutne nejprv mezi zilkama, bych to tipnul na nedostatek zeleza. Zkus koupit Herba-Feron, stoji 40,-. A jeste si pockej na nejaky post co by to mohlo byt jineho.
darxtar
vdaka za rychlu reakciu. Zeby zelezo? No jednak mi to pride trosku raritne (na growery som sa s tymto deficitom nestretol u nikoho) a uz 3 tyzdnom lejem kytkam aj TopMax, ktory obsahuje po stimulatoroch aj radu mikroprvkov, konkretne o zeleze sa spomina Fe - 0.009% (127mg/kg) a zacal som ho pridavat do zalivky v pomere 1ml/l, posledny tyzden vsak uz 2ml/l. Netusim, v akom mnozstve sa rastlinky dozaduju zeleza a ci je to dost, ale vzhladom nato, ze rovnaku genetiku pestili uz ludia predomnou, ktori mikro prvky zvlast ani nedodavali (topmax a jemu podobne), sli v organicky menej bohatsom substrate (ja mam royalty mix) a tento problem nemali. Dalsi argument, ktory mi hraje proti tejto teorii je, ze sa problem prejavuje na vsetkych troch odrodach.

Z deficitu makroprvkov mi pride problem najpodobnejsi v pripade chybajuceho K : http://www.marijuana-seeds.net/Thanks/K_Decifient_1.jpg alebo snad lepsia podbnost tu:http://www.marijuana-seeds.net/Thanks/kdef2.jpg

informacie tazim zo sajty http://www.marijuana-seeds.net/Thanks/ThankYou.htm
popis zeleza tiez sedi, avsak na vzorovej fotografii Fe- je bohuzial vidiet hovno.
rastajohn
No ty jo treba ja trpim chlorozou pravidelne :) a to z mě naprosto neznameho duvodu. Hnojim kompletem od B'cuzz, pH stabilne na 5.8 teplota v pohode a presto se mi obcas objevi chloroza, ale jenom u NYCD, u jinych genu mi to nedela. Ale ten draslik vypada ze k tobe pasuje vic nez nedostatek zeleza. Zeptej se v zahradnictvi na nejaky pripravek co obsahuje draslik...
darxtar
Bio-Grow N-P-K: 8-2-6
Bio-Bloom N-P-K: 2-6-3.5

Myslim si, ze K-áčka je tam viac nez dost :/

/Edit: A to este musim podotknut, ze podla vyrobcu by som mal davat v tento cas 1ml grow + 3ml bloom + 1ml topmax (plati pre royalty mix/all mix) a pritom im zadelujem 2ml + 4ml + 2ml
rastajohn
Jinymi slovy, i kdyz se hnojiva tvari, ze je v nich dostatek mikroprvku nebo makroprvku, tak rostlina nemusi vstrebat nejaky prvek, ktery je k dispozici v urcite sloucenine ve hnojivu. Ale vstreba ho treba v nejake jine forme ( z nejake jine slouceniny ). Proto vyzkousej jiny zdroj chybejicich prvku...
Proc to tak je, to nevim, je to tema na diplomku - "vliv vybranych faktoru na vstrebavani vybranych prvku z vybranych sloucenin v chemickem meritku" :).
darxtar
uvidime no, zmenil som metodiku zalievania a pokusim sa zapozicat si od niekoho ec merak a poriadne si to premerat, nech to nekurvim este viac. S tym draslikom pockam, v hnojkach je inak v zlucenine K2O a je to bezna zlucenina pouzivana kde tade v organikach, takze teorii o neschopnosti naviazat K velmi neverim, k comu by ta hnojka potom bola... :)
rastajohn
jo, ja to myslim tak ze za urcitych podminek se K2O disociuje a za ostatnich zahadnych podminek zas ne :)...
darxtar
tie zahadne podmienky byvaju zle pH, stress, choroba alebo PVC folie.
rastajohn
tak pH, stress a PVC folie pro me zahadne nejsou...
darxtar
no prave, ale pre niekoho mozno ano. :) Nieco z toho moje rastlinky trapi a je na moje pocudovanie celkom obtiazne zistit diagnozu. Ale bez digitalnych merakov sa asi dalej nepohnem.
Dadenka
prosím prosím

kdo rozpozná nemoc na mích rostlinach,

držim je už delší dobu ako matky, taže se jedná o starší rostliny než je patrné.

Poraďte prosím s následnou péčí

děkuji
Jak jsou prosím tě zhruba staré....?
Kdy jsi je naposledy přesazoval (jak jsou dlouho v tý hlíně)?
onesoul1
ahoj chce to vice udaju ....jak zalivas?Ph?jak hnojis?
Přesně, tam může být příčinou mnoho faktorůůů
WERD
uplně stejnej problém teď řeším i já...
pro info:
Matky v cca 15l kyblech,hlína Roayalty mix,hnojka Alga Grow,stáří cca 8-9 měsíců.

Zkoušel sem všechno-Ph 5.8/6/6.2/6.5,jen vodu,2/4/6ml/l hnojiva,větší díry na odtok,delší doba mezi zálivkama,přesazeno naposled na podzim.prostě mě postupně velký listy žloutnou až uschnou.Bude to něco s živinama páč mám taky červený řapíky ale u nových výhonku se to neděje.Teplota je taky ideal jako vlhkost a na chlup vypadaj stejně některý listy.přemyšlím o odstranění staré hlíny a přesazení do stejné náboby jen new hlíny....

Edit:divný je že řezy který teď jedu ve stejným boxu z těchto matek na růstu jsou zdravý,bez sebemenšího problému.
Dadenka
děkuji za zájem

doplňující info:
rostlina je cca 7 měsíců stará,
je ze semínka od renomované seedbanky,
rostlina byla přesazena celkem 3x
(0-30 den 2,5dcl)
(31-75 den 11x11x12cm) - cca 1,5L
(76-xx den 16x16x20 cm) - cca 3,7L

výživa a úprava vody je kompletní řada A.H.
PH je upravováno na 5.8 (stim že nechávám odstát min. 36h- ph mírně vzroste na cca 6.1)

světlo 400W sodík
vítr silnej axial TD 250 + 28cm vrtule ofuk rostlin
vlhkost vzduchu upravována 60-70%

POZOR DULEŽITÉ :

rostliny trpí "nemocí" 3 dny potom co byly cca 15min transportovány VYHŘÁTÝM AUTEM ke kámošoj, bohužel v docela silným mrazu (-15°C)
kde sem udělal cca 20 řezů.
Klony prospívaj a nemocí natrpí ikdyž jsou ve stejné pěstírně jako matky.
WERD
no já taky spíš myslel že je to ze stresu z teploty den/noc....ale u mě tomu tak není
No,tohle vypadá na nedostatek živin,co EC?,nemáte to zasolený?,dáváte proplach enzymama a jak často?A kouknul bych na kořeny,jestli jsou zdravý,jestli vám je uvnitř v hlíně nepapá nějaká potvora,..třeba..To by vysvětlovalo,že čerstvě vysazený klony z těhle rostlin,který vegetujou v jiný hlíně,s nízkým EC nebo s ještě zdravými,škůdcem nenapadenými kořeny,ale jinak ve stejnejch podmínkách, prosperujou...Ale je tu ještě ten mráz,těch -15 je mohlo takhle poznamenat..?
Valish
Čau lidi, mám problém se svými kytičkami . Jedu poprvé indoor a tak ještě netuším co mým kytičkám může být.
Řízky jsem si přivezl v neděli ,zasadil jsem je do substrátu Plagron Royal MIX. Zatím svítím fluorescenční zářivkou 35w a v pátek mi má dorazit 250 HPS.
Zalil jsem pouze po zasazení, jelikož se mi zdá substrát stále dosti vlhký.
Problémů je hned několik, listy jsou nažloutlé, na koncích zkroucené.

Problém viz. foto
Valish
Čau lidi,
Mám problém s kytičkami- žloutnou jim listy a na koncých se kroutí.
Je to můj první indoor.
Řezy jsem si přivezl v neděli a zasadil jsem je do substrátu od Plagronu - Royal MIX.
Po zasazení jsem je zalil odstátou vodou do dnes jsem nezaléval páč se mi zdálo že substrát je stále dosti vlhký.
Prozatím svítím fluorescenční zářivkou 35w a v pátek si jedu pro 250 HPS.
V boxu je teplota pres den 22C a pres noc 19C .
Místo zvlhčovače občas porosím rozprašovačem.
Poraďte prosím co dělám špatně,
Děkuji
Jaký ph máš u odstátý vody na zálivku?Určitě změř. Ty hnědý,žlutý listy vespod bych ustřihnul,hnědý špičky u listů taky,to určitě musí pryč,kvůli plísni..Přijde mě,žes to napoprvý přelil,k tomu ještě plus rozprašovač..,prostě moc vody..Snad se ti k tomu vyjádří někdo zkušenější,byla by kytí škoda..
sok z prevozu ,NERES to a pockej co udela sodik.
Ten hnědej flek na horní fotce,je to těsně nad vlhkou hlínou,ten bych šmik okamžitě,stejně ten list je v prdeli celej,kytka se místo zakořeňování bude zčásti věnovat záchraně těhle listů....A jestli jen šok,tak teda mega...
Valish
To mas pravdu, skoda by to byla. Bohuzel nemam ph metr... Takze chyba! Musim ho koupit. Zalil jsem je tak aby vyteklo trochu vody z diry v kvetinaci. Doufejme, ze se vzpamatujou. To ostrihani listu je jedno kdy udelam? Nebo to mam udelat v urcite fazy. (myslim den/noc)
To je fuk,kdy,prostě odumřelou tkáň pryč,kup aspoň akvarijní test(kapky)upravuj to na takových 5,8-6,z kohoutku ti může téct třeba voda s ph 7,5,to se pak kořeny chytaj blbě,dlouho, a omezuje to příjem živin přes kořeny,žloutne to,když to navíc přeleješ,hrozí že kořínky začnou hnít..Ale klid,kup ten test,stojí kolem pade(třeba Ben test),s tim bych nečekal,sodík dej metr nad kytky,prvních pár dní,květináč nech proschnout,pak mírně zalej a uvidíš,měly by se srovnat..
Valish
Hotovo. Odumrele casti jsem odstrihal. Skoda, ze nemohu zmerit Ph. Do mesta pojedu az v patek pro tuhpsku, tak vezmu rovnou i nejaky ten Ph metr. Snad to do te doby holky prezijou.
Zedy
Valish:
Royalty mix od Plagronu je předhnojenej na EC 2,1! a má pH 5,8 -6,2.

Co to je za genetiku?

Je dost možný, že nedokáže takové množství minerálních látek vstřebat a došlo k přehnojení. V takovým případě při takovým přesolení je dost možný, že se zastaví některý funkce rostliny, v tomdle případě bych tipl, že se ti zaseknou v růstu a budou dost bojovat.
Asi by byl vhodnější Light mix od Plagronu, ten je předhnojenej na EC 1,2 myslím.
Jestli to zalejvá vodou třeba těch 7,5,což je z kohoutku dost běžný,tak si o živinu kytky moc neškrtnou...,jinak ale na řezy je neředěnej Royalty dost ostrej kalibr,nicméně já tejden zalejval řezy právě v Royalty mix vodou s ph přes sedm,a žloutly a nerostly,pak sem to srovnal na šest,za dva dny byly zelený a začly růst..
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Vakiduvaje
Jestli to zalejvá vodou třeba těch 7,5,což je z kohoutku dost běžný,tak si o živinu kytky moc neškrtnou...

Jo při rozhozeným pH se přísun živin zastaví, ale chlapík neví pH zálivky.
Valish
to Zedy:
Radost mi tim nedelas :( byl bych rad kdy by jsi se mylil a zadne funkce se nezastavili.
Po zasazeni se vzpamatovali. Svitil jsem 24/0 a zdalo se mi ze trochu vytahli.
genetika BU budha
V případě přehnojení by byly zoubky na listech spálený,hnědooranžový,jestli se teda nepletu,ale nejsou..
Valish
Bohuzel Ph si nezmerim. Doufam ze vydrzi do patku. Pak budu vedet zas o neco vice.
Zedy
citace:
V případě přehnojení by byly zoubky na listech spálený,hnědooranžový,jestli se teda nepletu,ale nejsou..

Příznaků při přehnojení může být daleko víc.

citace:
Původní příspěvek od Valish
Bohuzel Ph si nezmerim. Doufam ze vydrzi do patku. Pak budu vedet zas o neco vice.

Do pátku určitě vydrží. Popřípadě upravit pH není problém, takže uvidíš.
Dej pak vědět.. V.

Zeddy :

Vo tom žádná,ale ty zoubky,u těch to začíná,když je přehnojení jen lehký,tak i skončí, a nic moc se neděje..
Zedy
citace:
Zeddy :

Vo tom žádná,ale ty zoubky,u těch to začíná,když je přehnojení jen lehký,tak i skončí, a nic moc se neděje..

Jo tak jestli bereš ,,zoubky'' jako okraje či konce listů, tak tam se samozřejmě projevuje jakýkoliv problém s přebytkem či nedostatkem prvků. Jakožto i tady u kolegy.

Pokud mu nesedí pH, bude jich mít s největší pravděpodobností nedostatek.

Pokud kytky nepobírají EC, tak přebytek.

Vždycky se to ukáže na listech.
bobicek2002
Prosim O RADU !!! dnes sem nasel na kytkach tuhle chybu maj to asi 4 z 9 maj to jen na spodnich listech nekdy i vejs nevim si stim rady .. :(
Zedy
citace:
Původní příspěvek od bobicek2002
Prosim O RADU !!! dnes sem nasel na kytkach tuhle chybu maj to asi 4 z 9 maj to jen na spodnich listech nekdy i vejs nevim si stim rady .. :(

Bylo by dobrý napsat, čím hnojíš a dávkování, taky pH půdy a zálivky. Co to je za zeminu ve který ti rostou a jak dlouho?
bobicek2002
Ok, takze hnojim alga grow + zemina plagron klasika, prvni dny obden pulku doporucene davky ca 150ml kytka pote 300ml kytka plna davka , kytky jsou 7 den pod 250 HPS 18/6 , doted rostly skvele , pridal sem posledni dva dny zvlhčovač ktery jeden nonstop)50-70%) a je v nem voda z vodovodu tak nevim zda tohle nevadi. Radsi jsem ho ted vyndal. Ph pudy merim casto a asi me zlobi metr pac ted me to ukazuje 7,2 ajindy 5,5 je to dost rozdil :( je mozne ze vse teda dela PH ? ja kdyz pridam alga grow tak je ph zcela okej takze to nejak neupravuji dale...

Banány
Jen pro orientaci přidávám foto z mojí orchideje.
Červec (Coccoidae)
bobicek2002
jeste otazka : mam nechat ty listy nebo mam špatn ostrihnout ?
Valish
Tak jsem to nevydrzel a zajel jsem si alespon pro ben-test. I kdyz jsem si doposud myslel, ze zrak mam velmi dobry, ben me vyvedl z omylu. Lusteni barvicek to je neco. Doufam ze jsem to nameril dobre. vyslo my pH 6.8 az 7.1
Zajimalo by me, cim se ma odebrat hlina. Odebral jsem ji rucne. Neni mozne, ze bych zmenil pH? Na michani jsem zvolil lzicku od sunaru. Pocitam, ze je sterilni.
Porad se mi zdaji listy takovy vyschli, mdli...
Zedy
citace:
Původní příspěvek od bobicek2002
Ok, takze hnojim alga grow + zemina plagron klasika, prvni dny obden pulku doporucene davky ca 150ml kytka pote 300ml kytka plna davka , kytky jsou 7 den pod 250 HPS 18/6 , doted rostly skvele , pridal sem posledni dva dny zvlhčovač ktery jeden nonstop)50-70%) a je v nem voda z vodovodu tak nevim zda tohle nevadi. Radsi jsem ho ted vyndal. Ph pudy merim casto a asi me zlobi metr pac ted me to ukazuje 7,2 ajindy 5,5 je to dost rozdil :( je mozne ze vse teda dela PH ? ja kdyz pridam alga grow tak je ph zcela okej takze to nejak neupravuji dale...

Co je to zač Plagron klasika (Light, Royalty, Bat či Growmix)? Trochu sem nepochopil tvoje dávkování, doporučená dávka alga grow je 1ml/l v prvním týdnu, pokud hnojíš obden nevím teda v jakým poměru, tak je možný že mají přemíru dusíku, už jen podle dost tmavýho zabarvení, taky záleží jakej máš substrát a jak moc je předhnojenej.
Co používáš za pH metr? S takovou toho moc nezměříš:teef:

citace:
Původní příspěvek od Valish
Tak jsem to nevydrzel a zajel jsem si alespon pro ben-test. I kdyz jsem si doposud myslel, ze zrak mam velmi dobry, ben me vyvedl z omylu. Lusteni barvicek to je neco. Doufam ze jsem to nameril dobre. vyslo my pH 6.8 az 7.1
Zajimalo by me, cim se ma odebrat hlina. Odebral jsem ji rucne. Neni mozne, ze bych zmenil pH? Na michani jsem zvolil lzicku od sunaru. Pocitam, ze je sterilni.
Porad se mi zdaji listy takovy vyschli, mdli...

pH v hlíně můžeš srazit maskokostní moučkou, ale nevím jestli je dostupná, jinak určitě najdeš mnoho jiných postupů, ať už na wiki, nebo kdekoliv jinde.
bobicek2002
Plagron Growmix, Ph vody je 5,0 resp. vody z kvetinace uspod...
tazz cze
vertimec 1.8-je supr stojí 130kč.je to totalní deratizater skříně :)mě to pomohlo střikl sem to jednou a zmizlo to,ale asi to udělam eště.bo taqm něco malo zbylo:)zatim ,grouu ,tazzz
Kokeš
cau panove mam mensi problem s nejakyma broukama v cocosu jsou maly jak spendlikova hlavicka temer bezbarvy sedobily asi a na jedne kytce mam uz povadle zkroucene suche listy hlavne u vrcholku ale je to jen na pulce kytky ta druha pulka roste?????jinak jsem to tak4dny nezalil a dnes bych do zalivky zkusil dat 3%peroxid ale newim v jakym pomeru na1L a zda to tam nic neudela jinak je to v20dnu kvetu teplota den do29 noc 20 vlhkost den 50 a v noci to bouzel leze az k 60
Valish :

Hlinu si odebírat nemusel,prolejvals to vodou s Ph kolem sedmi a to ti zvedá i Ph hlíny,samozřejmě...Upravuj vodu u takhle malých rostlin tak na 5,7-5,8,nehnoj zatím,jen sprav to Ph zálivky a za pár dní uvidíš ten "zázrak",kytky zezelenaj a začnou růst..Na sražení Ph buď nějaký Ph-, nebo obyčejnou citronku,cca 4 cl na 10 l vody..A upravuj až odstátou vodu před zálivkou,protože když to necháš den,dva stát,tak ti Ph zas poleze nahoru..Rostlinky se zberchaj,neboj..Ať se daří

Bobíček:

Ph 5,0 to je dost málo,s tim něco udělej..A hnoj i zalejvej střídmě,malý kytky nepijou tak rychle,jestli máš Plagron growmix ,tak to nehnoj ze začátku vůbec,je dost předhnojenej,jak už výše píše Zeddy..
bobicek2002
Vakiduvaje : diky za nazor, dnes jsou uz 36 hod bez vody a jelikoz hlina je porad vlhka tak neleju nic , kytkam se opravdu dari vypadji skvele a rostou , pote teda pojedu jen vodu , jen otazecka : kdy mam teda zacit hnojit ?????
sirup
Vypada to na plisen nebo spis fosfor?

muze to byt biolem?
keramzitem?
nepo proste pouze fosfor?
Slick-ace
->

http://grower.cz/forum/showthread.p...4703#post864703
sirup
pomoc co je tohle. Precet jsem cely topic ale stale nevim ....
sirup
precetl jsem cely topic ale stale nevim co to je? Poradte pls at to cely neopada :-)

http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=354734

moje snazeni i s daty je zde http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=3
sirup
diky za link ale i po precteni stale nevim.... Nenasel jsem podobne vypadajici listy...
sirup
citace:
Původní příspěvek od masterblaster

nepozná nikdo,co takhle kdyby jsi napsal jaký je ph,hnojky,teploty , v čem jedeš, ec a jiný věci :D ale nejspíš napíšeš že ph neměříš bo nemáš jak,nebo ne?

asi jsi spatne ocitoval....
No vsechny udaje mam ve svem serialu. viz vyse...
Zitra zajdu koupit alespon ty papirky na ph mereni.
chuck53
Zdar.
Já měl tohle na ibišku co mám v bubleru.Nejdřív ten list vypadal proti světlu jakoby v něm bylo 1000 malých díreček.Vygooglil sem,že je to nedostatkem vdušnosti substrátu.U mě docela reálná příčina.Listy,které byly dírkované víc skončily takhle.Myslím si že je to nějaký druh plísně nebo nákazy.Proto je zavčasu stříhám.Ostatní zdravé listy jsou zatím v pohodě...
sirup
myslis ze by to mohl ucpat keramzit? jako je pravda ze po tom keramzitu na povrchu vidim jakoby plisen z tech kaminku
Bobíček :

Ze začátku tuhle věc dělá hodně lidí,zalejvá každej den a často vůbec neměří Ph a průser je nastartovanej..vysokým nebo nízkým Ph zablokuje vlastně přísun živin a navíc kořeny kytky topí ve vodě..Taky sem si tim prošel..Přitom přiměřeně předhnojenej substrát stačí z počátku zalít tak jednou za 3 dny odstátou vodou s Ph tak kolem 5,8,v závislosti na teplotě a ventilaci v boxu plus minus den,nejlíp se asi osvědčuje kytky znovu zalít při prvním příznaku nedostatku vody,kytka začíná svěšovat listy..Zálivka je pak pro kořeny skutečnou živou vodou a kytky viditelně poděkujou a jedou pak s růstem jak o závod,snaží se o max růst než přijde další rostlinama už vlastně očekávaný "období sucha".S tím začátkem hnojení budou asi názory různý,já bych začal s postupným přihnojováním tak po 12-14 dnech, u předhnojenýho média..,v závislosti na "hladovosti"genetiky kterou máš plus minus pár dní..
sirup
takze nejpodobnejsi mi prijde ten fosfor....http://grower.cz/home/potw.php?a...w&photoid=86472

Jenze hnojim 4ml plagron alga bloom a ten by mel mit dostatek ne?

z vrchu kytky vypadaj zdrave, pouze ty spodni listy se stavaj tmave zelenyma a celkem rychle opadavaj. Muze keramzit vyvolat nejakou plisen, ktera napada spodni listy nejdriv?

Mam mezi kaminky jakoby pavucinovou plisen nebo nevim jak to pojmenovat.....

Dalsi by mohlo byt to ze jsem nechal trochu biolu s vodou ve skrini tyden a kdyz jsem prijel z bilou byla uplna sracka a diry z kvetinace pobliz byly pokryte bilou vrstvou (kterou jsem odstranil...)

Uz jsem fakt bezradnej..:-(
sirup
jeste list
Na fosfor to vypadá,Plagronbloom ho má dost,to je pravda,jde o to,jestli Ph vody a stav média kytkám umožňuje si ho čerpat..A taky jestli si to s tou Bioolovou kůrou trochu nepřehnal,podle fotek se ti listy lesknou jak psí kule,tak jestli póry na listech nejsou total ucpaný..Zkus třeba Hlavu přes pm,jeho kámoš si takhle zničil úrodu..
sirup
takze vystrihnu scrog, vyndam kytky a omeju vsechny listy cerstvou vodou. Mam odebrat i ten keramzit?

btw s tim biolem by to mohlo byt. Priznavam se ze jsem s nim nesetril pac jsem odjizdel na tyden a nechtel jsem abych po prijezdu mel zasviluskovano....:-)
Já bioolem sviluše zlikvidoval napoprvý,jeste než se stačily svině víc rozmnožit,ale je asi snadný to přehnat a pak kytkám víc zavaříš než pomůžeš..Tim že kytky opláchneš čistou vodou(o přiměřený teplotě)jim určitě neublížíš,ale potvrdil bych si to ještě u někoho,že by to tim mohlo bejt,než začneš z větší operací,aby to nebylo třeba zbytečný..Je ale neděle dopoledne a lidí on line je málo,zkusil bych to pm Hlavovi,ať zkoukne fotos a poradí ti..Zasviněnej keramzit bych odebral,vyměnil,listy,který sou očividně v prdeli odstranil..tim taky nic nezkazíš
sirup
uz oplachuju. Hlavovy jsem psal...
Ještě,píšeš jakoby o pavučinový plísni,pavučiny dělaji svilušky,či spiders mitte,zkoukni keramzit i listy zespodu ňákou lupou,jestli je tam ještě nemáš..
sirup
svilusky nemam. Tohle vypada na nejakou reakci keramzitu s vodou. Kazdopalne davam pryc i keramzit
Tak hodně štěstí,snad se ti ten Hlavoun ozve,ať to dobře dopadne!!:leaf:
sirup
Takze oplachnuto, keramzit odstranen, prolito vodou, kazdy list peclive ocisten a ted ukaze cas....
Valish
Dekuji vsem za pomoc, holky vypadaj ze se vzpamatovali. Pokracovani naleznete ZDE: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=48365

To sirup: Hlavne at je to zdravi...
Hlava
....joto muze bejt od toho Biöolu , pokud se to uz neobjevuje tak špatny listy ofikej a je to v pohode , cau Hlava
FialForever
Minuly tyden jsem rostlinky poradne postrikal bioolem. Zda se mi, ze od te doby prestali rust a stav se taky zhorsil. Myslite ze to muze byt tim bioolem, ze je spalil na povrchu? Pripadne prosim o doporuceni nejakeho osvedceneho likvidatoru svilusek, ktery neskodi rostline. Diky
On je nespálí,je to vyrobený z řepky,ale zalepí pory a kytka nedejchá,když to přeženeš..Zkus dát kytkám oplach a uvidíš..Jinak Omite, nebo Talstar,ale taky vofafrně,to sou čistý chemky..ještě Svilustop..
FialForever
Poridil jsem si Talstar, chci se zeptat na par veci.
1. Po jake dobe je vhodna dalsi aplikace?
2.Muzu hnedka druhy den udelat postrik phytaminem?
3.Muze to nejak negativne ovlivnit rust rostliny, nebo ji nejak poskodit?

Díky Vsem za ochotu.
Stříkni to jednou koncentrací podle návodu,osobně bych možná konc.zvolil o malinko menší,rostlinám to neublíží,pak kytky hlídej a pokud se svilušky neobjeví už bych neopakoval..Čim míň chemie,tim líp.. Phytamin bych klidně dal,ale nejdřív za 24h,aby sis postřik Talstarem nesmyl..
Sved
Cau na fotce je klon dva dny po přesazení. Hlína canna plus. Podle mě mu nic nechybí a časem se to spraví, ale i přesto čím to může být?
Sved
.
Dýmy
hoj, me to prijde jak splalene od svetla jinak nevim
Priste pis sem co se tyce problemu s listy : http://grower.cz/forum/showthread.p...0&pagenumber=18
Sved
Od světla to být nemůže, mě spíš přijde jako plíseň na kořenech
Lord A.
Ahoj, mám jisté problémy se šalvějí... Můžete pomoci? Je na místě, kde svítí celý dopoledne a je zasazena do rašelinového substrátu (tak, jak to mají šalvějky rády).
Díky moc
rytnyteror
mam white widow a zacali mi zltnut listy rastliny su len 3 tyz 18/6 faze mam ich pod 250mh a 250 cfl hnojim to plagronom 2ml/l alga grow a 1ml/l start up polievam ich kazdy 2 den po 250ml teplota je optimalna 27-29 den a 22-23 noc vlhkost je tak 60% ludia ak mi vie niekto poradit cakam na radu zatim dik
Ahoj prosím poradte mi s tímto problémem,vyskytuje se mi jen u těch větších kytek blíže k lampě,,,tento problém mám již druhý grow.Děkuji vám moc za radu..já už fakt nevím,,,bojím se že to přehnojím zase:-(
pak jěště žloutnou konečky listů...viz foto
děkuji za pomoc:-)
Čau,Ph zálivky,a toho co vyteče ven?Jak často zalejváš,čim hnojíš a kolik?
Lord A.
hele chlapi, mrkněte se mi taky na tu moji šalvěj nahoře, prosím.
jestedman
ta šalvěj vypadá že má malou vlkost, to je typickej problém šalvěje

sadic: srovnej PH a popř přidej trochu N
ok pokusím to napravit,,,dám trochu alga bloom...
Jestli máš šejdrem Ph,tak holky z toho hnojiva moc mít nebudou..a jestli je to málo dusíku,(jako že podle toho žloutnutí nejspíš jo..)tak v algabloom neni skoro žádnej..růstový hnojivo už nedáváš? do kdys dával a jak dlouho ti to kvete?prvotní je vědět to Ph
ph měřím papírky,,,podle stupnice barvivosti to mám kolem 6,,na růstu jsem používal pagron roots,pak sem tam postřik phytaminu,v období větu jsem začal postupně od mala přidávat alga bloom a nic víc nedávam,,,žloutnou mi lístky,,,zřejmě ph opravdu špatné a je třeba koupit elektronickej co myslíte,jak jednoduše dát kytce potřebný dusík?diiikk
toho alga bloom dávám 4ml do 1L,teda až dneska poprvé taková dávka,,,mám 30den v květové fázi
Hned jim dát plnou palbu,to neni moc dobrý..Ale hlavně,root je na vývoj kořenů,na růst je Alga grow,jinými slovy,krom dusíku obsaženýho v substrátu si jim v podstatě žádnej nedával,těžko se divit,že žloutnou..
jak bych je co nejlépe vzpamatoval?Plnou palbu jsem právě vůbec nedával ,,,dával jsem od minima až po dnešek ,dneska jsem jim dal 4ml do litru,,,kurde...a to jsem hnojil tak 1 týdně,když jsem myslel že jsou přehnojené ,začal jsem je prolívat a nebylo vidět že by z květináču teko hnojivo zbarvené,,prostě čistá voda...
Tak to sorry,já si to přebral,že do teď nic,a dnes hned 4ml..V Pl.bloomu malinko N je,ale o dost míň,než třeba v Biobizzbloomu..Přidávej tak 2ml grow a měly by se srovnat...K tomu normálně bloom..Nebo jestli máš možnost,tak jen jednosl. N hnojku,namísto grow,prostě dohnat deficit N,kterej ale podle fotek neni zatim nijak katastrofální..
v pohodě,,,takže dneska už to nechám tak a další zálivku dám grow myslím že 4ml do litru je až dost a tak 2ml bloom do litru,může být?
anebo tam hodím 4ml do litru growu a 2ma litry to jěště přeliju,hm
K těm čtyřem bych nepřidával víc jak 2 grow,příští zálivku bych dal plichtu,tři,tři..:D ale ty si šéf..:)
ok díky moc kamaráde,,,budu se řídit tvými radami,,,už jsem jim dal trošku toho grow,,,příští zalivka 3x3,,,snad se to zlepší nerad bych přišel a celkém hezké keříky white russiana,double dutch a kali mist,,jěště jednou díky
Jo a Ph kolem šesti je ok,do cca šesti a půl..pic
ale stejně musím koupit ten ph měřič už mě to nebaví furt ty papírky,,,doporučil bys nějakej?jinak zkusim fora,,,

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma