Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam. !!! - Klikni zde pro originální téma
jestedman
nejdřív si u kámoše puč ph metr a srovnej si ph, papírky jsou na hovno a jestli máš mimo ph, tak ti dohnojení spíš zmrví stávající stav
Mrkni po foru,je jich tu dost..ja měřim kapkama,dá se to, ale už mi to taky sere..;)
Ph je kolem šesti,to je cajk,ale čim přesnějc,tim líp..
A měř to vždy až po namíchání hnojiv,hnojiva s tim dost cvičí..
ok ale nevím o nikom kdo ho mám,,,budu muset koupit,,,jdu na noční tak se měj a jěště jednou díky,,,hezký večer,zítra sem tay zas
turokmakto
Ahoj som tu novy, nemam vela praktickych skusenosti s indoorom, toto je moja 3 skrina,teoreticky nie som na tom spatne ale potrebujem radu skusenjsieho indooristu. Neviem co je toto a cim je to sposobene, mam v skirni 3 druhy a najviac to maju ssh-cka, rastliny maju uplne zatocene prevazne novo vyrastajuce listy, problem s teplotou to nebude, ph by malo byt v poriadku nakolko to je cerstva zem a prehnojene nie su na to si davam pozor, su v zemi uz 4 tyzdne problem sa vyskytol tak pred tyzdnom.Myslim si, ze by mohlo ist o nedostatocnu vlkhost, bo to mam v izbe a nemam zvlhcovac. Este by som sa chcel spytat ci im nevadi nocna teplota 21 stupnov, dakujem ...
turokmakto
Ahoj som tu novy, nemam vela praktickych skusenosti s indoorom, toto je moja 3 skrina,teoreticky nie som na tom spatne ale potrebujem radu skusenjsieho indooristu. Neviem co je toto a cim je to sposobene, mam v skirni 3 druhy a najviac to maju ssh-cka, rastliny maju uplne zatocene prevazne novo vyrastajuce listy, problem s teplotou to nebude, ph by malo byt v poriadku nakolko to je cerstva zem a prehnojene nie su na to si davam pozor, su v zemi uz 4 tyzdne problem sa vyskytol tak pred tyzdnom.Myslim si, ze by mohlo ist o nedostatocnu vlkhost, bo to mam v izbe a nemam zvlhcovac. Este by som sa chcel spytat ci im nevadi nocna teplota 21 stupnov, dakujem ...
Hm,mam to samý,ale jen u tří rostlin z osmnácti,jeden druh -3ks Mountain Jam,ostatní - Chronik,SSH a G13xS to nemají..Rostlinky jinak prosperují jsou v pořádku,dnes 25 den/12..Horní lístky jsou ohnuté dolu a tvoří jakoby gondolu vzhůru dnem,ty tvý vypadaj úplně stejně,zdravě,až na ty horní zkrouceniny..:( Pátral sem po Groweru ale zatim neviděl,až teď u tebe..Zatim to neřešim,ale rád bych..Poradí někdo?Teploty den 26,noc 18-19,vlhkost den 40,noc 65..Zalevám co 2-3 dny,jak si kyti řeknou,hnojim B,cuzz T.leaves-1ml,T.max 4ml,2ml/10l PK 13-14,1-2 ml atazym..ob tři zalití zálivka jen čistou vodou s enzymy..Vzhledem k tomu,že ostatní kytim se nic nekroutí bych to u těch tří MJ přičítal genetice..??:rolleyes: :eek:

Edit : tohle tady,přísp.č.60 http://grower.cz/forum/showthread.p...20&pagenumber=3 ,takhle to vypadá,ale jen na horních listech..
fotku? bez fotky tezko soudit...
speedyam
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=46930

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1520
turokmakto
ok tu je foto myslel som ze som ju tam dal
turokmakto
no podme podme priatelia , nazory poprosim, nic podobne som tu nevydel tak skusenejsi borci som pripraveny na rady : )
ZajdaXXW
Zdarec lidi. Poradí někdo pls čím to že mi takto flekatí listy a schnou okraje? Na některých listech jsou i nafialovělé okraje.
kytky sou v 6tem týdnu květu, jsou v hlíně a dostávají alga bloom (6ml/l) a bloom stimulator od B´cuzzu(dle návodu). pH zalivky je na 6,0. Prozatím odhaduji na přehnojení a problemy s pH, takže vysazuju uplně Alga a jdu jen na stimulator a pH upravene na 6,8.

poradí někdo zkušenější zda dělám správně?
fotky:
www.bos.mysteria.cz/celek.jpg
www.bos.mysteria.cz/list.jpg

dík.
citace:
Původní příspěvek od ticisac
fotku? bez fotky tezko soudit...

Za prvý,fotek je tu dost i pro slepýho,za druhý,co ty bys tu chtěl soudit.??:rolleyes: :rolleyes:
turokmakto
no moc sa tu toho clovek nedozvie, myslel som ze je to tu trochu zivsie, asi na to kaslem, lebo rastu pekne, akurat na tych 3,4 su tie vrchy stale rovnake no rastu a rastlina ako celok vypada pekne, smoke for peace..
citace:
Původní příspěvek od turokmakto
no moc sa tu toho clovek nedozvie, myslel som ze je to tu trochu zivsie, asi na to kaslem, lebo rastu pekne, akurat na tych 3,4 su tie vrchy stale rovnake no rastu a rastlina ako celok vypada pekne, smoke for peace..

Mě to taky krom těch pár zkroucenejch listů roste ok..fotky tu jsou,tak snad už se s tim někdo setkal,a snad se vyjádří..
BloodyBeer
Zdravim

Nevite nekdo nahodou co se mi to tu dela za listy?? Ma to jenom jedna kytka ze 4 v mem boxu. Svitim na to 125 cfl, puda light mix, hnojky biobizz. Ted to mam v druhem tydnu na kvetu. Ph 6-6,5 teplota 23 prez den, 17 v noci. Vlhkost se pohybuje kolem 40%.
citace:
Původní příspěvek od speedyam
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=46930

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1520

No tyhle trýdy sem viděl mockrát,ale nic takovýho sem tam nenašel,takže dík za snahu..nějakej další nápad,třeba čim to je..kolego?
brekeke
400w
puda plagron royalty mix s hnojivem a upravenym PH
rust 3 tydny,vyska cca 30 cm
vlhkost kolem 60%
teplota den 22-25
teplota noc 18
zatim nehnojeno,pouze enzymy,roots na koreny,phytamin postrikem

Kytky zatim zdrave,pouze rizky pri zasazeni zlehka spalene zrejme od predhnojene pudy ale rychle se vzpamatovaly.Doted krasne silne,zdrave a zelene.V podstate vypadaji porad vyborne az na skvrny ktere se zacly objevovat nahodile.Nejdriv na jedne kytce a ted se to rozsiruje i na ostatni.Hlavne na listy ve stredu rostliny a zaroven na ty vetsi.Na novych nic.
Samozrejme jsem si prolezl fotky o nemocech ale moc moudry z toho nejsem.
PH metr nemam,EC taky ne.
PH je dano typem pudy kde je upravene a liju tam vodu s PH cca 6,6
a stejna voda je i na vystupu.

Napadl me Vapnik nebo plisen??

Dekuji za rady...
ircan
mohl by to byt nasledek spaleni phytamimen...taky sem neco podobneho mel, mozna byl proslej..objevilo se to 2 dny po postriku v polovicni davce na male kytky 10 dni po vyndani z rizkovnice
brekeke
No taky me to napadlo ze by to mohl byt phytamin ale neni to na vsech kytkach.je to na 2 ze 6 s tim ze to zaclo nejdriv na jedne.rikal jsem si ze pokud by to bylo tim phytaminem tak by to melo byt na vsech,vychazim z toho ze postrik listu se dela vicemene rovnomerne, ale je to pouze u dvou kytek ne vetsich listech a pomalu to leze i na mensi.
Dekuji za dalsi postrehy..
Zedy
citace:
Původní příspěvek od brekeke
No taky me to napadlo ze by to mohl byt phytamin ale neni to na vsech kytkach.je to na 2 ze 6 s tim ze to zaclo nejdriv na jedne.rikal jsem si ze pokud by to bylo tim phytaminem tak by to melo byt na vsech,vychazim z toho ze postrik listu se dela vicemene rovnomerne, ale je to pouze u dvou kytek ne vetsich listech a pomalu to leze i na mensi.
Dekuji za dalsi postrehy..

Zkusil bych vysadit všechno co tam leješ(Enzymy bych nasadil až jim v květu trochu přisolíš, Roots sou spíš na prvních pár dní růstu a phytamin je prostě phytamin:) )a dát pár zálivek po sobě se správně upraveným pH, klidně ho zkusit trochu srazit. Jestli sou jinak pěkně zdravý holky, tak by to nemuselo bejt nic hroznýho.
brekeke
Enzymy,phytamin,roots vyrazeny.Zalivka jen s 1/3 hnojiva.Zatim nehnojeno tak uvidime co to po trech tydnech nehnojeni v royalty mixu udela.
Čau,nepodceňuj Zeddyho radu ohledně Ph..Začít třetinou hnojiva po 3 tejnech nehnojení je ok..Nedostatek dusíku sice vypadá jinak,listy žloutnou,ale to v Royalty nehrozí,stejně tak mikroprvky v Royalty jsou..Ale tři tejdny zálivky bez měření Ph to dobrý neni,taky záleží jak je na tom s mikroprvky voda,kterou používáš,to můžeš mluvit o štěstí,že kyti vypydaj jak vypadaj..a kup si aspoň Ph Ben test v akvaristice,za pade,změř vodu a odtok..Většina hnojiv hejbe dost s Ph zálivky,větš.dolu..Měř,případně podle výsl. upravuj před každou zálivkou po namíchání hnojiva,můžeš se tak vyhnout nepříjemnostem do budoucna.Jak si došek k tomu,že Ph zálivky i odtoku je 6,6 ,když ho neměříš..?Jinak tyhle vypálený a schnoucí flíčky můžou bejt klidně jen od postřiku,když ti při postřikování sem tam od postřikovače odkápne pár kapiček..na rozpál.list..
brekeke
Myslel jsem to tak ze nemerim PH pudy..
PH vody merim papirkovym testerem.Neni nejpresnejsi ale absolutni odchylka by taky hrozit nemela.
Ale je pravda ze nemerim PH kdyz tam mam namichane enzymy atd,
ale meril jsem jen cistou plus na odtoku z kvetinace.Udelam dalsi mereni
a jestli se to do vikendu kdy prepinam na kvet nespravi tak asi koupim digitalni tester pudy.
Radu urcite nepodcenuju.Jsem za ne rad :)
Salamek
Prosím o radu! Co jí může být? Najednou začla usychat a kroutí se listy. Půda vlhká. Hnojná Biobizz podle tabulky od výrobce.
asi plisen.v tehle fazi dost pruser.kup bud rot stop.drahej,ale vyplati se.
Salamek
Je to Afghan a je v 6 týdnu květu. Ještě by potřeboval tak 2 týdny :( Jediný řešení je ten Bud rot stop? Díky
rastajohn
2salamek: Nechces nahodit jeste foto nejakeho jineho listu? To vypada jak padli....
edit: teda ta druha fotka aspon.
Salamek
Můžu. Začalo to od nejvrchnější části rostliny a postupuje směrem dolu. Ostatní kytky sou zatím v pohodě.
citace:
Původní příspěvek od brekeke
Myslel jsem to tak ze nemerim PH pudy..
PH vody merim papirkovym testerem.Neni nejpresnejsi ale absolutni odchylka by taky hrozit nemela.
Ale je pravda ze nemerim PH kdyz tam mam namichane enzymy atd,
ale meril jsem jen cistou plus na odtoku z kvetinace.Udelam dalsi mereni
a jestli se to do vikendu kdy prepinam na kvet nespravi tak asi koupim digitalni tester pudy.
Radu urcite nepodcenuju.Jsem za ne rad :)

Jo,tak to jo..na odtoku 6,6,to je v poho,můžeš jít trochu níž,6,2-6,3..A teď co si začal hnojit,tak si toakorát dycky zkalibruj až po namíchání hnojky..Ať se daří,pic:)
Noobs
to salamek:
a v pudě nemas žadny škudce ? co Ph ? možna by to chtelo naky draslik jako prevenci pred nemoci ale to by ti melo zajištovat uz ta hnojka co tam davaš. a co lampa ,jak daleko ji maš od kytek ?
Salamek
V půdě nic není už sem to zkoumal.. Ph kolem 6. Lampa cca 30 cm od kytek. Teplota 26.
Salamek
Nemoc začína napadat i ostatní kytky :( koupil sem kuprikol 50 a zkusím to stříknout...
BloodyBeer
no ono to vypada jako nejaka plisen nebo hniloba ...... odstran napadene listky a vetrej. Nic lepsiho neporadim ....
rastajohn
tak padli to neni. Ani bych nerek, ze to je zpusobeno nedostatkem nejakeho prvku.
Mr.Dagoth
Ahojte přátelé spolupěstitelé
Kytky zde ukázané jsou z mého 1. indoor pěstu. Po problémech se sviluškami v hlíně jsem se rozhodl přesadit a rozjel jsem rovnou do kokosu.
Při té příležitosti jsem ze slaboučké 125W přehodil rovnou na slaboučkou 250w :D

Zdálo se prvních pár dní (cca 3-4), že je vše v pořádku, ale chyba lávky. Kyti začali žloutnout spíše od spodních listů. Nevím kde je chyba.
Pravdou je, že bojuji s teplotou, ta se drží na 30, ve tmě 18-19.
Zálivku jedu 1x denně, voda je probublávána několikrát denně.
Hnojiva obsahuje, snad i správný poměr :D
Vlhkost mizivá, cca 35-40%
Poraďte prosím, ať se holky tak netrápí :D
Přikládám fotky pár vzorků, vypadají tak ovšem všechny. Omluvte kvalitu fotografií, mobil lépe nezvládá

edit: jedná se o ED ROSENTHAL SUPER BUD, a ten by se rozhodně neměl trápit :D
Zdar.Tohle vypadá úplně učebnicově na nedostatek dusíku..Tak bych čeknul dvě věci..Ph a taky jestli ta "snad" dobrá hnojka je opravdu dostatečná,zvlášť v v kokosu..Hlavně to Ph zálivky a na odtoku,protože jestli je víc vychýlený,tak kytky hnojku nevstřebávají..A těch třicet bych taky sundal aspoň o dva,tři dolu..,ještě líp někam 25-26 st.
Salamek
citace:
Původní příspěvek od rastajohn
tak padli to neni. Ani bych nerek, ze to je zpusobeno nedostatkem nejakeho prvku.

Záhada :( Asi to budu muset pokosit začíná se to objevovat na všech kytkách. Postupuje to dost rychle tak za 4 dny všechny listy na kytce. Nevím kde se stala chyba :( Díky
Mr.Dagoth
citace:
Původní příspěvek od Vakiduvaje
Zdar.Tohle vypadá úplně učebnicově na nedostatek dusíku..Tak bych čeknul dvě věci..Ph a taky jestli ta "snad" dobrá hnojka je opravdu dostatečná,zvlášť v v kokosu..Hlavně to Ph zálivky a na odtoku,protože jestli je víc vychýlený,tak kytky hnojku nevstřebávají..A těch třicet bych taky sundal aspoň o dva,tři dolu..,ještě líp někam 25-26 st.

Díky za odpověď.
Teplotu jsem již snížil, teď se pohybuju kolem 26 stupínků.
Hnojka by měla bát dostatečná. Nejsem si jistý, zda je v pohodě zálivka, ale kokos by se neměl přelít, takže když ji hodím častěji, nestane se nic, je to tak?
Co tedy s tím, pokud nevstřebávají? Mělo by stačit snížit Ph?
Bohužel Ph nejsem schopen změřit. Začal mi stávkovat Ph metr. Mohl by pomoci postřik na list, kvůli dodatečnému přihnojení....Pro jistotku.

Vím, trochu laické dotazy, ale jak jsem psal, první in, ve skleníku jsem neřešil tyto věci :D
Zdar,přísun živin zastavuje moc vysoký,ale i moc nízký Ph..Bez změření Ph těžko radit,měl bys to měřit před každou zálivkou až po přidání hnojiv,tak to s tim měřením nějak ošéfuj..než začneš přidávat nebo ubírat hnojku...aspoň Ben test kapky za pade..zverimex,akvaristika..
Patreees
Zdravím vás neví někdo coby to mohlo být za škudce, nebo co je stěma listama díky za radu ... ??? Patreees .
Patreees
Zdravím vás neví někdo coby to mohlo být za škudce, nebo co je stěma listama díky za radu ... ??? Patreees .
vypada to,ze je to z postiku.strikas na to neco?ale nevidel bych v tom problem.
Patreees
citace:
Původní příspěvek od benji chaouat
vypada to,ze je to z postiku.strikas na to neco?ale nevidel bych v tom problem.

čqau díky za radu no sříkal jsem to phyt-aminem , a cropamaxem tak to bude asi tím... díky za radu budou dofat že to nebude problém :)
brekeke
Takto pokracuji v boji s problemem s listy ze strany 25.
Odtstavka enzymu ani roots nepomohla.
Pridal jsem 1/3 hnojiv,taky zadny vysledek.
Zitra mi prijde digitalni PH metr tak udelam mereni vody.
Zatim se mi to zhorsuje.K flekum ktere jsou uplne vypalene,suche
a ve svem stredu se vylamuji se pridalo lehke blednuti nejvetsich listu.

Co ty fleky?Nevidi v tom nekdo plisen?
executor
Jen light dotaz: je to asi na 60 dnu květu a je to pouze na třech listech. Hnojím 1x za tři dny a charakteristické je, že žloutne od středu listu. Nesetkal jste se s tím někdo?
Zedy
citace:
Původní příspěvek od executor
Jen light dotaz: je to asi na 60 dnu květu a je to pouze na třech listech. Hnojím 1x za tři dny a charakteristické je, že žloutne od středu listu. Nesetkal jste se s tím někdo?

Jestli držíš správný hodnoty a už flushuješ, tak je možný že kytka počítám před koncem květu prostě vyžrala z listu nějakej prvek na kterej měla chuť;)
Sniper18
Zdravim vsetkych, mam holky 4 den na 12/12 a uz hned problem. Neviem co je s tími listami. Skuste poradit, rad sa inspirujem a nieco cim skor zmenim nez to prerastie do niecoho vaznejsieho.
Je to zatial len na par listkoch, ph zalievky je 6.0, ale ak si myslite ze je to jednoznacne ph tak moze, pretoze som si kupil novy ph meter a neviem ci som ho spravne nakalibroval.
Inak hnojil som len zlahka - plagron alga grow.
SnaJPs.
Zdravím všechny pěstitele...nemá někdo tušení co by mohlo být těm to KYTIČKÁM???
kseroks
nfo??? ph, ec, teplota, hnojky, system, odruda viceee infa jinak me se to takhle kroutilo kvuli vysoky tepote............
Mr.MEN
Je to kvůli teplotě. Kolik tam máš teplotu?
SnaJPs.
Je to Mazar,Teplota okolo 25 stupnu,myslel jsem že mám nízko lampu tak jsem ji zvedl a zdá se že žádná změna...možná den odedne horší,,
vimnevim
měl už jste někdo takhle panašovaný listy ?... ze začátku to nevypadá špatně, ale časem to tak vybledne až se to skoro ztratí... Mám podezření na nedostatek prvků, postříkal jsem phytaminem a dneska pohnojím EC tak 0.8-1.
Mám taky kytky napadený sviluškama a už jsem je stříkal několikrát Neudosanem a Agrionem a ještě se mi je nepodařilo úplně vyhubit čekám teďka na predátory. Ale tím by to bejt nemělo, není jich zase tolik a poškození sviluškama vypadá jinak... Zvláštní je, že se to začíná objevovat skoro na všech kytkách a to jsou různě starý v různym substrátu což by ale mohlo taky znamenat něco nakažlivýho ???... Zalévám je vodou z RO smíchanou s vodou ze studně (máme dost železitou) s Ph okolo 6.3.
Vlhkost držím 65-85% teplotu od cca 21* (noc) do max 27*
vimnevim
ještě mláďátka...
každopádně doufám, že až pohnojim tak se to spraví:bounce:

EDIT : tak jsem je stříknul Phytaminem a za hoďku a půl koukám a ono to o 100% lepčejší :) Takže každopádně asi nedostatek všeho možnýho já už jsem si totiž říkal, že by jsem jim měl dát trochu jídla. Zjistil jsem, že mi lže EC metr... Koupil jsem totiž levnej "šmejd" Truncheon Nutra Wand a v poslední době umí max 0.5 Ec :)) Třeba vezmu 4.5 l vody, která má cca 0.3 Ec dám do ní 18ml Plagron Alga grow... změřim a ejhle 0.5 Ec no neni to paráda ?
Klamath
ty si asi moc nehledal co? prijde mi ze hodne podobna fotka je http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499

v prispevku c.7
vimnevim
citace:
Původní příspěvek od Klamath
ty si asi moc nehledal co? prijde mi ze hodne podobna fotka je http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499

v prispevku c.7

kdepak hledal jsem, ale tam co odkazuješ žloutne list mezi žilkama....mě zežloutnou nejdřív žilky a teprve potom zbytek listu. Mě spíš překvapilo, že se to objevilo najednou v celý skříni, i když jsou tam různě starý kytky ze semen i z řezů a aby se domluvily a došly jim prvky všem během 2 až 3 dní mi přišlo trochu zvláštní.
Proto jsem to sem zkusil dát, jestli v tom někdo třeba nerozpozná něco pro mě neznámího.... jenomže jsem zapomněl, že je tohle jediný fórum, kde musíš nejdřív minimálně 14 dní hledat a potom se smíš zeptat :beer:
Mimochodem ty fotky v tom trejdu o chorobách nejsou nic moc
darxtar
a nemas nahodou interier skrine z PVC plastov, folie atd, alebo nepestis to v plantabox-e ?
vimnevim
citace:
Původní příspěvek od darxtar
a nemas nahodou interier skrine z PVC plastov, folie atd, alebo nepestis to v plantabox-e ?

kdepak mám almaru z OSB desek... a už mi to v tom nějakou dobu rostlo v pohodě...
No něco jsem dneska pohnojil, prostříknu je Neudossanem aby jsem aspoň trochu zredukoval sviňuchy než dorazí dravci...
Už jsem kytky dneska jednou pokropil Pytaminem a právě mi připadlo, že se trochu zlepšily takže tajně doufám, že nastala obrovská náhoda a kytky začly hladovět najednou uvidim...
Freezecz
ahoj prosím mohl by mi někdo pomoct mám teď novou kytku jsem začátečník snažím se to nepřelívat atd ale objevila se mi asi na jedné kytce plíšeň nebo něco škodlivýho :D celkově přestala růst a začali ji konce lístků žloutnout až bělat listy sou celý pokroucený už když rostla tak byla taková trochu zkroucená ale byla vždycky největší a teď je malinká:(,zítra zkusím přesadit zemina lagron light mix nehnojím zatím,potřebuju hlavně vědět co to je nebo jak to vyřešit díky za pomoc
Trubice
to hnedy nahore je keramzit? jakej tam ma smysl takhle pohozenej?
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Freezecz
ahoj prosím mohl by mi někdo pomoct mám teď novou kytku jsem začátečník snažím se to nepřelívat atd ale objevila se mi asi na jedné kytce plíšeň nebo něco škodlivýho :D celkově přestala růst a začali ji konce lístků žloutnout až bělat listy sou celý pokroucený už když rostla tak byla taková trochu zkroucená ale byla vždycky největší a teď je malinká:(,zítra zkusím přesadit zemina lagron light mix nehnojím zatím,potřebuju hlavně vědět co to je nebo jak to vyřešit díky za pomoc

Máš to jenom na jedný nový kytce? Všude jedeš stejnou zeminu? Kolik máš Ph zálivky, hnojíš?
Jo light-mix jako šetrnej substrát by mohl něco vyřešit, podle toho kde je problém, jinak na tý druhý fotce to nevypadá tak tragicky.
Freezecz
ahoj keramzit je zamichanej z hlínou zamichal jsemto takž ten keramzit je po celým květináču

jen na jedný ph udržuju kolem 6 jednou jsem dal hnojku ale tak málo že by to ani neměla postřechnout jak má ten problém,zalívám už jen odstátou vodou,,,,problém je že jsem to měl předtím v tom light-mixu ale na hlíně se objevil takovej bílo-šedej povlak
darxtar
to i mne na povrchu plagron royalty mix a vobec nicomu to nevadilo
Freezecz
no tak aktualizace žloutnutí až bělání skoro nepokračuje dál ale listy jsou strašně pokroucený a neporostli ani o 1mm ://

to Vakiduvaje
ahoj díky za radu asi koupím přesnější ph metr ale kořínky nehnijou protože teda pokud vím když hnijou jsou takový zbarvený a já mám krásně bělounký a tak vyzkouším aji to že ten květináč nechám dost vyschnout a zaliju až pak jinak odebral jsem trochec toho keramzitu

to Hlava
ahoj je to holands hope druhá taky a vypadá o poznání fakt jinak tato chuděra je jakoby zvadla prostě lístky jsou zochýbaný a tak první je má krásně rovný
citace:
Původní příspěvek od Trubice
to hnedy nahore je keramzit? jakej tam ma smysl takhle pohozenej?

Trubko,opravdu hodnotná a potřebná rada pro Freeze..Tydle kybycové sou nejlepší..tůdle něco zkritizovat,támdle někoho seřvat,ale něco kloudnýho předvéct nebo poradit,to ne..hovno,hovno,nic..

Freeze,nejspíš Ph..vošéfuj to,a taky krapet přelejvaný to vypadá..kořeny chuděry se pak dusí,nebo hnijou a nevyživujou..a kyti nerostou
executor
citace:
Původní příspěvek od Zedy

Jestli držíš správný hodnoty a už flushuješ, tak je možný že kytka počítám před koncem květu prostě vyžrala z listu nějakej prvek na kterej měla chuť;)

No, právěže ještě neflushuju, to budu až od příštího týdne. Napadlo mě, že jsem docela zanedbal regulaci pH a to by mohl být důvod proč mám problémy. Lil jsem do toho pH něco kolem 6,5, ale zrovna jsem se dočetl, že při takto vysokém pH kytka neabsorbuje tak dobře fosfor, který je při květu hodně důležitý. Hodil jsem tomu průplach vodou s pH 5,5 a čekám jak se na to kytky budou tvářit.
Hlava
citace:
no tak aktualizace žloutnutí až bělání skoro nepokračuje dál ale listy jsou strašně pokroucený a neporostli ani o 1mm ://

to Vakiduvaje
ahoj díky za radu asi koupím přesnější ph metr ale kořínky nehnijou protože teda pokud vím když hnijou jsou takový zbarvený a já mám krásně bělounký a tak vyzkouším aji to že ten květináč nechám dost vyschnout a zaliju až pak jinak odebral jsem trochec toho keramzitu

A prosimte jedna drobnost , coje zac ta kytka ? Koukam ze to klon asi nebude , co je to za seminko , původ ? V tom muze bejt taky problem , pokud mas jen jednu kytku , vychazim z fotky , tak ji nemuzes porovnat se stejne starou , ktera by treba vypadala uplne jinak . Dej vedet , cau Hlava
Trubice
citace:

Trubko,opravdu hodnotná a potřebná rada pro Freeze..Tydle kybycové sou nejlepší..tůdle něco zkritizovat,támdle někoho seřvat,ale něco kloudnýho předvéct nebo poradit,to ne..hovno,hovno,nic..

Freeze,nejspíš Ph..vošéfuj to,a taky krapet přelejvaný to vypadá..kořeny chuděry se pak dusí,nebo hnijou a nevyživujou..a kyti nerostou

o co ti jde jako? koho sem podle tebe serval? jedinej kdo tady picuje ses ty, ja se normalne zeptal, protoze me to proste zajimalo...si mimo, starej se o svy
zdrapanina
cauvec lidicky

hele potreboval bych radu bo uz nevim co a jak s kyti pokusim se tu hodit fotecku:-)
no problem mam s kyti JackemHererem:-)no problem je v tom ze me zacinaji zloutnout konecky listku a posleze zacnou schnout jako dival sem se tu po foru a neco nastudoval a nic se nedeje stale problem je prvni co me napadlo prehnojeny tak sem to nekolikrat prolel a jen vodou a stale to stejne hodil sem to aj uz do vetsiho kvetinacu hlina biobizz allmix no jedine co sem to zahnojil tak taky od biobizz korenovy stimulator a pote zas od biobiz na rust ale to schnuti se neprojevilo po zahnojeni tak netusim cim to:-(
druhou kyti mam orange bud a jako taky sem tam suchej listek ale ne tak moc jak JH mam tam 125W usporka jeden PC vetrak pritah druhej PC ofuk mezi kyti teplota kolem 27 a vnoci o neco min ale nejde to zase pod 20 tak to si myslim ze taky vpohode co vy na to?
muzete me helfnout nejakou radou pliiiiis

diky moooc

ps:fotoZmobilu:-D
citace:
Původní příspěvek od zdrapanina
cauvec lidicky

hele potreboval bych radu bo uz nevim co a jak s kyti pokusim se tu hodit fotecku:-)
no problem mam s kyti JackemHererem:-)no problem je v tom ze me zacinaji zloutnout konecky listku a posleze zacnou schnout jako dival sem se tu po foru a neco nastudoval a nic se nedeje stale problem je prvni co me napadlo prehnojeny tak sem to nekolikrat prolel a jen vodou a stale to stejne hodil sem to aj uz do vetsiho kvetinacu hlina biobizz allmix no jedine co sem to zahnojil tak taky od biobizz korenovy stimulator a pote zas od biobiz na rust ale to schnuti se neprojevilo po zahnojeni tak netusim cim to:-(
druhou kyti mam orange bud a jako taky sem tam suchej listek ale ne tak moc jak JH mam tam 125W usporka jeden PC vetrak pritah druhej PC ofuk mezi kyti teplota kolem 27 a vnoci o neco min ale nejde to zase pod 20 tak to si myslim ze taky vpohode co vy na to?
muzete me helfnout nejakou radou pliiiiis

diky moooc

ps:fotoZmobilu:-D

Zdar..Neřek bych,že žádná změna..Na novějších výhoncích je to podstatně lepší a ty úplně nejčerstvější jsou krásně zelený,bez poškození..To mi přijde jako velká změna..Ty starší už se ti nezlepší,popálení a poškození listů přehnojením je nevratná změna..
Netvrdím stopro,že se jedná o přehnojení,ale vypadá to přesně na to..Čau, V.
vimnevim
každá rada drahá... ale já bych tipnul plíseň ? Dneska vidim kytky po třech dnech a docela šok
vimnevim
každá rada drahá... ale já bych tipnul plíseň ? Dneska vidim kytky po třech dnech a docela šok
Začátek příběhu je v příspěvku č. 545 a 546
vimnevim
hlavně na tý poslední to teda vypadá...
Hlava
vimnevim , no nestřikej to tolik phytaminem, pozor na velke teplotni rozdily a coze to je za substraty ?? Jinak to vypada , i kdyz mate železitou vodu :) za je to nedostatek zeleza z vysokeho pH , tak nevim , Hlava
vimnevim
citace:
Původní příspěvek od Hlava
vimnevim , no nestřikej to tolik phytaminem, pozor na velke teplotni rozdily a coze to je za substraty ?? Jinak to vypada , i kdyz mate železitou vodu :) za je to nedostatek zeleza z vysokeho pH , tak nevim , Hlava

taky si furt myslim že jsou to nedostatky různejch prvků na druhou stranu jsem to hnojil plagronem a Ph dávám +-6.3...
Kytky jsou v různejch hlínách, jelikož jsou různě starý, takže aspoň 6 různejch kombinací plagronu, canny a trochu kokosu
citace:
Původní příspěvek od vimnevim

taky si furt myslim že jsou to nedostatky různejch prvků na druhou stranu jsem to hnojil plagronem a Ph dávám +-6.3...
Kytky jsou v různejch hlínách, jelikož jsou různě starý, takže aspoň 6 různejch kombinací plagronu, canny a trochu kokosu

Čau,přiklonil bych se k přílišnýmu rošení..Když listy kropíš často a moc na okrajích a špičkách listů se koncentruje voda,zůstává tam moc dlouho a dusí tkáň listu, po čase to vypadá takhle nějak,okraje zbělaj,hnědnou a odumřou..
vimnevim
no nekropil jsem teďka 3 dni... a nemám tam ani zvlhčovačku jen větrák s mokrým hadrem. Phytamin jsem použil po hodně dlouhej době.
Bude to asi to PH i když tam leju okolo tech 6.5. Když jsem nedávno měl kytky v květu začly dělat něco podobnýho. Rostly v Plagronu se špetkou kokosu a i když jsem do nich lil zálivky s Ph i 6 tak porád vytíkalo okolo 7 !
Hlava
..no , zahoď mokrej hadr a pořid si nejakou primitivni zvlhčovačku , to je INVESTICE !!! jeste ofikej ty ohnile konce listu , pokud to nebude dalat dál , mas vyhrano , ...
vimnevim
citace:
..no , zahoď mokrej hadr a pořid si nejakou primitivni zvlhčovačku , to je INVESTICE !!! jeste ofikej ty ohnile konce listu , pokud to nebude dalat dál , mas vyhrano , ...

udělal jsem to přesně naopak.... primitivní zvlhčovačku jsem vyhodil a pořídil mokrej hadr.
Zvlhčovačka přestala fungovat cca po měsíci. Už z ní nejde žádná vlhkost ale jenom spálenej smrad.
Taky mi odešel EC metr po 3 měsících je to samej kšunt bych se z toho zbláznil furt něco reklamovat.
Před nějakou dobou se spálil taky všemi vychvalovanej ventilátor TD250 a neuznali mi reklamaci kokoti vychcaní, takže je to fakt paráda tohle moje "pěstování"
cca 30 tisíc za vybavení, semena a elektriku od listopadu jsem do toho vrazil a mám z toho akorát na pár jointů a plnou skříň žlutejch kytek, už začínám přemejšlet že se na to vyprdnu a všechno prodám. Jsem neměl snad jedinej tejden bez problémů... :grrr: :grrr:

jsem se totiž přecenil :)) Bez zkušeností si narvat plnou skříň různejch genetik různě starejch, ještě k tomu v různejch substrátech :hanged:
Na druhou stranu i když ty kytky nevypadaji pěkně až na pár vyjímek, tak mají pěkný bílý kořeny jsem totiž před pár dny vahazoval pár nejošklivějších kytek tak jsem je prozkoumával...
vimnevim
ještě malý info : používám vodu ze studny Ec 0.3-0.7 teďka cca 0.4 a podle Ph by jsem si v poslední době mohl kalibrovat PH metr :)) PH srážim kyselinou v prášku a když jsem třeba ve čtvrtek upravil vodu na 6.3 tak dneska po čtyrech dnech jsem naměřil v 1l co my zbylo 6.7 což docela jde na ten obsah...
Když hnojim přimíchávám vodu z reverzní osmózy v poměru cca 2:3 ale jak kdy.
Myslím, že jediný co mi mohlo to Ph rozhodit by mohly bejt postřiky Neudossanem a Agrionem a jak velkej vliv na Ph má phytamin ? Já už stejně radši stříkám Vermesfluidem což je takovej žížalí průjem :)
Freezecz
ahoj eště malá aktualizace neroste to a zase začíná dál bělat :( rozdíl velikosti a to byla tahle nezbednice předtím větší
citace:
Původní příspěvek od Trubice

o co ti jde jako? koho sem podle tebe serval? jedinej kdo tady picuje ses ty, ja se normalne zeptal, protoze me to proste zajimalo...si mimo, starej se o svy

Dyť to říkám..prostě trubka..Všude kam vlezeš hodíš nějaký hovno mimo a deš zas dál..Freeze potřebuje pomoct s kytkou,ne poučovat,že 5 kuliček keramzitu na povrchu jsou jaksi jen na ozdobu..Darebáka si seřval,svým typickým způsobem,paks to ovšem honem smáznul,když se v tom trýdu Hlava navez do různejch nicků,ale stejnejch keců..proč asi..?hm..atd,atd,atd..prostě trubka..:megafon:
Kdybys radši uměl poradit lidem s problémem,než zasírat svejma zbytečnejma "moudrama" trýdy..to radši nepiš nic,Grower.cz ti bude vděčnej..

Freeze :

Čau,dal si to do toho lightmixu..? Ten má Ph 6,2,což je ok,upravuj zálivku tak na 6,takovýhle prckové mají radši Ph k šesti,než třeba 6,5 a vejš..Ph měř na odtoku a podle toho upravuj zálivku..Nepřelejvej a nech substrát vždy proschnout před dalším zalitím.Kytky nevypadaj nějak zvlášť zle,light mix je výbornej substrát,kyti by měly bejt v pohodě,postupně je můžeš lehce přihnojit,tak od druhýho tejdne po vsazení do lightmixu a neměl by bejt problém..Držim palce, V.
zdrapanina
no dojel sem dom a mrkam na to az nebudu tak zhulene tak pridam foto ale je to stejne,ph mozna krapet vyssi ale predtim jine kyti valili se stejdnou vodou a vpoho nerosim zas tak casto aby se to spalilo , hnojky bylo malo to se me taky nezda a s PLISNI no to dite nekam to sem meli min.rok a co stim pokud je to nejaka plisen??jako orange bud na tom neni tak spatne moze to bejt tou odrudou ??trebas??ale este zkusim to PH poresiti nejak:)
nic ceka me tu slivka a prdik :-))))mrkam na to a 27st 50%vlhkost a kdyz to mam otevrene 26st vlhkost stejna jo a oproti OB ten jack neroste:-( no nebo malo a rezy z neho maji stejnej problem schnou stejne jak ta na tej foto sem to krapet pretrhal ty listecky mrkejte no zhuleny sem zacal nurat a studovat :-) bezva zabava fakt ze jo
LopoCz
Hoja,

včera sem objevil fleky na listech. Flíčky jsou jen na nových listech. Kytky jsou z řízků, na bálkóně, nehnojím a tak nevím co by to mohlo být. Prosím o radu.
bubik
LopoCZ:...srovnej si ph...
a zbav se svilusek
LopoCz
citace:
Původní příspěvek od bubik
LopoCZ:...srovnej si ph...

Ph by mělo být ok... Kytky jsou přesazené cca týden a hlína do které sem je dával měla hp ideální...

benji chaouat

Postřik proti sviluškám sem dal cca 3 dny z5. Dále se nerozšiřují.
citace:
Původní příspěvek od zdrapanina
no dojel sem dom a mrkam na to az nebudu tak zhulene tak pridam foto ale je to stejne,ph mozna krapet vyssi ale predtim jine kyti valili se stejdnou vodou a vpoho nerosim zas tak casto aby se to spalilo , hnojky bylo malo to se me taky nezda a s PLISNI no to dite nekam to sem meli min.rok a co stim pokud je to nejaka plisen??jako orange bud na tom neni tak spatne moze to bejt tou odrudou ??trebas??ale este zkusim to PH poresiti nejak:)
nic ceka me tu slivka a prdik :-))))mrkam na to a 27st 50%vlhkost a kdyz to mam otevrene 26st vlhkost stejna jo a oproti OB ten jack neroste:-( no nebo malo a rezy z neho maji stejnej problem schnou stejne jak ta na tej foto sem to krapet pretrhal ty listecky mrkejte no zhuleny sem zacal nurat a studovat :-) bezva zabava fakt ze jo

Ty hnědý suchý špičky listů,hlavně spodní patra,to je buď od vody,moc rošení,kdy přes špičky voda stéká z kytek dolu a drží se na nich dlouho,pak to takhle dopadá..Nebo lehký popálení hnojkou..A ty nejvíc dojebaný listy dole,to je podle mě jen cáknutý při zalejvání s hnojkou a popálený..Oškubej ty nejvíc dojebaný,případně bych zasrřih hnědý špičky a víc bych to neřešil..
Jinak samozřejmě jiná odrůda může snášet vychýlený Ph jinak,hůř nebo líp..
citace:
Původní příspěvek od LopoCz

Ph by mělo být ok... Kytky jsou přesazené cca týden a hlína do které sem je dával měla hp ideální...

Když budeš lejt vodu s Ph třeba 7 nebo víc,což je u vody z vodovodu běžná hodnota,do substrátu,kterej má Ph ideální řekněme cca 6,2,tak za tejden se ti vyhoupne nahoru..ta hlína ho neudrží,prostě se ti zvedne,a tejden na to stačí..Zčekuj si Ph toho,čim to zalejváš a fakt to nepodceňuj,kytky ti porostou pomalu a poznáš to na výnosu..,když bude Ph špatný
mysak
.. nevite cim by mohlo byt zapricineno tohle? myslel jsem puvodne, ze by to mohlo byt spatne PH..a nebo taky vapnik-nedostatek?
LopoCz
citace:

Když budeš lejt vodu s Ph třeba 7 nebo víc,což je u vody z vodovodu běžná hodnota,do substrátu,kterej má Ph ideální řekněme cca 6,2,tak za tejden se ti vyhoupne nahoru..ta hlína ho neudrží,prostě se ti zvedne,a tejden na to stačí..Zčekuj si Ph toho,čim to zalejváš a fakt to nepodceňuj,kytky ti porostou pomalu a poznáš to na výnosu..,když bude Ph špatný

Hodnota vody kterou zalévám je 5.6+- hodnota půdy je 5,8+-... Podle toho co sem se tu dočetl tak ph by mělo být v normě.
citace:
Původní příspěvek od LopoCz

Hodnota vody kterou zalévám je 5.6+- hodnota půdy je 5,8+-... Podle toho co sem se tu dočetl tak ph by mělo být v normě.

Záleží jak máš starý kytí..U prcků je 5,8 - 6 OK, u rostlin odrostlejších ideal 6,2-6,5..v hlíně.. 5,6-5,8 je pak moc nízko a kytky nevstřebávaj živiny.. Čau
Domesek
Ahoj mam problem s listama --> zbarvuji se do tmavě červena až do žluta a schnou jim konce, muze to byt tim ze jsem snizoval ph kyseinou fosforecnou a spatne jsem to rozmichal? že je ta kyselina popalila? jinak pěstujuv biobiz allmix 6,5 L květníky a hnojím alga bloom
Freezecz
přeji pěkný den,dělám vše podle rad kytičte se opravdu více daří ale lístký pořád žloutnou a šednou až nakonec zbělají :( nemá někdo nějaký nápad čím to je :?
aminem
nevite cim mohlo byt toto sposobene??? zeby malo vapnika?
Hlava
citace:
přeji pěkný den,dělám vše podle rad kytičte se opravdu více daří ale lístký pořád žloutnou a šednou až nakonec zbělají :( nemá někdo nějaký nápad čím to je :?

...a to je jen na jedne kytce , napis teplotu jakou mas a vlhkost , zalejvas to odstatou vodou ?

citace:
Původní příspěvek od aminem
nevite cim mohlo byt toto sposobene??? zeby malo vapnika?

No to vypada na neco jineho , střikas ty listy necim , medium je hlína ???

Napiste pořešime , cau Hlava
aminem
citace:

No to vypada na neco jineho , střikas ty listy necim , medium je hlína ???

Napiste pořešime , cau Hlava

nicim nestrikam , medium hlina za 1 euro z niakeho hornbachu, semicka noname (nasiel som rastlinku v lese a zobral som semiacka) , faza 18/6 , no a zacala mi kvest na hornych 3 poschodiach, nehnojim,
Hlava
aminem a to ji mas nekde za oknem ? A je jen jedna ?
aminem
nie, mam ju v PC boxu a je len jedna a spravil som z nej 2 klony ,ale iba jeden prezil,je to pod usporkov niakov tesco 1350 lm 23 watt a taketo listy su iba na jednom poschodi
Hlava
...no tak je urvi prolej to čistou vodou ,aspon 3x objem kvetinače a pak to nech vyschnout , no a chtelo by to nejakej vzduch a trochu dusiku v zalivce potom , uz by to delat nemelo , Hlava

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma